Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

Νότης Μαριάς από το Ευρωκοινοβούλιο: "Τα νέα διόδια είναι παράνομα" (βίντεο) Κύριο

Posted On Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017 23:27 Γράφτηκε από τον

Στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Στρασβούργο, βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα το Kavala Portal προκειμένου να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση της Ολομέλειας και να συνομιλήσει με Ευρωβουλευτές για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ε.Ε. (με το βλέμμα, φυσικά, και στην τοπική επικαιρότητα).

Ο πρώτος ευρωβουλευτής (από τους συνολικά 8 - οι συνεντεύξεις τους θα αναρτηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες) που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας και δέχτηκε να συνομιλήσει μαζί μας ήταν ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής (και, εσχάτως, πρόεδρος του νέου κινήματος με την επωνυμία "Ελλάδα - Ο άλλος δρόμος") Νότης Μαριάς.

Πέραν, βέβαια, των λόγων για τους οποίους προχώρησε στην ίδρυση του νέου κόμματος, ο κ. Μαριάς δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ζήτημα των νέων σταθμών διοδίων που επιδιώκει να κατασκευάσει η "Εγνατία Οδός" -τους οποίους και χαρακτήρισε ως "παράνομους", επικροτώντας παράλληλα τις κινητοποιήσεις των κατοίκων κατά της κατασκευής τους.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Ερώτηση Μ. Κεφαλογιάννη στο Ευρωκοινοβούλιο για τα τουρκικά αλιευτικά στο ΒΑ Αιγαιο C44583bff5b437f1c4fe8ededd9ff547 M

  Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, σε συνέχεια της ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Ν. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μαζί με τους βουλευτές, Έβρου, Αναστάσιο Δημοσχάκη και Δράμας, Δημήτρη Κυριαζίδη, σχετικά με το ιδιαίτερα ανησυχητικό φαινόμενο των συνεχών παραβιάσεων των χωρικών μας υδάτων από τουρκικά αλιευτικά στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και το Θρακικό Πέλαγος, κατέθεσε ανάλογη ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

  Αναλυτικά η ερώτηση:

  ΘΕΜΑ: Παραβιάζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα και καταστρέφουν ανεξέλεγκτα τα αλιευτικά αποθέματα οι Τούρκοι ψαράδες στο Βορειοανατολικό Αιγαίο

  Οι παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων και του ελληνικού εναερίου χώρου δεν πραγματοποιούνται μόνο από στρατιωτικές δυνάμεις της Τουρκίας κάτι που έχουμε αναδείξει με συνεχείς μας ερωτήσεις αλλά παραβιάσεις γίνονται και από τουρκικά αλιευτικά και τείνουν να εξελιχθούν σε ένα καθημερινό και ανησυχητικό φαινόμενο.

  Η θαλάσσια περιοχή του Βορειανατολικού Αιγαίου και του Θρακικού Πελάγους αποτελεί το μεγαλύτερο και αποδοτικότερο αλιευτικό πεδίο της Ελλάδος. Στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες ένα ακόμη σοβαρό επεισόδιο παραβίασης των ελληνικών χωρικών υδάτων από τουρκικά αλιευτικά.

  Ας σημειωθεί ότι τα τουρκικά αλιευτικά δραστηριοποιούνται ανεξέλεγκτα χωρίς κανόνες και περιορισμούς όπως όλοι αυτοί ρητά περιγράφονται στους Κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απαρέγκλιτα τηρεί ο ελληνικός αλιευτικός στόλος.

  Όλα αυτά έχουν σοβαρές συνέπειες όχι μόνο στα αλιευτικά αποθέματα της περιοχής που εξαντλούνται με δραματικούς ρυθμούς αλλά και στην επιβίωση των Ελλήνων αλιέων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και υφίστανται τεράστια οικονομική ζημιά λόγω της ανεξέλεγκτης υπεραλίευσης από τους Τούρκους ψαράδες που προβαίνουν σε παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων.

  Ερωτάται η Επιτροπή:

  - Είναι σε γνώση της τα ανωτέρω;

  - Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να σταματήσουν τα φαινόμενα υπεραλίευσης και του αθέμιτου ανταγωνισμού στη συγκεκριμένη περιοχή από την παράνομη και χωρίς κανόνες δράση των Τούρκων αλιέων;

  - Υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης αποζημίωσης από κοινοτικά κονδύλια στους Έλληνες αλιείς για την οικονομική ζημιά που υφίστανται από τα ανωτέρω;

 • Βράβευση 1ου και 5ου ΓΕΛ Καβάλας για το "Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου" F18cabe4c609f5645328d3a9707ee15c M

  Περισσότεροι από 100 Καθηγητές Λυκείου από 32  Σχολεία της Μακεδονίας, της Θράκης  και της Θεσσαλίας θα συμμετάσχουν  στην Επιμορφωτική ημερίδα Καθηγητών- Πρέσβεων του ΕΚ (Senior EP Ambassadors) που διοργανώνει  το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα,  στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 20/01/2018, στο Ξενοδοχείο Mediterranean Palace Hotel,  (Σαλαμίνος 3), από τις 9.00 το πρωί έως τις 18.30 το απόγευμα.

  Στην αρχή της εκδήλωσης θα γίνει η τελετή απονομής των διπλωμάτων για τα Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από Βόρεια Ελλάδα, για το σχολικό έτος 2016-2017.

  Στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνει η Ευρωβουλευτής κ. Μαρία Σπυράκη ενώ θα υπάρχει και βιντεοσκοπημένο μήνυμα  του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ.  Δημήτρη Παπαδημούλη.

  Στους Καθηγητές θα μιλήσουν οι:  Λεωνίδας Αντωνακόπουλος - Επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, Δρ. Φωτεινή Ασδεράκη, Επίκουρη Καθηγήτρια, Έδρα Jean Monnet, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Δρ. Χάρης  Κούντουρος, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα,Δρ. Σοφία Παπαδημητρίου, Προϊσταμένη Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Ελευθερία Μαρκοζάνη, Υπ. Διδάκτωρ, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς,  ενώ θα γίνει παρουσίαση καλών πρακτικών από τα σχολεία του Δικτύου ΕPAS και workshops.

  Τα σχολεία που συμμετέχουν είναι: 3ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης, ΓΕΛ Σουφλίου, Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, Πειραματικό ΓΕΛ ΠΑΜΑΚ, Αρσάκειο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, 1ο ΓΕΛ Πυλαίας, ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Εύοσμου, Ελληνογαλλική Σχολή «Καλαμαρί», 2ο ΓΕΛ Χορτιάτη, 1ο ΓΕΛ Συκεών Θεσσαλονίκης, 3ο ΓΕΛ Χορτιάτη, ΓΕΛ Πανοράματος, Μουσικό Λύκειο Θεσσαλονίκης, 3ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, Μουσικό Λύκειο Πτολεμαΐδας, 5ο ΓΕΛ Καβάλας, 1ο ΓΕΛ Καβάλας, ΑΞΙΟΝ Ξάνθης, 2ο ΓΕΛ Ξάνθης, 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών, 3ο ΓΕΛ Βέροιας, 1ο ΓΕΛ Φαρσάλων, 2ο ΓΕΛ Φαρσάλων, 1ο ΓΕΛ Αλεξάνδρειας, ΓΕΛ Νέας Τριγλίας, Εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννης (Λάρισα), 2ο ΓΕΛ Φλώρινας, 30ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης, ΓΕΛ Πλατέος –Κορυφής (Αλεξάνδρεια Ημαθίας).

  Η Επιμορφωτική Ημερίδα εντάσσεται στο  Πρόγραμμα Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποσκοπεί στην αναβάθμιση της γνώσης των νέων αναφορικά με τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό, τις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη, τη λειτουργία της αντιπροσωπευτικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, καθώς και τον ρόλο και τις αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους πολίτες.

  Το Πρόγραμμα απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς και μαθητές των λυκείων και στοχεύει να ενθαρρύνει τους νέους, ιδιαίτερα μαθητές δευτεροβάθμιας και τεχνικής εκπαίδευσης, να κατανοήσουν τα δικαιώματα τους ως ευρωπαίοι πολίτες, να γνωρίσουν το έργο και τις αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των Μελών του και να αντιληφθούν πως μπορούν να συμμετέχουν καλύτερα στη διαμόρφωση της του δημοσίου βίου και στην εμπέδωση της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Στην Ελλάδα το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιείται με την έγκριση και υποστήριξη τόσο της Βουλής των Ελλήνων, όσο και του Υπουργείου Παιδείας

 • "Εγνατία Οδός Α.Ε.": Προκήρυξη του σταθμού διοδίων στην Καβάλα, ενώ ο Σπίρτζης προωθεί τα αναλογικά! 818f3da4a8b76933264ad2ad2819f19b M

  Μια μόλις εβδομάδα μετά την απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη να εγκρίνει την έναρξη της διαδικασίας διεξαγωγής του διεθνούς διαγωνισμού για την "Εγκατάσταση πλήρους ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικής χρέωσης διοδίων τελών, δορυφορικής τεχνολογίας με οπτική αναγνώριση" σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας (ενός διαγωνισμού που αναμένεται να διεξαχθεί στα μέσα του Φεβρουαρίου, με το τελικό σύστημα να εκτιμάται ότι θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέχρι το τέλος του 2018, αρχής γενομένης από την Εγνατία Οδό), η "Εγνατία Οδός Α.Ε." ανάρτησε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ την προκήρυξη ενός άλλου διαγωνισμού -με αντικείμενο, όμως, την κατασκευή του σταθμού διοδίων στο 474ο χιλιόμετρο του δρόμου, δηλ. στην περιοχή της Άσπρης Άμμου!

  Σύμφωνα με την προκήρυξη, βασικό σχέδιο του έργου που αναθέτει η "Εγνατία Οδός Α.Ε." είναι:

  • η κατασκευή του Σταθμού Διοδίων (ΣΔ) στην «Καβάλα», όπως αποτυπώνεται στην Κ.Υ.Α. 6686/14.11.2014 (πρόκειται για την περιβόητη ΚΥΑ Χρυσοχοΐδη), και
  • η συντήρηση και λειτουργία του Ανατολικού Τομέα της Εγνατίας Οδού (από Α/Κ 17 Κλειδίου μέχρι πριν το Τελωνείο Κήπων, μήκους περίπου 368,7 χλμ.) και των Καθέτων Αξόνων Α1 (Α/Κ Αξιού/Χαλάστρας - Μεθοριακός Σταθμός Ευζώνων”) & Α23 (“Κομοτηνή – Νυμφαία - Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα” ) αυτής.

  Η εκτιμώμενη αξία του έργου (χωρίς ΦΠΑ) προσδιορίζεται στα 49.455.000,00€, ενώ οι υποψήφιοι ανάδοχοι θα πρέπει να καταθέσουν (πέραν από εγγυητική επιστολή συμμετοχής στη δημοπρασία ύψους 989.100,00 € και ισχύος τουλάχιστον 9 μηνών και 30 ημερών από την ημερομηνία δημοπράτησης) προσφορές ή αιτήσεις συμμετοχής ως τις 5 Φεβρουαρίου. Η δε αποσφράγιση των προσφορών προγραμματίστηκε για τις 12 Φεβρουαρίου.

  Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την προκήρυξηΠατήστε εδώ για να διαβάσετε την προκήρυξη

Keelpno Banner 300 250

Dipethe Kavalas Ianouarios Aprilios 2018

Logo Contract

Constantinos Jewellery Vertical  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

Ape Mpe

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας