Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018
Εκθέσεις

Εκθέσεις (90)

O ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΗΜΝΙΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ έχει την τιμή και τη χαρά να προσκαλέσει όλα τα μέλη, τους φίλους του Συλλόγου και το κοινό της Καβάλας, στην έκθεση ζωγραφικής  από τη Δευτέρα 16 έως την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας.

Ώρες λειτουργίας: 10:30 - 13:30 & 18:00 - 21:00

Εγκαίνια: Δευτέρα 16 Απριλίου στις 20:00.

Συνδιοργάνωση: ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ & ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ

Ekthesi Zografikis Limnioi

 

Posted On Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018 23:05 Γράφτηκε από τον

Αυλαία επεσε το Σάββατο σε μια ενδιαφέρουσα, από πλευράς περιεχομένου, έκθεση φωτογραφίας που επιμελήθηκαν 25 φωτογράφοι-μέλη του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας (υπό την "εποπτεία" του γνωστού Καβαλιώτη φωτογράφου Στράτου Καλαφάτη). Η έκθεση άνοιξε τις "πύλες" της την Παρασκευή 16 Μαρτίου στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας, και συνδιοργανώθηκε με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» και τον Δήμο Καβάλας.

Στην έκθεση συμμετείχαν: Αλεξιάδου Άννα, Ασλανίδου Μηλίτσα, Βιολιτζή Γεωργία, Ευθυμιάδης Παντελής, Ζαπώνης Χρήστος, Ζούκα Αγγελική, Καμίλη Έλενα, Καροφυλλίδου Μαρία, Κονδυλίδου Αφροδίτη, Κουμουλίδης Ηλίας, Κωνσταντινίδου Κωνσταντίνα, Κωνσταντινίδου Μυρτώ, Μακρής Μάκης, Μιχαλακίδης Μιχάλης, Μπέζα Χριστίνα, Μπίτσα Αναστασία, Μπουντζουκλή Νίκη, Πεγγαράς Γιάννης, Τζελέπη Άννα, Τρυφωνόπουλος Γιάννης, Τσίλης Γιώργος, Τσιρίδης Λάζαρος, Τσουκαλάς Θάνος, Τυρολόγου Σώτη, Χάσπαρης Γιώργος

Posted On Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018 00:35 Γράφτηκε από τον

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση, με αντικείμενό της ένα θέμα που απασχόλησε έντονα -και συνεχίζει να απασχολεί- την τοπική και όχι μόνο κοινή γνώμη, εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας.

Ο λόγος για τη φωτογραφική έκθεση "Δρόμοι επιβίωσης", η οποία παρουσιάζει φωτογραφικές καταγραφές έμπειρων και καταξιωμένων φωτορεπόρτερ, που συμμετείχαν με τον τρόπο τους, την ευαισθησία τους και τη ματιά τους στο αναγκαστικό ταξίδι −στον δρόμο της επιβίωσης− των προσφύγων.

View the embedded image gallery online at:
http://www.kavala-portal.gr/protaseis/ektheseis#sigProId4a138fb9af

Στον εγκαινιασμό της έκθεσης (η οποία παρουσιάζεται από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία σε συνεργασία με την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Στο Κόκκινο Καβάλας 102,8 και τον Φωτογραφικό Όμιλο Καβάλας) έδωσε το παρόν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, καθώς και οι δήμαρχοι Καβάλας και Παγγαίου (των 2 δήμων, δηλαδή, που φιλοξένησαν πρόσφυγες πριν από 2 χρόνια) Δήμητρα Τσανάκα και Φίλιππος Αναστασιάδης, εκπρόσωποι της Ένωσης Ελλήνων Φωτορεπόρτερ αλλά και πολλά τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τελετή συμμετείχαν και η χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Καβάλας, καθώς και μια ομάδα μαθητριών του 2ου ΓΕΛ Καβάλας -οι οποίες βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο λιμάνι "Απόστολος Παύλος" για να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες και στους μετανάστες που αποβιβάζονταν με προορισμό τα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ-, η οποία απέδωσε με ιδιαίτερο τρόπο ένα θεατρικό έργο που σχετίζεται με το δράμα της προσφυγιάς (και το οποίο έκανε ακόμα και την ίδια την κ. Τσανάκα να σκουπίζει τα μάτια της από συγκίνηση).

Η έκθεση, θα φιλοξενηθεί στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας (Πλατεία Καπνεργάτη), έως τις 14 Μαρτίου.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09.30-14.00, Τρίτη & Παρασκευή 18.00-21.00

*για επισκέψεις σχολείων, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 6980 93 28 28

 
Posted On Σάββατο, 03 Μαρτίου 2018 10:34 Γράφτηκε από τον

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία σε συνεργασία με την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Στο Κόκκινο Καβάλας 102,8 και τον Φωτογραφικό Όμιλο Καβάλας, παρουσιάζουν την έκθεση «Δρόμοι επιβίωσης».

Η έκθεση, η οποία είχε παρουσιαστεί στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής το καλοκαίρι του 2016, παρουσιάζει φωτογραφικές καταγραφές έμπειρων και  καταξιωμένων φωτορεπόρτερ, που συμμετείχαν με τον τρόπο τους, την ευαισθησία τους και τη ματιά τους στο αναγκαστικό ταξίδι −στον δρόμο της επιβίωσης− των προσφύγων: Χάρης Ακριβιάδης, Βασίλης Ασβεστόπουλος, Mehmet  Ayhan, Andrea Bonetti, Βασίλης Βερβερίδης, Χριστίνα Ζαχοπούλου, Αλέξανδρος Ζωντανός, Μιχάλης Καραγιάννης, Δημήτρης Καρβουντζής, Γιάννης Κολεσίδης, Ελένη Κουρή, Μάρω Κουρή, Ηλίας Κουτουλογένης, Μανόλης Λαγουτάρης, Γιάννης Λιάκος, Μάριος Λώλος, Στέλιος Ματσάγκος, Ανδριανός Μελτζάνης, Στέλιος Μισίνας, Παναγιώτης Μοσχανδρέου, Τατιάνα Μπόλαρη, Λεωνίδας Μπακόλας, Γιάννης Μπεχράκης, Ορέστης Παναγιώτου, Γεωργία Παναγοπούλου, Χρύσα Πανουσιάδου, Γιάννης Παπανίκος, Λευτέρης Πιταράκης, Αντώνης Πασβάντης, Μιχάλης Πατσούρας, Θανάσης Σταυράκης, Γρηγόρης Σιαμίδης, Στέλιος Στεφάνου, Δημήτρης Τοσίδης, Κωνσταντίνος Τσακαλίδης, Κώστας Τσιρώνης, Hodo Oldi, Ghulamullah Habibi, Barda Mohammed, Youssef Badawi, Barda Mohammed, Atef Safadi.

Η έκθεση, η οποία θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 2 Μαρτίου και ώρα 17:30 από τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κύριο Νικόλαο Βούτση, θα φιλοξενηθεί στην Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας (Πλατεία Καπνεργάτη), έως τις 14 Μαρτίου.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09.30-14.00, Τρίτη & Παρασκευή 18.00-21.00

 

Posted On Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018 18:34 Γράφτηκε από τον

Θετικό ήταν και φέτος το πρόσημο για το Wedding Presentation Event 2018, το καθιερωμένο ραντεβού των Καβαλιωτών με όλα τα είδη που σχετίζονται με μια από τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής ενός ανθρώπου: τον γάμο.

Η 4η κατά σειρά έκθεση γάμου που διοργάνωσε η εταιρία "ΑΝΑΔΡΑΣΗ" (του γνωστού από τη "Λευκή Νύχτα" Μπάμπη Ηλιάδη) ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής στον Β' ημιόροφο του ξενοδοχείου Airotel Galaxy, με τη συμμετοχή 15 εκθετών από όλο τον νομό Καβάλας, το Καλαμπάκι Δράμας και τη Θεσσαλονίκη. Η έκθεση ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου, με την προσέλευση επισκεπτών κάθε ηλικίας να κινείται σε ικανοποιητικά πλαίσια -αν και ήταν ελαφρώς μειωμένη σε σχέση με πέρσι, αλλά με σχεδόν αποκλειστικό "υπεύθυνο" τις κακές καιρικές συνθήκες που δυσκόλεψαν τη μετακίνηση πολλών συμπολιτών.

Στο Wedding Presentation Event 2018 οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις νέες τάσεις της μόδας τόσο στα νυφικά όσο και σε άλλα είδη που σχετίζονται με το γάμο (φωτογραφήσεις, γαμήλιες τούρτες, μπομπονιέρες και είδη catering) και τον καλλωπισμό της νύφης (όπως κοσμήματα και είδη αισθητικής). Αισθητή ήταν, επίσης, η παρουσία επιχειρήσεων που σχετίζονται με βαπτιστικά ενδύματα και διακόσμηση, αλλά και αυτών που δραστηριοποιούνται τόσο στην φιλοξενία γαμήλιων δεξιώσεων όσο και στον τομέα του επίπλου.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες

View the embedded image gallery online at:
http://www.kavala-portal.gr/protaseis/ektheseis#sigProId4cf5544a19

Posted On Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018 18:28 Γράφτηκε από τον

Το Ερευνητικό Κέντρο MOHA, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του να φέρει κοντά στο κοινό νέους Καβαλιώτες δημιουργούς, παρουσιάζει την ατομική έκθεση κολάζ της εικαστικού – ποιήτριας Ελίνας Τραϊφόρου με τίτλο “Απορροφώντας τη Θέα’’. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, ώρα 19:00, στην Οικία Μοχάμετ Άλι, στην Καβάλα.

Η έκδοση του τελευταίου βιβλίου της Ελίνας Τραιφόρου “Διττή Όψη” όπου συνδυάζεται η εικόνα με το λόγο, έδωσε το έναυσμα στην καλλιτέχνιδα να αφοσιωθεί στην εικόνα μέσα από την ενυπάρχουσα ποιητική δυναμική της τεχνικής του κολλάζ όπου συνενώνονται ετερόκλητα στοιχεία. Τα έργα της έκθεσης “Απορροφώντας τη Θέα’’ αποτελούν μείγμα φωτογραφίας και ζωγραφικών στοιχείων με υλικό το χαρτί, κεντρικό άξονα τον άνθρωπο και την στοχευμένη αποφυγή οπτικών υπερβολών που   δημιουργούν δυσδιάκριτα νοήματα στον θεατή. Αντίθετα, επιχειρήθηκε να αποδοθεί μια ιδέα, κατάσταση, ή συναίσθημα με όσο το δυνατόν πιο λιτό, άμεσο τρόπο και με επιπρόσθετες ποιητικές πινελιές στην ονομασία των τίτλων. Οι τίτλοι είναι τις περισσότερες φορές αναπόσπαστο κομμάτι της ίδιας της δημιουργίας κατευθύνοντας την οπτική εμπειρία του θεατή με λεκτικές σημάνσεις για να... απορροφήσει τη θέα.

Στο πλαίσιο της εν λόγω έκθεσης, η δημοσιογράφος της "Καθημερινής" κυρία Μαργαρίτα Πουρνάρα θα υποδεχτεί την κυρία Ελίνα Τραϊφόρου, σε μια συζήτηση για το έργο της, η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιμαρέτ, στην Καβάλα.

click

Posted On Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017 14:30 Γράφτηκε από τον

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι  η WWF θα επισκεφθεί την πόλη σας με την κινητή  έκθεση «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» 6-7 Νοεμβρίου 2017.

Αντικείμενο της έκθεσης είναι η σωστή διατροφή από πλευράς περιβάλλοντος και υγείας. Απευθύνεται στους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και βασίζεται στο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας ομώνυμο παιδαγωγικό υλικό (ΑΠ ΙΕΠ 30/27-7-2017). Το υλικό εφαρμόστηκε πιλοτικά πέρυσι σε τρία σχολεία της Αθήνας και  σύντομα θα διατίθεται δωρεάν στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.wwf.gr/food.

Η έκθεση θα λειτουργήσει στη Δημοτική Καπναποθήκη στις 6 και 7 Νοεμβρίου 2017  το απόγευμα για κοινό της Καβάλας.

Posted On Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017 06:18 Γράφτηκε από τον

Φίλιππος Αναστασιάδης, δήμαρχος Παγγαίου

Κώστας Αντωνιάδης, θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού ΑΜΘ

Μάρκος Δέμπας, αντιπρόεδρος-υποψήφιος πρόεδρος Επιμελητηρίου Καβάλας

Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ

Ηλίας Καλανταρίδης, αντιδήμαρχος Οικονομικών Καβάλας

Ντίνος Κλειτσιώτης, πρώην βουλευτής ΝΔ

Θεόδωρος Μαρκόπουλος, αντιπεριφερειάρχης Καβάλας

Χρήστος Μέτιος, περιφερειάρχης ΑΜΘ

Νίκος Παναγιωτόπουλος, βουλευτής Καβάλας ΝΔ

Κίμων Παπαδόπουλος, υποψήφιος πρόεδρος Επιμελητηρίου Καβάλας

Γιώργος Παπαφιλίππου, βουλευτής Καβάλας ΣΥΡΙΖΑ

Πάρης Παρασχούδης, πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου

Κωστής Σιμιτσής, τέως δήμαρχος Καβάλας

Άγγελος Τσατσούλης, πρόεδρος Επιμελητηρίου Καβάλας

Posted On Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2017 11:41 Γράφτηκε από τον

Με την παρουσία πολλών επίσημων προσκεκλημένων στο εκθεσιακό κέντρο της Νέας Καρβάλης "Απόστολος Μαρδύρης" -αλλά σχετικά λιγοστού κοινού, κάτι βέβαια αναμενόμενο λόγω της Παρασκευής- ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος έκοψε λίγο μετά τις 9 το βράδυ την παραδοσιακή κορδέλα, σηματοδοτώντας την έναρξη της 25ης Διεθνούς Έκθεσης Kavala Expo (αλλά και του 8ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής). Η έκθεση αυτή είναι η τελευταία η οποία διεξάγεται υπό την προεδρία -στο Επιμελητήριο Καβάλας- του Άγγελου Τσατσούλη, ο οποίος στην εναρκτήρια ομιλία του δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους συνεργάστηκαν στο παρελθόν μαζί του για το Επιμελητήριο και την επιχειρηματικότητα στην Καβάλα.

Το παρόν στον εγκαινιασμό της έκθεσης (η οποία επιχειρεί, φέτος, να πραγματοποιήσει μια "στροφή" στον τουριστικό κλάδο) έδωσαν, μεταξύ άλλων:

  • οι βουλευτές Καβάλας Γιώργος Παπαφιλίππου (ΣΥΡΙΖΑ) και Νίκος Παναγιωτόπουλος (ΝΔ),
  • η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος (συνοδεία δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων),
  • ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης,
  • ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς,
  • ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Θάσου Πάρης Παρασχούδης

View the embedded image gallery online at:
http://www.kavala-portal.gr/protaseis/ektheseis#sigProIda348233a19

Posted On Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017 21:01 Γράφτηκε από τον
Σελίδα 1 από 7

Keelpno Banner 300 250

Dipethe Kavalas Ianouarios Aprilios 2018

Logo Contract

Constantinos Jewellery Vertical  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

Ape Mpe

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας