Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Επεμβαίνει ο στρατός στο Παγγαίο - Η εικόνα στους άλλους 3 δήμους Κύριο

Posted On Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 22:02 Γράφτηκε από τον

Παρόλο που σε πολλά σημεία του χερσαίου τμήματος του νομού Καβάλας (όπως στο Παγγαίο όρος αλλά και σε πολλά σημεία της Καβάλας) η κακοκαιρία και η χιονόπτωση επιμένουν, εντούτοις οι ενδείξεις των μετεωρολογικών σταθμών του meteokav.gr δείχνουν μια αργή μεν αλλά σταδιακή μεταβολή του σκηνικού -με κύριο χαρακτηριστικό την μικρή μεν, αλλά αισθητή αύξηση της θερμοκρασίας, αλλά και τις πρώτες αναφορές για την εμφάνιση χιονόνερου στην Θάσο. Ωστόσο, παρά τις προβλέψεις που κάνουν λόγο για ένα ομιχλώδες τοπίο χωρίς χιονοπτώσεις κατά την διάρκεια της Πέμπτης (με την θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ -3 και 4 βαθμών Κελσίου), ουδείς είναι σε θέση να προδικάσει με απόλυτη ακρίβεια το τι θα επακολουθήσει, ούτε φυσικά να επαναπαυθεί και να θεωρήσει ότι τα χειρότερα πέρασαν. Μπορεί βέβαια οι προβλέψεις να μην "μιλάνε" για χιονόπτωση, ωστόσο είναι βέβαιο πως τα χιόνια που έχουν συσσωρευτεί σε όλο τον νομό Καβάλας δεν πρόκειται να λιώσουν σε μια μόνο ημέρα.

Δήμος Παγγαίου: Έρχεται το Γ' ΣΣ

Ως και το βράδυ της Τετάρτης, το σημαντικότερο πρόβλημα αντιμετωπίζει ο δήμος Παγγαίου, ο οποίος έχει ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αν και ο αποκλεισμός ενός σημαντικού αριθμού οικισμών του δήμου έχει πλέον αρθεί, όλες οι συγκοινωνίες διεξάγονται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Μετά τις αποφάσεις που έλαβε η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας για απαγόρευση της κυκλοφορίας στις Επαρχιακές οδούς Αγίου Ανδρέα-Ακροβουνίου, Σιδηροχωρίου-Φωλιάς, Μυρτόφυτου-συμβολής με Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Καβάλας και Φωλιάς-συμβολής με Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Καβάλας, "σειρά" πήρε η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας από τον Α/Κ Ελαιοχωρίου μέχρι τον Λ/Κ Κάρυανης (παραλιακή Εγνατία). Σε ισχύ παραμένει, φυσικά, και η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών και των λεωφορείων με μικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων στην Εθνική Οδό Αμφίπολης-Καβάλας, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας και στην Επαρχιακή Οδό Καβάλας-Νέας Περάμου.

Την ίδια ώρα, με δηλώσεις του στο Kavala Portal, ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ήθελαν την δημοτική αρχή να έρχεται σε συμφωνία με την ηγεσία του Γ' Σώματος Στρατού για την χρήση οχημάτων και προσωπικού για τις ανάγκες του δήμου. Η συμφωνία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, χρήση γκρέϊντερ, φορτηγών και ειδικών οχημάτων όπου αυτό καταστεί αναγκαίο.

Δήμος Καβάλας: Ήρθε το αλάτι, κρίσιμες οι επόμενες ώρες

Μετά και την επίσημη κήρυξη του δήμου Καβάλας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η δημοτική αρχή παρέλαβε νέες ποσότητες αλατιού, τις οποίες και ξεκίνησε να ρίχνει σε διάφορους οδικούς άξονες της πόλης αλλά και στους δρόμους που συνδέουν την Καβάλα με το Παληό και τα χωριά του πρώην δήμου Φιλίππων (παράλληλα, ειδικά στον πρώην δήμο Φιλίππων χρησιμοποιήθηκε και γκρέϊντερ για την απομάκρυνση του χιονιού).

Ωστόσο όλοι οι φορείς αναγνωρίζουν ότι οι επόμενες ώρες (αλλά και μέρες) θα είναι πολύ δύσκολες, τόσο για την διατήρηση της καθαρότητας των δρόμων (μιας και συνεχίζονται οι συστάσεις για την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων) όσο και για την αποκατάσταση των άλλων προβλημάτων που έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία. Τα σημαντικότερα από αυτά έχει κληθεί να αντιμετωπίσει η ΔΕΥΑ Καβάλας, καθώς τα φαινόμενα παγώματος των παροχών νερού είναι πάρα πολλά και δεν εστιάζονται σε ορισμένες μόνο περιοχές αλλά σχεδόν σε ολόκληρο τον αστικό ιστό της πόλης (αλλά και σε σημεία όπως το Παληό).

Επίσης, υπάρχουν και αναφορές για διακοπή της ηλεκτροδότησης, αν και ο υπεύθυνος για την διαχείριση του ηλεκτρικού δικτύου στην Καβάλα (ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας) Σάββας Τακίδης -μιλώντας στο Kavala Portal- τις χαρακτηρίζει "μεμονωμένες, αλλά αναμενόμενες λόγω της αυξημένης ανάγκης για χρήση ηλεκτρικής ενέργειας για θέρμανση". Ωστόσο ο κ. Τακίδης δεν παρέλειψε να απευθύνει έκκληση σε όλους τους καταναλωτές να περιορίσουν -όπου υπάρχει δυνατότητα- τα ηλεκτρικά τους φορτία τις ημέρες αυτές του έντονου ψύχους

Δήμος Νέστου: "Παλεύουμε μόνοι μας"

Διαφορετική μοιάζει η κατάσταση στον δήμο Νέστου, καθώς παρά το ότι η κυκλοφορία των οχημάτων εξακολουθεί να διεξάγεται με δυσκολία και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, η μεγάλη πλειοψηφία των οικισμών (ιδίως των ορεινών) δεν είναι αποκλεισμένη από το υπόλοιπο οδικό δίκτυο. Η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών και των λεωφορείων με μικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων στην Εθνική Οδό Καβάλας-Ξάνθης εξακολουθεί να είναι σε ισχύ, ωστόσο τόσο οι συνδέσεις της (κατάλευκης, όπως αποδεικνύεται από πολλές φωτογραφίες που μας έχουν αποσταλεί) Κεραμωτής με την Χρυσούπολη όσο και το οδικό δίκτυο των οικισμών του πρώην δήμου Ορεινού με τα κέντρα υγείας Χρυσούπολης και Σταυρούπολης φαίνεται πως βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο καθαρότητας.

Σε κάθε περίπτωση, ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος -μιλώντας στο Kavala Portal- συνεχίζει να εκφράζει την πικρία του για το γεγονός ότι "ως τώρα παλεύουμε στην κυριολεξία μόνοι μας, χωρίς βοήθεια από κανέναν άλλον φορέα. Έχουμε ελάχιστα μέσα στην διάθεσή μας -μόνο μια αλατιέρα- αλλά εξακολουθούμε και θα εξακολουθήσουμε να αντιμετωπίζουμε όλα τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο του δήμου με ικανοποιητικό ποσοστό επιτυχίας. Ο δήμος δεν χρειάζεται να ενταχθεί σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, αλλά και αυτό χάρη στις δικές μας και μόνο προσπάθειες."

Όλη αυτή η έλλειψη μέσων αλλά και υποστήριξης, πάντως, είναι λογικό να έχει προκαλέσει πολλά παράπονα σε κατοίκους χωριών του δήμου, αρκετοί εκ των οποίων έχουν αναλάβει από μόνοι τους τον καθαρισμό και τον αποχιονισμό των δρόμων.

Δήμος Θάσου: Σε καθεστώς επιτήρησης

Παρά το γεγονός ότι η χιονόπτωση συνεχίστηκε καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας με αμείωτη ένταση στην Θάσο, φαίνεται πως η κατάσταση όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες αρχίζει σταδιακά και ομαλοποιείται -με τις αρχές πάντως να παραμένουν σε επιφυλακή για παν ενδεχόμενο.

Μιλώντας στο Kavala Portal ο δήμαρχος Θάσου Κώστας. Χατζηεμμανουήλ τόνισε πως «τα μηχανήματά μας δεν έχουν σταματήσει να εργάζονται, χρησιμοποιώντας πάντως το διαθέσιμο αλάτι με σύνεση (Σχόλιο γράφοντος: Κάτι βέβαια που έχει προκαλέσει ουκ ολίγα παράπονα από κατοίκους, ιδίως σε περιοχές όπως ο Σωτήρας). Πρωταρχικό μέλημα να μείνει ανοιχτό το Κέντρο Υγείας Πρίνου, η αποβάθρα του Λιμένα (μιας και δρομολόγια από και προς Πρίνο δεν εκτελούνται) και  κεντρικός άξονας -χωρίς φυσικά να παραμελούμε και τα χωριά. Φυσικά και χρειάζονται αλυσίδες για την μετακίνηση των κατοίκων, ωστόσο μπορούμε να πούμε ότι οι δρόμοι είναι γενικά καθαροί και ότι η κατάσταση είναι γενικά ελεγχόμενη"

Σχετικά Άρθρα

 • Απολογισμός των δαπανών του δήμου Καβάλας για το προσφυγικό (φωτογραφίες) 85a751912d06fa19538581a8213bde8f M

  Στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, το βράδυ της Πέμπτης, η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα παρέδωσε στους συμβούλους έναν επτασέλιδο κατάλογο με όλες τις δαπάνες στις οποίες προχώρησε η δημοτική αρχή τις ημέρες που κλήθηκε να διαχειριστεί τους πρόσφυγες που παρέμειναν τόσο στο κλειστό κολυμβητήριο της πόλης όσο και στο εκθεσιακό κέντρο Νέας Καρβάλης "Απόστολος Μαρδύρης". Το Kavala Portal εξασφάλισε τον κατάλογο αυτό (ο οποίος δεν απεστάλη και στα τοπικά ΜΜΕ), και τον παρουσιάζει -αφήνοντας στους αναγνώστες του τη δυνατότητα να τον σχολιάσουν.

   

 • Εκδηλώσεις για το καρναβάλι και τα Κούλουμα στο δήμο Παγγαίου Da76eb829ca6d58aa440fe7e816f41a3 M

  Στα περισσότερα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Παγγαίου, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας θα υπάρχουν παραδοσιακά γλέντια, ενώ δεν θα λείψουν οι παρελάσεις καρναβαλιστών, τα πλούσια εδέσματα και η αναβίωση παραδοσιακών εθίμων της κάθε περιοχής.

  Στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερούπολης

  Afisa AkrovouniouΟ Πολιτιστικός – Αιμοδοτικός Σύλλογος Ακροβουνίου, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και ο Δήμος Παγγαίου συνδιοργανώνουν για 22ή συνεχή χρονιά την ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ στο ΑΚΡΟΒΟΥΝΙ στις 11.00 π.μ. την Αποκριάτικη Εκδήλωση «ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΟΙ ΑΠΟΗΧΟΙ». Το πρόγραμμα της Εκδήλωσης περιλαμβάνει:

  – Μοναδικές παραδοσιακές αθυροστομίες με την ομάδα του Συλλόγου Ακροβουνίου.

  – Χοροί στο κλίμα τον ημερών από τα παιδιά του Συλλόγου.

  – Επίκαιρες και αποκλειστικές σατυρικές γελοιογραφίες.

  – Χορός, τραγούδι και ξεφάντωμα για όλους τους παρευρισκόμενους .

  – Προσφορά φασολάδας, λαγάνας, τσίπουρου, χαλβά και όλων των νηστίσιμων μεζέδων.

  Την  όλη  εκδήλωση θα συνοδεύει  μεγάλη  ορχήστρα  με  δημοτική  και λαϊκή μουσική για γλέντι μέχρι ξεφαντώματος. Γι’ αυτούς που θέλουν να πετάξουν τον χαρταετό υπάρχει κατάλληλο μέρος έξω από το Ακροβούνι, στους πρόποδες του Παγγαίου Όρους. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου  Ακροβουνίου, με ελεύθερη είσοδο.

  Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αμισιανών, ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος διοργανώνει στο χώρο του συλλόγου εκδήλωση με σαρακοστιανά εδέσματα, θαλασσινά μεζεδάκια και πολύ κέφι και χορό με ζωντανή λαϊκή ορχήστρα.

  Στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών

   Για τον εορτασμό των Κούλουμων ο Δήμος Παγγαίου έχει ετοιμάσει μεγάλο γλέντι στην κεντρική πλατεία της Νέας Περάμου και της Νέας Ηρακλείτσας με ζωντανή μουσική και μεγάλη ποικιλία από νηστίσιμα εδέσματα, φασολάδα, κρασί και τσίπουρο.

  Στη Δημοτική Ενότητα Ορφανού

  Οι εκδηλώσεις στη Δημοτική Ενότητα Ορφανού θα ξεκινήσουν την Κυριακή  το απόγευμα  στο Ποδοχώρι, με την αναβίωση του εθίμου «Το  κάψιμο των ψύλλων».

  Την Καθαρά Δευτέρα, τα κούλουμα θα γιορτασθούν σε διάφορα Δημοτικά Διαμερίσματα της Δημοτικής Ενότητας.

  Στη Δημοτική Ενότητα Παγγαίου

  Οι εκδηλώσεις στη Δημοτική Ενότητα Παγγαίου θα ξεκινήσουν την Κυριακή το απόγευμα με το κάψιμο των ψύλλων που θα πραγματοποιηθεί στη Νικήσιανη, ενώ ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοχωρίου σας προσκαλεί να γιορτάσουμε μαζί τα κούλουμα με νηστίσιμα εδέσματα και παραδοσιακά ακούσματα. Η εκδήλωση, καιρού επιτρέποντος, θα γίνει στη θέση Δεξαμενή.

  Επίσης την Καθαρά Δευτέρα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γεωργιανής μας προσκαλεί  να γιορτάσουμε μαζί τα «κούλουμα» , στο δημοτικό πάρκο Γεωργιανής. Με την πρωτοβουλία του Δ.Σ. του Συλλόγου θα προσφερθούν άφθονα νηστίσιμα εδέσματα, η παραδοσιακή φασολάδα και φυσικά η διοργάνωση θα συνοδευτεί με πλούσιο ποντιακό & θρακιώτικο πρόγραμμα.

  Στη Δημοτική Ενότητα Πιερέων

  Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σιδηροχωρίου, ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος, διοργανώνει την Κυριακή το πρωί καρναβαλική εκδήλωση με λαϊκή και δημοτική ορχήστρα, πλούσια εδέσματα και άφθονο κρασί και τσίπουρο και  για τους μερακλήδες γίδα βραστή.

  Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μεσορόπης, την ίδια ημέρα, στην πλατεία του χωριού, θα αναβιώσει το έθιμο της Ντερβένας, με συνοδεία μουσικής και με άφθονο φαγητό και ποτό.

  Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Δωματίων, την Καθαρά Δευτέρα, τα μέλη του τοπικού συλλόγου «Το Γεφύρι» θα ετοιμάσουν για σας στο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου  την παραδοσιακή φασολάδα και θα σας στρώσουν το τραπέζι με πλούσια νηστίσιμα εδέσματα. Ζωντανή μουσική θα σας συντροφεύει από παραδοσιακή και λαϊκή ορχήστρα για να χορέψετε και να γλεντήσετε με την ψυχή σας. Όσοι βρεθούν στα Δωμάτια θα έχουν την ευκαιρία κάνοντας μια βόλτα στο χωριό να βρεθούν κοντά στη φύση όπως το απαιτεί η μέρα, να γνωρίσουν τις ομορφιές του παραδοσιακού χωριού και να πετάξουν τον χαρταετό τους, ενώ θα ανακαλύψουν και θα θαυμάσουν από κοντά τα πανέμορφα πέτρινα θολωτά γεφύρια που κοσμούν τους δύο χείμαρρους του οικισμού.

 • Ορίστηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι του δήμου Καβάλας Dd972305b74fa480210824b75cc553b6 M

  Η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα ορίζει για το χρονικό διάστημα 01/03/2017 έως 31/08/2019 τους κάτωθι δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας ως αντιδημάρχους:

  1. Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα και Κοινοτήτων (Δ.Ε. Φιλίππων):

  Ζήσης Μπόνιας.

  1. Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Κοινωνικής Προστασίας – Πρόνοιας και Δημοτικής Αστυνομίας: Μαρία Φρατζεσκάκη.
  2. Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών:

  Ηλίας Καλανταρίδης.

  1. Αντιδήμαρχος Νεολαίας - Αθλητισμού -Παιδείας και Επικοινωνίας:

  Γεώργιος Φιλόσογλου.

  1. Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής – Καθαριότητας και Πρασίνου:

  Κυριακή Χιώτη – Πρασσά.

  1. Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών – Ανάπτυξης και Προγραμματισμού: Δημοσθένης Τουλκίδης.

  Η Δήμαρχος Καβάλας θα προτείνει:

  1. Για πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας: Γεώργιο Γραμμένο.
  2. Για πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας: Νικόλαο Ξανθόπουλο.
  3. Για πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ την δημοτική σύμβουλο της πλειοψηφίας: Αναστασία Ιωσηφίδου.
  4. Για πρόεδρο της Δημοτικής Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής την δημοτική σύμβουλο της πλειοψηφίας: Ευαγγελία Δρακονάκη.
  5. Για πρόεδρο του Δημοτικού Ωδείου τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας: Περικλή Τελίδη.
  6. Για πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας: Πέτρο Πετρόπουλο.
  7. Για πρόεδρο στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας: Ανέστη Τσουρουκίδη.
  8. Για πρόεδρο στην Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας: Χαράλαμπο Τριανταφυλλίδη.

  Η Δήμαρχος Καβάλας ορίζει ως:

  1. Εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο σε θέματα καθημερινότητας του πολίτη, τεχνικής φύσεως: Ευαγγελία Δρακονάκη.
  2. Εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο με αρμοδιότητα οχημάτων του δήμου: Ανέστη Τσουρουκίδη.
  3. Εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο καθαριότητας στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων: Βαρβάρα Μπαλτζίδου.
  4. Εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο σε θέματα Κλασσικού Αθλητισμού: Μαρία Κλωνάρη.
  1. Εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και Εκτάκτων Αναγκών: Θεόδωρο Τζατζάρη.
  2. Εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα αδέσποτων και κοιμητηρίων: Ζήση Μπόνια.

Wedding Presentation Event 2017

OLKLOGO

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

 

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Card Dj Curves 1

Ελάτε στην παρέα μαςDhmh

Lemonidis

Kokoriko

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".