Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018

Άστεγοι στο Νοσοκομείο Καβάλας - Θα παραμείνουν στις θέσεις τους οι εργαζόμενοι - Μετακίνηση με...όχημα πυροσβεστικής Κύριο

Posted On Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017 21:47 Γράφτηκε από τον

Με μεγάλες δυσκολίες, και μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, διεξάγεται ως αυτή την ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας -παρά τις προσπάθειες των συνεργείων του δήμου Καβάλας και της Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Καβάλας. Ήδη, όπως ανέφερε στο Kavala Portal ο διοικητής του νοσοκομείου Αναστάσιος Καρασσαβόγλου, "οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους και τους γιατρούς που επρόκειτο να ολοκληρώσουν την βάρδια τους στις 10 το βράδυ δήλωσαν ότι θα παραμείνουν στις θέσεις τους, αφού είναι πάρα πολύ δύσκολο και να αναχωρήσουν για τα σπίτια τους αλλά και να έρθουν άλλοι εργαζόμενοι για να τους αντικαταστήσουν. Υπάρχουν βέβαια περίπου 10 υπάλληλοι που δήλωσαν ότι επιθυμούν να αποχωρήσουν -όσοι δηλ. έχουν προγραμματίσει να πάρουν το ρεπό τους τις αμέσως επόμενες ημέρες-, αλλά και σε αυτή την περίπτωση αν δεν έρθει κάποιος να τους αντικαταστήσει θεωρώ βέβαιο ότι θα παραμείνουν στα πόστα τους"

Όσον αφορά την επόμενη βάρδια, έχει προγραμματιστεί να μεταφερθούν στις 6:45 το πρωί της Τετάρτης με λεωφορείο που χρησιμοποιείται για την μεταφορά των υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας (αρχικά υπήρχε πληροφόρηση ότι θα μετακινηθούν με όχημα του στρατού, ωστόσο στην συνέχεια έγινε γνωστό ότι η μετακίνηση θα γίνει με το λεωφορείο της πυροσβεστικής.

Αυτή την στιγμή, πάντως, στο νοσοκομείο Καβάλας φιλοξενούνται και 2 άστεγοι (ο ένας κάτοικος Καβάλας και ο άλλος αλλοδαπός), οι οποίοι και μεταφέρθηκαν με ταξί ή από συμπολίτες μας στην διάρκεια της ημέρας.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Γιατρός στο Νοσοκομείο Καβάλας εργαζόταν χωρίς πτυχίο!!! Dd68ffa0d8e9f8c7331f32113fe511df M

  Μια απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, η οποία αναρτήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (δείτε το σχετικό link) -και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως- έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινή γνώμη, καθώς με αυτή γίνεται γνωστό ότι ανακαλείται ο διορισμός ενός γιατρού που εργαζόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας από το 2001, διότι διαπιστώθηκε ότι εργαζόταν...χωρίς να διαθέτει πτυχίο!!!

  Ο εν λόγω γιατρός, ο οποίος είχε σπουδάσει στην Ιταλία, είχε τοποθετηθεί στο νοσοκομείο στη θέση Επιμελητή Β΄ Παθολογίας του ΓΝ Καβάλας το Φεβρουάριο του 2001, και από τότε εργαζόταν χωρίς μέχρι τώρα να έχει προκαλέσει την παραμικρή υποψία σε ιατρικό επίπεδο (π.χ. με κάποιας μορφής ιατρικό σφάλμα). Όμως πριν από λίγες εβδομάδες φέρεται να διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος ιατρός δεν είχε λάβει καν το πτυχίο του (δεν ισχύει, δηλαδή, κάποια περίπτωση πλαστού πτυχίου ή μη αναγνώρισης από το τότε ΔΙΚΑΤΣΑ -μετέπειτα ΔΟΑΤΑΠ)

  Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό τι θα γίνει με τους μισθούς που ελάμβανε όλα αυτά τα χρόνια. Ο ίδιος του, από την πλευρά του, ακούγεται ότι έχει διορίσει δικηγόρο με σκοπό να συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία που θα αποδεικνύουν -σύμφωνα με τον ίδιο- ότι διαθέτει πτυχίο.

  Η απόφαση του υπουργού Υγείας έχει ως εξής:

  Giatros Mesa

 • Παύλος Πολάκης: "Novartis: Μαέστρος σε ορχήστρα που όλοι τα έπαιρναν" (βίντεο) Df576a71f4a1750b1a603c14feb9ea5e M

  Γύρω από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας κινήθηκε η ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, στο πλαίσιο του διοικητικού απολογισμού του νοσοκομείου. Μεταξύ άλλων, ο κ. Πολάκης υπογράμμισε ότι "αυτό που αποτυπώνεται και στα χαρτιά είναι πως το ΓΝΚ είναι από τα καλύτερα και πιο αξιοπρεπή νοσοκομεία, το οποίο επιτελεί ένα σπουδαίο έργο. Δεν έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα, αλλά καμία σχέση δεν έχει τώρα η εικόνα με αυτό που ήταν στα πρόθυρα λειτουργικής κατάστασης -που πήραμε τον Οκτώβριο του 2015, όταν ΤΟΤΕ αρχίσαμε να κυβερνάμε (τότε ήταν μια τρέλα, δεχόμασταν 40-50 τηλεφωνήματα καθημερινά για τα πάντα, ο απόλυτος πανικός)"

  Παράλληλα ο κ. Πολάκης σχολίασε ότι ενώ το 2014 ο οικονομικός απολογισμός των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας σε ολόκληρη τη χώρα έδειξε έλλειμμα 700 εκατομμυρίων € και το 2015 το αντίστοιχο έλλειμμα ήταν 935 εκατομμύρια €, το 2017 καταγράφτηκε πλεόνασμα 370 εκατομμυρίων €. "Αυτό το πετύχαμε με διάφορους τρόπους, όπως η αύξηση χρηματοδότησης από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η αύξηση της εισροής πόρων στον ΕΟΠΥΥ από τον ΕΦΚΑ και η εξοικονόμηση πόρων" συμπλήρωσε ο κ. Πολάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο σκάνδαλο NOVARTIS σημειώνοντας ότι η εν λόγω φαρμακευτική εταιρία ήταν "ο μαέστρος σε μια ορχήστρα στην οποία όλοι τα παίρνανε"

 • Απολογισμός νοσοκομείου Καβάλας - Τ. Καρασαββόγλου: "Τα καλύτερα είναι μπροστά μας" F9b9c626ee5627af1355bfcdb2553a24 M

  Σε μια κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης, η εκδήλωση που διοργάνωσε η διοίκησή του για την παρουσίαση του διοικητικού της απολογισμού. Κύριος προσκεκλημένος ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ενώ το παρόν έδωσε και ο πρόεδρος της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης Αθανάσιος Πλωμαρίτης. Παρόντες ήταν και οι 3 κυβερνητικοί βουλευτές του νομού, η διοίκηση του δήμου Καβάλας (με προεξάρχοντα τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα) και εκπρόσωποι από την αντιπολίτευση, εκπρόσωποι φορέων που σχετίζονται με την υγεία στο νομό Καβάλας (όπως οι πρόεδροι του Ιατρικού και του Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Καβάλας Θωμάς Αγγελόπουλος και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας της ΠΕ Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος), επικεφαλής κοινωνικών φορέων του τόπου, και -φυσικά- δεκάδες ιατροί και λοιποί εργαζόμενοι στο νοσοκομείο.

  Το βασικότερο κομμάτι της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση των πεπραγμένων του νοσοκομείου, η οποία διήρκησε 45 λεπτά και περιείχε πλήθος οικονομικών και στατιστικών στοιχείων για την πορεία του ΓΝ Καβάλας τα τελευταία χρόνια αλλά και για τους στόχους της διοίκησης για τη νέα χρονιά. Το λόγο έλαβε αρχικά ο κ. Πλωμαρίτης, ο οποίος χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη δημόσια λογοδοσία "πρωτόγνωρη διαδικασία, που γίνεται με στόχο τον ζωντανό διάλογο με την τοπική κοινωνία", ενώ αμέσως μετά ανέβηκε στο βήμα ο διοικητής του νοσοκομείου Αναστάσιος Καρασαββόγλου.

  Ο κ. Καρασσαβόγλου ξεκίνησε μιλώντας για τους 4 στόχους που τέθηκαν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας τον Οκτώβριο του 2015 (όταν και ανέλαβαν ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός και ο κ. Πολάκης), οι οποίοι ήταν:

  α) καθολική υγειονομική κάλυψη για όλους τους πολίτες, και ειδικότερα τους ανασφάλιστους
  β) ενίσχυση ΕΣΥ,
  γ) προσπάθεια επανάκτησης χαμένων πόρων,
  δ) παρέμβαση για ενίσχυση αξιοπιστίας και διαφάνειας του συστήματος,

  ενώ στη συνέχεια ανέλυσε τις πρωτοβουλίες που έλαβε το νοσοκομείο για τον κάθε έννα από τους προαναφερθέντες στόχους:

  "Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων έχει πολύ μεγάλη σημασία, ιδίως σε περίοδο κρίσης όπως αυτή που διανύουμε. Απόφασή μας ήταν να καλύψουμε όλους τους πολίτες (ακόμα και τους πρόσφυγες, για τους οποίους μεριμνήσαμε ιδιαίτερα), και προς αυτή την κατεύθυνση κινηθήκαμε, αυξάνοντας σημαντικά τις δαπάνες για τη νοσηλεία των ανασφάλιστων

  Έτος Ανασφάλιστοι ασθενείς Δαπάνες (€)
  2016 1545 742.022
  2017 2562 1.329.610

  Όσον αφορά τις οικονομικές υποχρεώσεις του νοσοκομείου, ενώ το 2015 αυτές έκλεισαν στα 12,3 εκατομμύρια ευρώ (με παράλληλη μείωση των εισροών πόρων), το 2017 τα χρέη είχαν μειωθεί σχεδόν κατά 80% (στα 2,7 εκατομμύρια €). Σε αυτό, φυσικά, βοήθησε και η έκτακτη οικονομική επιχορήγηση, ύψους άνω των 11 εκατομμυρίων €, για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

  ΕΤΟΣ

  ΕΙΣΡΟΕΣ

  ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

  2013

  22.326.300

  8.646.282

  2014

  18.976.892

  7.974.227

  2015

  13.788.706

  12.351.022

  2016

  31.529.321

  3.930.295

  2017

  27.034.780

  2.747.568

  Την ώρα που μειώνονταν τα χρέη αυξήθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό οι εισροές από τον ΕΟΠΥΥ, από τον οποίο λαμβάναμε φραγκοδίφραγκα τα προηγούμενα χρόνια:

  Έτος Εισροές ΕΟΠΥΥ (€)

  2013

  -

  2014

  1.131.892

  2015

  512.006

  2016

  7.193.156

  2017

  8.203.345

  ΣΥΝ

  17.040.399

  Ένα σύστημα υγείας, όμως, δεν στηρίζεται μόνο στα οικονομικά αλλά και στους ίδιους τους γιατρούς και το υπόλοιπο προσωπικό. Το 2017 είχαμε τις ακόλουθες εισροές και εκροές ιατρικού και λοιπού προσωπικού:

  Είδος

  Εισροές το 2017

  Εκροές το 2017

  Ιατρικό

  11

  4

  Επικουρικό

  12

  5

  Ειδικευόμενοι

  64

  67

  Νοσηλευτικό

  14

  8

  Διοικητικό

  4

  3

  Παραϊατρικό

  1

  2

  Προσελήφθησαν, επίσης, γιατροί μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ, καθώς και εργαζόμενοι από τα 12μηνα του ΟΑΕΔ.

  Ο στόχος μας για το 2018 είναι η πρόσκληψη 3 γιατρών για τη ΜΕΘ, 4 γιατρών για τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και 4 γιατρών ΕΣΥ. Σημαντικά ζητήματα που καλούμαστε να επιλύσουμε είναι:

  - Ενίσχυση μάχιμων κλινικών και κλινικών πρώτης γραμμής

  - Πρόσληψη ειδικοτήτων για νέα μηχανήματα

  - Αποχώρηση ιατρών με συνταξιοδότηση και αντικατάσταση αυτών

  Επανακτήσαμε ζωτικούς πόρους (άνω των 600.000 €) μέσα από τις συμβάσεις για την καθαριότητα και τη σίτιση (κατακρημνίστηκαν οι Κασσάνδρες που έλεγαν ότι "με τον εργολάβο πήγαιναν όλα καλά. Αν πάμε στις συμβάσεις θα λουφάρουν άπαντες"). Προχωράμε στην παραλαβή 20 μηχανημάτων για την αντικατάσταση παλαιότερων και στην προμήθεια 2 νέων μηχανημάτων (ψηφιακός αγγειογράφος/στεφανιογράφος, εξωτερική λιθοτριψία),όταν το μόνο μηχάνημα που προμηθευτήκαμε από το προηγούμενο ΕΣΠΑ ήταν ο μαγνητικός τομογράφος. Παράλληλα, αναμένεται να υποβάλλουμε αιτήματα για περαιτέρω χρηματοδότηση με σκοπό την ενίσχυση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού (όπως ένα σύστημα τηλεϊατρικής για σύνδεση με κέντρα υγείας, νέες οδοντιατρικές έδρες, αξονικός τομογράφος για το νοσοκομείο)

  Δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο "Ηλεκτρονικό Νοσοκομείο", τόσο σε θέματα υλικού (όπως προμήθεια κεντρικού server και 80 νέων υπολογιστών -το τελευταίο είναι σε εξέλιξη) όσο και σε θέματα λογισμικού. Ανασχεδιάσαμε τον Ιατρικό Φάκελο Ασθενούς, δίνοντας μια μεγαλύτερη ασθενοκεντρική προσέγγιση, ενώ ξεκινήσαμε την επέκτασή του στα Τακτικά και Απογευματινά Ιατρεία καθώς και στα επείγοντα περιστατικά, με σταδιακή κατάργηση του χειρόγραφου βιβλίου πρακτικών. Διασυνδέσαμε το Πληροφοριακό μας Σύστημα τόσο με το ΗΔΙΚΑ (για αυτόματη δημιουργία ηλεκτρονικών παραπεμπτικών από τα ΤΕΠ) όσο και με το ΑΤΛΑΣ (για την αναζήτηση δημογραφικών στοιχείων μέσω ΑΜΚΑ). Αναπτύξαμε το Πληροφοριακό Σύσυημα για τη Διαχείριση των Λιστών Χειρουργείων, ενώ επεκτείνουμε το Εργαστηριακό Πληροφοριακό Σύστημα ούτως ώστε να αποτρέπουμε τυχόν επαναληπτικές εξετάσεις.

  Επίσης, δώσαμε έμφαση στην αντικατάσταση του τηλεφωνικού αριθμού 1535 για το κλείσιμο των ιατρικών ραντεβού (προβληματικό, αναποτελεσματικό σύστημα -μόνο το 1 από τα 10 ραντεβού κλείστηκε μέσω του 1535- μάς κόστιζε 3.500 € μηνιαίως).Τώρα θα έχουμε 5 συμβατικές γραμμές + ηλεκτρονική πλατφόρμα (αυτό θα μας κοστίσει 3,5-4 χιλιάρικα ΑΠΑΞ)

  Επιμερους ζητήματα που κληθήκαμε να επιλύσουμε ήταν:

  - Ηλεκτρονική συνταγογράφηση στο ΤΕΠ/μόνιμη γραμματεία σε 24ωρη βάση
  - Ελεγκτής Ιατρός στα εξωτερικά ιατρεία, σε καθημερινή βάση
  - λειτουργία νέων ιατρείων στα ΤΕΙ (όπως βελονισμός)
  - τοποθέτηση βηματοδοτών, επανεκίννηση διαδικασίας
  - θεσμική λειτουργία-συνεργασία με θσμικούς φορείς
  - γραφείο προστασίας δικαιωμάτων ληπτών υπηρεσιών υγείασ και ενεργοποίηση νοσηλευτικής επιτροπής
  - open data (μας τιμά η αναφορά της Γεροβασίλη στη Βουλή)
  - 2ο χειρουργείο οφθαλμολογικής
  - κλίβανος επικίνδυνων μολυσματικών αποβλήτων (τον πληρώνουμε 150.000 € ετησίως στον Μπόμπολα), αντικατάσταση δαπέδου, σύστημα εισροών-εκροών στα καύσιμα
  - σχολικά γεύματα/ενίσχυση αστέγων/βοήθεια στην ποδοσφαιρική ομάδα του ερασιτέχνη ΑΟΚ/θεατρική ομάδα ΓΝΚ
  - επιστημονικές ημερίδες/διαλέξεις (παιδιατρική, τμήμα κοινωνικής υπηρεσίας, ΟΚΑΝΑ/ΚΕΘΑ, Χαμόγελο του Παιδιού)

  Όσον αφορά τον σχεδιασμό για το αύριο του νοσοκομείου, αυτός περιλαμβάνει:

  Νέος Οργανισμός
  Ανάπτυξη Ογκολογικής Κλινικής (πραγματοποιούμε 3500 χημειοθεραπείες τον μήνα στην Καβάλα)
  Αιμοδυναμικό Κέντρο
  Αύξηση κλινών ΓΝΚ (εκτίμηση είναι ότι χρειαζόμαστε 511 κλίνες)
  Εξάντληση κάθε δυνατότητας/ευκαιρίας για επιπρόσθετο προσωπικό-εξοπλισμό (προτάσεις για ιατρο-τεχνολογικό εξοπλισμό σε αδιάθετα κονδύλια του ΕΣΠΑ, αποθεματικό του υπουργείου, προγράμματα πρόσληψης προσωπικού)
  Δημόσιο Κέντρο Αποκατάστασης
  "Παρεμβατικό" Νοσοκομείο
  "Ηλεκτρονικό Νοσοκομείο"
  Στήριξη ΚΕΦΙΑΠ
  Πολιτική "καθολική κάλυψη" vs "υγειονομική φτώχεια"
  Ενίσχυση Περιφερειακότητας νοσοκομείου. Διαθέτουμε ορισμένες μοναδικές σε όλη την περιφέρεια κλινικές (πνευμονολογική, νευροχειρουργική, ρευματολογική)

  Όσον αφορά τα περιστατικά που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, αυτά έχουν ως εξής (με το 80% να προέρχονται από τον νομό Καβάλας και το 20% από άλλους νομούς):

  Έτος

  Έκτακτα

  Τακτικά

  2014

  23474

  4851

  2015

  21549

  6411

  2016

  21137

  7449

  2017

  19070

  11179

  Δεκτές όλες οι κριτικές, ακόμα και οι αρνητικές. Αρκεί να μην είναι με χυδαίο τρόπο και με προσβολή. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας

Keelpno Banner 300 250

Dipethe Kavalas Ianouarios Aprilios 2018

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Banner Istoria Festival

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας