Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
Αναστάσιος Μαρκουλίδης

Αναστάσιος Μαρκουλίδης

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 στις 18:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τον καταρτισμό των δύο ομίλων του 3ου Εργασιακού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Δήμου Καβάλας, παρουσία της Προέδρου της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» κ. Αναστασίας Ιωσηφίδου, της Οργανωτικής Επιτροπής καθώς και των εκπροσώπων των 20 ομάδων που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα.

Στην α΄ φάση οι ομάδες του κάθε ομίλου θα αγωνιστούν μεταξύ τους. Στη β΄φάση οι 4 πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου θα συμμετέχουν στο final eight για την ανάδειξη του Πρωταθλητή.

Οι δύο όμιλοι που προέκυψαν κατά την κλήρωση είναι:

ΟΜΙΛΟΣ Α’

1. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΑΛΗΟΥ
2. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
3. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ
4. ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
5. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ-ΕΜΠ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ
6. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ
7. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΣΟΥΤΗ
8. ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ
9. ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ
10. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Β.Φ.Λ.

ΟΜΙΛΟΣ Β’

1. ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ
2. ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ
3. ΓΙΑΤΡΟΙ
4. ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ
5. ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
6. ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ
7. ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
8. ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
9. ΛΕΥΚΟΣΙΔΗΡΟΥΡΓΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ
10. ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΙ

Τον περασμένο μήνα είχε βρεθεί στην γενέτειρα των προγόνων του, την Καβάλα, για την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του δήμου και του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού -του οποίου και αποτελεί ιδρυτικό μέλος. Ωστόσο την Πέμπτη...συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές!

Ο λόγος για τον γνωστό επιχειρηματία και υποστηρικτή του πολιτισμού και των δημοκρατικών ελευθεριών στην Τουρκία Οσμάν Καβάλα, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, λίγο μετά την προσγείωση της πτήσης από το Γκαζιάντεπ (στην ΝΑ Τουρκία) στην οποία επέβαινε.

Ο Οσμάν Καβάλα είχε μεταβεί στο Γκαζιάντεπ για να δώσει το παρόν σε μια εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε με το γερμανικό Ινστιτούτο Γκαίτε, κάτι που έχει τη δική του σημασία αν λάβουμε υπόψη την πρόσφατη κρίση μεταξύ της Τουρκίας και της Γερμανίας και την σύλληψη -από το καθεστώς Ερντογάν- Γερμανών πολιτών που κατοικούν στην Τουρκία ή ακόμα και Τούρκων εργαζομένων σε γερμανικά ιδρύματα.

Ο Καβάλα κρατείται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, με τον δικηγόρο του να δηλώνει ότι μπορεί -βάσει του εντάλματος για την σύλληψή του- να παραμείνει κρατούμενος μέχρι και 7 ημέρες. Μαζί του προσηχθη και η σύζυγός του Αϊσέ Μπουγρά.

Η σύλληψη του Καβάλα έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση της ειδικής εισηγήτριας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία, Κάτι Πίρι, η οποία σε ανάρτησή της στο Twitter ανέφερε ότι "Είναι πολύ ανησυχητικά τα νέα για τη σύλληψη του Οσμάν Καβάλα στην Κωνσταντινούπολη. Θα εισηγηθώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επείγουσα έκκληση για την απελευθέρωσή του"

Ο Οσμάν Καβάλα γεννήθηκε το 1957 στο Παρίσι από οικογένεια που κατάγεται από την Καβάλα. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Το 1982 πέθανε ο πατέρας του Μεχμέτ Καβάλα και ετέθη επικεφαλής του ήδη από τότε μεγάλου ομίλου οικογενειακών επιχειρήσεων. Στον επιχειρηματικό τομέα συμμετείχε σε διεθνείς πρωτοβουλίες, μεταξύ των οποίων και το Ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο. Συμμετείχε επίσης ως μέλος του ΔΣ στο Κέντρο για τη Δημοκρατία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (Center for Democracy in Southeast Europe). Στον πολιτιστικό τομέα εκτός από το «Anadolu Kultur», ήταν ιδρυτής του εκδοτικού οίκου «Iletisim», σε συνεργασία με τον γνωστό αντιφρονούντα Τούρκο ακαδημαϊκό και συγγραφέα Μουράτ Μπελγκέ, προσφέροντας στο τουρκικό κοινό σημαντικά έργα διανόησης. Εχει χρηματίσει δραστήριο μέλος του Τουρκικού Ιδρύματος Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών (TESEV), του Ιδρύματος Open Society, του Τουρκικού Ιδρύματος Ιστορίας, της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ελσίνκι κ.ά.

Ο Δήμος Παγγαίου και η Κοινωφελής Επιχείρηση με το σύνθημα “Ποδήλατο - τρόπος άθλησης - τρόπος ζωής” καλούν όλους τους φίλους του ποδηλάτου, μικρούς και μεγάλους, να βρεθούν για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, στην Δημοτική Ενότητα Πιερέων, την Κυριακή  22 Οκτωβρίου 2017.

Οι «φίλοι» του ποδηλάτου πραγματοποιώντας μια ιδιαίτερου φυσικού κάλους διαδρομή θα ξεκινήσουν από το Κοινοτικό Κατάστημα Πλατανoτόπου και διαμέσου της Δημοτικής Κοινότητας Μουσθένης και των Τοπικών Κοινοτήτων Πυργοχωρίου και Μελισσοκομείου, θα τερματίσουν στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Αυλής.

Η αφετηρία έχει καθοριστεί στο Κοινοτικό Κατάστημα Πλατανοτόπου και ώρα προσέλευσης η 10.30 π.μ., οπότε και θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές και οι σχετικές δηλώσεις των συμμετεχόντων. Μετά τον τερματισμό, η Κοινωφελής Επιχείρηση θα κληρώσει στους ποδηλάτες που έλαβαν μέρος ένα ποδήλατο και δύο κράνη ποδηλασίας.

Από την ΠΑΜΘ/ΠΕ Καβάλας και ειδικότερα από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών ανακοινώνεται ότι εκδόθηκε σήμερα η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας με την οποία καθορίζεται η στάση των λεωφορείων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ επί της οδού Σέκερη, έτσι ώστε να διευκολυνθούν στην πρόσβαση και στην αποχώρησή τους στο 7ο Γυμνάσιο και το 2ο Γενικό Λύκειο Καβάλας, όλοι οι μαθητές.

Συγκεκριμένα τα λεωφορεία που προέρχονται από το Παληό ή από το Ζυγό/Αμυγδαλεώνα θα μεταφέρουν τους μαθητές στο 2ο Λύκειο και το 7ο Γυμνάσιο, θα εισέρχονται στην περιοχή του Βύρωνα από την οδό Φιλαδελφείας, στη συνέχεια θα διέρχονται από την οδό Περγάμου, θα σταθμεύουν στην οδό Σέκερη με τελικό προορισμό το ΚΤΕΛ και αντιστρόφως.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος δήλωσε σχετικά ότι: «Mετά από συντονισμένες προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων φορέων, τακτοποιείται σήμερα ο καθορισμός της στάσης στο ασφαλέστερο και πλησιέστερο σημείο προς τα σχολεία, ώστε να διευκολύνεται η προσέλευση και η αποχώρηση των μαθητών. Ευχαριστίες οφείλονται: στο υπεραστικό ΚΤΕΛ για το ενδιαφέρον το οποίο επέδειξε για την εξυπηρέτηση των συγκεκριμένων μαθητών, καθώς και ευρύτερα σε όλους τους μεταφορείς των μαθητών, οι οποίοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των παιδιών, στον Δήμο Καβάλας για την αμεσότητα με την οποία προσέγγισε το θέμα και έλαβε άμεσα την απαιτούμενη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο, στην Ελληνική Αστυνομία και ιδιαίτερα το τμήμα της Τροχαίας, καθώς και στην Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Καβάλας».

Υπενθυμίζουμε ότι η στάση αυτή χρησιμοποιείτο από τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας τα τελευταία χρόνια για την μεταφορά των μαθητών από το Παληό, το Ζυγό και τον Αμυγδαλεώνα, οι οποίοι στο παρελθόν κατέβαιναν από το λεωφορείο απέναντι από το καφέ-μπαρ "Περιστέρι" στην Ραψάνη. Ωστόσο φέτος το Υπεραστικό ΚΤΕΛ σταμάτησε να αποβιβάζει τα παιδιά στην στάση Σέκερη -αν και η διοίκησή του δεν το επιθυμούσε-, μιας και δεν υπήρχε επίσημη απόφαση για την αλλαγή του δρομολογίου και την χρήση της στάσης. Το αποτέλεσμα, όμως, ήταν πολλοί γονείς να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν να οριστεί και επίσημα η στάση για την διευκόλυνση των παιδιών τους.

Με 36 θέματα που αφορούν την επόμενη δρομολογιακή περίοδο (2017-2018) συνεδριάζει σήμερα το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. 2 από αυτά αφορούν τον νομό Καβάλας: το ένα από αυτά σχετίζεται με τον καθορισμό, για όλη τη σαιζόν, των δρομολογίων των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων στις ακτοπλοϊκές γραμμές Κεραμωτής-Λιμένα και Καβάλας-Πρίνου (καθώς και για τα δρομολόγια που εκτελούν όσα πλοία θέλουν να μεταβούν από την Κεραμωτή στον Πρίνο με σκοπό, αμέσως μετά, να μεταβούν στην Καβάλα) και το άλλο με την δρομολόγηση του νέου πλοίου της ΑΝΕΘ "ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χ".

Η συνεδρίαση αυτή διεξάγεται σε μια χρονική στιγμή που ακόμα δεν έχει βρεθεί μια κοινή γραμμή συνεννόησης μεταξύ των 3 ακτοπλοϊκών εταιρειών για την κατανομή των δρομολογίων, και με το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών να "ρίχνει το μπαλάκι" (στην τελευταία του συνεδρίαση, στα τέλη Σεπτεμβρίου) στο Λιμεναρχείο Καβάλας. Προς το παρόν τηρείται το πρόγραμμα της σαιζόν 2016-2017 (ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου), αν και έχουν υπάρξει "αποκλίσεις" που προξενούν τα παράπονα των επιβατών -όπως αυτή της μη εκτέλεσης του νυχτερινού δρομολογίου από την Κεραμωτή προς τον Λιμένα την Δευτέρα 16 και το Σάββατο 21 Οκτωβρίου)

Ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Δρ. Δρ. Θανάση Διαλεκτόπουλου, Σχολικού Συμβούλου Π.Ε. με τίτλο:

«Μετανάστες και Πρόσφυγες: κοινωνικοποίηση και ένταξη-ενσωμάτωση στη χώρα υποδοχής»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Οκτωβρίου και ώρα 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης(4ος όροφος).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

 • Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής
 • Νίκος Παναγιωτόπουλος, Βουλευτής Ν. Καβάλας, Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

και ο ίδιος ο συγγραφέας

Συντονισμός εκδήλωσης:

 • Τσιλογεώργης Νικόλαος, π. Πρόεδρος Θασιακής Ένωσης Καβάλας

 

Λίγα λόγια για το συγγραφέα…

Ο Θανάσης Διαλεκτόπουλος γεννήθηκε στη Θάσο όπου και  ολοκλήρωσε  τις  εγκύκλιες  σπουδές.  Αποφοίτησε  από την Παιδαγωγική Ακαδημία της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια παρακολούθησε ετήσια επιμόρφωση στην Ολλανδία στην εκπαίδευση εθνοπολιτισμικών μειονοτήτων στην οικεία γλώσσα και τον πολιτισμό.

Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Πανεπιστημίου Groningen Ολλανδίας στον Τομέα Νεοελληνικών και Βυζαντινών σπουδών, Τμήμα Βυζαντινολογίας. Έχει  μεταπτυχιακό  τίτλο  σπουδών  (Master of Arts) στην Ελληνική  Γλώσσα και Πολιτισμό στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του  Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ (Universiteit van Amsterdam).

Έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Master of Arts) στις Πολιτισμικές Επιστήμες στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών (Vrij Universiteit Brussel).

Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στη Διαπολιτισμική Παιδαγωγική στη Σχολή Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών και Κοινωνικών Επιστημών του Εθνικού Πανεπιστημίου Groningen της Ολλανδίας. 

Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στη Βυζαντινή Ιστορία στο Τμήμα Ιστορίας, Έδρα Βυζαντινών και Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου «Άγιος Κλήμης της Οχρίδας» στη Σόφια Βουλγαρίας. 

Είναι ορκωτός μεταφραστής στα Ολλανδικά-Ελληνικά και αντίστροφα, επίσης μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά. 

Υπήρξε διδάσκων Καθηγητής στο Κέντρο Μετεκπαίδευσης Εκπαιδευτικών (UCLO) του Εθνικού Πανεπιστημίου Groningen Ολλανδίας στο γνωστικό αντικείμενο «Διαπολιτισμική Παιδαγωγική».

Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Διαπολιτισμικών και Μεταναστευτικών Μελετών (Ε.ΔΙΑ.Μ.ΜΕ), του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην υλοποίηση του έργου «Παιδεία Ομογενών» και  συντονιστής ομάδας συγγραφής βιβλίων για Έλληνες μαθητές του εξωτερικού. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της «Εταιρείας Ελλήνων Παιδαγωγών» και επιμορφωτής στο Εθνικό  Κέντρο  Δημόσιας  Διοίκησης  &  Αυτοδιοίκησης  /  Ινστιτούτο  Επιμόρφωσης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α /  ΙΝ.ΕΠ).

Υπηρέτησε ως Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στους Νομούς Έβρου και Καβάλας και ως Συντονιστής Α΄/θμιας & Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων Εξωτερικού στην Ελληνική Πρεσβεία Βρυξελλών με διπλωματικό καθεστώς.

Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο σε βιβλία, ενώ περισσότερα από σαράντα επιστημονικά άρθρα του είναι δημοσιευμένα σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και τόμους πρακτικών συνεδρίων.

 Βιβλία:

 1. Η Κραμπούσα της Θάσου ως τόπος άσκησης και ο όσιος Δανιήλ ο εν τω Θασίω, Εκδόσεις Παρουσία, Καβάλα 1996.
 2. Οι Εικόνες του Δωδεκαόρτου, συμβολισμοί και εικονογραφική ερμηνεία,   Εκδόσεις Τροχαλία,  Αθήνα 1998.
 3. Grieks Onderwijs in Eigen Taal en Cultuur in Nederland, Εκδόσεις LIZE, Groningen 1998.
 4. Έλληνες στις Κάτω Χώρες, (1600- 2000), Έκδοση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (Σ.Α.Ε), Λευκωσία 2000.
 5. Van tweeën één. Bicultureel-tweetalige socialisatie van Griekse leerlingen in Nederland, Εκδόσεις Regenboog, Groningen 2003.
 6. Δύο σε… ένα. Διπολιτισμική-διγλωσσική κοινωνικοποίηση των Ελλήνων μαθητών στην Ολλανδία, Εκδόσεις Κίων, Αθήνα 2004.
 7. Από τη ζωή των Ελλήνων στο Βέλγιο και στην Ολλανδία, ΥΠ.Ε.Π.Θ / Ε.ΔΙΑ.Μ.ΜΕ Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ρέθυμνο 2004.
 8. Στο Γλέντι… όλοι  Ένα είμαστε. Σχολικό Θέατρο. Προσεγγίζοντας Διαπολιτισμικά   την Ιστορία: Έλληνες και Τούρκοι, Εκδόσεις Πέλτη, Ορεστιάδα 2005.
 9. Οδηγός Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης Βελγίου, Ολλανδίας και Λουξεμβούργου, Εκδόσεις Πέλτη, Αθήνα 2007.
 10. Η διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Πρακτικά του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου, Βρυξέλλες 5-6-7 Οκτωβρίου 2007, Εκδόσεις Πέλτη, Αθήνα 2007 (Επιμέλεια).
 11. Νέοι της Διασποράς, Πολλαπλές Ελληνικές Ταυτότητες, Εκδόσεις Ζυγός, Θεσσαλονίκη 2008.
 12. Grieken in de Lage Landen, 1600-2000, (Vertaling  J. Veenstra), Federatie van Griekse Gemeenschappen in Nederland, Εκδόσεις Πέλτη, Αθήνα 2008.
 13. Iconography as a Research Source on Religious Affairs in Greek Lands und Venetian Rule, Εκδόσεις Publish Copycity, Thessaloniki, 2012.
 14. Πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία και την Ανατολική Θράκη στη Θάσο, Εκδόσεις Publish Copycity, Thessaloniki, 2013.
 15. Πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία και την Ανατολική Θράκη στη Θάσο. Εκπαιδευτικό υλικό τοπικής ιστορίας, Εκδόσεις Publish Copycity, Thessaloniki, 2013.
 16. Μεταβυζαντινές Εικόνες της Θάσου, 2015.

Λίγα λόγια από το προλογικό σημείωμα του βιβλίου:

Επίκαιρο το παρόν βιβλίο, αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για πολλούς. Ένα από τα θέματα που απασχολούν πλέον έντονα και σε καθημερινή βάση την ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια είναι το μεταναστευτικό/προσφυγικό. Ένα θέμα που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Σε μια τέτοια περίοδο που το μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα καθίσταται ολοένα και οξύτερο και προσλαμβάνει πλέον πανευρωπαϊκές διαστάσεις, το ανά χείρας βιβλίο προσπαθεί να «χαρτογραφήσει» αυτό το πολυδιάστατο, πολυεπίπεδο και πολυσυζητημένο κοινωνικό φαινόμενο

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τετάρτης παρουσιάστηκαν σε κεντρικό καφέ-μπαρ της Καβάλας τα πρώτα 21 μέλη του συνδυασμού "Για εσένα", με τον οποίο ο Κίμωνας Παπαδόπουλος θα διεκδικήσει την προεδρία του Επιμελητηρίου Καβάλας στις επερχόμενες εκλογές (που θα διεξαχθούν στις 10, 11 και 12 Δεκεμβρίου). Ο ίδιος ο Κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του λέγοντας ότι "πρόκειται για μια ομάδα νέων αλλά και έμπειρων επιχειρηματιών με 'φρέσκες' ιδέες, με ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματά της να είναι η προέλευση των μελών της από όλες τις βαθμίδες της τοπικής οικονομίας, γνωρίζοντας έτσι το ευρύτερο φάσμα των αναγκών της" και υποστηρίζοντας ότι "Πιστεύουμε στον θεσμό του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου. Πιστεύουμε ότι η οικονομική ευημερία, αλλά και η υγιής επιχειρηματικότητα, εξυπηρετούνται καλύτερα μέσα από εθελοντικές και δημοκρατικά αυτοδιοικούμενες ενώσεις. Πιστεύουμε ότι μόνο μέσα από τη συνεργασία και τη συμμετοχή μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις της εποχής, και το 'όχημα' για να το πετύχουμε αυτό είναι το Επιμελητήριο."

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των πρώτων 21 υποψήφιων (με τον κ. Παπαδόπουλο να δεσμεύεται ότι σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλα ονόματα υποψήφιων για το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου), καθώς ήταν φανερό ότι δεν υπήρχε λόγος για κατάθεση περισσότερων απόψεων και θέσεων για την επόμενη μέρα στο Επιμελητήριο (πέραν, φυσικά, ενός φυλλαδίου με τις βασικές θέσεις της παράταξης, το οποίο και διανεμήθηκε στους εκπροσώπους του τύπου). Τα 21 αυτά ονόματα είναι τα εξής:

 1. Ιορδάνης Αμαραντίδης
 2. Βασίλης Ανανιάδης
 3. Άγγελος Ανδρεαδάκης
 4. Ηλίας Βαρέτο
 5. Γιαννιώτης Βεργής
 6. Γώνη Γκόγκου
 7. Στράτος Δημητριάδης
 8. Αχιλλέας Ζαχαρούδης
 9. Απόστολος Ιωαννίδης
 10. Μερκούριος Καραγιαννίδης
 11. Περικλής Καραμανώλης
 12. Ειρήνη Κουρτίδου
 13. Μάκης Μαρινόπουλος
 14. Γιάννης Μπεκιάρης
 15. Θοδωρής Παπαζούδης
 16. Θάνος Παπακοσμίδης
 17. Σέβη Παπαδοπούλου-Συμεωνίδου
 18. Σάββας Σαβίδης
 19. Νίκος Σαββόπουλος
 20. Παύλος Τσουμάκης
 21. Μανώλης Ψυχουδάκης

Την ώρα που οι εξελίξεις στο πολύπαθο ίδρυμα "Αγία Μαρίνα" κάθε άλλο παρά ευοίωνες είναι, με τις οφειλές του να ξεπερνάνε τις 500.000 €, το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας να έχει αναλάβει τη μεταφορά των παιδιών από και προς το ίδρυμα λόγω της επίσχεσης εργασίας στην οποία έχουν προχωρήσει οι 2 οδηγοί που απασχολούνται στην "Αγία Μαρίνα" και τον βουλευτή Καβάλας της ΝΔ Νίκο Παναγιωτόπουλο -στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα- να προτείνει είτε το λουκέτο είτε την κρατικοποίηση είτε την μετατροπή του σε Δημοτική Κοινωνική Δομή (με τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, άντως, να δηλώνει πως ουδείς έχει αποφασίσει επί της ουσίας για το ποια θα είναι η μοίρα του ιδρύματος),

μια λύση -έστω και εξ ανάγκης- φαίνεται πως προετοιμάζεται, τουλάχιστον για τα παιδιά που φοιτούν στο ίδρυμα, στο...Δοξάτο!

Ο λόγος για ένα ιδιωτικό ΚΔΑΠ-ΜΕΑ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης) με έδρα το Δοξάτο Δράμας, με την επωνυμία "Πράξη & θεωρία experts", το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαίωσαν -μιλώντας στο Kavala Portal- τόσο ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ Σωτήρης Σωτηριάδης όσο και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου Καβάλας Μάκης Κρεμμύδας, φέρεται διατεθειμένο να διεκδικήσει μια σειρά προγραμμάτων voucher για την μεταφορά των παιδιών της "Αγίας Μαρίνας" από και προς την Καβάλα, την εκπαίδευσή τους, την σίτισή τους, ακόμα και την στέγασή τους -σε περίπτωση ανάγκης!

Τον προηγούμενο μήνα, μάλιστα, στο περιθώριο μιας επίσκεψης που πραγματοποίησε το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Δομού Δράμας στον εν λόγω ΚΔΑΠ-ΜΕΑ (παρουσία και του κ. Κρεμμύδα ως προέδρου της ΠΟΠΑμεΑ ΑΜΘ), έγινε μια πρώτη επιθεώρηση στις εγκαταστάσεις του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ. Η επιθεώρηση αυτή άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους παριστάμενους, με τον κ. Κρεμμύδα να θέτει την πρόταση (που απέστειλε μάλιστα και στο υπουργείο Εργασίας, από το οποίο και αναμένεται η απάντηση) για την διεκδίκηση προγραμμάτων voucher για την δωρεάν φιλοξενία των παιδιών της Αγίας Μαρίνας (μια πρόταση που έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από την διοίκηση του ιδιωτικού ΚΔΑΠ-ΜΕΑ).

Σχόλιο γράοφοντος: Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι για την πρόταση αυτή δεν υπήρξε κάποια ενημέρωση προς τους ανθρώπους που "τρέχουν" εδώ και καιρό για την "Αγία Μαρίνα", όπως την Μαρίνα Φιλιππίδου -η οποία και ενημερώθηκε για αυτήν...από τον γράφοντα!

"Ανεβαίνει", καθημερινά, το "θερμόμετρο" εν όψει των εκλογών για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Καβάλας. Την ώρα που ο Κίμων Παπαδόπουλος αναμένεται, σήμερα το απόγευμα, να παρουσιάσει τον εκλογικό του συνδυασμό, και την ώρα που ο νυν αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας (με δηλώσεις του στην εφημερίδα "ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ") επιτίθεται εναντίον όσων "μιλάνε ενώ δεν έβγαλαν ποτέ ένα δελτίο τύπου τόσα χρόνια, την ώρα που εμείς είμαστε πάντα κοντά στους επιχειρηματίες, όχι μόνο όταν πλησιάζουν οι εκλογές", ο Παύλος Ζησίμου επανήλθεε, με δηλώσεις του στο Kavala Portal, στο ζήτημα της παράδοσης στους υποψήφιους των καταλόγων των ταμειακά ενήμερων μελών του Επιμελητηρίου -οι οποίοι και θα έχουν δικαίωμα ψήφου στις 10, 11 και 12 Δεκεμβρίου.

Σήμερα, πάντως, το Επιμελητήριο Καβάλας εξέδωσε -για το θέμα των καταλόγων- την παρακάτω ανακοίνωση (με την υπογραφή του νυν προέδρου Άγγελου Τσατσούλη):

Ενημερώνουμε τους υποψηφίους προέδρους και συμμετέχοντες των εκλογών του Επιμελητήριου Καβάλας 10-11-12 Δεκεμβρίου 2017 ότι, για την διενέργεια των εκλογών αποκλειστικά και μόνο υπεύθυνη είναι η εκλογική επιτροπή, που συγκροτήθηκε με την υπ’ αριθμ. πρωτοκόλλου 14149/10-8-2017 απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης.

Επομένως για οποιαδήποτε λίστα ή αίτημα παρακαλώ να απευθυνθείτε στην εκλογική επιτροπή.

«Πρέπει να φύγετε από την Κυβέρνηση. Είστε ανίκανοι και επικίνδυνοι. Με την αποχώρησή σας από την Κυβέρνηση, αφήστε χώρο σε εμάς που ξέρουμε να κυβερνούμε». Ευθύς λόγος του κ. Μητσοτάκη, που υποδηλώνει τον παραληρηματικό του λόγο, εξαιτίας του υψηλού πολιτικού πυρετού που τον κατατρύχει. Είναι ένας παραληρηματικός πολιτικός λόγος που φθάνει ακόμη και σε παραισθήσεις επίκλησης σε εξωγήινους.

Και συνεχίζει ο φαντασιακός πολιτικός του λόγος: Εμείς –λέει- ως Νέα Δημοκρατία, ξέρουμε να κυβερνούμε. Γνωρίζουμε πώς να κλείνουμε τα εργοστάσια της «Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης», πώς να κλείνουμε τις μονάδες επεξεργασίας και μεταποίησης προϊόντων της πρωτογενούς παραγωγής, κλείσιμο εργοστασίων κλωστοϋφαντουργίας, κλείσιμο «ΣΕΒΑΘ», κλείσιμο «ΣΕΠΕΚ», κλείσιμο «Καπνοβιομηχανίας Γεωργιάδη», κλείσιμο εργοστασίου επεξεργασίας ιχθυηρών «ΞΙΦΙΑΣ», κι ο κατάλογος είναι ανοικτός.

Γνωρίζουμε πώς να μετατρέπουμε τους συνεταιρισμούς σε εκτροφεία διαφθοράς και διασπάθισης του δημόσιου χρήματος. Γνωρίζουμε πώς να στραγγαλίζουμε την αγροτική οικονομία, δωρίζοντας στην Τράπεζα Πειραιώς, έναντι πινακίου φακής, με το απίστευτο τίμημα των 97 εκατομμυρίων, όλο τον παραγωγικό πρωτογενή ιστό της χώρας. Γνωρίζουμε πώς να χρεώνουμε τους αγρότες και το Δημόσιο με τις αχρεωστήτως καταβληθείσες επιδοτήσεις «μαϊμού» της «χατζηγάκειας» γαλαντομίας και τις επιδοτήσεις του Κοντού.

Εσείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν γνωρίζετε από αυτά. Εσείς προχωράτε με το συζητούμενο νομοσχέδιο σε ρυθμίσεις που δημιουργούν προβλήματα στους χονδρεμπόρους και τις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ, υποχρεώνοντάς τους να είναι συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς τους παραγωγούς, ώστε να εξοφλούν τις οφειλές τους προς αυτούς σε διάστημα έως εξήντα ημερών κι όχι στο «αγελαδοκούρεμα», όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Εσείς, ως Κυβέρνηση -συνεχίζει η φαντασιακή ρητορεία της Νέας Δημοκρατίας- προχωράτε με το νομοσχέδιο στην υιοθέτηση μέτρων ελέγχου για τη διαφάνεια της αγοράς και την προστασία της εγχώριας πρωτογενούς παραγωγής. Εσείς προστατεύετε τους συνεταιρισμούς των ιχθυοτρόφων των λιμνοθαλασσών, δημιουργώντας συνθήκες ανάπτυξης της ιχθυοκαλλιέργειας.

Αντίθετα, εμείς με την πολιτική μας αφήναμε τους ανθρώπους αυτούς στην άμοιρη τύχη τους.

Να, γιατί πρέπει να φύγετε.

Να, γιατί πρέπει να μας αφήσετε να κυβερνήσουμε.

Έχουμε πολλά ακόμη να προσφέρουμε …

Σελίδα 1 από 986

22365592 1439091599508554 6976115780930863703 N

Dipethe Kavalas 2017 2018

Max Carpet Vertical

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Banner Istoria Festival

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Card Dj Curves 1

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας