Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Επεμβαίνει ο στρατός στο Παγγαίο - Η εικόνα στους άλλους 3 δήμους Κύριο

Posted On Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 22:02 Γράφτηκε από τον

Παρόλο που σε πολλά σημεία του χερσαίου τμήματος του νομού Καβάλας (όπως στο Παγγαίο όρος αλλά και σε πολλά σημεία της Καβάλας) η κακοκαιρία και η χιονόπτωση επιμένουν, εντούτοις οι ενδείξεις των μετεωρολογικών σταθμών του meteokav.gr δείχνουν μια αργή μεν αλλά σταδιακή μεταβολή του σκηνικού -με κύριο χαρακτηριστικό την μικρή μεν, αλλά αισθητή αύξηση της θερμοκρασίας, αλλά και τις πρώτες αναφορές για την εμφάνιση χιονόνερου στην Θάσο. Ωστόσο, παρά τις προβλέψεις που κάνουν λόγο για ένα ομιχλώδες τοπίο χωρίς χιονοπτώσεις κατά την διάρκεια της Πέμπτης (με την θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ -3 και 4 βαθμών Κελσίου), ουδείς είναι σε θέση να προδικάσει με απόλυτη ακρίβεια το τι θα επακολουθήσει, ούτε φυσικά να επαναπαυθεί και να θεωρήσει ότι τα χειρότερα πέρασαν. Μπορεί βέβαια οι προβλέψεις να μην "μιλάνε" για χιονόπτωση, ωστόσο είναι βέβαιο πως τα χιόνια που έχουν συσσωρευτεί σε όλο τον νομό Καβάλας δεν πρόκειται να λιώσουν σε μια μόνο ημέρα.

Δήμος Παγγαίου: Έρχεται το Γ' ΣΣ

Ως και το βράδυ της Τετάρτης, το σημαντικότερο πρόβλημα αντιμετωπίζει ο δήμος Παγγαίου, ο οποίος έχει ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αν και ο αποκλεισμός ενός σημαντικού αριθμού οικισμών του δήμου έχει πλέον αρθεί, όλες οι συγκοινωνίες διεξάγονται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Μετά τις αποφάσεις που έλαβε η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας για απαγόρευση της κυκλοφορίας στις Επαρχιακές οδούς Αγίου Ανδρέα-Ακροβουνίου, Σιδηροχωρίου-Φωλιάς, Μυρτόφυτου-συμβολής με Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Καβάλας και Φωλιάς-συμβολής με Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Καβάλας, "σειρά" πήρε η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας από τον Α/Κ Ελαιοχωρίου μέχρι τον Λ/Κ Κάρυανης (παραλιακή Εγνατία). Σε ισχύ παραμένει, φυσικά, και η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών και των λεωφορείων με μικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων στην Εθνική Οδό Αμφίπολης-Καβάλας, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας και στην Επαρχιακή Οδό Καβάλας-Νέας Περάμου.

Την ίδια ώρα, με δηλώσεις του στο Kavala Portal, ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ήθελαν την δημοτική αρχή να έρχεται σε συμφωνία με την ηγεσία του Γ' Σώματος Στρατού για την χρήση οχημάτων και προσωπικού για τις ανάγκες του δήμου. Η συμφωνία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, χρήση γκρέϊντερ, φορτηγών και ειδικών οχημάτων όπου αυτό καταστεί αναγκαίο.

Δήμος Καβάλας: Ήρθε το αλάτι, κρίσιμες οι επόμενες ώρες

Μετά και την επίσημη κήρυξη του δήμου Καβάλας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η δημοτική αρχή παρέλαβε νέες ποσότητες αλατιού, τις οποίες και ξεκίνησε να ρίχνει σε διάφορους οδικούς άξονες της πόλης αλλά και στους δρόμους που συνδέουν την Καβάλα με το Παληό και τα χωριά του πρώην δήμου Φιλίππων (παράλληλα, ειδικά στον πρώην δήμο Φιλίππων χρησιμοποιήθηκε και γκρέϊντερ για την απομάκρυνση του χιονιού).

Ωστόσο όλοι οι φορείς αναγνωρίζουν ότι οι επόμενες ώρες (αλλά και μέρες) θα είναι πολύ δύσκολες, τόσο για την διατήρηση της καθαρότητας των δρόμων (μιας και συνεχίζονται οι συστάσεις για την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων) όσο και για την αποκατάσταση των άλλων προβλημάτων που έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία. Τα σημαντικότερα από αυτά έχει κληθεί να αντιμετωπίσει η ΔΕΥΑ Καβάλας, καθώς τα φαινόμενα παγώματος των παροχών νερού είναι πάρα πολλά και δεν εστιάζονται σε ορισμένες μόνο περιοχές αλλά σχεδόν σε ολόκληρο τον αστικό ιστό της πόλης (αλλά και σε σημεία όπως το Παληό).

Επίσης, υπάρχουν και αναφορές για διακοπή της ηλεκτροδότησης, αν και ο υπεύθυνος για την διαχείριση του ηλεκτρικού δικτύου στην Καβάλα (ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας) Σάββας Τακίδης -μιλώντας στο Kavala Portal- τις χαρακτηρίζει "μεμονωμένες, αλλά αναμενόμενες λόγω της αυξημένης ανάγκης για χρήση ηλεκτρικής ενέργειας για θέρμανση". Ωστόσο ο κ. Τακίδης δεν παρέλειψε να απευθύνει έκκληση σε όλους τους καταναλωτές να περιορίσουν -όπου υπάρχει δυνατότητα- τα ηλεκτρικά τους φορτία τις ημέρες αυτές του έντονου ψύχους

Δήμος Νέστου: "Παλεύουμε μόνοι μας"

Διαφορετική μοιάζει η κατάσταση στον δήμο Νέστου, καθώς παρά το ότι η κυκλοφορία των οχημάτων εξακολουθεί να διεξάγεται με δυσκολία και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, η μεγάλη πλειοψηφία των οικισμών (ιδίως των ορεινών) δεν είναι αποκλεισμένη από το υπόλοιπο οδικό δίκτυο. Η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών και των λεωφορείων με μικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων στην Εθνική Οδό Καβάλας-Ξάνθης εξακολουθεί να είναι σε ισχύ, ωστόσο τόσο οι συνδέσεις της (κατάλευκης, όπως αποδεικνύεται από πολλές φωτογραφίες που μας έχουν αποσταλεί) Κεραμωτής με την Χρυσούπολη όσο και το οδικό δίκτυο των οικισμών του πρώην δήμου Ορεινού με τα κέντρα υγείας Χρυσούπολης και Σταυρούπολης φαίνεται πως βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο καθαρότητας.

Σε κάθε περίπτωση, ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος -μιλώντας στο Kavala Portal- συνεχίζει να εκφράζει την πικρία του για το γεγονός ότι "ως τώρα παλεύουμε στην κυριολεξία μόνοι μας, χωρίς βοήθεια από κανέναν άλλον φορέα. Έχουμε ελάχιστα μέσα στην διάθεσή μας -μόνο μια αλατιέρα- αλλά εξακολουθούμε και θα εξακολουθήσουμε να αντιμετωπίζουμε όλα τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο του δήμου με ικανοποιητικό ποσοστό επιτυχίας. Ο δήμος δεν χρειάζεται να ενταχθεί σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, αλλά και αυτό χάρη στις δικές μας και μόνο προσπάθειες."

Όλη αυτή η έλλειψη μέσων αλλά και υποστήριξης, πάντως, είναι λογικό να έχει προκαλέσει πολλά παράπονα σε κατοίκους χωριών του δήμου, αρκετοί εκ των οποίων έχουν αναλάβει από μόνοι τους τον καθαρισμό και τον αποχιονισμό των δρόμων.

Δήμος Θάσου: Σε καθεστώς επιτήρησης

Παρά το γεγονός ότι η χιονόπτωση συνεχίστηκε καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας με αμείωτη ένταση στην Θάσο, φαίνεται πως η κατάσταση όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες αρχίζει σταδιακά και ομαλοποιείται -με τις αρχές πάντως να παραμένουν σε επιφυλακή για παν ενδεχόμενο.

Μιλώντας στο Kavala Portal ο δήμαρχος Θάσου Κώστας. Χατζηεμμανουήλ τόνισε πως «τα μηχανήματά μας δεν έχουν σταματήσει να εργάζονται, χρησιμοποιώντας πάντως το διαθέσιμο αλάτι με σύνεση (Σχόλιο γράφοντος: Κάτι βέβαια που έχει προκαλέσει ουκ ολίγα παράπονα από κατοίκους, ιδίως σε περιοχές όπως ο Σωτήρας). Πρωταρχικό μέλημα να μείνει ανοιχτό το Κέντρο Υγείας Πρίνου, η αποβάθρα του Λιμένα (μιας και δρομολόγια από και προς Πρίνο δεν εκτελούνται) και  κεντρικός άξονας -χωρίς φυσικά να παραμελούμε και τα χωριά. Φυσικά και χρειάζονται αλυσίδες για την μετακίνηση των κατοίκων, ωστόσο μπορούμε να πούμε ότι οι δρόμοι είναι γενικά καθαροί και ότι η κατάσταση είναι γενικά ελεγχόμενη"

Σχετικά Άρθρα

 • Έγκριση χρηματοδότησης του διακρατικού έργου Med4ALL, με εταίρο τον Δήμο Παγγαίου 68aa0227ce1aaa38c452ab4eaf17093d M

  Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος «INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2014-2020», στο Blagoevgrad της Βουλγαρίας στις 16 Μαρτίου 2017, εγκρίθηκε για χρηματοδότηση το διακρατικό έργο Med4ALL, με εταίρο τον Δήμο Παγγαίου. Το έργο υποβλήθηκε στο πλαίσιο της 2ης πρόσκλησης του Προγράμματος, θα  υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Gotse Delchev της Βουλγαρίας και αφορά στη βελτίωση της παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην περιοχή.

  Η προσέγγιση του Δήμου Παγγαίου στο έργο αφορά στην ενίσχυση των δομών πρωτοβάθμιας υγείας με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και την αναβάθμιση των αγροτικών ιατρείων της Γεωργιανής και της Νέας Περάμου.

 • Δήμος Καβάλας vs αντιπολίτευση: "Τα παιδία παίζει" με ανακοινώσεις και...τον όρο "ιθαγενής" 41a3f0d6cc90a87ac86929263e74ed51 M

  Μια δήλωση του πρώην αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Καβάλας Θεόδωρου Μουριάδη (στην εφημερίδα "ΠΡΩΙΝΗ") είχε σαν συνέπεια να ξεκινήσει μια ακόμα "παρτίδα τένις", με ανακοινώσεις από τη δημοτική αρχή -και με μια απάντηση από τον Μάκη Παπαδόπουλο. Βέβαια, το κατά πόσο ενδιαφέρει πλέον τους πολίτες της Καβάλας αυτή η αλληλουχία ανακοινώσεων είναι μια άλλη, θλιβερή ιστορία -που καλύτερα να μην τη θυμίζουμε και πολύ-πολύ, για να μην κακοκαρδίσουμε και κανέναν...

  Η "αρχή" έγινε από τον κ. Μουριάδη, ο οποίος αμφισβήτησε τις ανακοινώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή για την παραχώρηση του πάρκου Φαλήρου, των Καλαφατιών και των 1300 τετραγωνικών μέτρων στις αποθήκες του τελωνείου, τονίζοντας ότι "οι αποθήκες του ου τελωνείου θα μπορέσουν να παραχωρηθούν εάν όμως συναινέσει το υπουργείο οικονομικών. Κάτι παρόμοιο ισχύει και για το Καρνάγιο, καθώς υπάρχει διεκδίκηση από τα δημόσια κτήματα, εκ μέρους δηλαδή του υπουργείου Οικονομικών. Τέλος, η περιοχή του λούνα παρκ είχε παραχωρηθεί κατά χρήση από τον ΟΛΚ στο δήμο επί ημερών Στάθη Εριφυλλίδη και την εκμεταλλεύονταν. Παραχώρησαν, με λίγα λόγια, στο δήμο μια περιοχή την οποία ήδη διαχειριζόταν"

  Σχόλιο γράφοντος: κ. Μουριάδη εγώ, ο γράφων, έχω στην κατοχή μου ένα διαμέρισμα, το οποίο και έχω παραχωρήσει σε ένα φίλο μου για να το χρησιμοποιεί ως κατοικία του (με ενοίκιο, φυσικά). Αυτό σημαίνει ότι εγώ είμαι ο ιδιοκτήτης και ο φίλος μου είναι ο χρήστης -ο οποίος μπορεί να κάνει αλλαγές στο σπίτι αλλά μόνο αν συναινέσω και εγώ. Αν το πουλήσω στο φίλο μου (ή του το χαρίσω), τότε αυτός θα είναι ο ιδιοκτήτης, ο κάτοχος, και εγώ δεν έχω κανένα απολύτως δικαίωμα. Κάνω λάθος σε αυτό; Φαντάζομαι πως όχι.

  Με το ίδιο σκεπτικό, ο ΟΛΚ -όπως εσείς λέτε- κατείχε το λούνα παρκ, το οποίο και διαχειριζόταν ο δήμος (στον οποίο είχε παραχωρηθεί κατά χρήση). Άρα ο ΟΛΚ ήταν ο ιδιοκτήτης του χώρου και ο δήμος Καβάλας ο χρήστης. Άρα, αν τυχόν ήθελε να κάνει κάποιες αλλαγές στο χώρο, θα έπρεπε να ζητήσει -τυπικά- την άδεια του ΟΛΚ. Τώρα όμως που παραχωρήθηκε εξ ολοκλήρου στο δήμο, η δημοτική αρχή είναι ο ιδιοκτήτης, ο κάτοχος. Δε νομίζετε ότι έχει μια διαφορά;

  Συνεχίζοντας, μάλιστα, τη δήλωσή του ο κ. Μουριάδης ανέφερε ότι "Καλά κάνουν κι επισκέπτονται την Καβάλα οι κυβερνητικοί παράγοντες αλλά μας δίνουν καθρεφτάκια για ιθαγενείς ως αντάλλαγμα στις διεκδικήσεις μας. Η τοπική κοινωνία νομίζει πως θα μας δοθεί αρμοδιότητα στο θαλάσσιο μέτωπο αλλά αυτό μάλλον δεν ισχύει. Έχοντας ασκήσει διοίκηση επί τετραετία, ανακάλυψα ότι όσο πιο συναινετικός είναι κάποιος στις διεκδικήσεις του τόσο λιγότερα παίρνει. Καλά έκαναν και μας επισκέφθηκαν οι κυβερνητικοί παράγοντες, καλά έκαναν κι έφαγαν τους κουραμπιέδες μέσα στο αεροπλάνο μαζί με τους κυβερνητικούς βουλευτές της Καβάλας, αλλά καλό θα είναι να μη μας κοροϊδεύουν. Εάν θέλουμε ως πόλη να εξασφαλίσουμε κάτι οφείλουμε να είμαστε πιο δυναμικοί στις διεκδικήσεις μας και όχι να ευχαριστούμε για το παραμικρό"

  Η απάντηση του δήμου Καβάλας ήρθε μέσα από την παρακάτω ανακοίνωση:

  Μικροψυχία.

  Όχι πια με έκπληξη, διαβάσαμε φερόμενες δηλώσεις του κ. Μουριάδη, σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, σχετικά με τις ανακοινώσεις του κ. Κουρουμπλή για το Δήμο μας.

  Ο κύριος Μουριάδης ανέφερε μεταξύ άλλων,  ότι οι παραχωρήσεις του πάρκου Φαλήρου, των Καλαφατιών και μέρους κτιριακών εγκαταστάσεων 1.300 τ.μ στην περιοχή του Τελωνείου,  είναι καθρεφτάκια για ιθαγενείς. 

  Προφανώς και διατηρεί το δικαίωμα για τον εαυτό του να αυτοχαρακτηρίζεται ως ιθαγενής. Δεν έχει όμως δικαίωμα να αποκαλεί έτσι τους δημότες.

  Ας μας πει λοιπόν ο κατά τα άλλα λαλίστατος κ. Μουριάδης, έστω μία παραχώρηση που έγινε κατά την θητεία διάρκειας οκτώ ετών του κ. Σιμιτσή. 

  Θα δυσκολευτεί όμως να βρει έστω και μία,  καθότι, όπως σωστά επισημάνθηκε από το μέσο στο οποίο έκανε τις συγκεκριμένες δηλώσεις, ήταν η πρώτη φορά που το κράτος παραχώρησε περιουσία του στον Δήμο μας.

  Οι προσπάθειες δυόμισι ετών, μετά από οκτώ χρόνια απραξίας, άρχισαν να αποδίδουν.

  Αυτό αντί να χαροποιεί, τελικά ενοχλεί κάποιους και μάλιστα πολύ.

  Μικροψυχία και παλαιοκομματική νοοτροπία.

  Μάκης Παπαδόπουλος: Κάποια πράγματα ξεχάστηκαν μέσα στην «παραζάλη» των «αμέτρητων» ωρών εργασίας…

  Ανακοίνωση, όμως, για την παραχώρηση Κουρουμπλή έβγαλε και ο επικεφαλής της παράταξης "Ο τόπος της ζωής μας" Μάκης Παπαδόπουλος:

  Οι ανακοινώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας για την παραχώρηση στον Δήμο μας της ιδιοκτησίας τμημάτων της παραθαλάσσιας ζώνης της πόλης της Καβάλας μοιάζουν περισσότερο να είναι μία νέα αρχή παρά ένα τέλος στις διεκδικήσεις του Δήμου πάνω στη χερσαία ζώνη του κεντρικού λιμένα της Καβάλας (εφόσον βέβαια οι ανακοινώσεις γίνουν πράξη με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα). Από αυτή την άποψη, ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΝ ΘΕΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ.

  Για την ιστορία, να θυμίσουμε ότι αυτές οι συζητήσεις είχαν μία παλαιότερη αφετηρία: μία ευρεία σύσκεψη που έγινε στις 18 Φεβρουαρίου 2016 στην Αθήνα. Στη σύσκεψη αυτή, τα Υπουργεία Οικονομίας & Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας αλλά και οι Δήμοι που έχουν λιμάνια στα όριά τους είχαν συμφωνήσει να προχωρήσει η παραχώρηση τμημάτων των χερσαίων ζωνών λιμένων σε Δήμους. Σε αυτή συμμετείχε και η Δήμαρχος Καβάλας, γεγονός που δείχνει (αν μη τι άλλο) ότι γνώριζε και συμμετείχε στην πρωτοβουλία αυτή.

  Υπάρχουν ορισμένα σοβαρά ερωτηματικά που αφορούν το τι έκανε ή δεν έκανε η Δημοτική Αρχή τα τελευταία 2,5 χρόνια:

  1. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ στην προχθεσινή κοινή συνέντευξη τύπου Υπουργού και Δημάρχου η παραμικρή αναφορά στην ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΙΣΚΩΝ των Σφαγείων, της Καλαμίτσας και της Ν. Καρβάλης στον Δήμο; Δεν θεωρεί η Δήμαρχος Καβάλας στόχο διεκδίκησης την παραχώρηση των συγκεκριμένων λιμανιών; Τα οποία μάλιστα θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και να φέρουν ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΣΟΔΑ προς όφελος του Δήμου και των δημοτών.
  1. Από τη στιγμή που οι επίσημες διαδικασίες παραχώρησης για όσα ανακοινώθηκαν δεν έχουν καν ξεκινήσει (και θα χρειαστεί χρόνος ακόμη για να ολοκληρωθούν) και αφού η Δημοτική Αρχή δεν έχει παρουσιάσει κανένα συγκεκριμένο σχέδιο αξιοποίησης των υποδομών αυτών μέχρι τώρα, ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΓΩΝΙΖΟΤΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ (ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ «ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ» ΩΡΕΣ…) ΕΠΙ ΔΥΟΜΙΣΙ ΧΡΟΝΙΑ; ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΘΑ… ΓΙΝΟΥΝ; Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις από τη Δήμαρχο για το πότε και πώς θα αξιοποιηθούν τα συγκεκριμένα ακίνητα;
  1. ΓΙΑΤΙ η Δήμαρχος Καβάλας ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΗΤΑΝ ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ για όσα θα ανακοίνωνε ο Υπουργός Ναυτιλίας; Δεν γνώριζε τι θα ανακοίνωνε ο κύριος Κουρουμπλής μετά από 2,5 χρόνια… «αγώνων» και «προσπαθειών»;
  1. ΓΙΑΤΙ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ πριν από την επίσκεψη του Υπουργού, ώστε να μας παρουσιάσει όσα είχε συμφωνήσει με το Υπουργείο και θα ανακοινώνονταν με την επίσκεψη του Υπουργού; Μήπως η Δήμαρχος πιστεύει ότι οι διεκδικήσεις αυτές είναι δική της μόνο «προσωπική υπόθεση»; Δεν αφορούν το Δημοτικό Συμβούλιο και όλες τις παρατάξεις που συμμετέχουν σε αυτό;

  ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΦΡΟΝΗΣΕΙΣ) ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΠΙ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ.

  ΕΔΩ ΚΑΙ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ και μπροστά σε αποφάσεις άλλων για όλες τις μεγάλες διεκδικήσεις μας (στρατόπεδο Ασημακόπουλου, Κάτω Νοσοκομείο, παλιό Πρωτοδικείο, Ακτή Καλαμίτσας κ.ά.).

  Το κακό βέβαια είναι ότι Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ «ΟΠΕΡΕΤΕΣ» ΤΩΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ ΤΥΠΟΥ.

  Θα περιμένουμε να δούμε ποιο είναι το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής για το πώς θα πετύχει να ολοκληρωθούν οι παραχωρήσεις αυτές μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

  ΥΣ: Είχαμε επισημάνει παλαιότερα στη Δημοτική Αρχή ότι οι καλές σχέσεις μεταξύ Δήμου Καβάλας και Οργανισμού Λιμένα είναι αναγκαίες για να πάει ο Δήμος μας μπροστά. Ελπίζουμε η Δήμαρχος Καβάλας και η Πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ να κατάλαβαν αυτές τις ημέρες γιατί οι επιθετικές, έξαλλες και υστερικές συμπεριφορές απέναντι σε θεσμικούς παράγοντες δεν μας βγάζουν πουθενά.

 • Προκήρυξη πρόσληψης 60 υπαλλήλων στο δήμο Καβάλας 0963334e1ed2da68e70a2160bfffdb82 M

  Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

  Έχοντας υπόψη :
  Τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν.3852/2010, σύμφωνα με τις οποίες ο Δήμαρχος είναι ο προϊστάμενος όλων των υπηρεσιών του Δήμου.
  Τις διατάξεις του άρθρου 206 του Ν. 3584/2007.
  Την με αριθμό 82/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

  Α ν α κ ο ι ν ώ ν ε ι

  Την πρόσληψη πενήντα πέντε (55) ατόμων ειδικότητας ΥΕ Εργατών, και πέντε (5) ατόμων ειδικότητας ΔΕ Οδηγών Αυτοκινήτων (απορριμματοφόρων), με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, στο Τμήμα Καθαριότητας της Δ/νσης Ποιότητας Ζωής, διάρκειας δύο (2) μηνών.
  Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία 18 έως 65 ετών και ως προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων ορίζεται το χρονικό διάστημα από 22/03/2017 έως και 24/03/2017.
  Αιτήσεις διατίθενται και κατατίθενται στο Δημαρχείο του Δήμου Καβάλας, στην ταχυδρομική διεύθυνση Κύπρου 10, Τ.Κ. 65403, Καβάλα, στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, τηλ. 2513500183.
  Με την αίτηση θα υποβάλλονται :

  Για την ειδικότητα ΥΕ Εργατών:

  Φωτοαντίγραφο δελτίου ταυτότητας ή των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου
  Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας (μόνο για υποψήφιο χωρίς ελληνική ιθαγένεια)
  Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

  Για την ειδικότητα ΔΕ Οδηγών Αυτοκινήτων (απορριμματοφόρων):

  Ισχύουσα επαγγελµατική άδεια οδήγησης Γ΄ κατηγορίας.
  Δίπλωμα Ι.Ε.Κ. επαγγελματικής κατάρτισης ειδικοτήτων (α) τεχνικού αυτοκινήτων οχημάτων ή (β) εκπαιδευτή υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων
  - Πτυχίο Α’ ή Β’ κύκλου σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ) ειδικότητας Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου ή
  - Απολυτήριος τίτλος:
  - Eνιαίου πολυκλαδικού Λυκείου τμήματος Μηχανικών αυτοκινήτων ή
  - Tεχνικής επαγγελματικής σχολής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ειδικότητας Μηχανών Αυτοκινήτου ή Σχολής Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ του Ν 1346/83 ειδικότητας Μηχανοτεχνίτη αυτοκινήτου ή συναφούς ειδικότητας, δηλ.
  - Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Αυτοκίνητων ή
  - Ηλεκτρομηχανικών Συστημάτων και Αυτοματισμού Αυτοκινήτου ΤΕΕ ή
  - Ηλεκτρικού Συστήματος Αυτοκινήτου ΤΕΣ Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή
  - Ηλεκτροτεχνίτη Αυτοκινήτου Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ του Ν. 1346/1983 ή
  - Ηλεκτρολόγου Αυτοκινήτων Οχημάτων ή Τεχνικού Μηχανοτρονικής ΙΕΚ ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.
  ή
  Οποιοσδήποτε απολυτήριος τίτλος σχολικής μονάδας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της αλλοδαπής.
  ή
  Απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου) ή ισοδύναμος απολυτήριος τίτλος κατώτερης Τεχνικής Σχολής του Ν.Δ. 580/1970 ή απολυτήριος τίτλος Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του άρθρου 1 του Ν. 2817/2000 της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής και αντίστοιχη εμπειρία τουλάχιστον έξι (6) μηνών μετά την απόκτηση της άδειας οδήγησης.
  Πιστοποιητικό επαγγελματικής ικανότητας (Π.Ε.Ι.).
  Φωτοαντίγραφο δελτίου ταυτότητας ή των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου.
  Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας (μόνο για υποψήφιο χωρίς ελληνική ιθαγένεια).
  Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

  Έγγραφα

  Σχέδιο ΑίτησηςΣχέδιο Αίτησης ( doc 34KB )  Η παρούσα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Καβάλας και στους πίνακες ανακοινώσεων Δ.Ε. Καβάλας (κεντρικό κτίριο) και Δ.Ε. Φιλίππων (πρώην Δημαρχείο).

17190818 10208130040956077 3058861135015051585 N

OLKLOGO

Kavala Colors Parade

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Ελάτε στην παρέα μαςKreka

Odeio

Vitrokosmos

 

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Card Dj Curves 1

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".