Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017
Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις (461)

Στα περισσότερα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Παγγαίου, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας θα υπάρχουν παραδοσιακά γλέντια, ενώ δεν θα λείψουν οι παρελάσεις καρναβαλιστών, τα πλούσια εδέσματα και η αναβίωση παραδοσιακών εθίμων της κάθε περιοχής.

Στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερούπολης

Afisa AkrovouniouΟ Πολιτιστικός – Αιμοδοτικός Σύλλογος Ακροβουνίου, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και ο Δήμος Παγγαίου συνδιοργανώνουν για 22ή συνεχή χρονιά την ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ στο ΑΚΡΟΒΟΥΝΙ στις 11.00 π.μ. την Αποκριάτικη Εκδήλωση «ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΟΙ ΑΠΟΗΧΟΙ». Το πρόγραμμα της Εκδήλωσης περιλαμβάνει:

– Μοναδικές παραδοσιακές αθυροστομίες με την ομάδα του Συλλόγου Ακροβουνίου.

– Χοροί στο κλίμα τον ημερών από τα παιδιά του Συλλόγου.

– Επίκαιρες και αποκλειστικές σατυρικές γελοιογραφίες.

– Χορός, τραγούδι και ξεφάντωμα για όλους τους παρευρισκόμενους .

– Προσφορά φασολάδας, λαγάνας, τσίπουρου, χαλβά και όλων των νηστίσιμων μεζέδων.

Την  όλη  εκδήλωση θα συνοδεύει  μεγάλη  ορχήστρα  με  δημοτική  και λαϊκή μουσική για γλέντι μέχρι ξεφαντώματος. Γι’ αυτούς που θέλουν να πετάξουν τον χαρταετό υπάρχει κατάλληλο μέρος έξω από το Ακροβούνι, στους πρόποδες του Παγγαίου Όρους. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου  Ακροβουνίου, με ελεύθερη είσοδο.

Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αμισιανών, ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος διοργανώνει στο χώρο του συλλόγου εκδήλωση με σαρακοστιανά εδέσματα, θαλασσινά μεζεδάκια και πολύ κέφι και χορό με ζωντανή λαϊκή ορχήστρα.

Στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών

 Για τον εορτασμό των Κούλουμων ο Δήμος Παγγαίου έχει ετοιμάσει μεγάλο γλέντι στην κεντρική πλατεία της Νέας Περάμου και της Νέας Ηρακλείτσας με ζωντανή μουσική και μεγάλη ποικιλία από νηστίσιμα εδέσματα, φασολάδα, κρασί και τσίπουρο.

Στη Δημοτική Ενότητα Ορφανού

Οι εκδηλώσεις στη Δημοτική Ενότητα Ορφανού θα ξεκινήσουν την Κυριακή  το απόγευμα  στο Ποδοχώρι, με την αναβίωση του εθίμου «Το  κάψιμο των ψύλλων».

Την Καθαρά Δευτέρα, τα κούλουμα θα γιορτασθούν σε διάφορα Δημοτικά Διαμερίσματα της Δημοτικής Ενότητας.

Στη Δημοτική Ενότητα Παγγαίου

Οι εκδηλώσεις στη Δημοτική Ενότητα Παγγαίου θα ξεκινήσουν την Κυριακή το απόγευμα με το κάψιμο των ψύλλων που θα πραγματοποιηθεί στη Νικήσιανη, ενώ ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοχωρίου σας προσκαλεί να γιορτάσουμε μαζί τα κούλουμα με νηστίσιμα εδέσματα και παραδοσιακά ακούσματα. Η εκδήλωση, καιρού επιτρέποντος, θα γίνει στη θέση Δεξαμενή.

Επίσης την Καθαρά Δευτέρα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γεωργιανής μας προσκαλεί  να γιορτάσουμε μαζί τα «κούλουμα» , στο δημοτικό πάρκο Γεωργιανής. Με την πρωτοβουλία του Δ.Σ. του Συλλόγου θα προσφερθούν άφθονα νηστίσιμα εδέσματα, η παραδοσιακή φασολάδα και φυσικά η διοργάνωση θα συνοδευτεί με πλούσιο ποντιακό & θρακιώτικο πρόγραμμα.

Στη Δημοτική Ενότητα Πιερέων

Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σιδηροχωρίου, ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος, διοργανώνει την Κυριακή το πρωί καρναβαλική εκδήλωση με λαϊκή και δημοτική ορχήστρα, πλούσια εδέσματα και άφθονο κρασί και τσίπουρο και  για τους μερακλήδες γίδα βραστή.

Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μεσορόπης, την ίδια ημέρα, στην πλατεία του χωριού, θα αναβιώσει το έθιμο της Ντερβένας, με συνοδεία μουσικής και με άφθονο φαγητό και ποτό.

Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Δωματίων, την Καθαρά Δευτέρα, τα μέλη του τοπικού συλλόγου «Το Γεφύρι» θα ετοιμάσουν για σας στο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου  την παραδοσιακή φασολάδα και θα σας στρώσουν το τραπέζι με πλούσια νηστίσιμα εδέσματα. Ζωντανή μουσική θα σας συντροφεύει από παραδοσιακή και λαϊκή ορχήστρα για να χορέψετε και να γλεντήσετε με την ψυχή σας. Όσοι βρεθούν στα Δωμάτια θα έχουν την ευκαιρία κάνοντας μια βόλτα στο χωριό να βρεθούν κοντά στη φύση όπως το απαιτεί η μέρα, να γνωρίσουν τις ομορφιές του παραδοσιακού χωριού και να πετάξουν τον χαρταετό τους, ενώ θα ανακαλύψουν και θα θαυμάσουν από κοντά τα πανέμορφα πέτρινα θολωτά γεφύρια που κοσμούν τους δύο χείμαρρους του οικισμού.

Posted On Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017 16:13 Γράφτηκε από τον

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Παγγαίου σας ενημερώνει ότι οι φετινές εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας στον Δήμο Παγγαίου θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017 από τις 11:00 π.μ. στη Δημοτική Κοινότητα Νέας Περάμου και στην Τοπική Κοινότητα Νέας Ηρακλείτσας. Κατή τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα προσφερθούν νηστίσιμα εδέσματα και παραδοσιακή φασολάδα, ενώ θα ακολουθήσει πρόγραμμα με ζωντανή μουσική.

2017

Posted On Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 00:58 Γράφτηκε από τον

Ο Δήμος Καβάλας προσκαλεί όλους τους δημότες τη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017 στο Κλειστό Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» και στο πάρκο του αρχαίου θεάτρου Φιλίππων να γιορτάσουν, όπως παλιά, την Καθαρά Δευτέρα.

Παραδοσιακοί χοροί, ζωντανή λαϊκή και παραδοσιακή μουσική, προσφορά νηστίσιμων εδεσμάτων και κρασιού, επιδαπέδιο «φιδάκι», δημιουργικές δραστηριότητες για τους μικρούς και πολλές εκπλήξεις από τις 11:00 το πρωί ως τις 16:00 το απόγευμα.

Όλοι μαζί, καλωσορίζουμε τη Σαρακοστή και γιορτάζουμε παραδοσιακά χωρίς έξοδα.

Επίσης, την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, στις 26 Φεβρουαρίου 2017, στην έδρα της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων στις Κρηνίδες, διοργανώνεται μεγάλη γιορτή με το κάψιμο του καρνάβαλου.

Μικροί και μεγάλοι θα διασκεδάσουν με ζωντανή παραδοσιακή μουσική και τραγούδια, ενώ θα υπάρχουν και πολλές εκπλήξεις όπως επίσης και διαγωνισμός αυτοσχέδιας καρναβαλικής αμφίεσης.

Kathara Deftera Kavala 2017

 

Posted On Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017 18:09 Γράφτηκε από τον

Για μια ακόμα χρονιά ο Σύλλογος Δυτικομακεδόνων νομού Καβάλας -σε συνεργασία με τον δήμο Καβάλας και την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας- αναβίωσε το έθιμο του "Φανού". Η εκδήλωση, η οποία στρέφεται γύρω από τον αναμμένο "Φανό", έλαβε χώρα το απόγευμα της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία Καβάλας, με την παρουσία τόσο μελών του συλλόγου όσο και άλλων συμπολιτών με καταγωγή από την Δυτική Μακεδονία.

Το παρόν έδωσε επίσης η χορευτική ομάδα του συλλόγου "Ιωακείμ Λιούλιας" από τον Κρόκο Κοζάνης, οι Μανιταρόφιλοι Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (οι οποίοι παρασκεύασαν μανιταρόσουπα και ψήσανε μανιτάρια, τα οποία και προσέφεραν στους παρευρισκόμενους μαζί με κόκκινο κρασί) και ο σύλλογος "Δρυάδες"

View the embedded image gallery online at:
http://www.kavala-portal.gr/protaseis/events#sigProId94b5addcdc

Posted On Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017 21:15 Γράφτηκε από τον

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε με επιτυχία η καρναβαλική παρέλαση της Τσικνοπέμπτης στη Χρυσούπολη. Στην παρέλαση αυτή πήραν μέρος σχολεία, σύλλογοι και ομάδες, τα μέλη των οποίων παρέλασαν το απόγευμα της Πέμπτης στην -πεζοδρομημένη- οδό Ελ. Βενιζέλου και κατέληξαν στην πλατεία Ηρώων, όπου ξεκίνησε το γλέντι. Σε όλη την πορεία της παρέλασης υπήρχαν διασκεδαστές, κλόουν και ξυλοπόδαροι που ψυχαγωγούσαν τα παιδιά ενώ djs και μουσική σε ρυθμούς καρναβαλιού υπήρχε σε αρκετά σημεία της πόλης. 

φωτογραφίες: http://chrysoupolinews.com
 
{gallery}xrisoupoli_karnavali_parelasi_2017{gallery}
Posted On Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017 00:04 Γράφτηκε από τον

Η Δημοτική παράταξη Καβάλας "Συμπαράταξη Πολιτών" σάς προσκαλεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 στις 7.30 μ.μ στην εκδήλωση με θέμα:

" 83 χρόνια από την εκλογή του Μήτσου Παρτσαλίδη του πρώτου "κόκκινου" Δημάρχου στην Ελλάδα"

Ομιλητής: Νίκος Καραγιαννακίδης- Ιστορικός

Posted On Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017 21:08 Γράφτηκε από τον

Με καθυστέρηση 20 περίπου λεπτών ξεκίνησε, το μεσημέρι της Κυριακής, η 12η Μαθητική Αλφαβητοπαρέλαση στην οδό Ομονοίας στο κέντρο της Καβάλας. Το παρόν στην φετινή παρέλαση, η οποία ολοκληρώθηκε περίπου 2 ώρες αργότερα στην κεντρική πλατεία, έδωσαν γονείς και μαθητές από όλα τα δημοτικά σχολεία της Καβάλας, από το Παληό, τον Αμυγδαλεώνα, τις Κρηνίδες, την Νέα Καρβάλη και την Χρυσούπολη (είχε προγραμματιστεί να συμμετάσχουν και μαθητές από το δημοτικό σχολείο Ποτού και Θεολόγου Θάσου, αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό), οι οποίοι με τις χρωματιστές τους στολές (με θέμα "Μεγάλοι Ζωγράφοι") έδωσαν ένα διαφορετικό, χρωματιστό και εορταστικό τόνο στην Καβάλα.

Εντύπωση, πάντως, προκάλεσε η μικρή προσέλευση θεατών στην παρέλαση, καθώς σε αρκετά σημεία της οδού Ομονοίας παρατηρήθηκαν πεζοδρόμια χωρίς έστω και έναν θεατή (κάτι που δεν θυμόμαστε να έχει γίνει ποτέ στα χρονικά της Αλφαβητοπαρέλασης). Παρόλα αυτά οι συμμετέχοντες δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν να χορεύουν στους ρυθμούς του βασιλιά Καρνάβαλου, είτε στην οδό Ομονοίας είτε στην κεντρική πλατεία -όπου και παραλάμβαναν από ένα κομμάτι για ένα παζλ που απεικόνιζε έναν ζωγραφικό πίνακα της Καβάλας.

Πατήστε εδώ για να δείτε φωτογραφικό υλικό από την 12η Μαθητική Αλφαβητοπαρέλαση

Posted On Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017 14:57 Γράφτηκε από τον

Με την καθιερωμένη παρέλαση λαογραφίας ξεκίνησε ο θεσμός του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού – ΘΛΕ 2017

Το πρωί του Σαββάτου οι σύλλογοι της λαογραφίας, συνοδεία μουσικής και χορού πέρασαν από την κεντρική οδική αρτηρία και κατέληξαν στην κεντρική πλατεία.

Ο ήλιος βοήθησε στη διοργάνωση και μπροστά σε αρκετό κόσμο, ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος κήρυξε την έναρξη  της 52ης περιόδου των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών – Ξανθιώτικο Καρναβάλι. Ακολούθησε το παραδοσιακό γλέντι στην κεντρική πλατεία με τη συμμετοχή όλων των συλλόγων.


Video: Κ. Αθανασιάδης

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα των συναυλιών ξεκινά την Κυριακή 19 Φεβρου­αρίου με την συναυλία στην κεντρική πλατεία στις 1 το μεσημέρι με την Μα­λλού. Θα προηγηθεί η παιδική παρέλαση που θα αρχίσει στις 11.30 το πρωί. Την Πέμπτη 23 Φε­βρουαρίου, στις 6 το απόγευμα θα πραγματο­ποιηθεί συναυλία στην εξέδρα της πλατεία από τον γνωστό καλλιτέχνη Γιώργο Παπαδόπουλο ενώ το βράδυ στις 8.30 στο δημοτικό αμφιθέ­ατρο θα πραγματοποιηθεί συναυλία Βυζαντινής μουσικής από τον Άρχοντα πρωτοψάλτη Γρηγόριο Παπα­εμμανουήλ Γρηγόριο και χορωδία.

Την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου στις 10.30 το πρωί θα διοργανωθεί Σχολικό μασκέ πάρτι στην πλατεία και στις 12 θα γίνει η συναυλία του νεανικού σχήματος των Kings. Στις 6 το από­γευμα θα τραγουδήσουν οι Μάστερ Τέμπο και στις 7.30 η Φανή Δρακοπούλου.

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 1 το μεσημέρι θα τραγουδή­σει ο Κωνσταντίνος Κουφός. Να σημειώσουμε επίσης πως την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου θα διοργανωθεί η Γευσιγνωσία στις 8 το από­γευμα στο Αμοιρίδιο ενώ το Σάββατο στις 18 Φεβρουαρίου στην κεντρική πλατεία θα χορέ­ψουν χορευτικά συγκροτήματα στις 11 το πρωί και στην συνέχεια θα τραγουδήσει το τοπικό συ­γκρότημα «Βόρειες Νότες». Το πρόγραμμα επί­σης εμπλουτίζεται και με παιδικά χορευτικά και με την θεατρική παράσταση του πολιτιστικού συλλόγου Εβριτών.

Πηγές: xanthi2.gr, gnomionline.gr

Posted On Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017 18:46 Γράφτηκε από τον

Ένα τριήμερο αφιερωμένο στα άτομα με αναπηρίες ήταν αυτό που μας πέρασε, καθώς:

- την περασμένη Παρασκευή το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Ειδικές Ικανότητες (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, σε μια εκδήλωση με την συγκίνηση και τις ευχαριστίες προς το προσωπικό του κέντρου να περισσεύουν

- το βράδυ της Κυριακής το ΔΑΚ Καλαμίτσας "Αλεξάνδρα Δήμογλου" γέμισε από μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι παρακολούθησαν μια πολύ ενδιαφέρουσα μουσικοχορευτική και αθλητική επίδειξη με τίτλο "Ά.με.Ικανότητες" (με την συμμετοχή του Αθλητικού Ομίλου Πολεμικών Τεχνών "Μέγας Αλέξανδρος", της Δημοτικής Σχολής Χορού Καβάλας και του συλλόγου Kavalatino).

Posted On Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2017 07:53 Γράφτηκε από τον
Σελίδα 1 από 33

Wedding Presentation Event 2017

OLKLOGO

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

 

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Card Dj Curves 1

Ελάτε στην παρέα μαςDhmh

Lemonidis

Kokoriko

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".