Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Άστεγοι στο Νοσοκομείο Καβάλας - Θα παραμείνουν στις θέσεις τους οι εργαζόμενοι - Μετακίνηση με...όχημα πυροσβεστικής Κύριο

Posted On Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017 21:47 Γράφτηκε από τον

Με μεγάλες δυσκολίες, και μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, διεξάγεται ως αυτή την ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας -παρά τις προσπάθειες των συνεργείων του δήμου Καβάλας και της Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Καβάλας. Ήδη, όπως ανέφερε στο Kavala Portal ο διοικητής του νοσοκομείου Αναστάσιος Καρασσαβόγλου, "οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους και τους γιατρούς που επρόκειτο να ολοκληρώσουν την βάρδια τους στις 10 το βράδυ δήλωσαν ότι θα παραμείνουν στις θέσεις τους, αφού είναι πάρα πολύ δύσκολο και να αναχωρήσουν για τα σπίτια τους αλλά και να έρθουν άλλοι εργαζόμενοι για να τους αντικαταστήσουν. Υπάρχουν βέβαια περίπου 10 υπάλληλοι που δήλωσαν ότι επιθυμούν να αποχωρήσουν -όσοι δηλ. έχουν προγραμματίσει να πάρουν το ρεπό τους τις αμέσως επόμενες ημέρες-, αλλά και σε αυτή την περίπτωση αν δεν έρθει κάποιος να τους αντικαταστήσει θεωρώ βέβαιο ότι θα παραμείνουν στα πόστα τους"

Όσον αφορά την επόμενη βάρδια, έχει προγραμματιστεί να μεταφερθούν στις 6:45 το πρωί της Τετάρτης με λεωφορείο που χρησιμοποιείται για την μεταφορά των υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας (αρχικά υπήρχε πληροφόρηση ότι θα μετακινηθούν με όχημα του στρατού, ωστόσο στην συνέχεια έγινε γνωστό ότι η μετακίνηση θα γίνει με το λεωφορείο της πυροσβεστικής.

Αυτή την στιγμή, πάντως, στο νοσοκομείο Καβάλας φιλοξενούνται και 2 άστεγοι (ο ένας κάτοικος Καβάλας και ο άλλος αλλοδαπός), οι οποίοι και μεταφέρθηκαν με ταξί ή από συμπολίτες μας στην διάρκεια της ημέρας.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Στο νοσοκομείο Καβάλας, με ηπατίτιδα Α, 2 εργαζόμενοι της Kavala Oil! 2a538c26f2df8c938340e97e9e5fa2b9 M

  2 εργαζόμενοι της Kavala Oil νοσηλεύονται τις τελευταίες ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, καθώς οι θεράποντες ιατροί διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς προσβλήθηκαν από ηπατίτιδα Α. Η κατάσταση της υγείας τους, ευτυχώς, δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ έχουν ήδη ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης ώστε να μην μεταδοθεί η νόσος και στους συναδέλφους τους.

  Λίγα λόγια για την ηπατίτιδα Α

  Αν και η ηπατίτιδα Α δεν έχει την ίδια βαρύτητα και επικινδυνότητα με την ηπατίτιδα C, η ξαφνική εμφάνιση των δύο περιστατικών είναι φυσικό να έχει προκαλέσει αναστάτωση,

  Τι πρέπει λοιπόν να γνωρίζουμε για την ηπατίτιδα Α;

  Η ηπατίτιδα Α είναι μια οξεία, συνήθως αυτοπεριοριζόμενη νόσος. Κάθε χρόνο εμφανίζονται περίπου 1,5 εκατ. νέες περιπτώσεις ηπατίτιδας Α σε όλο τον κόσμο. Η νόσος έχει ενδημικό χαρακτήρα σε περιοχές του πλανήτη καθώς η μετάδοσή του ιού ευνοείται από κακές συνθήκες διαβίωσης.

  Πώς μεταδίδεται ο ιός της ηπατίτιδας Α;

  Σύμφωνα με τους επιδημιολόγους του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο ιός της ηπατίτιδας Α μεταδίδεται με την κατανάλωση τροφής ή νερού που έχουν έρθει σε επαφή, κατά κάποιο τρόπο, με κόπρανα ατόμου που πάσχει από ηπατίτιδα Α. Αυτό εξηγεί τον όρο « κοπρανο-στοματική» οδός μετάδοσης της ηπατίτιδας Α και το γιατί η νόσος εμφανίζεται πιο συχνά σε περιοχές χαμηλού κοινωνικοοικονομικού επιπέδου, με ανεπαρκές δίκτυο ύδρευσης-αποχέτευσης και σε ομάδες ατόμων με πτωχή ατομική υγιεινή. Επίσης, μπορεί να μεταδοθεί με τη στενή επαφή με άτομο που έχει ηπατίτιδα Α ή με σεξουαλική (στοματο-πρωκτική) επαφή και σπανίως με αίμα (χρησιμοποίηση συριγγών σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών) κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της νόσου που ο ιός βρίσκεται για λίγες μέρες στο αίμα των ασθενών. Ενώ, αξίζει να σημειωθεί ότι η συνήθης κοινωνική επαφή στα πλαίσια της εργασίας ή στο σχολείο, δεν ενέχει κινδύνους για τη μετάδοση του ιού.                                                     

  Πώς εξελίσσεται η ηπατίτιδα A;
  Η ηπατίτιδα Α είναι καλοήθης νόσος, αυτοπεριοριζόμενη σε μερικές εβδομάδες και ποτέ δεν οδηγεί σε χρόνια ηπατίτιδα. H νόσος εκδηλώνεται σε 15-50 ημέρες μετά την επαφή του ατόμου με τον ιό της ηπατίτιδας Α (περίοδος επώασης). Η μεταδοτικότητα ελαττώνεται σημαντικά με την εκδήλωση του ικτέρου, αφού δεν αποβάλλεται πλέον ο ιός στα κόπρανα. Στα παιδιά, ιδίως σε αυτά κάτω των 6 ετών, η νόσος περνά συνήθως υποκλινικά, χωρίς συμπτώματα, εν αντιθέσει με τους ενήλικες που εμφανίζουν νόσο (ίκτερο) σε σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό(70%).

  Πώς μπορεί κανείς να ξέρει ότι πάσχει από ηπατίτιδα Α;

  Με ειδική εξέταση όπου γίνεται ανεύρεση των ειδικών αντισωμάτων (IgM anti-HAV) έναντι του ιού, στο αίμα ατόμου. Αν υπάρχουν λοιπόν κάποια ύποπτα συμπτώματα για  ηπατίτιδα, είναι απαραίτητη η εξέταση αυτή για να γίνει η διάγνωση.                                                                              

  Τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατευθούμε από τον ιό;

  Το Α και το Ω όπως λένε οι ειδικοί είναι η τήρηση των κανόνων υγιεινής:    

  • πλένουμε τα χέρια μας πολύ καλά πριν φάμε οτιδήποτε, επίσης έπειτα από κάθε χρήση τουαλέτας, όταν αλλάζουμε πάνες στα μωρά μας ή όταν χρησιμοποιούμε προφυλακτικό,
  • εάν βρεθούμε σε χώρες με αυξημένη ενδημικότητα, να καταναλώνουμε μόνο εμφιαλωμένο νερό, να μην χρησιμοποιούμε παγάκια γιατί θα είναι από νερό βρύσης και να μην πλένουμε τα φρούτα και τα λαχανικά μας με νερό βρύσης,
  • αποφεύγουμε να μοιραζόμαστε τρόφιμα, ποτά και τσιγάρα με άλλους,
  • σε περίπτωση φυσικών καταστροφών, όπου το δίκτυο ύδρευσης-αποχέτευσης μπορεί να έχει υποστεί ζημιές, συμβουλευόμαστε τις τοπικές αρχές για την καταλληλότητα του πόσιμου νερού,

  Το σημαντικό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι ο ιός της ηπατίτιδας Α αδρανοποιείται στιγμιαία με το βρασμό του νερού και των τροφών, με παστερίωση και με τη χρήση οικιακής χλωρίνης  σε όλες τις επιφάνειες.

  Υπάρχει ειδική θεραπεία;                                                                   

  Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα συμπτώματα του ασθενούς μπορούν να βελτιωθούν σε κάποιο βαθμό με ξεκούραση και σωστή διατροφή, καθώς δεν υπάρχει ειδική θεραπεία για τον συγκεκριμένο ιό. Η εισαγωγή στο νοσοκομείο απαιτείται μόνον εάν το άτομο που έχει προσβληθεί, έχει πολύ σοβαρά συμπτώματα όπως επίμονους εμέτους και επιπλοκές.

  Υπάρχει εμβόλιο για την ηπατίτιδα Α;

  Εμβόλιο υπάρχει και είναι αποτελεσματικό και ασφαλές. Προέρχεται από αδρανοποιημένο ιό και απαιτούνται 2 δόσεις με μεσοδιάστημα 6 μηνών για να επιτευχθεί προστασία για μεγάλο χρονικό διάστημα, περίπου 20 χρόνια.

  Η προστασία αρχίζει να υφίσταται μετά από τέσσερις εβδομάδες από την πρώτη δόση του εμβολίου, κάτι που θα πρέπει να έχουν υπόψη τους όσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν σε χώρες όπου ενδημεί η ηπατίτιδα Α.
  Ομάδες που πρέπει να εμβολιάζονται για την ηπατίτιδα Α είναι κυρίως:

  • όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν σε χώρες με μεγάλη ενδημικότητα της νόσο
  • όλα τα ευαίσθητα άτομα που έρχονται σε επαφή με ασθενείς με οξεία ηπατίτιδα A
  • τρόφιμοι και προσωπικό ιδρυμάτων για άτομα με ειδικές ανάγκες
  • χρήστες ενδοφλεβίων ουσιών, ομοφυλόφιλοι άνδρες, χρόνιοι ηπατοπαθείς
  • εργαζόμενοι σε εργαστήρια που χειρίζονται υλικά δυνητικά μολυσματικά.
 • Νοσοκομειακοί γιατροί: "Είμαστε γιατροί και δε θα γίνουμε γραμματείς" 034b00141e9ff3c98e665df57e838ca9 M

  Το ΔΣ της ΕΓΕΣΥΚ στην συνεδρίαση της 28-06-2017 ασχολήθηκε με το θέμα που προέκυψε στην νυκτερινή λειτουργία του ΤΕΠ.

  Το ΤΕΠ μέχρι την 26-05-2017, οπότε και εκδηλώθηκε η πρωτοβουλία της Διοίκησης του Νοσοκομείου, λειτουργούσε κατά την πρωινή και απογευματινή βάρδια με την παρουσία Γραμματείας στον χώρο του ΤΕΠ . Η νυκτερινή βάρδια  λειτουργούσε χωρίς γραμματειακή υποστήριξη λόγω της άρνησης των Διοικητικών Υπαλλήλων να εργασθούν σε νυκτερινό ωράριο.

  Είναι γνωστό ότι  από την πλευρά τόσο της σημερινής όσο και της προηγούμενης Διοίκησης έγιναν επανειλημμένες προσπάθειες να διασφαλισθεί η παρουσία γραμματείας κατά την νυκτερινή βάρδια λειτουργίας του ΤΕΠ, οι οποίες  όμως στο σύνολό τους απέβησαν άκαρπες . Στις 26-05-2017 με τον τίτλο «Νέες οδηγίες για Εισαγωγή νέου ασθενή/Δημιουργία περιστατικού ΤΕΠ για ημέρες/ώρες που δεν υπάρχει γραμματεία» αναρτήθηκε κείμενο στην ιστοσελίδα του Νοσοκομείου σύμφωνα με το οποίο  το έργο της Γραμματείας όπως γίνεται την πρωινή και απογευματινή βάρδια, θα πρέπει να εκτελείται  κατά την νυκτερινή βάρδια από τους εφημερεύοντες στο ΤΕΠ γιατρούς τις ημέρες και ώρες που δεν υπάρχει Γραμματεία.

  Πρόκειται για πράξη αυθαίρετη, απαράδεκτη, προσβλητική για τους γιατρούς , η οποία με κανέναν τρόπο και για κανέναν λόγο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Επιχειρείται μέσα από τετελεσμένες διαδικασίες που γίνονται από το τμήμα πληροφορικής (κλείδωμα του προηγούμενου λογισμικού συστήματος ,αδυναμία χειρόγραφης λειτουργίας) να υποχρεωθούν οι γιατροί με εκβιαστικό τρόπο να αποδεχθούν την πρακτική αυτή στο όνομα της εξασφάλισης πόρων για το Νοσοκομείο και της αδυναμίας αντιμετώπισης και διαχείρισης των ασθενών του ΤΕΠ με οποιοδήποτε άλλο τρόπο πέραν του επιβαλλόμενου.

  Από την πρώτη στιγμή εκδηλώσαμε την αντίθεσή μας. Είναι αδιανόητο το ίδιο έργο που κατά την πρωινή και απογευματινή βάρδια εκτελείται από Διοικητικούς Υπαλλήλους να εκτελείται κατά την νυκτερινή βάρδια από τους εφημερεύοντες γιατρούς.

  Οι γιατροί του Νοσοκομείου μας  πάντα υπήρξαν αρωγοί στην προσπάθεια για την μηχανοργάνωση του Νοσοκομείου. Στηρίξαμε διαχρονικά με κάθε τρόπο την ηλεκτρονική λειτουργία και θεωρούμε ότι αυτή πρέπει να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν , συμπεριλαμβάνοντας το σύνολο της λειτουργίας του Νοσοκομείου. Η στάση μας όμως αυτή  δεν πρέπει να παρεξηγηθεί. Κάθε περαιτέρω βήμα θα γίνεται αφού η Διοίκηση του Νοσοκομείου διασφαλίσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Δεν θα ανεχθούμε πρακτικές που μεταφέρουν στις πλάτες των γιατρών καθήκοντα  που προφανώς δεν συμπεριλαμβάνονται στις εργασιακές μας υποχρεώσεις.

  Το ΔΣ της ΕΓΕΣΥΚ στην συνεδρίαση της 28-06-17 αποφάσισε :

  1. Σε ένδειξη καλής θέλησης να αποδεχθεί την τελευταία πρόταση που μας έγινε για αναμονή μέχρι την Δευτέρα 03-07-2017 οπότε και θα μας παρουσιασθεί μια νέα πρόταση για την νυκτερινή λειτουργία του ΤΕΠ.

  2. Να συζητήσει οποιαδήποτε  πρόταση για την λειτουργία του ΤΕΠ με την προϋπόθεση αυτή να  είναι  πρωτίστως  λειτουργική και να απαιτεί από τους γιατρούς αποκλειστικά την εκτέλεση των ιατρικών τους καθηκόντων.

  3. Σε περίπτωση που και η νέα πρόταση της Διοίκησης διατηρεί τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτήν της 26-05-2017, να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση της ΕΓΕΣΥΚ μέσα στην επόμενη εβδομάδα, με αποκλειστικό θέμα την λήψη αποφάσεων για την κατάργηση της στην πράξη

 • Εν αναμονή των ιστολογικών για την άτυχη 35χρονη - Τι βρήκε ο ιατροδικαστής - Κοινή ανακοίνωση νοσοκομείων Καβάλας-Ξάνθης 4896897ec1de769d9631daf74f506337 M

  Συνεχίζει να συγκλονίζει την τοπική κοινή γνώμη ο θάνατος της άτυχης 35χρονης συμπολίτισσάς μας λίγες μόνο ώρες μετά τη γέννηση του παιδιού της, την ώρα που τα σενάρια για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε το μοιραίο δίνουν και παίρνουν. Η σωρός της άτυχης 35χρονης εξετάστηκε από τον ιατροδικαστή Νίκο Κιφνίδη, ο οποίος μιλώντας στο Kavala Portal ανέφερε πως "από καθαρά μακροσκοπική διάσταση εντοπίστηκε σε μεγάλες ποσότητες αίμα από το διάφραγμα και κάτω, ενώ έγιναν αντιληπτά και αιματώματα στο τοίχωμα και στο περιτόνιο. Αναμένουμε τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να διαπιστώσουμε τα ακριβή αίτια θανάτου"

  Την ίδια ώρα ακούγεται έντονα το σενάριο -το οποίο, μάλιστα, επικαλέστηκε και η διοίκηση της κλινικής στην οποία πραγματοποιήθηκε η γέννηση- η άτυχη 35χρονη να υπέστη εμβολή αμνιακού υγρού, μια πολύ σπάνια -αλλά με διόλου ευκαταφρόνητα ποσοστά θνησιμότητας, αν και παλιότερα τα ποσοστά ήταν ακόμα- πάθηση που παρατηρείται κατά τη διάρκεια της γέννησης και στην οποία το αμνιακό υγρό (το υγρό που περιβάλλει το έμβρυο κατά τη διάρκεια της κύησης) εισέρχεται στο αίμα της εγκυμονούσας. Σύμφωνα με τον κ. Κιφνίδη, το αν υπήρξε εμβολή ή όχι (και το πώς προκλήθηκε) θα φανεί από τις ιστολογικές εξετάσεις.

  Ανακοίνωση ΓΝ Καβάλας-Ξάνθης

  Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού οι διοικήσεις των Γενικών Νοσοκομείων Καβάλας και Ξάνθης αναφέρονται τα εξής:

  Με αφορμή τον τραγικό θάνατο της 35χρονης εγκυμονούσας γυναίκας σάς ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

  Η εγκυμονούσα εισήχθη για τοκετό σε ιδιωτική κλινική της Καβάλας. Καθώς η κατάστασή της παρουσίασε σοβαρές επιπλοκές, διακομίσθηκε στο Γ.Ν. Καβάλας την Πέμπτη 15 Ιουνίου, στις 19.00. Στις 19.15 εισήχθη επειγόντως στο χειρουργείο και της έγιναν οι αναγκαίες χειρουργικές παρεμβάσεις. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε επείγουσα μαιευτική υφολική υστερεκτομή. Παράλληλα έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της ασθενούς καθώς της χορηγήθηκαν 5 μονάδες αίματος, 4 μονάδες πλάσματος, υγρά και ηλεκτρολύτες. Ταυτόχρονα έγιναν και ελέγχονταν συνεχώς οι γενικές εξετάσεις αίματος, ο αιματοκρίτης της ασθενούς, το βιοχημικό της προφίλ και ο πηκτικός μηχανισμός της. Ο χειρουργικός χρόνος ολοκληρώθηκε στις 23.00, οπότε η ασθενής εξήλθε από το χειρουργείο και ταυτόχρονα έλαβαν χώρα όλες οι διαδικασίες για τη διακομιδή της.

  Η ασθενής αποχώρησε από το Γ.Ν. Καβάλας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ συνοδεία Ιατρού Εντατικολόγου στις 23.21 και μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γ.Ν. Ξάνθης αφού τηρήθηκαν όλες οι προϋποθέσεις για την ασφαλή διακομιδή της. Η μεταφορά στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ξάνθης είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι η ΜΕΘ του νοσοκομείου Καβάλας βρίσκεται σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη ετήσια απολύμανση των χώρων της.

  Η ασθενής έφτασε στο Γ.Ν. Ξάνθης και εισήχθη απευθείας στη Μ.Ε.Θ στις 00:15. Κατέληξε στις 06:00 της ίδιας ημέρας μετά από καρδιακή ανακοπή.

  Θα διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή και ανάλογα με τα ευρήματα θα εκτιμηθεί αν χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση των αιτιών θανάτου.

  Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους της αποθανούσας.

  Ο διοικητής του ΓΝ Καβάλας Αναστάσιος Καρασαββόγλου, μιλώντας στο Kavala Portal, εξήγησε ότι "κάθε χρόνο, για μια περίπου εβδομάδα, η ΜΕΘ του νοσοκομείου Καβάλας κλείνει προκειμένου να απολυμανθεί ο χώρος και να συντηρηθεί το υπάρχον υλικό. Είναι μια διαδικασία απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία της ΜΕΘ, και το πότε θα γίνει αποφασίζεται από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης -η οποία και ενημερώνει όλα τα νοσοκομεία της αρμοδιότητάς της." Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει ξεκαθαριστεί αν η ενημέρωση στην οποία προχώρησε η 4η ΥΠΕ αφορά και τις ιδιωτικές κλινικές.

Philippi60 300x250

Plai Sto Kima 2017

19959187 1363739300341173 7281919804469332200 N

Banner Istoria Festival

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Card Dj Curves 1

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας