Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018

Κλειστά τα σχολεία και την Πέμπτη Κύριο

Posted On Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 14:53 Γράφτηκε από τον

Με ανακοινώσεις που εξέδωσαν τα γραφεία τύπου των δήμων Καβάλας, Παγγαίου και Νέστου έγινε γνωστό πως ούτε την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου θα ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων και οι παιδικοί σταθμοί. Ανάλογη προφορική διαβεβαίωση υπήρξε και για τον δήμο Θάσου.

Όσον αφορά, δε, τους παιδικούς σταθμούς η διοίκηση του δήμου Νέστου αποφάσισε να παραμείνει ανοιχτός μόνο ο Α' Παιδικός Σταθμός Χρυσούπολης (στην περιοχή των Σφαγείων) προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι γονείς.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Καβάλας - Αντιδράσεις για την εκπαίδευση των τετράχρονων E3a71ed7a2aeb4b72130418dee6d89ca M

  Κλειστοί θα παραμείνουν σήμερα οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Καβάλας, ο οποίος συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της Κ.Ε.Δ.Ε., της Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. και των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, ενάντια στην ψήφιση νομοθετικής διάταξης που προβλέπει την ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

  Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει αυτή η διάταξη, από την επόμενη σχολική χρονιά ξεκινάει η σταδιακή εφαρμογή του μέτρου κυρίως λόγω έλλειψης υποδομών, ενώ εντός τριετίας, η δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση θα αποτελεί γεγονός, για το σύνολο των σχολικών δομών. Δεν είναι η πρώτη φορά που τίθεται επί τάπητος το θέμα της υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, ωστόσο η ψήφισή της από την ελληνική βουλή έχει προκαλέσει τη δυσφορία των δημοτικών αρχών.

  Είναι χαρακτηριστικό πως τόσο οι δήμοι όσο και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μιλούν για επερχόμενη αναγκαστική μείωση προσωπικού στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και άρα συνολικά των εργαζομένων στους δήμους, ενώ ταυτόχρονα, προβλέπεται αύξηση του αριθμού εργαζομένων που υπάγονται στο υπουργείο Παιδείας. Ειδικότερα, ο δήμος Καβάλας (με σχετική του ανακοίνωση) "χαιρετίζει την προσπάθεια των φορέων και των εργαζομένων αφού μία τέτοια απόφαση θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία 1600 δημοτικών δομών και επομένως οδηγεί σε αδιέξοδο χιλιάδες εργαζόμενες οικογένειες. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί τόσο στο Δήμο Καβάλας, όσο και σε όλη την ελληνική επικράτεια αποτελούν πρότυπα διαπαιδαγώγησης και φύλαξης των νηπίων και κάθε απαξίωση του έργου τους θα μας βρίσκει  κάθετα αντίθετους και συνοδοιπόρους στους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων."

  Δεν λείπουν, πάντως, και οι φωνές υπέρ της εφαρμογής του μέτρου της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Α'βάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας Κώστας Μπαντίκος, μιλώντας στο Kavala Portal, διευκρίνισε ότι:

  Στην πόλη της Καβάλας, σύμφωνα με στατιστικά 5ετίας, θα χρειαστούμε περίπου 7-8 αίθουσες επιπλέον. Μένει να βρεθούν. Στους άλλους Δήμους φαίνεται πως δεν θα `χουμε πρόβλημα, εκτός κι αν υπάρχει συγκέντρωση του αριθμού των προνηπίων στα κέντρα. Θα το δούμε διεξοδικότερα όταν ξεκινήσει η διαδικασία. Αναμένουμε την τελική μορφή των σχετικών διατάξεων. Η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή είναι χρόνιο αίτημα.

  Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών τονίζεται ότι:

  Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στην ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι οι Βρεφικοί και Παιδικοί Σταθμοί ανέκαθεν αποτελούσαν κοινωνική δομή παροχής φύλαξης, μέριμνας, φροντίδας και αγωγής για βρέφη και νήπια έως 4 ετών, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εσωτερικών. Αντίθετα, το Νηπιαγωγείο αποτελεί δομή παροχής ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας και πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα (θεματικές προσεγγίσεις και σχέδια εργασίας), σύμφωνα με το Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγράμματος Σπουδών, στα πλαίσια των σκοπών και στόχων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. [...]

  Θεωρούμε λυπηρό το γεγονός ότι η ΠΟΕ- ΟΤΑ αντιλαμβάνεται την προσθήκη του όρου «ΦΡΟΝΤΙΔΑ», στη νέα ονομασία του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής, ως προσπάθεια υποβάθμισης του έργου που πραγματοποιείται στους Παιδικούς Σταθμούς. Ο κλάδος των βρεφονηπιοκόμων, τους οποίους εκπροσωπεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ, έχει πρώτιστο καθήκον να μεριμνά και να φροντίζει για την ανάπτυξη των βρεφών και νηπίων έως 4 ετών. Το βρέφος είναι απαραίτητο να έχει περιγεννητική φροντίδα και να αναπτύξει με ασφάλεια βασικές λειτουργίες (ομιλία, αυτονομία πρόσληψη τροφής, έλεγχος σφιγκτήρων), που το διαφοροποιούν από το νήπιο 4-6 ετών. Η φροντίδα αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική παροχή, που χρειάζεται ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, τις βρεφονηπιοκόμους και που δυστυχώς βλέπουμε την ΠΟΕ- ΟΤΑ να την αποποιείται. Τέλος, εφόσον γίνεται λόγος για επιστημονικά δεδομένα και τη διεθνή εμπειρία, οφείλουμε να επισημάνουμε πως ο όρος «care» είναι βασικό όρος για τα βρέφη και υπάρχει σε όλον τον κόσμο και στη διεθνή βιβλιογραφία.

  Ο σαφής καθορισμός των ηλικιακών ομάδων, 0-4 και 4-6, που απευθύνεται το πρόγραμμα σπουδών κάθε Σχολής (Βρεφονηπιοκόμων και Νηπιαγωγών ΠΕ60) και του επαγγελματικού πεδίου εργασίας των παραπάνω κλάδων, δεν αποτελεί περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς, όπως αναφέρει η ΠΟΕ- ΟΤΑ.  Αντιθέτως, θα καταστήσει πλέον ευδιάκριτα τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό τίτλο σπουδών, τόσο για τους υποψήφιους φοιτητές, όσο και για τους απόφοιτους των συγκεκριμένων Σχολών.

  Τέλος, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά η έντονη αντίθεση της ΠΟΕ- ΟΤΑ στη θεσμοθέτηση της διετούς υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, ενός αιτήματος 40 ετών της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας. 

  Από την πλευρά του ο πρόεδρος Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Θανάσης Κικίνης είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 στους 88,6 ότι το μέτρο είναι θετικό και οι αλλαγές πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα, τονίζοντας ότι "οι δυνατότητες των παιδικών σταθμών είναι λιγότερες από τη ζήτηση που υπάρχει και ακριβώς αυτός είναι και ο λόγος που κάποιοι γονείς πηγαίνουν τα παιδιά σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς."

 • Επιτυχόντες από τα σχολεία της Καβάλας στον μαθητικό διαγωνισμό "Θαλής" 3a3dd32a6985559c605d5f185c1f15a3 M
  1. ΚΑΣΑΠΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ- ΜΑΡΙΑ Β΄ ΤΑΞΗ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
  2. ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟ Β΄ ΤΑΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ 
  3. ΚΑΡΑΚΙΛΙΔΗΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ Γ΄ ΤΑΞΗ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
  4. ΚΑΡΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Γ΄ ΤΑΞΗ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
  5. ΚΥΡΙΑΚΟΥΔΗ ΣΤΕΛΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Γ΄ ΤΑΞΗ 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
  6. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ Γ΄ ΤΑΞΗ 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
  7. ΤΣΙΒΕΛΕΚΙΔΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ Γ΄ ΤΑΞΗ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
  8. ΓΙΑΝΤΖΑΚΛΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Α΄ ΤΑΞΗ 6ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ 
  9. ΚΑΝΑΚΗ ΣΟΦΙΑ ΕΡΑΤΩ Α΄ ΤΑΞΗ ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΜΕΝΑ
  10. ΠΟΥΛΑΚΗ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ Α΄ ΤΑΞΗ 6ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ 
  11. ΒΛΑΣΤΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Β΄ ΤΑΞΗ 1ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
  12. ΓΑΪΤΑΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ Β΄ ΤΑΞΗ ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ
  13. ΚΑΣΑΠΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Β΄ ΤΑΞΗ 3ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
  14. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Β΄ ΤΑΞΗ 5ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
  15. ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ Γ΄ ΤΑΞΗ ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΜΕΝΑΡΙΩΝ
  16. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ Γ΄ ΤΑΞΗ 2ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
  17. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Γ΄ ΤΑΞΗ 5ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
  18. ΠΟΥΛΙΑ ΗΛΙΑΝΑ Γ΄ ΤΑΞΗ 5ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
  19. ΡΑΦΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Γ΄ ΤΑΞΗ 5ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ 
  20. ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ Γ΄ ΤΑΞΗ 2ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

  Οι διακριθέντες θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό «Ευκλείδης» το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 στις 8:30΄ στο ίδιο εξεταστικό κέντρο. (2 ο Γυμνάσιο Καβάλας) Η εξεταστέα ύλη είναι αυτή των προηγούμενων τάξεων και του α’ τετραμήνου της τρέχουσας σχολικής περιόδου, όπως αυτή έχει καθοριστεί από το αναλυτικό πρόγραμμα του ΙΕΠ για τα μαθηματικά. Οι διακριθέντες στο διαγωνισμό «Ευκλείδης», επίσης, θα διαγωνιστούν στην εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης», που θα διεξαχθεί το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 στην Αθήνα, με εξεταστέα ύλη αυτή των διεθνών Μαθηματικών Ολυμπιάδων. Στη συνέχεια, έπειτα από προκριματικό διαγωνισμό που θα γίνει στις 31 Μαρτίου 2018, θα συγκροτηθούν οι εθνικές ομάδες, που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους διεθνείς διαγωνισμούς: 35η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Σερβία, Μάιος 2018), 22η Βαλκανική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2018), 59η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ρουμανία, Ιούλιος 2018).

 • Ξεκίνησαν μαθήματα τα προσφυγόπουλα σε σχολεία του δήμου Καβάλας 29fb6d1427267ec5b2ec31f270ed3473 M

  4 δημοτικά σχολεία (8ο, 14,ο, 15ο και της Νέας Καρβάλης) και ένα γυμνάσιο (το 1ο) "υποδέχτηκαν", το μεσημέρι της Τετάρτης, προσφυγόπουλα από το κέντρο φιλοξενίας του στρατοπέδου Ασημακοπούλου. Τα μαθήματα για τα προσφυγόπουλα -για τα οποία η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους ότι έχουν εμβολιαστεί και πληρούν όλες τις προβλεπόμενες υγειονομικές διατάξεις- ξεκίνησαν στις 2 το μεσημέρι και τελείωσαν στις 6 το απόγευμα, ενώ άξια αναφοράς ήταν η θερμή υποδοχή που επεφύλαξαν οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Δ.Σ. της Νέας Καρβάλης, με γλυκίσματα και μπαλόνια (ανάλογη ήταν η υποδοχή και στο 1ο Γυμνάσιο).

  Συνολικά 10 νεοπροσληφθέντες εκπαιδευτικοί θα διδάξουν στα δημοτικά σχολεία που θα φιλοξενήσουν τα 85 προσφυγόπουλα που πρόκειται να παρακολουθήσουν μαθήματα. Εκτός, βέβαια, από τα 85 αυτά παιδιά άλλα 44 θα ενταχθούν σε γυμνάσια και λύκεια. Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα 9 παιδιά ξεκίνησαν μαθήματα στο 5ο Λύκειο, ενώ εντός των επόμενων ημερών θα χτυπήσει το κουδούνι τόσο στο 1ο ΕΠΑΛ όσο και στο Εσπερινό Λύκειο.

Keelpno Banner 300 250

Dipethe Kavalas Ianouarios Aprilios 2018

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Banner Istoria Festival

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας