Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019

Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ: Νέα πρόεδρος η Ε. Δημούδη - Στη θέση της ο Αλ. Ιωσηφίδης; Κύριο

Posted On Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 20:23 Γράφτηκε από τον

Το σίριαλ της εκλογής νέου προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, το οποίο ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου με την παραίτηση του Σωτήρη Μποταΐτη (για προσωπικούς λόγους, όπως είχε επικαλεστεί) και συνεχίστηκε την περασμένη Δευτέρα με την αναβολή της προγραμματισμένης συνεδρίασης για την ανάδειξη νέου προέδρου του, ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης με την εκλογή της μέχρι πρότινος Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Αθλητισμού και Πολιτισμού Ελένης Τζατζαΐρη-Δημούδη. Η κ. Δημούδη (εκπαιδευτικός - διευθύντρια του ΙΕΚ Αλεξανδρούπολης και πολιτευτής, στο παρελθόν, με τη "Νέα Δημοκρατία") εκλέχτηκε με 28 ψήφους (επί συνόλου 47 - έναντι 19 λευκών) και είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου.

Της εκλογής της κ. Δημούδη, πάντως, προηγήθηκε μια ακόμα κόντρα μεταξύ του περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου και του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Φώτη Καραλίδη, με αφορμή τη διενέργεια της όλης διαδικασίας. Συγκεκριμένα, ο κ. Καραλίδης διάβασε στο σώμα το άρθρο 165, παράγραφος 3 του νόμου που ορίζει τον "Καλλικράτη", το οποίο αναφέρει ότι:

Κατά τη συνεδρίαση που έχει οριστεί για την εκλογή του προεδρείου, ο πλειοψηφήσας συνδυασμός εκλέγει μεταξύ των μελών του τον υποψήφιο για το αξίωμα του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου. Υποψήφιος για το αξίωμα αυτό εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του πλειο- ψηφήσαντος συνδυασμού. Εάν κανείς από τους ενδια- φερομένους δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψη- φία, τότε η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται. Εάν και κατά τη δεύτερη αυτή ψηφοφορία δεν συγκεντρωθεί η απόλυ- τη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του πλειοψηφή- σαντος συνδυασμού ή υπάρξει ισοψηφία, τότε διενερ- γείται και τρίτη ψηφοφορία μεταξύ των δύο επικρατέ- στερων υποψηφίων. Κατά την τρίτη ψηφοφορία εκλέγε- ται όποιος συγκεντρώσει τη σχετική πλειοψηφία των πα- ρόντων. Σε περίπτωση ισοψηφίας διενεργείται κλήρωση από τον προεδρεύοντα σύμβουλο.

Μετά την εκλογή των υποψηφίων για τα αξιώματα του προεδρείου του περιφερειακού συμβουλίου διενεργείται η εκλογή, από το σύνολο των συμβούλων, για την ανάδειξη του προέδρου, του αντιπροέδρου και του γραμμα- τέα του οργάνου. Για να εκλεγεί ο προταθείς πρέπει να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του περιφερειακού συμβουλίου.

Ο κ. Καραλίδης επικαλέστηκε το άρθρο αυτό για να κατηγορήσει τον κ. Μέτιο (αλλά και την υπόλοιπη περιφερειακή αρχή) ότι "δεν ξέρετε το νομικό πλαίσιο, όπως δεν το ξέρατε και την προηγούμενη Δευτέρα. Ο νόμος είναι σαφής: Όλα τα βήματα της εκλογής του νέου προέδρου προβλέπεται να γίνουν στη διάρκεια της συνεδρίασης. Θα πρέπει τα μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης να εκλέξουν την κ. Δημούδη -και αυτό πρέπει να γίνει εντός της ειδικής συνεδρίασης-, και κατόπιν να συνεδριάσει ολόκληρο το σώμα για να αποφασίσει για το νέο πρόεδρο. Αν δεν γίνει έτσι, θα προσβάλουμε την όλη διαδικασία." Η απάντηση που έλαβε από τους κ. Μέτιο και Μποταΐτη ήταν ότι "έχει ήδη εκλεγεί από τα μέλη της παράταξής μας η κ. Δημούδη. Ήταν η μοναδική υποψήφια σύμβουλος, δεν έφερε κανένας μας αντίρρηση. Δεν προβλέπεται από πουθενά η διενέργεια της όλης εκλογικής διαδικασίας όπως την περιγράφει η αντιπολίτευση -η οποία ζητάει και ψηφοδέλτια-. Όσον αφορά την περασμένη Δευτέρα, η κ. Δημούδη είχε παραιτηθεί από το μεσημέρι της ίδιας μέρας από τη θέση της στη θεματική αντιπεριφέρεια, ωστόσο υπήρχε μια διχογνωμία για το αν είχε δικαίωμα σε εκείνο το χρονικό σημείο να εκλεγεί ως νέα πρόεδρος" (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η αντιπολίτευση ισχυρίστηκε ότι, βάση του Καλλικράτη, η κ. Δημούδη θα έπρεπε παραιτηθεί από τη θέση της και να περιμένει την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ μέχρις ώτου θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του Περιφερειακού Συμβουλίου.)

Τελικά οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αποχώρησαν από την αίθουσα συνεδριάσεων, με σκοπό να δώσουν χρόνο στους συμβούλους της συμπολίτευσης να εκλέξουν την κ. Δημούδη. Λίγα λεπτά αργότερα, η αντιπολίτευση επέστρεψε στα έδρανά της και η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά -με την κ. Δημούδη, όπως αναμενόταν, να εκλέγεται ως η νέα πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Όπως όλα δείχνουν, τη θέση της στη θεματική αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης, Αθλητισμού και Πολιτισμού θα αναλάβει ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας: Νέα πρόεδρος η Αναστασία Αντωνίου - Καταγγελίες Στ. Τσαρίδη Cdf83456cc1d78d3858e69ebd002b5b7 M

  Μετά από μια αποτυχημένη -όσον αφορά το τελικό της αποτέλεσμα- συνεδρίαση που έλαβε χώρα πριν από λίγες μόνο ημέρες, τα εκλεγμένα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας συνεδρίασαν την Τετάρτη για να εκλέξουν τον νέο τους πρόεδρο.

  Η νέα διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου έχει ως εξής:

  Αντώνιου Αναστασία - πρόεδρος.

  Ιατρού Δέσποινα - αντιπρόεδρος

  Πολίτης Αλέξης - γραμματέας

  Αργυριου Αργύρης - ταμιας

  Καταγγελίες Στάθη Τσαρίδη

  Λίγες ώρες, πάντως, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Καβάλας -και υποψήφιος για τη θέση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου- Στάθης Τσαρίδης ανάρτησε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook μια αρκετά αιχμηρή ανακοίνωση, με την οποία κατηγορεί τη "Νέα Δημοκρατία" ότι επί της ουσίας "έβαλε το χέρι της" για να μην εκλεγεί ο ίδιος!

 • ΤΕΕ ΑΜ: Νέος πρόεδρος ο Μιχάλης Παπαδόπουλος 51c4c9a1a57670360cf17d438828ed8d M

  Ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, σε πολύ καλό κλίμα, οι εκλογές για τη συγκρότηση των νέων Προεδρείων στη Διοικούσα Επιτροπή του παραρτήματος Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ και στην Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Ο νέος πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ -που θα διαδεχτεί τον Δημήτρη Κυριαζίδη- είναι ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος Μιχάλης Παπαδόπουλος.

  Αναλυτικότερα

  Προεδρείο Διοικούσας Επιτροπής

  Πρόεδρος: Μιχάλης Παπαδόπουλος, Αρχιτέκτονας Μηχανικός
  Αντιπρόεδρος: Κώστας Παράσχου, Πολιτικός Μηχανικός
  Γενικός Γραμματέας: Απόστολος Παυλίδης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

  Προεδρείο Αντιπροσωπείας

  Πρόεδρος: Δημήτρης Κυριαζίδης, Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός 
  Αντιπρόεδρος: Γιώργος Νάστος, Μηχανικός Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περ. Ανάπτυξης
  Γενικός Γραμματέας: Γιώτα Συμεωνίδου, Πολιτικός Μηχανικός

  Αξίζει να επισημανθεί η κίνηση αβροφροσύνης του μέλους της Διοικούσας Επιτροπής και επικεφαλής της παράταξης "ΟΡΜΗ" Σωτήρη Λαζαρίδη προς τον νέο Πρόεδρο Μιχάλη Παπαδόπουλο. Τον συνεχάρη, προσφέροντας του παράλληλα, ένεκα και της ονομαστικής του εορτής, ένα συμβολικό δώρο.

 • Οι αναβαθμίσεις στο λιμάνι της Καβάλας έργο Χρήστου Ηλιάδη 11af6f97e8a90efecda33fd733066767 M

  Τις τελευταίες ημέρες έχουμε διαβάσει ουκ ολίγα δημοσιεύματα για τα έργα που γίνονται ή πρόκειται να γίνουν τους επόμενους μήνες στο επιβατικό λιμάνι της Καβάλας "Απόστολος Παύλος". Ορισμένα από αυτά τα δημοσιεύματα είναι απλώς "αναμασήματα" παλαιότερων, γνωστών σε όλους μας ειδήσεων (όπως το Kavala Port Center -εκείνο το εμπορικό κέντρο που επρόκειτο να λειτουργήσει εκεί που βρίσκονταν, μέχρι πριν από λίγα χρόνια, οι παλιές αποθήκες του τελωνείου- ή το ξενοδοχείο που προορίζεται να λειτουργήσει στο κτίριο που στεγάζεται τώρα ο ΟΛΚ και το Λιμεναρχείο -εφόσον αμφότερες οι υπηρεσίες μεταφερθούν), ενώ άλλα στηρίζονται σε εντελώς καινούρια δεδομένα (όπως τα σχέδια της διοίκησης του ΟΛΚ για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης στο χώρο μπροστά από το σημείο που παλαιότερα έδεναν τα ferry boats και που σήμερα είναι άτυπο πάρκινγκ και, στο παραθαλάσσιο πεζόδρομο επί της οδού Αβέρωφ ως το κόμβο με την οδό Ερυθρού Σταυρού - αναπλάσεις που αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των επόμενων 2 ετών).

  Αφορμή για τις παρατηρήσεις μας αυτές στάθηκαν διάφορα σχόλια που διαβάσαμε σε αναρτήσεις αυτών των δημοσιευμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. - σχόλια του στυλ "Μακάρι" και του "Έχουμε πήξει από μελέτες, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα, πόσα λεφτά δόθηκαν για μελέτες"

  Εμείς το μόνο που έχουμε να παρατηρήσουμε είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας ο Χρήστος Ηλιάδης, ένας άνθρωπος της "αγοράς" που μας έχει συνηθίσει στο να "μιλάει" περισσότερο με τα έργα του παρά με τα λόγια του, έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του λιμανιού (αλλά και του "Φίλιππος Β"). Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι τα κωλύματα που παρουσιάζονται κατά καιρούς, λόγω -κυρίως- της γραφειοκρατίας (όπως π.χ. στην περίπτωση του Kavala Port Center ή και του υδατοδρομίου). Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα σε αυτό το θέμα, αρκεί μόνο να δούμε τα οικονομικά στοιχεία και τα κέρδη του οργανισμού. Συνεπώς, εκτιμούμε ότι -αργά ή γρήγορα- όλα αυτά τα έργα και τα σχέδια θα γίνουν πράξη. Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε...

Winterun Poster

Nautical Club Of Kavala Logo

 44493438 1978268539139579 1920803640713412608 N

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας