Κυριακή, 30 Απριλίου 2017
Εκθέσεις

Εκθέσεις (64)

Παρά το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα ένα μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας συνεχίζει να υποτιμά τη δυναμική της επαγγελματικής-τεχνικής εκπαίδευσης (βασισμένη, σχεδόν πάντα, σε στερεότυπα παλαιότερων εποχών που θέλει τα παιδιά να επιλέγουν για τις σπουδές τους επαγγέλματα με "κύρος"), η επαγγελματική εκπαίδευση στην Καβάλα δείχνει καθημερινά ότι έχει παρόν και μέλλον. Αυτό αποδεικνύεται και από την έκθεση του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου - ΕΠΑΛ Καβάλας, που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή στο γυμναστήριο του Σχολικού Συγκροτήματος Περιγιαλίου, και στην οποία οι μαθητές του Εργαστηριακού Κέντρου είχαν τη δυνατότητα να εκθέσουν δείγματα των δημιουργιών τους -σε τομείς όπως αισθητική, κομμωτική, γεωπονία και επιστήμη τροφίμων, μηχανολογία, ηλεκτρολογία, αυτοματισμός κλπ.

Πατήστε εδώ για να δείτε φωτογραφίες από την έκθεση

Posted On Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017 11:47 Γράφτηκε από τον

Το Photometria - International Photography Festival, ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου διοργανώνουν την έκθεση

«Photometria Awards 2016, Home»

Η έκθεση παρουσιάζει τις 25 καλύτερες φωτογραφίες που επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή του Photometria Festival 2016 με θέμα «Home».  

Η έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Photometria Festival τον Ιούνιο του 2016 στα Ιωάννινα και συνεχίζει το ταξίδι της σε 12 πόλεις της Ελλάδας. Επόμενη στάση της περιοδεύουσας έκθεσης η Καβάλα και συγκεκριμένα το Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας

Home PosterΤα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 28.04.2017, στις 19:30 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας

Διάρκεια: 28.04.2017 – 07.05.2017

Ώρες λειτουργίας:

Τρίτη έως Κυριακή 08:00 - 15:00 (Δευτέρα κλειστά)

Είσοδος Ελεύθερη

Το Photometria International Photography Festival είναι μια διοργάνωση της αστικής, μη κερδοσκοπικής «Έντευξις». Διοργανώνεται τα τελευταία 8 χρόνια στην πόλη των Ιωαννίνων και πρόκειται για το πρώτο διαδραστικό Φεστιβάλ στο οποίο έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν και να ψηφίζουν όσοι αγαπούν την τέχνη της φωτογραφίας.

Όραμά των διοργανωτών του Photometria International Photography Festival είναι να αποτελέσει πεδίο προβολής της σύγχρονης φωτογραφίας, της υποστήριξης νέων Ελλήνων και ξένων φωτογράφων, της εκπαίδευσης, καθώς και της καλλιέργειας συνεργασιών με πολιτιστικούς οργανισμούς και φεστιβάλ της Ελλάδας και άλλων χωρών.

Κριτική Επιτροπή: Γιάννης Σταθάτος, Rachael McArthur, Φωτεινή Παπαχατζή, Nazli Deniz Oguz, Julio Bittencourt

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Photometria Awards 2016 "Home"

1η κριτικής επιτροπής: Tran Viet Van

2η κριτικής επιτροπής: Χρήστος Καπάτος

3η κριτικής επιτροπής: Davide Palmisano

Βραβείο κοινού Δωδώνη: Σάββας Καραπαναγιώτης

 

Τα ονόματα των 25 φωτογράφων είναι τα εξής:

Catalin Munteanu

Davide Palmisano

Leticia Ζica

Lorenzo Palombini

Nensi Bogdani

Tran Viet Van

Άγγελος Χριστοδουλάκης

Απόστολος Στράντζαλης

Βασίλης Ζαβέρδας

Γιάννης Ρομπόκος

Δημήτρης Βαβούρας

Κωνσταντίνος Γδοντάκης

Λευτέρης Παρασκευαΐδης

Λεωνίδας Μπακόλας

Μαγδαληνή Κορμπάκη

Μαρίλια Φωτοπούλου

Νίκος Γκόλιας

Όλια Πασπαλάκη

Παναγιώτης Ζιώβας

Σάββας Καραπαναγιώτης

Σταύρος Σταματίου

Σωτήρης Τσαγκατάκης

Τάσος Χίος

Χρήστος Καπάτος

Χρήστος Κάτσανος

 
Posted On Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017 16:13 Γράφτηκε από τον

Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους της μεταπολεμικής περιόδου, ο Καβαλιώτης Θέμης Κελέκης, συμπλήρωσε φέτος 60 χρόνια καλλιτεχνικής δραστηριότητας, και αποφάσισε να τα "γιορτάσει" με ένα διαφορετικό τρόπο: με μια έκθεση 60 επιλεγμένων έργων του -όσα, δηλαδή, και τα χρόνια που δραστηριοποιείται-. Η έκθεση (η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας) ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου της ΠΕ Καβάλας, ενώ τα εγκαίνιά της έλαβαν χώρα το βράδυ της Τετάρτης παρουσία πολλών επισήμων φορέων του τόπου.

Λίγες ώρες πριν τα εγκαίνια βρεθήκαμε στο χώρο της έκθεσης για να δούμε από κοντά ορισμένους από τους πίνακες που σφράγισαν το έργο και τη ζωή του Θέμη Κελέκη, και μιλήσαμε μαζί του για τα 60 χρόνια εικαστικής δημιουργίας του ιδίου.

Πατήστε εδώ για να δείτε φωτογραφίες από την έκθεση του Θέμη Κελέκη

Posted On Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017 10:49 Γράφτηκε από τον

60 χρόνια εικαστικής δημιουργίας συμπληρώνει φέτος ο γνωστός Καβαλιώτης ζωγράφος Θέμης Κελέκης. Με την ευκαιρία των 60 αυτών χρόνων ο ίδιος του, υπό την αιγίδα του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας & την υποστήριξη της Π.Ε Καβάλας, αποφάσισε να παρουσιάσει 60 επιλεγμένα έργα του σε μία έκθεση που θα ξεκινήσει την προσεχή Τετάρτη 19 Απριλίου.

Το σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής:

Η μανιέρα του Θέμη Κελέκη, παρουσιάζεται μέσα από ένα σύνολο 60 επιλεγμένων έργων και μας δίνει ένα ξεχωριστό μοναδικό μήνυμα. Αυτό της δημιουργίας και της μετεξέλιξης. Το χρώμα, το εννοιολογικό περιεχόμενο και η αντίληψη του ζωγράφου, σε αντιπαράθεση με το ζοφερό κλίμα που καταδυναστεύει την καθημερινότητα μας.
Από τις 19 έως 30 Απρ στο Φουαγιέ της Αντιπ/ρειας Καβάλας ( πρώην Νομαρχία ) καθημερινά 9 - 2 μμ και 6 - 9 μ.μ.
Σας περιμένουμε στα εγκαίνια την Τετ 19 Απρ στις 8 μ.μ.

Kelekis

Posted On Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017 21:03 Γράφτηκε από τον

Την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την 3η έκθεση προώθησης τοπικών προϊόντων SYNERGIA της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, υπέγραψε ο περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος. Η έκθεση, τη διοργάνωση της οποίας ανέλαβε φέτος η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Μαΐου 2017, στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη.

Στόχος της έκθεσης, είναι η συνάντηση, γνωριμία και προώθηση της συνεργασίας ανάμεσα στους επαγγελματίες της περιοχής, που δραστηριοποιούνται στα διάφορα στάδια του αγροτοδιατροφικού τομέα (παραγωγή, επεξεργασία, μεταποίηση, πώληση, παροχή υπηρεσιών), ώστε τα προϊόντα που παράγονται στην Περιφέρειά Α.Μ.-Θ., να περιλαμβάνονται στα προϊόντα που διατίθενται προς κατανάλωση από τις τοπικές επιχειρήσεις εμπορίας τροφίμων, διαμονής, εστίασης και αναψυχής.

Με αυτό τον τρόπο, θα υπάρξει αύξηση της ενδοπεριφερειακής κατανάλωσης, τα τοπικά προϊόντα θα αποκτήσουν διακριτή εμπορική ταυτότητα στην αγορά, ενώ θα τύχουν ευρύτερης αναγνωρισιμότητας την τουριστική περίοδο, με πολλαπλά οφέλη για τις επιχειρήσεις.

Στην 3η SYNERGIA, η οποία για πρώτη φορά θα διαρκέσει δύο ημέρες, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων:

  1. Παρουσίαση – έκθεση τοπικά παραγόμενων προϊόντων.
  2. Ημερίδα ανταλλαγής απόψεων, για τη θεμελίωση της ενδοπεριφερειακής επαγγελματικής συνεργασίας και την παραγωγή δικτυώσεων.
  3. Παρουσίαση της τοπικής περιφερειακής κουζίνας, με αντίστοιχες ημερίδες και εκδηλώσεις γευσιγνωσίας.

Για περισσότερες πληροφορίες και για τη φόρμα συμμετοχής στην έκθεση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, είτε να επισκεφθούν τον ιστοτόπο της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., www.pamth.gov.gr (βασικό μενού: Ενημέρωση, κατηγορία: Γραφείο Τύπου), είτε να απευθύνονται στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (κος Γ. Αγγελάκης, τηλ. 2510291275).

Posted On Τετάρτη, 05 Απριλίου 2017 09:33 Γράφτηκε από τον

Από τη δημοτική αρχή Παγγαίου γίνεται γνωστό προς όλους τους ενδιαφερομένους ότι από τις 20 Μαρτίου και μέχρι τις 21 Απριλίου 2017, θα γίνονται δεκτές αιτήσεις για την παραχώρηση εκθεσιακού χώρου στο κτίριο του πρώην Τελωνείου Νέας Περάμου. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο Δήμο Παγγαίου.

Σημειώνεται ότι ο χώρος θα διατίθεται για χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας και σε καμία περίπτωση περισσότερο.

Υπογραμμίζεται, τέλος, ότι θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Posted On Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017 16:48 Γράφτηκε από τον

Το Επιμελητήριο Καβάλας μέλος του δικτύου Ολοκληρωμένης Επιχειρηματικής υποστήριξης  Enterprise Europe Network-Hellas, σας ενημερώνει ότι θα συμμετέχει φέτος στην 5η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Ξάνθης 2017, στις 22-26/3/2017. Η έκθεση διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Ξάνθης και ο «ΚΥΚΛΟΣ» και θα λειτουργήσει από την Τετάρτη 22 Μαρτίου έως την Κυριακή 26 Μαρτίου  2017,στην Ξάνθη,στο Κλειστό Γυμναστήριο <<Φίλιππος Αμοιρίδης>>.

Σας καλούμε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας, συμπληρώνοντας το ειδικό έντυπο – αίτηση συμμετοχής που θα βρείτε στο site του Επιμελητηρίου Καβάλας www.kcci.gr , το αργότερο έως την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017.

Το Επιμελητήριο θα καλύψει όλες τις δαπάνες που αφορούν την έκθεση των προϊόντων δηλ.: ενοικίαση χώρου, κατασκευή και βασικός εξοπλισμός περιπτέρου, και μεταφορά μικρών εκθεμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Υπηρεσία του Επιμελητηρίου, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλ. 2510 222212 κα Σ. Μαυρομμάτη (εσωτ.4) και Κώστας Κρυστάλλης (εσωτ 11)

Posted On Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017 15:17 Γράφτηκε από τον

Μια ξεχωριστή έκθεση για την πιο ξεχωριστή ημέρα στη ζωή μιας γυναίκας: τον γάμο...

Ο λόγος για το Wedding Presentation Event, μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση ειδών γάμου που διοργανώνει αυτό το Σαββατοκύριακο η εταιρεία "Ανάδραση" (του γνωστού μας από τη "Λευκή Νύχτα" Χαράλαμπου Ηλιάδη) στο ξενοδοχείο Airotel Galaxy. Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εταιρεία διοργανώνει μια έκθεση με είδη γάμου -καθώς τόσο το 2014 όσο και το 2015 είχαν πραγματοποιηθεί αντίστοιχες εκδηλώσεις στον εκθεσιακό χώρο της Νέας Καρβάλης "Απόστολος Μαρδύρης"- ωστόσο είναι η πρώτη φορά που η παρουσίαση αυτή διεξάγεται μέσα στην Καβάλα.

Το Wedding Presentation Event άνοιξε τις πύλες του στις 11 το πρωί του Σαββάτου και παρέμεινε ανοιχτή (με ελεύθερη είσοδο) για το κοινό ως και τις 8 το βράδυ. Το ίδιο ακριβώς ωράριο ισχύει και για την Κυριακή, 2η ημέρα λειτουργίας της έκθεσης. Η προσέλευση επισκεπτών κάθε ηλικίας (κυρίως όσων βρίσκονται σε ηλικία γάμου, αν και δεν έλειψαν και οι μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες που θέλησαν να δώσουν τα φώτα τους στα παιδιά τους) κινήθηκε σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα, αν και οι περισσότεροι εξ αυτών -όπως αναμενόταν, λόγω του εργάσιμου της ημέρας- επισκέφθηκαν την έκθεση μετά τις 2 το μεσημέρι.

Στο Wedding Presentation Event 2017 μπορεί κανείς να δει τις νέες τάσεις της μόδας τόσο στα νυφικά όσο και σε άλλα είδη που σχετίζονται με το γάμο (φωτογραφήσεις, μουσική -με τον DJ TSOK να "ντύνει" μουσικά την έκθεση με τις επιλογές του-, γαμήλιες τούρτες και γλυκά) και τον καλλωπισμό της νύφης (όπως κοσμήματα και είδη αισθητικής). Δεν λείπουν όμως και οι παρουσίες επιχειρήσεων που σχετίζονται με τη διοργάνωση γαμήλιων ταξιδιών και τη μεταφορά με γαμήλια λιμουζίνα, ακόμα και...ανακαινίσεων του σπιτικού στο οποίο θα ζήσουν οι μελλόνυμφοι το υπόλοιπο της ζωής τους.

Πατήστε εδώ για να δείτε φωτογραφικό υλικό από το Wedding Presentation Event 2017

Posted On Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017 23:07 Γράφτηκε από τον

Ο Δήμος Παγγαίου, στο πλαίσιο των δράσεων για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής στην αγορά της Βουλγαρίας, συμμετείχε στην διεθνή τουριστική έκθεση  «HOLIDAY & SPA EXPO», που πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 17 Φεβρουαρίου 2017 στη Σόφια, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της χώρας.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δήμου Παγγαίου, Ελένη Μπενή,  έχει αναπτυχθεί μια πολύ εποικοδομητική σχέση συνεργασίας με τους επαγγελματίες του Δήμου Παγγαίου που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο. Στο ίδιο πλαίσιο ανέφερε ότι οι επαφές με φορείς από τη Βουλγαρία, ήταν εξίσου θετικές, ενώ εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους, να επισκεφθούν άμεσα την περιοχή του Παγγαίου.

 Μεταξύ των δράσεων της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Παγγαίου, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες της περιοχής, περιλαμβάνεται και η συμμετοχή αντιπροσωπείας του Δήμου Παγγαίου στην έκθεση  «SAJAM Turisma», στο Βελιγράδι, από τις 23 έως τις 26 Φεβρουαρίου 2016

Posted On Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017 22:52 Γράφτηκε από τον

Το Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων Enterprise Europe Network σας ενημερώνει ότι η Διεθνής Έκθεση Μονάχου (IHM), που θα λάβει χώρα από τις 08 έως 14 Μαρτίου 2017, αποτελεί και για την Ελλάδα τη διεθνώς σημαντικότερη έκθεση για τους βιοτέχνες όλων των κλάδων. Με πάνω από 1000 συμμετέχοντες, που εκπροσωπούν πάνω από 60 χειροτεχνικούς επαγγελματικούς κλάδους, καθώς και την παρουσία εκπροσώπων από το χώρο της οικονομίας και της πολιτικής, η IHΜ συνιστά τη συνάντηση κορυφής των βιοτεχνών στη Γερμανία. Οι παρουσιάσεις και επιχειρηματικές συναντήσεις, που διοργανώνονται στο πλαίσιο της Έκθεσης για τα ελληνικά επιμελητήρια, τους Δήμους και τις Περιφέρειες, δεν προωθούν μόνο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, αλλά προσφέρονται ιδιαιτέρως για την σύναψη νέων επαγγελματικών επαφών και συνεργασιών. Η IHM δίνει επίσης τη δυνατότητα στους επισκέπτες της να ενημερωθούν για τις αποδόσεις του κλάδου, προκειμένου να αυξήσουν την αποδοτικότητα των επιχειρήσεών τους στο μέλλον. Στα πλαίσια του φετινού θέματος ‘’ Made in Germany’’, εκπρόσωποι νεοσυσταθέντων επιχειρήσεων θα παρουσιάσουν τις τελευταίες τεχνολογίες και θα παρέχουν τις συμβουλές τους στους επισκέπτες του κλάδου.

Ιστοσελίδα της IHM: http://www.ihm.de/en/

Δήλωση συμμετοχής: Δημήτριος Σωπίκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  , Τηλ.210 7297272

Για περισσότερες πληροφορίες Enterprise Europe Network τηλέφωνο επικοινωνίας  2510-222212 κα. Σούζη Μαυρομμάτη (εσωτ.4)

Posted On Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017 14:54 Γράφτηκε από τον
Σελίδα 1 από 5

17629591 1141411949315461 7853766866531568832 N

18121859 10212936689077763 4846922713122454505 O

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kavala Colors Parade

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

 

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Card Dj Curves 1

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Simvainei Twra

-->

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας