Κυριακή, 30 Απριλίου 2017
Αναστάσιος Μαρκουλίδης

Αναστάσιος Μαρκουλίδης

Σε ένα ωραίο και ανοιχτό παιχνίδι με υψηλό σκορ, και με τις 2 ομάδες να παίζουν επιθετικά ως το τελευταίο δευτερόλεπτο, η ομάδα μπάσκετ της Καβάλας -ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή της στο 2ο ημίχρονο, μιας αι στο 1ο βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 9 πόντους- κατάφερε να κερδίσει έστω και δύσκολα τους Μαχητές Δόξας Πεύκων με 93-90. Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, καθώς ο Σταύρος Κουμλέλης -που κλήθηκε να εκτελέσει 2 ελεύθερες βολές 2 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της αναμέτρησης, και ενώ το σκορ ήταν 80-81 - ευστόχησε μόνο στην πρώτη, αλλά οι παίκτες του Νίκου Πενταζίδη διατήρησαν τη ψυχραιμία τους και έφτασαν σε μια υπερπολύτιμη νίκη.

Ηδιαφορά των 3 πόντων, όμως, με την οποία είχε ηττηθεί στον αγώνα του 1ου γύρου δεν καλύφθηκε, παρά το γεγονός ότι ο Χριστόφορος Κελαϊδής είχε την ευκαιρία, 4.6 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της παράτασης (και ενώ η Καβάλα προηγείτο με 92-90) να ευστοχήσει σε 2 ελεύθερες βολές και να εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας εν όψει των play out (μιας και ευστόχησε μόνο στη μία). Το ευτύχημα, πάντως, είναι ότι η Καβάλα θα διεκδικήσει την παραμονή της στην Α2 Εθνική κατηγορία παίζοντας με την ομάδα του Ρετζικίου "στα ίσα" (καθώς τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου μεταφέρονται και στα play out).

Η Καβάλα παρουσίασε 2 πρόσωπα απέναντι στους Μαχητές Δόξας Πεύκων: στο πρώτο ημίχρονο, παρά το σχετικά καλό ξεκίνημα, έχασε γρήγορα τον έλεγχο της αναμέτρησης -με τον Μάζουρτσακ να παίζει κυριολεκτικά μόνος του και τους φιλοξενούμενους να βλέπουν τον Τζαοουάρα να γίνεται μπροστάρης στις προσπάθειές τους- και βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 9 πόντους διαφορά (17-28, 21-30). Στο δεύτερο, αντίθετα, η Καβάλα ανέβασε στροφές και εκμεταλλεύτηκε το ξέσπασμα του Κελαϊδή -ο οποίος, μετά από πολύ καιρό, αποτέλεσε έναν από τους στυλοβάτες των γηπεδούχων, ευστοχώντας στα 5 από τα 6 σουτ 3 πόντων που επιχείρησε- για να πάρει μια μικρή υπέρ της διαφοράδιαφορά όμως την οποία δεν κατάφερε να κρατήσει χάρη στα αμυντικά της κενά, στην αδυναμία της να σταματήσει τόσο τον Τζαουάρα όσο και έναν παλιό μας γνώριμο -τον Δημήτρη Καλαμπάκα, που πέτυχε 24 πόντους- και στην αστοχία μας από τη γραμμή των ελεύθερων βολών (οι παίκτες της Καβάλας σούταραν 32 βολές και έχασαν τις 11, ενώ οι φιλοξενούμενοι σούταραν 20 βολές και έχασαν μόλις τη 1). Στην παράταση, πάντως, η Καβάλα διατήρησε μια ισχνή διαφορά 1-3 πόντων σε όλη τη διάρκειά της αλλά η τελευταία χαμένη βολή του Κελαϊδή στέρησε από την ομάδα τη δυνατότητα να αγωνιστεί στα play out με πλεονέκτημα έδρας

Δεκάλεπτα: 19-22, 38-42, 60-58, 81-81, 93-90 (παρ.)

ΚΑΒΑΛΑ (Πενταζίδης): Ερεβμπενάζιε 10, Κελαϊδής 20 (5), Μάτζουρτσακ 24 (1), Ντιαλό 8, Κυριάκου, Κουμλέλης 13 (1), Γκέλιος 9 (1), Μούκας, Σκλήβας 9
ΠΕΥΚΑ (Χατζηκυριακίδης): Χαρζηκυριακίδης 4, Βελισσαρίου 2, Γερομιχαλός 12, Καλαμπάκας 24 (2), Ναούμης 9 (3), Στόλης 2, Δίπλαρος 8 (2), Τάταρης 10, Τζαουάρα 19

"Σεληνιακό τοπίο" θυμίζει, σε πολλά σημεία της, η οδός Κολοκοτρώνη, μια από τις πιο μεγάλες σε μήκος και πιο κομβικές οδούς της ανατολικής πλευράς της Καβάλας, καθώς μέσα σε απόσταση μόλις 15 μέτρων -λίγο μετά τον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας- εντοπίσαμε 7 λακκούβες! (όχι ότι και σε άλλα σημεία της οδού τα πράγματα είναι καλύτερα...). Σε μια από αυτές, μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες "έπεσε" ο γνωστός δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού CENTER TV Θανάσης Κολυβάς, με συνέπεια να πέσει και να σπάσει το κινητό του τηλέφωνο.

Ας ελπίσουμε ότι με την ευκαιρία των εργασιών που ξεκίνησαν για την τοποθέτηση οπτικών ινών στην περιοχή θα κλείσουν και αυτές οι λακκούβες...

Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας διοργάνωσε την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Νέστου (Κεραμωτή) σύσκεψη των συναρμόδιων φορέων για την αντιμετώπιση του ιδιαίτερα έντονου προβλήματος που έχει προκύψει στην περιοχή του Δέλτα Νέστου από τις καθημερινές πυρκαγιές. Συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Πυροσβεστική Διεύθυνση Χρυσούπολης, το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης, το ΓΕΩΤΕΕ, τον δήμο Νέστου και τον ΤΟΕΒ Χρυσούπολης.

Στη σύσκεψη έγινε εκτενής συζήτηση για την αύξηση των πυρκαγιών που παρατηρήθηκε την τελευταία χρονιά στην περιοχή του Δέλτα Νέστου, καθώς και για τις επιπτώσεις που είχαν οι πυρκαγιές αυτές. Παρουσιάστηκαν στατιστικά στοιχεία που αποδείκνυαν ότι για το 2016 υπήρξε υπερδιπλασιασμός των πυρκαγιών σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη για τα οποία υπάρχουν καταγεγραμμένα στοιχεία, στην περιοχή που εποπτεύεται από τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χρυσούπολης ανέφερε για άλλη μία φορά το ύψος των ποινών που επιβάλλονται στους παραβάτες, ενώ ο υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης τόνισε ότι μία ανεξέλεγκτη πυρκαγιά που δύναται να καταλήξει σε μεγαλύτερες επιπτώσεις, μπορεί να αυξήσει το ύψος της ποινής.

Ο πρόεδρος του παραρτήματος Ανατολικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤΕΕ Ζαφείρης Μυστακίδης έφερε ως παράδειγμα για την αντιμετώπιση του φαινομένου την περιοχή των Τεναγών, όπου με συνεργασία των αρμόδιων φορέων και των αγροτών το πρόβλημα αυτό σχεδόν έχει εξαλειφθεί, τονίζοντας ότι είναι δυνατή η εύρεση λύσης εφόσον υπάρχει συνεργασία.

Ο δήμος Νέστου, σε συνεργασία με τον ΤΟΕΒ Χρυσούπολης πρότειναν την ανάληψη κοινής δράσης ενημέρωσης του συνόλου του πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής για τις επιπτώσεις των πυρκαγιών τόσο στο περιβάλλον, όσο και στην υγεία των κατοίκων, αλλά και για το ύψος των ποινών που επιβάλλονται σε τέτοιου είδους παραβάσεις. Στην ενημέρωση αυτή θα συμβάλουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς με σκοπό τη βέλτιστη ενημέρωση των πολιτών και την εξάλειψη του φαινομένου.

Ένας από τους πλέον γνωστούς αεροκινηματογραφιστές στην Καβάλα, ο γνωστός σε μας ως Tetracopterakias (κατά κόσμον Γρηγόρης Λιοτάκης), δημοσίευσε το Σάββατο στη σελίδα του στο FaceBook (Tetracopterakias) ένα νέο βίντεο για την προβολή της Καβάλας από ψηλά.

Το βίντεο φέρει τον τίτλο "Καβάλα, η Βασίλισσα του Βορρά"

Όλα είναι έτοιμα για την αναμέτρηση της ομάδας μπάσκετ της Καβάλας με τους Μαχητές Δόξας Πεύκων, που θα διεξαχθεί στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου στο κλειστό της Καλαμίτσας "Αλεξάνδρα Δήμογλου". Είναι ο τελευταίος αγώνας που θα δώσει εντός έδρας η Καβάλα πριν "ριχτεί" στη μάχη των play out για την παραμονή στην Α2 Εθνική κατηγορία και η νίκη για το συγκρότημα του Νίκου Πενταζίδη αποτελεί μονόδρομο.

Ακόμα και αυτή η νίκη όμως δεν αρκεί για την Καβάλα, καθώς σε περίπτωση που κατακτήσει το ροζ φύλλο αγώνα απλά θα βρεθεί στην ίδια βαθμολογική θέση με την Θεσσαλονικιώτικη ομάδα (στη 12η, η οποία δίνει και πλεονέκτημα έδρας εν όψει των play out). Συνεπώς απαιτείται, πέραν της νίκης, και μια διαφορά μεγαλύτερη των 3 πόντων -καθώς με αυτή τη διαφορά είχε ηττηθεί η Καβάλα στον αγώνα του πρώτου γύρου (70-67).

Οι φίλαθλοι της Καβάλας αναμένεται να δώσουν και πάλι το παρόν στις εξέδρες του κλειστού της Καλαμίτσας (με την ελπίδα ότι η κρισιμότητα του αγώνα θα αποτελέσει αφορμή για να το "γεμίσουν"), ενώ η διοίκηση της ομάδας έδωσε ένα επιπλέον κίνητρο στους φιλάθλους διαμορφώνοντας το εισιτήριο του αγώνα στα 5 € και επιτρέποντας τη δωρεάν είσοδο μαθητών όλων των σχολείων της Καβάλας (δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων) στην ανατολική εξέδρα. Ήδη, πάντως, έχει γίνει γνωστό ότι στις εξέδρες θα βρεθούν και φίλαθλοι των Μαχητών/Δόξας Πεύκων (η άψογη και υποδειγματική συμπεριφορά τους στον αγώνα του 1ου γύρου έχει ήδη επαινεθεί από τους οπαδούς της Καβάλας).

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ν. Πενταζίδης είδε τις τελευταίες 2 ημέρες τον Ετινόσα Ερεβμπενάγκιε να μπαίνει στο πρόγραμμα των προπονήσεων (όλη την εβδομάδα είχε ταλαιπωρηθεί από υψηλό πυρετό), ενώ τα νέα για το Γιώργο Μανάκα δεν είναι ευχάριστα -μιας και το πρόβλημα που είχε στον αστράγαλο αποδείχτηκε σοβαρότερο από ότι αρχικά φαινόταν, λόγω του εντοπισμού οστικού οιδήματος. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι ο νεαρός φόργουορντ χάνει -κατά πάσα πιθανότητα- όλη την υπόλοιπη σαιζόν (δηλ. τον τελευταίο αγώνα της κανονικής περιόδου, με τον Εθνικό στον Πειραιά, και τα play out).

Αξίζει, πάντως, να αναφερθεί ότι ένας εκ των 3 διαιτητών της αναμέτρησης είναι ο κ. Ζαχαρής, οι αποφάσεις του οποίου στον εντός έδρας αγώνα με τον Δούκα (στα μέσα Ιανουαρίου) είχαν προκαλέσει έντονα παράπονα από πλευράς φιλάθλων της Καβάλας.

Μια ακόμα εκπαιδευτική εκδρομή των μελών της Επιστημονικής Ομάδας ΟΨΟΜΕΘΑ ΕΙΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ (σε συνεργασία, όπως πάντα, με το Φωτογραφικό Όμιλο Καβάλας) στην ευρύτερη περιοχή των Τεναγών, με σκοπό την γνωριμία με τον τόπο, τους κατοίκους του, τις παραδόσεις του και τις δυνατότητές του, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 23 Απριλίου με επιτυχία. Προορισμός ήταν ο δήμος Δοξάτου, με το ενδιαφέρον να στρέφεται γύρω από τη σύγχρονη ιστορία και τη λαογραφία του μαρτυρικού Δοξάτου, την άγρια φύση και τα προϊόντα που παράγονται στην ευρύτερη περιοχή.

Το πρόγραμμα της 4ης εκπαιδευτικής εκδρομής περιλάμβανε επισκέψεις:

α) στο Πνευματικό Κέντρο Δοξάτου, έναν πολυχώρο που χρησιμοποιείται για σειρά εκδηλώσεων, με την πρόεδρο του Μορφωτικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Δοξάτου Μαρία Ζαφειροπούλου να αφηγείται εν συντομία την ιστορία του Δοξάτου -δίνοντας έμφαση στις 2 σφαγές που διέπραξαν οι Βούλγαροι το 1913 και το 1941-, να αναφέρεται στην κοινωνική και οικονομική ζωή μιας πόλης που άκμασε στις αρχέες του προηγούμενου αιώνα και να ξεναγεί τα μέλη της ομάδας στο Λαογραφικό Μουσείο του Πνευματικού Κέντρου

β) στο Πάρκο Αρπακτικών Ημερόβιων και Νυχτόβιων πουλιών, στην Αγορά Κυργίων, έναν χώρο που έχει δημιουργηθεί και συντηρηθεί από τον Κώστα Ελευθεριάδη με αγάπη για τα φιλοξενούμενα πουλιά και με σκοπό τη γνωριμία μικρών και μεγάλων με ένα σημαντικό και, εν πολλοίς, όχι ιδιαίτερα γνωστό κομμάτι της ελληνικής πανίδας,

γ) στο οινοποιείο Κτήμα Μιχαηλίδη (στον Άγιο Αθανάσιο -έναν πανάρχαιο αμπελώνα και κέντρο Διονυσιακής λατρείας) και στο εργαστήριο παρασκευής χαλβά Ελευθερίου (με την ομώνυμη οικογένεια να προάγει την παρασκευή παραδοσιακού, μαστιχάτου χαλβά από το 1900)

δ) στη Φάρμα Αριστοτέλη στο Δοξάτο, για μια γνωριμία με τα ζώα της και τον τρόπο με τον οποίο αυτά διαβιούν στην ελληνική επαρχία

Πατήστε εδώ για να δείτε φωτογραφικό υλικό

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς:

α) το Δήμαρχο Δοξατου κ. Δημήτρη Δαλακάκη για τη φιλοξενία στον τόπο του,

β) την κ. Ζαφειροοπούλου για την ξενάγησή της στο Πνευματικό Κέντρο Δοξάτου

γ) τους υπευθύνους του Κτήματος Μιχαηλίδη και του εργαστηρίου παρασκευής χαλβά Ελευθερίου

Διαβάσαμε τα όσα δήλωσε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ Βασίλης Καταπόδης (στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση του φεστιβάλ) για την απόφαση της δημοτικής αρχής Καβάλας να επιβάλλει πρόστιμα για τις υπερβολικές αφισοκολλήσεις σε οδούς, πεζοδρόμια, τοίχους πλατειών ή σε στύλους (κάτι που σαφώς επηρεάζει τις αφισοκολλήσεις στις οποίες προχωράνε κατά καιρούς τα μέλη του ΚΚΕ για ενημέρωση σχετικά με τις εκδηλώσεις και τις δράσεις τους),

και ειλικρινά αναρωτηθήκαμε αν ζούμε στο σήμερα, στο 2017 ή είμαστε πρωταγωνιστές στην ταινία "Back to the Future" ή στη βρετανική τηλεοπτική σειρά "Doctor Who" και έχουμε μεταφερθεί σε μια άλλη εποχή!

Για την ιστορία, ο κ. Καταπόδης -πέρα από αναφορά του σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την αντιδήμαρχο καθαριότητας Κορίνα Χιώτη Πρασσά- ανέφερε ότι "Το κόμμα σέβεται το περιβάλλον, αλλά αναγκαστικά συνεχίζει τις αφισοκολλήσεις, καθώς επιζητά δωρεάν τρόπο να γνωστοποιήσει τη δράση του. Η αφισοκόλληση που κάναμε για το φεστιβάλ της ΚΝΕ ήταν όπως όλες οι προηγούμενες. Στην πόλη μας υπάρχει ζήτημα έλλειψης ελεύθερων χώρων, για δωρεάν προβολή όλων μόνο των δικών μας, αλλά και άλλων εκδηλώσεων. Δεν κάναμε κάτι το υπερβολικό. Εάν μας επιβληθεί πρόστιμο θα πρόκειται για πολιτική δίωξη. Σας θυμίζω ότι δεν έχουμε άλλους τρόπους να προβάλλουμε τη δραστηριότητά μας. Ζητάμε από το Δήμο Καβάλας ν΄ αυξήσει τους χώρους της δωρεάν διαφήμισης"

Μια τέτοια δήλωση θα ήταν λογικότερο να ακουστεί το 1917 -όταν δεν υπήρχε ούτε ίντερνετ ούτε τηλεόραση, και ο κόσμος ενημερωνόταν μόνο μέσα από τις εφημερίδες, τα ραδιόφωνα ή τις αφίσες. Αλλά το 2017 μια τέτοια δήλωση ("Επιζητούμε δωρεάν τρόπο για να γνωστοποιήσουμε τη δράση μας. Δεν έχουμε άλλους τρόπους να προβάλλουμε τη δραστηριότητά μας") ακούγεται εντελώς μα εντελώς παράλογη!

Κύριοι του ΚΚΕ, γνωρίζετε ότι το 1946 κατασκευάστηκε ένα μηχάνημα που ονομάζεται...ηλεκτρονικός υπολογιστής; (δε θα αναφερθούμε στην ιστορία των μηχανημάτων-προδρόμων του Η/Υ, που φτιάχτηκαν νωρίτερα, δεν είναι άλλωστε της παρούσης)

Κύριοι του ΚΚΕ, γνωρίζετε ότι στα τέλη της δεκαετίας του 50 δημιουργήθηκε ένα σύστημα διασυνδεδεμένων δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών (δεν έχει σημασία αν το δημιούργησε ο αμερικανικός στρατός), το οποίο στη συνέχεια εξελίχτηκε, διαδόθηκε σε όλους τους ανθρώπους και έγινε γνωστό με την επωνυμία...Internet; (ή Διαδίκτυο, αν και ο όρος δεν είναι ακριβής, καθώς στο παρελθόν υπήρχαν πολλά διαδίκτυα -ένα από αυτά ήταν και το Internet, το οποίο σταδιακά υποσκέλισε όλα τα άλλα)

Κύριοι του ΚΚΕ, γνωρίζετε ότι το 2004 ένας φοιτητής του Χάρβαρντ ονόματι Μαρκ Ζούκερμπεργκ (μαζί με άλλους συμφοιτητές του) δημιούργησε έναν ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης το οποίο στα τέλη του 2016 αριθμούσε 1,86 δισεκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, που ονομάζεται...FaceBook;

Αν δεν τα γνωρίζετε όλα αυτά, μήπως ήρθε η ώρα να αρχίσετε να τα μαθαίνετε;

Λέτε ότι ζητάτε δωρεάν προβολή των δραστηριοτήτων σας (το πόσο δωρεάν για εσάς μπορεί να είναι η προβολή των δράσεών σας όταν υπάρχει το διόλου ευκαταφρόνητο κόστος εκτύπωσης των αφισών ίσως να το καταλάβουμε αν κάποτε ενταχθούμε στο επιστημονικό δυναμικό της NASA). Τέλεια! Η φράση "event στο FaceBook" σάς λέει κάτι; Διότι αν θέλετε δωρεάν προβολή του ότι θα γίνει μια εκδήλωση ή μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η δημιουργία ενός event στο FaceBook και η πρόσκληση προς χρήστες του εντός των ορίων του νομού Καβάλας (ας μείνουμε μόνο σε αυτούς) είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Η μοναδική περίπτωση που θα χρειαστεί να πληρώσετε είναι αν τυχόν (το ξαναλέμε: αν τυχόν) θέλετε να κάνετε μια επιπλέον προώθηση του event σας (το γνωστό και ως Boost). Αλλά και εκεί το κόστος (κατά μέσο όρο μιλάμε για 15-20 €) είναι ανάλογο με τις δυνατότητές σας -κοινώς...ξοδεύετε όσο θέλετε για να διαφημίσετε το event όσες μέρες θέλετε- και σίγουρα δε φτάνει τα επίπεδα του κόστους εκτύπωσης των αφισών!

Θα μου πείτε, σε αυτό το σημείο: "Μα καλά, χρειάζεται τόσο μεγάλη ανάλυση για ένα τόσο δα ασήμαντο πράγμα;" Δε θα έχει άδικο όποιος θέσει το ερώτημα αυτό. Αλλά η απάντηση είναι "Ναι, χρειάζεται. Διότι μέσα από αυτό το τόσο ασήμαντο και μικρό πράγμα αποκαλύπτεται ο τρόπος σκέψης του ΚΚΕ!"

Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι δεν τα γνωρίζουν όλα αυτά -ιδίως οι νεολαίοι του κόμματος, οι οποίοι απαρτίζουν την ΚΝΕ. Όμως έτσι τίθεται ένα ερώτημα: Τι συμβαίνει και τα αγνοούν τόσο επιδεικτικά αλλά προτιμούν να "μιλάνε" μόνο με αφίσες;

Δυστυχώς η απάντηση στο ερώτημα αυτό μπορεί να δοθεί μέσα από μια ατάκα του κ. Καταπόδη:

Εάν μας επιβληθεί πρόστιμο θα πρόκειται για πολιτική δίωξη.

Το ότι η επιβολή προστίμου για παραβίαση του κανονισμού καθαριότητας του δήμου ερμηνεύεται ως "πολιτική πράξη" (δηλαδή, πρακτικά, ως πράξη δίωξης του ΚΚΕ) είναι κατάλοιπο περασμένων δεκαετιών, στις οποίες το ΚΚΕ και οι οπαδοί του δεν μπορούσαν να κάνουν έστω και μια συγκέντρωση ή να διαβάσουν "Ριζοσπάστη", διώκονταν, φυλακίζονταν, βασανίζονταν και εξορίζονταν στη Μακρόνησο και εκτελούνταν για τις ιδέες τους. Είναι κατάλοιπο εποχών στις οποίες οι κομμουνιστές (ή ακόμα και αυτοί που συμπαθούσαν ελάχιστα τον κομμουνισμό) ήταν οι κυνηγημένοι από το κράτος (ή το παρακράτος) της δεξιάς

Από τότε όμως πέρασαν 40 και πλέον χρόνια, και το ΚΚΕ είναι νόμιμο πολιτικό κόμμα (και καλώς είναι, για να μην παρεξηγηθούμε). Αυτά τα σύνδρομα, τα οποία στιγμάτισαν μια ολόκληρη εποχή και ολόκληρες γενιές, πρέπει επιτέλους να αποβληθούν -και αυτό θα πρέπει, πρωτίστως, να το κάνουν οι ίδιοι τους.

Θα πρέπει, επίσης, να συνειδητοποιήσουν οι ίδιοι τους ότι τώρα ακριβώς είναι που χρειάζεται ο κόσμος περισσότερο από ποτέ ένα ισχυρό, μαχητικό, πιστό στις ιδέες του αλλά και -προπάντων- σύγχρονο ΚΚΕ. Τώρα ακριβώς που τα πάντα γύρω μας έχουν καταρρεύσει από οικονομικής και κοινωνικής πλευράς, τώρα ακριβώς που -δικαίως- ουδείς εμπιστεύεται τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν επί τόσα χρόνια αυτόν τον τόπο, τώρα ακριβώς που το φάντασμα της ακροδεξιάς, του ρατσισμού και του φασισμού (εκφραζόμενο στη χώρα μας από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής) πλανάται όχι μόνο πάνω από την Ελλάδα αλλά και από ολόκληρη την Ευρώπη, τώρα ακριβώς είναι που χρειάζεται ο κόσμος το ΚΚΕ.

Αρκεί όμως τα στελέχη του να συνειδητοποιήσουν ότι οι εποχές έχουν αλλάξει, ο κόσμος έχει εξελιχτεί (αν και τα προβλήματά του παραμένουν τα ίδια) και ότι απαιτείται και το ίδιο το κόμμα -χωρίς να αλλάξει τις πολιτικές του- να εκσυγχρονιστεί και να μιλήσει στις μάζες με λόγο που δε θα θυμίζει δεκαετίες του 30, του 40 ή του 50. Και αν λάβουμε υπόψη τέτοιου είδους μικρά και "ασήμαντα" θέματα (όπως οι αφισοκολλήσεις και το Internet) καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει ακόμα πάρα πολύς δρόμος -και δεν είμαστε και σίγουροι ότι θέλουν και να το διαβούν...

Πάνω από 500 μαθητές γυμνασίου από ολόκληρη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε γονείς και γυμναστές) αναμένεται να βρεθούν, την ερχόμενη Παρασκευή 5 Μαΐου, στην Καβάλα για να συμμετάσχουν σε μια σειρά αγώνων σε πολλά αθλήματα, με την επωνυμία "Γυμνασιάδα ΑΜΘ". Οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης έγιναν γνωστές στη διάρκεια σύσκεψης που έλαβε χώρα στα γραφεία της διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας -εκ των διοργανωτών των αγώνων- το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η Γυμνασιάδα θα ξεκινήσει την Τετάρτη 3 Μαΐου στην Κομοτηνή, η οποία και θα φιλοξενήσει αθλούμενους και την Πέμπτη 4 Μαΐου. Εν συνεχεία η διοργάνωση θα "μεταφερθεί" στην Καβάλα -μάλιστα θα διεξαχθεί, το βράδυ της Πέμπτης, και λαμπαδηφορία για το άναμμα φλόγας στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα στην Καβάλα θα επικεντρωθεί στην παραλία της Καλαμίτσας (από την είσοδο της παραλίας ως και το ξενοδοχείο Lucy), καθώς τα αθλήματα στα οποία θα λάβουν μέρος οι μαθητές είναι κυρίως αθλήματα του υγρού (ή παράλιου) στοιχείου. Συγκεκριμένα θα διεξαχθούν -μεταξύ άλλων- αγώνες:

- κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης,
- ιστιοπλοΐας,
- κανόε καγιάκ,
- beach volley,
- τένις με ξυλορακέτες

Αγώνες όμως θα διεξαχθούν και στο ΔΑΚ Καλαμίτσας "Αλεξάνδρα Δήμογλου", με τα άτομα με αναπηρίες να λαμβάνουν μέρος σε αγώνες:

- μπάσκετ με αμαξίδιο,
- goal-ball (παραλλαγή του ποδοσφαίρου για άτομα με προβλήματα όρασης)
- μπότσια (αγώνισμα με ρίψη μπάλας, για αθλητές με κινητικά προβλήματα ή εγκεφαλική παράλυση)

Επίσης θα διεξαχθούν και αγώνες τένις στα γήπεδα αντισφαίρισης του ΔΑΚ Καλαμίτσας.

Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν το απόγευμα και εν συνεχεία οι συμμετέχοντες θα παραμείνουν στην Καβάλα με την ευκαιρία της "Λευκής Νύχτας".

Με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, απαγορεύεται η αλιεία με κάθε αλιευτικό εργαλείο από 1η έως 31η Μαΐου 2017, στα νότια παράλια της νήσου Θάσου.

Η απόφαση απαγόρευσης εκδόθηκε κατόπιν της ανάγκης λήψης πρόσθετων εθνικών μέτρων, που θα ισχύουν για το έτος 2017 για την προστασία νεαρών ατόμων μπακαλιάρου (Merluccius merluccius, Μερλούκιος ο γνήσιος), σε περιοχή του θρακικού πελάγους, όπου έχει εντοπιστεί νηπιοτροφείο του είδους και στο πλαίσιο συμμόρφωσης με ενωσιακές υποχρεώσεις.

Η περιοχή απαγόρευσης απεικονίζεται ενδεικτικά στο χάρτη που συνοδεύει την υ.α. και περιλαμβάνει τη θαλάσσια περιοχή που οριοθετείται: από δυτικά, ξεκινώντας από την ευθεία που ορίζεται από τα στίγματα Α και Α΄ και κατευθυνόμενοι περιμετρικά νοτίως της νήσου Θάσου και σε απόσταση 6 ν.μ. από την ακτογραμμή, έως την ευθεία μεταξύ των στιγμάτων Β και Β΄, στα ανατολικά.
Όπου: Α: 40,636347 ή 40ο 38΄10,8 Ν / 24,513459 ή 24ο 30΄48,5 Ε
Α΄: 40,691549 ή 40ο 41΄29,6 Ν / 24,404509 ή 24ο 24΄16,2 Ε
Β: 40,625510 ή 40ο 37΄31,8 Ν / 24,782801 ή 24ο 46΄56,1 Ε
Β΄: 40,570700 ή 40ο 34΄14,6 Ν / 24,891820 ή 24ο 53΄ 30,6 Ε

Για τους παραβάτες της απαγόρευσης, εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 11 του ν.δ. 420/1970 (27 Α΄), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 3 του άρθρου 3 του ν. 1740/1987 (Α΄ 221) και την παρ. 2 του άρθρου 9 του ν. 2040/1992 (70 Α΄) και τροποποιήθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 8 του ν. 2332/1995 (181 Α΄), και της απόφασης ΥπΑΑΤ αριθμ. 3866/78486/14.7.2015 ( ΦΕΚ 1587 Β΄/28.7.2015) “Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής των ενωσιακών διατάξεων του συστήμα- τος επιβολής μορίων για σοβαρές παραβάσεις στον τομέα της αλιείας’’.

Σελίδα 1 από 849

17629591 1141411949315461 7853766866531568832 N

18121859 10212936689077763 4846922713122454505 O

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kavala Colors Parade

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

 

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Card Dj Curves 1

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Simvainei Twra

-->

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας