Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017
Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις (477)

Μια πολύ σημαντική και πρωτότυπη εκδήλωση αποφάσισαν να διοργανώσουν από κοινού η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας (και συγκεκριμένα το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων), ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Καβάλας, η Σύμβουλος 40ης εκπαιδευτικής περιφέρειας Καβάλας και ο Δήμος Καβάλας.

Ο λόγος για το 1ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού, το οποίο θα διεξαχθεί στις 25 και 26 Μαΐου 2017 με στόχο (όπως αναφέρεται στον ιστότοπο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας) "τον άρτιο παιδαγωγικό και αισθητικό αποτέλεσμα της διοργάνωσης, καλούμε τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια να δηλώσουν την πρόθεσή συμμετοχή τους"

Ήδη ο προϊστάμενος της Α'βάθμιας εκπαίδευσης Κώστας Μπαντίκος απέστειλε επιστολή στα δημοτικά σχολεία του δήμου Καβάλας, με την οποία απευθύνει πρόσκληση για υποβολή συμμετοχών ως και την 31η Μαρτίου (την προσεχή Παρασκευή). Στην επιστολή αναφέρονται λεπτομέρειες για το πρόγραμμα του φεστιβάλ και τον τρόπο με τον οποίο θα συμμετέχουν τα δημοτικά σχολεία.

Συγκεκριμένα σημειώνεται ότι:

Το 1ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού στην Καβάλα δημιουργείται:

 • από την ανάγκη ανάδειξης του παιχνιδιού ως βασικού εργαλείου για τη δημιουργία και τη μάθηση στην εκπαίδευση,
 • για την προβολή της συλλογικής προσπάθειας είκοσι σχολείων ευθύνης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, που τη σχολική χρονιά 2016-17 είναι ενταγμένα στο πιλοτικό πρόγραμμα «παίζω, παίζεις, παίζουμε και… μαθαίνουμε» και εργάζονται με δημιουργικότητα και χαρά, παράγοντας παιδεία και πολιτισμό.
 • με στόχο την προβολή του υλικού που παράχθηκε από τα σχολεία, θεωρώντας ότι είναι υποχρέωσή μας να το παρουσιάσουμε στην κοινωνία, ώστε να δημιουργηθεί μια σταθερά που με βάση το παιχνίδι, να ενώσει και να ενώνει τους ανθρώπους, προσφέροντάς τους την ευκαιρία ανακάλυψης της γνώσης μέσα από τη χαρά.
 • Για τη δημιουργία μιας παιγνιοθήκης (χώρος χαλάρωσης και παιχνιδιού ) για όλα τα παιδιά, σε συνεργασία με το Δήμο και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Καβάλας.

Οι συνδιοργανωτές του 1ου Φεστιβάλ Παιχνιδιού προχωρούν λοιπόν σε αυτή την κίνηση με την ελπίδα να γίνει θεσμός στην πόλη μας και να αγκαλιαστεί με την πρέπουσα ευαισθησία από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Το Φεστιβάλ που θα έχει διάρκεια δύο ημερών, τα πρωινά θα δέχεται οργανωμένες επισκέψεις σχολείων με αντικειμενικό σκοπό  την επαφή και γνωριμία με τη χρήση του παιχνιδιού ως εκπαιδευτικού εργαλείου. Έτσι με τη βοήθεια μιας ιστορίας, θα γίνεται ο χωρισμός των μαθητών σε ομάδες και υποομάδες, στη συνέχεια και με τη μορφή δοκιμασιών (περνώ δοκιμασίες, λύνω ένα μυστήριο, ακολουθώ ένα χάρτη κλπ), τα παιδιά θα μπαίνουν τα ίδια στην ιστορία με τη βοήθεια της κατάλληλης αμφίεσης και θα μπορούν να:

α) Παίξουν παιχνίδια που σχετίζονται με γνωστικά αντικείμενα της Γλώσσας, των Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (μελέτη Περιβάλλοντος).

β) Συμμετέχουν σε εργαστήρια κατασκευής παιχνιδιών είτε στην αρχή, είτε στη μέση, είτε στο τέλος της διαδρομής μέσα στην ιστορία, ανάλογα με τις ανάγκες της, για να συνεχίσουν το ταξίδι τους, για να φτάσουν στο τέλος μιας πορείας, στη λύση του μυστηρίου .

γ)  Να γνωρίσουν τη ετερότητα, καθώς σε κάποιο σημείο αυτής της πορείας θα μπει στο παιχνίδι τους ένας ΗΡΩΑΣ, άτομο με κάποιο πρόβλημα όρασης, ακοής, κινητικό.

δ) Να παρακολουθήσουν video που παρήχθησαν από τα σχολεία.

στ) Να επισκεφτούν έκθεση με κατασκευές παιχνιδιών από τα παιδιά.

ζ) Να παίξουν με μαθηματικούς γρίφους.

η)  Αλλά και παραδοσιακά παιχνίδια, Ανταγωνιστικά- Κινητικά. 

Τα απογεύματα το Φεστιβάλ θα είναι ανοιχτό για το ευρύ κοινό και θα περιλαμβάνει:

 1. εργαστήρια κατασκευής παιχνιδιών
 2. παραμυθοπαιχνίδια
 3. σκακιστικούς αγώνες
 4. παραδοσιακά παιχνίδια
 5. επιτραπέζια- επιδαπέδια παιχνίδια που δημιουργήθηκαν από τα σχολεία
 6. κουκλοθέατρο
 7. θεατρικά δρώμενα
 8. συμμετοχή σε ποικιλία  παιχνιδιών ατόμων με αναπηρία
 9. παιχνίδια στο Μουσείο
 10. συναυλίες στο κλείσιμο της κάθε μέρας με είσοδο την προσφορά ενός παιχνιδιού που θα στελεχώσει μια παιγνιοθήκη για όλα τα παιδιά.

Στη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια βασισμένα στη θεματική του παιχνιδιού καθώς και βιωματικά εργαστήρια από καταξιωμένους ανθρώπους στο συγκεκριμένο χώρο.

            Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 Μαΐου 2017 και στοχεύοντας στο άρτιο παιδαγωγικό και αισθητικό αποτέλεσμα της διοργάνωσης, καλούμε τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια να δηλώσουν την πρόθεσή συμμετοχή τους  στους παρακάτω τομείς:

 1. Στελέχωση-εμψύχωση των πρωινών εργαστηρίων για τα σχολεία
 2. Παραγωγή παιχνιδιών που θα υποστηρίξουν τα εργαστήρια
 3. Εθελοντές-υποστηρικτές του Φεστιβάλ

Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://goo.gl/forms/jEOzLO72Innj5ISH2

 μέχρι την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την υποστήριξη στην προσπάθειά μας και ελπίζουμε πως η εκδήλωση αυτή θα αποτελέσει την απαρχή μιας μεγάλη και δημιουργικής συνεργασίας με στόχο πάντοτε την ποιοτική αναβάθμιση του πολιτισμού και της παιδείας μας.

Posted On Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017 22:24 Γράφτηκε από τον

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας – Θάσου και ο Δήμος Καβάλας συνδιοργανώνουν ένα διήμερο εκδηλώσεων, το Σάββατο 8 Απριλίου 2017 και την Κυριακή 9 Απριλίου 2017 για τον εορτασμό της ένταξης του Αρχαιολογικού Χώρου των Φιλίππων στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Το Σάββατο 8 Απριλίου 2017 στις 19.00 το απόγευμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας, θα γίνει παρουσίαση του πλήρους φακέλου της υποψηφιότητας και της πορείας που οδήγησε  στην ένταξη του χώρου στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, στις εργασίες της 40ης Συνόδου της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς στην Κωνσταντινούπολη τον Ιούλιο του 2016. Θα παρουσιαστεί επίσης το διαχειριστικό σχέδιο καθώς και τα προγραμματιζόμενα έργα.

Την εκδήλωση του Σαββάτου θα πλαισιώσει η χορωδία ΣΥΝ-ΩΔΗΠΟΡΟΙ της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Κανάκη.

Την Κυριακή 9 Απριλίου στις 12.00 το μεσημέρι, στην είσοδο του αρχαίου Θεάτρου των Φιλίππων στη διάρκεια μιας πανηγυρικής τελετής θα γίνουν από την υπουργό Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου τα αποκαλυπτήρια των σχετικών πινακίδων

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί απόσπασμα από την ιστορική παράσταση του Οιδίποδα Τύραννου από το ΚΘΒΕ (1961), ενώ θα διαβαστούν αποσπάσματα από τις Πράξεις των Αποστόλων και η «προς Φιλιππησίους επιστολή» του Αποστόλου Παύλου. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μαθητές σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων και η φιλαρμονική του Δήμου Καβάλας.

Posted On Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017 16:06 Γράφτηκε από τον

Η αναμενόμενη εδώ και αρκετές ημέρες σύσκεψη της Οργανωτικής Επιτροπής για το Kavala AirSea Show 2017 έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τρίτης στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου, παρουσία -φυσικά- του κύριου υπεύθυνου της διοργάνωσης Παναγιώτη Γεωργιάδη, των δημάρχων Καβάλας και Παγγαίου, της προέδρου της "ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ" Αναστασίας Ιωσηφίδου και του νέου θεματικού αντιπεριφερειάρχη τουρισμού ΑΜΘ Κώστα Αντωνιάδη. Στη διάρκεια της σύσκεψης επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά ότι το AirSea Show θα διοργανωθεί κανονικά (όπως άλλωστε είχε ανακοινωθεί προ πολλών μηνών), ενώ τακτοποιήθηκαν και κάποιες λεπτομέρειες όσον αφορά το κόστος της εκδήλωσης.

Το κόστος αυτό δεν θα είναι διαφορετικό από την προηγούμενη χρονιά (με το δήμο Καβάλας να δαπανάει 50.000 €), αν και φέτος μπαίνει στο "παιχνίδι" και ο δήμος Παγγαίου -με το ποσό των 15.000 €. Αυτά τα χρηματικά ποσά, πάντως, δεν έχουν ακόμα εγκριθεί από τα δημοτικά συμβούλια -κάτι που τέθηκε από τον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος ζήτησε να εγκριθούν άμεσα οι προγραμματικές συμβάσεις από τα συμβούλια προκειμένου να "κλειδώσει" το πρόγραμμα της διοργάνωσης. Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε και την δαπάνη ενός ποσού της τάξης των 30.000 € για την προβολή του AirSea Show.

Όσον αφορά, δε, τα πληρώματα που θα πάρουν μέρος, έγινε αναφορά στις εξής ομάδες:

- Η ομάδα Baltic Bees από τη Λετονία (η οποία έδωσε το παρόν και το 2016) αναμένεται να "κοσμήσει" τους ουρανούς στη Νέα Πέραμο

- η ομάδα Pioneer Team από την Ιταλία (η οποία έδωσε το παρόν και το 2011)

- η ομάδα Saudi Hawks από τη Σαουδική Αραβία (η οποία έδωσε το παρόν και το 2014)

Ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να θεωρηθεί απολύτως τίποτα σίγουρο, δεδομένου ότι:

- οι ομάδες Baltic Bees και Pioneer Team αναμένουν το ΟΚ -εν όψει και των προγραμματικών συμβάσεων-,

- οι Saudi Hawks έχουν εκφράσει μια επιφυλακτικότητα λόγω του Ραμαζανιού

Η συμμετοχή πληρωμάτων της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αεροπορίας Στρατού θα αποφασιστεί, όπως όλα δείχνουν, την ερχόμενη εβδομάδα

Posted On Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017 15:53 Γράφτηκε από τον

Χωρίς απρόοπτα, και με τον καιρό να αποτελεί σύμμαχο στην προσέλευση θεατών (αν και η παρουσία τους ήταν κάπως μικρότερη σε σχέση με άλλες φορές), ολοκληρώθηκε περί τη 1 το μεσημέρι του Σαββάτου η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου. Στην παρέλαση έλαβαν μέρος, όπως κάθε χρόνο, όλα τα δημοτικά σχολεία, τα γυμνάσια και τα λύκεια της Καβάλας (και του Παληού), οι πολιτιστικοί σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στην πόλη, τα παραρτήματα Καβάλας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού και των σωμάτων προσκόπων και οδηγών, καθώς επίσης και οπλίτες και αξιωματικοί από την ΧΧ ΤΘΜ. Όπως ήταν αναμενόμενο, το πλέον ζεστό χειροκρότημα του κοινού έλαβαν τα παιδιά που φοιτούν στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Καβάλας.

Στα παραλειπόμενα της παρέλασης, πάντως, καταγράφεται το γεγονός ότι την κυβέρνηση εκπροσώπησε...ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, καθώς δεν ορίστηκε κυβερνητικός εκπρόσωπος (ως είθισται).

View the embedded image gallery online at:
http://www.kavala-portal.gr/protaseis/events#sigProId718b3346a6

Posted On Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017 14:00 Γράφτηκε από τον

Το πρωί της Τρίτης 28 Μαρτίου θα διεξαχθεί, τελικά, η -εξαγγελθείσα από τα μέσα του μήνα- σύσκεψη της Οργανωτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή του φετινού Kavala AirSea Show -μια σύσκεψη από την οποία αναμένεται να προκύψουν αρκετές ειδήσεις για το παρόν και το μέλλον της διοργάνωσης. Στη σύσκεψη αναμένεται να δώσει το παρόν και ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει εκφραστεί υπέρ της επέκτασης της διοργάνωσης και στη Νέα Πέραμο -έχοντας μάλιστα δηλώσει πως έχει ξεκινήσει και τις απαραίτητες επαφές με την οργανωτική επιτροπή.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχει κάτι οριστικό όσον αφορά το πρόγραμμα του Kavala AirSea Show, καθώς ο υπεύθυνος του πτητικού σκέλους (και "ψυχή" της διοργάνωσης) Παναγιώτης Γεωργιάδης κρατάει κλειστά τα χαρτιά του. Το μόνο που έχει ήδη γνωστοποιηθεί είναι η προβολή, στις 11 Απριλίου, από το BBC ενός ντοκιμαντέρ με θέμα την ιστορία του Bristol Scout, του ιστορικού διπλάνου του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου που ανακατασκεύασε ο David Bremner, εγγονός του Francis Donald Holden Bremner, ο οποίος πριν από 100 χρόνια προσγειώθηκε επιτυχώς στον ίδιο χώρο.

Posted On Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017 02:30 Γράφτηκε από τον

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, σας προσκαλεί στη θεατρική παράσταση «Υπηρέτης δύο Αφεντάδων» του Κάρλο Γκολντόνι, που θα πραγματοποιηθεί στις 27 & 28 Μαρτίου, και ώρα 20.00 στο Αμφιθέατρο της Νομαρχίας. «Γ. Παυλίδης».

O Γκολντόνι - ο «Μολιέρος της Ιταλίας» όπως έχει χαρακτηριστεί - φέρνει επί σκηνής το άρωμα της Commedia dell’ arte, ενώ ταυτόχρονα στρέφεται προς την κοινωνική παρατήρηση, περιγράφοντας με το έργο του την Ίδια τη ζωή. Μέσα από την ιστορία του δαιμόνιου Τρουφαλδίνο μας δείχνει ότι οι ασήμαντοι και οι ταπεινοί μπορούν να θριαμβεύσουν, αρκεί να χρησιμοποιήσουν σωστά τις δυνάμεις, την εξυπνάδα αλλά και την τόλμη τους.

Στην παράστασή μας αντιμετωπίσαμε το έργο σαν ένα χαρούμενο πολύχρωμο παιχνίδι, σαν μια μουσική σύνθεση σε τέμπο αλέγκρο, όπου οι ηθοποιοί – ορχήστρα ερμηνεύουν πάνω στο σκηνικό πεντάγραμμο, με εργαλεία το γρήγορο ρυθμό, και την πλούσια κίνηση. Ελπίδα μας, οι θεατές, μικροί και μεγάλοι, να διασκεδάσουν, να ονειρευτούν, να συγκινηθούν και να γελάσουν, όπως διασκεδάσαμε, ονειρευτήκαμε, συγκινηθήκαμε, γελάσαμε κι εμείς, ετοιμάζοντας την παράστασή μας…

Ομάδα Έκφρασης & Δημιουργίας Μαθητών

Σκηνοθεσία: Βαρβάρα Βουγιουκλή

Μουσική επιμέλεια: Γεώργιος Φίτσιος

Είσοδος ελεύθερη

Posted On Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 11:27 Γράφτηκε από τον

Στις 21 Μαρτίου η Action Team θα κάνει μια ακόμη απόπειρα ευαισθητοποίησης των πολιτών σε σχέση με το μείζον ζήτημα της βίας και του ρατσισμού με μια εκδήλωση από την οργάνωση "Η διαφορετικότητα το όπλο σου". Η εν λόγω μέρα είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού και η Action Team επιθυμεί να εξαλείψει τα φαινόμενα του ρατσισμού αλλά και της βίας. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 10:00 το πρωί και θα τελειώσει στις 21:00 το βράδυ στην οδό "ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ" (έξω από την τράπεζα της Ελλάδας). Η εκδήλωση θα περιέχει μια θεματική έκθεση φωτογραφίας με θέμα την καταπολέμηση του ρατσισμού και της βίας (στην οποία θα απεικονίζονται οι νέοι εθελοντές της ομάδας), θεματικά εργαστήρια για παιδιά και φυσικά ένα ενημερωτικό περίπτερο.

Μην το χάσετε!

Δελτίο τύπου

Posted On Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 17:47 Γράφτηκε από τον

Για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στην πόλη της Καβάλας, ορίζονται οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

 • ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ σε όλη την επικράτεια, από την ογδόη πρωινή ώρα της 23ης ως τη δύση του ηλίου της 25ης  Μαρτίου 2017.
 • ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2017.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Πανηγυρικές εκδηλώσεις των Σπουδαστών, Μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την ανάπτυξη της σημασίας της Εθνικής Επετείου.

11:30 Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τμήματα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και από τα τμήματα Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, προσερχομένων με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.

11:45  Παραδοσιακοί χοροί, στο Ηρώο της πόλης, από ομάδες μαθητών Γενικών Λυκείων της πόλης, της Ένωσης Ποντίων σπουδαστών ΤΕΙ Καβάλας και χορευτικά Πολιτιστικών Συλλόγων.

13:30  Συγκέντρωση των Αρχών και των υπαλλήλων των Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Υπηρεσιών και ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, Οργανισμών και Τραπεζών στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, όπου θα πραγματοποιηθεί ομιλία από την κ. Φιλιππία Κοχλιαρίδου, Πρόεδρο του Συλλόγου των υπάλληλων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.     

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

08:00  ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ στην Πλατεία Ελευθερίας.

09:40  Απόδοση τιμών με μέριμνα της ΧΧΤΘΜ και της Φιλαρμονικής Δήμου Καβάλας.

10:30 ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Προκοπίου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Αθανάσιος Μήτας, τ. Αναπλ. καθ. του Ανωτάτου Τεχνολογικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

11:00 ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ και ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ στο Ηρώο της πόλης από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον  Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, την Δήμαρχο Καβάλας, τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Καβάλας, τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας, τον Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας. Στεφάνι, επίσης, θα καταθέσουν οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, οι εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στην Περιφερειακή Ενότητα.

Τήρηση ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗΣ στην μνήμη των ενδόξως πεσόντων

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

11:30 ΠΑΡΕΛΑΣΗ στην Παραλιακή Λεωφόρο, από το ύψος του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας μέχρι τον χώρο του Λιμεναρχείου, μαθητών σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Οργανώσεων, Πολιτιστικών Συλλόγων, Προσκόπων και Οδηγών και Τμημάτων Στρατού.

18:10  Επίσημη υποστολή της σημαίας.

Σε ό, τι αφορά τις Ιεροτελεστίες, παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου. Τα θέματα που αφορούν την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση τροχοφόρων κτλ., παρακαλούνται να ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Δημοτικές Αρχές.

Τελετάρχες ορίζουμε τον κ. Αλέξανδρο Αρμάγο, υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και τον κ. Ιωάννη Τατσίδη, υπάλληλο του Δήμου Καβάλας.                            

Posted On Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017 22:39 Γράφτηκε από τον

Στις 2 Απριλίου 2017 και ώρα 9:30 π. μ. ο Δήμος Νέστου στα πλαίσια της εθελοντικής εκστρατείας «Let’s do it Greece 2017» διοργανώνει ποδηλατικό γύρο στην πόλη της Χρυσούπολης. Αφετηρία ορίζεται ο χώρος μπροστά από το Δημαρχείο και η διαδρομή περιλαμβάνει τις οδούς Καραϊσκάκη, Βασιλ. Όλγας, Αγ. Αθανασίου, ασφαλτοστρωμένο δρόμο Προαστείου επί της οδού Χρυσούπολης-Κεραμωτής (παλιά σφαγεία), οι ποδηλάτες θα συνεχίσουν δεξιά προς Χρυσούπολη από Ε.Ο. Χρυσούπολης- Κεραμωτής,  έπειτα θα συνεχίσουν επί της οδού Δεληκάρη μέχρι το σιντριβάνι και θα στρίψουν δεξιά επί της οδού Βενιζέλου καταλήγοντας στο Δημαρχείο. Η διαδρομή είναι 7,5χλμ.

Καλούμε μικρούς και μεγάλους, να ανταποκριθείτε με τα ποδήλατά σας στο κάλεσμα του Δήμου Νέστου και στην δράση «Ποδηλατώ στην πόλη».

Ο Δήμος Νέστου θα κληρώσει ένα ποδήλατο!!!!

Posted On Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017 17:36 Γράφτηκε από τον
Σελίδα 1 από 35

17190818 10208130040956077 3058861135015051585 N

OLKLOGO

Kavala Colors Parade

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Ελάτε στην παρέα μαςKreka

Odeio

Vitrokosmos

 

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Card Dj Curves 1

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".