Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

Ανοιχτός, μέχρι νεοτέρας, ο δρόμος στις "Γλάστρες" - Καμία ανακοίνωση από Αστυνομία - Διευκρινίσεις Τουλκίδη Κύριο

Posted On Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017 11:46 Γράφτηκε από τον

Ολοκληρώθηκαν, την περασμένη εβδομάδα, οι εργασίες για την ενίσχυση του τοιχίου αντιστήριξης στο δρόμο που συνδέει την Καβάλα με το Παληό -στο ύψος της παραλίας "Γλάστρες"- και από αύριο Δευτέρα 19 Ιουνίου ξεκινάνε και οι εργασίες για την ασφαλτόστρωση του δρόμου προκειμένου αυτός να παραδοθεί οριστικά στην κυκλοφορία και να λάβει τέλος η ταλαιπωρία τόσο των οδηγών όσο και των κατοίκων του Παληού (που ανά τακτά χρονικά διαστήματα είχαν γίνει μάρτυρες καταστάσεων απείρου κάλλους, με λεωφορεία και φορτηγά να "κολλάνε" στο σημείο που πραγματοποιούνται εδώ και 2 μήνες οι εργασίες και να αναγκάζονται συχνά να κάνουν αναστροφή σε έναν δρόμο που ούτως η άλλως δεν είναι και ο πλέον εύκολος για την μετακίνηση οχημάτων τέτοιου μεγέθους).

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν κυκλοφορήσει διάφορα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο που έκαναν λόγο για κλείσιμο του δρόμου κατά τη διάρκεια των εργασιών ασφαλτόστρωσης, και στα οποία γινόταν μνεία ακόμα και στην εναλλακτική διαδρομή που καλούνταν να ακολουθήσουν οι οδηγοί τις ημέρες που ο δρόμος θα παρέμενε κλειστός. Κάτι τέτοιο φαντάζει στους περισσότερους αναγνώστες ως απολύτως φυσιολογικό (άλλωστε, από τη στιγμή που πρόκειται να γίνουν εργασίες ασφαλτόστρωσης, είναι λογικό να κλείσει ο δρόμος), όμως απορία προκάλεσε το γεγονός ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας -ο πλέον αρμόδιος φορέας για την επιβολή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων- δεν εξέδωσε καμία σχετική απόφαση (αλλά και το ότι κανένας δεν μπήκε στον κόπο να τονίσει αυτήν ακριβώς την μη έκδοση απόφασης!)

Με ανάρτησή του, πάντως, στο Facebook ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δημοσθένης Τουλκίδης έσπευσε να δώσει διευκρινίσεις για το τι πρόκειται να γίνει μέσα στην εβδομάδα (τονίζοντας το αυτονόητο -ότι ο δρόμος παραμένει ανοιχτός, τουλάχιστον μέχρι νεοτέρας):

Επειδή οι δηλώσεις μου για τα κυκλοφοριακά μέτρα για το Παληό περνούν στο χαρτί με μικρές αποκλίσεις από ΜΜΕ σε ΜΜΕ, άλλα και -αναπόφευκτα- πράγματι διαφοροποιούνται από εμένα από εβδομάδα σε εβδομάδα λόγω της δυναμικότητας του όλου εγχειρήματος, θα ήθελα με την άνεση του κυριακάτικου πρωινού και του άπλετου χώρου του Facebook να ενημερώσω αναλυτικά:

Την Δευτέρα ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος. Όπως κι εξ αρχής είχα δηλώσει, τα σημαντικότερα ζητήματα είναι η ασφάλεια των εργατών, η αρτιότητα του έργου για να αντέξει στα χρόνια και το να μην διακοπεί η κυκλοφορία εντελώς. Για το λόγο αυτό έχουμε 2 εναλλακτικές οδεύσεις των οχημάτων, με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα η κάθε μια.

Σε πρώτο στάδιο η κυκλοφορία θα παραμείνει ως έχει. Το ένα διάζωμα στις γλάστρες παραμένει ανοιχτό, και η παράκαμψή θα γίνεται από την διαδρομή που μέχρι τώρα ίσχυε στον δρόμο απέναντι από την είσοδο των «Γλαστρών». Οι διαδρομές του ΚΤΕΛ παραμένουν ίδιες.

Το πρώτο στάδιο των εργασιών θα ολοκληρωθεί αυτή την Τετάρτη ή Πέμπτη. Μετά μία εβδομάδα (πρέπει να εξασφαλιστεί πως τα υλικά συμπυκνώθηκαν επαρκώς ώστε να μη μας βουλιάξει η άσφαλτος σε 6 μήνες…) επιστρέφουμε για ασφαλτόστρωση και στις 30/6 – 1/7 ο δρόμος δίνεται στη κυκλοφορία.

Επειδή σε ένα τεχνικό έργο -ΠΑΝΤΑ- υπάρχει πιθανότητα για προβλήματα, αστοχίες, ατυχίες, ο δήμος έχει προετοιμαστεί καταλλήλως. Σε οποιαδήποτε περίπτωση χρειαστεί ή αποφασιστεί πως πρέπει να απαγορευτεί η κυκλοφορία στον «κάτω δρόμο», θα γίνει η κατάλληλη σήμανση και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εκτροπή της κυκλοφορίας από τον «επάνω» δρόμο, όπως αυτός ανακοινώθηκε προ ημερών. Σε αυτή τη περίπτωση θα γίνει έγκαιρη ενημέρωση των δημοτών για όλες τις αλλαγές σε όδευση και δρομολόγια ΚΤΕΛ.

Είμαστε σε συνεννόηση με την ΔΕΥΑΚ, την αστυνομία και το υπεραστικό ΚΤΕΛ –και τους ευχαριστώ δημοσίως- για την ελαχιστοποίηση των καθυστερήσεων και της ταλαιπωρίας, οι οποίες βέβαια δεν μπορούν να εξαλειφθούν εντελώς.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Νίκος Ίμβρος: "Μέχρι και σε κόλλες Α4 έχουμε ελλείψεις στην αστυνομία!" Ab12208e7cf472dd93c44f2d755bda3d M

  Ένα περιστατικό που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα έδειξε με τον πλέον εμφανή τρόπο τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, όσον αφορά την υλικοτεχνική υποδομή της, η αστυνομία όχι μόνο στην Καβάλα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα -εξαιτίας της έλλειψης οικονομικών πόρων.

  Πιο συγκεκριμένα (όπως ανέφερε το newpost.gr) ένα λεωφορείο που μετέφερε άνδρες των ΜΑΤ από την Θεσσαλονίκη στην Καβάλα, προκειμένου με πλοίο να μεταβούν στην Χίο, ξέμεινε λόγω βλάβης στην Εθνική οδό, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να περιμένουν, στη μέση του δρόμου, άλλο λεωφορείο από την Θεσσαλονίκη, για να τους μεταφέρει στον προορισμό τους. Το λεωφορείο έφτασε εγκαίρως και οι αστυνομικοί πρόλαβαν το πλοίο για τη Χίο, ωστόσο η κακοτυχία τους όμως δεν τελείωσε εκεί, καθώς όταν έφτασαν στη Χίο, χάλασε και το εφεδρικό λεωφορείο με το οποίο μετακινείται η διμοιρία. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως έβαλαν και χρήματα… ρεφενέ, προκειμένου να φτιάξουν το φωτισμό του λεωφορείου.

  Για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην ελληνική αστυνομία -και ειδικότερα στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, στην οποία (κατά πως φαίνεται, αλλά και επιβεβαιώνεται από τις πληροφορίες μας) καταγράφονται ελλείψεις ακόμα και σε φύλλα Α4 για εκτυπώσεις) αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Καβάλας Νίκος Ίμβρος

 • Ταυτοποιήθηκαν και οι άλλοι 2 δράστες της αρπαγής τσάντας 19χρονης στην Καβάλα 31fbdaf62f5a03bc06adf1c1d2690a21 M

  Οι έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας οδήγησαν στην ταυτοποίηση και των άλλων δύο δραστών που εμπλέκονται στην υπόθεση αρπαγής τσάντας, η οποία διαπράχθηκε την 8-4-2018 τις πρώτες πρωινές ώρες στην Καβάλα. (Σχετικό το από 9-4-2018 Δελτίο Τύπου)

  Πρόκειται για δύο 16χρονους αλλοδαπούς, υπηκόους Πακιστάν, οι οποίοι κατηγορούνται για ληστεία.

  Υπενθυμίζεται ότι την 8-4-2018 το μεσημέρι, είχε συλληφθεί για την συγκεκριμένη υπόθεση ο ένας από τους τρεις δράστες, ένας 18χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν.

  Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν επίσης όλα τα αφαιρεθέντα έγγραφα.

  Την προανάκριση και τις έρευνες για την συγκεκριμένη υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

 • Τροχαίο στο ύψος του "Μπάτη" - Τραυματίας ένας οδηγός 82466c39c13156d5138a3948222c5434 M

  Ελαφρά τραυματίστηκε ο οδηγός ενός ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου που εκινείτο, περί τις 11:30 το βράδυ, στο δρόμο που συνδέει το Παληό με την Καβάλα. Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, το αυτοκίνητο που οδηγούσε (και στο οποίο δεν υπήρχε άλλος επιβάτης) ξέφυγε από την πορεία του, λίγο πριν τον "Μπάτη", χτύπησε στις προστατευτικές μπάρες και σταμάτησε σε κολόνα φωτισμού. Ο οδηγός μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Keelpno Banner 300 250

Dipethe Kavalas Ianouarios Aprilios 2018

Logo Contract

Constantinos Jewellery Vertical  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

Ape Mpe

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας