Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018

Επίσκεψη Μακάριου Λαζαρίδη στον Αμυγδαλεώνα

Posted On Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018 21:59 Γράφτηκε από τον

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης, επισκέφθηκε σήμερα, Κυριακή 11 Μαρτίου, τον Αμυγδαλεώνα για να ενημερωθεί για τα ανοιχτά θέματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Τοπικής Κοινότητας.

Ειδικότερα, ο κ. Λαζαρίδης είχε την ευκαιρία στο πλαίσιο των επαφών που έχει ξεκινήσει σε ολόκληρο το νομό, με την κωδική ονομασία «Ο λόγος στους πολίτες», να συνομιλήσει στο Κοινοτικό Γραφείο του Αμυγδαλεώνα με φορείς και σωματεία και να ακούσει για δυο και πλέον ώρες τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Παρουσία των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων Αμυγδαλεώνα και Πολύστυλου κ. Δημήτρη Πουρσαιτίδη και Θεοχάρη Σαλτζίδη, οι φορείς και τα σωματεία της περιοχής έθεσαν όλα τα μεγάλα ζητήματα που τους απασχολούν.

Τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης, μεταξύ άλλων, ήταν οι υποδομές (δεξαμενή, δίκτυο ομβρίων υδάτων και ύδρευσης, ασφαλτοστρώσεις), ο εκσυγχρονισμός του κλειστού γυμναστηρίου, ο διαγωνισμός για την παραχώρηση σε ιδιώτη του παλαιού αεροδρομίου, η προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης της Egnatia Aviation, η κατασκευή του ευρωπαϊκού οδικού άξονα Ε – 61 και του TAP.

Αύριο, Δευτέρα 12 Μαρτίου, ο κ. Λαζαρίδης θα επισκεφθεί στις 13:00 το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης, ενώ το απόγευμα στις 18:00, θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση που πραγματοποιεί η ΔΗΜΤΟ Ξάνθης με κεντρικό ομιλητή τον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Οι φωτογραφίες της ημέρας: Νέοι βανδαλισμοί στο δημοτικό σχολείο Αμυγδαλεώνα 7539ee9a89b99e1410c88d6eef0487e4 M

  Σε "εύκολο στόχο" έχουν μετατραπεί για κάθε λογής "βάνδαλους" οι σχολικές μονάδες στον Αμυγδαλεώνα, καθώς συχνά-πυκνά τόσο το Δημοτικό Σχολείο όσο και το Γυμνάσιο του οικισμού δέχονται επιθέσεις από αγνώστους. Η τελευταία επίθεση καταγράφτηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο, με τον αύλειο χώρο του σχολείου να μετατρέπεται σε ένα μίνι σκουπιδότοπο, γεμάτο με πεταμένα ποτήρια καφέ και παγωτά, ενώ ακόμα και πάνω στις πόρτες παρατηρήθηκαν σημάδια απόπειρας διάρρηξης!

  Οι παρακάτω φωτογραφίες αναρτήθηκαν στο Facebook από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αμυγδαλεώνα Δημήτρη Πουρσαϊτίδη, και προκάλεσαν τόσο την αγανάκτηση των κατοίκων του Αμυγδαλεώνα όσο και μια συζήτηση για το αν θα πρέπει να κλειδώνουν το καλοκαίρι οι εξωτερικές καγκελόπορτες του σχολείου ή όχι.

 • Δημοτικός Λαχανόκηπος-"ζούγκλα" Αμυγδαλεώνα: Ενδιαφέρον για πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής; C2739a499d89146221771cf72bac1b33 M

  Πριν από λίγους μήνες αναφερθήκαμε στην εικόνα εγκατάλειψης του οικοπέδου στο οποίο λειτουργούσε, μέχρι και πριν από 2 χρόνια, ο Δημοτικός Λαχανόκηπος Καβάλας (δίπλα από την αυλή του δημοτικού σχολείου Αμυγδαλεώνα) - λόγω της λήξης του προγράμματος "Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Καβάλας – ΣτηρίΖΩ".

  Η αλήθεια είναι από τον Μάρτιο -οπότε και είχαμε ασχοληθεί- ως και σήμερα το χωράφι έχει καλυφθεί εκ νέου από μεγάλα χόρτα, με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί σε μια μικρή "ζούγκλα".

  Πάντως τις τελευταίες ημέρες μαθαίνουμε ότι ένας επιχειρηματίας που επιθυμεί να επενδύσει στην περιοχή του Αμυγδαλεώνα, μέσω της δημιουργίας ενός πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής-πολυχώρου αναψυχής, έχει λάβει πρόταση για την αξιοποίηση του χωραφιού αυτού -μια πρόταση την οποία φέρεται να έχει αποδεχτεί με χαρά και να εξετάζει τις προοπτικές και τις άδειες που θα πρέπει να εκδώσει για την οικοδόμηση του πάρκου. 

  Είδωμεν...

 • Ματαιώθηκε διαγωνισμός για καλλιέργειες...στο αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα Aabb50c1d642d5ac87a857d7c2727780 M

  Για μια ακόμα φορά (τη δεύτερη μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους) το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας προκήρυξε  δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση εκτάσεων του Στρατιωτικού Αεροδρομίου Αμυγδαλεώνα, και για μια ακόμα φορά ο διαγωνισμός αυτός ματαιώθηκε -και μάλιστα, χωρίς να δοθεί καμία διευκρίνιση ή αιτιολόγηση.

  Η διακήρυξη του νέου αυτού διαγωνισμού και οι όροι συμμετοχής είχαν αναρτηθεί στις 9 Μαΐου, ενώ ο διαγωνισμός επρόκειτο να διενεργηθεί την προσεχή Τετάρτη 6 Ιουνίου στα γραφεία του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης. Σύμφωνα με τους όρους, επρόκειτο να δοθούν προς εκμίσθωση 635 στρεμμάτων ελεύθερων χώρων του αεροδρομίου Αμυγδαλεώνα για γεωργικές καλλιέργειες, για χρονικό διάστημα πέντε ετών, από 01.09.2018 έως 31.08.2023, με τιμή εκκίνησης 60 € κατά στρέμμα και ποσοστό ετήσιας αναπροσαρμογής 2%.

  Το ενδιαφέρον με αυτόν τον διαγωνισμό είναι ότι η εκμίσθωση των 635 στρεμμάτων είχε ως σκοπό της την αγροτική παραγωγή, καθώς σύμφωνα με τους όρους του:

  α. Στις ευαίσθητες περιοχές του α/δ, τις οποίες θα προσδιορίσουν και υποδείξουν στους υποψήφιους μισθωτές, αρμόδια όργανα της Μονάδας ευθύνης τουα/δ, θα καλλιεργούνται μόνο είδη που δεν εγκυμονούν κινδύνους πυρκαϊών, όπως π.χ.βαμβάκι, τριφύλλι, ψυχανθή, όσπρια, σουσάμι κ.α. Στις εκτάσεις αυτές απαγορεύεται ηκαλλιέργεια δημητριακών και φυτών που παράγουν σπόρους όπως σιτάρι, κριθάρι, βρώμη,καλαμπόκι, βίκος και ηλιόσπορος και γενικά των ειδών των οποίων η βλάστηση θαυπερβαίνει τα 80 εκ. του μέτρου. Επίσης απαγορεύεται η φύτευση καρυδιάς, ελιάς, μηλιάς,βελανιδιάς, εσπεριδοειδών και οπωροφόρων. Σαν ευαίσθητες περιοχές θεωρούνται εκείνεςπου βρίσκονται μεταξύ δ/π-τ/δ-π/τ και γύρω από αυτές, πλησίον δαπέδων στάθμευσηςαεροσκαφών, καυσίμων, πυρομαχικών, συνεργείων βλημάτων και τυχόν άλλων περιοχώνπου θα χαρακτηρίσει με τον όρο αυτό η Μονάδα, κατά την κρίση της.

  β. Στις υπόλοιπες περιοχές, που θα είναι αυστηρά καθορισμένες και οριοθετημένες από τη Μονάδα ευθύνης του α/δ, θα μπορούν ν' αναπτύσσονται κάθε είδους καλλιέργειες, που προσδιορίζονται με τη διαδικασία της παρ. 1 του παρόντος άρθρου.

  Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο διαγωνισμός επρόκειτο να διενεργηθεί την προσεχή Τετάρτη. Ωστόσο, με την παρακάτω λιτή ανακοίνωση -η οποία δημοσιεύτηκε την Παρασκευή,

  Σε συνέχεια της υπ’αρίθμ.13/2018 διακήρυξης του ΜΤΑ, που αφορά στην εκμίσθωση 635 στρεμμάτων ελευθέρων χώρων Α/Δ Αμυγδαλεώνα, ανακοινώνεται ότι ο υπόψη διαγωνισμός ματαιώνεται

61 Philippi Festival 2018

Press Kataxorisi Press 15x24 1

Ardas2018 Logo

33988285 262638620975627 6779251825401921536 N

Logo Contract

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας