Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017

Κλειστά τα σχολεία και την Πέμπτη Κύριο

Posted On Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 14:53 Γράφτηκε από τον

Με ανακοινώσεις που εξέδωσαν τα γραφεία τύπου των δήμων Καβάλας, Παγγαίου και Νέστου έγινε γνωστό πως ούτε την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου θα ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων και οι παιδικοί σταθμοί. Ανάλογη προφορική διαβεβαίωση υπήρξε και για τον δήμο Θάσου.

Όσον αφορά, δε, τους παιδικούς σταθμούς η διοίκηση του δήμου Νέστου αποφάσισε να παραμείνει ανοιχτός μόνο ο Α' Παιδικός Σταθμός Χρυσούπολης (στην περιοχή των Σφαγείων) προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι γονείς.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Αγιασμός στα σχολεία του νομού Καβάλας - Ευχές για καλή σχολική χρονιά (φωτογραφίες) Ca25a015ca276dd7ae395249f4a22116 M

  Επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων, των γυμνασίων και των λυκείων του νομού Καβάλας, και σε όλες τις σχολικές μονάδες τελέστηκε κανονικά ο προβλεπόμενος αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά. Η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα βρέθηκε, το πρωί της Δευτέρας, στο 4ο Γυμνάσιο Καβάλας (γνωστό σε όλους και ως "Ζουμπουλάκειο") και, αφού ευχήθηκε "καλή χρονιά" στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς, έστειλε το δικό της μήνυμα "να παραμείνουν ανοιχτά τα μυαλά των μαθητών, διότι μόνο έτσι θα προκόψουν".

  Μήνυμα δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου

  Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθητές, μαθήτριες και γονείς.

  Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι ολόψυχα δύναμη, υπομονή, επιμονή και πίστη στο καθημερινό σας αγώνα για την επίτευξη κάθε εκπαιδευτικού στόχου.
  Η παιδεία θα αποτελεί πάντα το θεμέλιο μιας κοινωνίας προόδου αλλά και την σημαντικότερη επένδυση του ανθρώπου.
  Ο Δήμος μας υποστηρίζοντας την παιδεία θα σταθεί και φέτος στο πλευρό σας στο μέτρο των δυνατοτήτων του καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια κάλυψης αναγκών.
  Η διοίκηση του Δήμου, οι σχολικές επιτροπές κι εγώ προσωπικά δεσμευόμαστε να εξασφαλίσουμε τις κατάλληλες συνθήκες εκπαίδευσης, μάθησης και προόδου.

  Καλή και δημιουργική νέα σχολική χρονιά

  Μήνυμα Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ.κ. Χρυσόστομου

  Αγαπητοί μου Διδάσκαλοι και μαθητές των Σχολείων της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας

  Η σκέψη μου σήμερα στρέφεται με πολλή αγάπη προς όλους σας ,σήμερα που ευλογούμε με τις Ευχές της Εκκλησίας την είσοδό σας στην καινούργια σχολική χρονιά. Διότι το έργο που πάλι αναλαμβάνετε, ύστερα από τις θερινές διακοπές αρκετών εβδομάδων, είναι από τα σπουδαιότερα έργα του ανθρώπου. Η Παιδεία, όλοι το γνωρίζουμε, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Γι’ αυτό και συγκεντρώνει την προσοχή και το ενδιαφέρον κάθε ανθρώπου, όπου και αν ζει. Η Παιδεία καθορίζει αποφασιστικά το μέλλον του ανθρώπου, το μέλλον αυτής της Πολιτείας.

  Γι’ αυτό το λόγο και οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας σήμερα παρευρίσκονται στην επίσημη έναρξη των μαθημάτων σας και υπενθυμίζουν με την παρουσία και την τέλεση του Αγιασμού ποιες αρχές κυρίως πρέπει να διέπουν το έργο το εκπαιδευτικό. Και προπάντων η Εκκλησία του Χριστού θεωρεί χρέος της απαράβατο σε κάθε καιρό να θυμίσει με αγάπη, ότι είναι απαραίτητη η θεϊκή φώτιση και δύναμη για την επιτυχία των σκοπών του εκπαιδευτικού έργου. Ο Επίσκοπός σας, που σας απευθύνει αυτόν τον πατρικό χαιρετισμό και οι ιερείς που σας ραντίζουν με το νερό του Αγιασμού επιθυμούν να μη λησμονείτε ποτέ, ότι Παιδεία χωρίς την έννοια του Θεού, Παιδεία χωρίς στόχους ανθρωπιστικούς, Παιδεία η οποία αποβλέπει στην καλλιέργεια μόνο του νου, και όχι πρωτίστως και της καρδιάς του ανθρώπου, είναι πολύ ελλιπής και κάποτε γίνεται επικίνδυνη.

  Με αυτήν την ελπίδα, αγαπητοί μου, ότι η καινούργια σχολική χρονιά θα σας χαρίσει τα πολύτιμα αγαθά αυτής της Παιδείας, της Παιδείας η οποία γαλούχησε και κράτησε την Πατρίδα μας επί ολόκληρους αιώνες όρθια, μαχητική, ακατάβλητη μέσα σε εθνικές θύελλες και φουρτούνες, με το όραμα αυτής της Παιδείας, που εμπνέεται από την Ορθοδοξία μας και τις αιώνιες, πατρογονικές μας αξίες, σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή πρόοδο και κάθε επιτυχία.

 • Οι νέοι διευθυντές στις σχολικές μονάδες του νομού Καβάλας 2b1a24196f5d6b38ff92aa5ef354d335 M

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

  Protovathmia Kavala 2017 2018 Page 1

  Protovathmia Kavala 2017 2018 Page 2

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

  Defterovathmia Kavala 2017 2018 Page 1

  Defterovathmia Kavala 2017 2018 Page 2

 • Νέο ολοήμερο νηπιαγωγείο στην Καβάλα 21136fc43dd3391036f517bcfa69fd0e M

  Με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου (και συνυπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης) ορίζονται οι σχολικές μονάδες Α'βάθμιας εκπαίδευσης που ιδρύονται, συγχωνεύονται, υποβιβάζονται, προάγονται ή καταργούνται σε ολόκληρη την Ελλάδα για την ερχόμενη σχολική χρονιά.

  Η είδηση που προκύπτει για το νομό Καβάλας είναι η ίδρυση ενός νέου ολοήμερου νηπιαγωγείου μέσα στον αστικό ιστό της Καβάλας -το 4ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο, το οποίο θα έχει βαθμό οργανικότητας 1 και θα στελεχωθεί με εκπαιδευτικό προσωπικό μόλις λειτουργήσει.

  Αντίθετα, υποβιβάζεται ο βαθμός οργανικότητας του 20ου ολοήμερου δημοτικού σχολείου Καβάλας (από 4 σε 3) -κάτι αναμενόμενο από τη στιγμή που το συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο είναι από τα πλέον μικρά σε πλήθος μαθητών σε ολόκληρη την Καβάλα.

  Επίσης, στην ίδια απόφαση αναφέρονται 2 συγχωνεύσεις νηπιαγωγείων:

  - το 1ο νηπιαγωγείο Χρυσούπολης απορροφάται από το 2ο νηπιαγωγείο Χρυσούπολης, και

  - το 21ο ολοήμερο νηπιαγωγείο Καβάλας απορροφάται από το 18ο ολοήμερο νηπιαγωγείο Καβάλας

AFISA FINAL 2017 Smaller

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Banner Istoria Festival

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Card Dj Curves 1

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας