Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017

Νότης Μαριάς από το Ευρωκοινοβούλιο: "Τα νέα διόδια είναι παράνομα" (βίντεο) Κύριο

Posted On Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017 23:27 Γράφτηκε από τον

Στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Στρασβούργο, βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα το Kavala Portal προκειμένου να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση της Ολομέλειας και να συνομιλήσει με Ευρωβουλευτές για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ε.Ε. (με το βλέμμα, φυσικά, και στην τοπική επικαιρότητα).

Ο πρώτος ευρωβουλευτής (από τους συνολικά 8 - οι συνεντεύξεις τους θα αναρτηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες) που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας και δέχτηκε να συνομιλήσει μαζί μας ήταν ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής (και, εσχάτως, πρόεδρος του νέου κινήματος με την επωνυμία "Ελλάδα - Ο άλλος δρόμος") Νότης Μαριάς.

Πέραν, βέβαια, των λόγων για τους οποίους προχώρησε στην ίδρυση του νέου κόμματος, ο κ. Μαριάς δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ζήτημα των νέων σταθμών διοδίων που επιδιώκει να κατασκευάσει η "Εγνατία Οδός" -τους οποίους και χαρακτήρισε ως "παράνομους", επικροτώντας παράλληλα τις κινητοποιήσεις των κατοίκων κατά της κατασκευής τους.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • "Ο ρόλος του Ε.Κ. στην ενδυνάμωση της ιδιότητας του Ευρωπαίου πολίτη": Εκδήλωση από το 1ο Λύκειο Καβάλας 3ac1d666dff1d85690e38ad52355069e M

  Tο 1ο ΓΕΛ Καβάλας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Σχολικοί Πρέσβεις Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - E.P. School Ambassadors» πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα

  «Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην ενδυνάμωση της ιδιότητας του Ευρωπαίου πολίτη», την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017, ώρα 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας.

  Θα μας τιμήσει με την παρουσία του ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος.

  Evrokoinovoulio 1o Gel Kavalas Sel 1

  Evrokoinovoulio 1o Gel Kavalas Sel 2

 • Αντιπροσωπεία του 5ου ΓΕΛ Καβάλας στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες 178be007902afd95404c40f22e78fc1e M

  Πέρασαν περίπου 10 μήνες από την ημέρα που το 5ο Γενικό Λύκειο Καβάλας διοργάνωσε μια ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (τότε Ε.Ο.Κ.), με καλεσμένη την ευρωβουλευτή της "Νέας Δημοκρατίας" και του "Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος" Μαρία Σπυράκη.

  Η επαφή των μαθητών του 5ου ΓΕΛ Καβάλας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως, δεν σταματάει μόνο σε εκείνη την εκδήλωση, καθώς με επιστολή που απεστάλη στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου έγινε γνωστό ότι:

  το 5° ΓΕΛ Καβάλας, επελέγη ως ένα εκ των τεσσάρων σχολείων που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο διήμερο σεμινάριο που θα λάβει χώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες στις 18 και 19/9/2017 στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία- Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Το κριτήριο επιλογής μας ήταν οι δράσεις και οι καλές πρακτικές που εφαρμόσαμε στο πλαίσιο του προγράμματος.

  Η συμβολή σας στην εκδήλωση του 5°ϋ ΓΕ.Λ, υπό την αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Καβάλας, για τον εορτασμό των 60 χρόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με προσκεκλημένη ομιλήτρια την Ευρωβουλευτή κα Σπυράκη Μαρία, υπήρξε καταλυτική και ευχαριστούμε ιδιαίτερα τόσο εσάς προσωπικά, όσο και την κα Σπυράκη.

   

 • Ο...τηλεβόας: Διευκρινίσεις Εμμανουηλίδη, μετανάστες στου Ασημακοπούλου και άλλες ιστορίες 7a1a804d6d01563d2f74822ea1c6c995 M

  Χαίρετε κυρίες και κύριοι...

  Έβαλε, λέει, η περιφέρεια ΑΜΘ πινακίδα στον μεθοριακό σταθμό των Κήπων για να ενημερώσει τους οδηγούς των φορτηγών ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούν το επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο, αλλιώς θα πληρώνονται πρόστιμα. Σωστή ως ένα βαθμό η σκέψη, ωστόσο το κατά πόσο μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε έλεγχος στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο είναι ένα θέμα προς διερεύνηση (αφού οι ελλείψεις προσωπικού στην Τροχαία είναι γνωστές).

  Και φυσικά θα πρέπει να διασφαλίζεται ότι οι αλλοδαποί οδηγοί θα πληρώνουν πρόστιμο (ο νόμος επιβάλλει την επί τόπου καταβολή του), από τη στιγμή που δεν υπάρχει στα σύνορα κάποιο σύστημα ελέγχου για το αν τα διερχόμενα οχήματα έχουν πληρώσει πρόστιμα που ενδεχομένως έχουν επιβληθεί ή όχι. Πάντως μια καλή σκέψη θα ήταν να γραφτεί το μήνυμα της πινακίδας και σε άλλες γλώσσες (π.χ. τουρκικά ή βουλγάρικα), με δεδομένο ότι πολλοί αλλοδαποί οδηγοί φορτηγών δεν γνωρίζουν αγγλικά ή ελληνικά.

  Αρκετά δραστήρια βλέπουμε να είναι, τον τελευταίο καιρό, τα τοπικά στελέχη των "Ανεξαρτήτων Ελλήνων". Μετά την επίσκεψη στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου και το κέντρο φιλοξενίας που λειτουργεί εκεί, είχαμε την Τετάρτη μια νέα συνάντηση, με τον αντιπεριφερειάρχη και τη δήμαρχο Καβάλας. Θα προκύψει κάτι ουσιώδες από αυτές τις επαφές; Μένει να φανεί...

  Και μιας και μιλήσαμε για το κέντρο φιλοξενίας, ένα περιστατικό που σημειώθηκε στις αρχές της εβδομάδας (με 2 φερόμενους ως μετανάστες που διαμένουν στο κέντρο να σπάνε ένα μικρό εκκλησάκι απέναντι από το στάδιο "Ανθή Καραγιάννη", μετά από διαπληκτισμό με ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, και να συλλαμβάνονται) έφερε στην επιφάνεια τους ξεχασμένους από καιρό πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στο στρατόπεδο.

  Ουδείς λέει ότι η παραβατικότητα δεν πρέπει να τιμωρείται. Ναι, να τιμωρείται. Και για αυτό το συμβάν αλλά και για άλλα που καταγγέλθηκαν τις τελευταίες ημέρες (με αφορμή το προαναφερθέν περιστατικό). Ωστόσο το γεγονός ότι για το προαναφερθέν περιστατικό φέρονται να ευθύνονται μετανάστες που διαμένουν στου Ασημακοπούλου αποτέλεσε μια "χρυσή ευκαιρία" για τους πάσης φύσεως "ελληνολάτρες" να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο, να μεταθέσουν τις ευθύνες για τα μαύρα χάλια της χώρας μας στους "λαθροπιθήκους" (όρος που χρησιμοποιείται συχνότατα από αυτή την μερίδα ανθρώπων) και στην κυβέρνηση που τους "έφερε" και να καταπνίξουν οποιαδήποτε φωνή προσπαθεί να πει το αυτονόητο: ότι οι διαμένοντες στου Ασημακοπούλου δεν θέλουν, ούτε ήθελαν ποτέ να μείνουν στην Ελλάδα, ότι αναγκαστικά διαμένουν εδώ με την ελπίδα πως κάποια στιγμή θα αναχωρήσουν για τον προορισμό τους και ότι, όσο κάθονται άπραγοι στα μέρη μας, τόσο περισσότερο θα αυξάνεται ο εκνευρισμός τους (κάτι απολύτως αυτονόητο).

  Ελάχιστα πράγματα χρειάζεται να προσθέσουμε σε αυτό το σημείο:

  1. Αν όλη αυτή η "ενέργεια" όσων γράφουν δεκάδες κείμενα μίσους διοχετευόταν σε κάτι πιο δημιουργικό (π.χ. την αναζήτηση ή ακόμα και τη δημιουργία επαγγελματικής απασχόλησης) πολλά πράγματα θα ήταν καλύτερα σήμερα
  2. Κάποιοι μιλάνε για τη δημοτική αρχή Καβάλας, ξεχνώντας όμως ότι τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που διαμένουν στου Ασημακοπούλου τούς έφερε ο στρατός (αλήθεια, αυτή η Επιτροπή πολιτών για τη μεταφορά τους στο στρατόπεδο πού είναι; )
  3. Όσο για τους "λαθροπιθήκους", καλό είναι να θυμόμαστε πως όλοι μας προερχόμαστε από τους πιθήκους. Αν κάποιοι το έχουν ξεχάσει ας θυμηθούν τον Δαρβίνο...

  Τέλος, διευκρινίσεις έδωσε ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Εμμανουηλίδης για το περιστατικό που έλαβε χώρα το πρωί της Παρασκευής με το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε στην οδό Ελ. Βενιζέλου και το λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας. Ο ίδιος του ισχυρίστηκε ότι δεν θέλησε να στρίψει στο στενό μπροστά στο πάρκινγκ της "Ροδόπης" αλλά...να κάνει αναστροφή (κάτι, βέβαια, που απαγορεύεται στο σημείο αυτό).

  Ο ίδιος του παραδέχτηκε το λάθος του, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθεί κανείς έτι περαιτέρω. Όσο για αυτούς που βρήκαν την ευκαιρία να "ξεσπαθώσουν" εναντίον του βουλευτή, καλό θα ήταν να κοιτάξουν πρώτα το κατά πόσο σωστά συμπεριφέρονται οι ίδιοι τους ως οδηγοί και μετά να κατακρίνουν τους άλλους. Κοινώς..."Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω"!

  Αυτά προς το παρόν, καλή συνέχεια σε όλες και όλους

22365592 1439091599508554 6976115780930863703 N

Dipethe Kavalas 2017 2018

Max Carpet Vertical

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Banner Istoria Festival

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Card Dj Curves 1

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας