Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018

ΔΣ Καβάλας: Διαξιφισμοί για γέφυρα, φανάρια και Χρυσόγονο Κύριο

Posted On Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018 07:09 Γράφτηκε από τον

Την ώρα που τα μποτιλιαρίσματα φορτηγών στην οδό Βάσσου, μετά  και την κατάρρευση τμήματος της γέφυρας μπροστά από το παλιό νοσοκομείο, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση,

και την ώρα που η εισαγγελία Καβάλας στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί διέταξε μηχανικό, μέλος του ΤΕΕ ΑΜ, να προχωρήσει σε έρευνα για τα αίτια της κατάρρευσης,  προλαβαίνοντας τόσο τον δήμο Καβάλας όσο και την περιφέρεια ΑΜΘ (Σχόλιο γράφοντος: Από τη στιγμή που η διοίκηση του ΤΕΕ ΑΜ έχει δηλώσει κατ επανάληψη ότι το Επιμελητήριο δεν διαθέτει στις τάξεις του μηχανικό ειδικευμένο στις γέφυρες, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι πόρισμα θα προκύψει -  εκτός και αν συνεργαστεί με την "Εγνατία Οδό Α.Ε.")

νέες συζητήσεις και διαξιφισμούς προκάλεσαν τα όσα ειπώθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

Ένα θέμα που απασχόλησε τους συμβούλους ήταν η απόφαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου να προσλάβει τον καθηγητή συνταγματικού δικαίου και ευρωβουλευτή Κώστα Χρυσόγονο, με σκοπό να γνωμοδοτήσει για την ιδιοκτησία και την αρμοδιότητα συντήρησης.

Οι διαφωνίες των μελών της αντιπολίτευσης  ήταν έντονες, με τον Μάκη Παπαδόπουλο να διερωτάται αν υπήρξε πρωτόκολλο παραλαβής και παράδοσης της γέφυρας και να προτείνει τη συνεργασία Δήμου με ιδιώτες για την ανακατασκευή της γέφυρας -στο πλαίσιο των διατάξεων που προβλέπει η νέα διοικητική μεταρρύθμιση με την επωνυμία "Κλεισθένης".  Ο Άρης Βέρρος κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι "άλλα έλεγε στην αρχή και άλλα λέει τώρα",  υπογραμμίζοντας ότι η απόφαση για την πρόσληψη Χρυσόγονου την ώρα που έχει τονιστεί κατά επανάληψη από τον δήμο πως όχι μόνο δεν του ανήκει η γέφυρα αλλά δεν έχει και καμία αρμοδιότητα για τη συντήρηση της συνιστά πολιτικό λάθος και αφήνεις σε πολλούς υπόνοιες για το αν πραγματικά γέφυρα ανήκει στο δήμο ή όχι. Ο Χρήστος Ποτόλιας, επίσης, αναρωτήθηκε τι μπορεί να κάνει ο κ. Χρυσόγονος με την αμοιβή που προβλέπεται για αυτόν (1500 € + ΦΠΑ), μία αμοιβή την οποία χαρακτήρισε πολύ μικρή για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Η απάντηση της δημοτικής αρχής,  την οποίαν έδωσαν τόσο ο αντιδήμαρχος παιδείας Γιώργος Φιλόσογλου όσο και ο πρόεδρος του ΔΣ Γιώργος Γραμμένο, ήταν ότι η πρόσληψη Χρυσόγονου θα αποτελέσει ένα επιπλέον αποδεικτικό στοιχείο για τα όσα έχει ισχυριστεί ο δήμος μετά την πτώση της γέφυρας. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Μπάμπης Κουφατζής  διερωτήθηκε αν υπάρχουν σύμβουλοι που θέλουν οπωσδήποτε ο δήμος να αναλάβει ένα τόσο μεγάλο έργο -την ώρα, μάλιστα, που δεν του ανήκει η γέφυρα.

Προβληματισμό όμως και συζήτηση προκάλεσαν τα κυκλοφοριακά μέτρα που ισχύουν μετά την πτώση της γέφυρας, μετά και την  παραδοχή της αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών Ευαγγελίας Δρακονάκη  οτι στα τελευταία περιστατικά που έλαβαν χώρα στην οδό Βάσσου  οι οδηγοί των φορτηγών δεν είδαν ότι υπήρχε περιπολικό της Τροχαίας στο ύψος του σταδίου "Ανθή Καραγιάννη". Την αντίδραση ωστόσο του κ. Βέρρου προκάλεσε το σχόλιο της κ. Δρακονάκη ότι "Δεν μπορούμε να βάλουμε φανάρια για τη διευθέτηση της κυκλοφορίας διότι... η τάση των οδηγών είναι προς την κατεύθυνση της αγνόησής τους"

Tweet

Energean   E 19 12 2018

 44493438 1978268539139579 1920803640713412608 N

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας