Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019

Ελίζα Βόζενμπεργκ: "Διαπραγμάτευση εν κρυπτώ για το όνομα των Σκοπίων" (βίντεο) Κύριο

Posted On Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 15:22 Γράφτηκε από τον

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, την ώρα που οι εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων είναι ραγδαίες. Η ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και της ΝΔ Ελίζα Βόζενμπεργκ, μιλώντας στο Kavala Portal, σχολίασε τις εξελίξεις αυτές (κατηγορώντας στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι "κάνει διαπραγμάτευση εν κρυπτώ"), ενώ ερωτήθηκε και για τα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας (σχετικά τόσο με την κράτηση των 2 Ελλήνων αξιωματικών στις φυλακές της Ανδριανούπολης όσο και με το προσφυγικό).

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Δήλωση Δημήτρη Εμμανουηλίδη για τις αφίσες για το Μακεδονικό 9e42e71b92350340b621a8d8d3209225 M
  Δυστυχώς στις μέρες μας η πολιτική βία επανέρχεται με κλιμακούμενη ένταση και το πολιτικό σύστημα μοιάζει να μην αντιλαμβάνεται πόσο επικίνδυνο είναι αυτό για τον τόπο και τη δημοκρατία μας.
   
  Πριν λίγες μόλις μέρες η δολοφονία στο Γκντανσκ της Πολωνίας ενός δημάρχου που είχε στοχοποιηθεί πολιτικά λόγω των φιλελεύθερων και ανοιχτών απόψεών του σόκαρε την Ευρώπη.
   
  Στην Ελλάδα έχουμε πολύ ανησυχητικά σημάδια εδώ και καιρό που δυστυχώς ολοένα εντείνονται. Οι εν κρυπτώ παράνομες πράξεις τους μας θυμίζουν τις μαύρες μέρες του δεξιού παρακράτους που καμιά σχέση δεν έχουν με τη δημοκρατία και που εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού…
   
  Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι πλειστηριασμοί υπερπατριωτισμού οδήγησαν τη χώρα μας σε εθνικές τραγωδίες (Μικρασιατική καταστροφή, τραγωδία της Κύπρου).
   
  Όσοι κρύβονται πίσω από αφίσες και απειλητικές αναρτήσεις μέσω των κοινωνικών δικτύων δε θα μας τρομοκρατήσουν, ούτε θα μας εμποδίσουν από το να ασκήσουμε το πατριωτικό μας καθήκον.
   
  Περιμένουμε από όλα τα δημοκρατικά κόμματα εγκαταλείποντας την ανεξήγητη σιωπή τους να πράξουν το καθήκον τους και να καταδικάσουν τις πρακτικές στοχοποίησης και εκφοβισμού ελεύθερων συνειδήσεων.
   
  Η ανάγκη για μια δημοκρατική και θεσμική απάντηση σε τέτοια φαινόμενα είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ.
   
 • ΔΑΚΕ και ΕΛΜΕ Καβάλας τοποθετούνται για τις καταλήψεις για το Μακεδονικό 1ba3eed65e30b044d8b8d8566a893186 M

  Με ανακοινώσεις που απεστάλησαν στα τοπικά (και όχι μόνο) ΜΜΕ, τόσο η ΕΛΜΕ Καβάλας όσο και η ΔΑΚΕ Καβάλας επιχειρούν να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις σχετικά με το φαινόμενο των καταλήψεων σε σχολεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

  ΕΛΜΕ Καβάλας

  Λίγες μέρες έχουν περάσει από τότε που τιμήσαμε στα σχολεία μας τα θύματα του πολέμου και της βίας που γέννησαν ο ναζισμός, ο φασισμός και η δικτατορία.

  Ως εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουμε το ηθικό χρέος να διατηρήσουμε τη μνήμη των εγκλημάτων των φασιστών και των αγώνων των λαών, ώστε να μην ξαναζήσει ο κόσμος μας τον πόλεμο, τη βία, την απώλεια.

  Φιλοναζιστικά κόμματα και οργανώσεις, τον τελευταίο καιρό, με πατριδοκάπηλα συνθήματα εκμεταλλεύονται τον αυθορμητισμό και την αγνότητα των μαθητών μας, για να ξεπλύνουν τη δική τους εγκληματική δράση.

  Η είσοδος στα σχολεία εθνικιστικών και αλυτρωτικών απόψεων, ως αποτέλεσμα της αντιπαλότητας εθνικιστικών δυνάμεων που δρουν σε όλες τις χώρες, είναι ένα φαινόμενο που πρέπει να θέσει σε εγρήγορση την εκπαιδευτική κοινότητα.

  Είναι υποχρέωσή μας να μην αφήσουμε την απογοήτευση και την αμάθεια, που γέννησε η κρίση και ενίσχυσε η ανευθυνότητα ορισμένων ΜΜΕ, να παρασύρουν τους μαθητές μας σε πρακτικές που εμπνέονται από μισαλλοδοξία και να τους παροτρύνουν να κλείνουν τα σχολεία.

  Έχουμε χρέος με τα εφόδια που μας παρέχει η παιδεία να διευρύνουμε τη γνώση και την κριτική ικανότητα, να καλλιεργήσουμε την αισθητική και να συμβάλλουμε στην ηθική συγκρότηση των μαθητών μας.

  Ο κόσμος των δικαιωμάτων, της συναδέλφωσης των λαών και της ειρήνης θα έρθει μέσα από την ποιοτική εκπαίδευση  και την αγωνιστική μας εγρήγορση.

  Σε αυτή την προσπάθεια καλούμε ως αρωγό

  όλη την εκπαιδευτική κοινότητα

  και όλη την κοινωνία.

  ΔΑΚΕ Καβάλας

  Στην Γ.Σ της ΕΛΜΕ Καβάλας, 27-11-2018 συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

  1. Διορισμοί και τρόπος διορισμών αναπληρωτών Καθηγητών.
  2. Καταλήψεις σχολείων για το Μακεδονικό ζήτημα που προέκυψε από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

  Σχετικά με το δεύτερο ζήτημα έγινε προσπάθεια από τους παρευρισκόμενους των αριστερών παρατάξεων να θεωρήσουν και να χαρακτηρίσουν τους μαθητές που θα λάβουν μέρος στις καταλήψεις της Πέμπτης, 29-11-2018, υποκινούμενους από ακραίες φασιστικές δυνάμεις.

  Δεν ξέρουμε αν τους καταληψίες μαθητές «για τη Μακεδονία» στη Β. Ελλάδα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν χρυσαυγίτες. Ξέρουμε, όμως, ότι αυτοί που έχουν κάνει τις καταλήψεις θεσμό εξανίστανται ξαφνικά και κατηγορούν αυτούς τους μαθητές σαν φασίστες, με πρώτο τον υπουργό Παιδείας!

  Προφανώς, οι καταλήψεις των σχολείων είναι σωστό πράγμα αν καθοδηγούνται από τους καθηγητές και τους γονείς μειοψηφιών που έχουν μπουκώσει τα μυαλά των παιδιών τους με τόνους προπαγάνδας κομματικής και προπαγάνδας αφελληνισμού, αλλά αν οι μαθητές θέλουν να διαμαρτυρηθούν για την Συμφωνία των Πρεσπών και να υπερασπιστούν την ελληνική Μακεδονία, παρακινημένοι κι αυτοί από τους δικούς τους γονείς, είναι λάθος ενέργεια!

  Η Παιδεία είναι, βλέπεις, μονοπώλιο μιας αριστεράς, παλιάς κοπής του 1920, που μισεί την πατρίδα, που είναι ανιστόρητη και που δεν έχει καν σχέση με την Αριστερά του Αλβανικού μετώπου του ’40, του ΕΑΜ, του 114, του Κυπριακού αγώνα, του αντιχουντικού αγώνα, του Πολυτεχνείου, του Γλέζου, του Μίκη, του Ελύτη, του Σεφέρη, του Γκάτσου.

  Είναι αποκομμένη από τον ιστορικό ιστό της Ελλάδας και προσπαθεί να επιβληθεί ποδοπατώντας και ποτίζοντας με δηλητήριο κάθε ελληνικό που μπορεί να φυτρώσει στις παιδικές και εφηβικές διάνοιες.

  Κατόπιν αυτού, η Παράταξη της ΔΑΚΕ και τα τρία μέλη της που συμμετέχουν στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ θεωρούν αναγκαία και επιτακτική ανάγκη να προβούν στην ακόλουθη δήλωση:

  Είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή Κατάληψης, δεν στηρίζουμε την Συμφωνία των Πρεσπών που αμφισβητεί την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

  Δηλώνουμε ότι είμαστε Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι.

  Ρωτήσαμε τους παρευρισκόμενους αν αυτά τα τρία χαρακτηριστικά σημαίνουν ότι είμαστε ακροδεξιά στοιχειά και αν αυτοί με την τακτική και την πρακτική τους και με τα λεγόμενά τους, χαρίζουν το σύνολο των μαθητών που θα συμμετάσχουν στις καταλήψεις στη Χρυσή Αυγή.

  Εμείς τους μαθητές τους θεωρούμε Έλληνες που κινούνται από πατριωτικό συναίσθημα και από κανέναν άλλο.

  Με βάση τα παραπάνω καταψηφίζουμε το κείμενο της ΕΛΜΕ Καβάλας, δεν δεχόμαστε και δεν συμμετέχουμε σε καμιά προσπάθεια διάλυσης των καταλήψεων από τους Καθηγητές των αριστερών παρατάξεων, γιατί είμαστε σίγουροι ότι οι μαθητές έχουν και κρίση και ωριμότητα και το μυαλό να κρίνουν και να αποφασίσουν μόνοι τους

  Καταγγέλλουμε τις αριστερές παρατάξεις ότι στηρίζουν έμπρακτα την συμφωνία των Πρεσπών, συκοφαντούν οποιονδήποτε εκφράζει την ανησυχία του για το διπλωματικό αυτό τερατούργημα, απειλούν και στοχοποιούν ανήλικους μαθητές και προβαίνουν συστηματικά σε δολοφονία χαρακτήρων.

  Με τη δράση τους ένα πράγμα θα πετύχουν μόνο: Την περιφρόνηση όλων των Μακεδόνων.

 • Στο Ευρωκοινοβούλιο τα εισιτήρια της Aegean, αλλά με αναφορές...μόνο στο Νότο! (βίντεο) 7ca1263a39225c3a9ef2a150e92906fd M

  Το θέμα με τα πανάκριβα εισιτήρια της AEGEAN στις πτήσεις εσωτερικού και ιδίως στις πτήσεις από την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου (Σχόλιο γράφοντος: Δυστυχώς καμία αναφορά στη Βόρεια Ελλάδα, πολλώ δε μάλλον για την Καβάλα -μιας και το θέμα με τα ακριβά εισιτήρια είναι αρκετά μεγάλο-, αλλά ακόμα και έτσι...πάλι καλά) έφερε στην Ευρωβουλή ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την Τρίτη 13/11/18 με θέμα τις Αρχές ανταγωνισμού και την διασφάλιση της λειτουργίας της εσωτερικής αγοράς.

  Στο πλαίσιο αυτό ο Νότης Μαριάς είπε:«Είναι δεδομένο ότι με την Οδηγία ο στόχος είναι να υπάρξει αύξηση των εξουσιών των εθνικών Αρχών ανταγωνισμού και αυτό νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό. Βεβαίως πρέπει να προσέξουμε να μην υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων, να υπάρχει η ανεξαρτησία, να μην υπάρχει επιρροή πολιτική. Και ο στόχος φυσικά, έτσι όπως έχει αναλυθεί είναι να στηριχθούν τα δικαιώματα των καταναλωτών».

  Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής συνέχισε: «Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα σοβαρό θέμα έλλειψης ανταγωνισμού στην Ελλάδα, όσο αφορά τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων. Ουσιαστικά η Aegean είναι πλέον ένα μονοπώλιο. Οι τιμές που επιβάλλει για την μεταφορά, για αερογραμμές, για αερομεταφορά από την Κρήτη και τα άλλα νησιά στην Κεντρική Ελλάδα και κυρίως στην Αθήνα είναι υπερβολικές. Πιο φθηνά πηγαίνεις από την Αθήνα στο Βερολίνο, από ό,τι μπορείς να πας από το Ηράκλειο της Κρήτης στην Αθήνα».

  Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Η κατάσταση είναι αφόρητη και νομίζω ότι ήρθε η ώρα, η επιτροπή ανταγωνισμού να ελέγξει την Aegean, διότι κατέχει μονοπωλιακή θέση στην αγορά. Και θα ήθελα και εσείς από την δικιά σας πλευρά κυρία αρμόδια επίτροπε να το δείτε το θέμα αυτό».

  H αρμόδια επίτροπος M. Vestager,απευθυνόμενη προς τον Νότη Μαριά είπε: «Τώρα ποιος είναι ο κίνδυνος του μονοπωλίου; Γιατί μερικοί θα λένε αυτά είναι θεωρία, αυτά είναι βιβλιογραφία, χαζομάρες κι όμως, αυτό είναι ουσιαστικός κίνδυνος, όταν έχουμε μονοπώλιο οι τιμές αυξάνονται και αυτό το βλέπουν και το νιώθουν οι πολίτες στην τσέπη τους και πιστεύω θα τα καταφέρουμε μόνο χάρη σε ισχυρή συνεργασία».

Winterun Poster

Nautical Club Of Kavala Logo

 44493438 1978268539139579 1920803640713412608 N

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας