Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018

"Ομηρία" ανήλικου παιδιού από...τον πατέρα του στις Κρηνίδες! Κύριο

Posted On Δευτέρα, 01 Μαΐου 2017 23:47 Γράφτηκε από τον

Αναστάτωση προκάλεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Κρηνίδων και στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ένας 36χρονος κάτοικος Κρηνίδων, ο οποίος αρνήθηκε να παραδώσει το ηλικίας 4,5 ετών παιδί του στη μητέρα του (και πρώην σύζυγό του) χρησιμοποιώντας...ένα γαλλικό κλειδί και απειλώντας να χρησιμοποιήσει το παιδί σαν ανθρώπινη ασπίδα!

Το περιστατικό έλαβε χώρα το απόγευμα της Πρωτομαγιάς, με τον 36χρονο να φιλοξενεί προσωρινά στην οικία του το γιο του -ο οποίος μένει μόνιμα στο Μεσολόγγι μαζί με τη μητέρα του. Όταν η τελευταία μετέβη στην οικία του 36χρονου για να παραλάβει το παιδί -μιας και έχει αναλάβει την κηδεμονία του-, αυτός αρνήθηκε ισχυριζόμενος ότι ο χρόνος που διαθέτει μαζί του είναι πολύ λίγος εξαιτίας της απόστασης που χωρίζει τις Κρηνίδες από την πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι και μετέβησαν στην οικία του 36χρονου. Ωστόσο ο τελευταίος όχι μόνο δεν πτοήθηκε από την παρουσία τους αλλά απείλησε ότι θα χρησιμοποιήσει ένα γαλλικό κλειδί πάνω στο ίδιο το παιδί του!

 

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν για αρκετή ώρα, μέχρις ότου η Πταισματοδίκης Καβάλας εκδώσει (περί τις 9 το βράδυ) ένταλμα εισόδου στην οικία του 36χρονου. Άμα τη έκδοση του εντάλματος άνδρες της ΟΠΚΕ εισέβαλαν στην οικία του 36χρονου, τον συνέλαβαν -χωρίς ο τελευταίος να προβάλει αντίσταση- και απελευθέρωσαν το γιο του.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Χωρίς τράπεζα θα μείνουν οι Κρηνίδες; - Κλείνει και το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς! 48a412e391fc64efde498a5e52c82be8 M

  Χωρίς τράπεζα κινδυνεύουν να μείνουν οι Κρηνίδες, -και, μαζί με αυτές, ολόκληρος ο πρώην δήμος Φιλίππων-, καθώς ολοένα και πληθαίνουν οι επιβεβαιώσεις για την πληροφορία ότι το μοναδικό υποκατάστημα που λειτουργεί αυτή τη στιγμή στον οικισμό πρόκειται να κλείσει άμεσα!

  Ο λόγος για το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο -όπως φαίνεται- μπαίνει κάτω από τον "πέλεκυ" που επιβάλλεται σταδιακά σε πολλά υποκαταστήματα της ίδιας τράπεζας που λειτουργούν στην επαρχία -όπως στη Σταυρούπολη (μια περίπτωση με την οποία ασχοληθήκαμε πρόσφατα) και στο Καλαμπάκι. Ένας "πέλεκυς" που -και εδώ- πέφτει στο όνομα της εξοικονόμησης πόρων από την τράπεζα. Δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί το πότε ακριβώς θα κλείσει το υποκατάστημα στις Κρηνίδες, καθώς άλλοι ισχυρίζονται ότι το λουκέτο θα "πέσει" στο τέλος του μήνα και άλλοι στα μέσα Μαρτίου. Ωστόσο

  Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για παραμονή μόνο ενός ΑΤΜ -και αυτό, όμως, μόνο για ανάληψη μετρητών, όπως καταγγέλουν αναγνώστες μας. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι για οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή οι κάτοικοι -είτε απλοί πολίτες είτε επαγγελματίες- θα πρέπει να πηγαίνουν είτε στην Καβάλα είτε στο Δοξάτο! Και αν για τους νεαρότερους ηλικιακά μια τέτοια εξέλιξη ίσως να μην προβληματίζει ιδιαίτερα, λόγω μεγαλύτερης εξοικείωσης με το e-banking, σίγουρα δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τους μεγαλύτερους ηλικιακά συμπολίτες μας.

 • Δήμαρχος Καβάλας για πεζόδρομο Κρηνίδων: "Ο πεζόδρομος είναι πεζόδρομος" (βίντεο) 47f298eadf849abac2e6fc081a249755 M

  Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, ο σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόδωρος Μουριάδης έθεσε προς συζήτηση το ζήτημα του πεζόδρομου των Κρηνίδων -το οποίο ανακινήθηκε τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την τακτική παρουσία αστυνομικής δύναμης για την αποτροπή της στάθμευσης οχημάτων εντός αυτού. Η απάντηση της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα ήταν σαφής:

  "Ο πεζόδρομος είναι πεζόδρομος. Θα αλλάξουμε το όνομα, θα αλλάξουμε τη φιλοσοφία;"

  Νωρίτερα, τόσο ο (προερχόμενος από τις Κρηνίδες) αντιδήμαρχος οικονομικών Ηλίας Καλανταρίδης όσο και ο κ. Μουριάδης υποστήριξαν, μιλώντας στο Kavala Portal, τη χρήση του πεζόδρομου των Κρηνίδων -μάλιστα, ο κ. Μουριάδης υπογράμμισε ότι "η σχετική συγκοινωνιακή μελέτη είχε εγκριθεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, επί των ημερών της διοίκησης Σιμιτσή. Από τη στιγμή που η μελέτη αυτή είναι σε ισχύ μιλάμε για πεζόδρομο. Σύμφωνα, δε, με τη μελέτη αυτή προβλέπεται ως χώρος στάθμευσης των ΙΧ οχημάτων το κομμάτι του δρόμου το οποίο βρίσκεται κάτω από τον κεντρικό δρόμο που διασχίζει τις Κρηνίδες, και το οποίο περνάει και από το κοινοτικό κατάστημα των Κρηνίδων"

 • Πεζόδρομος Κρηνίδων: Ιστορίες καθημερινής "τρέλας" και μια "σβησμένη" ανάρτηση...αντιδημάρχου! (ηχητικό) 246fa98c2fdf11fd44e095661eb19e52 M

  Ένας πεζόδρομος η κατασκευή του οποίου είχε χαιρετιστεί "μετά βαΐων και κλάδων" -παρά τις αποδεδειγμένες κακοτεχνίες του- έχει μπει τις τελευταίες εβδομάδες στο στόχαστρο, με αφορμή τις διαμαρτυρίες μερίδας καταστηματαρχών της περιοχής -διαμαρτυρίες, μάλιστα, οι οποίες δείχνουν να έχουν ακόμα και "πολιτική" χροιά και να έχουν οδηγήσει στη δημιουργία "χάσματος" μέσα στις τάξεις της ίδιας της συμπολίτευσης του δήμου Καβάλας!

  Ο λόγος για τον πεζόδρομο των Κρηνίδων, στον οποίο είχαμε αναφερθεί και πριν από πολλούς μήνες, Τότε, με ανάρτησή μας σχολιάζαμε το γεγονός ότι κάποιοι κάτοικοι έμοιαζαν να μην λογαριάζουν τον νόμο, σταθμεύοντας τα αυτοκίνητά τους μέσα στον πεζόδρομο -ακόμα και πάνω στα ειδικά πλακίδια για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των τυφλών.

  Αξίζει, αρχικά, να αναφέρουμε ότι η αρχική μελέτη του οποίου είχε εκπονηθεί επί των ημερών του οποίου ξεκίνησε η κατασκευή του- επί των ημερών του τελευταίου δημάρχου του Καποδιστριακού δήμου Φιλίππων Λάζαρου Τσαταλμπασίδη και επικαιροποιήθηκε επί των ημερών της δημαρχίας Κωστή Σιμιτσή. Ο ίδιος του, μιλώντας στο Kavala Portal, υπογράμμισε ότι "η αλλαγή χρήσης σε πεζόδρομο είχε εγκριθεί από όλους τους αρμόδιους φορείς, ακόμα και από την Εφορεία Αρχαιοτήτων, ενώ οριστικοποιήθηκε από το ΥΠΕΚΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι διαβούλευση έγινε τόσο επί δημαρχίας Τσαταλμπασίδη όσο και στη δική μου θητεία, και μάλιστα ακόμα και ο σύλλογος των εμπόρων των Κρηνίδων -πρόεδρος του οποίου, εκείνη την εποχή, ήταν η νυν δημοτική σύμβουλος της συμπολίτευσης Βαρβάρα Μπαλτζίδου- συνηγόρησε υπέρ της πεζοδρόμησης. Οι μόνες ενστάσεις που τέθηκαν εκείνη την περίοδο αφορούσαν το απομακρυσμένο των θέσεων στάθμευσης από τον πεζόδρομο, αλλά άλλο αυτό και άλλο να μην θέλουν οι κάτοικοι την πεζοδρόμηση."

  Φαίνεται όμως ότι μερίδα κατοίκων και επαγγελματιών έχει αντίθετη άποψη. και μάλιστα την εκφράζει, τις τελευταίες εβδομάδες, ανοιχτά -μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  Αφορμή στάθηκε μια σειρά ελέγχων τους οποίους διενεργεί σε καθημερινή βάση η Αστυνομία (το ρεπορτάζ κάνει λόγο για καταγγελία από μέρους του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας για κυκλοφοριακή συμφόρηση στον παλιό δρόμο που περνάει μέσα από τις Κρηνίδες και συνδέει την Καβάλα απευθείας με τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, με την Αστυνομία να...επωφελείται της όλης κατάστασης και να ελέγχει και τον πεζόδρομο), κόβοντας κλήσεις και επιβάλλοντας πρόστιμα σε όσους σταθμεύουν τα οχήματά τους στον πεζόδρομο.

  Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει την αγανάκτηση της προαναφερθείσας μερίδας, τα μέλη της οποίας με συνεχείς αναρτήσεις στο Facebook επικρίνουν την αστυνομία για τη συνεχή της παρουσία και τον έλεγχο της τήρησης της πεζοδρόμησης (κατηγορώντας την, παράλληλα, για ελλιπείς ελέγχους στον πεζόδρομο της Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Καβάλα), σημειώνουν ότι ο πεζόδρομος των Κρηνίδων ούτως ή άλλως είναι άδειος, χωρίς κίνηση, και ότι δεν θα πρέπει να παρεμποδίζεται η παρουσία των οχημάτων για τις ανάγκες των καταστημάτων αλλά και των κατοίκων, σχολιάζουν ότι οι θέσεις στάθμευσης είναι περιορισμένες (μάλιστα, το απόγευμα της Τετάρτης χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό η πρωτοβουλία ενός κατοίκου των Κρηνίδων να παραχωρήσει χώρο στάθμευσης πλησίον μερικών καταστημάτων που λειτουργούν εντός του πεζόδρομου), και υπογραμμίζουν ότι άλλα πράγματα αναγράφονταν στην αρχική μελέτη και άλλα έγιναν στην πραγματικότητα!

  Μάλιστα, κάποιοι έφτασαν στο σημείο να ποστάρουν ακόμα και φωτογραφίες που -σύμφωνα με τους ίδιους- απεικόνιζαν την Hauptstrasse (τον μεγαλύτερο πεζόδρομο της Ευρώπης, μήκους 1,6 χιλιομέτρων, στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας)...γεμάτη με σταθμευμένα αυτοκίνητα! Αγνοώντας, όμως, ότι οι φωτογραφίες αυτές απεικόνιζαν...άλλους δρόμους της Χαϊδελβέργης (στους οποίους επιτρέπεται η κυκλοφορία των ΙΧ αυτοκινήτων), και όχι τον προαναφερθέντα πεζόδρομο!

  Obere Neckarstrasse

  Heidelberg Top View

  Και ενώ η δημοτική αρχή Καβάλας δείχνει να στηρίζει τη λειτουργία του πεζόδρομου, μια ανάρτηση του αντιδημάρχου παιδείας-αθλητισμού Γιώργου Φιλόσογλου στο γκρουπ "ΠΑΓΙΔΕΣ ΠΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ", το απόγευμα της Τετάρτης, μοιάζει να "ρίχνει λάδι στη φωτιά" καθώς -ούτε λίγο ούτε πολύ- τέθηκε θέμα αμφισβήτησης του αν ο πεζόδρομος των Κρηνίδων είναι όντως πεζόδρομος ή όχι!

  Αν και η ανάρτηση αυτή "κατέβηκε" λίγα λεπτά αργότερα -δεν γνωρίζουμε από ποιον-, το κείμενό της ήταν αρκετό για να προκαλέσει απορίες.

  Pezodromos Filosoglou

  Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειές μας δεν κατέστη δυνατόν να επικοινωνήσουμε με τον κ. Φιλόσογλου προκειμένου να ακούσουμε τη δική του τοποθέτηση. Ωστόσο, με αφορμή την σύσκεψη που πρόκειται να διεξαχθεί στο δημαρχείο Καβάλας με θέμα τους κανονισμούς χρήσης κοινόχρηστων χώρων και πεζοδρομίων, η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρία Φραντζεσκάκη ερωτήθηκε από το Kavala Portal για το καθεστώς του πεζόδρομου των Κρηνίδων. Η απάντησή της, όμως, κινήθηκε σε εντελώς διαφορετικό κλίμα, καθώς η ίδια της υποστήριξε ότι το επίμαχο τμήμα των Κρηνίδων είναι όντως πεζόδρομος και ότι -όπως ζητείται η τήρηση της νομιμότητας στην Καβάλα- θα πρέπει και στις Κρηνίδες να ζητείται η ίδια ακριβώς νομιμότητα.

  Αυτό που γνωρίζουμε, πάντως, για τους πεζόδρομους είναι το εξής:

  Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ως πεζόδρομος ορίζεται η οδός η οποία χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τους πεζούς. Στους πεζόδρομους επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση όλο το 24ωρο η κίνηση αυτοκινήτων παροχής πρώτων βοηθειών, των εκτελούντων υπηρεσία αυτοκινήτων Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικής καθώς και των οχημάτων των οργανισμών κοινής ωφέλειας, για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης. Επίσης, σύμφωνα με τη νομοθεσία, για πεζοδρόμια, πλατείες και πεζόδρομους ο δήμος με απόφασή του ορίζει τους όρους και προϋποθέσεις κίνησης και άλλων οχημάτων στους χώρους αυτούς.

  Αν υπάρχουν παράπονα από κατοίκους των Κρηνίδων για τον εν λόγω πεζόδρομο, μπορούν να τα καταθέσουν στη δημοτική αρχή και να τεθούν προς συζήτηση-διαβούλευση (άλλωστε, υπάρχουν και δημοτικοί σύμβουλοι -και δη αντιδήμαρχοι- που κατάγονται από τις Κρηνίδες, στους οποίους μπορούν να αποταθούν). Όχι τίποτα άλλο, διότι αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες περί μηνύσεων τότε το πράγμα "χοντραίνει"...

Keelpno Banner 300 250

Dipethe Kavalas Ianouarios Aprilios 2018

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Banner Istoria Festival

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας