Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017

Κλειστά τα σχολεία και την Πέμπτη Κύριο

Posted On Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 14:53 Γράφτηκε από τον

Με ανακοινώσεις που εξέδωσαν τα γραφεία τύπου των δήμων Καβάλας, Παγγαίου και Νέστου έγινε γνωστό πως ούτε την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου θα ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων και οι παιδικοί σταθμοί. Ανάλογη προφορική διαβεβαίωση υπήρξε και για τον δήμο Θάσου.

Όσον αφορά, δε, τους παιδικούς σταθμούς η διοίκηση του δήμου Νέστου αποφάσισε να παραμείνει ανοιχτός μόνο ο Α' Παιδικός Σταθμός Χρυσούπολης (στην περιοχή των Σφαγείων) προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι γονείς.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Ξεκινάνε παρεμβάσεις σε αυλές σχολείων στον δήμο Παγγαίου 2bebd80f75f0331784561f5ff4b90f6e M

  Υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του έργου με τίτλο «Παρεμβάσεις διαμορφώσεων σε αύλειους χώρους των σχολείων του Δήμου Παγγαίου», συνολικού προϋπολογισμού 190.000 ευρώ.

  Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται να γίνουν παρεμβάσεις στους αύλειους χώρους των σχολείων του Δήμου Παγγαίου και συγκεκριμένα σε σχολικούς χώρους της Γαληψούς, της Νικήσιανης, του Ελαιοχωρίου και της Ελευθερούπολης. Πρόκειται ουσιαστικά να ανακατασκευαστούν οι υπάρχουσες παιδικές χαρές, προκειμένου να λάβουν πιστοποίηση καταλληλότητας χώρου και λειτουργίας από την Επιτροπή Ελέγχου Παιδικών Χαρών του Δήμου Παγγαίου.

  «Μέσω του συγκεκριμένου έργου θα αναδείξουμε νέους χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας με όλα τα σύγχρονα μέσα. Στόχος μας είναι να παραδώσουμε καλαίσθητους χώρους με νέες και σύγχρονες δραστηριότητες, οι οποίες θα είναι απολύτως ασφαλείς για χρήση από τα παιδιά και θα αναβαθμίσουν σημαντικά την αισθητική των παιδικών χαρών στον Δήμο Παγγαίου. Το συγκεκριμένο έργο θα περιλαμβάνει σημαντικές αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις και θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τις εγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές, παραμένοντας πιστοί και συνεπείς στον αρχικό μας στόχο που δεν είναι άλλος από την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης.

 • Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών για συγχωνεύσεις σχολείων: "Το παραμύθι συνεχίζεται και δυστυχώς μετατρέπεται σε δράμα" B75c68ce95f26f78f05cba0a16286054 M

  Από τη Γραμματεία της ΑΣΕ -που στηρίζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Καβάλας- εξεδόθη η παρακάτω ανακοίνωση:

  Στις 23/10/2017 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καβάλας..Πρώτο θέμα προς συζήτηση τέθηκε η συγχώνευση των 5ου-6ου νηπιαγωγείων Καβάλας. Μετά από τοποθέτηση του αντιπροέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας και ταμεία της Ένωσης Γονέων Δήμου Καβάλας Βασίλη Ποιμενίδη το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε ομόφωνη απόφαση ότι αντιτίθεται στη συγχώνευση των δυο νηπιαγωγείων.

  Στο Δημοτικό Συμβούλιο προτάθηκε ως ιδανική, έστω προσωρινή, λύση η μεταστέγαση του 6ου Νηπιαγωγείου στο χώρο του Παιδικού Σταθμού  Σφαγείων. Δυστυχώς, όπως ακριβώς συνέβη πριν από ένα χρόνο με τη συγχώνευση των 18ου-21ου Νηπιαγωγείων, τα λόγια και οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου έμειναν στα χαρτιά.

  Ενημερώνουμε λοιπόν όλο τον λαό της Καβάλας  ότι:

  α) Επί μισό χρόνο και πλέον η Δημοτική αρχή της πόλης δεν κούνησε ούτε το μικρό της δαχτυλάκι προς την κατεύθυνση  ανάκλησης της συγχώνευσης των 18ου-21ου  Νηπιαγωγείων όπως ομόφωνα  είχε αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

  β) Στις 2/11/2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Δήμου Καβάλας με την υπεύθυνη των Παιδικών Σταθμών κ. Δρακονάκη. Από τη συνάντηση έγινε ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία διάθεση από πλευράς του Δήμου να διαθέσει έστω και μια αίθουσα ώστε να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος.

  Από τη στάση της Δημοτικής αρχής γίνεται ξεκάθαρο ότι είναι πλήρως ταυτισμένη με το δόγμα της συρρίκνωσης της δωρεάν παρεχόμενης εκπαίδευσης.

  Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν τη θέση μας προς κάθε κατεύθυνση και τονίζουμε ότι αν δεν αλλάξει ΑΜΕΣΑ αυτή η στάση, θα μας βρουν ΜΑΧΗΤΙΚΑ απέναντι. Τα ψέματα τελείωσαν. 

                                    Η ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ 

                                        ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ  ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ

 • 3 νέα σχολεία του δήμου Καβάλας στο πρόγραμμα "Σχολικά Γεύματα" Bc1dff07ef0a61e7d543f47cea96a52a M

  Την περσινή σχολική χρονιά λειτούργησε πιλοτικά, ωστόσο φέτος επεκτείνεται και σε περισσότερα σχολεία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο λόγος για το πρόγραμμα "Σχολικά Γεύματα", το οποίο παρέχει τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές των σχολικών μονάδων που συμμετέχουν να λαμβάνουν το μεσημεριανό τους γεύμα εντός του σχολείου.

  Πέρσι η Καβάλα αποτέλεσε, ουσιαστικά, την "πρωτοπόρο" για την υλοποίηση του προγράμματος (μαζί με τα Τρίκαλα και 3 Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς Περιορισμένης Ευθύνης στην Αττική), με τους μαθητές 9 δημοτικών σχολείων εντός των ορίων του δήμου Καβάλας να σιτίζονται στις σχολικές μονάδες αντί για το σπίτι τους. Φέτος το πρόγραμμα επεκτείνεται σε συνολικά 870 σχολικές μονάδες, εκ των οποίων οι 12 (3 περισσότερες, δηλαδή, σε σχέση με πέρσι) προέρχονται από τον δήμο Καβάλας:

  2ο δημοτικό Καβάλας (στην Αγία Βαρβάρα)

  5ο δημοτικό Καβάλας (στον Τίμιο Σταυρό)

  7ο δημοτικό Καβάλας (στην Παναγία)

  δημοτικό σχολείο Αμυγδαλεώνα

  1ο δημοτικό σχολείο Κρηνίδων

  2ο δημοτικό σχολείο Κρηνίδων

  δημοτικό σχολείο Ζυγού

  δημοτικό σχολείο Φιλίππων

  1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καβάλας

  ΝΕΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

  9ο δημοτικό Καβάλας (στον Άγιο Αθανάσιο)

  22ο δημοτικό Καβάλας

  δημοτικό σχολείο Νέας Καρβάλης

http://bs.serving-sys.com/BurstingPipe/adServer.bs?cn=bsr&FlightID=23012601&Page=&PluID=0&Pos=1958577235

Max Carpet Vertical

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Banner Istoria Festival

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Card Dj Curves 1

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας