Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018

ΔΣ Καβάλας για νερό στον Ζυγό - Ν. Ξανθόπουλος: "Μέσα στην εβδομάδα δρομολογείται λύση" Κύριο

Posted On Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 23:18 Γράφτηκε από τον

2 ημέρες μετά τη Λαϊκή Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στον Ζυγό για την περιεκτικότητα του νερού σε νιτρικά άλατα, το ζήτημα απασχόλησε εκ νέου την τοπική επικαιρότητα -με τη συζήτηση, αυτή τη φορά, να μεταφέρεται στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας.

Η συζήτηση ξεκίνησε με τον πρόεδρο της δημοτικής ενότητας Ζυγού Λεωνίδα Βουδούρη να διαβάζει μια ανακοίνωση (υπό μορφή δελτίου τύπου) το περιεχόμενο της οποίας σχετιζόταν με τη λαϊκή συνέλευση του Σαββάτου. Είχε προηγηθεί μια παρέμβαση του Μάκη Παπαδόπουλου με αφορμή την αναγγελία της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα ότι το ζήτημα των νιτρικών επρόκειτο να τεθεί προς συζήτηση με την παρουσία και τεχνικών διευθυντών της ΔΕΥΑΚ -με τον επικεφαλής του "Τόπου της Ζωής μας" να κατηγορεί τη διοίκηση του δήμου για αναξιοπιστία, αρνούμενος να ακούσει την άποψή τους, και τον Άρη Βέρρο να κατηγορεί τον κ. Παπαδόπουλο ότι "Έτσι όπως θέλει να το φέρει το θέμα, θέλει απλά να παίξει με τις κάμερες και τις εντυπώσεις."

Αμέσως μετά, η συζήτηση στράφηκε στα όσα είπε στη διάρκεια της λαϊκής συνέλευσης ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος (ο οποίος, μεταξύ άλλων, είχε υπογραμμίσει ότι "ναι μεν πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας διότι μπορεί στο μέλλον να υπάρξουν προβλήματα, αλλά για την ώρα η περιεκτικότητα του νερού σε νιτρικά άλατα είναι σε φυσιολογικά επίπεδα -το νερό, μάλιστα, είναι κατάλληλο ακόμα και για εμφιάλωση, απλά θα πρέπει να το ζεσταίνουμε προτού το χορηγήσουμε σε πολύ μικρά παιδιά"), ενώ από την πλευρά της δημοτικής αρχής τονίστηκε ότι "το 2012 ήταν η ΔΕΥΑΚ αυτή που είχε αρχίσει να μετράει την περιεκτικότητα σε νιτρικά άλατα. Η ΔΕΥΑΚ είναι αυτή που θα βρει και τώρα τη λύση, παρά το ότι αυτή τη στιγμή κατηγορείται από όλους. Με το να λέμε ότι δεν έχουμε εμπιστοσύνη δεν γίνεται δουλειά"

Η συζήτηση συνεχίστηκε με αρκετές αντεγκλήσεις, με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Νίκο Ξανθόπουλο να υπεραμύνεται του έργου του, δηλώνοντας ότι "δεν περίμενα να ζήσω, εν έτει 2018, τον Ζορό, τον υπερασπιστή των αδυνάτων (μιλώντας για τον Μάκη Παπαδόπουλο). Η ΔΕΥΑΚ δεν είναι σάκος του μποξ για να εκτονώνονται πάνω της όσοι είναι καιροσκόποι, αυτό ας το καταλάβουν όσοι έχουν μυριστεί πολιτικό όφελος. Ο νομίατρος Χρήστος Παπαδόπουλος δεν μίλησε για θέματα ασφάλειας στο νερό αλλά επισήμανε ότι πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή. Ο Μάκης Παπαδόπουλος βλέπει παντού κινδύνους, χωρίς όμως να λογαριάζει ότι με αυτή του τη στάση προκαλεί περισσότερες φοβίες στους κατοίκους" ενώ τόνισε ότι "από την Τρίτη θα ξεκινήσουμε την εγκατάσταση 4650 ιδιωτικών παροχών σε διάφορες περιοχές της Καβάλας." Μνεία έγινε, επίσης, και για το πρόγραμμα της απονιτροποίησης, το οποίο ολοκληρώνεται στις 16 Φεβρουαρίου χωρίς να έχει ενταχθεί σε αυτό κανένας αγρότης από την περιοχή του πρώην δήμου Φιλίππων (όπως επεσήμανε η κ. Τσανάκα).

Λίγη ώρα αργότερα, πάντως, ο κ. Ξανθόπουλος δήλωσε ότι "μέσα στην εβδομάδα -ενδεχομένως και αύριο Τρίτη- θα επιχειρήσουμε την πρόσμειξη του νερού του Ζυγού με νερό από καθαρότερες πηγές. Με αυτό τον τρόπο πιστεύουμε ότι θα δοθεί λύση στο πρόβλημα και ότι οι κάτοικοι του Ζυγού θα συνεχίσουν να πίνουν ποιοτικό νερό"

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • ΔΕΥΑ Καβάλας: Στάση εργασίας, βλάβη στο Ζυγό και...επισκευή οχημάτων για ασφαλτικά C4dd54699aa4493c0d4c06e034b6d12c M

  Χωρίς να υπάρξουν κάποια "παρατράγουδα", και με την παρουσία τόσο του προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας Μάκη Μακρογιάννη όσο και εκπροσώπων του ΠΑΜΕ, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η στάση εργασίας που προκήρυξε το σωματείο των εργαζόμενων στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Καβάλας. Οι συμμετέχοντες στη στάση εργασίας συγκεντρώθηκαν, περί τη 1 το μεσημέρι, έξω από το κεντρικό κτίριο της ΔΕΥΑΚ στο Περιγιάλι και, λίγη ώρα μετά, αποχώρησαν. Οι εκτιμήσεις για τη συμμετοχή στη στάση εργασίας διαφέρουν, καθώς ενώ ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ξανθόπουλος με δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ σημείωσε ότι περίπου το 50% των εργαζόμενων συμμετείχαν, κύκλοι εντός της διοίκησης του σωματείου των εργαζόμενων ανέφεραν ότι το ποσοστό των συμμετεχόντων στη στάση αυξήθηκε σταδιακά, ξεπερνώντας το 80%.

  Σύμφωνα, βέβαια, με τη διοίκηση του σωματείου αρκετοί εργαζόμενοι χρειάστηκε να επέμβουν στην περιοχή του Ζυγού προκειμένου να επισκευάσουν τη ζημιά που παρουσιάστηκε στο δίκτυο ύδρευσης της περιοχής. Μια ζημιά που προκάλεσε -για μια ακόμα φορά- τα παράπονα πολλών κατοίκων του Ζυγού, λίγες μόνο ημέρες μετά τα όσα έλαβαν χώρα στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας σχετικά με την περιεκτικότητα του νερού σε νιτρικά άλατα.

  Αργά το βράδυ της Πέμπτης, πάντως, ο κ. Ξανθόπουλος ανέρτησε μια σειρά από βίντεο στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, με αντικείμενο την επισκευή ενός μηχανήματος που διαθέτει η ΔΕΥΑΚ για την παραγωγή ασφαλτομείγματος -και το οποίο χρησιμοποιείτο στο παρελθόν για την αποκατάσταση του οδοστρώματος μετά από εργασίες στο δίκτυο ύδρευσης, αλλά εδώ και πολλούς μήνες είχε παρατηθεί λόγω βλάβης. Στο συνοδευτικό κείμενο της ανάρτησης ο κ. Ξανθόπουλος δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές κατά μερίδας εργαζόμενων της επιχείρησης για το ότι επί 18 μήνες ισχυριζόταν ότι το μηχάνημα δεν μπορούσε να επισκευαστεί, τονίζοντας ότι οι επισκευές πραγματοποιήθηκαν από εξωτερικό συνεργάτη-εργολάβο

 • Νέες διαβεβαιώσεις δήμου Καβάλας για το νερό στον Ζυγό - Τι απαντάνε οι κάτοικοι 31433c62b019f0334770e3b69925e265 M

  Συνεχίζει να απασχολεί έντονα την τοπική κοινή γνώμη το ζήτημα της περιεκτικότητας του νερού του Ζυγού (και της ευρύτερης περιοχής) σε νιτρικά άλατα. Μετά και τη συζήτηση που έλαβε χώρα στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, την περασμένη Δευτέρα, η ΔΕΥΑ Καβάλας εξέδωσε μια ανακοίνωση (με την υπογραφή του προέδρου Νίκου Ξανθόπουλου), στην οποία γίνεται μνεία για τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει για την επίλυση του σημαντικού αυτού προβλήματος:

  Η ΔΕΥΑ Καβάλας σε συνέχεια της ενημέρωσης που πραγματοποίησε στη Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Ζυγού, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018, αισθάνεται την υποχρέωση να ενημερώσει υπεύθυνα τους κατοίκους του Δήμου Καβάλας καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο για τα εξής:

  Η ΔΕΥΑΚ παρακολουθεί τακτικά την ποιότητα του πόσιμου νερού στα δίκτυα ύδρευσης του Δήμου Καβάλας, πραγματοποιώντας, από κοινού με τη Δ/νση Υγείας, τις δειγματοληψίες που προβλέπονται από τη Νομοθεσία.

  Παρ' όλο που μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα είναι μέσα στα επιτρεπόμενα όρια, μετά από συνεννόηση της Δ/νσης Υγείας με τη Δημοτική Αρχή και την ΔΕΥΑΚ και για να αντιμετωπιστεί ενδεχόμενη μελλοντική αύξηση των νιτρικών, η ΔΕΥΑΚ έχει κάνει τα εξής:

  • Ερευνητική γεώτρηση στο ρέμα Λιμνιάς, που έδειξε καλό ποιοτικά νερό αλλά σε μικρές ποσότητες.
  • Συνεχίζει τη μελέτη, που τελειώνει σύντομα, για την υδροδότηση της Δ.Ε. Φιλίππων με νερό από το Κεφαλάρι.
  • Εκτελεί γεωφυσική έρευνα για εντοπισμό κατάλληλων σημείων για ανόρυξη νέων γεωτρήσεων.
  • Εκτελεί υδρογεωλογική έρευνα για εντοπισμό των αιτίων της νιτρορύπανσης και καθορισμό μέτρων αντιμετώπισης του θέματος.
  • Εξετάζει τη δυνατότητα χρησιμοποίησης παλαιών γεωτρήσεων του ΙΓΜΕ σε Ζυγός και Κρυονέρι.

  Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και μια ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη το γραφείο τύπου του δήμου Καβάλας:

  Ο Δήμος Καβάλας με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες του,  ενημερώνει τους κατοίκους του Ζυγού Καβάλας πως σύμφωνα με τα όσα επισήμως βεβαιώνει η πλέον αρμόδια και υπεύθυνη δημόσια Αρχή, διά του Προϊσταμένου Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κ. Παπαδόπουλου Χρήστου, ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΠΟΣΙΜΟΥ ΥΔΑΤΟΣ ΣΤΟ ΖΥΓΟΣ.

  Εξάλλου, όπως δήλωσε η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας στις 12/2/2018, δρομολογούνται από καιρό όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε στο μέλλον να αμβλυνθεί το πρόβλημα. Προς τούτο, ο Δήμος Καβάλας θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

  Φαίνεται, πάντως, πως οι κάτοικοι του Ζυγού έχουν σχηματίσει διαφορετική άποψη, όπως μπορούμε να διαβάσουμε σε μια ανάρτηση στον ιστότοπο www.zygoskavalas.gr (την ανάρτηση υπογράφει ο Πάνος Παχίδης):

  Στο δημοτικό συμβούλιο παραβρεθήκαμε και πέντε έξι πολίτες που μένουν στο Ζυγό,εκπροσωπώντας μας όταν του δόθηκε ο λόγος μίλησε ο Ντέμης Κοτσακίδης.Δυστυχώς αυτό που διαπιστώσαμε είναι πάρα πολύ λυπηρό.
  Δεν ξέρω ποιος ενημερώνει την δήμαρχο,αλλά αυτός που το κάνει έχει μεγάλη ευθύνη για την λάθος πληροφόρηση της.
  Η δήμαρχος επικαλέστηκε ότι ο νομίατρος  κ Παπαδόπουλος είπε ότι δεν υπάρχει ανησυχία για τους κατοίκους,ότι όλα είναι εντάξει,μάλιστα χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ο νομίατρος είπε ότι το νερό είναι έτοιμο για εμφιάλωση.
  Η αλήθεια είναι σε ερώτηση που έγινε προς τον νομίατρο είπε ότι εάν τα νιτρικά είναι κάτω από το επιτρεπτό όριο μπορεί να επιτραπεί εμφιάλωση,έλα όμως που τα νιτρικά 11 μήνες το χρόνο είναι πάνω από το ανώτερο επιτρεπτό όριο.
  Δεν της μετέφεραν ότι αγανακτισμένος ο νομίατρος σε πρώτο ενικό του είπε στον κύριο Ξανθόπουλο ότι δεν έχει τηρήσει ο δήμος της δεσμεύσεις του για ενημέρωση ως προς το χρονοδιάγραμμα των εργασιών και τι εργασίες πρόκειται να κάνουν ώστε τα μην υπάρχει πρόβλημα στο νερό.
   Μα όταν υπάρχει τέτοιας μορφής παραπληροφόρηση τι περιμένουμε να λυθεί το πρόβλημα μας.
  Όταν δημοτικός σύμβουλος σχίζει τις αφίσες που είχαν αναρτηθεί για την λαϊκή συνέλευση ώστε να μην ενημερωθούν οι πολίτες του χωριού μας και ενδεχομένως να μην παραβρεθούν στην συνέλευση,τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτούς τους ανθρώπους λύση;
  Δυστυχώς οι αυλικοί της κυρίας δημάρχου κάνουν πιστεύω την μεγαλύτερη ζημιά,όσο τους έχει δίπλα της δεν μπορεί να παραχθεί έργο.
  Εμείς πρέπει να εντατικοποιήσουμε τις δράσεις μας,να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για καθαρό νερό στα σπίτια μας. Στο Χθεσινό  δημοτικό συμβούλιο παραβρεθήκαμε και πέντε έξι πολίτες που μένουν στο Ζυγό.
  Δυστυχώς αυτό που διαπιστώσαμε είναι πάρα πολύ λυπηρό.
  Δεν ξέρω ποιος ενημερώνει την δήμαρχο,αλλά αυτός που το κάνει έχει μεγάλη ευθύνη για την λάθος πληροφόρηση της.
  Η δήμαρχος επικαλέστηκε ότι ο νομίατρος  κ Παπαδόπουλος είπε ότι δεν υπάρχει ανησυχία για τους κατοίκους,ότι όλα είναι εντάξει,μάλιστα χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ο νομίατρος είπε ότι το νερό είναι έτοιμο για εμφιάλωση.
  Η αλήθεια είναι σε ερώτηση που έγινε προς τον νομίατρο είπε ότι εάν τα νιτρικά είναι κάτω από το επιτρεπτό όριο μπορεί να επιτραπεί εμφιάλωση,έλα όμως που τα νιτρικά 11 μήνες το χρόνο είναι πάνω από το ανώτερο επιτρεπτό όριο.
  Δεν της μετέφεραν ότι αγανακτισμένος ο νομίατρος σε πρώτο ενικό του είπε στον κύριο Ξανθόπουλο ότι δεν έχει τηρήσει ο δήμος της δεσμεύσεις του για ενημέρωση ως προς το χρονοδιάγραμμα των εργασιών και τι εργασίες πρόκειται να κάνουν ώστε τα μην υπάρχει πρόβλημα στο νερό.
   Μα όταν υπάρχει τέτοιας μορφής παραπληροφόρηση τι περιμένουμε να λυθεί το πρόβλημα μας.
  Όταν δημοτικός σύμβουλος σχίζει τις αφίσες που είχαν αναρτηθεί για την λαϊκή συνέλευση ώστε να μην ενημερωθούν οι πολίτες του χωριού μας και ενδεχομένως να μην παραβρεθούν στην συνέλευση,τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτούς τους ανθρώπους λύση;
  Δυστυχώς οι αυλικοί της κυρίας δημάρχου κάνουν πιστεύω την μεγαλύτερη ζημιά,όσο τους έχει δίπλα της δεν μπορεί να παραχθεί έργο.
  Εμείς πρέπει να εντατικοποιήσουμε τις δράσεις μας,να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για καθαρό νερό στα σπίτια μας.

 • TAP στο ΔΣ Καβάλας: Άλλα έλεγε ο κ. Τσίπρας πριν 3 χρόνια και άλλα τώρα... Ec4898fbc1b44c0fd2eda9b4e9edf817 M

  Το θέμα της όδευσης του αγωγού φυσικού αερίου TAP απασχόλησε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, το απόγευμα της Δευτέρας, με αφορμή την ενημέρωση του σώματος για την εκδίκαση της προσφυγής των κατοίκων της περιοχής των Τεναγών (σε συνεργασία και με το δήμο Καβάλας). Η ενημέρωση έγινε από τον Χρυσόστομο Βελάκη, έναν από τους πληρεξούσιους δικηγόρους του δήμου, ο οποίος αφού περιέγραψε τα όσα έγιναν την περασμένη Τετάρτη (λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε εδώ) εξέφρασε για μια ακόμα φορά τη δυσφορία του για το γεγονός πως το Ελληνικό Δημόσιο άσκησε παρέμβαση υπέρ της κοινοπραξίας του TAP και κατά του δήμου και των αγροτών.

  Όλα αυτά 3 χρόνια μετά την επίσκεψη του τότε επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης (και νυν πρωθυπουργού) Αλέξη Τσίπρα στην Καβάλα -στο πλαίσιο της πρεκλογικής του εκστρατείας για τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015- και της ενημέρωσής του από τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας Θέμη Καλπακίδη για το θέμα της όδευσης του TAP:

  Μετά την ενημέρωση από τον κ. Βελάκη, εκδόθηκε νέα απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο, που δηλώνει εκ νέου την αντίθεση του στην προτεινόμενη όδευση και η οποία (απόφαση), εξουσιοδοτεί την Δήμαρχο να παρέμβει εκ νέου θεσμικά για τα περαιτέρω. Η απόφαση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με τον κ. Ποτόλια να δηλώνει κατά του περιεχόμενου της απόφασης.

  Σχόλιο γράφοντος:

  Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του δήμου Καβάλας επισημαίνεται ότι

  Ο Δήμος Καβάλας αποδείχθηκε, πως στην πράξη είναι ο μόνος επίσημος θεσμικός φορέας που τάσσεται διαχρονικά με κάθε νόμιμο μέσο στο πλευρό των αγροτών, κάτι που απέδειξε περίτρανα και η σφοδρή αντιδικία, ενώπιον του ανώτατου δικαστηρίου, όπως αυτή περιγράφηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του. Ήρθε η ώρα, όλοι να αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους και να μην χρησιμοποιούν το τόσο σοβαρό θέμα για μικροπολιτικούς λόγους.

  Το τονίζουμε αυτό διότι λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης αυτής ορισμένοι συμπολίτες θυμήθηκαν πως όταν αναβίωσε το Cosmopolis το 2016, βασικός χορηγός της διοργάνωσης (με ένα ποσό της τάξης των 15.000 €) ήταν η κοινοπραξία του TAP.

  Δε διαφωνούμε με την άποψή τους -θυμίζουμε ότι και τότε η δημοτική αρχή Καβάλας είχε κατηγορηθεί ότι προτιμούσε τα χρήματα του TAP (ή, λίγο καιρό αργότερα, τα εκχιονιστικά μηχανήματα και τα άλλα αντισταθμιστικά οφέλη) από την συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών.

  Αλλά καλό είναι να υπενθυμίσουμε πως Όποτε οι αγρότες ζήτησαν τη βοήθεια της δημοτικής αρχής Καβάλας, αυτή δόθηκε απλόχερα, έστω και αν κάποιοι (ας έχουμε στο μυαλό μας το ότι η προσφυγή στο ΣτΕ κατατέθηκε όχι μόνο από τους κατοίκους της Δ.Ε. Φιλίππων αλλά και από τη δημοτική αρχή Καβάλας, η οποία όρισε και τον πληρεξούσιο δικηγόρο Χρ. Βελάκη). Σε αντίθεση, δε, με τους βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι στην κυριολεξία όποτε ακούν για TAP "εξαφανίζονται"

  Ας μη ξεχνάμε, φυσικά, και τη σύσκεψη στο δημαρχείο Καβάλας (πρωτοβουλία του δήμου ήταν και αυτή) παρουσία του τότε διευθυντή του TAP στην Ελλάδα Ρίκαρντ Σκούφιας, η οποία είχε "ναυαγήσει" λόγω της επιμονής της κοινοπραξίας στο ζήτημα της όδευσης.

  Επιπλέον, ουδείς είπε τόσα χρόνια ότι δεν ήθελε τον αγωγό TAP. Ακόμα και ο Αγροτικός Σύλλογος Καβάλας, διαμέσου του κ. Καλπακίδη, διεμήνυε ότι επιθυμούσε την κατασκευή του αγωγού -με την προϋπόθεση ότι θα αλλάξει η όδευση. Συνεπώς δε βλέπουμε το λόγο για τον οποίο δε θα έπρεπε να υπάρχουν επαφές της δημοτικής αρχής με τον TAP (όπως έγινε στο πλαίσιο της χορηγίας για το Cosmopolis ή των αντισταθμιστικών μέτρων).

Keelpno Banner 300 250

Dipethe Kavalas Ianouarios Aprilios 2018

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Banner Istoria Festival

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας