Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018

Κώστας Μορφίδης: "Μετά από 8 χρόνια ένας πρωθυπουργός έθεσε το δικό του πρόγραμμα στη ΔΕΘ" (βίντεο) Κύριο

Posted On Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 23:23 Γράφτηκε από τον

Τη δική του στάση και άποψη στα όσα είπε στα εγκαίνια της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης κατέθεσε, μιλώντας στο Kavala Portal, ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μορφίδης. Ο κ. Μορφίδης, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι "αυτή ήταν η πρώτη ομιλία, μετά από 8 χρόνια, στην οποία ένας Έλληνας πρωθυπουργός εθεσε το δικό του σχέδιο για τη χώρα -χωρίς εξαρτήσεις-" και σχολίασε τα όσα έγιναν στο συλλαλητήριο του Σαββάτου, υπογραμμίζοντας ότι "οι αντιδράσεις ορισμένων, ελαχίστων εκ της ακροδεξιάς αμαύρωσαν μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει."

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Βουλευτές Καβάλας ΣΥΡΙΖΑ: "Υπεύθυνος για τη συντήρηση της γέφυρας ο δήμος Καβάλας" D6e9cc3edb5b8e8156f7e76cc19077cf M

  Με μια ανακοίνωση το περιεχόμενο της οποίας -όπως πληροφορηθήκαμε- απογοήτευσε τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα (η οποία τόνιζε χτες πως "άλλα έλεγα εγώ και άλλα λένε εκείνοι. Εγώ μίλησα απλά και μόνο για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, όχι για τη συντήρηση. Μην ξεχνάτε ότι η οδός Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού είναι επισήμως χαρακτηρισμένη ως 'εθνική οδός', συνεπώς η γέφυρα ανήκει στο δημόσιο - αλλά η συντήρηση είναι δική μας, όπως ακριβώς γίνεται όταν ένας ενοικιαστής μπαίνει σε ένα σπίτι που δεν είναι δικό του.") οι 3 βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ (Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου) επεδίωξαν να υπενθυμίσουν στη δημοτική αρχή ότι η ευθύνη για τη συντήρηση της γέφυρας του παλιού νοσοκομείου ανήκει στην ίδια και όχι στο δημόσιο.

  Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

  Με απόφαση του Γ.Γ Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης[3884/5-9-2007, ΦΕΚ Β’ 1970/2007], σε συνδυασμό με το άρθρο 7 παρ.3,4,5 και 6 του Νόμου 3481/2006, αποκλειστικά αρμόδιος για τη συντήρηση και τη λειτουργία  της οδού Νυρεμβέργης(Αμερ.Ερυθρού Σταυρού) της Καβάλας είναι ο Δήμος Καβάλας. Συνεπώς, η αρμοδιότητά του περιλαμβάνει και το τμήμα της γέφυρας που κατέρρευσε.Το γεγονός αυτό όφειλε να το γνωρίζει η Δήμαρχος κ.Τσανάκα και να μην προσπαθεί να αποσείσει τις ευθύνες της.

  Αναζητώντας σωσίβιο στο προσωπικό της ναυάγιο βρήκε αυτόκλητο υπερασπιστή τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο, ο οποίος στην κοινή τους συνέντευξη ισχυρίστηκε παραπλανητικά ότι η γέφυρα ανήκει ιδιοκτησιακά στο δημόσιο, αποσιωπώντας την εκ του Νόμου υποχρέωση του δήμου για τη συντήρηση και τη λειτουργία της. Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι σε αλλεπάλληλα Δημοτικά Συμβούλια υπήρξαν επισημάνσεις και αναφορές για την επικινδυνότητα της εν λόγω γέφυρας.

  Στη συνέχεια η δήμαρχος κ. Τσανάκα επιδιδόμενη στην προσφιλή τακτική της, του ‘’Απόψε αυτοσχεδιάζουμε’’, αιφνίδια και για λόγους που σκόπιμα αποσιωπήθηκαν στην κοινή συνέντευξη που παρέθεσαν τη Δευτέρα 12/11/2018 αποφάσισαν από κοινού να αναθέσουν την έρευνα των αιτιών στο ΤΕΕ Παράρτημα ΑΜΘ. Επιπρόσθετα ανακοίνωσαν την απόφασή τους να αναλάβει η Περιφέρεια την επίσπευση της αποκατάστασης της ασφαλούς λειτουργίας της γέφυρας. Αντιθέτως, η σύσκεψη που είχε προηγουμένως συγκαλέσει η Δήμαρχος παρουσία των Υπουργών, των Βουλευτών, του Αντιπεριφερειάρχη και υπηρεσιακών παραγόντων για την αναζήτηση της εγκυρότερης λύσης με παράλληλο ζητούμενο την επίσπευση της αποκατάστασης ασφαλούς λειτουργίας της γέφυρας, είχε καταλήξει σε εντελώς διαφορετικές αποφάσεις: την όλη ευθύνη(πραγματογνωμοσύνη για τα αίτια-μελέτη-αποκατάσταση) να την αναλάβει η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε, εξαιτίας της αναμφισβήτητης επιστημονικής επάρκειας για θέματα σχετικά με το εν λόγω πρόβλημα.

  Σημειωτέον ότι η πρακτική που τελικώς επέλεξαν Μέτιος-Τσανάκα είναι αυτή που επέφερε τα ‘’ζηλευτά’’ αποτελέσματα στην περίπτωση της κατάρρευσης της γέφυρας του Κομψάτου στην περιοχή του Ιάσμου, καθώς έπρεπε να περάσουν δύο χρόνια μετά την κατάρρευση ώστε να προκηρύχθεί η μελέτη για την αποκατάστασή της, κοινώς ‘’φέξε μου και γλίστρησα’’.

  Στα πλαίσια της αναζήτησης σοβαρότητας του δήμου είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε ότι θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν οι ευθύνες , σε κάθε υπεύθυνο που επέδειξε εγκληματική ανευθυνότητα, όσο και αν η δημοτική αρχή προσπαθεί να τις αποσείσει.

 • Επίθεση Μ. Λαζαρίδη σε Κ. Μορφίδη: "Το γάμο του ΣΥΡΙΖΑ με την Χρυσή Αυγή δεν θέλει και δεν μπορεί κανένας να τον χαλάσει" 2c0f9cd5421e43a9670cd5b8a0387fc9 M

  Ο κ. Κώστας Μορφίδης φαντασιώνεται αρραβώνες της Νέας Δημοκρατίας με το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

  Ας μην ανησυχεί, ο ένας εκ των τριών ανύπαρκτων πολιτικά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Καβάλας, που δεν τους λαμβάνουν υπόψιν ούτε καν οι υπουργοί της ανίκανης και καταστροφικής Κυβέρνησής τους.

  Το γάμο του ΣΥΡΙΖΑ με την Χρυσή Αυγή κανένας δεν θέλει και δεν μπορεί να τον χαλάσει.

  Παντρεύτηκαν για να ρίξουν - ποδοπατώντας το Σύνταγμα - την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

  Βρέθηκαν μαζί στο Καστελόριζο παίζοντας το ίδιο θέατρο με σκηνοθέτη τον Καμμένο.

   Ψήφισαν μαζί τον εκλογικό νόμο για να κάνουν τον τόπο μπάχαλο.

  Τίποτε δεν ήταν τυχαίο και τίποτα ασήμαντο».

  ΥΓ. Για να φρεσκάρω τη μνήμη του κ. Μορφίδη επισυνάπτω φωτογραφία από την συνύπαρξη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝ.ΕΛ. και της Χρυσής Αυγής, στις 5 Δεκεμβρίου 2016, στο Καστελόριζο.

 • Παρέμβαση Κώστα Μορφίδη για την υπόθεση Σκιαδαρέση...με σφραγίδα Βουλής! 2ed867fee7d31699d75c9cac03544fbe M

  Με επιστολή που απέστειλε στα τοπικά ΜΜΕ, ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μορφίδης επιχειρεί να πάρει θέση στο ζήτημα του γνωστού ηθοποιού Γεράσιμου Σκιαδαρέση και των όσων έγραψε εναντίον της δημοτικής αρχής και του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας με αφορμή τις δωρεάν προσκλήσεις για την παράσταση "Άγρια Δύση".

  Το κείμενο της επιστολής αναφέρει τα εξής:

  Μόνο θλίψη μπορεί να νιώσει κάποιος ακούγοντας την πρώτη πολίτη του δήμου Καβάλας να αποκαλεί έναν ηθοποιό του βεληνεκούς του Γεράσιμου Σκιαδαρέση «τριτοδεύτερο ηθοποιό της τηλεόρασης». Η δήμαρχος Καβάλας,  Δήμητρα Τσανάκα προφανώς δεν είναι υποχρεωμένη να γνωρίζει τη σημαντικότατη συνεισφορά του κ. Σκιαδαρέση στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Δεν είναι βεβαίως υποχρεωμένη να γνωρίζει την εξαίσια ταινία «Απ’ το χιόνι», το «Μπραζιλέρο», την «Δέκατη Εντολή», το «Εκτός Ύλης», το οποίο  παρουσιάστηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας θεάτρου.

  Είναι όμως υποχρεωμένη να μιλά με σεβασμό απέναντι στους ανθρώπους του πολιτισμού, να μην εκφράζεται με ακραίο τρόπο για έναν ηθοποιό, ειδικά εντός του χώρου του δημοτικού συμβουλίου και να είναι η πρώτη που θα αμβλύνει τις όποιες εντάσεις δημιουργούνται.

  Δεν είναι αυτή η Καβάλα των τεχνών, της μακράς θεατρικής παράδοσης, του πολιτισμού, του λαμπρού θεσμού του Φεστιβάλ Φιλίππων. Δεν μας εκφράζει η στάση των σημερινών τοπικών αρχόντων που υποτιμούν τον πολιτισμό και τον χρησιμοποιούν ψηφοθηρικά. Δεν μας εκφράζει η λογική των τζαμπατζήδων, καθώς πιστεύουμε ότι το θέατρο, όπως και κάθε πολιτιστικό γεγονός, είναι αποτέλεσμα σκληρής εργασίας και πολλών εργατοωρών. Δεν μας εκφράζει η λεκτική επίθεση στους ανθρώπους του πνεύματος που υπηρετούν με συνέπεια τον χώρο τους.

  Οφείλουμε μία συγγνώμη στον κ. Σκιαδαρέση. Οφείλουμε μία συγγνώμη στους ανθρώπους του θεάτρου, του κινηματογράφου, των τεχνών. Η Καβάλα πρέπει να παραμείνει φιλόξενη πόλη για τους καλλιτέχνες που τιμούν τη δουλειά τους και σέβονται τους θεατές. Η Καβάλα μας, είναι η Καβάλα του σεβασμού, του πολιτισμού, των τεχνών. Γι αυτή την Καβάλα πρέπει να αγωνιστούμε.

  Σχόλιο γράφοντος: Ασχέτως αν έχει δίκιο ο κ. Μορφίδης -που συμφωνούμε με τα όσα λέει-, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι η επιστολή του φέρει τη σφραγίδα της Ελληνικής Βουλής (αν και εστάλη από την προσωπική του διεύθυνση email). Ο κ. Μορφίδης έχει κάθε δικαίωμα να τοποθετείται για θέματα της επικαιρότητας -όπως, άλλωστε, όλοι οι πολίτες-, αλλά το ότι τοποθετείται για ένα θέμα όπως αυτό του Γ. Σκιαδαρέση με μια επιστολή που φέρει βουλευτική σφραγίδα είναι κάτι που μας παραξενεύει...

Idd Gdpr Kavala

  44493438 1978268539139579 1920803640713412608 N

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας