Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017
Αναστάσιος Μαρκουλίδης

Αναστάσιος Μαρκουλίδης

Λουκέτα – εξπρές από 48 ώρες έως 1 μήνα αλλά και ειδικά χρηματικά πρόστιμα που ξεκινούν από 1.000 ευρώ και μπορεί να φθάσουν μέχρι 5.000 ευρώ θα επιβάλλουν οι φορο-ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σε επιχειρήσεις και καταστηματάρχες που εντοπίζονται να μην εκδίδουν αποδείξεις ή να παρεμποδίζουν το φορολογικό έλεγχο.

Με τροπολογία που κατατέθηκε μέσα στην εβδομάδα στη Βουλή τροποποιείται το καθεστώς αναστολής λειτουργίας των επαγγελματικών εγκαταστάσεων για τις περιπτώσεις φοροδιαφυγής ενώ με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή μπορεί αντί της αναστολής λειτουργίας να επιβάλλεται ειδικό χρηματικό πρόστιμο. Το «λουκέτο» θα μπαίνει αποκλειστικά στην επαγγελματική εγκατάσταση στην οποία διενεργήθηκε ο έλεγχος αντί του συνόλου των επαγγελματικών εγκαταστάσεων του επιτηδευματία που ισχύει σήμερα ενώ τα πρόστιμα θα επιβάλλονται σε ιατρεία, φροντιστήρια, πλανόδιους πωλητές, γηροκομεία.

Ειδικότερα, η τροπολογία προβλέπει τα εξής:

 - Επιβάλλεται πλέον άμεσα ή αμελλητί από την αρμόδια εφορία, κατόπιν έκδοσης του διοικητή της ΑΑΔΕ η αναστολή λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης στην οποία διενεργήθηκε ο έλεγχος και όχι όλων των επαγγελματικών εγκαταστάσεων του επιτηδευματίας όπως ίσχυε μέχρι σήμερα ως εξής:

- Άμεσα για 48 ώρες εφόσον από τον ίδιο μερικό επιτόπιο φορολογικό έλεγχο διαπιστώνεται η μη έκδοση ή ανακριβής έκδοση πάνω από 10 παραστατικά πώλησης ή ανεξαρτήτως του πλήθους, η αξία των αγαθών ή των υπηρεσιών για τα οποία δεν εκδόθηκε παραστατικό πώλησης ή αυτό εκδόθηκε ανακριβώς υπερβαίνει τα 500 ευρώ.

- Αμελλητί για 96 ώρες εάν εντός του ίδιου ή του επόμενου φορολογικού έτους από τη διαπίστωση των παραβάσεων διαπιστωθεί εκ νέου η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση τουλάχιστον 3 αποδείξεων πώλησης ανεξαρτήτως αξίας αυτών στην ίδια ή σε άλλη επαγγελματική εγκατάσταση του υπόχρεου.

- Αμελλητί για 10 ημέρες σε κάθε επόμενη διαπίστωση των παραβάσεων εντός δυο φορολογικών ετών από τη διαπίστωσή τους.

- Αναστολή λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης έως 1 μήνα με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ σε περίπτωση που παρεμποδίζεται η διενέργεια φορολογικού ελέγχου

- Επιπλέον 10 ημέρες αναστολή λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης εφόσον παραβιάζεται το μέτρο του «λουκέτου»

- Το μέτρο επιβάλλεται και εκτελείται ακόμη και στην περίπτωση αλλαγής στη νομική μορφή ή στο πρόσωπο του του φορέα της επιχείρησης ή διακοπής της επιχείρησης από το χρόνο διαπίστωσης μέχρι το χρόνο εκτέλεσης της απόφασης εφόσον στον ίδιο χώρο δραστηριοποιείται επιχείρηση με ίδιο ή παραπλήσιο αντικείμενο εργασιών ή σε αυτή συμμετέχουν ένα ή περισσότερα από τα αρχικά μέλη

- Αντί του «λουκέτου» με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ επιβάλλεται ειδικό χρηματικό πρόστιμο από 1.000 έως 5.000 ευρώ. Το πρόστιμο επιβάλλεται στις περιπτώσεις που καθίσταται δυσχερής η αναστολή λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις όπως ενοικίαση σκαφών αναψυχής, πλανόδιοι πωλητές, γηροκομείο, ξενοδοχείο, φροντιστήριο, ιατρείο.

Τα ν.π.δ.δ.  ΔΗΚΕΘ και Δημαρωγός του Δήμου Θάσου συγκεντρώνουν τρόφιμα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου με την ευγενική συνδρομή της Δημοτικής  Θεατρικής Ομάδας.

Τη Δευτέρα 3 Απριλίου  στο Καλογερικό μαζί με την τελευταία παράσταση της «Φαύστα» και ώρα 7 του απόγευμα θα είμαστε όλοι εκεί

"Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου" για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, καθώς για μια ακόμα φορά τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας -που δημοσιεύθηκαν σήμερα- αποδεικνύουν ότι η περιφέρεια ΑΜΘ είναι η φτωχότερη περιφέρεια της Ελλάδας και ανήκει στις 20 πιο φτωχές περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της EUROSTAT, τα οποία αφορούν στο μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα του 2015, 11 ελληνικές περιφέρειες βρίσκονται πλέον κάτω από το 75% του μέσου κοινοτικού. Το μέσο κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (εκπεφρασμένο σε όρους αγοραστικής δύναμης) διαμορφώθηκε στο 68% του μέσου κοινοτικού. Μόνο η Αττική (93% του κοινοτικού ΑΕΠ) και το Νότιο Αιγαίο (76%) κατέγραψαν κατά κεφαλήν ΑΕΠ άνω του 75% του κοινοτικού.

Ανάμεσα στις φτωχότερες περιφέρειες της Ε.Ε. βρίσκονται, επίσης, πέντε περιφέρειες της Βουλγαρίας και της Πολωνίας, τέσσερις περιφέρειες της Ρουμανίας, δύο της Ουγγαρίας και μία υπερπόντια περιφέρεια της Γαλλίας. Το χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ σημειώνεται στο Σεβεροτσαπάτεν της Βουλγαρίας (29% του κοινοτικού).

Οι περιφέρειες με το υψηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ε.Ε. είναι το κέντρο του Λονδίνου (580% του κοινοτικού), το Λουξεμβούργο (264%), το Αμβούργο (206%) και οι Βρυξέλλες (205%).

Για την περιφέρεια ΑΜΘ ισχύουν τα εξής στοιχεία:

- το ΑΕΠ το 2015 κυμάνθηκε στο 48% του κοινοτικού ΑΕΠ (με σύνολο 6,9 δις € -για την ακρίβεια 6.895.000.000 €), μαζί με αυτό της Ηπείρου

- το κατά κεφαλήν ΑΕΠ το 2015 κυμάνθηκε σε 11.300 € (το χαμηλότερο σε ολόκληρη την Ελλάδα)

Πατήστε εδώ για να δείτε τα πλήρη στοιχεία της EUROSTAT

Από την Παρασκευή 7 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ, θα καταβάλλεται το δώρο Πάσχα στους τακτικά επιδοτούμενους ανέργους και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας. 

Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, από την Παρασκευή 7 Απριλίου θα προπληρωθούν και τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρόνια ανέργων και τα βοηθήματα των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολούμενων, τα οποία κανονικά θα καταβάλλονταν, από τις 7 Απριλίου έως τις 23 Απριλίου.

Οι πιστώσεις στους δικαιούχους, όπως ενημερώνει ο ΟΑΕΔ, θα γίνουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Πηγή: ethnos.gr

Άμεση ήταν η αντίδραση του δήμου Καβάλας στην επίθεση που δέχτηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, με βαρύ αντικείμενο, το μνημείο των Καβαλιωτών Εβραίων που χάθηκαν την περίοδο του Ολοκαυτώματος. Πέρα από την κάλυψη του κατεστραμμένου μνημείου μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασής του, το γραφείο τύπου του δήμου εξέδωσε την παρακάτω καταδικαστική ανακοίνωση:

Ο Δήμος Καβάλας καταδικάζει με τον πιο κατηγορητικό τρόπο το θλιβερό και αποτρόπαιο γεγονός βανδαλισμού του μνημείου των 1484 Καβαλιωτών Εβραίων που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους στα ναζιστικά στρατόπεδα.

Κάθε μνημείο που βανδαλίζεται ανοίγει μια νέα πληγή στην ιστορία και τον πολιτισμό της Καβάλας, μιας κοινωνίας πάντα ανοιχτής, πάντα ανεκτικής που σεβάστηκε διαχρονικά πολιτισμούς και θρησκείες.

Εκφράζουμε τη λύπη μας γι’ αυτές τις ακραίες συμπεριφορές απ’ όπου κι αν προέρχονται που στοχεύουν στο να προσβάλουν όχι μόνο τη μνήμη ανθρώπων αλλά και την ιστορία της πόλης, πλήττοντας την εικόνα της Καβαλιώτικης κοινωνίας και των πολιτών της.

Ο Δήμος Καβάλας προβαίνει άμεσα στην πλήρη αποκατάσταση του μνημείου ώστε να το παραδώσει και πάλι στην κοινωνία για να συνεχίσει να συμβολίζει την ενότητα μεταξύ των λαών στέλνοντας ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας αλλά και θυμίζοντας μαύρες σελίδες του παρελθόντος που δεν πρέπει να ζήσει ποτέ ξανά η ανθρωπότητα.

Τέλος, έχει προβεί στις νόμιμες ενέργειες προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας και τις Αστυνομικές Αρχές για την εξεύρεση και την απόδοση ευθυνών σε όσους προέβησαν στο απαράδεκτο αυτό γεγονός.

Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα νωρίς το πρωί επισκέφθηκε το χώρο του μνημείου και είδε από κοντά τις ζημιές που υπέστη εκφράζοντας τη λύπη και την αγανάκτησή της για το συμβάν. Επίσης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Δαυίδ Σαλτιελ.

Dimarxos Mnimeio Evraion

Ανακοίνωση, όμως, έβγαλε (όπως ήταν αναμενόμενο) και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος:

Σήμερα (Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017) νωρίς το πρωί άγνωστοι κατέστρεψαν με βαρύ εργαλείο το Μνημείο του Ολοκαυτώματος των Ελλήνων Εβραίων της Καβάλας που εκτοπίστηκαν και εξοντώθηκαν από τους Ναζί στο στρατόπεδο της Τρεμπλίνκα στην Πολωνία. Η πόλη της Καβάλας μόλις τον Μάιο του 2015 έκανε τα αποκαλυπτήρια του μνημείου και αποκατέστησε με αυτόν τον συμβολικό τρόπο τη μνήμη των 1.484 Εβραίων της πόλης.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει τον αποτροπιασμό του Ελληνικού Εβραϊσμού  για τον βανδαλισμό του Μνημείου της Καβάλας, λίγες μάλιστα μέρες μετά από τη βεβήλωση του Μνημείου της Άρτας. Χαιρετίζει όμως με ικανοποίηση την άμεση αντίδραση της Δημάρχου κ. Δήμητρας Τσανάκα η οποία με ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας εκφράζει την καταδίκη του θλιβερού αυτού γεγονότος και δεσμεύεται για την «άμεση αποκατάσταση του μνημείου ώστε να το παραδώσει και πάλι στην κοινωνία για να συνεχίσει να συμβολίζει την ενότητα μεταξύ των λαών στέλνοντας ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας αλλά και θυμίζοντας μαύρες σελίδες του παρελθόντος που δεν πρέπει να ζήσει ποτέ ξανά η ανθρωπότητα».

Εκφράζουμε ταυτόχρονα την έντονη ανησυχία μας διότι οι βεβηλώσεις αυτές δείχνουν με τρόπο καταφανή ότι ο αντισημιτισμός -ένας αντισημιτισμός σχεδόν χωρίς Εβραίους- ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία επιβιώνουν και ελλοχεύουν πάντα και παντού. Κάθε ηθική, πολιτική ή άλλη κίνηση νομιμοποίησης των νοσταλγών του Ναζισμού επιτείνει τον κίνδυνο της αναβίωσης του αντισημιτισμού και της επέκτασης τέτοιων επεισοδίων που αμαυρώνουν τις αξίες μιας σύγχρονης και δημοκρατικής κοινωνίας και το κύρος της χώρας μας. Οι διωκτικές αρχές οφείλουν να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σύλληψη των υπευθύνων και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη.

Το ΚΙΣΕ καλεί τις τοπικές Αρχές, τους κοινωνικούς φορείς  και  τους πολίτες της Καβάλας να εναντιωθούν σθεναρά σε τέτοιου είδους πράξεις και πρακτικές που στο παρελθόν οδήγησαν στην κατάλυση της Δημοκρατίας και στην επικράτηση του Ναζισμού, και να προστατεύσουν τη συλλογική μνήμη της πόλης για ένα κομμάτι του πληθυσμού της που θανατώθηκε στα Ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ανακοίνωση, τέλος, έβγαλε και η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ:

Ο βανδαλισμός του μνημείου των 1484 Καβαλιωτών Εβραίων που έχασαν τη ζωή τους στα στρατόπεδα των ναζί, αποτελεί «μνημείο θράσους» και θυμίζει στον κόσμο της πόλης πως ο φασισμός καιροφυλαχτεί. Ένα μνημείο που πέρασε από μύρια κύματα για να στηθεί, έγινε στόχος φασιστών και ακραίων κύκλων που ζουν ανενόχλητοι δίπλα μας και αναπαράγουν τη μισαλλοδοξία.

Η απερίφραστη καταδίκη μας είναι δεδομένη όπως-ελπίζουμε- δεδομένη είναι η εγρήγορση από τις αρχές για να βρεθούν οι δράστες και να τιμωρηθούν, ώστε να γίνει σε όλους σαφές πως ο αλληλοσεβασμός, η διαφορετικότητα και τελικά η δημοκρατία είναι αδιαπραγμάτευτα

Η φωτογραφία του άρθρου αναρτήθηκε στο Facebook από συμπολίτη μας (ονόματι Δημήτρης Νίκου)

Όπως μπορείτε να δείτε, για μία ακόμα φορά άγνωστοι θέλησαν να βεβηλώσουν το μνημείο υπέρ των Καβαλιωτων εβραϊκής καταγωγής που εξοντώθηκαν κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.

Σε αντίθεση​, όμως, με παλαιότερη βεβήλωση -με μπογιά- οι δράστες προκάλεσαν σοβαρότατες φθορές στο μνημείο -το οποίο έχει ήδη καλυφθεί με μουσαμά από τα συνεργεία του δήμου Καβάλας.

Δε συζητήθηκε, τελικά, στη χτεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ η έγκριση της μεταβίβασης του Βιοτεχνικού Πάρκου (ΒΙΟ.ΠΑ.) Καβάλας στο Επιμελητήριο, καθώς το θέμα αναβλήθηκε για μια επόμενη συνεδρίαση -για τεχνικούς λόγους, όπως ανέφερε στο Kavala Portal ο εισηγητής του θέματος, αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος. Στη διάρκεια της συζήτησης ο περιφερειακός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Παύλος Δαμιανίδης παρατήρησε ότι δεν υπήρχε εισήγηση για το θέμα, τονίζοντας ότι "το μόνο που έχουμε στα χέρια μας είναι ένα διαβιβαστικό με τις υπογραφές του διοικητικού συμβουλίου της ΒΙΟ.ΠΑ. Καβάλας." -με τον κ. Μαρκόπουλο να απαντάει ότι υπήρχε εισήγηση, με την υπογραφή του (μιας και αυτός ήταν ο εισηγητής του θέματος).

Η ομάδα μπάσκετ Νεανίδων των ΠΑΝΘΗΡΩΝ, μετά από δύο νίκες στους ημιτελικούς αγώνες με τους ΤΙΤΑΝΕΣ Δράμας (58-39 στη Δράμα και 54-42 στην Καβάλα) προκρίθηκε στον Τελικό του Πρωταθλήματος Νεανίδων που διοργανώνει η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΕΚΑΣΑΜΑΘ).

Θέλουμε να δώσουμε θερμά συγχαρητήρια πρώτα απ’ όλα στις αθλήτριές μας που καταφέρνουν σε μία δύσκολη εποχή να συνδυάζουν με επιτυχία τα μαθήματά τους με τον αθλητισμό, και στον προπονητή της ομάδας Ανδρέα Δημητριάδη για τη συστηματική και επίμονη δουλειά του. Θερμά συγχαρητήρια επίσης σε όλους τους γονείς που βρίσκονται πάντα δίπλα στα παιδιά τους, στους φίλους της ομάδας και στους χορηγούς μας που με την παρουσία τους προσφέρουν «οξυγόνο» στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Αυτό το Σάββατο (1/4/2017) θα είμαστε στην Κομοτηνή 5.00 μ.μ. στον τελικό με την ΑΣΠΙΔΑ Ξάνθης, περσινή Πρωταθλήτρια Νεανίδων, μία ομάδα που αξίζει τον σεβασμό όλων μας για τις επιτυχίες της. Η νικήτρια – πρωταθλήτρια ομάδα στην Αν.Μακεδονία – Θράκη θα συμμετέχει στους αγώνες μπαράζ που θα γίνουν την περίοδο 8 – 12 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι θα αναδείξουν μία ομάδα από τη Βόρεια Ελλάδα που θα προκριθεί στο Τελικό Πανελλήνιο Τουρνουά έξι ομάδων στις 19 – 23 Απριλίου.

Καλούμε όλους τους φίλους του Μπάσκετ να συμπαρασταθούν στην ομάδα μας και οργανώνουμε εκδρομή το Σάββατο 1 Απριλίου στην Κομοτηνή, με αναχώρηση 2.30 μ.μ. από τον Δημοτικό Κήπο. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στο τηλέφωνο 6986005948 και στο προφίλ του Συλλόγου μας στο FACEBOOK: The Panthers B.C.

Από την Energean Oil & Gas εξεδόθη η παρακάτω ανακοίνωση:

Περισσότερες από 200 νέες άμεσες θέσεις εργασίας έχει δημιουργήσει η Energean Oil & Gas με άξονα την παραγωγή και επεξεργασία υδρογονανθράκων στον Πρίνο από το 2008 και μετά, παρά το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια σε ύφεση.

Τα σχετικά στοιχεία παρουσίασε ο κ. Δημήτρης Γόντικας, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Kavala Oil, θυγατρικής του ομίλου Energean, μιλώντας στη διάρκεια της ημερίδας «Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων» που διεξήχθη την Τετάρτη 29 Μαρτίου στην Αθήνα υπό τη συνδιοργάνωση της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), της Ελληνικής Εταιρείας Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ). Ο κ. Γόντικας ανέφερε ότι το ανθρώπινο δυναμικό του ομίλου φθάνει πλέον τα 480 άτομα, ενώ τόνισε ότι στη διάρκεια της 9ετίας 2008-2016, το ελληνικό Δημόσιο, επιχειρήσεις που εδρεύουν στην χώρα μας και συνεργάζονται με την εταιρεία καθώς και η τοπική κοινωνία της Καβάλας καρπώθηκαν περί τα 360 εκατ. ευρώ (φόροι, ασφαλιστικές εισφορές, μισθοί, λογαριασμοί, προμηθευτές κλπ) .

Πρόσφατα, η Energean εξασφάλισε μία ακόμη διετία εργασιακής ειρήνης, υπογράφοντας επιχειρησιακή σύμβαση με το σωματείο των εργαζομένων στην Καβάλα και, μάλιστα, με ανοδική αναπροσαρμογή αποδοχών.

Όπως ανέφερε ο κ. Γόντικας, η Energean έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις που υπερβαίνουν τα 300 εκατ. δολάρια ως τώρα, ενώ ένα αντίστοιχο ποσό έχει προγραμματιστεί να επενδυθεί στο πλαίσιο του εν εξελίξει προγράμματος στον Πρίνο καθώς και στις νέες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Σε ό,τι αφορά στον Πρίνο, ολοκληρώθηκε και δόθηκε στην παραγωγή τις προηγούμενες εβδομάδες η 5η κατά σειρά νέα γεώτρηση, ενώ στόχος της εταιρείας είναι η παραγωγή της τρέχουσας χρονιάς, στη διάρκεια της οποίας είναι προγραμματισμένο και shut down, να υπερβεί σαφώς τα περίπου 1,3 εκατ. βαρέλια που παρήχθησαν πέρσι. Τα βεβαιωμένα κοιτάσματα (2P) στην περιοχή του Πρίνου εκτιμώνται πλέον σε 41 εκατ. βαρέλια συνολικά σε Πρίνο, Βόρειο Πρίνο και κοίτασμα Έψιλον.

Μιλώντας στο πλαίσιο της ίδιας ημερίδας, ο Δρ. Κωνσταντίνος Νικολάου, τεχνικός σύμβουλος της Energean, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ανάπτυξης του κοιτάσματος (Field Development Plan) στο Δυτικό Κατάκολο, το οποίο αποτελεί ιστορικά το πρώτο κοίτασμα που περνά σε φάση εκμετάλλευσης στη Δυτική Ελλάδα. Στο πρόγραμμα, το οποίο έχει υποβληθεί προς έγκριση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προβλέπεται επένδυση της τάξης των 50-60 εκατ. δολαρίων με προοπτική, εφόσον εξασφαλισθούν εγκαίρως όλες οι απαιτούμενες άδειες, η πρώτη παραγωγική γεώτρηση να πραγματοποιηθεί εντός του 2019. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αναμένεται να δημιουργηθούν περί τις 60 άμεσες θέσεις εργασίας, ενώ περίπου τριπλάσιες θα είναι οι έμμεσες, με πρώτο μέλημα την απασχόληση τοπικού εργατικού δυναμικού.

Επιπλέον, ο κ. Νικολάου επεσήμανε ότι, στη διάρκεια των γεωφυσικών σεισμικών ερευνών που έχουν δρομολογηθεί να εκτελεστούν σε Ιωάννινα – Θεσπρωτία στη διάρκεια 2017-2018 αναμένεται να απασχοληθούν πάνω από 200 πολίτες. Ανάλογη είναι και η πρόβλεψη για τις έρευνες στην Αιτωλοακαρνανία (αναμένεται η υπογραφή της σχετικής σύμβασης με το ελληνικό Δημόσιο), οι οποίες θα ακολουθήσουν έναν χρόνο αργότερα.

Σημειώνεται ότι η Energean διαθέτει οκτώ άδειες συνολικά στην Ελλάδα, στη ΝΑ. Μεσόγειο και τη Β. Αφρική, ενώ πέραν από μοναδική παραγωγός υδρογονανθράκων στην χώρα, είναι πλέον και η μοναδική εταιρεία που εξάγει τεχνογνωσία, με άξονα την εμπειρία και το άριστο περιβαλλοντικό ιστορικό του Πρίνου και την παραγωγή σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας δίπλα σε παραδοσιακούς τουριστικούς προορισμούς (Κόλπος Καβάλας, Θάσος) και σε ιδιαίτερα ευαίσθητες περιβαλλοντικά περιοχές (Δέλτα Νέστου).

Για μια ακόμα φορά ο ουρανός πάνω από το δήμο Νέστου έγινε μαύρος, εξαιτίας κάποιων που θέλησαν να κάψουν καλάμια στην περιοχή (ένα φαινόμενο τόσο σύνηθες που, πλέον, δεν μας κάνει καμία μα καμία εντύπωση -και ας έχει επικριθεί τόσες πολλές φορές, και ας έχουν γίνει τόσες ενημερώσεις από αγρότες και φορείς όπως το ΓΕΩΤΕΕ ΑΜ) . Αυτή τη φορά το επίκεντρο της φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης εντοπίζεται στην περιοχή Νταλιάνια, κοντά στο Αγίασμα -αν και οι καπνοί είναι τόσο έντονοι που έγιναν ορατοί ακόμα και στην Καβάλα και ακόμα μακρύτερα. Στον τόπο της φωτιάς έχει ήδη σπεύσει ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χρυσούπολης.

Σελίδα 1 από 824

17190818 10208130040956077 3058861135015051585 N

OLKLOGO

Kavala Colors Parade

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Ελάτε στην παρέα μαςKreka

Odeio

Vitrokosmos

 

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Card Dj Curves 1

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".