Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017

Δυνάμωσε η χιονόπτωση στην Καβάλα (βίντεο) Κύριο

Posted On Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 14:35 Γράφτηκε από τον

Πάνω που κάποιοι πίστευαν -και ήλπιζαν- ότι μετά το μεσημέρι τα καιρικά φαινόμενα στην Καβάλα θα εξασθενούσαν, το χιόνι έκανε από τις 11 περίπου το πρωί μια νέα, ακόμα πιο έντονη παρουσία στους δρόμους της πόλης. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα σχεδόν τα πάντα καλύφθηκαν με χιόνι, ενώ οι κεντρικές οδικές αρτηρίες έχουν μετατραπεί σε έναν συνδυασμό χιονιού και πάγου -παρά τις συνεχείς προσπάθειες των συνεργείων του δήμου Καβάλας να καθαρίσουν τους δρόμους και να ρίξουν όσο αλάτι διέθεταν ακόμα, και παρά τις εκκλήσεις της δημοτικής αρχής για βοήθεια και αρωγή από οποιονδήποτε πολίτη. Συνέπεια της αλλαγής αυτής του καιρού ήταν να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο η (ούτως ή άλλως προβληματική και δύσκολη) κυκλοφορία στους κυριότερους οδικούς άξονες της Καβάλας (όπως και στην οδό 7ης Μεραρχίας ή στους δρόμους προς το Γενικό Νοσοκομείο)

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • "Ασκητική" του Νίκου Καζαντζάκη στο 60ο Φεστιβάλ Φιλίππων (25/8, 21:00) F53a5b453487a667d9c9010d724ed211 M

  Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, παρουσιάζει την «Ασκητική» (Salvatores dei) του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία Aνδρέα Κουτσουρέλη την Παρασκευή 25 Αυγούστου, στις 21.00 στο Φρούριο Καβάλας στο πλαίσιο του 60ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

  Πρόκειται για μια θεατροποιημένη εκδοχή του γνωστού έργου του Νίκου Καζαντζάκη, ενός συμπυκνωμένου κειμένου που εκφράζει τη μεταφυσική πίστη του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα. Ο ίδιος υποστήριζε ότι η «Ασκητική» είναι μια Κραυγή και όλο το έργο του ένα σχόλιο που μεταφέρει την αγωνία του να ξεπεράσει τα σύνορα του νου, τα φαινόμενα και  να λύσει το μυστήριο της ύπαρξης.

  «Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο. Καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο. Το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή.»

  ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

  Διαβάζοντας την Ασκητική του Ν. Καζαντζάκη, βυθίζεσαι σε ένα φιλοσοφικό κείμενο που σε οδηγεί αναπόφευκτα στην αναζήτηση της ύπαρξής σου και στον τρόπο που καλείσαι, από τον ίδιο τον συγγραφέα, να αντιμετωπίσεις και να δεις, με τα δικά του μάτια, την πορεία σου στη ζωή. Και αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά τον καθένα μας σε προσωπικό επίπεδο, αλλά ταυτόχρονα και ολόκληρο το σύμπαν.

  Βασικός στόχος μας είναι να μεταφέρουμε την αγωνία αυτή, μέσω της θεατρικής πράξης, δημιουργώντας έναν «διάλογο» με τον ίδιο μας τον εαυτό.

  Έξι (6) πρόσωπα (ηθοποιοί) έρχονται στη σκηνή για να καταθέσουν τις σκέψεις και τον εσωτερικό κόσμο του «Ενός». Και οι έξι ανήκουν σε ένα σώμα. Στη φωνή μέσα μας.

  Έτσι λοιπόν, μέσω αυτού του «διαλόγου» που αναπτύσσεται μεταξύ τους, αλλά και της λιτής θεατρικής μορφής –αφαιρετικό σκηνικό, μουσικοί ήχοι που υπογραμμίζουν και εκτελούνται από τους ίδιους του ηθοποιούς επί σκηνής– δημιουργήσαμε ένα «τελετουργικό δρώμενο» έχοντας σε προτεραιότητα την προβολή του κειμένου και όχι της εικόνας.

  Στο χρονικό διάστημα αυτής της θεατρικής πράξης (1 ώρα), χρέος μας ήταν και είναι, να μην χαθεί τίποτα από τη σκέψη-αγωνία του Καζαντζάκη, έτσι ώστε απευθυνόμενοι στους θεατές να τους προτρέψουμε σε μία βαθύτερη αναζήτηση του κόσμου μέσα μας, της ψυχής, αλλά και της ζωής μας, στη «λιγόστιγμη» πορεία μας.

  Αντρέας Κουτσουρέλης

  Συντελεστές:

  Σκηνοθετική επιμέλεια: Ανδρέας Κουτσουρέλης

  Επιμέλεια σκηνογραφίας-κοστουμιών: Μαρία Μυλωνά

  Βοηθός σκηνοθέτη: Στάθης Βούτος

  Οργάνωση παραγωγής: Δημοσθένης Πάνος

  Παίζουν οι ηθοποιοί: Στάθης Βούτος, Ανδρέας Κουτσουρέλης, Νίκος Νικολάου, Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, Κώστας Ίτσιος, Τάσος Ροδοβίτης

  «Ασκητική»

  Φρούριο Καβάλας

  Παρασκευή 25 Αυγούστου, ώρα 21.00

  Απαγορεύεται η είσοδος στο θέατρο μετά την έναρξη των παραστάσεων.

  Τιμές εισιτηρίων

  Γενική Είσοδος: 10 €

  Προπώληση:

  Καβάλα: Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) Κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510-620566, καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 18:00 μέχρι τις 21:00, ενώ την ημέρα της παράστασης θα γίνεται προπώληση στο ταμείο του Φρουρίου Καβάλας από τις 19:00 το απόγευμα.

  VIVA.gr | 11876 | Tickethour | SEVEN SPOTS | ΓΕΡΜΑΝΟΣ | OTESHOPS | MEDIA MARKT

  ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Ο.Γ.Α.

  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

 • Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας η 2η "Γιορτή Αγοράς και Εκπαίδευσης" 46578419262237cf2ab992df5a16f687 M

  Ο Εμπορικός σύλλογος Καβάλας σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, την "ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ", την Αντιπεριφέρεια, το Επιμελητήριο και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών διοργανώνουν την Γιορτή Αγοράς και Εκπαίδευσης.

  Φέτος η εκδήλωση μεγαλώνει και γίνεται ένα τριήμερο φεστιβάλ, από τις 7 ως τις 9 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία Καβάλας.

  Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κοινού της πόλης, της ευρύτερης περιοχής αλλά και των τουριστών (Τούρκων και Βουλγάρων) για τα τοπικά προϊόντα αλλά και για τις υπηρεσίες της τοπικής αγοράς. Έχει αποδειχτεί στην Λευκή νύχτα ότι η ψυχολογία για την δημιουργία αγοραστικής κίνησης είναι σημαντικός παράγοντας. Συνδυάζοντας την κίνηση στην αγορά και το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς δημιουργήθηκε Η Γιορτή Αγοράς και Εκπαίδευσης.

  Συναυλίες, πάρτι, κλόουν, ξυλοπόδαροι, street show, χορευτικές παραστάσεις, καραγκιοζοπαίχτες, ηλεκτρονικά παιχνίδια, δώρα και εκπλήξεις θα περιμένουν τους επισκέπτες. Μεγάλο βάρος θα δοθεί για στους επαγγελματίες αλλά και φορείς της εκπαίδευσης και διαπαιδαγώγησης έξω από την σχολική αίθουσα. Φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, ξένων γλωσσών, αθλητικά σωματεία, εθελοντικές οργανώσεις όπως οι Πρόσκοποι, σχολές πολεμικών τεχνών, παιδικοί σταθμοί κτλ, θα είναι ο βασικός πυλώνας των εκθεσιακών περιπτέρων αλλά και των διαφημιστικών πακέτων τα οποία συντονίζει μαζί με την όλη διοργάνωση ο -γνωστός από τις επιτυχημένες "Λευκές Νύχτες" των 2 τελευταίων ετών και τη διοργάνωση της έκθεσης γάμου τον περασμένο Μάρτιο- Χαράλαμπος (Μπάμπης) Ηλιάδης.

  Για οποιαδήποτε πληροφορία ή για αίτηση συμμετοχής καλέστε στο 2510.211559 -6948237127. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι καλό θα ήταν οι καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος που θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση στον χώρο τους να ενημερώσουν έγκαιρα την διοργάνωση, ούτως ώστε να ενημερωθεί και το πρόγραμμα -το οποίο και θα μοιραστεί σε ξενοδοχεία της πόλης και θα κυκλοφορήσει ηλεκτρονικά.

 • Παίκτης του ΑΟ Καβάλα ο Μπερτράν Ρομπέρ - Στον Νέστο ο Μιχάλης Μπαντάνης 1f01b1faded7edc8b67de8482ca0c03d M

  Σε μια σημαντική μεταγραφική κίνηση προχώρησε η ομάδα του ΑΟ Καβάλα, η οποία ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας με τον 33χρονο Γάλλο μεσοεπιθετικό Μπερτράν Ρομπέρ. Ο αριστεροπόδαρος Μπερτράν Ρομπέρ έχει ένα εξαιρετικό βιογραφικό με πλήθος συμμετοχών στην πρώτη κατηγορία της Γαλλίας με την φανέλα της Μονπελιέ και της Λοριάν, καθώς επίσης και στην δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας (Γκινγκάμπ, Αζαξιό). Το 2009 πήρε μεταγραφή στον Πανθρακικό όπου είχε συνολικά 25 συμμετοχές και 4 γκολ στην Superleague(2009-10), καθώς επίσης και 32 συμμετοχές και 8 γκολ στην Football League(2010-11,2016-17). To 2011 μεταγράφηκε στον ΠΑΟΚ όπου αγωνίστηκε 2 χρόνια, έχοντας συνολικά σε πρωτάθλημα, κύπελλο, Εuropa league 46 συμμετοχές και 3 γκολ. Μετά την λύση της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ, αγωνίστηκε στην πρώτη κατηγορία της Κύπρου με τις ομάδες του Απόλλων Λεμεσού και της ΑΕ Λεμεσού, και πέρυσι επέστρεψε στον Πανθρακικό ενώ τον Γενάρη του 2017 πήρε μεταγραφή στον Α.Ο.Τρίκαλα, έχοντας 16 συμμετοχές και 1 γκολ.

  Την ίδια ώρα, ο Νέστος Χρυσούπολης ανακοίνωσε, μέσα από την επίσημη σελίδα του στο Facebook, την απόκτηση του 22χρονου δεξιού μπακ Μιχάλη Μπαντάνη, ο οποίος την περσινή χρονιά αγωνίστηκε με τα χρώματα της Καβάλας.

Philippi60 300x250

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Banner Istoria Festival

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Card Dj Curves 1

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας