Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017
Εκθέσεις

Εκθέσεις (56)

Ο Δήμος Παγγαίου, στο πλαίσιο των δράσεων για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής στην αγορά της Βουλγαρίας, συμμετείχε στην διεθνή τουριστική έκθεση  «HOLIDAY & SPA EXPO», που πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 17 Φεβρουαρίου 2017 στη Σόφια, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της χώρας.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δήμου Παγγαίου, Ελένη Μπενή,  έχει αναπτυχθεί μια πολύ εποικοδομητική σχέση συνεργασίας με τους επαγγελματίες του Δήμου Παγγαίου που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο. Στο ίδιο πλαίσιο ανέφερε ότι οι επαφές με φορείς από τη Βουλγαρία, ήταν εξίσου θετικές, ενώ εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους, να επισκεφθούν άμεσα την περιοχή του Παγγαίου.

 Μεταξύ των δράσεων της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Παγγαίου, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες της περιοχής, περιλαμβάνεται και η συμμετοχή αντιπροσωπείας του Δήμου Παγγαίου στην έκθεση  «SAJAM Turisma», στο Βελιγράδι, από τις 23 έως τις 26 Φεβρουαρίου 2016

Posted On Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017 22:52 Γράφτηκε από τον

Το Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων Enterprise Europe Network σας ενημερώνει ότι η Διεθνής Έκθεση Μονάχου (IHM), που θα λάβει χώρα από τις 08 έως 14 Μαρτίου 2017, αποτελεί και για την Ελλάδα τη διεθνώς σημαντικότερη έκθεση για τους βιοτέχνες όλων των κλάδων. Με πάνω από 1000 συμμετέχοντες, που εκπροσωπούν πάνω από 60 χειροτεχνικούς επαγγελματικούς κλάδους, καθώς και την παρουσία εκπροσώπων από το χώρο της οικονομίας και της πολιτικής, η IHΜ συνιστά τη συνάντηση κορυφής των βιοτεχνών στη Γερμανία. Οι παρουσιάσεις και επιχειρηματικές συναντήσεις, που διοργανώνονται στο πλαίσιο της Έκθεσης για τα ελληνικά επιμελητήρια, τους Δήμους και τις Περιφέρειες, δεν προωθούν μόνο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, αλλά προσφέρονται ιδιαιτέρως για την σύναψη νέων επαγγελματικών επαφών και συνεργασιών. Η IHM δίνει επίσης τη δυνατότητα στους επισκέπτες της να ενημερωθούν για τις αποδόσεις του κλάδου, προκειμένου να αυξήσουν την αποδοτικότητα των επιχειρήσεών τους στο μέλλον. Στα πλαίσια του φετινού θέματος ‘’ Made in Germany’’, εκπρόσωποι νεοσυσταθέντων επιχειρήσεων θα παρουσιάσουν τις τελευταίες τεχνολογίες και θα παρέχουν τις συμβουλές τους στους επισκέπτες του κλάδου.

Ιστοσελίδα της IHM: http://www.ihm.de/en/

Δήλωση συμμετοχής: Δημήτριος Σωπίκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  , Τηλ.210 7297272

Για περισσότερες πληροφορίες Enterprise Europe Network τηλέφωνο επικοινωνίας  2510-222212 κα. Σούζη Μαυρομμάτη (εσωτ.4)

Posted On Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017 14:54 Γράφτηκε από τον

Μια ξεχωριστή -αν και, δυστυχώς, άγνωστη στο ευρύ κοινό- έκθεση ζωγραφικής λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο της έκθεσης αυτής είναι ο ίδιος ο ζωγράφος, ο Τριαντάφυλλος Ηλιάδης, ο οποίος από πολύ μικρή ηλικία ζωγραφίζει...με το στόμα, λόγω σοβαρής αναπηρίας στο πόδι και στα χέρια!

{gallery}triantafyllos_iliadis{gallery}

Ο Τριαντάφυλλος Ηλιάδης, ο οποίος στο παρελθόν έχει βραβευτεί για το έργο του από πάρα πολλούς φορείς -ακόμα και από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο- επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης το δημοτικό σχολείο και το γυμνάσιο Νέας Καρβάλης, στους μαθητές των οποίων μίλησε για τους πίνακές του και την δύναμη που αντλεί μέσα από την ζωγραφική, ενώ θα είναι παρών και στην μαθητική Αλφαβητοπαρέλαση της προσεχούς Κυριακής -το θέμα της οποίας είναι "Μεγάλο Ζωγράφοι"- μαζί, φυσικά, με το δημοτικό σχολείο Νέας Καρβάλης.

Βιογραφικό

Ο Τριαντάφυλλος Ηλιάδης γεννήθηκε το 1950 στον Πετεινό Ξάνθης, από γονείς αγρότες και με σοβαρή αναπηρία στο πόδι και στα χέρια. Άρχισε από πολύ μικρή ηλικία να ζωγραφίζει με το στόμα, μια και  η φύση του έχει στερήσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί τα χέρια του. Από την ενασχόλησή μ’ αυτή του αντλεί αισιοδοξία και χαρά για τη ζωή, που τις ενισχύει το γεγονός ότι  τα έργα του γίνονται συχνά αντικείμενο θαυμασμού εκ μέρους του κοινού.

Το 1967, και ενώ συνεχώς ασχολείται με τη ζωγραφική από το 1960, έρχεται σε απευθείας επαφή με τη Διεθνή Ένωση Αναπήρων Καλλιτεχνών, που εδρεύει στο Λιχτενστάιν. Το 1970 γίνεται μέλος της Ένωσης και από τότε ζωγραφίζει γι' αυτή. Η Ένωση αυτή, γνωστή με τα αρχικά  V.D.M.F.K.,  διοργανώνει εκθέσεις με έργα καλλιτεχνών που ζωγραφίζουν με το στόμα ή τα πόδια και τυπώνοντάς τα  σε κάρτες και ημερολόγια εξασφαλίζει στα ανάπηρα μέλη της μιαν αξιοπρεπή διαβίωση.

Ο Τριαντάφυλλος Ηλιάδης έχει κάνει  πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο εξωτερικό και διακρίνεται για το έργο του.  Το Δεκέμβριο του 1994 έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Στις 15.05.1996 το Γυμνάσιο και ο Δήμος Θέρμης, στα πλαίσια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, οργανώνει τιμητική εκδήλωση για τον Τριαντάφυλλο Ηλιάδη όπου παρουσιάστηκε το έργο του για 4 ημέρες.

Ο καλλιτέχνης συμμετείχε ακόμα και σε μια ομαδική έκθεση στη Βιέννη, που έγινε με  αφορμή ενός συνεδρίου τον Απρίλιο του 1997 για τα 40 χρόνια της V.D.M.F.K. και φέτος (2007) τον Απρίλιο θα συμμετάσχει σε άλλη μια ομαδική έκθεση και πάλι στην Βιέννη για τα 50 χρόνια της Ενώσεως.

Τον Αύγουστο του ιδίου έτους (1997), καλεσμένος από τον Δήμαρχο Ξάνθης Φ. Αμοιρίδη, πραγματοποίησε μιαν ατομική έκθεση, την οποία εγκαινίασε η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης κ. Χ. Μανωλιά. Την έκθεση την  επισκέφτηκαν πάνω από 20.000 κόσμος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Δήμου Ξάνθης.

Στις 17 Σεπτεμβρίου πραγματοποίησε  άλλη μιαν  ατομική έκθεση υπό την αιγίδα του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, Θεσσαλονίκη 1997, την οποία επισκέφτηκαν πλήθος κόσμου, βουλευτές Έλληνες και ξένοι και ο πρόεδρος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Τουρκίας Akin Berdal. Στις 30 Σεπτεμβρίου την επισκέφτηκε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Στις 4.11.1998 έλαβε  μέρος σε πανελλήνια ομαδική έκθεση στην Αθήνα κι εκεί  η δουλειά του τιμήθηκε με πολύ κολακευτικά σχόλια από τον τύπο και τα μέσα ενημέρωσης. Στις 29.12.1998 ο κ. Ηλιάδης βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών.

 

Posted On Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017 09:24 Γράφτηκε από τον

Ο δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με τη «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» και το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού, διοργάνωσαν το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής  στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου Καπνού εκδήλωση προς τιμήν του Πανελληνίου Συνδέσμου Βιομηχανιών Μεταποίησης και Εταιρειών Εμπορίας Καπνού, με αφορμή την προσφορά του αρχείου της Καπνεμπορικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος δώρισε στο Μουσείο Καπνού τη συλλογή του και τη μουσειολογική μελέτη που εκπόνησε, αναγνωρίζοντας  την πολύ σημαντική προσπάθεια που γίνεται στην Καβάλα και τον πολύχρονο αγώνα του Μουσείου Καπνού να φηφιοποιήσει όλα τα εκθέματα και το υλικό που διαθέτει.

Κατά την  εκδήλωση στο κατάμεστο χώρο εκδηλώσεων του Μουσείου Καπνού, ανακοινώθηκαν και πολύ ενδιαφέρουσες ειδήσεις. Αρχικά, ο πρόεδρός του, Γιάννης Βύζικας αναφέρθηκε στην πορεία του Μουσείου Καπνού και στους στόχους που θέτει για το μέλλον,  με σημαντικότερο όλων,  το Μουσείο να λειτουργήσει ως Κέντρο της Ιστορίας του Καπνού, με την υποστήριξη βέβαια του Δήμου Καβάλας.  Μετά τον χαιρετισμό της δημάρχου, που εμπεριείχε συναισθηματική φόρτιση (παιδί καπνεργατών η ίδια με αναμνήσεις από την καπνεργασία  στην Καβάλα μέσα από την συνδικαλίστρια μητέρα της), το λόγο πήρε η αντιδήμαρχος Κορίνα Χιώτη – Πρασσά, η οποία και ανακοίνωσε το ενδιαφέρον αεροπορικής εταιρίας να αγοράσει εκθέματα για να τα προσφέρει σε v.i.p. πελάτες της εν πτήσει, αλλά και να συνδιοργανώσει με το δήμο ταξίδια με επισκέπτες  που επιθυμούν να ξεναγηθούν στο Μουσείο Καπνού.

Αμέσως μετά,  το μέλος του Δ.Σ. του Μουσείου Καπνού, κ. Σακσαμάνογλου, έκανε γνωστό ότι ο εκπρόσωπος του αντίστοιχου Μουσείου της πόλης Durham των ΗΠΑ  αναγνώρισε μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Καβάλα, ότι το Μουσείο Καπνού της Καβάλας είναι το καλύτερο θεματικό μουσείο παγκοσμίως και μπορεί να αποτελέσει την διατλαντική έδρα ενός Μουσείου Ιστορίας του Καπνού, στο πλαίσιο συνεργασίας ενός δικτύου καπνουπόλεων. Τη στήριξή του στο Μουσείο Καπνού εξέφρασε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Μεταποίησης και Εταιρειών Εμπορίας Καπνού, Νικόλαος Αλλαμανής, εκφράζοντας την ευχή του χρόνου τέτοιο καιρό να έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά του Μουσείου Καπνού στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο της Δημοτικής Καπναποθήκης και να λειτουργεί ως ένα προσβάσιμο στους επισκέπτες και το κοινό της  Καβάλας Μουσείο – Κέντρο της Ιστορίας του Καπνού.     

Posted On Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016 21:30 Γράφτηκε από τον

Ένα ακόμα ομοίωμα, αυτό του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή Κ. Π. Καβάφη, κοσμεί εδώ και λίγες ημέρες το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη στα Κηπιά. Ο ίδιος του ανακοίνωσε την δημιουργία του ομοιώματος με το παρακάτω κείμενο:

“ Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα, ήδη θα το κατάλαβες οι Ιθάκες τι σημαίνουν.”

Η Ιθάκη της δημιουργίας του κέρινου ομοιώματος του μεγάλου Κωνσταντίνου Καβάφη έδωσε ένα ταξίδι μοναδικό.

Ένα ταξίδι που μεγάλος ήταν ο πλούτος που απεκόμισα καθώς οι δρόμοι του με περνούσαν μέσα από το κορυφαίο έργο του, μέσα από την ζωή και τον ψυχισμό του σπουδαίου οικουμενικού ποιητή.

Χρειάζεται πλούσιο φωτογραφικό υλικό για την μεγαλύτερη δυνατή αποτύπωση ενός προσώπου στο κερί. Στην περίπτωση του Κωνσταντίνου Καβάφη δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα. Λιγοστές είναι οι φωτογραφίες με την όψη του που υπάρχουν δημοσιευμένες.

Το γεγονός όμως ότι με ενέπνευσε το έργο και η προσωπικότητά του, η εικόνα του που είναι χαρακτηριστική, , αλλά και πως ο Κωνσταντίνος Καβάφης αποτελεί κομμάτι της υπερήφανης Ελλάδας που εγώ αγαπώ, συνετέλεσαν στο να γεννηθεί το έργο όπως ακριβώς ήθελα και είχα φανταστεί.

15317829 1185254688216922 6078601229143099754 N

Posted On Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2016 22:31 Γράφτηκε από τον

Για 10η συνεχόμενη χρονιά ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Διεθνής Έκθεση ζαχαρωδών και σνακ “Yummex Middle East” που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάϊ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων το διάστημα 07 – 09 Νοεμβρίου 2016. Η έκθεση αυτή πραγματοποείται στο εκθεσιακό κέντρο “Dubai World Trade Center” και διοργανώνεται σε συνεργασία με την Koelnmesse Gmbh, που θεωρείται ο σημαντικότερος εκθεσιακός φορέας του κόσμου (διοργανώτρια της ISM και της μεγαλύτερης έκθεσης Τροφίμων & Ποτών της Μέσης Ανατολής, Gulf Food).

Μάλιστα οι εμπορικοί επισκέπτες και οι αγοραστές που παρευρέθηκαν , στην πλειοψηφία τους εισαγωγείς, καθώς και εκπρόσωποι σημαντικών αλυσίδων λιανεμπορίου και χονδρεμπορίου, ήταν περισσότεροι από 8.000 με το 93% εξ’αυτών να βαθμολογεί με «άριστα» την διοργάνωση.

Για μια ακόμη φορά το ελληνικό στοιχείο ήταν έντονο και εκπροσώπησε επάξια τη χώρα μας σε αυτή την τόσο σημαντική έκθεση. Τη διοργάνωση της συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών, καθώς και την κατασκευή των εκθεσιακών τους περιπτέρων ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου η PROMO SOLUTION, εξασφαλίζοντας  τη μέγιστη δυνατή προβολή τους και βοηθώντας στη διευκόλυνση εμπορικών επαφών.

Πιο συγκεκριμένα την Ελλάδα εκπροσώπησαν οι εταιρείες ΒΙΑΠ MENTEL,  ΚΟΚΚΟΣ – ΠΟΓΑΤΟΣ,  BOLERO ΖΑΧΑΡΩΔΗ ΘΡΑΚΗΣ,  ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ – ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΗΣ,  Μ & Ε ΚΑΡΔΑΣΗΣ,  ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ "ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ", ΒΙΟΛΑΝΤΑ,  CHOCOTIME, PALLAS A.E ΖΑΧΑΡΩΔΗ και THREE HEARTS – ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ, εταιρείες με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα όπως δήλωσε ο κύριος Νίκος Κόκκος, από την εταιρεία ΚΟΚΚΟΣ – ΠΟΓΑΤΟΣ    « Η έκθεση αυτή αποτέλεσε και θα αποτελεί και στο μέλλον,   μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την προβολή των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων , στις αγορές του Αραβικού Κόλπου και της Ευρύτερης Μέσης Ανατολής  . Το επίπεδο της διοργάνωσης , βελτιούμενο από χρονιά σε χρονιά με εντυπωσιακούς ρυθμούς,  είναι πλέον πολύ υψηλό και προσδοκούμε ανάλογα αποτελέσματα. Φυσικά σύμμαχο μας, έχουμε πάντα την Promo Solution,  που  με την άριστη εξυπηρέτηση που μας παρέχει , μας δίνει την απαραίτητη ώθηση για την επίτευξη των στόχων μας ,στην επίπονη αυτή προσπάθειά μας.»

Επιπλέον η κα Βάνα Χριστοπούλου, Διευθ. Σύμβουλος της εταιρείας ΒΙΑΠ MENTEL, στάθηκε στις πολλές ευκαιρίες για επαγγελματικές επαφές που είχαν οι συμμετέχοντες τονίζοντας ότι: «Η εταιρεία μας έλαβε μέρος στη Yummex για 3η συνεχόμενη χρονιά. Η διοργάνωση ήταν εξαιρετική, καθώς πραγματοποιήσαμε σημαντικές εμπορικές επαφές και κλείσιμο κάποιων παραγγελιών. Μείναμε πολύ ικανοποιημένοι σε όλα τα επίπεδα και σίγουρα θα επαναλάβουμε τη συμμετοχή μας και την επόμενη χρονιά. H συνεργασία με την Promo Solution ήταν,όπως πάντα ,άριστη και θα συνεχιστεί και στις επόμενες εκθέσεις.»

Παράλληλα, στον ίδιο εκθεσιακό χώρο διεξήχθει και η έκθεση “The Speciality Food Festival”, όπου προβάλλονται gourmet τρόφιμα, αλλαντικά, σάλτσες, καρυκεύματα, εθνικά και Fair Trade προϊόντα.

 

Και σε αυτή την έκθεση η ελληνική παρουσία ήταν σημαντική με εταιρείες όπως οι ALFA PASTRY,  GALAXYMAVIDOU & SONS,  SELECT BAKERY,  OASIS LTD, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ «ΝΑΟΥΜΙΔΗΣ», καθώς και η κυπριακή εταιρεία AVGOUSTINOS FOOD INDUSTRY, ενώ και σε αυτή την περίπτωση την οργάνωση συμμετοχής και την κατασκευή των περιπτέρων ανέλαβε η PROMO SOLUTION.

 

Σε δηλώσεις του μάλιστα ο κος Κώστας Παπαδόπουλος, από την εταιρεία SELECT BAKERY, τόνισε ότι «Σε καιρούς οικονομικής ύφεσης, ο δρόμος της εξωστρέφειας αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη λύση για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Στη SELECT BAKERY επενδύουμε στη συμμετοχή μας σε εκθέσεις όπως η «THE SPECIALITY FOOD FESTIVAL», θέλοντας έτσι να χτίσουμε το δικό μας “success story” σε μερικές από τις πλέον αναπτυσσόμενες αγορές του πλανήτη. Η Promo Solution αποτέλεσε αρωγό για την επιτυχία της συμμετοχής μας στην έκθεση και την ευχαριστούμε πολύ για την άριστη οργάνωση.»

 

Η αγορά της Μέσης Ανατολής αποτελεί κομβικής σημασίας για την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες δίνουν δυναμικό παρόν στις εκθέσεις που διεξάγoνται στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή,  πραγματοποιώντας  σημαντικές επαφές και εμπορικές συμφωνίες, που δημιουργούν ακόμη περισσότερες προσδοκίες για το μέλλον.

Η PROMO SOLUTION συνεχίζει δυναμικά το εκθεσιακό της πρόγραμμα και για το 2017, δίνοντας έμφαση στην καινοτομία και το εξαιρετικό design των περιπτέρων της, στην εξασφάλιση προνομιακών χώρων για τους εκθέτες της  και την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών της.

Posted On Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016 14:23 Γράφτηκε από τον
  • Μηχανικό ρομπότ που προσέφερε κρασί,
  • αστρολάβος των Αντικυθήρων,
  • υδραυλικό ωρολόγιο,
  • αιολόσφαιρα του Ήρωνα (η πρώτη ατμομηχανή της ιστορίας)
  • αυτόματο θέατρο,
  • προγραμματιζόμενο κουκλοθέατρο,
  • μηχανή για την παραγωγή αντιγράφου ενός σχεδίου, είτε σε κανονικό μέγεθος είτε σε μεγέθυνση/σμίκρυνση,

όλες αυτές και άλλες θαυμαστές εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων, αλλά και μουσικά όργανα που χρησιμοποιούσαν κατά την αρχαιότητα, μπορούμε να τα δούμε πλέον και στην Καβάλα!

Ο λόγος για την εξαιρετική έκθεση του Μουσείου Αρχαίας Ελληνική Τεχνολογίας και του Μουσείου Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων και Παιχνιδιών (αμφότερα εδρεύουν στο Κατάκολο Ηλείας), 42 εκθέματα του οποίου (από τα 350 συνολικά) μπορεί κανείς να τα δει από την περασμένη Τετάρτη στην Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας. Τα εκθέματα, τα οποία καλύπτουν την περίοδο από το 2000 π.Χ. ως και το τέλος της αρχαιότητας, έχουν ήδη συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πολλών συμπολιτών -μεταξύ αυτών και μαθητών σχολείων-, δείχνοντας με τον πλέον παραστατικό τρόπο ότι η τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων λίγο πριν το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου ήταν εξαιρετικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας μας.

Η έκθεση είναι ανοιχτή τις παρακάτω ώρες (ως και τις 29 Νοεμβρίου):

Δευτέρα ως Σάββατο: 10:00-13:00

Κυριακή: 11:00-13:00

Τετάρτη-Πέμπτη-Σάββατο: 18:30-21:00

View the embedded image gallery online at:
http://www.kavala-portal.gr/protaseis/ektheseis#sigProId5aa6a0c744

Posted On Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2016 19:03 Γράφτηκε από τον

Ο δήμος Καβάλας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» και το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Οργανισμός προβολής και προώθησης του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας του Κώστα Κοτσανά» διοργανώνουν την έκθεση «Οι σημαντικότερες εφευρέσεις και τα μουσικά όργανα των αρχαίων Ελλήνων» από τις 2 μέχρι και τις 29 Νοεμβρίου στην Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνιά της. Η έκθεση θα λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή και Σάββατο 10:00 – 13:00, την Κυριακή 11:00 – 13:00 και Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο θα λειτουργεί και απόγευμα, κατά τις ώρες 18:30 – 21:00, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η αντιδήμαρχος Καβάλας Κορίνα Χιώτη – Πρασσά, παρουσίασε χθες κατά την σχετική συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών δράσεων που περιλαμβάνει η φιλοξενία της έκθεσης στην Καβάλα, κατά την οποία ο επισκέπτης μπορεί να ξεναγηθεί σε μια εξαιρετική επιλογή 30 εφευρέσεων των αρχαίων Ελλήνων που καλύπτουν την περίοδο από το 2.000 π.Χ. μέχρι και το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου, αλλά και σε ένα πλήθος αρχαίων μουσικών οργάνων. Παράλληλα, η κ. Πρασσά ευχαρίστησε ιδιαίτερα το προσωπικό της «Δημωφέλεια» το οποίο «δέχτηκε με μεγάλη χαρά να εργάζεται και Σαββατοκύριακα, ώστε να μπορέσουν να δουν την έκθεση όσοι περισσότεροι πολίτες γίνεται», όπως είπε η ίδια.

Ο ιδρυτής του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, Κώστας Κοτσανάς, αναφερόμενες στις δύο εκθέσεις που θα φιλοξενηθούν στην Καβάλα και δη σ’ αυτήν που αφορά τις αρχαίες εφευρέσεις, τόνισε ότι ο επισκέπτης θα ξαφνιαστεί από το πόσο κοντά είναι η τεχνολογία που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες σε σύγκριση με την σημερινή. «Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν δημιουργήσει πολύπλοκους μηχανισμούς, που δόθηκαν ως παρακαταθήκη στον δυτικό τεχνολογικό πολιτισμό, ο οποίος τα επανέκτησε μετά από 1.500 χρόνια ωρίμανσης», τόνισε ο κ. Κοτσανάς, προσθέτοντας ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας μας κορυφώθηκε κατά τον 3ο αιώνα π.Χ. και υποβαθμίστηκε κατά τους επόμενους αιώνες, μέχρι την σταδιακή επανάκτησή της, φτάνοντας στο 1.200 μ.Χ. στο ίδιο επίπεδο με αυτό του 2ου αιώνα π.Χ. Αναντίρρητος είναι και ο παιδευτικός χαρακτήρας της έκθεσης, γι’ αυτό και προγραμματίζονται επισκέψεις και ξεναγήσεις μαθητικών και φοιτητικών ομάδων και σχολείων της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και της Κεντρικής Μακεδονίας. Παράλληλα, θα γίνουν εκπαιδευτικά προγράμματα σε μαθητές των τελευταίων τάξεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Καβάλας από το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, με στόχο τη γνωριμία τους με την αρχαία ελληνική μουσική.

Ανεκτίμητη η μεταφορά της έκθεσης

Όπως επισήμανε η κ. Πρασσά, η φιλοξενία της έκθεσης των αρχαίων ελληνικών εφευρέσεων στην Γενεύη και στο Παρίσι κόστισε πάνω από 70.000 ευρώ για κάθε πόλη, ενώ σε άλλες πόλεις της Ελλάδας υπήρχε αντίτιμο για τον επισκέπτη. Στην Καβάλα η φιλοξενία της έκθεσης και η μεταφορά των εκθεμάτων από το Κατάκολο, κόστισε 10.000 ευρώ, όμως η είσοδος είναι δωρεάν, με την κ. Πρασσά να τονίζει ότι αυτό είναι κάτι που δεν γίνεται εύκολα, ενώ η πρωτοτυπία της έκθεσης και ο παιδευτικός της χαρακτήρας είναι ανεκτίμητος. Από την πλευρά της η εκπρόσωπος της «Δημωφέλεια» Άλκηστις Βλάχου προσκάλεσε όλους τους Καβαλιώτες να δουν την έκθεσης, πριν αναφερθεί στις ώρες λειτουργίας της.

Η ιστορία της μουσικής των αρχαίων Ελλήνων στην Καβάλα

Όσον αφορά το κομμάτι της έκθεσης που αφορά τα 42 μουσικά όργανα των αρχαίων Ελλήνων, ο πρόεδρος του ΔΩΚ Χαράλαμπος Κουφατζής, τόνισε ότι το Ωδείο της πόλης δεν θα μπορούσε να λείπει από το πολιτιστικό «γίγνεσθαι» της Καβάλας, ενώ ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου Γεώργιος – Ιούλιος Παπαδόπουλος, τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό για τους μαθητές του Ωδείου να επισκεφτούν την έκθεση, η οποία τους προσφέρει μια σημαντική γνωριμία με την αρχαία ελληνική μουσική.

Posted On Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2016 08:00 Γράφτηκε από τον

Το Επιμελητήριο  Καβάλας, μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων Enterprise Europe Network-Hellas θα συμμετέχει στην 24η  Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση Ανατ. Μακεδονίας –Θράκης, η   οποία θα πραγματοποιηθεί 25-27 Νοεμβρίου 2016, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο στη ΒΙ.ΠΕ Κομοτηνής,

Η διοργάνωση, η οποία και αυτή τη χρονιά πραγματοποιείται από κοινού με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου 2016, στην Κομοτηνή είναι μια αξιόπιστη επιλογή για τις επιχειρήσεις που θέλουν να προβάλουν τα προϊόντα τους εν μέσω κρίσης, αξιοποιώντας την εκθεσιακή τεχνογνωσία και εμπειρία της ΔΕΘ-HELEXPO, κατεξοχήν φορέας εξωστρέφειας,  διασφαλίζοντας στις επιχείρησης την ανάπτυξη επωφελών δράσεων και δημιουργικών επιχειρηματικών επαφών.

Σας καλούμε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας, συμπληρώνοντας το ειδικό έντυπο – αίτηση συμμετοχής που θα βρείτε στο Επιμελητήριο Καβάλας, το αργότερο έως την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016.

Το Επιμελητήριο θα καλύψει όλες τις δαπάνες που αφορούν την έκθεση των προϊόντων δηλ.: ενοικίαση χώρου, κατασκευή και βασικό εξοπλισμό  περιπτέρου καθώς και τη  μεταφορά  των εκθεμάτων – δειγμάτων.

Ώρες λειτουργίας έκθεσης:

Παρασκευή & Σάββατο από τις 10:00 έως 22:00

Κυριακή από 10:00 έως 21:00

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Υπηρεσία του Επιμελητηρίου, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλ. 2510 222212 κ Κώστας Κρυστάλλης (εσωτ.12) και κα Σούζη Μαυρομμάτη (εσωτ.4).

Posted On Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016 14:03 Γράφτηκε από τον

Το Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων Enterprise Europe Network-Hellas θα λάβει μέρος για πρώτη φορά στην έκθεση ‘’THE GREEK FOOD FESTIVAL’’ η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πολωνική πρωτεύουσα Βαρσοβία.

Η NorthEvents, με την συνεργαζόμενη εταιρία FutureNeed στην Ελλάδα διοργανώνουν την 1η ‘’THE GREEK FOOD FESTIVAL’’ μαζί με την 2η GRECKA PANORAMA στις 3-4 Δεκεμβρίου στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας PGE NARODOWY.

H ‘’THE GREEK FOOD FESTIVAL’’ θα είναι η πρώτη διοργάνωση που θα παρουσιάζει την πλούσια γαστρονομική παράδοση και προϊόντα της Ελλάδας σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης.

Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ

Δυναμικά Αναπτυσσόμενη Αγορά
Η 8η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η 21η μεγαλύτερη παγκόσμια ( βάση ΑΕΠ)
Μέγεθος αγοράς 39 εκατομμύρια δυνητικοί καταναλωτές, μεγάλο ποσοστό νεαρού πληθυσμού
Ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους της Ευρώπης
Ισχυρή εγχώρια αγορά, χαμηλό ιδιωτικό χρέος και νομισματική ευελιξία ( PolishZloty)
Σταθερή και αναπτυσσόμενη οικονομία, άνοδος εισοδηματικού επιπέδου Πολωνών
Προοπτικές ανάπτυξης και επενδύσεων στις γειτονικές αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 4 Νοεμβρίου 2016.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Υπηρεσία του Επιμελητηρίου, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλ. 2510 222212 κα Σ. Μαυρομμάτη (εσωτ.4) και Κ. Κρυστάλλης (εσωτ.12).

Posted On Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016 19:47 Γράφτηκε από τον
Σελίδα 1 από 4

Wedding Presentation Event 2017

OLKLOGO

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

 

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Card Dj Curves 1

Ελάτε στην παρέα μαςDhmh

Lemonidis

Kokoriko

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".