Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018

Δήμαρχος Δοξάτου προς Χρ. Καραγιαννίδη: "Προβλέπω άγαλμά σου στην πλατεία της Καβάλας" Κύριο

Posted On Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018 09:03 Γράφτηκε από τον

Με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο δήμαρχος Δοξάτου Δημήτρης Δαλακάκης επιτίθεται στον βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Καραγιαννίδη με αφορμή πρόσφατη τοποθέτηση του τελευταίου για ένα ζήτημα που απασχολεί τελευταία όχι μόνο το δήμο Δοξάτου αλλά και τον -όμορό του- δήμο Καβάλας: αυτό των αποθεμάτων νερού που λαμβάνει η Καβάλα από τις πηγές Κεφαλαρίου.

Στην ανάρτησή του αυτή ο κ. Δαλακάκης αφήνει αιχμές εναντίον του κ. Καραγιαννίδη λέγοντας πως "είπες ότι η Καβάλα θα πάρει και άλλο νερό, και μάλιστα θα κάνεις και διαπραγμάτευση"  και προέβλεψε μάλιστα ότι "Αν κάνεις διαπραγμάτευση όπως για το Μνημόνιο και τις Πρέσπες προβλέπω να σου κάνουμε άγαλμα στην πλατεία της Καβάλας."

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Απόφαση απαγόρευσης σε λουόμενους, πλοιάρια αναψυχής και ψαράδες στη γέφυρα του παλιού νοσοκομείου E87dfcdc4373d9b6d52c1829e4c1df2a M

  Ο Κεντρικός Λιμενάρχης Καβάλας έχοντας υπόψη :

  α) Τις διατάξεις των άρθρων 295 και 296 του Γενικού Κανονισμού λιμένα Καβάλας (ΦΕΚ 262 Β΄/ 78)
  β) Την ανάγκη λήψης περιοριστικών μέτρων στην προσέγγιση στο σημείο κατάρρευσης τμήματος γέφυρας στην Ε.Ο. Καβάλας - Ξάνθης.
  γ) Την ανάγκη λήψης έκτακτων μέτρων ασφαλείας ναυσιπλοΐας και αποφυγής προκλήσεως ατυχημάτων.

  αποφασίζει

  Την απαγορεύση λήψης θαλασσίου λουτρού, της προσέγγισης πλοιαρίων – σκαφών – λέμβων θαλασσίων μέσων αναψυχής καθώς και κάθε άλλη αλιευτική – ψυχαγωγική δραστηριότητα (επαγγελματική – ερασιτεχνική) στο θαλάσσιο τμήμα πλάτους είκοσι (20) μέτρων και μήκους πενήντα (50) μέτρων εκατέρωθεν από το σημείο κατάρρευσης τμήματος γέφυρας στο 0,75 χιλ. της Ε.Ο. Καβάλας – Ξάνθης, μέχρι και την αποπεράτωση επισκευής εν λόγω γέφυρας.

 • Βουλευτές Καβάλας ΣΥΡΙΖΑ: "Υπεύθυνος για τη συντήρηση της γέφυρας ο δήμος Καβάλας" D6e9cc3edb5b8e8156f7e76cc19077cf M

  Με μια ανακοίνωση το περιεχόμενο της οποίας -όπως πληροφορηθήκαμε- απογοήτευσε τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα (η οποία τόνιζε χτες πως "άλλα έλεγα εγώ και άλλα λένε εκείνοι. Εγώ μίλησα απλά και μόνο για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, όχι για τη συντήρηση. Μην ξεχνάτε ότι η οδός Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού είναι επισήμως χαρακτηρισμένη ως 'εθνική οδός', συνεπώς η γέφυρα ανήκει στο δημόσιο - αλλά η συντήρηση είναι δική μας, όπως ακριβώς γίνεται όταν ένας ενοικιαστής μπαίνει σε ένα σπίτι που δεν είναι δικό του.") οι 3 βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ (Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου) επεδίωξαν να υπενθυμίσουν στη δημοτική αρχή ότι η ευθύνη για τη συντήρηση της γέφυρας του παλιού νοσοκομείου ανήκει στην ίδια και όχι στο δημόσιο.

  Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

  Με απόφαση του Γ.Γ Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης[3884/5-9-2007, ΦΕΚ Β’ 1970/2007], σε συνδυασμό με το άρθρο 7 παρ.3,4,5 και 6 του Νόμου 3481/2006, αποκλειστικά αρμόδιος για τη συντήρηση και τη λειτουργία  της οδού Νυρεμβέργης(Αμερ.Ερυθρού Σταυρού) της Καβάλας είναι ο Δήμος Καβάλας. Συνεπώς, η αρμοδιότητά του περιλαμβάνει και το τμήμα της γέφυρας που κατέρρευσε.Το γεγονός αυτό όφειλε να το γνωρίζει η Δήμαρχος κ.Τσανάκα και να μην προσπαθεί να αποσείσει τις ευθύνες της.

  Αναζητώντας σωσίβιο στο προσωπικό της ναυάγιο βρήκε αυτόκλητο υπερασπιστή τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο, ο οποίος στην κοινή τους συνέντευξη ισχυρίστηκε παραπλανητικά ότι η γέφυρα ανήκει ιδιοκτησιακά στο δημόσιο, αποσιωπώντας την εκ του Νόμου υποχρέωση του δήμου για τη συντήρηση και τη λειτουργία της. Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι σε αλλεπάλληλα Δημοτικά Συμβούλια υπήρξαν επισημάνσεις και αναφορές για την επικινδυνότητα της εν λόγω γέφυρας.

  Στη συνέχεια η δήμαρχος κ. Τσανάκα επιδιδόμενη στην προσφιλή τακτική της, του ‘’Απόψε αυτοσχεδιάζουμε’’, αιφνίδια και για λόγους που σκόπιμα αποσιωπήθηκαν στην κοινή συνέντευξη που παρέθεσαν τη Δευτέρα 12/11/2018 αποφάσισαν από κοινού να αναθέσουν την έρευνα των αιτιών στο ΤΕΕ Παράρτημα ΑΜΘ. Επιπρόσθετα ανακοίνωσαν την απόφασή τους να αναλάβει η Περιφέρεια την επίσπευση της αποκατάστασης της ασφαλούς λειτουργίας της γέφυρας. Αντιθέτως, η σύσκεψη που είχε προηγουμένως συγκαλέσει η Δήμαρχος παρουσία των Υπουργών, των Βουλευτών, του Αντιπεριφερειάρχη και υπηρεσιακών παραγόντων για την αναζήτηση της εγκυρότερης λύσης με παράλληλο ζητούμενο την επίσπευση της αποκατάστασης ασφαλούς λειτουργίας της γέφυρας, είχε καταλήξει σε εντελώς διαφορετικές αποφάσεις: την όλη ευθύνη(πραγματογνωμοσύνη για τα αίτια-μελέτη-αποκατάσταση) να την αναλάβει η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε, εξαιτίας της αναμφισβήτητης επιστημονικής επάρκειας για θέματα σχετικά με το εν λόγω πρόβλημα.

  Σημειωτέον ότι η πρακτική που τελικώς επέλεξαν Μέτιος-Τσανάκα είναι αυτή που επέφερε τα ‘’ζηλευτά’’ αποτελέσματα στην περίπτωση της κατάρρευσης της γέφυρας του Κομψάτου στην περιοχή του Ιάσμου, καθώς έπρεπε να περάσουν δύο χρόνια μετά την κατάρρευση ώστε να προκηρύχθεί η μελέτη για την αποκατάστασή της, κοινώς ‘’φέξε μου και γλίστρησα’’.

  Στα πλαίσια της αναζήτησης σοβαρότητας του δήμου είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε ότι θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν οι ευθύνες , σε κάθε υπεύθυνο που επέδειξε εγκληματική ανευθυνότητα, όσο και αν η δημοτική αρχή προσπαθεί να τις αποσείσει.

 • Μπήκαν ανάποδα στην οδό Σαππαίων, ελέω γέφυρας! - Ζητούνται περαιτέρω ρυθμίσεις... D3a05215f04fef439af1b6b1f479c6c4 M

  Μπορεί η φωτογραφία του άρθρου να ελήφθη το βράδυ της Τρίτης -σε μια ώρα, δηλαδή, που η κίνηση είναι αρκετά πιο περιορισμένη-, ωστόσο τα προβλήματα στην οδό Σαππαίων (η ανηφόρα που συνδέει το Περιγιάλι με τη συνοικία του Τιμίου Σταυρού) έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν έντονη την εμφάνισή τους τις τελευταίες ημέρες.

  Και αυτό διότι, με βάση τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο της διευθέτησης της κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω της κατάρρευσης τμήματος της γέφυρας μπροστά από το παλιό νοσοκομείο Καβάλας,

  α) τα λεωφορεία του Αστικού και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ (αλλά και τα βαρέα οχήματα) θα πρέπει να χρησιμοποιούν αυτή τη στενή ανηφόρα για την είσοδό τους στο κέντρο της Καβάλας (Και αν αυτό είναι κάτι που το έχουν συνηθίσει οι οδηγοί των λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ, δεν ισχύει το ίδιο και για αυτούς του Υπεραστικού ΚΤΕΛ)

  β) οι οδηγοί ΙΧ οχημάτων που εξέρχονται από το κέντρο της Καβάλας με προορισμό την ανατολή, διοχετεύονται, σε μεγάλο βαθμό, στον Τίμιο Σταυρό.

  Ενδεικτικό του κομφούζιου που επικρατεί τις πρωινές ώρες είναι το σχόλιο, στο Kavala Portal, ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας Γιάννης Χαλεπιάδης:

  "Η συνοικία του Τιμίου Σταυρού ήταν, ούτως ή άλλως, ιδιαίτερα δύσκολη για τους οδηγούς. Τώρα, όμως, η κατάσταση αρχίζει και χειροτερεύει, με αποτέλεσμα να γινόμαστε μάρτυρες τραγελαφικών καταστάσεων. Είναι χαρακτηριστικό πως τις τελευταίες ημέρες έχουμε βρεθεί μπροστά σε οδηγούς ΙΧ οχημάτων που, στην προσπάθειά τους να βρουν το δρόμο για να φύγουν για τα ανατολικά του νομού ή για τη Θράκη, εισέρχονται ανάποδα στο μονόδρομο της οδού Σαππαίων! Με αποτέλεσμα, όπως καταλαβαίνετε, να ταλαιπωρούμαστε απίστευτα, τόσο οι οδηγοί των βαρέων οχημάτων όσο και όλοι οι υπόλοιποι οδηγοί ΙΧ οχημάτων."

  Όσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι στην περιοχή, τόσο ο κ. Χαλεπιάδης όσο και ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας Νίκος Πανταζής (αμφότεροι με τοποθετήσεις τους στο Kavala Portal) ζητούν πράγματα που άλλες φορές είναι αυτονόητα και άλλες φορές όχι. Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Χαλεπιάδης πρότεινε την τοποθέτηση πινακίδων απαγόρευσης της εισόδου στο μονόδρομο της Σαππαίων (κάτι που θα έπρεπε να γίνει "χτες"), ενώ ο κ. Πανταζής πρότεινε...την απομάκρυνση των σταθμευμένων οχημάτων από την οδό Σαππαίων μέχρι το ύψος του πάρκου του Τιμίου Σταυρού, προκειμένου και τα λεωφορεία να κινούνται πιο άνετα αλλά και να τεθεί επί τάπητος το ενδεχόμενο η ανηφόρα να μετατραπεί σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης -όπως ίσχυε στο παρελθόν.

Idd Gdpr Kavala

  44493438 1978268539139579 1920803640713412608 N

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας