Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018

Επίσκεψη Μακάριου Λαζαρίδη στον Αμυγδαλεώνα

Posted On Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018 21:59 Γράφτηκε από τον

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης, επισκέφθηκε σήμερα, Κυριακή 11 Μαρτίου, τον Αμυγδαλεώνα για να ενημερωθεί για τα ανοιχτά θέματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Τοπικής Κοινότητας.

Ειδικότερα, ο κ. Λαζαρίδης είχε την ευκαιρία στο πλαίσιο των επαφών που έχει ξεκινήσει σε ολόκληρο το νομό, με την κωδική ονομασία «Ο λόγος στους πολίτες», να συνομιλήσει στο Κοινοτικό Γραφείο του Αμυγδαλεώνα με φορείς και σωματεία και να ακούσει για δυο και πλέον ώρες τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Παρουσία των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων Αμυγδαλεώνα και Πολύστυλου κ. Δημήτρη Πουρσαιτίδη και Θεοχάρη Σαλτζίδη, οι φορείς και τα σωματεία της περιοχής έθεσαν όλα τα μεγάλα ζητήματα που τους απασχολούν.

Τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης, μεταξύ άλλων, ήταν οι υποδομές (δεξαμενή, δίκτυο ομβρίων υδάτων και ύδρευσης, ασφαλτοστρώσεις), ο εκσυγχρονισμός του κλειστού γυμναστηρίου, ο διαγωνισμός για την παραχώρηση σε ιδιώτη του παλαιού αεροδρομίου, η προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης της Egnatia Aviation, η κατασκευή του ευρωπαϊκού οδικού άξονα Ε – 61 και του TAP.

Αύριο, Δευτέρα 12 Μαρτίου, ο κ. Λαζαρίδης θα επισκεφθεί στις 13:00 το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης, ενώ το απόγευμα στις 18:00, θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση που πραγματοποιεί η ΔΗΜΤΟ Ξάνθης με κεντρικό ομιλητή τον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Ξεκινάνε επισκευές στις παιδικές χαρές Καρβάλης, Αμυγδαλεώνα και Κρηνίδων B8481c15a18d81a6d9913c8306965c55 M

  Τη σύμβαση του σημαντικού έργου για τις Παιδικές Χαρές και τα Πάρκα του Δήμου Καβάλας υπέγραψε η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018, με τον ανάδοχο που αναδείχθηκε από την διαγωνιστική διαδικασία.

  Οι παρεμβάσεις θα γίνουν στις δημοτικές κοινότητες Καρβάλης, Αμυγδαλεώνα και Κρηνίδων και περιλαμβάνουν διαμορφώσεις του περιβάλλοντα χώρου, φωτισμό και τοποθέτηση κατάλληλων παιχνιδιών, προκειμένου να δημιουργηθούν πιστοποιημένες παιδικές χαρές όπως επιτάσσει η νομοθεσία.

  Πιο συγκεκριμένα το έργο: «Επισκευές-Βελτιώσεις –Εναρμόνιση Παιδικών Χαρών και Πάρκων Δήμου Καβάλας έτους 2018» που είναι προϋπολογισμού 350.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους και από το Πράσινο Ταμείο.

  Η δέσμευση της διοίκησης στο να κατασκευάζει κάθε χρόνο σύγχρονες πιστοποιημένες παιδικές χαρές, υλοποιείται πιστά ενώ ακολουθεί και η έγκριση ένταξης στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ προμήθειας οργάνων για τις παιδικές χαρές.

  Τα χρηματοδοτούμενα όργανα προϋπολογισμού 380.000 ευρώ έχουν μελετηθεί να τοποθετηθούν στις παρακάτω περιοχές: 

  1. Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής-Τμήμα Α΄
  2. Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής-Τμήμα Β΄
  3. Εργατικές Κατοικίες Πρ. Ηλία- Οδός Πολυκράτους
  4. Συνοικία Παναγίας-Οδός Ανθεμίου
  5. Περιγιάλι-Αμ. Ερυθρού Σταυρού
  6. Οδός Μεταξά – Δημοτική Κοινότητα Ζυγού (Δημοτική Ενότητα Φιλίππων)

  Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποδομές των παραπάνω παιδικών χαρών, θα υλοποιηθούν από ξεχωριστή εργολαβία προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

 • Δήλωση Μακάριου Λαζαρίδη για την ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα 8946fa27e9d393e7a0060a6a403b54b6 M

  Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης, παρακολούθησε σήμερα, Κυριακή 14 Οκτωβρίου, τις εκδηλώσεις για την ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα.

  Μετά την επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ.κ. Στεφάνου, ο κ. Λαζαρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Τιμούμε σήμερα τους Έλληνες που – από κάθε γωνιά της Πατρίδας μας - αγωνίστηκαν με όλες τις δυνάμεις τους προσφέροντας τις περιουσίες τους, αλλά και την ίδια τη ζωή τους στην ιδέα της ελευθερίας. 

  Ανανεώνουμε ταυτόχρονα τη δέσμευσή μας να αντιταχθούμε στη Συμφωνία των Πρεσπών.

  Η παρακαταθήκη της Μακεδονίας είναι Ελληνική και η παρακαταθήκη αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη».

 • Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην καπναποθήκη "Μισσιριάν" - Ευχαριστήρια ανακοίνωση της διοίκησης E0fd612d5d34c516baa0d2b76f480404 M

  Ολοσχερώς καταστράφηκε η καπναποθήκη της "Μισσιριάν Α.Ε.", η οποία τυλίχτηκε στις φλόγες λίγα λεπτά μετά τις 6:15 το απόγευμα της Τετάρτης. Η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο περί τις 2:30 τα ξημερώματα -αφού, όμως, είχε προλάβει να κάψει όλη την παραγωγή καπνού που είχε συγκεντρωθεί εντός αυτής, παραγωγή ικανή να γεμίσει ως και 20 κοντέινερς (σύμφωνα με πληροφορίες) που θα εξάγονταν τις επόμενες ημέρες-, ωστόσο μικροεστίες υπάρχουν ως και αυτή την ώρα. Εικάζεται, μάλιστα, ότι οι μικροεστίες αυτές θα καίνε ακόμα και για 1-2 μέρες, ίσως και παραπάνω.

  Είναι χαρακτηριστικό ότι μυρωδιά καπνού έφτασε ακόμα και στο κέντρο της Καβάλας, εξαιτίας της φωτιάς που προκάλεσε την κινητοποίηση 15 πυροσβεστικών οχημάτων όχι μόνο από την Καβάλα αλλά και από παρακείμενες πυροσβεστικές υπηρεσίες. Περί τα 9 οχήματα παραμένουν στην περιοχή για να ελέγξουν τις μικροεστίες και να αποτρέψουν το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης -μιας και, ενώ περί τις 7:30 χτες το απόγευμα είχε δοθεί η εντύπωση ότι η φωτιά επρόκειτο να τεθεί υπό έλεγχο, η πυρκαγιά αναζωπυρώθηκε.

  Το πρωί επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις και η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα προκειμένου να δει από κοντά την καταστροφή που συντελέστηκε. Εκεί η δήμαρχος συναντήθηκε  με τον Πρόεδρο της εταιρείας και του εξέφρασε τη λύπη της, αλλά και τη συμπαράσταση του Δήμου, με κάθε νόμιμο τρόπο. Άλλωστε, σχεδόν από την έναρξη της πυρκαγιάς το απόγευμα της προηγουμένης, ο Δήμος διέθεσε δυο βυτιοφόρα οχήματα, προκειμένου να υποστηρίξουν το έργο κατάσβεσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

  Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης ΜΙΣΣΙΡΙΑΝ Α.Ε. Νικόλαος Τζούμας και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας «Μισσιριάν Α.Ε.», ευχαρίστησαν θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας, την περιφερειακή διοίκηση Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τον Δήμο Καβάλας, την Ελληνική Αστυνομία και τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., τους συνεργάτες και το προσωπικό της επιχείρησης, για την άμεση και πολύτιμη συμβολή τους στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, που έκαψε μία από τις αποθήκες της επιχείρησης στον Αμυγδαλεώνα.

Afisa 2o Syn Pag F

Website Banner

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας