Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017

"Ομηρία" ανήλικου παιδιού από...τον πατέρα του στις Κρηνίδες! Κύριο

Posted On Δευτέρα, 01 Μαΐου 2017 23:47 Γράφτηκε από τον

Αναστάτωση προκάλεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Κρηνίδων και στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ένας 36χρονος κάτοικος Κρηνίδων, ο οποίος αρνήθηκε να παραδώσει το ηλικίας 4,5 ετών παιδί του στη μητέρα του (και πρώην σύζυγό του) χρησιμοποιώντας...ένα γαλλικό κλειδί και απειλώντας να χρησιμοποιήσει το παιδί σαν ανθρώπινη ασπίδα!

Το περιστατικό έλαβε χώρα το απόγευμα της Πρωτομαγιάς, με τον 36χρονο να φιλοξενεί προσωρινά στην οικία του το γιο του -ο οποίος μένει μόνιμα στο Μεσολόγγι μαζί με τη μητέρα του. Όταν η τελευταία μετέβη στην οικία του 36χρονου για να παραλάβει το παιδί -μιας και έχει αναλάβει την κηδεμονία του-, αυτός αρνήθηκε ισχυριζόμενος ότι ο χρόνος που διαθέτει μαζί του είναι πολύ λίγος εξαιτίας της απόστασης που χωρίζει τις Κρηνίδες από την πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι και μετέβησαν στην οικία του 36χρονου. Ωστόσο ο τελευταίος όχι μόνο δεν πτοήθηκε από την παρουσία τους αλλά απείλησε ότι θα χρησιμοποιήσει ένα γαλλικό κλειδί πάνω στο ίδιο το παιδί του!

 

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν για αρκετή ώρα, μέχρις ότου η Πταισματοδίκης Καβάλας εκδώσει (περί τις 9 το βράδυ) ένταλμα εισόδου στην οικία του 36χρονου. Άμα τη έκδοση του εντάλματος άνδρες της ΟΠΚΕ εισέβαλαν στην οικία του 36χρονου, τον συνέλαβαν -χωρίς ο τελευταίος να προβάλει αντίσταση- και απελευθέρωσαν το γιο του.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Ψήφισμα με...αποχώρηση υπέρ του Αρχιμανδρίτη Παύλου Κίτσου - 9000 υπογραφές από πολίτες 71d614ca0f1d1977f8e721cafc24a502 M

  Με την αποχώρηση της παράταξης του Άρη Βέρρου και την αποδοχή από τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις -έστω και μετά από διευκρινίσεις- εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας ψήφισμα υπέρ της υποψηφιότητας του αρχιμανδρίτη Παύλου Κίτσου για τη θέση του Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου. Στο ψήφισμα τονίζεται με έμφαση (σε 2 διαφορετικά σημεία) ότι δεν τίθεται θέμα παρέμβασης και ανάμιξης στις διεργασίες της εκκλησίας, αλλά απλά εκφράζεται η επιθυμία του λαού.

  Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΔΣ Καβάλας Γιώργος Γραμμένος αναφέρθηκε σε ένα κείμενο που κατατέθηκε στην έδρα από την "Συντονιστική Επιτροπή υπέρ του Παύλου Κίτσου", το οποίο συνοδεύεται από περίπου 9000 υπογραφές πολιτών που εκφράζουν την στήριξή τους στο πρόσωπο του αρχιμανδρίτη.

  Στη διάρκεια της συζήτησης, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα μίλησε για την ξαφνική μετάβασή της στην Αθήνα το πρωί της Παρασκευής προκειμένου να συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, ο οποίος -σύμφωνα με την ίδια- την παρότρυνε να αποστείλει το επίμαχο ψήφισμα όποτε αυτό εκδοθεί. Η μετάβαση αυτή επικρίθηκε από τον επικεφαλής του "Τόπου της Ζωής μας" Μάκη Παπαδόπουλο, ο οποίος την χαρακτήρισε ως "θεσμικά απαράδεκτη" από τη στιγμή που δεν υπήρχε κάποια ενημέρωση του σώματος. Από τη μεριά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κωστής Σιμιτσής ζήτησε να είναι το κείμενο του ψηφίσματος όσο το δυνατόν πιο διακριτικό (απέναντι, μάλιστα, σε έναν φορέα με τις δικές του ιδιαιτερότητες, όπως η Ιερά Σύνοδος), ενώ ο Βαγγέλης Παππάς προειδοποίησε ότι οι κινητοποιήσεις που έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες υπέρ του αρχιμανδρίτη θα "κάψουν" την υποψηφιότητά του. Τέλος, ο Άρης Βέρρος διάβασε το δελτίο τύπου που εστάλη λίγη ώρα πριν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και αποχώρησε -μαζί με τους υπόλοιπους συμβούλους της "Συμπαράταξης Πολιτών"

 • Από το Γυμνάσιο Αμυγδαλεώνα στο Λύκειο Κρηνίδων μέχρι...νεοτέρας! 22a9c2b8a87d4261f1f57bffc9894bd5 M

  Μέχρι τις 12 Οκτωβρίου θα πρέπει να περιμένουν οι μαθητές και οι μαθήτριες που αποφοίτησαν, την περασμένη σχολική χρονιά, από το Γυμνάσιο Αμυγδαλεώνα για να διαπιστώσουν αν θα μπορούν να επιλέξουν το λύκειο στο οποίο θα συνεχίσουν τις σπουδές τους ή όχι. Εκείνη την ημέρα έχει προγραμματιστεί να εκδικαστεί στο ΣτΕ η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι γονείς των μαθητών κατά της απόφασης που έλαβε ο διευθυντή Β'βάθμιας εκπαίδευσης Απόστολος Βαγενάς περί υποχρεωτικής εγγραφής των αποφοίτων στο Λύκειο Κρηνίδων λόγω εγγύτητας των 2 οικισμών και μειωμένου αριθμού μαθητών στο λύκειο.

  Την προηγούμενη εβδομάδα απορρίφθηκε το αίτημα προσωρινής διαταγής που είχαν καταθέσει οι γονείς για την αναστολή της ισχύος της απόφασης Βαγενά - μια απόρριψη που προκάλεσε αναστάτωση στις τάξεις τόσο των γονέων όσο και των ίδιων των μαθητών, από τη στιγμή που μέχρι και την περασμένη σχολική χρονιά (λόγω του δικαιώματος επιλογής σχολικής μονάδας) οι περισσότεροι μαθητές από τον Αμυγδαλεώνα εγγράφονταν στο 2ο Λύκειο Καβάλας. Αν και αρχικά τέθηκε το ενδεχόμενο να υποβληθούν μαζικά αιτήσεις μετεγγραφής των μαθητών στο 2ο ΓΕΛ Καβάλας (με βάση πληροφορίες που έκαναν λόγο για ύπαρξη πολλών διαθέσιμων θέσεων στο εν λόγω σχολείο), αιτήσεις για μετεγγραφή κατέθεσαν μόνο 5 μαθητές -οι 2 εξ αυτών λόγω μετακόμισης και οι άλλοι 3 λόγω ειδικών περιστάσεων. Και οι 5 αυτές αιτήσεις έγιναν δεκτές. Όσον αφορά τους υπόλοιπους μαθητές, αποφασίστηκε να αναμένουν την 12η Οκτωβρίου για να κινηθούν ανάλογα -μέχρι τότε, θα φοιτούν στο ΓΕΛ Κρηνίδων.

 • Προγραμματίζεται διακοπή νερού στις Κρηνίδες 5acdaa61bad01e336d4682649714f4e7 M

  Από τις 7 το πρωί της Τρίτης θα διακοπεί η παροχή νερού στις Κρηνίδες, λόγω διαρροής που εντοπίστηκε στο δίκτυο ύδρευσης εντός του οικισμού. Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Καβάλας Νίκο Ξανθόπουλο, η διακοπή θα διαρκέσει περίπου 5 ώρες, ενώ θα χρειαστεί ακόμα και να ξηλωθεί η λιθοδομή εντός του πεζόδρομου των Κρηνίδων.

  Ο κ. Ξανθόπουλος, πάντως, δεν παρέλειψε να αφήσει κατά αυτών που διενήργησαν την ανάπλαση του πεζόδρομου των Κρηνίδων, λέγοντας ότι "ασχολήθηκαν μόνο επιφανειακά. Το δίκτυο ύδρευσης, κάτω από τον πεζόδρομο, έχει κατασκευαστεί πριν 30-40 χρόνια..."

AFISA FINAL 2017 Smaller

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Banner Istoria Festival

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Card Dj Curves 1

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας