Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019

ΔΣ Καβάλας για νερό στον Ζυγό - Ν. Ξανθόπουλος: "Μέσα στην εβδομάδα δρομολογείται λύση" Κύριο

Posted On Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 23:18 Γράφτηκε από τον

2 ημέρες μετά τη Λαϊκή Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στον Ζυγό για την περιεκτικότητα του νερού σε νιτρικά άλατα, το ζήτημα απασχόλησε εκ νέου την τοπική επικαιρότητα -με τη συζήτηση, αυτή τη φορά, να μεταφέρεται στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας.

Η συζήτηση ξεκίνησε με τον πρόεδρο της δημοτικής ενότητας Ζυγού Λεωνίδα Βουδούρη να διαβάζει μια ανακοίνωση (υπό μορφή δελτίου τύπου) το περιεχόμενο της οποίας σχετιζόταν με τη λαϊκή συνέλευση του Σαββάτου. Είχε προηγηθεί μια παρέμβαση του Μάκη Παπαδόπουλου με αφορμή την αναγγελία της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα ότι το ζήτημα των νιτρικών επρόκειτο να τεθεί προς συζήτηση με την παρουσία και τεχνικών διευθυντών της ΔΕΥΑΚ -με τον επικεφαλής του "Τόπου της Ζωής μας" να κατηγορεί τη διοίκηση του δήμου για αναξιοπιστία, αρνούμενος να ακούσει την άποψή τους, και τον Άρη Βέρρο να κατηγορεί τον κ. Παπαδόπουλο ότι "Έτσι όπως θέλει να το φέρει το θέμα, θέλει απλά να παίξει με τις κάμερες και τις εντυπώσεις."

Αμέσως μετά, η συζήτηση στράφηκε στα όσα είπε στη διάρκεια της λαϊκής συνέλευσης ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος (ο οποίος, μεταξύ άλλων, είχε υπογραμμίσει ότι "ναι μεν πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας διότι μπορεί στο μέλλον να υπάρξουν προβλήματα, αλλά για την ώρα η περιεκτικότητα του νερού σε νιτρικά άλατα είναι σε φυσιολογικά επίπεδα -το νερό, μάλιστα, είναι κατάλληλο ακόμα και για εμφιάλωση, απλά θα πρέπει να το ζεσταίνουμε προτού το χορηγήσουμε σε πολύ μικρά παιδιά"), ενώ από την πλευρά της δημοτικής αρχής τονίστηκε ότι "το 2012 ήταν η ΔΕΥΑΚ αυτή που είχε αρχίσει να μετράει την περιεκτικότητα σε νιτρικά άλατα. Η ΔΕΥΑΚ είναι αυτή που θα βρει και τώρα τη λύση, παρά το ότι αυτή τη στιγμή κατηγορείται από όλους. Με το να λέμε ότι δεν έχουμε εμπιστοσύνη δεν γίνεται δουλειά"

Η συζήτηση συνεχίστηκε με αρκετές αντεγκλήσεις, με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Νίκο Ξανθόπουλο να υπεραμύνεται του έργου του, δηλώνοντας ότι "δεν περίμενα να ζήσω, εν έτει 2018, τον Ζορό, τον υπερασπιστή των αδυνάτων (μιλώντας για τον Μάκη Παπαδόπουλο). Η ΔΕΥΑΚ δεν είναι σάκος του μποξ για να εκτονώνονται πάνω της όσοι είναι καιροσκόποι, αυτό ας το καταλάβουν όσοι έχουν μυριστεί πολιτικό όφελος. Ο νομίατρος Χρήστος Παπαδόπουλος δεν μίλησε για θέματα ασφάλειας στο νερό αλλά επισήμανε ότι πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή. Ο Μάκης Παπαδόπουλος βλέπει παντού κινδύνους, χωρίς όμως να λογαριάζει ότι με αυτή του τη στάση προκαλεί περισσότερες φοβίες στους κατοίκους" ενώ τόνισε ότι "από την Τρίτη θα ξεκινήσουμε την εγκατάσταση 4650 ιδιωτικών παροχών σε διάφορες περιοχές της Καβάλας." Μνεία έγινε, επίσης, και για το πρόγραμμα της απονιτροποίησης, το οποίο ολοκληρώνεται στις 16 Φεβρουαρίου χωρίς να έχει ενταχθεί σε αυτό κανένας αγρότης από την περιοχή του πρώην δήμου Φιλίππων (όπως επεσήμανε η κ. Τσανάκα).

Λίγη ώρα αργότερα, πάντως, ο κ. Ξανθόπουλος δήλωσε ότι "μέσα στην εβδομάδα -ενδεχομένως και αύριο Τρίτη- θα επιχειρήσουμε την πρόσμειξη του νερού του Ζυγού με νερό από καθαρότερες πηγές. Με αυτό τον τρόπο πιστεύουμε ότι θα δοθεί λύση στο πρόβλημα και ότι οι κάτοικοι του Ζυγού θα συνεχίσουν να πίνουν ποιοτικό νερό"

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Με υδροφόρες, από τα Χριστούγεννα, το νερό στο Λυκόστομο! E4b778d2b3ca8f6a65e5883daec6e0c8 M

  Από τη νύχτα της παραμονής των Χριστουγέννων διεκόπη η παροχή ύδρευσης στον ορεινό οικισμό του Λυκόστομου, εξαιτίας βλάβης στο δίκτυο που δεν έχει ακόμα εντοπιστεί (όπως τόνισε στο Kavala Portal ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καβάλας Μπάμπης Κουφατζής). Μέχρι αυτή την ώρα το νερό παρέχεται με υδροφόρες, αν και δεν λείπουν οι κάτοικοι που καταγγέλλουν ότι ακόμα και σήμερα στερούνται το νερό.

 • ΔΣ Καβάλας: Κατά πλειοψηφία, και με κριτική από αντιπολίτευση, ψηφίστηκε ο ισολογισμός για το 2017 D9f34e8e7cd600b982dee340930ee016 M

  Κατά πλειοψηφία, και με έντονες κριτικές από την πλευρά της αντιπολίτευσης, εγκρίθηκε στη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας ο ισολογισμός του δήμου για το 2017. Στη διάρκεια της συζήτησης ο αντιδήμαρχος οικονομικών Ηλίας Καλανταρίδης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι τα τακτικά έσοδα του δήμου μειώθηκαν κατά περίπου 350.000 €, ενώ το κόστος λειτουργίας του αυξήθηκε κατά περίπου 613.000 € -με συνέπεια η μεικτή ζημία να ανέρχεται σε περίπου 970.000 €, ένα ποσό που καλύφθηκε εν μέρει από χρηματοδοτικά προγράμματα (ύψους 655.000 €).

  Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης τόνισαν, μεταξύ άλλων, πως ενώ υπάρχει αποθεματικό που ξεπερνάει τα 9 εκατομμύρια € -το οποίο η δημοτική αρχή παρουσίασε ως ταμειακά διαθέσιμα- δεν γίνονται έργα (ιδίως στα χωριά, όπως σημείωσε ο Βαγγέλης Παππάς αλλά και ο Άρης Βέρρος). Κριτική ασκήθηκε σε βάρος της δημοτικής αρχής για το ζήτημα της ΔΕΠΟΣ, με τον Κωστή Σιμιτσή να τονίζει πως για πρώτη φορά υπάρει παραδοχή ότι ο δήμος χρωστάει 2,5 εκατομμύρια € και τον κ. Καλανταρίδη να απαντάει ότι το ποσό αυτό υπήρχε και σε άλλους ισολογισμούς. Ο Μάκης Παπαδόπουλος, από την πλευρά του, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι πληρώνει μεν αλλά δεν εισπράττει, ενώ σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Χρήστος Ποτόλιας.

   

 • Χωρίς νερό, από την Παρασκευή, οι Φίλιπποι! - Το σχόλιό μας: Στη ΔΕΥΑΚ θα σηκώσει κανείς το τηλέφωνο; 5e4eb9efd53f57d5716e5aeb42d5c259 M

  Αναστάτωση και εκνευρισμό έχει προκαλέσει στους κατοίκους των Φιλίππων η διακοπή της παροχής νερού επί 2 ολόκληρες ημέρες! Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, από την Παρασκευή δεν τρέχει σταγόνα νερού στις βρύσες των σπιτιών τους, ενώ και οι τουαλέτες είναι σε θλιβερή κατάσταση. Αιτία για τη διακοπή της υδροδότησης ήταν η βλάβη που υπέστη ένα μηχάνημα που χρησιμοποιείται στις γεωτρήσεις, με το κατάλληλο ανταλλακτικό να "έρχεται" από τη Θεσσαλονίκη. Το μηχάνημα επιδιορθώθηκε το απόγευμα, και σταδιακά αναμένεται να ξεκινήσει η αποκατάσταση της παροχής νερού.

  Το ενδιαφέρον με την διακοπή αυτή, πάντως, δεν είναι τόσο τα αίτια και το πότε θα επαναφερθεί η παροχή νερού (ή μάλλον, για να είμαστε σωστοί, δεν είναι μόνο τόσο τα αίτια και το πότε θα επαναφερθεί η παροχή νερού), αλλά το γεγονός ότι -όπως διαπιστώσαμε και εμείς από πρώτο χέρι- η επικοινωνία με το τμήμα δήλωσης βλαβών της ΔΕΥΑ Καβάλας είναι απλά αδύνατη -διότι, πολύ απλά, δεν σηκώνει κανείς το τηλέφωνο! Όπως διαπιστώσαμε, τελικά, υπήρχε πρόβλημα στην εκτροπή του τηλεφωνικού αριθμού στον οποίο "απαντάει" το κέντρο δήλωσης βλαβών της ΔΕΥΑΚ.

Winterun Poster

Nautical Club Of Kavala Logo

 44493438 1978268539139579 1920803640713412608 N

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας