Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017
Εκθέσεις

Εκθέσεις (74)

Για μια ακόμα χρονιά ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας προσθέτει τη δική του "πινελιά" στην καλλιτεχνική ζωή της πόλης, με την καθιερωμένη έκθεση των νέων μελών του -τα εγκαίνια της οποίας έλαβαν χώρα στις 8:30 το βράδυ της Παρασκευής στην Παλιά Μουσική (γνωστή, αλλιώς, και ως "Χαλήλ Μπέη Τζαμί"). Οι 23 νέοι φωτογράφοι -όλοι τους απόφοιτοι του 8μηνης διάρκειας σεμιναρίου που διοργανώνει εδώ και 27 χρόνια ο Φ.Ο.Κ. -  εκθέτουν τις φωτογραφικές τους δημιουργίες (είτε ασπρόμαυρες είτε έγχρωμες) και "ανησυχίες" σε έναν χώρο προσεγμένο και καλά φροντισμένο για τις ανάγκες της έκθεσης.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή ως και την άλλη Κυριακή 18 Ιουνίου. Ώρες λειτουργίας: 11:00-14:00 και 18:00-22:00

View the embedded image gallery online at:
http://www.kavala-portal.gr/protaseis/ektheseis#sigProId5c4952f3e1

Σχόλιο γράφοντος: Η φωτογραφία δεν είναι μόνο μια απλή απεικόνιση ενός στιγμιότυπου της ζωής μας, αλλά αποτελεί και μια τέχνη με τις δικές της ιδιαιτερότητες και δυνατότητες (όπως άλλωστε και η ζωγραφική ή η χαρακτική). Καλό είναι, λοιπόν, και η φωτογραφία -όπως και οι υπόλοιπες τέχνες- να αποκτήσουν το δικό τους "σπίτι" στην Καβάλα (ώστε να μην αναγκάζονται τα μέλη του Φωτογραφικού Ομίλου να τρέχουν δεξιά και αριστερά για να βρουν ένα διαθέσιμο χώρο για να εκθέσουν τις δημιουργίες τους).

Και επειδή είναι φυσικό να πει κάποιος "Και οι υπόλοιπες τέχνες τι θα απογίνουν;"

θεωρούμε ότι αυτή είναι μια ακόμα καλή αφορμή για να επαναφέρουμε το αίτημα που έχει κατατεθεί από τη Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών -και στην οποία αναφερθεί με αφορμή την έκθεση του Θέμη Κελέκη (πατήστε εδώ)- για τη δημιουργία μιας Δημοτικής Πινακοθήκης -στην οποία θα μπορούν, φυσικά, να εκθέτουν τις δημιουργίες τους και οι φωτογράφοι. Κατανοούμε ότι σε μια εποχή που χρήματα δεν υπάρχουν το να συζητάμε για αξιοποιήσεις κτιρίων ή ακόμα και για εκ βάθρων ανακατασκευές φαντάζει κομματάκι δύσκολο, αλλά όταν ζούμε σε μια πόλη με ιδιαίτερη καλλιτεχνική ζωή -όπως η Καβάλας- το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει έστω και ένας αξιοπρεπής χώρος για εκθέσεις έργων τέχνης δεν είναι κάτι που μας τιμά...

Posted On Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017 18:29 Γράφτηκε από τον

Ένας πίνακας του Γιουτζίν Μόρλεϊ (Eugene Morley, 1909-1953), ενός Αμερικανού ζωγράφου της περιόδου του Μεσοπολέμου, που σχεδιάστηκε το 1939 και απεικονίζει ένα τοπίο από την αμερικανική πολιτεία του Νιού Τζέρσεϊ (New Jersey), αποτέλεσε έναν πρώτης τάξεως "καμβά" για τον εικαστικό και ενεργό μέλος της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας Διαμαντή Σταγγίδη, ο οποίος αξιοποιώντας την τεχνική του κολάζ έφτιαξε μια "διαφορετική" (και ομολογουμένως πρωτότυπη) ματιά της Καβάλας

18922208 10211711393331958 4478678508258802090 N CF9OQLxWIAA5Djj
Το σχέδιο του Διαμαντή Σταγγίδη Ο αρχικός πίνακας του Eugene Morley

 

Posted On Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2017 18:55 Γράφτηκε από τον

Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας, βρίσκεσαι στην ευχάριστη θέση να προσκαλεί το φωτογραφικό κοινό στην καθιερωμένη έκθεση φωτογραφίας του ετήσιου σεμιναρίου αρχαρίων. Μετά από μια καλλιτεχνικά καρποφόρα και ευχάριστη χρονιά, 23 νέοι φωτογράφοι θα εκθέσουν τη γνώση που αποκόμισαν, τη φαντασία που έχουν έμφυτη και την αγάπη τους για το φως και τη δημιουργία, εκθέτοντας συνολικά 52 έργα τους. Φωτογραφίες που υπόσχονται να μείνουν στη μνήμη μας για αρκετό καιρό και να δημιουργήσουν ευχάριστες συζητήσεις, προσπαθώντας να καταφέρουν αυτό που έχουμε περισσότερο ανάγκη στην εποχή μας, να φέρουν τους ανθρώπους λίγο πιο κοντά. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Χαλήλ Μπέη Τζαμί (Παλιά Μουσική) και θα είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 9 έως τις 18 Ιουνίου. Ωράριο λειτουργίας καθημερινά 11:00-14:00 και 18:00-22:00. Θα είναι τιμή μας και χαρά να σας δούμε όλους εκεί.

Εγκαίνια: 9.06.2017 στις 20:30

Συμμετέχουν:

Αδάλιαλης Δημήτριος
Γιώτης Δημήτρης
Γουδής Νικόλαος
Δαχή Ειρήνη
Ευσταθιάδου Ειρήνη
Ζωγράφου Βασιλική
Ιωαννίδου Ελένη
Ιωάννου Ελένη
Καϊάφας Αλέξανδρος
Καλoκάρδη Αναστασία
Καλοτραπέζη Στυλιανή
Καραγιαννίδου Σμαρώ
Κορδύλη Κυριακή
Κουράγιος Μιχαήλ
Ορφανού Μαρία
Παπαδοπούλου Δέσποινα
Πέτσου Γεωργία
Ταβανλή Χρύσα Μαρία
Ταμβάκης Σπύρος
Τερμετζή Ιωάννα
Τζιτζίκου Αθηνά
Τσαρουχά Δέσποινα
Χριστοφιλογιάννης Γεώργιος

Posted On Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2017 20:45 Γράφτηκε από τον

Με πάνω από 100 επιχειρήσεις -από όλη την περιφέρεια ΑΜΘ- που ειδικεύονται στον αγροτοδιατροφικό τομέα να δίνουν το παρόν στο εκθεσιακό κέντρο της Νέας Καρβάλης "Απόστολος Μαρδύρης", και με την παρουσία σύσσωμης της διοίκησης του δήμου Καβάλας, της περιφέρειας ΑΜΘ (προεξάρχοντος του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου), της διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας και του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη και Τροφίμων Βασίλη Κόκκαλη, εγκαινιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής η 3η Θρακο-Μακεδονική έκθεση Synergia. Στις ομιλίες λίγο πριν το καθιερωμένο "κόψιμο της κορδέλας", όλοι τους έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στην ανάγκη για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και του αγροτοδιατροφικού προϊόντος, τονίζοντας ότι οι δυνατότητές του είναι ιδιαίτερα μεγάλες αρκεί οι ίδιοι οι επιχειρηματίες να το πιστέψουν.

Πατήστε εδώ για να δείτε φωτογραφίες από την έκθεση

Άξιο αναφοράς πάντως, αν και αναμενόμενο με βάση την εμπειρία μας από παλαιότερες εκθέσεις, είναι το γεγονός ότι το παρόν στην έκθεση έδωσε σχετικά λιγοστός κόσμος -με βασικότερη αιτία τη λειτουργία της αγοράς την Παρασκευή. Το πρόγραμμα της έκθεσης ολοκληρώνεται σήμερα με την παρασκευή παραδοσιακών γευμάτων και τις 2 ημερίδες για τα τοπικά προϊόντα και τις χρηματοδοτικές δυνατότητες στον Τομέα της Μεταποίησης και Τουρισμού.

Posted On Σάββατο, 27 Μαΐου 2017 11:10 Γράφτηκε από τον

Περί τους 102 εκθέτες από όλη την περιφέρεια ΑΜΘ έχουν δηλώσει συμμετοχή στη 3η Θρακο-Μακεδονική έκθεση Synergia, η οποία θα διοργανωθεί την προσεχή Παρασκευή 26 και το προσεχές Σάββατο 27 Μαΐου στο εκθεσιακό κέντρο της Νέας Καρβάλης "Απόστολος Μαρδύρης". Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης, τονίζοντας παράλληλα ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων ενδέχεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες λόγω έντονου ενδιαφέροντος από εκθέτες -σε βαθμό, δε, που το εκθεσιακό κέντρο έχει σχεδόν γεμίσει. Ο κ. Μαρκόπουλος παρουσίασε το πρόγραμμα της έκθεσης, δίνοντας έμφαση στην ημερίδα για τα τοπικά προϊόντα (που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, και στην ποία θα μιλήσουν -μεταξύ άλλων- ο καθηγητής αγροτικής πολιτικής του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Μάττας και ο κοσμήτωρ και καθηγητής αγροτικής ανάπτυξης του ΔΠΘ Σπύρος Κοτρουμπας) και στις 7 εκδηλώσεις -διάρκειας από μισή ως και 2 ώρες- παρασκευής παραδοσιακών γευμάτων. Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας αναφέρθηκε στην τελετή εγκαινίων της έκθεσης -η οποία θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ της Παρασκευής-, παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/05/2017

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/05/2017

16:00

Έναρξη λειτουργίας περιπτέρων

10:00

Έναρξη λειτουργίας περιπτέρων

 

 

11:00

Παρασκευές παραδοσιακών γευμάτων πιάτο 3

 

 

11:30

Παρασκευές παραδοσιακών γευμάτων πιάτο 4

17:00

Παρασκευές παραδοσιακών γευμάτων πιάτο 1

12:00

‘Α ΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ» *

19:00

Παρασκευές παραδοσιακών γευμάτων πιάτο 2

12:00

«Τοπικά προϊόντα και τοπική οικονομία"

Εισηγητής: Κων. Μάττας,

Καθηγητής Αγροτικής Πολιτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

19:30

Χορευτικό πρόγραμμα από τον Μουσικοχορευτικό και Μορφωτικό Σύλλογο Αμυγδαλεώνα

12:20

"Η Καινοτομία σαν Μοχλός Ανάπτυξης της Περιοχής"

Εισηγητής: Σπύρος Κουτρούμπας

Κοσμήτωρ και Καθηγητής Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

 

 

12:40

"Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας Τροφίμων"

Εισηγητής:  Σωτήρης Παπαδόπουλος

Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΑΑ 2014-2020 ΠΑΜΘ

20:00

Τέλεση εγκαινίων SYNERGIA 2017

13:00

"Τοπικά Προϊόντα και Τουρισμός"

Εισηγητής: Ιωάννης Μαρκιανός

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Α.Μ.Θ.

21:00

Χορευτικό πρόγραμμα από το Σύλλογο Εβριτών Ν. Καβάλας «Ο Έβρος»

14:00

Παρασκευές παραδοσιακών γευμάτων πιάτο 5

22:00

Λήξη λειτουργίας περιπτέρων

17:00

Β’ ΗΜΕΡΙΔΑ «ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ»*

 

 

17:00

"Χρηματοδοτικά Εργαλεία και Αναπτυξιακά Προγράμματα στον Τομέα της Μεταποίησης και Τουρισμού".

Εισηγητής: Μάρκος Δέμπας

Αντιπρόεδρος Εμπορικού Επιμελητηρίου Καβάλας

 

 

17:20

"ΠΑΑ – Μοχλός Ανάπτυξης της Πρωτογενούς Παραγωγής"

Εισηγητής: Γρηγόρης Τιμοσίδης

Γεωπόνος – Μελετητής

 

 

 

17:40

"Χρηματοδοτικές Δυνατότητες μέσω προγραμμάτων ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε."

Εισηγητής: Μιχάλης Σκορδάς

Γενικός Διευθυντής ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε.

 

 

18:00

Παρασκευές παραδοσιακών γευμάτων πιάτο 6

 

 

20:00

Παρασκευές παραδοσιακών γευμάτων πιάτο 7

 

 

20.00

Χορευτικό πρόγραμμα από το Σύλλογο Μικρασιατών Νέας Περάμου

 

 

21.00

Χορευτικό πρόγραμμα από τον Μουσικοχορευτικό και Μορφωτικό Σύλλογο Αμυγδαλεώνα

 

 

22:00

Λήξη λειτουργίας περιπτέρων

Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο του Εκθεσιακού Κέντρου

Posted On Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017 12:20 Γράφτηκε από τον

Συνεχίζεται με επιτυχία, και με πολύ θετικές κριτικές, η έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο "Αντανακλάσεις" που διοργανώνει, από τις 18 ως και τις 28 Μαΐου, στο καφέ-μπαρ "Παλλάδιο" στην παραλιακή λεωφόρο Καβάλας, το Εικαστικό Τμήμα του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας στο πλαίσιο του Καλλιτεχνικού Μαΐου 2017.

Στην έκθεση συμμετέχουν (είτε με ζωγραφικούς πίνακες είτε με εικαστικές κατασκευές) οι:

Αγάλου Γιώργος - Βαρελά Δώρα - Γιαντζής Διαμαντής - Γκόκας Βασίλης - Θεοδοσιάδης Μιχάλης - Καγιάς Θεόδωρος - Καλούδας Μανώλης - Καμαργιάνης Κώστας - Καρακίτσος Χρήστος - Κρίστιτς Δημήτρης - Μήτρογλου Ανθή - Παπαλεξίου Μαρία - Σαμαρούδης Νίκος - Σταγγίδης Αδριανός - Σταγγίδης Διαμαντής - Σιδηροπούλου Κωνσταντίνα - Τασιάκης Γιάννης - Τσαφή Αντιγόνη - Χατζηγεωργιάδης Νίκος

Μια περιγραφή της έκθεσης

Αντανάκλαση

το φαινόμενο κατά το οποίο το φως, ο ήχος, τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα αλλάζουν διεύθυνση, όταν προσπίπτουν σε μια επιφάνεια

-έμμεση συνέπεια, αντίκτυπος
-εμφάνιση του ειδώλου ενός αντικειμένου σε μια λεία και γυαλιστερή επιφάνεια
-φανέρωμα αισθημάτων, σκέψεων κτλ. με τρόπο ζωντανό και πιστό σαν μέσα από καθρέφτη

Η αντανάκλαση σταθερή ή φευγαλέα μας επιστρέφει μια εικόνα του εαυτού μας ή του κόσμου γύρω μας. Αποτελεί μια ευκαιρία επαναπροσδιορισμού των ορίων του χώρου, του χρόνου, των αισθημάτων, των επιθυμιών, των σχεδίων, των προτιμήσεων και των επιλογών που δίνει την υποψία της επαναδιαπραγμάτευσης της ταυτότητας.

Η αντανάκλαση μπορεί να ορίζει με νέο τρόπο την γεωγραφία ενός χώρου ως τόπο συνάντησης ή αποχωρισμού, με τον εαυτό μας ή με τους άλλους σε χρόνο συγχρονικό και ταυτόχρονα άχρονο, όπου τα πράγματα μπορούν να τραπούν προς το καλύτερο ή το χειρότερο καθώς κουβαλά την προβολή των επιθυμιών και των φόβων που δίνουμε στην εικόνα μας ή στην εικόνα του κόσμου. Μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε με την ψυχρή λογική ενός χειρουργού ή με την περιέργεια του εξερευνητή μιας χώρας άγνωστης αλλά ταυτόχρονα οικείας όπου μπορούν να τεθούν προβλήματα σχέσεων και όχι μόνον εαυτού όπου μπορούμε να είμαστε γλυκείς ή συμπονετικοί ή πάλι να έρθουμε αντιμέτωποι με το τέρας που κρύβουμε μέσα μας.

Posted On Τρίτη, 23 Μαΐου 2017 23:02 Γράφτηκε από τον

Για 3η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η καθιερωμένη ανθοκομική έκθεση των μαθητών του τμήματος γεωπονίας του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καβάλας στην κεντρική πλατεία της πόλης. Η έκθεση ξεκίνησε στις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, με πολλούς περαστικούς να στέκονται στην πλατεία, να παρατηρούν και να ζητούν να παραλάβουν ορισμένα από τα λουλούδια και αρωματικά φυτά που εκτέθηκαν -όπως:

- ζίνιες
- μεξικάνικα αστέρια
- άγριες βιολέτες
- λομπέλιες
- μεσημβρίανθοι
- σκυλάκια
- πετούνιες
- φλοξάκια
- μωβ βασιλικοί
- σγουροί βασιλικοί
- θυμάρια
- βασιλικοί με άρωμα λεμόνι
- θρούμπια
- ματζουράνες
- δυόσμος

View the embedded image gallery online at:
http://www.kavala-portal.gr/protaseis/ektheseis#sigProId82a3821f6b

Σχόλιο γράφοντος: Αξίζουν συγχαρητήρια στη προσπάθεια των παιδιών -και των εκπαιδευτικών- του ΕΕΕΕΚ Καβάλας και στην συνεχή παρουσία τους με την ανθοκομική έκθεση. Ίσως είναι, επιτέλους, μια καλή ευκαιρία να πιαστούν από την ιδέα των παιδιών του ΕΕΕΕΚ Καβάλας οι ντόπιοι επαγγελματίες που ασχολούνται με το είδος (ανθοπώλες, κάτοχοι φυτωρίων) και να οργανωθούν για μια επέκταση της ανθοκομικής αυτής έκθεσης -στα πρότυπα της Δράμας...

Posted On Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017 23:37 Γράφτηκε από τον

Μια ενδιαφέρουσα διακρατική έκθεση μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας -με θρησκευτικό περιεχόμενο- θα εγκαινιαστεί στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου στο αρχαιολογικό μουσείο Καβάλας. Ο λόγος για τη διακρατική έκθεση με φωτογραφίες Ελλήνων και Ρώσων φωτογράφων, με τίτλο "Η ορθοδοξία στην Ελλάδα και στη Ρωσία", που διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Καβάλας και τη Φωτογραφική Εταιρεία Καβάλας και θα παραμείνει ανοιχτή από τις 20 ως και τις 31 Μαΐου.

Για την έκθεση αυτή μίλησαν ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος και ο καλλιτέχνης φωτογράφος της ΕΦΕ Γιώργος Μυτιληνός (μαζί με άλλα μέλη της ΕΦΕ), στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που δόθηκε το πρωί της Τετάρτης. Στη διάρκεια της συνέντευξης αυτής τονίστηκε πως "η ιδέα αυτής της έκθεσης γεννήθηκε όταν ο κ Μαρκόπουλος κάλεσε τον κ. Μυτιληνό στο γραφείο του και του ζήτησε να του διοργανώσει μια μεγάλη έκθεση στην Καβάλα.   Το θέμα της είναι σημαντικό και αφορά την Ορθοδοξία και τα μνημεία της που περιλαμβάνει, δίνοντάς μας έργα ύψιστης αισθητικής αξίας. Από τις 600 εξαιρετικές φωτογραφίες που επιλέχτηκαν αρχικά ξεχώρισαν οι 100 -50 από Ελλάδα και 50 από Ρωσία-, οι οποίες ελήφθησαν από 40 καλλιτέχνες φωτογράφους.

Σε περίπτωση που υπάρξει ενδιαφέρον από τους άλλους αντιπεριφερειάρχες της περιφέρειας ΑΜΘ οι εικόνες θα μεταφερθούν και σε άλλες περιοχές. Παράλληλα προγραμματίζεται μεταφορά της έκθεσης στην Θάσο, όπου θα μπορούν να την δουν όλοι οι τουρίστες και κυρίως οι Ρώσοι και πολλοί τουρίστες από ορθόδοξες χώρες.

Οι εικόνες αποτελούν ιδιοκτησιακό κτήμα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και μετά το πέρας της έκθεσης θα κοσμήσουν το κτίριο της, ενώ τα έργα των Ρώσων καλλιτεχνών θα επιστρέψουν στην Ρωσία

Posted On Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017 09:12 Γράφτηκε από τον

Ο Δήμος Καβάλας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» και η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία διοργανώνουν στις εγκαταστάσεις της ΕΦΕ στην Αθήνα, οδός Πόντου 12 Ιλίσια, έκθεση φωτογραφίας των φωτογράφων Μακρίνας Μπελετσέλη και Γιώργου Μυτιληνού με θέμα τον ιαματικό πηλό του Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων Καβάλας. Η έκθεση θα έχει διάρκεια δύο εβδομάδων και τα εγκαίνια της θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 στις 19:30. Παράλληλα θα γίνει παρουσίαση του καλλιτεχνικού φωτογραφικού λευκώματος «Περί Πηλού…Εικόνα & Λόγος» με περιεχόμενο από το υλικό της έκθεσης. Το λεύκωμα θα παρουσιάσουν οι:

  • Γιάννης Λυκούρης, MFIAP, HonEFIAP, Γ.Γ της FIAP, Αντιπρόεδρος της ΕΦΕ, Δικηγόρος
  • Δρ Δημήτρης Τουσίμης, EFIAP, EHPS gold, PSA***  Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΦΕ, Χειρουργός
  • Ζαφείρα Χάιδου, Μουσειολόγος - Αρχαιολόγος - Ιστορικός της Τέχνης

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 και ώρα 18:00 θα διοργανωθεί από το Δήμο Καβάλας και τη Δημωφέλεια, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, ημερίδα με τίτλο «Οι θεραπείες της ιαματικής ιατρικής στο Κέντρο Ιαματικού Τουρισμού – Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων Καβάλας». Η ημερίδα θα λάβει χώρα στο εντευκτήριο της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας με συντονιστή τον Κωνσταντίνο Κουσκούκη Καθηγητή Δερματολογίας - Νοµικό,  Πρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής και επιφανείς εισηγητές διαφόρων ιατρικών ειδικοτήτων.

Posted On Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017 11:43 Γράφτηκε από τον

Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας διοργανώνει ανοιχτή παρουσίαση του φωτογραφικού έργου του Κώστα Καψιάνη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το  Σάββατο 6 Μαΐου και ώρα 19:00 στην αίθουσα «Νέστος» του ξενοδοχείου Galaxy στην Καβάλα. Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης θα ακολουθήσει συζήτηση με τον φωτογράφο για την τέχνη της φωτογραφίας καθώς και ανάλυση του έργου του. Η εκδήλωση, όπως όλες οι εκδηλώσεις του Φωτογραφικού Ομίλου, είναι ανοιχτή για όλους τους φίλους της φωτογραφίας αλλά και της τέχνης γενικότερα.

Ο Κώστας Καψιάνης γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε φωτογραφία στον Φωτογραφικό Κύκλο το 2001. Είναι ιδρυτικό μέλος της φωτογραφικής κολεκτίβας KOLLEKTIV8 και μέλος της κολεκτίβας Depression Era η οποία τοποθετείται σε σχέση με το κοινωνικό τοπίο της κρίσης στην Ελλάδα. Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί στο FotoFilmic/PULP Print Showcase στον Καναδά (2016), στο Med Photo Festival στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Ρέθυμνο (2016) και στο Athens Photo Festival στο Μουσείο Μπενάκη (2016). Στο πλαίσιο των ομαδικών εκθέσεων του Depression Era συμμετείχε στην Μπιενάλε της Αθήνας (2015-2017), στο No Country for Young Men/ Lieu BOZAR στο Palais des Beaux-Arts των Βρυξελλών (2014), στο Le Mois de la Photo στο Παρίσι (2014), στο Fotóhónap στη Βουδαπέστη (2014) και στο Fotoistanbul (2014).

Kapsianis

Posted On Τρίτη, 02 Μαΐου 2017 13:18 Γράφτηκε από τον
Σελίδα 1 από 6Banner Istoria Festival

ELEYTHERIA POSTER 2

18815348 1305682029501072 1936175306165357754 O

Airseashow2017

Lighthouse 2017

Bloque

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Card Dj Curves 1

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας