Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Νότης Μαριάς από το Ευρωκοινοβούλιο: "Τα νέα διόδια είναι παράνομα" (βίντεο) Κύριο

Posted On Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017 23:27 Γράφτηκε από τον

Στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Στρασβούργο, βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα το Kavala Portal προκειμένου να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση της Ολομέλειας και να συνομιλήσει με Ευρωβουλευτές για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ε.Ε. (με το βλέμμα, φυσικά, και στην τοπική επικαιρότητα).

Ο πρώτος ευρωβουλευτής (από τους συνολικά 8 - οι συνεντεύξεις τους θα αναρτηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες) που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας και δέχτηκε να συνομιλήσει μαζί μας ήταν ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής (και, εσχάτως, πρόεδρος του νέου κινήματος με την επωνυμία "Ελλάδα - Ο άλλος δρόμος") Νότης Μαριάς.

Πέραν, βέβαια, των λόγων για τους οποίους προχώρησε στην ίδρυση του νέου κόμματος, ο κ. Μαριάς δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ζήτημα των νέων σταθμών διοδίων που επιδιώκει να κατασκευάσει η "Εγνατία Οδός" -τους οποίους και χαρακτήρισε ως "παράνομους", επικροτώντας παράλληλα τις κινητοποιήσεις των κατοίκων κατά της κατασκευής τους.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Επιτροπή ΤΕΙ ΑΜΘ: Η μελέτη για τα διόδια πάσχει σε 8 σημεία! - Δορυφορικά διόδια εξετάζει το ΔΠΘ 159cbf4731f9f10f0ddef09a9bf0f456 M

  Ούτε 1, ούτε 2, αλλά...8 διαφορετικά σημεία στα οποία η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την κατασκευή του σταθμού διοδίων στην Άσπρη Άμμο "μπάζει" εντόπισαν τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής που σύστησε το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Τα συμπεράσματα που έβγαλε η επιτροπή (και τα οποία θα παραδοθούν, μαζί με τα συνημμένα έγγραφα στη δήμαρχο Καβάλας για τα περαιτέρω) παρουσιάστηκαν το πρωί της Τρίτης στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, στο γραφείο του προέδρου του ΤΕΙ ΑΜΘ Αθανάσιου Μητρόπουλου, παρουσία και των 3 μελών της επιτροπής (των καθηγητών του ιδρύματος Δημήτρη Εμμανουλούδη και Αχιλλέα Χριστοφορίδη, και του νομικού συμβούλου του ιδρύματος και τέως δημάρχου Καβάλας Κωστή Σιμιτσή).

  Πιο συγκεκριμένα, η επιτροπή κατέγραψε τα εξής σημεία:

  1. Δεν έγινε καμία διαβούλευση με τον ενδιαφερόμενο (δηλ. τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς φορείς)
  2. Η έκταση της μελέτης είναι ανεπαρκής
  3. Δεν υπάρχουν δεδομένα για τον ατμοσφαιρικό αέρα
  4. Δεν υπάρχουν δεδομένα για τον θόρυβο
  5. Η θέση του Σταθμού Διοδίων είναι σε επικίνδυνο σημείο
  6. Δεν προβλέπονται εναλλακτικές λύσεις
  7. Είναι σε αναντιστοιχία με το νομικό πλαίσιο
  8. Η μελέτη για την Παράκαμψη είναι άσχετη με τον Σταθμό Διοδίων

  Επιπλέον προέκυψε ότι η "Εγνατία Οδός Α.Ε" δεν φαίνεται εξέτασε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα προκαλέσει η εκτροπή μέρους των οχημάτων που διέρχονται από τον αυτοκινητόδρομο στην πόλη της Καβάλας προς αποφυγή των διοδίων.

  Τι δήλωσαν τα μέλη της επιτροπής

  Ο κ. Χριστοφορίδης αναφέρθηκε στο θέμα της ηχορύπανσης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "πρέπει να περάσουμε το μήνυμα στους πολίτες ότι ο θόρυβος αρρωσταίνει", και έκανε μια ιστορική αναδρομή στον χάρτη κυκλοφοριακού θορύβου που είχε καταρτιστεί το 1988 από το ΤΕΙ ΑΜΘ και το ΥΠΕΧΩΔΕ -ενός χάρτη που κατέγραφε ιδιαίτερα μεγάλες τιμές θορύβου στην κύρια αρτηρία διέλευσης μέσα από την Καβάλα. Παράλληλα, ο κ. Χριστοφορίδης τόνισε πως το 2014 το ΥΠΕΧΩΔΕ -στο πλαίσιο κοινοτικής οδηγίας-, ανέθεσε σε όμιλο εταιριών να κάνουν νέες μετρήσεις με σκοπό την κατάρτιση νέων, επικαιροποιημένων χαρτών -2 εκ των οποίων (τον κυκλοφοριακό χάρτη θορύβου της Καβάλας για όλο το 24ωρο και για την νύχτα) παρουσίασε στη συνέντευξη τύπου- και συμπλήρωσε πως "όσον αφορά τα διόδια και την Παράκαμψη της πόλης ο κυκλοφοριακός φόρτος διέλευσης των διοδίων είναι 9000 οχήματα την ημέρα με ποσοστό 18% βαρέων οχημάτων. Και ένα ακόμη όχημα να εκτραπεί είναι καταστρεπτικό για τη ν ηχορύπανση στην πόλη."

  Με τη σειρά του ο κ. Εμμανουλούδης διέψευσε τα όσα αναφέρει η ΜΠΕ της εταιρείας ότι το σημείο κατασκευής των διοδίων βρίσκεται εκτός του αισθητικού δάσους του Αμυγδαλεώνα και υπογράμμισε ότι, ενώ παλαιότερα απαγορευόταν οποιαδήποτε κατασκευή μέσα σε αισθητικό δάσος, πλέον κάτι τέτοιο δεν ισχύει (κάτι, φυσικά, που έχει χρησιμοποιηθεί και για την διέλευση του Ε61 μέσα από το ίδιο δάσος).

  Τέλος ο κ Σιμιτσής μίλησε για δύο μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων: -μια που αφορά τη Παράκαμψη της Καβάλας και μια για τον σταθμό διοδίων-, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως "η δεύτερη μελέτη είναι συμπληρωματική, παραπέμπει για σειρά στοιχείων στην μελέτη για την Παράκαμψη και για αυτό δεν έχει τα επιστημονικά στοιχεία που απαιτούνται. Εδώ σημειώνεται η πρώτη αντίφαση, γιατί η Παράκαμψη Καβάλας έγινε για να εκτραπεί η κυκλοφορία έξω από την πόλη, ενώ ο σταθμός διοδίων θα φέρει σε ένα μικρό ποσοστό τα αντίθετα αποτελέσματα. Αυτό είναι πρόβλημα που δεν το αντιμετωπίζουν καθόλου στις δύο αυτές μελέτες. Υπολογίζεται ότι σ αυτή την περίπτωση θα διέρχονται μέσα από την πόλη επιπλέον 700 αυτοκίνητα ημερησίως"

  Δορυφορικά διόδια προτείνει το ΔΠΘ!

  Σύμφωνα, πάντως, με δημοσίευμα της εφημερίδας της Κομοτηνής "ΧΡΟΝΟΣ", το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης επεξεργάζεται μια εναλλακτική πρόταση για τα διόδια, την οποία και θα καταθέσει στην κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να συμβάλλει στη δημιουργία ενός δίκαιου συστήματος επιβολής διοδίων για την χρήση του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού και των κάθετων αξόνων της. Ο λόγος για τα "δορυφορικά διόδια", μια πρόταση που υπέβαλλε στη διοίκηση του πανεπιστημίου ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκης, λαμβάνοντας θετική ανταπόκριση. Μάλιστα για το σκοπό αυτό χθες ο κος Δημοσχάκης έγινε δεκτός από τον πρύτανη Αθανάσιο Καραμπίνη στο κτίριο της πρυτανείας, όπου έγινε συνάντηση εργασίας παρουσία αντιπρυτάνεων και καθηγητών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης.

  Τις προθέσεις του ανακοίνωσε αυτήν την συνάντηση ο κος Δημοσχάκης, σημειώνοντας τα παρακάτω: "Το πανεπιστήμιο της Θράκης είναι ένας σημαντικός πυλώνας προόδου της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο. Γι' αυτό θα πρέπει εμείς που έχουμε θεσμικές θέσεις να το ενθαρρύνουμε, ώστε μέσα από την παραγωγική  διαδικασία να δημιουργεί, να αναδεικνύει πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν, τόσο από το ελληνικό κράτος όσο και από τις θεσμικές υπηρεσίες αυτού.

  Τα διόδια του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού είναι πρώτο θέμα στις τοπικές κοινωνίες της Θράκης, της Μακεδονίας και της Ηπείρου. Για αυτό βρίσκομαι εδώ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και στους παράγοντες της Πολυτεχνικής Σχολής αυτού, ώστε να καταθέσω την εμπειρία μου και να ζητήσω από την πανεπιστημιακή κοινότητα την άποψή τους για τα διόδια. Μετά τα μετωπικά διόδια που είχαμε στους εθνικούς δρόμους και τώρα στους αυτοκινητοδρόμους και στη συνέχεια των πλευρικών και αναλογικών διοδίων που σήμερα εφαρμόζονται σχεδόν καθολικά σε όλη την Ευρώπη, έρχονται στην ζωή των κρατών και των πολιτών τα δορυφορικά διόδια.

  Τα δορυφορικά διόδια είναι δίκαια, είναι αναλογικά. Μέσα από μια οικονομοτεχνική μελέτη μπορεί το πανεπιστήμιό μας και το πολυτεχνείο μας να καινοτομήσει μέσα από αυτή την πρωτοποριακή πρωτοβουλία. Να δώσει την ευκαιρία στο ελληνικό κράτος ώστε αυτή τη μελέτη την οποία θα παρουσιάσει να την χρησιμοποιήσει για το καλό των πολιτών αυτής της χώρας".  

  Θετικά διακείμενος προς την επεξεργασία της πρότασης αυτής εμφανίστηκε ο πρύτανης Αθανάσιος Καραμπίνης λέγοντας τα εξής: "Το πανεπιστήμιό μας δραστηριοποιείται από πολύ απλά πράγματα που αφορούν την καθημερινότητα μέχρι και πολύ σύνθετα όπως τον πρώτο ελληνικό δορυφόρο που στείλαμε στο διάστημα. Γι' αυτό θέλουμε να συζητήσουμε μια ιδέα του να δημιουργήσουμε ένα σύστημα διοδίων στο οποίο να πληρώνει κανείς δίκαια. Σε αυτό εμπλέκονται η Πολυτεχνική Σχολή με τα τμήματά της, με τους συναδέλφους από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών που υπηρετούνε την οδοποιία και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και από την άλλη εκείνοι που σχεδιάζουνε συστήματα, όπως τμήμα των Ηλεκτρολόγων".

  Επιχειρώντας ένα σύντομο ιστορικό για τα διόδια, ο Αλέξανδρος Κοκκάλης αναπληρωτής Καθηγητής στον τομέα Συγκοινωνιακών Έργων του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Ξάνθης, ανέφερε: "ήταν τα μετωπικά διόδια, τα οποία εύκολα παρακάμπτονταν για κάποιον ο οποίος δεν ήθελε να πληρώσει, μετά προέκυψαν τα πλευρικά διόδια ακριβώς για να πιάσουνε τους χρήστες της οδού που ήθελαν να κάνουν την οικονομία στο αντίτιμο του διόδου.

  Η Εγνατία Οδός είναι ένας αυτοκινητόδρομος που έχει 63 κόμβους, οπότε αν κάτσουμε και σκεφτούμε τα πλευρικά διόδια που απαιτούνται και αν λάβουμε υπόψη μας ότι ένας κόμβος έχει τέσσερα σκέλη, τότε πάμε στους 250 περίπου σταθμούς πλευρικών διοδίων. Είναι μια πολύ μεγάλη υποδομή αν θέλουμε να χρεώσουμε δίκαια τους χρήστες, αν θέλουμε να χρεώσουμε τους χρήστες με βάση πόσα χιλιόμετρα κινούνται πάνω σε μια υψηλής ποιότητας υποδομή όπως είναι οι αυτοκινητόδρομοι. 

  Ο τρόπος για να είναι και πιο γρήγορη αυτή η χρέωση και ακριβώς με την θέση που έχει κάθε όχημα από την στιγμή που μπαίνει έως και την στιγμή που βγαίνει από οποιονδήποτε αυτοκινητόδρομο, να προκύπτουν τα χιλιόμετρα που έχουν διανύσει και έτσι με αυτόν τον τρόπο να χρεώνεται ανάλογα".

  Η πρόταση υλοποίησης μίας μελέτης για τα διόδια θα απασχολήσει την Σύγκλητο του ΔΠΘ που συνεδριάζει την προσεχή Πέμπτη. 

  Τι είναι τα δορυφορικά διόδια;

  Το συγκεκριμένο μοντέλο διοδίων εφαρμόζεται στη Γερμανία, προς το παρόν μόνο για τα  φορτηγά, εγχώρια και αλλοδαπά, άνω των 7,5 τόνων, συνδυάζοντας για πρώτη φορά σε ένα σύστημα, τον εντοπισμό μέσω δορυφόρου με τη σύγχρονη τεχνολογία ασύρματων τηλεπικοινωνιών. Συγκεκριμένα, κάθε φορτηγό που διέρχεται στους μεγάλους οδικούς άξονες φέρει ένα μηχανάκι (On Board Unit - OBU) που επιτρέπει στην εταιρεία διαχείρισης των διοδίων, μέσω του δορυφόρου, να υπολογίζει με ακρίβεια την απόσταση που διανύει εντός του αυτοκινητοδρόμου, επιβάλλοντας και την αντίστοιχη χρέωση. Για την αποτροπή της διαφυγής εσόδων (εάν π.χ. κάποιος θέσει εκτός λειτουργίας το OBU) χρησιμοποιούνται και κάμερες που φωτογραφίζουν σε διάφορα σημεία τα διερχόμενα φορτηγά, με το ποσοστό μη συμμόρφωσης, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η διαχειρίστρια εταιρεία, να κινείται κάτω από 1%.

 • Παρουσία του βουλευτή Καβάλας Κώστα Μορφίδη στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες 400bcf0cde75b806e1106c361e18cb46 M

  Υψηλού Επιπέδου Διάσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, με πρωτοβουλία του Προέδρου του, Antonio Tajani, και με στόχο τη συμβολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη συζήτηση για τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης ενόψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

  Στη διάσκεψη, πέραν των ευρωβουλευτών συμμετείχαν o Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean Claude Juncker, ο Έλληνας Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, εκπρόσωποι κοινοβουλίων, εκπρόσωποι διεθνών και ευρωπαϊκών Οργανισμών για τη μετανάστευση, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας των πολιτών.

  Ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μορφίδης εκπροσώπησε το ελληνικό κοινοβούλιο ως γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Ο βουλευτής πραγματοποίησε παρέμβαση στο πρώτο στρογγυλό τραπέζι που είχε ως θέμα τη διαχείριση του ασύλου.

  Στην παρέμβασή του ο κ. Μορφίδης αναφέρθηκε στις προσπάθειες της χώρας, παρά την οικονομική κρίση, να σταθεί αλληλέγγυα στους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες, ζητώντας παράλληλα να υπάρξει δίκαιος επιμερισμός και ισοκατανομή της ευθύνης με συντονισμένες δράσεις σε όλα τα επίπεδα, τονίζοντας παράλληλατη σημασία της λειτουργίας ενός δίκαιου και βιώσιμου μηχανισμού, δεδομένου ότι η συνθήκη του Δουβλίνου αποδείχτηκε ανεφάρμοστη.

  Επέμεινε στην αντιμετώπιση των αιτιών της μετανάστευσης, στον τερματισμό του πολέμου και τη διασφάλιση της ειρήνης στις χώρες που δοκιμάζονται από τις πολεμικές συρράξεις αλλά και στην καταπολέμηση των πρόσθετων αιτιών που αναγκάζουν τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, όπως η φτώχεια, οι ανισότητες και η κλιματική αλλαγή, καταλήγοντας ότι «τώρα, περισσότερο από ποτέ, θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να αποφύγει να γίνει μια μεγάλη ΜΚΟ, χωρίς πολιτικές αιχμής για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος στη ρίζα του».

  Αναλυτικά η τοποθέτηση του Κώστα Μορφίδη:

  «Ο ελληνικός λαός βιώνει εδώ και 7 περίπου χρόνια μία άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση.

  Μία κρίση που είναι παράλληλα ανθρωπιστική και κοινωνική.

  Μία κρίση που φτωχοποίησε ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού.

  Όμως, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως χώρα, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το προσφυγικό ζήτημα, ο ελληνικός λαός και η ελληνική πολιτεία επέδειξαν μία πρωτοφανούς έντασης και έκτασης αλληλεγγύη προς τους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες και τίμησαν τα ευρωπαϊκά και ανθρωπιστικά ιδεώδη.

  Σήμερα, και μετά από τη διέλευση από τη χώρα μας, περισσότερο από ενός εκατομμυρίου μεταναστών και προσφύγων, έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα μετά το κλείσιμο της Βαλκανικής οδού, περίπου εξήντα χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

  Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι ροές αν και δεν έχουν σταματήσει τελείως, έχουν μειωθεί σημαντικά και φτάνουν περίπου τους 80, όταν στο αντίστοιχο διάστημα το 2016 ο αριθμός άγγιζε τις τέσσερις χιλιάδες.

  Το 96% των ανθρώπων αυτών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα έχουν υποβάλει αίτημα χορήγησης ασύλου (4η χώρα στην ΕΕ σε αιτήσεις ασύλου και 2η με βάση τον πληθυσμό της), και παρά τη χρονοβόρα διαδικασία είμαστε σε ένα πολύ επίπεδο ικανοποίησης των αιτήσεων.

  Έχει ληφθεί μέριμνα από την ελληνική πολιτεία για την πλήρη υγειονομική όλων των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα, έχουν εμβολιαστεί όλα τα παιδιά ενώ σήμερα, υπάρχει σε εβδομαδιαία βάση ιατρική παρακολούθηση όλων όσων βρίσκονται στις δομές φιλοξενίας.

  Παράλληλα, η ελληνική πολιτεία εξασφάλισε την ένταξη των προσφυγόπουλων στην εκπαιδευτική διαδικασία. Μέχρι σήμερα έχουν λειτουργήσει Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση Προσφύγων σε 94 σχολικές μονάδες όμορες 24 δομών φιλοξενίας, 2500 μαθητές.

  Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται η προεργασία για την μερικώς εργασιακή ένταξη των προσφύγων στην παραγωγική διαδικασία της χώρας.

  Η εμπειρία που αποκομίσαμε ως χώρα τα δύο χρόνια της μεγάλης σε ένταση προσφυγικής κρίσης, μας επιτρέπει να βγάλουμε μερικά χρήσιμα συμπεράσματα.

  Οι αρχικές μεγάλες ροές των προσφύγων καθιστούσαν τη διαδικασία χορήγησης ασύλου αδύνατη και ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση των αιτούντων για μεγάλο χρονικό διάστημα στη χώρα μας.

  Πιστεύουμε ότι θα πρέπει όλοι μας να προνοήσουμε ώστε τόσο η Ελλάδα όσο και η Ιταλία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα είναι πύλη εισόδου, να μην γίνει αποθήκη ανθρώπων.

  Η λύση σ’ αυτό το πρόβλημα έρχεται με τον επιμερισμό των ευθυνών μας.

  Η λειτουργία ενός αυτόματου ισοβαρούς διαμερισμού των μεταναστών και των προσφύγων στα κράτη-μέλη της ΕΕ εξασφαλίζει την ισοκατανομή της ευθύνης μας απέναντι στους πρόσφυγες, τους πολίτες των χωρών της ΕΕ και τελικώς την υλοποίηση στην πράξη του οράματος για μία ΕΕ με ανθρώπινο πρόσωπο.

  Η συνθήκη του Δουβλίνου αποδείχτηκε ανεφάρμοστη και ως εκ τούτου σε λάθος κατεύθυνση. Γι αυτό, θα ήταν λάθος, να επιμείνουμε στο λάθος και να χτίσουμε στα θεμέλια μίας αποτυχημένης συνθήκης.

  Αγαπητοί, αγαπητές

  η Ευρώπη των αξιών και της δημοκρατίας, θα πρέπει τώρα περισσότερο από ποτέ να σκύψει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα πάνω από το πρόβλημα των χωρών των προσφύγων.

  Πρέπει να μιλήσουμε επιτέλους με υπευθυνότητα για τον τερματισμό του πολέμου και τη διασφάλιση της ειρήνης, της δημοκρατίας και της ευμάρειας στις χώρες που δοκιμάζονται από τις πολεμικές συρράξεις.

  Πρέπει, τώρα περισσότερο από ποτέ, η ΕΕ να αποφύγει να γίνει μία μεγάλη ΜΚΟ, χωρίς πολιτικές αιχμής για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος στη ρίζα του».

  Παράλληλα, την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στην πρωτοβουλία της Προοδευτικής Συμμαχίας, μίας κοινής προσπάθειας αρκετών Ευρωβουλευτών που προέρχονται από 3 πολιτικές ομάδες (Ευρωομάδα της Ενωμένης Αριστεράς, Σοσιαλιστές και Πράσινοι), με τίτλο «Τhe Missing Scenario – Αn Alternative for Europeans».

 • Εύα Καϊλή από το Ευρωκοινοβούλιο: "Χρειάζεται να βρούμε αυτούς που θέλουν να πάνε μπροστά τη χώρα" (βίντεο) Fb65badabd18446d943260ce121ae73d M

  Ολοκληρώνουμε τον κύκλο των συνεντεύξεων από την πρόσφατη παρουσία μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δίνοντας τον λόγο στην ευρωβουλευτή της "Ελιάς" Εύα Καϊλή. Η κ. Καϊλή, μεταξύ άλλων, μίλησε για τις δυνατότητες που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωκοινοβούλιο για την προώθηση των νέων τεχνολογιών στη ζωή μας, δίνοντας έμφαση στην εκπαίδευση παιδιών (και ιδίως κοριτσιών) σε βασικές ιδέες προγραμματισμού και προώθηση προϊόντων μέσα από το Internet, την ανάγκη να βρεθούν όλοι αυτοί που θα θελήσουν να οδηγήσουν την Ελλάδα στο δρόμο της προόδου, αλλά και για τις τελευταίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις -με έμφαση στο Brexit.

  Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συνέντευξη δόθηκε λίγες μόνο ημέρες πριν τη γνωστοποίηση -μέσω της κ. Καϊλή- δύο νέων προγραμμάτων για την κάλυψη του ψηφιακού χάσματος σε χώρες της Ευρώπης:

  Α. WiFi4EU με αρχικό προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2017-2019 την εγκατάσταση υπερσύγχρονου εξοπλισμού Wi-Fi σε κέντρα κοινωνικής ζωής και «δικαιούχους» Φορείς με δημόσια αποστολή, όπως οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας, κ.λπ.

  Β. Broadband for all via satellite – Ευρυζωνική σύνδεση για όλους μέσω δορυφόρου, το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο για την παροχή γρήγορης σύνδεσης στο διαδίκτυο σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, με την ευρυζωνικότητα μέσω δορυφόρου να αποτελεί συχνά τη μόνη ευρυζωνική λύση για όσους ζουν σε περιοχές που δεν διαθέτουν ή έχουν πολύ κακή συνδεσιμότητα.Banner Istoria Festival

ELEYTHERIA POSTER 2

18815348 1305682029501072 1936175306165357754 O

Airseashow2017

Lighthouse 2017

Bloque

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Card Dj Curves 1

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας