Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Δελτίο τύπου της περιφέρειας ΑΜΘ για την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Posted On Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 20:36 Γράφτηκε από τον

Οι Δήμοι Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου, Σαμοθράκης καθώς και το Δημοτικό Διαμέρισμα Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου όπως επίσης οι Δήμοι Καβάλας και Παγγαίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας καθώς και ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, κατόπιν εξουδιοδότησης του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Καπάκη.

Ο κ. Μέτιος, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ. Κώστα Χουβαρδά, επισκέφθηκε την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και τους Δήμους Καβάλας και Παγγαίου όπου πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις στα γραφεία του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρου Μαρκόπουλου, της Δημάρχου Καβάλας κας Δήμητρας Τσανάκα και του Δημάρχου Παγγαίου κ. Φίλιππου Αναστασιάδη.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας όπου συμμετείχαν σε σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κωσταντίνου Αντωνιάδη και των πέντε Δημάρχων της περιοχής, Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου, Προσοτσάνης κ. Άγγελου Λυσσέλη, Νευροκοπίου κ. Βασίλη Γιαννόπουλου, Δοξάτου κ. Δημήτρη Δακαλάκη και Παρανεστίου κας Αλεξάνδρας Σωτηριάδου και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων.

Τέλος, οι κ.κ. Μέτιος και Χουβαρδάς επισκέφθηκαν το Δήμο Παρανεστίου όπου συμμετείχαν σε σύσκεψη με τη Δήμαρχο Παρανεστίου κα Αλεξάνδρα Σωτηριάδου.

Στις συσκέψεις έγινε εκτίμηση της κατάστασης που επικρατεί στις Περιφερειακές Ενότητες και τους Δήμους και αποφασίστηκε ο πληρέστερος συντονισμός για την αντιμετώπιση των φαινομένων, τη μετρίαση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας όπως αυτή διαμορφώνεται σήμερα και αναμένεται να διαμορφωθεί τις επόμενες ημέρες και την αποφυγή μελλοντικών δυστοκιών.

Η κατάσταση στις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Δράμας όπως καταγράφηκε παρουσιάζεται ιδιαίτερα δύσκολη λόγω των παρατεταμένων και μεγάλης έντασης  χιονοπτώσεων, της χαμηλής θερμοκρασίας και του μεγάλου αριθμού των περιοχών που πλήττονται ταυτόχρονα από την κακοκαιρία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παρουσιαστούν ορισμένες δυστοκίες ενώ στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας σημειώθηκε έλλειψη επαρκούς ποσότητας αλατιού.

Οι επισκέψεις του κ. Περιφερειάρχη στις περιοχές που πλήττονται ιδιαίτερα από την κακοκαιρία θα συνεχιστούν.

Σχετικά Άρθρα

 • Συνεχίστηκαν τα μαθήματα στις δομές δια βίου μάθησης της Περιφέρειας ΑΜΘ D63e969df432723e315c354cba37faca M

  Οι διαλέξεις της «ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ – ΔΟΜΗΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ» συνεχίστηκαν χτες Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017, σε Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα, μετά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

  Η «ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΔΟΜΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ» αποτελεί μια καινοτόμο και πρωτοποριακή δράση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Π.Α.Μ.Θ.) σε συνεργασία με τις Σχολές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.) και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Τ.Ε.Ι.-Α.Μ.Θ.), με στόχο την Δια Βίου Μάθηση και Εκπαίδευση των πολιτών και τη διασύνδεση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας με την κοινωνία. Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω σειράς διαλέξεων από καθηγητές των Σχολών του Δ.Π.Θ. και του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ που δίδονται δωρεάν στους εγγεγραμμένους σε αυτό πολίτες, σε συνέχεια της δράσης υπό τον τίτλο «ΑΚΑΔΗΜΙΑ Π.Ε. ΕΒΡΟΥ» που υλοποιήθηκε την περίοδο 2015-2016 για πρώτη φορά στην Π.Ε. Έβρου.

  Για την περίοδο 2016-2017 έχουν εγγραφεί στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ 473 πολίτες σε όλη την Π.Α.Μ.Θ., ενώ συνολικά 76 Καθηγητές του Δ.Π.Θ. και του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ, πραγματοποιούν στις Περιφερειακές Ενότητες τις διαλέξεις σε συγκεκριμένες θεματικές ενότητες.

  Η θεματολογία των διαλέξεων που έλαβαν χώρα στην Καβάλα χτες είχε ως εξής:

  «ΘΕΜΑΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ» Χώρος διαλέξεων: Αίθουσα «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΤΗΣ» στο ισόγειο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ώρα 17.00 – 19.00.

  Ομιλητής: Τσιάντος Βασίλειος, Καθηγητής ΤΕΙ ΑΜΘ, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών
  Θέμα Διάλεξης: Εξέλιξη των μαγνητικών υλικών για μαγνητική εγγραφή: Ιστορική Αναδρομή

  «ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» Χώρος διαλέξεων: Αίθουσα «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΤΗΣ» στο ισόγειο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ώρα 19.00 – 21.00.

  Ομιλητής: Μαδυτινός Δημήτριος, Καθηγητής ΤΕΙ ΑΜΘ, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
  Θέμα Διάλεξης: Επιχειρηματικά μοντέλα.

 • ΕΛΣΤΑΤ: Πώς μοιράζεται ο πλούτος της χώρας ανά περιφέρεια 5257e8af8cacea6d6c9b932a62db5a14 M

  Υποχώρηση κατά 1,9% εμφάνισε το 2014 η Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία (ΑΠΑ) στο σύνολο της χώρας, διαμορφούμενη λίγο πάνω από τα 157 δισ. ευρώ έναντι 160 δισ. ευρώ το 2013, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των Εθνικών Λογαριασμών σε επίπεδο Περιφέρειας (NUTS II) της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

  Όπως προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, πλουσιότερη περιφέρεια παραμένει η Αττική, με Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία 75,971 δισ. ευρώ, ενώ ακολουθούν η Κεντρική Μακεδονία (με ΑΠΑ 20,964 δισ. ευρώ) και με μεγάλη διαφορά η Θεσσαλία (με ΑΠΑ 7,953 δισ. ευρώ).

  Όσον αφορά τη συμμετοχή των περιφερειών στη δημιουργία της ΑΠΑ, το μεγαλύτερο μερίδιο κατέχει η Αττική με 48,3% και ακολουθεί η Κεντρική Μακεδονία με 13,3%.

  ELSTAT Perifereies 2014 1

  Στο σύνολο των 13 περιφερειών της χώρας, η ΑΠΑ υποχώρησε το 2014 στις 12 εξ αυτών, με τη μεγαλύτερη μείωση να καταγράφεται στις περιφέρειες της Στερεάς Ελλάδας (-4,1%), της Πελοποννήσου (-2,6%), της Αττικής (-2,3%) και της Κεντρικής Μακεδονίας (-2,2%), ενώ αντίθετα ανοδικά κινήθηκε η ΑΠΑ μόνο στην περιφέρεια της Κρήτης, σημειώνοντας βελτίωση κατά 1,1%.

  Με βάση την περιφερειακή κατανομή της ΑΠΑ και τα στοιχεία των στατιστικών πληθυσμού (υπολογιζόμενος πληθυσμός στο μέσο του έτους), υπολογίζεται ότι το κατά κεφαλή περιφερειακό Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) υποχώρησε το 2014 κατά 0,8% έναντι του 2013 στο σύνολο της χώρας. Οι περιφέρειες με τη μεγαλύτερη μείωση είναι η Στερεά Ελλάδα, η Πελοπόννησος και η Κεντρική Μακεδονία.

  ELSTAT Perifereies 2014 2

  Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

 • Τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα της περιφέρειας ΑΜΘ σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη 12caef4d6a799de6b7e8b6e1955fd8ea M

  Το Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου ως ο θεσμοθετημένος σύμβουλος της πολιτείας σε θέματα πρωτογενούς παραγωγής και περιβάλλοντος στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας, συμμετείχε μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, σε σύσκεψη για αναπτυξιακά ζητήματα της Περιφέρειας την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 στην έδρα της Περιφέρειας. Στη συνάντηση το παράρτημά μας εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο της Δ.Ε. κ. Μυστακίδη Ζαφείρη, ενώ συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. παραρτήματος Θράκης, κ. Βασίλης Δελησταμάτης.

  Στη σύσκεψη που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, πέραν του ότι τονίστηκε ο ρόλος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ως o επίσημος σύμβουλος της πολιτείας σε θέματα πρωτογενούς παραγωγής και περιβάλλοντος, διατρανώθηκε και η θέληση μας να βοηθήσουμε ως επιστημονικός φορέας το έργο της Περιφέρειας στους τομείς αρμοδιότητας μας, καταθέτοντας τις προτάσεις μας, τις απόψεις και τις θέσεις μας.

  Αναλυτικότερα, τέθηκαν επιγραμματικά από μέρους μας τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα της οικονομίας της περιφέρειάς μας, αλλά και των γεωτεχνικών. Έτσι, συζητήθηκαν θέματα όπως οι παράνομες εισαγωγές γεωργικών φαρμάκων, η αναδιάρθρωση των καλλιεργειών στην Περιφέρεια και προτείναμε δράσεις για την αύξηση της προστιθέμενης αξίας των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας, η ολοκλήρωση του Φράγματος Μαρμαρά κ.α.. Έμφαση στη συζήτηση δόθηκε και στην αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων της περιοχή μας για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και όχι μόνο.

  Τέλος, πέραν των ευχών μας για επιτυχημένη και παραγωγική θητεία, καταθέσαμε τις προτάσεις μας και γραπτώς στον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο μέσω ενός πολυσέλιδου υπομνήματος και λάβαμε την υπόσχεση και το ενδιαφέρον από μέρους του να συνεχιστεί η αγαστή συνεργασία για την πρόοδο του τόπου μας, όπως είχαμε όλα αυτά τα χρόνια. Αφού για την Περιφέρεια μας ο πρωτογενής τομέας είναι άλλωστε και η ατμομηχανή ανάπτυξής της.

16114682 10210200379559111 1431936449427511636 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

 

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Card Dj Curves 1

Ελάτε στην παρέα μαςDhmh

Lemonidis

Kokoriko

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".