Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018
Αναστάσιος Μαρκουλίδης

Αναστάσιος Μαρκουλίδης

H Έδρα UNESCO Con-E-Ect που εδρεύει στο ΤΕΙ ΑΜΘ και συγκεκριμένα στο Τμήμα Δασοπονίας  και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, με την υποστήριξη της Εθνικής Επιτροπή της UNESCO, προσφέρει ένα  Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Άνθρωπος & Νερό» επιχειρώντας την πλέον ολοκληρωμένη προσέγγιση του φυσικού πόρου «Νερό» εξετάζοντας το, αναλύοντας το και προσφέροντας εκπαιδευτικές γνώσεις σχετικές με αυτό με Βιολογικό, Χημικό, Μηχανικό, Οικονομικό, Ιστορικό και Νομικό Υπόβαθρο. Ο πρωτότυπος σχεδιασμός του έγκειται στο γεγονός ότι περιλαμβάνει δύο παράλληλες κατευθύνσεις, αυτή της «έλλειψης» και αυτή της «περίσσειας», και σε συνδυασμό με την ολιστική προσέγγιση που αναφέραμε, το κάνουν μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο. To Πρόγραμμα αυτό προσφέρεται από το ΤΕΙ ΑΜΘ και το Τμήμα Δασοπονίας και ΔΦΠ και στην Αγγλική γλώσσα, απευθυνόμενο σε φοιτητές ξένων χωρών.

Αντικείμενο του παρόντος μεταπτυχιακού προγράμματος είναι η παροχή γνώσεων σχετικών με την αλληλεπίδραση ανθρώπου και νερού από οικολογικής, τεχνικής, πολιτικοοικονομικής και βϊοιατρικής σκοπιάς. Επιπρόσθετο αντικείμενο, είναι η διεξαγωγή έρευνας σχετικής με τις προαναφερθείσες αλληλεπιδράσεις.

Υποβολή αιτήσεων  έως και 1 Αυγούστου 2018

Έναρξη μαθημάτων  5 Οκτωβρίου 2018

Μπορείτε να βρείτε την προκήρυξη εισαγωγής φοιτητών εδώ

ΣΕ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΕΞΩΧΩΡΑΦΑ ΛΕΚΑΝΗΣ»

Οι Μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Νέστου, παρουσία και του Αντιδημάρχου Πρωτογενούς Τομέα κ. Τουμπεκτσή, επισκέφθηκαν την Δημοτική Ενότητα Λεκάνης, την Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018, προκειμένου να προβούν σε δοκιμαστικό έλεγχο, του πολύ σημαντικού αρδευτικού έργου «Εξωχώραφα Λεκάνης», το οποίο έχει πρόσφατα, ολοκληρωθεί.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, συνάντησε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, την Δευτέρα 11 Ιουνίου, τους υδρονομείς του Δήμου, οι οποίοι ξεκίνησαν να εργάζονται από τις αρχές Μαΐου, παρουσία και του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκη, υπεύθυνο της άρδευσης. Συζήτησαν για τα προβλήματα που  απασχολούν τους υδρονομείς, έγιναν προτάσεις, για βελτίωση των παροχών προς τους πολίτες μας, ενώ συζητήθηκαν και θέματα αμοιβών τους. Ο Δήμαρχος τους προέτρεψε να ανταποκρίνονται, στα αιτήματα των πολιτών, όσο το δυνατόν ταχύτερα, προκειμένου οι αγρότες να ποτίζουν έγκαιρα τα αγροτεμάχια τους, αποφεύγοντας έτσι, να δημιουργούνται προβλήματα στις παραγωγές τους.

ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΠΛΑΪ ΣΤΟ ΚΥΜΑ»- ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗ

Ο  Δήμαρχος Νέστου, συνάντησε στο γραφείο του, την Δευτέρα 11 Ιουνίου τον διοργανωτή του φεστιβάλ «Πλάι στο κύμα», κ. Καγιάσα Δημήτρη, προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα το πλαισιώσουν.  Πολύ σύντομα  θα ανακοινωθούν και επίσημα. Το φετινό καλοκαίρι, τα μεγαλύτερα ονόματα, της καλλιτεχνικής σκηνής, έρχονται στα τέλη του Ιούλη στην Κεραμωτή, γεγονός που θα προσελκύσει επισκέπτες ακόμη και από μακρινούς Δήμους.

ΤΡΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ-ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΒΑΦΗ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ

Πολυπληθείς οι φετινές εκδηλώσεις για τη λήξη της σχολικής χρονιάς από μαθητές και εκπαιδευτικούς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης. Ένα τριήμερο πολυπολιτιστικών εκδηλώσεων παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης που περιελάμβανε πολλή μουσική, χορό, τραγούδι, ποίηση αλλά και συγκίνηση σε συνδυασμό με τη γνώση. Πρώτη ημέρα εκδηλώσεων με το «Χρυσούπολη έχεις ταλέντο» και με τη συμμετοχή 140 παιδιών που απέδειξαν πως έχουν ταλέντο με το οποίο ανέδειξαν με άρτιο τρόπο η εκπαιδευτικός Φ.Α. κα. Κωνσταντινίδου Μαριέλλα, η εκπαιδευτικός Μουσικής κα Χουρμουζιάδου Δ. και η εκπαιδευτικός Φ.Α. κα Βογιατζή Ελένη.

Τη δεύτερη μέρα παρουσιάστηκε ενημερωτική εκδήλωση με προβολή δραματοποιημένων σκετς από τα τμήματα ένταξης του σχολείου και υπεύθυνη την ειδική παιδαγωγό κα Καβουρίδου Κωνσταντίνα. Τίτλος της εκδήλωσης «Υπάρχουν κακά παιδιά…. Κι αν το βλέπαμε αλλιώς;;». Οι εκδηλώσεις έκλεισαν την Δευτέρα με την εκδήλωση αποχαιρετισμού από μαθητές της ΣΤ’ τάξης του σχολείου όπου παρουσίασαν την εκδήλωση «Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα… με τον Καβάφη». Η εκδήλωση είχε μουσική, χορούς και τραγούδια απ’ όλη την Ελλάδα. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί οι κα Λεοκάτα Μ. , η κα. Κωνσταντίνου Ελ. Ο κ. Τσιλτσίδης Γ. Στη  βραδιά αυτή  παρέστη και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου αλλά και τον διευθυντή του Γ. Τσομπανόπουλο. Αναφέρθηκε ακόμη στην ολοκλήρωση της παράδοσης του οικοπέδου που γειτνιάζει του σχολείου ώστε να χρησιμοποιηθεί ως αύλειος χώρος γεγονός που αποσυμφόρησε το ήδη υπάρχον. Παρέστη ακόμη η σχολική σύμβουλος  κα Σαατσόγλου Ελ. Δηλώνοντας ενθουσιασμένη από την αρτιότητα της εκδήλωσης.

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ  ΝΕΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησαν στον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, την Πέμπτη 14 Ιουνίου, στο γραφείο του, ο Πρόεδρος κ. Πανταζής Κώστας και τα μέλη του νέου ΔΣ του ΚΤΕΛ Υπεραστικών Λεωφορείων Καβάλας. Συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας με τον Δήμο, για τη  μεταφορά  μαθητών, για την εξεύρεση χώρου  στάθμευσης των οχημάτων τους, καθώς και για το πολύ σοβαρό θέμα-πρόταση που έκαναν για να αναλάβουν την αστική συγκοινωνία εντός της πόλης με συγκεκριμένα δρομολόγια που θα διευκολύνουν τις μετακινήσεις πολιτών που αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν  ΤΑΞΙ ή να πάνε οδικώς (π.χ. Εργατικές Κατοικίες- Λαϊκή Αγορά  , Εργατικές Κατοικίες- Νεκροταφεία κ.α.)

 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Την Τετάρτη 13 Ιουνίου, συνεδρίασε εκτάκτως το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου με δύο θέματα που εγκρίθηκαν ομόφωνα:

  • Η έγκριση πρόσληψης προσωπικού σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 82 του Ν. 4483/2017
  • Η έγκριση διενέργειας Πρόχειρου Διαγωνισμού για ανάθεση Ναυαγοσωστικής Κάλυψης

ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΝΕΣΤΟΥ

Η νέα ιστοσελίδα της ΔΕΥΑ Νέστου, είναι  εδώ και λίγες ημέρες,  στη διάθεση των πολιτών του Δήμου. Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για θέματα ύδρευσης και  αποχέτευσης μέσα από ένα σύγχρονο και εύχρηστο ιστολόγιο. Η νέα ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΝ στοχεύει στην άμεση παροχή πληροφοριών και εξυπηρέτησης των δημοτών Νέστου.

Επισκεφθείτε κι εσείς το νέο site της ΔΕΥΑ Νέστου στο   deyanestou.gr/

ΣΤΗΝ 3η ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ

Την προηγούμενη εβδομάδα κοινοποιήθηκε στον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Μέτιο, ο προσωρινός πίνακας κατάταξης Αξιολογημένων Προτάσεων για τα Τοπικά και Ενδεικτικά Χωρικά Σχέδια με τον Δήμο Νέστου (παρά το γεγονός ότι υπάρχει έλλειψη σε προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας), να ανταποκρίνεται άμεσα με πρόταση-μελέτη και να βρίσκεται στην 3η θέση ανάμεσα στους 23 Δήμους της ΑΜΘ με   επιλέξιμη   δαπάνη ύψους 500.000€ περίπου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ  e-SOHECA ΣΤΟΝ ΤΟΠΕΙΡΟ- ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ

Στον Τόπειρο  Ξάνθης πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, διήμερη  συνάντηση εργασίας  για το έργο  e- Κοινωνική Φροντίδα του προγράμματος ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2014-2020. Τη  συνάντηση εργασίας συντόνισε ο Δήμος Νέστου ως επικεφαλής εταίρος, με τον κ. Τσολάκη ως υπεύθυνο του έργου, παρουσία  στελεχών  του Δήμου Τοπείρου και πενταμελούς ομάδας του Δήμου Ζλάτογκραντ  προκειμένου να συζητήσουν για την πορεία του έργου.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ LEADER ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΕΣΤΟΥ

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, η Αναπτυξιακή Καβάλας Α.Ε. πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση για τα προγράμματα Leader, την Παρασκευή 15 Ιουνίου. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Σκορδάς Μιχάλης ενημέρωσε εκτενώς τα διοικητικά συμβούλια των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου για τα εν λόγω προγράμματα. Στην συνάντηση μεταξύ άλλων παρέστη και χαιρέτησε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος.

Ο κ. Σκορδάς αναφέρθηκε στις προτάσεις που μπορούν να υποβάλλουν οι Σύλλογοι προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν στις δράσεις 19.2.4.4- Ενίσχυση πολιτιστικών εκδηλώσεων και 19.2.4.5- Ανακατασκευή πολιτιστικών κέντρων, μουσείων, πολιτιστικών χαρακτηριστικών της υπαίθρου - μύλοι- γεφύρια κ.α.

Ο ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΜΕΑ-ΓΙΑ 3ο ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΜΠΑΣ ΑΜΕΑ-SEATRACK

Στην Κεραμωτή βρέθηκαν ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τους Ανιτδημάρχους κ. Βαλσαμίδη και κ. Καϊντατζόπουλο για να ελέγξουν την άρτια τοποθέτηση   της ράμπας AMEA- Seatrack που φέτος τοποθετήθηκε δίπλα στο ΑΙΓΑΙΟ (πρώην ΛΙΑΚΑ), προκειμένου να είναι κοντά στους λουόμενους με βασικές παροχές. Ο Δήμαρχος Νέστου τους έδωσε τη δυνατότητα να επιλέξουν οι ίδιοι το μέρος εγκατάστασης ώστε να απολαύσουν τα θερινά τους μπάνια.

«ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ…ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΞΕΡΙΑ

Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ξεριά διοργάνωσε το βράδυ της Παρασκευής 15 Ιουνίου τη μουσικοχορετυική παράσταση «Από τη Μικρά Ασία.. στη Μακεδονία», στην Κεντρική Πλατεία του χωριού. Συμμετείχαν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, ο Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Καβάλας ενώ ακολούθησε λαϊκό γλέντι από τους ΕΜΠΕΙΡΟΤΕΧΝΕΣ και τον  Μ. Κουτσαγγελίδη. Ο Δήμος Νέστου συνέβαλε οργανωτικά για την εκδήλωση. Παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος όπου και χαιρέτησε ενώ τον συνόδευσαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Βαλσαμίδης, κ. Τουμπεκτσής, κ. Καϊντατζόπουλος, κ. Σαββαϊδης και η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Χατουτσίδου.

21η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΡΥΑ

Στο γήπεδο της Νέας Καρυάς, πραγματοποιήθηκε και φέτος η Γιορτή του Αγρότη από τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Νέας Καρυάς «Πινελιές Ζωής». Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, όπου κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στον Δήμο μας που αποτελεί κατά κύριο λόγο έναν αγροτικό Δήμο, με τον πρωτογενή τομέα να αποτελεί βασικό πυλώνα της τοπικής οικονομίας και ανάπτυξης. Εξήρε την  τόλμη των αγροτών μας, που ασχολούνται και μένουν στον τόπο τους, παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν (όπως το ασφαλιστικό, η φορολογία και το υψηλό κόστος παραγωγής), συνεχίζοντας να ασχολούνται,  με καινοτόμες παραγωγές (ακτινίδια, σπαράγγια, οπωροφόρα). Στην γιορτή παρέστησαν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Αντωνιάδης, ο π. Νεκτάριος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Καϊντατζόπουλος, κ. Βαλσαμίδης, κ. Σαββαϊδης καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μαυροθαλασσίτης.

Τις δικές του απόψεις -οι οποίες απηχούν και τις πρόσφατα διατυπωθείσες θέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος- για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ διετύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, στο πλαίσιο της πρόσφατης παρουσίας μας στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίο στο Στρασβούργο.

42 ηλεκτρονικούς υπολογιστές  κι έναν απινιδωτή παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ηλίας Καλανταρίδης από τον Πρόεδρο του  Συλλόγου Αδελφοποίησης Νυρεμβέργης-Καβάλας «Φίλος» Σωτήρη Ξώγνο, τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου βρίσκεται στην πόλη μας για ολιγοήμερες διακοπές και έτσι είχε την ευκαιρία να παραδώσει επίσημα ο ίδιος το υλικό που είχε αποσταλεί ήδη στις αποθήκες του Δήμου Καβάλας. Όπως όλα τα τελευταία χρόνια, η δωρεά των υπολογιστών είναι χορηγία του τμήματος IT της εταιρείας Semikron Elektronik, που υποστηρίζει τις προσπάθειες του συλλόγου «Φίλος» προς την Καβάλα από το 2005.

Ο κ. Ξώγνος, ο οποίος μετά την παράδοση του υλικού είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσει με τη Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα στο γραφείο της, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για τη νέα αυτή δωρεά του Συλλόγου στο Δήμο Καβάλας, 8η κατά σειρά τα τελευταία χρόνια, ενώ στο σύνολο έχουν δωρηθεί στον Δήμο Καβάλας περισσότεροι από 350 ΗΥ. Επίσης, στην φετινή αποστολή υπήρχε και ένας απινιδωτής που είναι προσφορά του Ερυθρού Σταυρού Νυρεμβέργης.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Καβάλας Ηλίας Καλανταρίδης κατά την παραλαβή της δωρεάς ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ξώγνο για τη γενναιόδωρη δράση του Συλλόγου «Φίλος», ο οποίος έμπρακτα αποδεικνύει την αγάπη του για την πόλη της Καβάλας και τους δημότες της. 

Ο Δήμος Καβάλας τοποθέτησε πέντε νέες σειρήνες, ηλεκτρικές και χειροκίνητες, στο 20ο, 22ο και 24ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας και στο 1ο Γενικό Λύκειο Καβάλας, καλύπτοντας τις περιοχές του Περιγιαλίου, Βύρωνα, Νεάπολης και Χωράφας. Στο πλαίσιο της σωστής λειτουργίας αυτών και προς ενημέρωση των δημοτών μας για την αποφυγή τυχόν πανικού, σας γνωστοποιούμε ότι θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ήχηση των παραπάνω σειρήνων την Πέμπτη 21-06-2018 και ώρες 09.30 έως 11.30.

Τη Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα επισκέφτηκαν στο γραφείο της εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, η Διευθύντρια και εκπρόσωποι των καθηγητών, προκειμένου να την ενημερώσουν για τις δυσκολίες τις οποίες θα αντιμετωπίσουν από την προσωρινή μεταστέγαση του σχολείου τους. Είναι γνωστό, πως ήδη υπογράφηκε σύμβαση με τον ανάδοχο εργολήπτη, ο οποίος θα κάνει τις ανάλογες παρεμβάσεις στο 12ο και στο 21ο, Δημ. Σχολεία, στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, με το ποσό 8.300.000 ευρώ και για τα δυο σχολεία. Στο πρόγραμμα εντάχθηκε το σχέδιο του Δήμου Καβάλας, λόγω του υψηλού βαθμού ετοιμότητας, όπως και του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Κατά τη συνάντηση που είχαν με τη Δήμαρχο, οι πιο πάνω γονείς και εκπαιδευτικοί εξέφρασαν την ανησυχία τους για τα προβλήματα που τυχόν θα αντιμετωπίσουν οι οικογένειες των μαθητών, δεδομένου ότι θα χρειαστεί να μεταστεγαστεί το σχολείο τους στο 25ο και στο 15ο Δημ. Σχολεία, μέχρι την αποπεράτωση των εργασιών.

Η Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα και η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ευαγγελία Δρακονάκη, παρουσία του Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Περικλή Τελίδη, τους εξήγησαν τις απαραίτητες διαδικασίες τις οποίες προβλέπει ο νόμος, για την πλήρη εκκένωση των σχολείων, κατά τη διάρκεια των εργασιών, ζήτησαν τη συνεργασία τους και τη κατανόησή τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα το πολύ σημαντικό αυτό έργο.

Μια ακόμα συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για την ονομασία της πΓΔΜ πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της Καβάλας το απόγευμα της Τρίτης (η 3η μέσα σε 3 μέρες). Σε αντίθεση με την προσέλευση των προηγούμενων 2 ημερών, πάνω από 300 πολίτες κάθε ηλικίας (κάποιοι από τους διοργανωτές κάνουν λόγο ακόμα και για 400) συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καπνεργάτη περί τις 8 το απόγευμα, κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό με συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Στη συνέχεια, οι συγκεντρωθέντες πραγματοποίησαν πορεία στην παραλιακή λεωφόρο, φωνάζοντας συνθήματα τόσο περί του ονόματος της Μακεδονίας όσο και κατά των πολιτικών και των Σκοπιανών, ενώ παράλληλα τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο και το "Μακεδονία Ξακουστή".

Η πορεία συνεχίστηκε στην οδό Κουντουριώτου και στην οδό Ομονοίας, αλλά οι συγκεντρωθέντες έστριψαν από την οδό Αβέρωφ (πριν, δηλαδή, το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας) μετά από πρότερη συνεννόηση με την αστυνομία. Η πορεία ολοκληρώθηκε στην πλατεία Καπνεργάτη, με τους διαδηλωτές να ανανεώνουν το ραντεβού τους για την προσεχή Πέμπτη και να ευχαριστούν τα σώματα ασφαλείας ζητώντας τους, παράλληλα, συγνώμη για το γεγονός πως "τόσες μέρες τους ταλαιπωρούμε".

Ουδέν άλλο άξιο λόγου γεγονός σημειώθηκε πριν, κατά τη διάρκεια ή και μετά την πορεία, καθώς παρά την κινητοποίηση των αντιεξουσιαστών για την περιφρούρηση της κατάληψης της Βύρωνος 3 -μετά και τα όσα έλαβαν χώρα το βράδυ της Δευτέρας- δεν υπήρξε το παραμικρό επεισόδιο.

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, σε αίθουσα εκδηλώσεων της Βουλής των Ελλήνων, συνάντηση αντιπροσωπείας της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων, Ψηφιοποίησης και Μετανάστευσης του γερμανικού κρατιδίου της Βάδης - Βυρτεμβέργης με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, με θέμα το «Μεταναστευτικό», στην οποία συμμετείχε ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ν. Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Η Ελλάδα είναι δυστυχώς δέσμια της γεωγραφικής της θέσης» τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, επισημαίνοντας πως το «Μεταναστευτικό» δεν προσφέρεται για εκθέσεις ιδεών αλλά για οργανωμένη και μεθοδική διαχείριση, με αλληλοκατανόηση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών ως προς τον καταμερισμό των ευθυνών και των βαρών. Πρόκειται για πολύ συγκεκριμένο πρόβλημα που απαιτεί συνέργειες μεταξύ των ευρωπαϊκών οργάνων και των κρατών – μελών.

Στη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε την ανάγκη να πιεστεί η Τουρκία, η οποία εκ των πραγμάτων καθίσταται παράγοντας – κλειδί στη διαχείριση των προσφυγικών ροών και εσχάτως τις χρησιμοποιεί ως μέσο διαπραγματευτικής πίεσης, τόσο όσον αφορά τις διμερείς σχέσεις της με την Ελλάδα όσο και για τις αντίστοιχες με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη.

Το Kavala Portal δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του να διεκδικήσουν 2 διπλές προσκλήσεις και να παρακολουθήσουν δωρεάν την θεατρική παράσταση "Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή", η οποία θα ανέβει στο θέατρο Φρουρίου την προσεχή Κυριακή 24 Ιουνίου (ώρα: 21:30).

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι ένα από τα παρακάτω:

  1. να πατήσετε like στην ανάρτηση στο Facebook (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ)
  2. να σχολιάσετε την ανάρτηση στο Facebook (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ)
  3. να την κοινοποιήσετε (share)

Παρατήρηση: Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό δεν είναι υποχρεωτικό να πατήσετε like  στη σελίδα "Η φωνή της Καβάλας"

Η κλήρωση για τις 2 διπλές προσκλήσεις θα πραγματοποιηθεί στις 10 το βράδυ της Πέμπτης 21 Ιουνίου (μέσω live streaming).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Λόγω των ρυθμίσεων απορρήτου που έχει ορίσει ο κάθε χρήστης για το προσωπικό του προφίλ, υπάρχει η πιθανότητα να κοινοποιήσει την ανάρτησή μας αλλά να μην μπορέσουμε να την δούμε. Κατά συνέπεια, η κοινοποίηση ενδεχομένως να μην εξασφαλίσει από μόνη της τη συμμετοχή στον διαγωνισμό -σε αντίθεση με το like ή το σχόλιο.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Μία από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές και εμπορικές θεατρικές  επιτυχίες της σύγχρονης Αθήνας ταξιδεύει και αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα,

για 11η σαιζόν σπάζοντας όλα τα ρεκόρ!

Με έναν εξαιρετικά επιλεγμένο θίασο που προσφέρει άφθονο γέλιο και διασκέδαση.

Η παράσταση «Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…» μονοπώλησε για πέντε συνεχόμενα χρόνια το θεατρικό ενδιαφέρον της Αθήνας με ανεβάσματα σε μεγάλα θέατρα (θέατρο Ήβη, Λαμπέτη, Αθηνά) καθώς και όλης της Ελλάδας σε δύο θριαμβευτικές περιοδείες. Παρουσιάστηκε επίσης για δύο συνεχόμενες χρονιές από το Σατιρικό θέατρο Κύπρου σε σκηνοθεσία Δέσποινας Μπεμπεδέλη, ενώ έχει παρουσιαστεί από δεκάδες ερασιτεχνικούς θιάσους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τους 2 τελευταίους χειμώνες αποτέλεσε την μεγαλύτερη θεατρική επιστροφή των τελευταίων ετών στο θέατρο Ριάλτο – Αλέκος Αλεξανδράκης, κάνοντας την Αθήνα να ξαναμονολογήσει «Μπαμπά… Μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή».

Το καλοκαίρι 2017 πραγματοποίησε μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία γνωρίζοντας την ίδια αστείρευτη αγάπη και τεράστια  επιτυχία, όπως και στην Αθήνα.

Τον Μάιο 2017 το θέατρο Ράδιο Σίτυ στη Θεσσαλονίκη ήταν ο τελευταίος σταθμός του «ασταμάτητου» «Μπαμπά…».

 

Δύο αδελφές (κανονικές) και τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες ταξιδεύουν στο χωριό της καταγωγής τους για να κηδέψουν τον πατέρα τους! Οι συγγενείς που τις συντρέχουν παρουσιάζουν όμως περίεργες και λανθάνουσες συμπεριφορές…                      Οι πρώην «φίλοι» του μπαμπά είναι λίγο… κάπως!                   Μία μοιρολογίστρα θέλει σώνει και καλά να κλάψει τον νεκρό αλλά κρύβει επιμελώς και ένα περίστροφο στην μαντίλα… Ο παραγιός δεν είναι Αλβανός! Είναι πέφτουλας… Το χωριό έχει φιλόδοξες δημοσιογράφους! Η Γωγούλα είναι προτεινόμενη για αποχώρηση στο Survivor. Ο Αγροφύλακας έχει βγάλει το Γυμνάσιο!               Σε κάποιους αρέσουν υπερβολικά τ’ Αρχαία (στους πιο πολλούς). Ο ίδιος ο νεκρός, κοιτάει μη θέλει βάψιμο το ταβάνι και όταν βλέπει την κηδεία του στην τηλεόραση ανακράζει               «Τίποτα δεν είμαστε, βρε παιδί μου. ΧΟΥΣ!».

Και το σπίτι αρχίζει να γεμίζει με πτώματα…                             Από έρωτα, από συμφέρον, από κυνισμό και από αφέλεια…


Την παράσταση έχουν παρακολουθήσει και αγαπήσει πάνω από 1,7 εκατομμύριο θεατές. Ένα νούμερο ρεκόρ που προβλέπεται να συνεχίζει να αυξάνεται.

Την μαύρη κωμωδία σκηνοθετεί και αυτό το καλοκαίρι ο Αλέξανδρος Ρήγας.

Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά οι:

Γιώργος Γιαννόπουλος,

 Ευαγγελία Μουμούρη, Σπύρος Μποφίλιος,                    Φωτεινή Ντεμίρη,

Μάνος Πίντζης, Πρόδρομος Τοσουνίδης,                        Ευτυχία Φαναριώτη,

Παρθένα Χοροζίδου, Κωνσταντία Χριστοφορίδου

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Αλέξανδρος Ρήγας – Δημήτρης Αποστόλου

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας

Κοστούμια: Ελένη Μπλέτσα

Σκηνικά: Αλανιάδη Μαρία – Στασινού Αγνή

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντώνης Αντωνίου

Από την Δευτέρα μέχρι την Κυριακή 24 Ιουνίου, στο θερινό κινηματογράφο "Ζέφυρος", θα παίζεται η ταινία:

Πρόσωπα & Ιστορίες (Visages Villages / Faces Places)

Ντοκιμαντέρ 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 89'

Σκηνοθεσία Ανιές Βαρντά, Ζε Αρ

Η σκηνοθέτις Ανιές Βαρντά και ο φωτογράφος Ζε Αρ διασχίζουν την επαρχιακή Γαλλία με ένα φορτηγάκι-φωτογραφικός θάλαμος. Συναντώντας καθημερινούς ανθρώπους, δημιουργούν τα γιγάντια πορτρέτα τους και, «αναρτώντας» τα σε δημόσιους χώρους, επεμβαίνουν δημιουργικά στο τοπίο.

Mail

Σελίδα 1 από 1123

 Mpampa INTERNETFB  10x15cm Summer 2018

ELEFTHERIA 2018 FINAL

33988285 262638620975627 6779251825401921536 N

Logo Contract

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας