Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017
Αναστάσιος Μαρκουλίδης

Αναστάσιος Μαρκουλίδης

Από την ΠΑΜΘ/ΠΕ Καβάλας και ειδικότερα από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών ανακοινώνεται ότι εκδόθηκε σήμερα η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας με την οποία καθορίζεται η στάση των λεωφορείων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ επί της οδού Σέκερη, έτσι ώστε να διευκολυνθούν στην πρόσβαση και στην αποχώρησή τους στο 7ο Γυμνάσιο και το 2ο Γενικό Λύκειο Καβάλας, όλοι οι μαθητές.

Συγκεκριμένα τα λεωφορεία που προέρχονται από το Παληό ή από το Ζυγό/Αμυγδαλεώνα θα μεταφέρουν τους μαθητές στο 2ο Λύκειο και το 7ο Γυμνάσιο, θα εισέρχονται στην περιοχή του Βύρωνα από την οδό Φιλαδελφείας, στη συνέχεια θα διέρχονται από την οδό Περγάμου, θα σταθμεύουν στην οδό Σέκερη με τελικό προορισμό το ΚΤΕΛ και αντιστρόφως.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος δήλωσε σχετικά ότι: «Mετά από συντονισμένες προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων φορέων, τακτοποιείται σήμερα ο καθορισμός της στάσης στο ασφαλέστερο και πλησιέστερο σημείο προς τα σχολεία, ώστε να διευκολύνεται η προσέλευση και η αποχώρηση των μαθητών. Ευχαριστίες οφείλονται: στο υπεραστικό ΚΤΕΛ για το ενδιαφέρον το οποίο επέδειξε για την εξυπηρέτηση των συγκεκριμένων μαθητών, καθώς και ευρύτερα σε όλους τους μεταφορείς των μαθητών, οι οποίοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των παιδιών, στον Δήμο Καβάλας για την αμεσότητα με την οποία προσέγγισε το θέμα και έλαβε άμεσα την απαιτούμενη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο, στην Ελληνική Αστυνομία και ιδιαίτερα το τμήμα της Τροχαίας, καθώς και στην Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Καβάλας».

Υπενθυμίζουμε ότι η στάση αυτή χρησιμοποιείτο από τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας τα τελευταία χρόνια για την μεταφορά των μαθητών από το Παληό, το Ζυγό και τον Αμυγδαλεώνα, οι οποίοι στο παρελθόν κατέβαιναν από το λεωφορείο απέναντι από το καφέ-μπαρ "Περιστέρι" στην Ραψάνη. Ωστόσο φέτος το Υπεραστικό ΚΤΕΛ σταμάτησε να αποβιβάζει τα παιδιά στην στάση Σέκερη -αν και η διοίκησή του δεν το επιθυμούσε-, μιας και δεν υπήρχε επίσημη απόφαση για την αλλαγή του δρομολογίου και την χρήση της στάσης. Το αποτέλεσμα, όμως, ήταν πολλοί γονείς να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν να οριστεί και επίσημα η στάση για την διευκόλυνση των παιδιών τους.

Ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Δρ. Δρ. Θανάση Διαλεκτόπουλου, Σχολικού Συμβούλου Π.Ε. με τίτλο:

«Μετανάστες και Πρόσφυγες: κοινωνικοποίηση και ένταξη-ενσωμάτωση στη χώρα υποδοχής»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Οκτωβρίου και ώρα 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης(4ος όροφος).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

 • Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής
 • Νίκος Παναγιωτόπουλος, Βουλευτής Ν. Καβάλας, Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

και ο ίδιος ο συγγραφέας

Συντονισμός εκδήλωσης:

 • Τσιλογεώργης Νικόλαος, π. Πρόεδρος Θασιακής Ένωσης Καβάλας

 

Λίγα λόγια για το συγγραφέα…

Ο Θανάσης Διαλεκτόπουλος γεννήθηκε στη Θάσο όπου και  ολοκλήρωσε  τις  εγκύκλιες  σπουδές.  Αποφοίτησε  από την Παιδαγωγική Ακαδημία της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια παρακολούθησε ετήσια επιμόρφωση στην Ολλανδία στην εκπαίδευση εθνοπολιτισμικών μειονοτήτων στην οικεία γλώσσα και τον πολιτισμό.

Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Πανεπιστημίου Groningen Ολλανδίας στον Τομέα Νεοελληνικών και Βυζαντινών σπουδών, Τμήμα Βυζαντινολογίας. Έχει  μεταπτυχιακό  τίτλο  σπουδών  (Master of Arts) στην Ελληνική  Γλώσσα και Πολιτισμό στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του  Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ (Universiteit van Amsterdam).

Έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Master of Arts) στις Πολιτισμικές Επιστήμες στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών (Vrij Universiteit Brussel).

Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στη Διαπολιτισμική Παιδαγωγική στη Σχολή Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών και Κοινωνικών Επιστημών του Εθνικού Πανεπιστημίου Groningen της Ολλανδίας. 

Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στη Βυζαντινή Ιστορία στο Τμήμα Ιστορίας, Έδρα Βυζαντινών και Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου «Άγιος Κλήμης της Οχρίδας» στη Σόφια Βουλγαρίας. 

Είναι ορκωτός μεταφραστής στα Ολλανδικά-Ελληνικά και αντίστροφα, επίσης μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά. 

Υπήρξε διδάσκων Καθηγητής στο Κέντρο Μετεκπαίδευσης Εκπαιδευτικών (UCLO) του Εθνικού Πανεπιστημίου Groningen Ολλανδίας στο γνωστικό αντικείμενο «Διαπολιτισμική Παιδαγωγική».

Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Διαπολιτισμικών και Μεταναστευτικών Μελετών (Ε.ΔΙΑ.Μ.ΜΕ), του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην υλοποίηση του έργου «Παιδεία Ομογενών» και  συντονιστής ομάδας συγγραφής βιβλίων για Έλληνες μαθητές του εξωτερικού. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της «Εταιρείας Ελλήνων Παιδαγωγών» και επιμορφωτής στο Εθνικό  Κέντρο  Δημόσιας  Διοίκησης  &  Αυτοδιοίκησης  /  Ινστιτούτο  Επιμόρφωσης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α /  ΙΝ.ΕΠ).

Υπηρέτησε ως Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στους Νομούς Έβρου και Καβάλας και ως Συντονιστής Α΄/θμιας & Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων Εξωτερικού στην Ελληνική Πρεσβεία Βρυξελλών με διπλωματικό καθεστώς.

Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο σε βιβλία, ενώ περισσότερα από σαράντα επιστημονικά άρθρα του είναι δημοσιευμένα σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και τόμους πρακτικών συνεδρίων.

 Βιβλία:

 1. Η Κραμπούσα της Θάσου ως τόπος άσκησης και ο όσιος Δανιήλ ο εν τω Θασίω, Εκδόσεις Παρουσία, Καβάλα 1996.
 2. Οι Εικόνες του Δωδεκαόρτου, συμβολισμοί και εικονογραφική ερμηνεία,   Εκδόσεις Τροχαλία,  Αθήνα 1998.
 3. Grieks Onderwijs in Eigen Taal en Cultuur in Nederland, Εκδόσεις LIZE, Groningen 1998.
 4. Έλληνες στις Κάτω Χώρες, (1600- 2000), Έκδοση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (Σ.Α.Ε), Λευκωσία 2000.
 5. Van tweeën één. Bicultureel-tweetalige socialisatie van Griekse leerlingen in Nederland, Εκδόσεις Regenboog, Groningen 2003.
 6. Δύο σε… ένα. Διπολιτισμική-διγλωσσική κοινωνικοποίηση των Ελλήνων μαθητών στην Ολλανδία, Εκδόσεις Κίων, Αθήνα 2004.
 7. Από τη ζωή των Ελλήνων στο Βέλγιο και στην Ολλανδία, ΥΠ.Ε.Π.Θ / Ε.ΔΙΑ.Μ.ΜΕ Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ρέθυμνο 2004.
 8. Στο Γλέντι… όλοι  Ένα είμαστε. Σχολικό Θέατρο. Προσεγγίζοντας Διαπολιτισμικά   την Ιστορία: Έλληνες και Τούρκοι, Εκδόσεις Πέλτη, Ορεστιάδα 2005.
 9. Οδηγός Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης Βελγίου, Ολλανδίας και Λουξεμβούργου, Εκδόσεις Πέλτη, Αθήνα 2007.
 10. Η διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Πρακτικά του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου, Βρυξέλλες 5-6-7 Οκτωβρίου 2007, Εκδόσεις Πέλτη, Αθήνα 2007 (Επιμέλεια).
 11. Νέοι της Διασποράς, Πολλαπλές Ελληνικές Ταυτότητες, Εκδόσεις Ζυγός, Θεσσαλονίκη 2008.
 12. Grieken in de Lage Landen, 1600-2000, (Vertaling  J. Veenstra), Federatie van Griekse Gemeenschappen in Nederland, Εκδόσεις Πέλτη, Αθήνα 2008.
 13. Iconography as a Research Source on Religious Affairs in Greek Lands und Venetian Rule, Εκδόσεις Publish Copycity, Thessaloniki, 2012.
 14. Πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία και την Ανατολική Θράκη στη Θάσο, Εκδόσεις Publish Copycity, Thessaloniki, 2013.
 15. Πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία και την Ανατολική Θράκη στη Θάσο. Εκπαιδευτικό υλικό τοπικής ιστορίας, Εκδόσεις Publish Copycity, Thessaloniki, 2013.
 16. Μεταβυζαντινές Εικόνες της Θάσου, 2015.

Λίγα λόγια από το προλογικό σημείωμα του βιβλίου:

Επίκαιρο το παρόν βιβλίο, αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για πολλούς. Ένα από τα θέματα που απασχολούν πλέον έντονα και σε καθημερινή βάση την ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια είναι το μεταναστευτικό/προσφυγικό. Ένα θέμα που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Σε μια τέτοια περίοδο που το μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα καθίσταται ολοένα και οξύτερο και προσλαμβάνει πλέον πανευρωπαϊκές διαστάσεις, το ανά χείρας βιβλίο προσπαθεί να «χαρτογραφήσει» αυτό το πολυδιάστατο, πολυεπίπεδο και πολυσυζητημένο κοινωνικό φαινόμενο

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τετάρτης παρουσιάστηκαν σε κεντρικό καφέ-μπαρ της Καβάλας τα πρώτα 21 μέλη του συνδυασμού "Για εσένα", με τον οποίο ο Κίμωνας Παπαδόπουλος θα διεκδικήσει την προεδρία του Επιμελητηρίου Καβάλας στις επερχόμενες εκλογές (που θα διεξαχθούν στις 10, 11 και 12 Δεκεμβρίου). Ο ίδιος ο Κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του λέγοντας ότι "πρόκειται για μια ομάδα νέων αλλά και έμπειρων επιχειρηματιών με 'φρέσκες' ιδέες, με ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματά της να είναι η προέλευση των μελών της από όλες τις βαθμίδες της τοπικής οικονομίας, γνωρίζοντας έτσι το ευρύτερο φάσμα των αναγκών της" και υποστηρίζοντας ότι "Πιστεύουμε στον θεσμό του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου. Πιστεύουμε ότι η οικονομική ευημερία, αλλά και η υγιής επιχειρηματικότητα, εξυπηρετούνται καλύτερα μέσα από εθελοντικές και δημοκρατικά αυτοδιοικούμενες ενώσεις. Πιστεύουμε ότι μόνο μέσα από τη συνεργασία και τη συμμετοχή μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις της εποχής, και το 'όχημα' για να το πετύχουμε αυτό είναι το Επιμελητήριο."

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των πρώτων 21 υποψήφιων (με τον κ. Παπαδόπουλο να δεσμεύεται ότι σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλα ονόματα υποψήφιων για το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου), καθώς ήταν φανερό ότι δεν υπήρχε λόγος για κατάθεση περισσότερων απόψεων και θέσεων για την επόμενη μέρα στο Επιμελητήριο (πέραν, φυσικά, ενός φυλλαδίου με τις βασικές θέσεις της παράταξης, το οποίο και διανεμήθηκε στους εκπροσώπους του τύπου). Τα 21 αυτά ονόματα είναι τα εξής:

 1. Ιορδάνης Αμαραντίδης
 2. Βασίλης Ανανιάδης
 3. Άγγελος Ανδρεαδάκης
 4. Ηλίας Βαρέτο
 5. Γιαννιώτης Βεργής
 6. Γώνη Γκόγκου
 7. Στράτος Δημητριάδης
 8. Αχιλλέας Ζαχαρούδης
 9. Απόστολος Ιωαννίδης
 10. Μερκούριος Καραγιαννίδης
 11. Περικλής Καραμανώλης
 12. Ειρήνη Κουρτίδου
 13. Μάκης Μαρινόπουλος
 14. Γιάννης Μπεκιάρης
 15. Θοδωρής Παπαζούδης
 16. Θάνος Παπακοσμίδης
 17. Σέβη Παπαδοπούλου-Συμεωνίδου
 18. Σάββας Σαβίδης
 19. Νίκος Σαββόπουλος
 20. Παύλος Τσουμάκης
 21. Μανώλης Ψυχουδάκης

Την ώρα που οι εξελίξεις στο πολύπαθο ίδρυμα "Αγία Μαρίνα" κάθε άλλο παρά ευοίωνες είναι, με τις οφειλές του να ξεπερνάνε τις 500.000 €, το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας να έχει αναλάβει τη μεταφορά των παιδιών από και προς το ίδρυμα λόγω της επίσχεσης εργασίας στην οποία έχουν προχωρήσει οι 2 οδηγοί που απασχολούνται στην "Αγία Μαρίνα" και τον βουλευτή Καβάλας της ΝΔ Νίκο Παναγιωτόπουλο -στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα- να προτείνει είτε το λουκέτο είτε την κρατικοποίηση είτε την μετατροπή του σε Δημοτική Κοινωνική Δομή (με τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, άντως, να δηλώνει πως ουδείς έχει αποφασίσει επί της ουσίας για το ποια θα είναι η μοίρα του ιδρύματος),

μια λύση -έστω και εξ ανάγκης- φαίνεται πως προετοιμάζεται, τουλάχιστον για τα παιδιά που φοιτούν στο ίδρυμα, στο...Δοξάτο!

Ο λόγος για ένα ιδιωτικό ΚΔΑΠ-ΜΕΑ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης) με έδρα το Δοξάτο Δράμας, με την επωνυμία "Πράξη & θεωρία experts", το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαίωσαν -μιλώντας στο Kavala Portal- τόσο ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ Σωτήρης Σωτηριάδης όσο και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου Καβάλας Μάκης Κρεμμύδας, φέρεται διατεθειμένο να διεκδικήσει μια σειρά προγραμμάτων voucher για την μεταφορά των παιδιών της "Αγίας Μαρίνας" από και προς την Καβάλα, την εκπαίδευσή τους, την σίτισή τους, ακόμα και την στέγασή τους -σε περίπτωση ανάγκης!

Τον προηγούμενο μήνα, μάλιστα, στο περιθώριο μιας επίσκεψης που πραγματοποίησε το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Δομού Δράμας στον εν λόγω ΚΔΑΠ-ΜΕΑ (παρουσία και του κ. Κρεμμύδα ως προέδρου της ΠΟΠΑμεΑ ΑΜΘ), έγινε μια πρώτη επιθεώρηση στις εγκαταστάσεις του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ. Η επιθεώρηση αυτή άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους παριστάμενους, με τον κ. Κρεμμύδα να θέτει την πρόταση (που απέστειλε μάλιστα και στο υπουργείο Εργασίας, από το οποίο και αναμένεται η απάντηση) για την διεκδίκηση προγραμμάτων voucher για την δωρεάν φιλοξενία των παιδιών της Αγίας Μαρίνας (μια πρόταση που έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από την διοίκηση του ιδιωτικού ΚΔΑΠ-ΜΕΑ).

Σχόλιο γράοφοντος: Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι για την πρόταση αυτή δεν υπήρξε κάποια ενημέρωση προς τους ανθρώπους που "τρέχουν" εδώ και καιρό για την "Αγία Μαρίνα", όπως την Μαρίνα Φιλιππίδου -η οποία και ενημερώθηκε για αυτήν...από τον γράφοντα!

"Ανεβαίνει", καθημερινά, το "θερμόμετρο" εν όψει των εκλογών για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Καβάλας. Την ώρα που ο Κίμων Παπαδόπουλος αναμένεται, σήμερα το απόγευμα, να παρουσιάσει τον εκλογικό του συνδυασμό, και την ώρα που ο νυν αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας (με δηλώσεις του στην εφημερίδα "ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ") επιτίθεται εναντίον όσων "μιλάνε ενώ δεν έβγαλαν ποτέ ένα δελτίο τύπου τόσα χρόνια, την ώρα που εμείς είμαστε πάντα κοντά στους επιχειρηματίες, όχι μόνο όταν πλησιάζουν οι εκλογές", ο Παύλος Ζησίμου επανήλθεε, με δηλώσεις του στο Kavala Portal, στο ζήτημα της παράδοσης στους υποψήφιους των καταλόγων των ταμειακά ενήμερων μελών του Επιμελητηρίου -οι οποίοι και θα έχουν δικαίωμα ψήφου στις 10, 11 και 12 Δεκεμβρίου.

Σήμερα, πάντως, το Επιμελητήριο Καβάλας εξέδωσε -για το θέμα των καταλόγων- την παρακάτω ανακοίνωση (με την υπογραφή του νυν προέδρου Άγγελου Τσατσούλη):

Ενημερώνουμε τους υποψηφίους προέδρους και συμμετέχοντες των εκλογών του Επιμελητήριου Καβάλας 10-11-12 Δεκεμβρίου 2017 ότι, για την διενέργεια των εκλογών αποκλειστικά και μόνο υπεύθυνη είναι η εκλογική επιτροπή, που συγκροτήθηκε με την υπ’ αριθμ. πρωτοκόλλου 14149/10-8-2017 απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης.

Επομένως για οποιαδήποτε λίστα ή αίτημα παρακαλώ να απευθυνθείτε στην εκλογική επιτροπή.

«Πρέπει να φύγετε από την Κυβέρνηση. Είστε ανίκανοι και επικίνδυνοι. Με την αποχώρησή σας από την Κυβέρνηση, αφήστε χώρο σε εμάς που ξέρουμε να κυβερνούμε». Ευθύς λόγος του κ. Μητσοτάκη, που υποδηλώνει τον παραληρηματικό του λόγο, εξαιτίας του υψηλού πολιτικού πυρετού που τον κατατρύχει. Είναι ένας παραληρηματικός πολιτικός λόγος που φθάνει ακόμη και σε παραισθήσεις επίκλησης σε εξωγήινους.

Και συνεχίζει ο φαντασιακός πολιτικός του λόγος: Εμείς –λέει- ως Νέα Δημοκρατία, ξέρουμε να κυβερνούμε. Γνωρίζουμε πώς να κλείνουμε τα εργοστάσια της «Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης», πώς να κλείνουμε τις μονάδες επεξεργασίας και μεταποίησης προϊόντων της πρωτογενούς παραγωγής, κλείσιμο εργοστασίων κλωστοϋφαντουργίας, κλείσιμο «ΣΕΒΑΘ», κλείσιμο «ΣΕΠΕΚ», κλείσιμο «Καπνοβιομηχανίας Γεωργιάδη», κλείσιμο εργοστασίου επεξεργασίας ιχθυηρών «ΞΙΦΙΑΣ», κι ο κατάλογος είναι ανοικτός.

Γνωρίζουμε πώς να μετατρέπουμε τους συνεταιρισμούς σε εκτροφεία διαφθοράς και διασπάθισης του δημόσιου χρήματος. Γνωρίζουμε πώς να στραγγαλίζουμε την αγροτική οικονομία, δωρίζοντας στην Τράπεζα Πειραιώς, έναντι πινακίου φακής, με το απίστευτο τίμημα των 97 εκατομμυρίων, όλο τον παραγωγικό πρωτογενή ιστό της χώρας. Γνωρίζουμε πώς να χρεώνουμε τους αγρότες και το Δημόσιο με τις αχρεωστήτως καταβληθείσες επιδοτήσεις «μαϊμού» της «χατζηγάκειας» γαλαντομίας και τις επιδοτήσεις του Κοντού.

Εσείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν γνωρίζετε από αυτά. Εσείς προχωράτε με το συζητούμενο νομοσχέδιο σε ρυθμίσεις που δημιουργούν προβλήματα στους χονδρεμπόρους και τις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ, υποχρεώνοντάς τους να είναι συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς τους παραγωγούς, ώστε να εξοφλούν τις οφειλές τους προς αυτούς σε διάστημα έως εξήντα ημερών κι όχι στο «αγελαδοκούρεμα», όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Εσείς, ως Κυβέρνηση -συνεχίζει η φαντασιακή ρητορεία της Νέας Δημοκρατίας- προχωράτε με το νομοσχέδιο στην υιοθέτηση μέτρων ελέγχου για τη διαφάνεια της αγοράς και την προστασία της εγχώριας πρωτογενούς παραγωγής. Εσείς προστατεύετε τους συνεταιρισμούς των ιχθυοτρόφων των λιμνοθαλασσών, δημιουργώντας συνθήκες ανάπτυξης της ιχθυοκαλλιέργειας.

Αντίθετα, εμείς με την πολιτική μας αφήναμε τους ανθρώπους αυτούς στην άμοιρη τύχη τους.

Να, γιατί πρέπει να φύγετε.

Να, γιατί πρέπει να μας αφήσετε να κυβερνήσουμε.

Έχουμε πολλά ακόμη να προσφέρουμε …

Με απόφαση που υπέγραψε ο Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας, επιβάλλονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Πέμπτη 19 ως και την Τρίτη 24 Οκτωβρίου στον γνωστό και ως "δρόμο του Αγίου Σίλα" (από το ύψος του ξενοδοχείου "Εγνατία" ως και τη διασταύρωση Σταυρού Αμυγδαλεώνα) λόγω εργασιών που θα εκτελούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας για την αποξήλωση των ήδη υπαρχόντων στηθαίων και την εγκατάσταση νέων. Κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα δε θα διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων αλλά θα περιορίζεται το πλάτος του ρεύματος κυκλοφορίας και αυτή θα διεξάγεται από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, ανάλογα με το τμήμα του οδοστρώματος στο οποίο θα πραγματοποιούνται οι εργασίες, σύμφωνα και με την υπάρχουσα σήμανση που θα τοποθετηθεί με ευθύνη του αναδόχου του έργου.

Την ίδια ώρα, αναμένεται η εκτέλεση αντίστοιχων εργασιών για την αποκατάσταση του στηθαίου και εντός του οικισμού του Παληού λόγω μιας σειράς τροχαίων ατυχημάτων που έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η αποκατάστασή τους θα διαρκέσει περίπου 2 μήνες.

Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας σε συνεργασία με την Έδρα UNESCO Con-E-Ect σας προσκαλούν στο

«Διεθνές Workshop για την ένταξη του Δέλτα, των Στενών και της ευρύτερης περιοχής του Νέστου στο πρόγραμμα MAB UNESCO»,

το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Χρυσούπολη στις 20 Οκτωβρίου.

 

Ο σκοπός διαχείρισης και ένταξης της ευρύτερης περιοχής του Δέλτα Νέστου και των Στενών Νέστου στο πρόγραμμα MAB/UNESCO είναι η διατήρηση της βιοποικιλότητας, η υδρονομική προστασία και η παροχή υπηρεσιών έρευνας και εκπαίδευσης. Επιπλέον, στόχος είναι η ανάπτυξη ήπιων δραστηριοτήτων αναψυχής και η τουριστική προώθηση, που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματικότητα της διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, καθώς οι επισκέπτες μπορούν να σχετίσουν την επίσκεψή τους στην ευρύτερη περιοχή με την ημερήσια επίσκεψη στην περιοχή των Στενών του Νέστου και την περιοχή του δελταϊκού συστήματος του ποταμού Νέστου.

Τα οφέλη που θα προκύψουν από την ένταξη της περιοχής στο πρόγραμμα «Άνθρωπος και Βιόσφαιρα» της UNESCO θα είναι πολλαπλά. Η πρόταση θεωρείται ότι θα δημιουργήσει εξαιρετικά πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα και θα συμβάλει σημαντικά στην αναγνωρισιμότητα και εξωστρέφεια του συνόλου των περιοχών που συμμετέχουν σε αυτήν.

Στην προσπάθεια αυτή ήδη συμμετέχουν οι Δήμοι με γεωγραφικά σύνορα στον Νέστο: ΠΕ Καβάλας (Δήμος Νέστου, Δήμος Καβάλας) και ΠΕ Ξάνθης (Δήμος Τοπείρου, Δήμος Ξάνθης)

Είμαστε στη διάθεση σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία, διευκρίνιση ή συνεργασία.

 

Επισήμανση: Η γλώσσα επικοινωνίας κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης είναι η Αγγλική.

Πέρασαν κιόλας 2 μήνες από την ημέρα που εντοπίστηκε στην παραλία Οφρυνίου, σε απόσταση αναπνοής από την αμμουδιά, μια τραυματισμένη (κατά πάσα πιθανότητα από προπέλα σκάφους) χελώνα η οποία και ανασύρθηκε από κτηνίατρους που κλήθηκαν από τους λουόμενους (διαβάστε εδώ). Μετά από ένα δίμηνο εντατικής θεραπείας στο παράρτημα Καβάλας του ΕΚΠΑΖ (Εθνικό Κέντρο Προστασίας Άγριων Ζώων), η χελώνα -που έλαβε το όνομα "Αυγουστίνα"- ανένηψε πλήρως, με αποτέλεσμα να έρθει η ώρα για την επιστροφή της στη θάλασσα.

Η επιστροφή της αυτή έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης, στην παραλία των Αμμολόφων, παρουσία και μαθητών του 1ου δημοτικού σχολείου Νέας Περάμου (οι οποίοι αποχαιρέτησαν με τον δικό τους τρόπο την "Αυγουστίνα", με ζωγραφιές και τραγούδια).

22549564 10214822486618431 4955465150295331997 N

22310665 10214822486938439 1258853041747875328 N N

22489742 10214822487178445 7879666918477007934 N

22491970 10213700117638408 6274142361035044872 N

Οι προτάσεις που υποβάλαμε στην Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής για την προετοιμασία του Σχεδίου Τουριστικής Προβολής 2018, και οι οποίες βασίζονται στην εμπειρία μας από την μέχρι τώρα παρακολούθηση της υλοποίησης των Σχεδίων Τουριστικής Προβολής του Δήμου, είναι οι εξής:

Α. Ευρύτεροι στόχοι:

 • Εκπόνηση Σχεδίου Τουριστικής Ανάπτυξης
 • Εκπόνηση Ειδικού Σχεδίου Προβολής του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων ως Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO
 • Έμφαση στα ψηφιακά και ηλεκτρονικά μέσα προβολής
 • Ενίσχυση της επισκεψιμότητας από γειτονικά κράτη ιδιαίτερα για την περίοδο του χειμώνα και επιμήκυνση της θερινής τουριστικής περιόδου (έναρξη τον Μάιο και λήξη τον Σεπτέμβριο)
 • Αξιοποίηση του πολιτιστικού κεφαλαίου του τόπου μας και των διεθνών σχέσεων του Δήμου

Ειδικά για το Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης, προτείνουμε μέσα στον Οκτώβριο να τεθεί ως τακτικό θέμα στην Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής η προετοιμασία μίας διαδικασίας για την κατάρτιση ενός τέτοιου Σχεδίου μέσω διαβούλευσης με τοπικούς φορείς.

Για το Ειδικό Σχέδιο Προβολής του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων ως Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO προτείνουμε να ακολουθηθεί η εμπειρία και η προσέγγιση της ίδιας της UNESCO, όπως προτείνονται στους ειδικούς οδηγούς που έχει εκπονήσει για την διαχείριση των μνημείων αυτών.

Β. Προτάσεις για στόχους και δράσεις σχετικά με την προετοιμασία του Σχεδίου Τουριστικής Προβολής του 2018:

 • Ριζική “ανατροπή” της κατανομής του προϋπολογισμού της Τουριστικής Προβολής υπέρ των δράσεων και των εργαλείων ψηφιακής προβολής σε βάρος των δαπανών για ταξίδια, έντυπα και φωτογραφικό υλικό (διαφοροποίηση του μείγματος των εργαλείων προβολής)
 • Ριζική αλλαγή στην πολιτική συμμετοχής του Δήμου σε τουριστικές εκθέσεις (κυρίως του εξωτερικού):
 • Μόνιμη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων του τουρισμού και της αγοράς σε όλες τις τουριστικές εκθέσεις και άλλες δράσεις τουριστικής προβολής που διοργανώνει ο Δήμος
 • Η συμμετοχή του Δήμου να είναι η “ομπρέλα” που θα φιλοξενεί την παρουσία εκπροσώπων φορέων του τουρισμού (να συμμετέχουν μόνο υπάλληλοι της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ που είναι επιφορτισμένοι με το αντικείμενο του τουρισμού)
 • Ο Δήμος να συμμετέχει σε περισσότερες θεματικές τουριστικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στις γειτονικές χώρες σε κοντινές αποστάσεις
 • Στόχευση σε χώρες (είτε μέσω ψηφιακών εργαλείων και ηλεκτρονικής προβολής είτε μέσω συμμετοχής σε τουριστικές εκθέσεις ή άλλα θεματικά event) με τις οποίες υπάρχουν ιστορικές σχέσεις με βάση: το οικονομικό – εμπορικό και πολυπολιτισμικό παρελθόν της Καβάλας (Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Σουηδία κ.ά.), τη μάχη των Φιλίππων (Ιταλία), τις ιδιαίτερες ιστορικές σχέσεις (Αίγυπτος), την προβολή του Αποστόλου Παύλου και της Λυδίας (Ρωσία, Ουκρανία κ.ά.), τις αδελφοποιήσεις και την καλλιέργεια ευρύτερων οικονομικών και εμπορικών σχέσεων σε εθνικό επίπεδο (π.χ. Κίνα)
 • Περιορισμός της συμμετοχής του Δήμου σε τουριστικές εκθέσεις χωρών με τις οποίες οι τουριστικές σχέσεις σε εθνικό επίπεδο είναι “ανώριμες”, δεν υπάρχουν ακόμη επαρκείς μεταφορικές συνδέσεις και δεν υπάρχουν άλλες οικονομικές και εμπορικές σχέσεις που να δημιουργούν προοπτικές αύξησης της επισκεψιμότητας από τις χώρες αυτές (π.χ. Ινδία)
 • Ενίσχυση της προβολής του Δήμου σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Κύπρο
 • Συνεργασία με FRAPORT με στόχο την προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους
 • Ριζική αλλαγή της νοοτροπίας διοργάνωσης (από τον Δήμο) και συνδιοργάνωσης (με άλλους φορείς) εκδηλώσεων: να διοργανώνονται εκδηλώσεις και να εγκρίνονται χρηματοδοτήσεις για συνδιοργανώσεις μετά από σαφή εκτίμηση του οφέλους και του θετικού αντίκτυπου που θα έχει η κάθε εκδήλωση ως προς την προσέλκυση νέων επισκεπτών (ειδικά σε περιόδους όπου η επισκεψιμότητα είναι γενικά χαμηλή, φθινόπωρο – χειμώνας)
 • Αξιολόγηση των μεγάλων εκδηλώσεων του Δήμου (Φεστιβάλ Φιλίππων, Φεστιβάλ Παπαϊωάννου, COSMOPOLIS, Air Sea Show, WOOD WATER WILD, KAVALA NIGHT CITY RUN κ.ά.) ως προς το απτό και όχι μόνο ψυχολογικό αποτέλεσμα που παράγουν (π.χ. το COSMOPOLIS “κινδυνεύει” σε μακροπρόθεσμο επίπεδο από την αντίληψη αναβίωσης από την οποία διέπεται και χρειάζεται να αναβαθμιστεί ως πολιτιστικός θεσμός)
 • Έγκαιρος και ενιαίος προγραμματισμός και προβολή των διαφημιστικών υλικών των μεγάλων εκδηλώσεων του Δήμου σε όλες τις δράσεις τουριστικής προβολής (ηλεκτρονικά & ψηφιακά μέσα, εκδηλώσεις, εκθέσεις)
 • Μελέτη και σχεδιασμός αθλητικών διοργανώσεων ειδικά για την φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο
 • Δημιουργία διεπαγγελματικών συνεργατικών δικτύων (π.χ. εκθετήρια τοπικών προϊόντων)
 • Θεσμοθέτηση ειδικής θεματικής τουριστικής έκθεσης στην Καβάλα (στο πλαίσιο της KAVALA EXPO) για εναλλακτικές μορφές τουρισμού σύμφωνα με τους πόρους της περιοχής (π.χ. θρησκευτικός τουρισμός “Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου” με τους Φιλίππους, το βαφτιστήρι της Αγίας Λυδίας και με 17 μοναστήρια σπάνιας πολιτιστικής  παράδοσης στο σύνολο του Νομού)
 • Εκπόνηση έρευνας καταγραφής των καταλυμάτων που ενοικιάζονται μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας (τύπου Airbnb) και δικτύωση Δήμου – ιδιοκτητών – τουριστικών φορέων, με στόχο την ορθολογική διαχείριση του φαινομένου, έτσι ώστε να έχει θετικά αποτελέσματα για όλους τους εμπλεκόμενους στον τουριστικό κλάδο.
 • Εκπόνηση ειδικού επιμορφωτικού προγράμματος για ιδιοκτήτες τέτοιου είδους καταλυμάτων με στόχο την αναβάθμιση των προσόντων τους
 • Υλοποίηση επιμορφωτικού προγράμματος για οδηγούς λεωφορείων – ταξί για την ενίσχυση δεξιοτήτων σχετικών με την παροχή υπηρεσιών σε επισκέπτες
 • Δημιουργία ειδικού εντύπου για προώθηση τουριστικού προϊόντος μέσα σε τουριστικά λεωφορεία – ταξί
 • Δημιουργία προωθητικού βίντεο που θα προβάλλεται μέσω των οθονών και tablets που διαθέτουν τα τουριστικά λεωφορεία και τα ταξί
 • Διαμόρφωση πλαισίου και εργαλείων μετρήσιμης αξιολόγησης όλων των δράσεων τουριστικής προβολής του Δήμου ως προς τα αποτελέσματα που παράγουν
 • Παρακίνηση των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών να συμμετέχουν στη διαμόρφωση του Σχεδίου Τουριστικής Προβολής, στην προώθηση και στην υλοποίηση των δράσεών του

Όταν λάβουμε την εισήγηση της διοίκησης του Δήμου με τις δικές της προτάσεις για το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής 2018, επιφυλασσόμαστε για μία νέα τοποθέτηση επί συγκεκριμένων θεμάτων.

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ 

Ο Επικεφαλής 

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος

Σελίδα 1 από 986

22365592 1439091599508554 6976115780930863703 N

Dipethe Kavalas 2017 2018

Max Carpet Vertical

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Banner Istoria Festival

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Card Dj Curves 1

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας