Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018

Βαγγέλης Παππάς: Και επίσημα υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, με 21 γυναίκες συμβούλους! (βίντεο) Κύριο

Posted On Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 09:39 Γράφτηκε από τον

Την κάθοδό του στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, ως επικεφαλής του συνδυασμού "Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση", ανακοίνωσε και επίσημα ο Βαγγέλης Παππάς, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο "Airotel Galaxy" το βράδυ της Τετάρτης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν (μεταξύ άλλων), πέραν από φίλους του Β. Παππά και της παράταξής του:

- ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονίδης,
- ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του ΔΣ Καβάλας Νίκος Μαυρίδης,
- οι πρόεδροι του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας Θέμης Καλπακίδης και των εργαζόμενων στα λιπάσματα Νίκος Βογιατζίδης,
- ο πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας Ευθύμης Μακρογιάννης,
- ο πρώην πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Φιλίππων Κώστας Πούλιας,
- ο νυν πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αμυγδαλεώνα Δημήτρης Πουρσαϊτίδης (που πρόσφατα προσχώρησε στην παράταξη Παππά, αφήνοντας την παράταξη της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα)

Στην ομιλία του ο κ. Παππάς αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε ζητήματα που άπτονται της κοινωνικής πολιτικής του δήμου Καβάλας, στην ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη των υποδομών του δήμου και στην ανάγκη για συνεργασίες μεταξύ των παρατάξεων την επαύριο των εκλογών. Στο τέλος της βραδιάς ο κ. Παππάς ανακοίνωσε και τα πρώτα 21 ονόματα υποψήφιων δημοτικών συμβούλων - όλες τους γυναίκες, σε μια προσπάθεια να τονίζει τη σημασία της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία.

Τα ονόματα των 21 συμβούλων είναι τα εξής:

1. ΒΑΚΙΡΤΖΗ ΕΛΣΑ Έμπορος
2. ΓΚΑΓΚΑΣΟΥΔΗ ΜΑΤΙΝΑ Εικαστικός
3. ΔΕΡΒΙΔΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ Συντονίστρια φιλοζωικής ομάδας "Σε προστατεύω"
4. ΚΑΪΞΙΔΟΥ ΟΞΑΝΑ Ιδιωτικός υπάλληλος
5. ΚΑΡΤΑΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Συνταξιούχος αστυνομικός
6. ΜΑΣΤΑΝΙΑΔΟΥ-ΜΑΤΕΝΤΖΙΔΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ Φωτογράφος
7. ΜΕΧΤΕΡΙΔΟΥ ΕΥΡΩΠΗ Άνεργη
8. ΜΑΣΑΔΗ-ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ Συνταξιούχος καθηγήτρια
9. ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ Ιδιωτικός υπάλληλος
10. ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Καθηγήτρια φυσικής αγωγής
11. ΜΗΤΡΑΚΟΥ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ Οικιακά
12. ΝΑΝΟΥ ΑΝΝΑ Καθηγήτρια αγγλικών
13. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΝΑ Έμπορος
14. ΠΑΤΣΙΑ-ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Συνταξιούχος τουριστική πράκτορας
15. ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΦΑΝΗ Συνταξιούχος ιδιωτικός υπάλληλος
16. ΠΙΣΤΕΛΑ ΕΙΡΗΝΗ Συνταξιούχος εφοριακός
17. ΣΑΡΡΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ Συνταξιούχος τραπεζικός
18. ΣΕΪΤΑΝΙΔΟΥ ΝΤΟΝΑ Επαγγελματίας μεταφορών
19. ΣΤΟΪΚΟΥ ΜΑΡΙΑ Οικονομολόγος
20. ΤΖΑΘΑ-ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Διακοσμήτρια
21. ΤΣΑΡΙΚΤΣΗ ΜΠΕΤΤΥ Καθηγήτρια ιταλικών
Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Οι πρώτοι 27 υποψήφιοι σύμβουλοι της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα 5d94b1c75a22eb26e9f59b4a2147da03 M

  Αρκετά νωρίτερα σε σχέση με το 2014 ξεκίνησε η Δήμητρα Τσανάκα τις προετοιμασίες της για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, καθώς το βράδυ της Πέμπτης -στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Airotel Galaxy- παρουσίασε τους πρώτους 27 συμπολίτες κάθε ηλικίας (με μέσο όρο τα 42 έτη) που θα ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο της παράταξής της "Ανάσα για το Δήμο". Κυριότερο χαρακτηριστικό των 27 αυτών υποψήφιων είναι ότι κατεβαίνουν για πρώτη φορά σε δημοτικές εκλογές.

  Με αρκετό αέρα αυτοπεποίθησης -κάτι που φάνηκε και στην ομιλία της- η κ. Τσανάκα τόνισε πως "στις επόμενες εκλογές θα είμαστε εμείς αυτοί τελικά, που θα κερδίσουμε εκ νέου την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας. Πράγμα για το οποίο εγώ προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία." ενώ παράλληλα μίλησε για όλα τα εμπόδια που βρήκε στο διάβα της τα χρόνια που διοικεί το δήμο Καβάλας, υπογραμμίζοντας ότι: "ο Δήμος μας όχι μόνο στάθηκε όρθιος αλλά έκανε και βήματα μπροστά. Στον κοινωνικό τομέα, στον τουρισμό, στον αθλητισμό, στην καθαριότητα, στην καθημερινότητα, στην βελτίωση των υποδομών, των κτηρίων και αλλά. Για όλα αυτά όμως, το τι ακριβώς παραλάβαμε, τι ακριβώς κάναμε, τι ακριβώς εξελίσσεται και δρομολογείται και τι ακριβώς σχεδιάζουμε να κάνουμε, θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε στο μέλλον διεξοδικά και αναλυτικά." Ακόμα, η κ. Τσανάκα τόνισε ότι "Οι συγκυρίες, με κυρίαρχη αυτή του νέου εκλογικού νόμου δεν πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο πειραματισμού. Το πρόσφατο παρελθόν απέδειξε πως οι πειραματισμοί και ο λαϊκισμός κοστίζουν ακριβά. Πολύ ακριβά. Το ζήσαμε και το ζούμε όλοι μας. Ούτε «λεφτόδεντρα» υπάρχουν ούτε μαγικά ραβδιά. Η διοίκηση ενός δήμου, απαιτεί ρεαλισμό και σκληρή δουλειά. Απαιτεί όραμα και εντιμότητα."

  Τα ονόματα των 27 υποψήφιων συμβούλων της κ. Τσανάκα είναι τα εξής:

  1

  ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΣΟΥΣΑΝΑ (ΤΑΝΙΑ)

  ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

  2

  ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΤΕΡΕΖΑ

  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ

  3

  ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ ΣΟΦΙΑ

  ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

  4

  ΙΜΒΡΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

  ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ

  5

  ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

  ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

  6

  ΚΟΥΤΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

  7

  ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ

  ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

  8

  ΜΑΓΚΑΦΙΝΗ ΑΝΘΟΥΛΑ

  ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

  9

  ΜΑΛΑΘΟΥΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ

  ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

  10

  ΜΑΣΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

  11

  ΜΙΧΑΛΙΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

  ΛΟΓΙΣΤΗΣ

  12

  ΜΥΤΑΚΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

  ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

  13

  ΝΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

  14

  ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ - ΒΡΑΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

  ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

  15

  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

  16

  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

  ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

  17

  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΡΟΠΗ

  ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

  18

  ΠΡΟΜΟΥΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

  ΛΟΓΙΣΤΗΣ

  19

  ΡΑΜΠΟΤΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

  ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

  20

  ΣΠΑΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

  ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

  21

  ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

  ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ -ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

  22

  ΤΣΑΜΑΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

  ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ

  23

  ΤΣΑΠΙΤΣΟΓΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

  ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

  24

  ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ (ΘΕΜΗΣ)

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

  25

  ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΕΚΛΑ

  ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

  26

  ΧΙΖΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

  27

  ΧΙΖΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  ΜΟΥΣΙΚΟΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

   

 • Σαν σήμερα πριν από 100 χρόνια: Και εγένετο δήμος Καβάλας! (έγγραφο) 9f70bbd1d1610fdd2f2cd900b289291e M

  Πέρασαν ήδη 100 χρόνια από την 3η Δεκεμβρίου 1918, ημέρα στην οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Βασιλικό Διάταγμα για τη σύσταση του δήμου Καβάλας (ή "δήμου Καβάλλας", όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, μιας και η πόλη ονομαζόταν εκείνα τα χρόνια "Καβάλλα" - μετονομάστηκε σε "Καβάλα" το 1928). Στο ίδιο Βασιλικό Διάταγμα τονίζεται ότι "ο δήμος Καβάλλας" εντασσόταν στον νομό Δράμας -ο νομός Καβάλας συστάθηκε το 1924.

  Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη σύσταση του δήμου Καβάλας, ο γνωστός Καβαλιώτης δημοσιογράφος και ιστορικός Κώστας Παπακοσμάς δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ένα ενδιαφέρον κείμενο για το ιστορικό του δήμου:

  Η Καβάλα ..γιορτάζει

  Η Καβάλα γιορτάζει ΣΗΜΕΡΑ τα 100 χρόνια από της ιδρύσεως του ΔΗΜΟΥ .
  Εκατό χρόνια Δήμος Καβάλας , 100 χρόνια άλλοτε ζοφερά και πέτρινα άλλοτε χαρούμενα και ελπιδοφόρα. Η μικρή πόλη περιορισμένη γύρω από το φρούριο μεγάλωσε άνοιξε φτερά , έγινε το κέντρο μιας ευρύτερης περιοχής , η γεωγραφική της θέση βοήθησε στην ανάπτυξη .Στα χρόνια αυτά η πόλη μας γνώρισε πάνω από 30 Δημάρχους, Δημαρχέυοντες εκλεγμένους και διορισμένους. Υπήρξαν εποχές που οι .. δημαρχευοντες ήταν για μερικές μόνο ημέρες. Αυτός με την μεγαλύτερη θητεία ο αείμνηστος Λευτέρης Αθανασιάδης , δύο δικαστικοί άσκησαν τα καθήκοντα του Δημάρχου ορισμένοι από την κεντρική διοίκηση .Ο Μενέλαος Κουτσάκος από 12 Αυγούστου 1950 μέχρι 21 Μαΐου 1951 , ήταν εισαγγελέας .Ο Γ. Μαρκόπουλος, πρόεδρος Πρωτοδικών, από 24 Σεπτεμβρίου 1974 μέχρι 31 Μαΐου 1975. Πρώτος Δήμαρχος Καβάλας ήταν ο Γ. Πρωτόπαπας , καπνέμπορας , ανέλαβε λίγες μέρες μετά την απελευθέρωση του 1913 και άσκησε τα καθήκοντα του Δημάρχου μέχρι τον Αύγουστο του 1913.
  Στις σκληρές βουλγαρικές κατοχές των περιόδων 1916-1918 και 1941-1944 οι κατακτητές όρισαν δικούς τους δημάρχους στην πρώτη περίοδο δημάρχευσαν από κοινού και για ένα μικρό χρονικό διάστημα ο Νίκος Σερδάρογλου και ο μουσουλμάνος Χαμδή Σουλειμάν .Στην μικρή γερμανική κατοχή 1941 Απρίλιος και Μάιος ορίστηκε από τους Γερμανούς ως Δήμαρχος ο γιατρός Αναστάσιος Αποστολάτος. 
  Οι εκλεγμένοι δήμαρχοι από τον λαό Δημήτρης Παρτσαλίδης (1934) και Κώστας Τσολάκης (1967) είχαν απομακρυνθεί από τότε καθεστώτα. Ο Δ. Παρτσαλίδης εκλέχθηκε και βουλευτής. Από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου πέρασαν ως σύμβουλοι και εκλέχθηκαν και βουλευτές ο Πασχάλης Δούκας, ο Γιώργος Καλαντζής Δημήτρης Χριστοφιλογιάννης, ο Μιχάλης Τιμοσίδης Δημήτρης Εμμανουηλίδης , ο Ηλίας Ιωαννίδης , ο Ντίνος Κλειτσιώτης .

  Ο Στάθης Εριφυλλίδης ήταν ο πρώτος Δήμαρχος του διευρυμένου Δήμου της Καβάλας με τις πρώην κοινότητες της Νέας Καρβάλης και Χαλκερού από την 1η Ιανουαρίου του 1999. 
  Ο Δήμος της Καβάλας με την μορφή που τον γνωρίζουμε αναγνωρίστηκε το 1918 με το Βασιλικό Διάταγμα 29ης Νοεμβρίου 1918 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α 248/1918 της 3ης Δεκεμβρίου 1918 .Από την ιστορική έρευνα που κάναμε διαπιστώσαμε ότι του γνωστού «Καποδίστρια» Του Νόμου για την συνένωση των κοινοτήτων σε Δήμους προηγήθηκε για ένα μικρό χρονικό διάστημα μια ακόμα συνένωση κοινοτήτων και οικισμών με μεγάλους Δήμους. Το γεγονός αυτό έγινε από τις 14 Μαρτίου του 1922 μέχρι της 3 Δεκεμβρίου του ιδίου έτους. , αυτά προκύπτουν από Βασιλικά Διατάγματα που έχουν δημοσιευτεί σε σχετικά ΦΕΚ. Τότε λοιπόν η Καβάλα ως Δήμος προσάρτησε τις κοινότητες Αμισιαννών, Ζυγού ,Αμυγδαλεώνα, Κορυφών, Λιμνιάς, Δάτου, Παλαιάς Καβάλας, Πολυνέρου, Φιλίππων και Χαλκερού. Να προσθέσουμε ότι μέχρι τότε ο συνοικισμός Παληό Τσιφλίκ ήταν στην κοινότητα Αμισιαννών , αν και η κοινότητα ανασυσταθεί (Δεκέμβριος του 1922) .
  Το Παληό Τσιφλίκ έμεινε στην Καβάλα το 1940 με Βασιλικό Διάταγμα (22-8-1940 ΦΕΚ 271) μετονομάσθει σε «Σύμβολον» .Αργότερα έγινε για ένα μικρό χρονικό διάστημα κοινότητα και ξανά προσαρτήθηκε στον Δήμο Καβάλας..
  Ο Κωστής Σιμιτσής ήταν ο πρώτος Δήμαρχος του διευρυμένου Δήμου , στον οποίο εντάχθηκε και ο Δήμος Φιλίππων.
  Η Δήμητρα Τσανάκα είναι η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος της πόλης . ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ..

 • Ο δήμος Καβάλας και η "ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ" στην Εβδομάδα Γυναικείας επιχειρηματικότητας 2d3601ba2be461d1353d3a52d45329a5 M

  Ως πρότυπο καλής πρακτικής στην ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης , παρουσιάστηκε ο Δήμος Καβάλας κατά την διάρκεια της ημερίδας «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα και Τοπική Αυτοδιοίκηση» που έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της Εβδομάδας Γυναικείας επιχειρηματικότητας που διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ)  στην συμπρωτεύουσα.

  Την διοργάνωση που αποτελεί Διεθνές Φόρουμ επιχειρηματικότητας και  που συνδιοργανώθηκε από  την ΚΕΔΕ  και τελούσε υπό την αιγίδα του  Υπουργείου  Οικονομίας και Ανάπτυξης,  παρακολούθησαν γυναίκες επιχειρηματίες  από 30 χώρες του κόσμου καθώς και γυναίκες της τοπικής αυτοδιοίκησης , δήμαρχοι , αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Νομικών Προσώπων.

  Στην ημερίδα μίλησαν πέντε γυναίκες επιχειρηματίες παρουσιάζοντας τόσο τα προβλήματα και τις προοπτικές του γυναικείου επιχειρείν μέσα από την προσωπική τους εμπειρία,   όσο και το δικό τους “success story”, καθώς και πέντε γυναίκες της τοπικής αυτοδιοίκησης  μεταξύ των οποίων και η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου .

  Η κα Ιωσηφίδου στην ομιλία της αναφέρθηκε στις ενέργειες του Δήμου Καβάλας και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ  για την ενίσχυση των γυναικών επιχειρηματιών , όπως η λειτουργία των παιδικών σταθμών και κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών , η λειτουργία των κέντρων δημιουργικής απασχόλησης καθώς και του Πανεπιστημίου Παιδιών , η αυξημένη σε σχέση με άλλες επιχειρήσεις ποσόστοση γυναικών επιστημόνων εξωτερικών συνεργατών  στην δημοτική επιχείρηση , ενώ παρουσίασε και τις προτάσεις της , σχετικά με τους τρόπους που μπορεί η τοπική αυτοδιοίκηση να συμβάλει στην ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και οι οποίες είναι:

  Α) Να ενισχύσουμε ως τοπική αυτοδιοίκηση την επιχειρηματικότητα που γεννά και θέσεις εργασίας μέσα από ένα φιλικό περιβάλλον , που υποβοηθά το έργο των επιχειρηματιών , θέτει δίκαιους όρους ανταγωνισμού , μειώνει την γραφειοκρατία και απλοποιεί τις διαδικασίες εστιάζοντας στην ψηφιακή εποχή και τις δυνατότητες που αυτή μας δίνει.

  Β) Να δημιουργήσουμε στους δήμους μας ένα επενδυτικό περιβάλλον μέσα από τις δυνατότητες που έχουμε και αφορούν  τις μισθώσεις ακινήτων ή χώρων που ανήκουν στην τοπική αυτοδιοίκηση , την πολιτική των δημοτικών τελών κλπ.

  Γ) Να επενδύσουμε στην προβολή του τόπου μας και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του

  Δ) Να ενισχύσουμε τις δομές του Δήμου όπως π.χ. οι παιδικοί σταθμοί και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης προκειμένου η εργαζόμενη μητέρα να είναι σίγουρη ότι τις ώρες που αναγκαστικά απουσιάζει από την φροντίδα του παιδιού της αυτό βρίσκεται σε ένα ασφαλές , ευχάριστο και δημιουργικό περιβάλλον

  Ε) Να προωθήσουμε προγράμματα εκπαίδευσης που θα ξεκινούν από τις μικρές ακόμη ηλικίες ,  προώθησης και ενίσχυσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας σε σχέση με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε τόπου.

  ΣΤ) να δώσουμε την δυνατότητα στις γυναίκες επιχειρηματίες να χρησιμοποιήσουν τα κανάλια δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας που διαθέτουν οι δήμοι με τις αγορές του εξωτερικού καθώς και την ομογένεια.

  Ακολούθησε ανοικτή συζήτηση στην οποία οι παριστάμενοι εξήραν το έργο του δήμου Καβάλας , ζητώντας να μάθουν και περισσότερες πληροφορίες , ενώ η πρόεδρος του ΣΕΓΕ Λίνα Τσαλταμπάση ζήτησε από την πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ να υπάρξει περαιτέρω επαφή και συνεργασία του ΣΕΓΕ με τον Δήμο Καβάλας.

  Τέλος τόσο από την πλευρά του ΣΕΓΕ όσο και των εκπροσώπων της ΚΕΔΕ αποδοκιμάστηκε η ανακοίνωση δημοτικής παράταξης του δήμου μας η οποία με αφορμή εκδήλωση του Πανεπιστημίου Παιδιών με θέμα την εξοικείωση των μαθητών με το «επιχειρείν»  ,  κατήγγειλε την Δημωφέλεια , τον δήμο Καβάλας , το ΤΕΙ ΑΜΘ , την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης , τους καθηγητές και τους γονείς , οι οποίοι «στις πλάτες αθώων και ανυποψίαστων παιδιών που σύρθηκαν σε αναχρονιστικά και σκοταδιστικά μονοπάτια ,  προωθούν στους μαθητές το απατηλό πρότυπο του πετυχημένου επιχειρηματία και του εύκολου κέρδους (!!!) , ωραιοποιώντας την επιχειρηματική δράση και νομιμοποιώντας απόλυτα ως φυσικό μονόδρομο την εκμετάλλευση των εργατών.» !!!!

  Η διοίκηση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ με την σειρά της καταδικάζει απερίφραστα την ανακοίνωση αυτή καθώς διακατέχεται από πνεύμα μισαλλοδοξίας , ενώ επιπλέον όχι μόνο  βάλλει εναντίον ενός καταξιωμένου πλέον θεσμού όπως αυτός του Πανεπιστημίου Παιδιών,  αλλά  βάλλει ευθέως κατά της εκπαιδευτικής κοινότητας  και κατά του συνόλου του επιχειρηματικού κόσμου με τρόπο αντιδημοκρατικό και αυταρχικό.

Energean  E 19 12 2018

 44493438 1978268539139579 1920803640713412608 N

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας