Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Ανοιχτός, μέχρι νεοτέρας, ο δρόμος στις "Γλάστρες" - Καμία ανακοίνωση από Αστυνομία - Διευκρινίσεις Τουλκίδη Κύριο

Posted On Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017 11:46 Γράφτηκε από τον

Ολοκληρώθηκαν, την περασμένη εβδομάδα, οι εργασίες για την ενίσχυση του τοιχίου αντιστήριξης στο δρόμο που συνδέει την Καβάλα με το Παληό -στο ύψος της παραλίας "Γλάστρες"- και από αύριο Δευτέρα 19 Ιουνίου ξεκινάνε και οι εργασίες για την ασφαλτόστρωση του δρόμου προκειμένου αυτός να παραδοθεί οριστικά στην κυκλοφορία και να λάβει τέλος η ταλαιπωρία τόσο των οδηγών όσο και των κατοίκων του Παληού (που ανά τακτά χρονικά διαστήματα είχαν γίνει μάρτυρες καταστάσεων απείρου κάλλους, με λεωφορεία και φορτηγά να "κολλάνε" στο σημείο που πραγματοποιούνται εδώ και 2 μήνες οι εργασίες και να αναγκάζονται συχνά να κάνουν αναστροφή σε έναν δρόμο που ούτως η άλλως δεν είναι και ο πλέον εύκολος για την μετακίνηση οχημάτων τέτοιου μεγέθους).

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν κυκλοφορήσει διάφορα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο που έκαναν λόγο για κλείσιμο του δρόμου κατά τη διάρκεια των εργασιών ασφαλτόστρωσης, και στα οποία γινόταν μνεία ακόμα και στην εναλλακτική διαδρομή που καλούνταν να ακολουθήσουν οι οδηγοί τις ημέρες που ο δρόμος θα παρέμενε κλειστός. Κάτι τέτοιο φαντάζει στους περισσότερους αναγνώστες ως απολύτως φυσιολογικό (άλλωστε, από τη στιγμή που πρόκειται να γίνουν εργασίες ασφαλτόστρωσης, είναι λογικό να κλείσει ο δρόμος), όμως απορία προκάλεσε το γεγονός ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας -ο πλέον αρμόδιος φορέας για την επιβολή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων- δεν εξέδωσε καμία σχετική απόφαση (αλλά και το ότι κανένας δεν μπήκε στον κόπο να τονίσει αυτήν ακριβώς την μη έκδοση απόφασης!)

Με ανάρτησή του, πάντως, στο Facebook ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δημοσθένης Τουλκίδης έσπευσε να δώσει διευκρινίσεις για το τι πρόκειται να γίνει μέσα στην εβδομάδα (τονίζοντας το αυτονόητο -ότι ο δρόμος παραμένει ανοιχτός, τουλάχιστον μέχρι νεοτέρας):

Επειδή οι δηλώσεις μου για τα κυκλοφοριακά μέτρα για το Παληό περνούν στο χαρτί με μικρές αποκλίσεις από ΜΜΕ σε ΜΜΕ, άλλα και -αναπόφευκτα- πράγματι διαφοροποιούνται από εμένα από εβδομάδα σε εβδομάδα λόγω της δυναμικότητας του όλου εγχειρήματος, θα ήθελα με την άνεση του κυριακάτικου πρωινού και του άπλετου χώρου του Facebook να ενημερώσω αναλυτικά:

Την Δευτέρα ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος. Όπως κι εξ αρχής είχα δηλώσει, τα σημαντικότερα ζητήματα είναι η ασφάλεια των εργατών, η αρτιότητα του έργου για να αντέξει στα χρόνια και το να μην διακοπεί η κυκλοφορία εντελώς. Για το λόγο αυτό έχουμε 2 εναλλακτικές οδεύσεις των οχημάτων, με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα η κάθε μια.

Σε πρώτο στάδιο η κυκλοφορία θα παραμείνει ως έχει. Το ένα διάζωμα στις γλάστρες παραμένει ανοιχτό, και η παράκαμψή θα γίνεται από την διαδρομή που μέχρι τώρα ίσχυε στον δρόμο απέναντι από την είσοδο των «Γλαστρών». Οι διαδρομές του ΚΤΕΛ παραμένουν ίδιες.

Το πρώτο στάδιο των εργασιών θα ολοκληρωθεί αυτή την Τετάρτη ή Πέμπτη. Μετά μία εβδομάδα (πρέπει να εξασφαλιστεί πως τα υλικά συμπυκνώθηκαν επαρκώς ώστε να μη μας βουλιάξει η άσφαλτος σε 6 μήνες…) επιστρέφουμε για ασφαλτόστρωση και στις 30/6 – 1/7 ο δρόμος δίνεται στη κυκλοφορία.

Επειδή σε ένα τεχνικό έργο -ΠΑΝΤΑ- υπάρχει πιθανότητα για προβλήματα, αστοχίες, ατυχίες, ο δήμος έχει προετοιμαστεί καταλλήλως. Σε οποιαδήποτε περίπτωση χρειαστεί ή αποφασιστεί πως πρέπει να απαγορευτεί η κυκλοφορία στον «κάτω δρόμο», θα γίνει η κατάλληλη σήμανση και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εκτροπή της κυκλοφορίας από τον «επάνω» δρόμο, όπως αυτός ανακοινώθηκε προ ημερών. Σε αυτή τη περίπτωση θα γίνει έγκαιρη ενημέρωση των δημοτών για όλες τις αλλαγές σε όδευση και δρομολόγια ΚΤΕΛ.

Είμαστε σε συνεννόηση με την ΔΕΥΑΚ, την αστυνομία και το υπεραστικό ΚΤΕΛ –και τους ευχαριστώ δημοσίως- για την ελαχιστοποίηση των καθυστερήσεων και της ταλαιπωρίας, οι οποίες βέβαια δεν μπορούν να εξαλειφθούν εντελώς.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Τελειώνουν οι εργασίες στις "Γλάστρες", αλλά...θα καθυστερήσουν και άλλο λόγω των φορτηγών! (βίντεο) C1f3299fe5fc417906cc29917d2fee70 M

  Μπορεί το κλείσιμο -στο ύψος της παραλίας "Γλάστρες"- του δρόμου που συνδέει την Καβάλα με το Παληό, τη Νέα Ηρακλείτσα και τη Νέα Πέραμο να αποφεύχθηκε, ωστόσο οι εργασίες για την ασφαλτόστρωση του δρόμου συνεχίζονται -μετά την ολοκλήρωση των έργων για την ενίσχυση του τοιχίου αντιστήριξης-. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Καβάλας Δημοσθένη Τουλκίδη, οι εργασίες θα ολοκληρωθούν ως το τέλος της εβδομάδας, ωστόσο υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να παραμείνει κλειστός ο δρόμος για μερικές ημέρες παραπάνω ώστε να σταθεροποιηθεί η άσφαλτος και να διασφαλιστεί η διέλευση των φορτηγών δημόσιας χρήσης.

 • Δημοπράτηση των εργασιών στο Βερούλειο - Εργασίες και σε άλλα αθλητικά κέντρα 05a7ac84934b81b6f73501332211f430 M

  Ένα ακόμα βήμα προς την έναρξη των εργασιών στο Βερούλειο γήπεδο Καβάλας είναι πλέον πραγματικότητα, καθώς με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αντιδήμαρχος παιδείας-αθλητισμού Γιώργος Φιλόσογλου έκανε γνωστό ότι η δημοπράτηση του όλου έργου (προϋπολογισμού 1,6 εκατομμυρίων €) θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Ιουλίου. Ως γνωστόν, οι εργασίες που αναμένεται να γίνουν είναι:

  - τα μόνα που θα παραμείνουν στη θέση τους είναι τα αποδυτήρια των γηπεδούχων και οι κερκίδες,

  - θα τοποθετηθεί κομμάτι-κομμάτι νέος, φυσικός χλοοτάπητας, και θα μετατοπιστεί κατά μερικά μέτρα ο αγωνιστικός χώρος ώστε να κατασκευαστεί ένα μικρότερο, βοηθητικό γήπεδο με πλαστικό τάπητα στην πλευρά των αποδυτηρίων και ένα άλλο βοηθητικό γήπεδο -επίσης με πλαστικό τάπητα- στην πλευρά που "κοιτάζει" στην πόλη,

  - θα αξιοποιηθεί ο χώρος απέναντι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την κατασκευή 2 νέων, μικρότερων γηπέδων με πλαστικό τάπητα (όλα με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές και με 10ετή εγγύηση),

  - θα ανακαινιστούν ριζικά τα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων και των διαιτητών (με δημιουργία χώρων για ΑμεΑ και για γυναίκες διαιτητές)

  - θα κατασκευαστεί σύγχρονο ιατρείο,

  - θα αναμορφωθεί αισθητικά η πλευρά πίσω από τη ΔΕΗ,

  - θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο κυλικείο, που θα λειτουργεί από ιδιώτη που θα το εκμισθώνει από το δήμο,

  - θα ξηλωθούν τα καθίσματα και το τσιμέντο κάτω από αυτά, και θα μπουν νέα καθίσματα

  - θα αναμορφωθεί η είσοδος ώστε να μπαίνει άμεσα ένα ασθενοφόρο και να διευκολυνθεί η είσοδος ατόμων με αναπηρία

  - θα τοποθετηθούν πυλώνες φωτισμού

  Στην ίδια ανάρτηση, ο κ. Φιλόσογλου έκανε γνωστό ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας θα τεθεί ως θέμα η έγκριση εκτέλεσης των παρακάτω έργων:

  1. Ριζική Ανακαίνιση κλειστού των Ποταμουδίων,
  2. Κατασκευή νέου ανοικτού γηπέδου μπάσκετ στο "Κοράλλι" στο Παληό
  3. Τρεις νέοι τάπητες, νέες τέντες, τοποθέτηση καθισμάτων κλπ στα γήπεδα τένις στο ΔΑΚ Καλαμίτσας

  αλλά και ότι τον Σεπτέμβριο θα εγκριθεί η εκτέλεση των εργασιών σε αθλητικές εγκαταστάσεις της δημοτικής ενότητας Φιλίππων αλλά και στη Νέα Καρβάλη και στο Χαλκερό.

 • Νέος κύκλος εργασιών στις "Γλάστρες", νέα ταλαιπωρία και...ένα τροχαίο ατύχημα B289ba828464a98274808e25ef92f1c6 M

  Από νωρίς το πρωί της Τρίτης ξεκίνησε ένας νέος κύκλος εργασιών για την αποκατάσταση του τοιχίου αντιστήριξης και του δρόμου στην περιοχή "Γλάστρες" στο Παληό, μετά την καθίζηση που υπέστη το τοιχίο στα τέλη Απριλίου. Βασικότερο αντικείμενο των εργασιών -οι οποίες, σε συνδυασμό και με την "τακτική" πολλών οδηγών ΙΧ αυτοκινήτων και φορτηγών να αποφεύγουν την Εγνατία Οδό και να χρησιμοποιούν το Παληό για τις μετακινήσεις τους, έχουν ταλαιπωρήσει τους κατοίκους του οικισμού- ήταν η θεμελίωση και του τελευταίου μέρους του τοιχίου, ώστε σταδιακά να αποκατασταθεί και ο δρόμος.

  Ήδη από το πρωί η τροχαία ήταν παρούσα στην περιοχή και εξέτρεπε την κυκλοφορία των οχημάτων που κατευθύνονταν από τη Νέα Πέραμο και τη Νέα Ηρακλείτσα στην Καβάλα μέσω της εξόδου προς την Εγνατία Οδό -μια κυκλοφοριακή ρύθμιση για την οποία αρκετοί δεν είχαν ενημερωθεί εγκαίρως. Ενώ, όμως, οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο ακόμα και για 1 εβδομάδα ταλαιπωρίας των οδηγών, λίγο μετά το μεσημέρι της Τρίτης ο δρόμος δόθηκε "κανονικά" στην κυκλοφορία (με την έννοια ότι συνεχίζουν να ισχύουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν αποφασιστεί από την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας)

  Σε δηλώσεις του στο Kavala Portal, ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Καβάλας Δήμος Τουλκίδης υποστήριξε ότι "στη διάρκεια των εργασιών αυτών ανακαλύψαμε 2 αγωγούς ύδρευσης -με τον έναν από αυτούς να υφίσταται ζημιά και να αντικαθίσταται, με αποτέλεσμα να αναγκαστούμε να σταματήσουμε την κυκλοφορία των οχημάτων. Εξετάσαμε εναλλακτικές διαδρομές για τη διοχέτευση της κυκλοφορίας, εκτιμώντας ότι θα κάναμε περίπου μια εβδομάδα για να αποκαταστήσουμε το τελευταίο μέρος του τοιχίου, αλλά κάποια δοκάρια που ανακαλύψαμε κατά την απομάκρυνση των αμμοχάλικων μάς καθησύχασαν και μας έκαναν να διαπιστώσουμε ότι η στήριξη του τοιχίου βρίσκεται σε καλά επίπεδα. Έτσι, προχωρήσαμε στην ολοκλήρωση των εργασιών και στην άμεση απόδοση στην κυκλοφορία του δρόμου. Γενικότερα, πιστεύουμε ότι ως τα τέλη Ιουνίου -αν όχι αρχές Ιουλίου- θα έχουμε ολοκληρώσει τις εργασίες, καθώς οι βροχές του Μαΐου μάς καθυστέρησαν."

  Δεν έλειψαν, πάντως, και τα απρόοπτα, με μια μοτοσικλέτα να χτυπάει στο πίσω μέρος ενός ΙΧ οχήματος επί της οδού Μελίνας Μερκούρη, χωρίς όμως -ευτυχώς- να συμβεί κάτι χειρότερο.Banner Istoria Festival

ELEYTHERIA POSTER 2

18815348 1305682029501072 1936175306165357754 O

Airseashow2017

Lighthouse 2017

Bloque

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Card Dj Curves 1

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας