Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017

Ανοιχτός, μέχρι νεοτέρας, ο δρόμος στις "Γλάστρες" - Καμία ανακοίνωση από Αστυνομία - Διευκρινίσεις Τουλκίδη Κύριο

Posted On Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017 11:46 Γράφτηκε από τον

Ολοκληρώθηκαν, την περασμένη εβδομάδα, οι εργασίες για την ενίσχυση του τοιχίου αντιστήριξης στο δρόμο που συνδέει την Καβάλα με το Παληό -στο ύψος της παραλίας "Γλάστρες"- και από αύριο Δευτέρα 19 Ιουνίου ξεκινάνε και οι εργασίες για την ασφαλτόστρωση του δρόμου προκειμένου αυτός να παραδοθεί οριστικά στην κυκλοφορία και να λάβει τέλος η ταλαιπωρία τόσο των οδηγών όσο και των κατοίκων του Παληού (που ανά τακτά χρονικά διαστήματα είχαν γίνει μάρτυρες καταστάσεων απείρου κάλλους, με λεωφορεία και φορτηγά να "κολλάνε" στο σημείο που πραγματοποιούνται εδώ και 2 μήνες οι εργασίες και να αναγκάζονται συχνά να κάνουν αναστροφή σε έναν δρόμο που ούτως η άλλως δεν είναι και ο πλέον εύκολος για την μετακίνηση οχημάτων τέτοιου μεγέθους).

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν κυκλοφορήσει διάφορα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο που έκαναν λόγο για κλείσιμο του δρόμου κατά τη διάρκεια των εργασιών ασφαλτόστρωσης, και στα οποία γινόταν μνεία ακόμα και στην εναλλακτική διαδρομή που καλούνταν να ακολουθήσουν οι οδηγοί τις ημέρες που ο δρόμος θα παρέμενε κλειστός. Κάτι τέτοιο φαντάζει στους περισσότερους αναγνώστες ως απολύτως φυσιολογικό (άλλωστε, από τη στιγμή που πρόκειται να γίνουν εργασίες ασφαλτόστρωσης, είναι λογικό να κλείσει ο δρόμος), όμως απορία προκάλεσε το γεγονός ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας -ο πλέον αρμόδιος φορέας για την επιβολή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων- δεν εξέδωσε καμία σχετική απόφαση (αλλά και το ότι κανένας δεν μπήκε στον κόπο να τονίσει αυτήν ακριβώς την μη έκδοση απόφασης!)

Με ανάρτησή του, πάντως, στο Facebook ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δημοσθένης Τουλκίδης έσπευσε να δώσει διευκρινίσεις για το τι πρόκειται να γίνει μέσα στην εβδομάδα (τονίζοντας το αυτονόητο -ότι ο δρόμος παραμένει ανοιχτός, τουλάχιστον μέχρι νεοτέρας):

Επειδή οι δηλώσεις μου για τα κυκλοφοριακά μέτρα για το Παληό περνούν στο χαρτί με μικρές αποκλίσεις από ΜΜΕ σε ΜΜΕ, άλλα και -αναπόφευκτα- πράγματι διαφοροποιούνται από εμένα από εβδομάδα σε εβδομάδα λόγω της δυναμικότητας του όλου εγχειρήματος, θα ήθελα με την άνεση του κυριακάτικου πρωινού και του άπλετου χώρου του Facebook να ενημερώσω αναλυτικά:

Την Δευτέρα ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος. Όπως κι εξ αρχής είχα δηλώσει, τα σημαντικότερα ζητήματα είναι η ασφάλεια των εργατών, η αρτιότητα του έργου για να αντέξει στα χρόνια και το να μην διακοπεί η κυκλοφορία εντελώς. Για το λόγο αυτό έχουμε 2 εναλλακτικές οδεύσεις των οχημάτων, με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα η κάθε μια.

Σε πρώτο στάδιο η κυκλοφορία θα παραμείνει ως έχει. Το ένα διάζωμα στις γλάστρες παραμένει ανοιχτό, και η παράκαμψή θα γίνεται από την διαδρομή που μέχρι τώρα ίσχυε στον δρόμο απέναντι από την είσοδο των «Γλαστρών». Οι διαδρομές του ΚΤΕΛ παραμένουν ίδιες.

Το πρώτο στάδιο των εργασιών θα ολοκληρωθεί αυτή την Τετάρτη ή Πέμπτη. Μετά μία εβδομάδα (πρέπει να εξασφαλιστεί πως τα υλικά συμπυκνώθηκαν επαρκώς ώστε να μη μας βουλιάξει η άσφαλτος σε 6 μήνες…) επιστρέφουμε για ασφαλτόστρωση και στις 30/6 – 1/7 ο δρόμος δίνεται στη κυκλοφορία.

Επειδή σε ένα τεχνικό έργο -ΠΑΝΤΑ- υπάρχει πιθανότητα για προβλήματα, αστοχίες, ατυχίες, ο δήμος έχει προετοιμαστεί καταλλήλως. Σε οποιαδήποτε περίπτωση χρειαστεί ή αποφασιστεί πως πρέπει να απαγορευτεί η κυκλοφορία στον «κάτω δρόμο», θα γίνει η κατάλληλη σήμανση και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εκτροπή της κυκλοφορίας από τον «επάνω» δρόμο, όπως αυτός ανακοινώθηκε προ ημερών. Σε αυτή τη περίπτωση θα γίνει έγκαιρη ενημέρωση των δημοτών για όλες τις αλλαγές σε όδευση και δρομολόγια ΚΤΕΛ.

Είμαστε σε συνεννόηση με την ΔΕΥΑΚ, την αστυνομία και το υπεραστικό ΚΤΕΛ –και τους ευχαριστώ δημοσίως- για την ελαχιστοποίηση των καθυστερήσεων και της ταλαιπωρίας, οι οποίες βέβαια δεν μπορούν να εξαλειφθούν εντελώς.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Πρόεδρος Επιμελητηρίου Καβάλας περί εργασιών σε μέλη του ΔΣ B8d4c0aba43bd42167ec5c1aafff9528 M

  Απάντηση στην τελευταία ανακοίνωση της παράταξης "Ανανέωση Τώρα" του Παύλου Ζησίμου περί ανάθεσης εργασιών σε μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Καβάλας απέστειλε στα ΜΜΕ ο απερχόμενος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Άγγελος Τσατσούλης:

  Στην διεξαγόμενη προεκλογική αντιπαράθεση των συνδυασμών που συμμετέχουν στις επιμελητηριακές εκλογές, διατυπώθηκαν δυστυχώς ισχυρισμοί που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και, κατ’ αποτέλεσμα, αδικούν κατάφωρα και προσβάλλουν συνεργάτες και υπηρεσιακούς παράγοντες του Επιμελητηρίου, αλλά και την απερχόμενη Διοίκησή του. Προς αποκατάσταση της αλήθειας είμαι υποχρεωμένος να αναφέρω συνοπτικά τα ακόλουθα, τιθέμενος στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

  Α. Το έτος 2008 το Επιμελητήριο διοργάνωσε την πρώτη έκθεση στο Εκθεσιακό Κέντρο «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΡΔΥΡΗΣ» στη Νέα Καρβάλη, που τότε ανήκε ιδιοκτησιακά στη Νομαρχία Καβάλας. Το στήσιμο των εκθεσιακών χώρων (3800 μ2) και την τεχνική προετοιμασία του κτιρίου ανέλαβε μετά από Δημόσιο Διαγωνισμό μία εξειδικευμένη εταιρία της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία τους τότε συνεργάτες της Νομαρχίας (ηλεκτρολόγους, μαραγκούς, υδραυλικούς κλπ). Τελικό κόστος : 234.000 ευρώ. Απαγορευτικό για τις οικονομικές δυνάμεις του Επιμελητηρίου.

  Την επόμενη χρονιά, χρησιμοποιώντας την ίδια εταιρία και τους ίδιους συνεργάτες της Νομαρχίας, καταφέραμε να περιστείλουμε δραστικά το κόστος, κάνοντας όμως σημαντικές περικοπές ως προς τους διαθέσιμους εκθεσιακούς χώρους (800μ2). Κόστος : 176.000 ευρώ. Αν και μειωμένο, ήταν και πάλι εκτός των οικονομικών δυνατοτήτων του Επιμελητηρίου, ενώ δεν ήταν αμελητέα και η δραστική μείωση του τελικού εκθεσιακού αποτελέσματος.

  Κατέστη συνείδηση όλων ότι η διοργάνωση της ετήσιας εκθέσεως στο συγκεκριμένο Εκθεσιακό Κέντρο δεν ήταν οικονομικά βιώσιμη.

  Έτσι, πριν από την έκθεση του έτους 2010 ζητήσαμε συνάντηση με τους Προέδρους των Σωματείων ηλεκτρολόγων, μαραγκών και υδραυλικών και άλλων σωματείων.. Η συνάντηση έγινε στα γραφεία του Επιμελητηρίου. Εκεί ζητήσαμε από τους Προέδρους των Σωματείων αυτών να αναζητήσουν συναδέλφους τους που θα δέχονταν με ελάχιστο ποσοστό κέρδους και, πρωτίστως, με διάθεση προφοράς προς το Επιμελητήριο, να συνεργαστούν και να αναλάβουν τη προετοιμασία του Κτιρίου και των εκθεσιακών χώρων για την επικείμενη έκθεση. Συστήθηκε έτσι μία ομάδα τεχνικών που ανέλαβε το έργο αυτό, σε συνεργασία με εταιρία της Καβάλας. Κόστος: 75.000 ευρώ, χωρίς καμία περικοπή σε εκθεσιακούς χώρους και σε τελικό επαγγελματικό αποτέλεσμα.

  Αυτό ακολουθήθηκε και τα επόμενη έτη, κατά τα οποία το Επιμελητήριο, αυτοδυνάμως πλέον, με την ομάδα των δικών του συνεργατών, μπορούσε να διοργανώνει τις εκθέσεις του, με απίστευτα συμπιεσμένο κόστος. Εντάθηκε μάλιστα το έτος 2013, όταν πια αναλάβαμε και την ιδιοκτησία του κτιρίου. Ο λόγος που εμείς δεν φοβηθήκαμε να αναλάβουμε ιδιοκτησιακά το κτίριο και ο λόγος που η Περιφέρεια δεν ήθελε να το έχει και να το συντηρεί, ήταν ουσιαστικά ο ίδιος : Ότι η συντήρηση του κτιρίου ήταν εξαιρετικά δαπανηρή, γεγονός που καθιστούσε την εκμετάλλευσή του από την Περιφέρεια ασύμφορη, ενώ εμείς είχαμε βρει τον τρόπο να την διενεργούμε εξαιρετικά οικονομικά. Έτσι περισώθηκε (και διατηρείται μέχρι σήμερα σε άψογη κατάσταση) η εν λόγω σημαντική κτιριακή και τεχνική υποδομή και δεν κατέστη κι αυτή ένα ακόμη κουφάρι, όπως τόσες άλλες δημόσιες υποδομές (ολυμπιακά έργα, παλιό νοσοκομείο κλπ).

  Οι προεκλογικές αναφορές σε αναθέσεις «στα ίδια πρόσωπα» εργασιών του Επιμελητηρίου, αφορά στη πραγματικότητα τις εν λόγω ετήσιες εργασίες του Εκθεσιακού. Οι συνεργάτες αυτοί, που ορίστηκαν το έτος 2010 από τα επαγγελματικά σωματεία τους, δεν ήταν τότε καν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου. Ο ένας εργαζόταν στο Εκθεσιακό ήδη από το έτος 2008 ως συνεργάτης της Νομαρχίας, ο έτερος πρωτοασχολήθηκε το έτος 2010. Ως εκ περισσού αναφέρω ότι όλες οι αναθέσεις γίνονταν πάντοτε νόμιμα, με παμψηφεί αποφάσεις της Διοικητικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου, με υπογραφή των ενταλμάτων από τον Οικονομικό Επόπτη , εν γνώσει όλων των μελών των αντιστοίχων κλάδων (μαραγκών, ηλεκτρολόγων υδραυλικών κλπ) και όλης της αγοράς.

  Το απίστευτα συμπιεσμένο κόστος της συντήρησης του Εκθεσιακού και της διοργάνωσης των εκθέσεων (το οποίο περιορίστηκε πλέον στο ποσό των 44.000 ευρώ) καταμαρτυρούν ότι το όποιο κέρδος των εν λόγω συνεργατών ήταν μηδενικό ή πάντως πολύ περιορισμένο, δεδομένου ότι στα τιμολόγιά τους περιλαμβάνονται και τα απαραίτητα υλικά, τα αναλώσιμα κλπ. Οι εργασίες ανατίθεντο όλα αυτά τα χρόνια στα ίδια πρόσωπα ή σε συνεργάτες αυτών (οι οποίοι εργάστηκαν υπό την καθοδήγησή τους), για λόγους αυτονόητους : Το εκθεσιακό δεν είναι ένα απλό κατάστημα ή ένα απλό διαμέρισμα. Διαθέτει ευαίσθητα μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας, εκτεταμένες εγκαταστάσεις και υποδομές (4.000 τ.μ. στεγασμένοι χώροι, 3.000 τ.μ. χώροι στάθμευσης και 10.000 τ.μ. περιβάλλων χώρος) και, γενικώς, έχει ανάγκες που απαιτούν γνώση και εξειδίκευση, την οποία είχαν πια αποκτήσει οι άνθρωποι αυτή με την ετήσια ενασχόληση τους. Κανείς συνάδελφός τους δεν δέχθηκε ποτέ να αναλάβει μία τόσο εξειδικευμένη εργασία, έναντι μάλιστα των ευτελών ποσών που πρόσφερε το Επιμελητήριο.

  Η έκθεση και η διαπόμπευση των συνεργατών αυτών του Επιμελητηρίου ως δήθεν ευνοημένων, αντί της απόδοσης ευχαριστιών για την άοκνη προσφορά τους σε βάρος ουσιαστικά των δικών τους επαγγελματικών συμφερόντων, συνιστά μία ανεπίτρεπτη αντιστροφή της πραγματικότητας.

  Β. Με την από 17.11.2017 αίτησή του προς την Διευθύντρια του Επιμελητηρίου Καβάλας, ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου ζήτησε δέκα (10) κατηγορίες (ομάδες) εγγράφων, για χρονική περίοδο έντεκα (11) ετών, από το 2006 έως σήμερα. Από μια πρώτη προσέγγιση, τα έγγραφα που ζητήθηκαν δεν είναι απλώς δεκάδες, είναι αρκετές εκατοντάδες, χωρίς καμία υπερβολή. Λόγω του όγκου τους δεν βρίσκονται καν στα γραφεία του Επιμελητηρίου, αλλά φυλάσσονται στο Εκθεσιακό Κέντρο στη Νέα Καρβάλη. Ας σημειωθεί ότι αρκετά από αυτά είχαν ήδη δοθεί, αλλά ζητήθηκαν εκ νέου.

  Αποφασίσθηκε άμεσα να χορηγηθούν στο αιτούντα όλα τα έγγραφα που ζήτησε, με μοναδική επιφύλαξη τα έγγραφα που τυχόν θα εμπεριείχαν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, τα οποία θα μπορούσε να ελέγξει εντός των γραφείων του Επιμελητηρίου, αλλά όχι να λάβει και να μεταφέρει εκτός του Επιμελητηρίου αντίγραφά τους.

  Η Διευθύντρια του Επιμελητηρίου μετέφερε στο Οικονομικό Επόπτη την απόφαση αυτή, αλλά συγχρόνως του δήλωσε ότι, λόγω της ποσότητάς τους, δεν θα μπορούσε αυτό να γίνει άμεσα, δεδομένου ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι του Επιμελητηρίου, συμπεριλαμβανομένης και της ίδιας, είναι μόλις τρεις (3). Για να βρεθούν, να φωτοτυπηθούν και να κατανεμηθούν τα έγγραφα αυτά εντός λίγων ημερών, όπως ζήτησε ο Οικονομικός Επόπτης, απαιτούνταν να διακόψει τη λειτουργία του το Επιμελητήριο και να ασχολούνταν όλοι οι υπάλληλοί του αποκλειστικά με την συγκεκριμένη εργασία, πράγμα που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε (και δεν θα ήταν νόμιμο) να γίνει σε μία Δημόσια Υπηρεσία.

  Ακολούθως διερευνήθηκε το ενδεχόμενο να δοθούν σε ηλεκτρονική μορφή όσα εκ των εγγράφων αυτών τηρούνται σε ηλεκτρονικό αρχείο (δηλαδή χωρίς υπογραφές, ως σχέδια εγγράφων, τα οποία, μετά την εκτύπωση και την υπογραφή τους, συνιστούν πλέον τα έγγραφα που ζητήθηκαν). Έγινε άμεσα σχετικό ερώτημα στη Νομική Υπηρεσία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Η έγγραφη γνωμάτευση ήταν αρνητική.

  Μετά ταύτα, ο Οικονομικός Επόπτης υπέβαλε σχετική αίτηση στoν Εισαγγελέα Καβάλας. O Εισαγγελέας απεφάνθη φυσικά να δοθούν τα έγγραφα, αλλά, λαμβάνοντας υπόψη τις υπηρεσιακές δυνατότητες κα τις τρέχουσες υποχρεώσεις του Επιμελητηρίου, επισήμανε ότι στη παραγγελία του δεν τέθηκε σχετική προθεσμία και ότι η προβλεπόμενη από το Νόμο σχετική προθεσμία είναι είκοσι (20) ημέρες, η οποία, μάλιστα, μπορεί και να παραταθεί αν υπάρχει σοβαρός υπηρεσιακός λόγος. Η Διευθύντρια του Επιμελητηρίου με διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να τηρηθεί η εν λόγω προθεσμία.

  Ουδείς αρνήθηκε την χορήγηση των εγγράφων που ζητήθηκαν, αφού άλλωστε δεν υπάρχει κανένας λόγος για τέτοια άρνηση.

  Παραμένοντας στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου για οποιαδήποτε διευκρίνιση, επαναλαμβάνω ότι δεν έχω καμία πρόθεση να συμμετάσχω στις προεκλογικές αντιπαραθέσεις, αλλά, από την άλλη πλευρά, δεν δικαιούμαι να αφήσω αναπάντητους ισχυρισμούς που στρεβλώνουν τα γεγονότα, θίγουν αδίκως και προσβάλλουν  τους συνεργάτες, τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τα μέλη της απερχόμενης Διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας.

 • Παύλος Ζησίμου: "Είναι Δίκαιο να παίρνουν δουλειές τού Επιμελητηρίου τα μέλη της Διοίκησής του;" Aa050e9cfabac9d7dee81b553ce04e53 M

  Σε αυτές τις εκλογές δεν αντιπαρατίθενται επαγγελματίες της αγοράς με άλλους επαγγελματίες της αγοράς. Αντιπαρατίθενται οι επαγγελματίες της αγοράς με τους «Επαγγελματίες του Επιμελητηρίου».

  Κάποιοι κάνουν πως δεν κατάλαβαν ότι προκαλούν το κοινό περί Δικαίου αίσθημα στην αγορά του νομού Καβάλας. Τα ποσά «βγάζουν μάτι».

  Ουδέποτε μιλήσαμε για νομιμότητα των δαπανών. Από την πρώτη στιγμή λέμε ότι το Επιμελητήριο δεν ήταν Δίκαιο προς τα μέλη του, προς την αγορά.

  Εκπρόσωποι της παράταξης του 20ετή αντιπροέδρου, ο επικεφαλής αλλά και υποψήφιοι σύμβουλοι, δηλώνουν εδώ και μέρες επί λέξει ότι «όλες οι δαπάνες του Επιμελητηρίου είναι και νόμιμες και δίκαιες και ηθικές»!

  Θα περιμέναμε να το δούμε και γραπτώς.

  Ας απαντήσουν λοιπόν ξεκάθαρα:

  -Είναι ψέμματα ότι 14 μέλη της απερχόμενης διοίκησης, τα οποία σήμερα είναι υποψήφια στο συνδυασμό του 20ετή αντιπροέδρου, έχουν λάβει μόνο στην τελευταία εξαετία, σχεδόν 200.000 ευρώ από το Επιμελητήριο;

  -Είναι ψέμματα ότι άλλα τόσα πήγαν σε μία και μόνο εταιρία της Θεσσαλονίκης κι άλλα τόσα σε εταιρίες γενικά εκτός Καβάλας;

  -Είναι ψέμματα ότι κάποιοι επαγγελματίες πήραν πολύ περισσότερα από ό,τι οι συνάδελφοί τους στο ίδιο αντικείμενο;

  Τα μέλη του Επιμελητηρίου οφείλουν να γνωρίζουν. Δώστε τώρα στη δημοσιότητα τις λίστες με τις δαπάνες του Επιμελητηρίου για την τελευταία θητεία. Δώστε και τις λίστες για την προηγούμενη θητεία, στην οποία συμμετείχαν τα ίδια πρόσωπα.

  Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν πρέπει να φοβάται.

  Αντί υστερογράφου:

  Ο 20ετής αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ αλλά και σε ομιλίες του, επαναλαμβάνει συνεχώς ότι στον «ανανεωμένο» συνδυασμό του συμμετέχουν «6 άτομα από την απερχόμενη διοίκηση».

  Τι συμβαίνει αλήθεια με τα υπόλοιπα 8 άτομα; Τα ξεχνάει; Ανήκουν σε άλλη ομάδα; Δεν τα θυμάται στη διοίκηση;

  Μήπως όταν λέμε ότι στο συνδυασμό του έχει 12 μέλη του Δ.Σ. και 2 αριστίνδην μέλη της διοίκησης (σύνολο 14 μέλη), είναι κι αυτό «ψέμματα και λάσπη» των αντιπάλων του;

 • Φράγμα Μαριών: Η απάντηση του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και του εργολάβου (βίντεο) Bb155e8b7f93e76bd8846420f59ce76d M

  Απάντηση στα ερωτήματα που τέθηκαν σχετικά με την πρόοδο των εργασιών στο Φράγμα των Μαριών έδωσαν τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος (με δηλώσεις του) όσο και ο εργολάβος που έχει αναλάβει το όλο project Πέτρος Μεγκλής.

  Θόδωρος Μαρκόπουλος

 

 

Keelpno Banner 300 250

Dipethe Kavalas 2017 2018

Max Carpet Vertical

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Banner Istoria Festival

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας