Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Δελτίο τύπου της περιφέρειας ΑΜΘ για την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Posted On Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 20:36 Γράφτηκε από τον

Οι Δήμοι Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου, Σαμοθράκης καθώς και το Δημοτικό Διαμέρισμα Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου όπως επίσης οι Δήμοι Καβάλας και Παγγαίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας καθώς και ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, κατόπιν εξουδιοδότησης του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Καπάκη.

Ο κ. Μέτιος, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ. Κώστα Χουβαρδά, επισκέφθηκε την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και τους Δήμους Καβάλας και Παγγαίου όπου πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις στα γραφεία του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρου Μαρκόπουλου, της Δημάρχου Καβάλας κας Δήμητρας Τσανάκα και του Δημάρχου Παγγαίου κ. Φίλιππου Αναστασιάδη.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας όπου συμμετείχαν σε σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κωσταντίνου Αντωνιάδη και των πέντε Δημάρχων της περιοχής, Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου, Προσοτσάνης κ. Άγγελου Λυσσέλη, Νευροκοπίου κ. Βασίλη Γιαννόπουλου, Δοξάτου κ. Δημήτρη Δακαλάκη και Παρανεστίου κας Αλεξάνδρας Σωτηριάδου και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων.

Τέλος, οι κ.κ. Μέτιος και Χουβαρδάς επισκέφθηκαν το Δήμο Παρανεστίου όπου συμμετείχαν σε σύσκεψη με τη Δήμαρχο Παρανεστίου κα Αλεξάνδρα Σωτηριάδου.

Στις συσκέψεις έγινε εκτίμηση της κατάστασης που επικρατεί στις Περιφερειακές Ενότητες και τους Δήμους και αποφασίστηκε ο πληρέστερος συντονισμός για την αντιμετώπιση των φαινομένων, τη μετρίαση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας όπως αυτή διαμορφώνεται σήμερα και αναμένεται να διαμορφωθεί τις επόμενες ημέρες και την αποφυγή μελλοντικών δυστοκιών.

Η κατάσταση στις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Δράμας όπως καταγράφηκε παρουσιάζεται ιδιαίτερα δύσκολη λόγω των παρατεταμένων και μεγάλης έντασης  χιονοπτώσεων, της χαμηλής θερμοκρασίας και του μεγάλου αριθμού των περιοχών που πλήττονται ταυτόχρονα από την κακοκαιρία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παρουσιαστούν ορισμένες δυστοκίες ενώ στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας σημειώθηκε έλλειψη επαρκούς ποσότητας αλατιού.

Οι επισκέψεις του κ. Περιφερειάρχη στις περιοχές που πλήττονται ιδιαίτερα από την κακοκαιρία θα συνεχιστούν.

Σχετικά Άρθρα

 • Συμβουλές για το Σαρακοστιανό τραπέζι από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της περιφέρειας ΑΜΘ 035767c84c6e1390309e1fc079d2a987 M

  Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜΘ, ενόψει της περιόδου της σαρακοστής, επισημαίνει στους καταναλωτές  τα βασικότερα κριτήρια υγιεινής και αλλοιώσεων των αλιευμάτων:

  Α. Όσον αφορά τα Μαλακόστρακα ( γαρίδες, γάμπαρι, καραβίδες, καβούρια αστακοί κ.α).:

  Τα νωπά μαλακόστρακα φέρουν όστρακο γυαλιστερό και υγρό, τα πόδια τους είναι στερεά προσκολλημένα στο σώμα και δύσκαμπτα, τα μάτια τους είναι διαυγή, το κρέας τους είναι κυρίως λευκό ή λευκοκίτρινο και συμπαγές,  και η οσμή τους ευχάριστη.

  Τα αλλοιωμένα μαλακόστρακα έχουν συνήθως όστρακο ξηρό και γλοιώδες, τα πόδια τους αποσπώνται εύκολα, τα μάτια τους είναι βυθισμένα, η κοιλιά τους μαλακή και γλοιώδης, το κρέας τους είναι μαλακό, με κηλίδες κίτρινές ή μελανές και παρουσιάζουν δυσάρεστη οσμή.

  Β. Όσον αφορά τα Μαλάκια (Κεφαλόποδα, Οστρακοειδή).

  • Κεφαλόποδα (χταπόδια, μοσχοί, καλαμάρια, θράψαλα, σουπιές):

  Τα νωπά κεφαλόποδα πρέπει να έχουν οσμή ευχάριστη, σάρκα συμπαγή και ελαστική με όψη μαρμάρου, πλοκάμια και βεντούζες σταθερά στην έλξη, και η επιφάνεια τους να είναι υγρή και γυαλιστερή, τα μάτια να είναι γυαλιστερά και ζωηρά χωρίς κηλίδες.

  Συνηθέστερες μεταβολές στα αλλοιωμένα κεφαλόποδα:  Έχουν μάτια αποχρωματισμένα, σάρκα ξηρή, θολή, μυρίζουν δυσάρεστα και η εξωτερική τους επιφάνεια καλύπτεται από βλέννα.

  Για την νοθεία: οι μοσχοί φέρουν οκτώ πλοκάμια με μία σειρά βεντούζες, ενώ στα χταπόδια υπάρχουν δύο σειρές βεντούζες. Τα καλαμάρια δεν έχουν πλευρικά πτερύγια και το ουραίο πτερύγιο καταλαμβάνει τα 2/3 του σώματος, ενώ τα θράψαλα έχουν μικρότερο ουραίο πτερύγιο (δεν ξεπερνά  1/3 του σώματος).

  • Οστρακοειδή (μύδια, στρείδια. κυδώνια, χτένια, αχιβάδες, γυαλιστερές κλπ)

  Τα δίθυρα μαλάκια, εφόσον πωλούνται με κέλυφος, πρέπει να είναι ζωντανά. Το κέλυφος τους είναι κλειστό και ανοίγει δύσκολα με μαχαίρι ενώ αν παραμένει ανοιχτό με μία ελαφρά πίεση με τα δάκτυλα πρέπει να κλείσει ερμητικά. Το υγρό που περιέχει είναι άοσμο και διαυγές. Η σάρκα του συσπάται σε κάθε εξωτερικό ερέθισμα. Τα νεκρά δίθυρα έχουν κέλυφος ανοιχτό που δεν αντιδρά στην πίεση, ενώ έχουν οσμή δυσάρεστη.

  Όλα τα δίθυρα μαλάκια πρέπει να προέρχονται από περιοχές υγειονομικά ελεγχόμενες από την κτηνιατρική υπηρεσία. Προς πώληση διατίθενται μόνο αφού διέλθουν από Κέντρο Αποστολής(Κ.Α), όπου συσκευάζονται σε δίχτυ, στο εσωτερικό του οποίου τοποθετείται αδιάβροχη καρτέλα, στην οποία αναγράφονται υποχρεωτικά ο κωδικός του Κ.Α, η ημερομηνία συλλογής και η προέλευσή των διθύρων. 

  Τα μύδια που πωλούνται χωρίς κέλυφος συσκευάζονται σε πλαστικό σακουλάκι που περιέχει ποσότητα νερού. Συντηρούνται σε ψύξη ή τοποθετούνται πάνω σε πάγο. Στην συσκευασία επάνω πρέπει να είναι ευανάγνωστος ο κωδικός της εγκατάστασης  αποκελύφωσης καθώς και η προέλευσή τους. Η ημερομηνία κατανάλωσης ορίζεται με ευθύνη του παραγωγού, καλό είναι όμως να μην υπερβαίνει τις πέντε ημέρες από την ημέρα αποκελύφωσης.

  Τα κατεψυγμένα διατηρούνται στους –18oC και διατίθενται μόνο συσκευασμένα χωρίς ενδείξεις απόψυξης (παραμόρφωση συσκευασίας). Εξωτερικά της συσκευασίας τους φέρουν το υγειονομικό σήμα της επιχείρησης, την ημερομηνία κατάψυξης και την προέλευσή των διθύρων μαλακίων. 

  Η απόψυξη των αλιευμάτων επιτρέπεται μόνο από εγκεκριμένες εγκαταστάσεις. Αυτά διατίθενται συσκευασμένα με την ένδειξη «αποψυχθέντα» και φέρουν τον κωδικό της εγκατάστασης απόψυξης. Η απόψυξη στα σημεία πώλησης ακόμη και εάν αυτά επισημαίνονται ως «αποψυχθέντα» δεν επιτρέπεται.

  Γ. Όσον αφορά τα  Εχινόδερμα:

  Οι αχινοί πωλούνται ζωντανοί. Η αναγνώριση των ζωντανών βασίζεται στα αγκάθια τους που μένουν όρθια και κινούνται όταν μένουν σε ηρεμία. Το εσωτερικό υγρό είναι διαυγές, άχρωμο και άοσμο. Δεν αναδύουν δυσάρεστη οσμή.

  Δ. Άλλα σαρακοστιανά εδέσματα

  Για τις κονσέρβες θαλασσινών θα πρέπει να προσέχουμε να μην είναι διογκωμένες, να μην φέρουν σκουριά, να μην υπάρχει έξοδος υγρού περιεχομένου, και να αναγράφονται στην ετικέτα η ημερομηνία παραγωγής, η επωνυμία του παρασκευαστή και ο κωδικός αριθμός Ε.Ε. της επιχείρησης.  Κατά το άνοιγμα θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στο κανονικό χρώμα του περιεχομένου και των εσωτερικών τοιχωμάτων καθώς και στην οσμή.

  Ταραμάς: Το χρώμα του πρέπει να είναι ομοιόμορφα θολό ερυθρό, η σύσταση του μαλακή, και η οσμή του θυμίζει εκείνη της ρέγγας, η γεύση του είναι αλμυρή και ποτέ δεν πρέπει να  είναι  πικρή ή όξινη.

  Αυγοτάραχο: το χρώμα του είναι συνήθως καστανό, με την εξωτερική μεμβράνη να  προσφύεται καλά στα αυγά. Η σύστασή του είναι σκληρή, η οσμή του ευχάριστη και η γεύση του αλμυρή. Όταν είναι αλλοιωμένο η οσμή του είναι δυσάρεστη, η γεύση του πικρή και η σύσταση του μαλθακή.

  Η Δνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜΘ συστήνει σε  όλους τους καταναλωτές, να είναι προσεκτικοί και να προμηθεύονται τρόφιμα από εγκεκριμένες εγκαταστάσεις. τα οποία φέρουν ενδείξεις και σήμανση καταλληλότητας. Επίσης καλεί τους υπευθύνους των επιχειρήσεων τροφίμων να τηρούν την κείμενη νομοθεσία, όσον αφορά την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων.

  Τέλος ενημερώνουμε πως  οι έλεγχοι συνεχίζονται συστηματικά και με μεγαλύτερη ένταση.

 • Σε κινητοποιήσεις οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας - Κίνδυνος απώλειας θέσεων εργασίας στην ΠΥ Καβάλας 3224588ad46202289a60d9647f3e9f0e M

  Σε "αναμμένα κάρβουνα" κάθονται, εδώ και λίγες ημέρες, οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας και οι συμβασιούχοι συνάδελφοί τους σε ολόκληρη στην Ελλάδα, εξαιτίας της αβεβαιότητας που επικρατεί σχετικά με το αν θα ανανεωθεί ή όχι η σύμβασή τους ή αν θα μονιμοποιηθούν. Η θητεία τόσο των πυροσβεστών πενταετούς υποχρεώσεως όσο και των συμβασιούχων λήγει την προσεχή Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, αλλά από εκεί και πέρα ουδείς γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι.

  Στον νομό Καβάλας το σύνολο των πυροσβεστών πενταετούς θητείας και των συμβασιούχων συνάδελφών τους αντιστοιχεί στο 50% του έμψυχου δυναμικού όλων των πυροσβεστικών υπηρεσιών και σταθμών του νομού (περίπου 100 πυροσβέστες επί συνολικού έμψυχου δυναμικού περίπου 200 πυροσβεστών), με το εργασιακό τους καθεστώς να εξηγεί, μιλώντας στο Kavala Portal, ο πρόεδρος του Σωματείου Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Μακεδονίας-Θράκης και Βορείου Αιγαίου Γιάννης Παπαναστασίου:

  PyrosvΜέχρι και το 2011 όλοι μας ήμασταν συμβασιούχοι -ορισμένοι, μάλιστα, από εμάς απασχολούμασταν ως συμβασιούχοι για 10 ή ακόμα και 20 χρόνια. Το 2011 ψηφίστηκε ένας νόμος, και βάση αυτού εκδόθηκε μια προκήρυξη με την οποία μπορούσαν να καταθέσουν αίτηση για πρόσληψη με συμβάσεις πενταετούς θητείας όσοι διέθεταν μια σειρά προσόντων.

  Από τους 5500 συμβασιούχους που απασχολούντο εκείνη την εποχή κατέθεσαν αίτηση οι 4400, και από αυτούς προσελήφθησαν οι 3400 -με τους υπόλοιπους 1000 να είναι επιλαχόντες. Παράλληλα, για να μην κριθεί ο σχετικός νόμος αντισυνταγματικός, η προκήρυξη συμπεριέλαβε και ιδιώτες που μέχρι εκείνη την εποχή δεν απασχολούντο στο Πυροσβεστικό Σώμα, με συνέπεια να προσληφθούν επιπλέον 600 πυροσβέστες.

  Συνολικά, λοιπόν, μετά και την προκήρυξη αυτή υπήρχαν:

  - 3400+600 = 4000 πυροσβέστες πενταετούς θητείας
  - 1000 επιλαχόντες, οι οποίοι παρέμειναν συμβασιούχοι, και
  - οι 1100 συνάδελφοι που δεν είχαν δικαίωμα κατάθεσης αιτήσεως για την προκήρυξη, οι οποίοι και παρέμειναν συμβασιούχοι.

  Σε λίγες ημέρες (στις 9 Φεβρουαρίου) λήγει η θητεία όλων μας και, βάση των δεδομένων που θα έπρεπε να ισχύσουν:

  - 2100 πυροσβέστες από τους 4000 πενταετούς θητείας πρέπει να μονιμοποιηθούν (μιας και έχουν γραμματικές γνώσεις επιπέδου λυκείου και, όταν κατέθεσαν τις σχετικές αιτήσεις το 2011, δεν είχαν συμπληρώσει το 40ο έτος της ηλικίας τους),
  - 1900 πυροσβέστες από τους 4000 πενταετούς θητείας θα συνεχίσουν να εργάζονται ως πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης
  - οι επιλαχόντες της προκήρυξης του 2011 θα παραμείνουν συμβασιούχοι, και
  - οι συνάδελφοι που δεν είχαν δικαίωμα κατάθεσης αιτήσεως για την προκήρυξη, θα παραμείνουν συμβασιούχοι μέχρι το τέλος του 2017 -οπότε και θα βρεθούν και αυτοί στον "αέρα"

  Ωστόσο, προφανώς λόγω του ότι αυτή την στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, το μέλλον όλων μας (όπως, φυσικά, και πολλών άλλων εργαζόμενων) παραμένει αβέβαιο. Οι επιλαχόντες, δε, περίμεναν την ανανέωση του πίνακα ως και τις 12 Δεκεμβρίου, κάτι όμως που δεν έγινε από την κυβέρνηση, με συνέπεια να παραμένουν και αυτοί στον αέρα περιμένοντας ακόμα την τροπολογία που είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση. Αν και, θεωρητικά, υπάρχει η πιθανότητα όλοι μας να χάσουμε την δουλειά μας, κάτι τέτοιο έχει αποκλειστεί εδώ και καιρό από την διοίκηση του Πυροσβεστικού Σώματος και την κυβέρνηση.

  Το Σωματείο Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Μακεδονίας-Θράκης και Βορείου Αιγαίου, μετά και από αυτές τις εξελίξεις, αποφάσισε -σε συνεργασία με άλλα σωματεία στην υπόλοιπη Ελλάδα- να ξεκινήσει σειρά κινητοποιήσεων, αρχίζοντας από μια πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα την προσεχή Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου. Το Σάββατο, μάλιστα, απέστειλαν και την παρακάτω ανακοίνωση:

  Λίγες ημέρες πριν την εκπνοή  της Πενταετούς Θητείας παρά τις διαβεβαιώσεις  σε όλους τους τόνους πολιτικής και φυσικής ηγεσίας ότι, όλα κυλούν ομαλά όσων αφορά την διαδικασία μονιμοποίησης και ανανέωσης …  Διαπιστώνουμε στο παρά ένα, ότι δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα μονιμοποίησης των συναδέλφων, λόγο κωλυμάτων που προέκυψαν, καθώς έλλειψης προγραμματισμού, μνημονιακών υποχρεώσεων και απαιτήσεων  … 
   
  Pyrosbestiki 10 14Οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης είναι Δημοσίου Δικαίου επί θητεία και κατέχουν Οργανική Θέση, όπως αντίστοιχες κατηγορίες προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και τις ΕΛ.ΑΣ. , οι οποίες εξαιρέθηκαν από την τήρηση της  αναλογίας (1 πρόσληψη σε κάθε 4 αποχωρήσεις)  που ισχύει  .
  Οι διαδικασίες ένταξης στο τακτικό ή επί θητεία προσωπικό έπρεπε να προηγηθούν και να τακτοποιηθούν από πριν και όχι την τελευταία στιγμή .
   
  Μεγάλος αριθμός συναδέλφων λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί προσβάλλεται με την απαξίωση που επέδειξαν για τον κλάδο μας , οι ιθύνοντες  της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας .
   
  Η μόνη φωνή που μας έμεινε για να εισακουστούμε, επιδιώκοντας τη διαλλακτικότητα  σε όλα τα ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί και χρήζουν άμεσης επίλυσης,  είναι ο δρόμος. Είναι οι κινητοποιήσεις και η κλιμάκωση αυτών έως ότου αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης . 
   
  Τόσα χρόνια ως Συμβασιούχοι Πυροσβέστες … στο δρόμο κερδίσαμε την 8μηνη εργασία…
  Στο δρόμο κερδίσαμε τη δημιουργία του  θεσμού του Πενταετή Πυροσβέστη …  
  …Και τώρα επιβάλλεται ο δρόμος , γιατί πολύ απλά, η ανοχή μας , δίνει έδαφος  να χάνονται κεκτημένα …   
   
  Η υπομονή εξαντλήθηκε  δίνοντας στις εκάστοτε κυβερνήσεις το χρόνο να προσαρμοστούν  και να μελετήσουν τα ζητήματά μας ένα προς ένα …  Εκμεταλλευόμενοι την ανοχή μας και την υπομονή μας, επιδιώκουν την εξάλειψή μας .. Στο βωμό όμως της οικονομικής κρίσης και του μνημονίου , δεν θα τους δώσουμε άλλο την ευχαρίστηση να θυσιάζουν την επιβίωσή μας …
   
   Οι υπηρεσιακές ανάγκες , πίσω από τις οποίες στην ουσία εξυπηρετούν τις ανάγκες τους κατά καιρούς , στύβοντας και την τελευταία αντοχή που μας απομένει , εκμεταλλευόμενοι την εμπειρία μας  και χρησιμοποιώντας την αδυναμία που γνωρίζουν πολύ καλά ότι έχουμε στη δουλειά μας, έχει δημιουργήσει ένα πέπλο αδιαφορίας και αναλγησίας στην άλλη πλευρά μας … αυτή της  ανθρώπινης  οντότητας. Αδυνατούν να αντιληφθούν ότι δεν είμαστε ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ αλλά κάθε χρόνο στα δύσκολα γινόμαστε όλοι «συνάδελφοι» με κοινό στόχο την καταστολή πυρκαγιών και την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων
   
  ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ … !!!!
   
  Τελείωσε η περίοδος χάριτος…
   
  Τελείωσαν οι έγγραφες δεσμεύσεις … εφόσον η πολιτική ηγεσία , δεν αποδέχεται , ως όφειλε τις έγγραφες προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης  … 
   
  Καλούνται λοιπόν…. ΟΛΟΙ οι Συνάδελφοι ΕΝΣΤΟΛΟΙ  να συμμετάσχουν ενεργά στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο  την ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2017 στην Αθήνα . Πλέον ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ  ΟΛΟΙ  να είμαστε παρόντες  για να διατηρήσουμε , να επαναφέρουμε και να διεκδικήσουμε, όλα όσα μας στερούν και που δικαιωματικά μας ανήκουν…
   
  Παρακαλούνται τα μέλη του Σωματείου να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Δ.Σ. δηλώνοντας τη συμμετοχή τους μέχρι την Κυριακή 5  Φεβρουαρίου , ώστε να ρυθμιστεί η μετακίνηση τους με μισθωμένα λεωφορεία τους στην Αθήνα .

  WP 001758Το Σάββατο, μάλιστα, εκπρόσωποι της διοίκησης του σωματείου συναντήθηκαν με τους κυβερνητικούς βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, στους οποίους και εξήγησαν το ιστορικό τους και τις ανησυχίες τους, και από τους οποίους ζήτησαν την παρέμβασή τους για τη διευθέτηση του προβλήματος και την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών νομοθέτησης σε συνεννόηση με τους  εμπλεκόμενους Υπουργούς.

  Ωστόσο η απάντηση που πήραν, την επομένη, από τον βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Παπαφιλίππου κάθε άλλο παρά τους ικανοποίησε, καθώς παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Οικονομικών για την άμεση υπογραφή των πιστώσεων για την μισθοδοσία τους, από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης -ακριβώς λόγω της αξιολόγησης- προτάθηκαν 2 εναλλακτικές λύσεις: 

  • Βραχυπρόθεσμη (μικρού χρονικού διαστήματος) ανανέωση για όσους κατέθεσαν αίτηση μονιμοποίησης μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης - οπότε και θα ακολουθήσει η μονιμοποίησή τους.
  • Ανανέωση 5ετίας και να δοθούν καθήκοντα και ειδικό μισθολόγιο.

  Όπως ανέφερε ο κ. Παπαναστασίου "ούτε η μία αλλά ούτε και η άλλη πρόταση μας ικανοποιεί. Αυτή την στιγμή, μάλιστα, οι συνάδελφοι που έχουν δικαίωμα μονιμοποίησης είναι αντίθετοι και στις 2 προτάσεις και προτίθενται να διεκδικήσουν δικαστικά την μονιμοποίησή τους"

  Τι σημαίνει, όμως, πρακτικά αυτή η δικαστική διεκδίκηση;

  Σε αυτό το ερώτημα ο κ. Παπαναστασίου ήταν κάθετος:

  Σε αυτή την περίπτωση όλοι αυτοί οι συνάδελφοι χάνουν τις θέσεις εργασίας τους! Οι πυροσβέστες που έχουν το δικαίωμα μονιμοποίησης και απασχολούνται σε όλο τον νομό Καβάλας είναι περίπου 30 - άρα, όπως καταλαβαίνετε, αυτή την στιγμή το ενδεχόμενο απώλειας 30 πυροσβεστών από το σύνολο της δύναμης στον νομό Καβάλας είναι κάτι παραπάνω από ορατό. Αν λάβετε, μάλιστα, υπόψη ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες 29 μόνιμοι πυροσβέστες θα πρέπει να μετακινηθούν από την Καβάλα, την Χρυσούπολη και την Ελευθερούπολη στον νέο πυροσβεστικό σταθμό στο αεροδρόμιο "Μέγας Αλέξανδρος" της Χρυσούπολης, καταλαβαίνετε ότι από τους 200 πυροσβέστες περίπου οι 60 "απενεργοποιούνται"! Το τι συνέπειες θα έχει αυτή η "απενεργοποίηση" για την κάλυψη των πυροσβεστικών αναγκών του νομού είναι κάτι παραπάνω από προφανές.

 • "Μύλος" με τις ακτινοθεραπείες στην περιφέρεια ΑΜΘ - "Εκτός" για 6 μήνες η μονάδα στην Αλεξανδρούπολη 3bc7298e88c2b25019ddb18dad9562dc M

  Ένα υπερσύχρονο μηχάνημα για θεραπείες με ακτινοβολία πρόκειται να εγκατασταθεί μέσα στο 2017 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, διευκολύνοντας κατά πολύ την θεραπευτική διαδικασία για εκατοντάδες καρκινοπαθείς σε ολόκληρη την περιφέρεια ΑΜΘ (φυσικά και την Καβάλα) -μιας και το εν λόγω νοσοκομείο είναι το μοναδικό  σε ολόκληρη την περιφέρεια που διαθέτει τέτοια μονάδα. Το μηχάνημα αυτό -για την ακρίβεια, ένας γραμμικός επιταχυντής- αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος", και το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί ορίζει ότι η εγκατάσταση του νέου μηχανήματος θα ολοκληρωθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο.

  Ωστόσο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο ενημερωτικός ιστότοπος www.reportal.gr (με έδρα την Αλεξανδρούπολη),  για να τοποθετηθεί το νέο μηχάνημα θα πρέπει να απεγκατασταθεί το παλιό και αυτή η διαδικασία θα ξεκινήσει το Μάρτιο.

  Αυτό όμως σημαίνει ότι για έξι μήνες (από Μάρτιο μέχρι Σεπτέμβριο) δεν θα γίνονται ακτινοθεραπείες στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τους καρκινοπαθείς!

  Το πρόβλημα έθεσε υπόψη του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού κατά την επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Έβρου Αναστασία Σπυρίδου, προτείνοντας όμως και συγκεκριμένη λύση προκειμένου οι καρκινοπαθείς να υποστούν τις λιγότερες δυνατές συνέπειες. Η λύση που πρότεινε ο Σύλλογος (από το υπόμνημα που υποβλήθηκε στον Υπουργό): 

  «Τεράστια βοήθεια η υλοποίηση της Δωρεάς του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» για έναν νέο υπερσύγχρονο Γραμμικό Επιταχυντή!

  Όμως μέχρι να λειτουργήσει, θα υπάρξει ένα κενό 6 μηνών, στο οποίο ΔΕΝ θα υπάρχει ακτινοθεραπεία σε όλη την Αν.Μακεδονία & Θράκη, γιατί θα πρέπει θα απεγκατασταθεί το παλιό μηχάνημα και στη θέση του να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εγκατάστασης του νέου… Το θέμα της εξυπηρέτησης των ασθενών γίνεται εκρηκτικό με απρόβλεπτες συνέπειες στην υγεία τους…

  Το πρόβλημα θα λυθεί ριζικά:

  α) με την εγκατάσταση ενός 2ου μικρού Γραμμικού Επιταχυντή στο χώρο της Μονάδας Κοβαλτίου, που έτσι κι αλλιώς θα είναι απαραίτητος και στη συνέχεια.

  β) με τη διάθεση του απαραίτητου αριθμού τεχνολόγων. Σημειώνεται ότι ο μεγάλος Γραμμικός Επιταχυντής απαιτεί 4 τεχνολόγους και ο μικρός 2. Σήμερα το τμήμα μας διαθέτει μόλις 2 τεχνολόγους (ένας με απόσπαση) και χρειάζεται να μεταφερθεί άμεσα προσωπικό στο τμήμα Ακτινοθεραπείας, ίσως από άλλες διαθέσιμες υγειονομικές μονάδες της περιοχής

  γ) Εγκατάσταση ενός νέου Αξονικού εξομοιωτή

  δ) Με την επαναλειτουργία των απογευματινών ιατρείων, για επέκταση του χρόνου λειτουργίας του τμήματος ,με τις ανάλογες πιστώσεις  από πλευράς του ΠΓΝΕ, για το προσωπικό. Η πρωινή λειτουργία του τμήματος θα μπορεί να καλύψει περίπου 30 ασθενείς ημερησίως, ρυθμός που επιτρέπει τη θεραπεία 350-400 ασθενών ετησίως, τη στιγμή που οι ανάγκες κάλυψης της Αν. Μακεδονίας και Θράκης είναι περίπου 750 ασθενείς/έτος. Οι υπόλοιποι 350-400 ασθενείς, αν τα καταφέρουν και αν βρουν σειρά σε κάποιο μηχάνημα σε Αθήνα  ή Θεσ/νίκη, με τεράστια οικονομική επιβάρυνση ,ή θα καταλήξουν χωρίς να πάρουν θεραπεία… «

Wedding Presentation Event 2017

OLKLOGO

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

 

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Card Dj Curves 1

Ελάτε στην παρέα μαςDhmh

Lemonidis

Kokoriko

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".