Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017

Άστεγοι στο Νοσοκομείο Καβάλας - Θα παραμείνουν στις θέσεις τους οι εργαζόμενοι - Μετακίνηση με...όχημα πυροσβεστικής Κύριο

Posted On Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017 21:47 Γράφτηκε από τον

Με μεγάλες δυσκολίες, και μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, διεξάγεται ως αυτή την ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας -παρά τις προσπάθειες των συνεργείων του δήμου Καβάλας και της Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Καβάλας. Ήδη, όπως ανέφερε στο Kavala Portal ο διοικητής του νοσοκομείου Αναστάσιος Καρασσαβόγλου, "οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους και τους γιατρούς που επρόκειτο να ολοκληρώσουν την βάρδια τους στις 10 το βράδυ δήλωσαν ότι θα παραμείνουν στις θέσεις τους, αφού είναι πάρα πολύ δύσκολο και να αναχωρήσουν για τα σπίτια τους αλλά και να έρθουν άλλοι εργαζόμενοι για να τους αντικαταστήσουν. Υπάρχουν βέβαια περίπου 10 υπάλληλοι που δήλωσαν ότι επιθυμούν να αποχωρήσουν -όσοι δηλ. έχουν προγραμματίσει να πάρουν το ρεπό τους τις αμέσως επόμενες ημέρες-, αλλά και σε αυτή την περίπτωση αν δεν έρθει κάποιος να τους αντικαταστήσει θεωρώ βέβαιο ότι θα παραμείνουν στα πόστα τους"

Όσον αφορά την επόμενη βάρδια, έχει προγραμματιστεί να μεταφερθούν στις 6:45 το πρωί της Τετάρτης με λεωφορείο που χρησιμοποιείται για την μεταφορά των υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας (αρχικά υπήρχε πληροφόρηση ότι θα μετακινηθούν με όχημα του στρατού, ωστόσο στην συνέχεια έγινε γνωστό ότι η μετακίνηση θα γίνει με το λεωφορείο της πυροσβεστικής.

Αυτή την στιγμή, πάντως, στο νοσοκομείο Καβάλας φιλοξενούνται και 2 άστεγοι (ο ένας κάτοικος Καβάλας και ο άλλος αλλοδαπός), οι οποίοι και μεταφέρθηκαν με ταξί ή από συμπολίτες μας στην διάρκεια της ημέρας.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Ημερίδα για τον μητρικό θηλασμό από το Νοσοκομείο και τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας 850056f3f1bf66a8860daefa1faea9af M

  Για 6η συνεχή χρονιά η Μαιευτική Κλινική και το Τμήμα Πρόωρων Νεογνών του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας μαζί με τον  Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας διοργανώνουν Ημερίδα για το Μητρικό Θηλασμό. Στόχος μας και φέτος η ενημέρωση των γονέων και των επαγγελματιών υγείας της πόλης μας.

  Σας περιμένουμε λοιπόν την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου στο Ξενοδοχείο LUCY στις 18:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ τα βρέφη και τα νήπια είναι πάντα ευπρόσδεκτα.

  Η Ημερίδα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Συλλόγου Μαιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και με τις ευγενικές χορηγίες των εταιρειών GOLGI MEDICAL και OXYGEN HELLAS.

 • Εξελίξεις στις υπερσυνταγογραφήσεις επιθεμάτων: Σε δυνητική αργία γιατροί του Νοσοκομείου Καβάλας; 10804c19578a22df7a086be32cb78c11 M

  Μια υπόθεση που είχε γίνει γνωστή πριν από περίπου 11 μήνες και αφορούσε το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας φαίνεται πλέον πως λαμβάνει νέα τροπή. Ο λόγος για την επίσκεψη που είχαν πραγματοποιήσει, στα τέλη Οκτωβρίου του 2016, 2 επιθεωρητές του Σώματος Ελεγκτών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π.) με σκοπό να συγκεντρώσουν στοιχεία σχετικά με καταγγελίες που αφορούσαν υπερσυνταγογραφήσεις ιατρικών υλικών αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

  Αν και τότε δεν είχε γίνει επίσημα γνωστό το είδος των ιατρικών υλικών για το οποίο έγινε έλεγχος από τους 2 επιθεωρητές, εντούτοις όλες οι πληροφορίες συνέκλιναν στο ότι η επίσκεψη των 2 επιθεωρητών σχετιζόταν άμεσα με τους ελέγχους που διενεργούνταν εκείνη την εποχή από τον ΕΟΠΥΥ στα παραστατικά των επιθεμάτων κατακλίσεων. Οι έλεγχοι αυτοί διεξάγονταν σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς είχαν εντοπιστεί πολλές παραβατικές συμπεριφορές, όπως:

  • 1200 περιστατικά συνταγογράφησης των μεγαλύτερων μεγεθών επιθεμάτων, με την μεγαλύτερη διάρκεια, ακόμα και για παθήσεις που δεν χρειάζονται επιθέματα
  • χορήγηση επιθεμάτων από γιατρούς από διαφορετικά μέρη της χώρας...με την ίδια φωτογραφία από την περιοχή του σώματος του κάθε ασθενούς που χρειάζεται επίθεμα (η φωτογραφία είναι υποχρεωτική από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης)
  • συνταγογραφήσεις "εξ αποστάσεως" -δηλ. σε άλλη περιοχή ο γιατρός και σε άλλη ο ασθενής-,
  • συνταγογράφηση επιθεμάτων σε απλές πληγές που δεν χρειάζονται επίθεμα, ή χωρίς καν να έχει ληφθεί φωτογραφία
  • συνταγογράφηση επιθεμάτων συγκεκριμένης εταιρίας
  • σφράγιση συνταγών από ελεγκτή ιατρό με ημερομηνία προγενέστερη της σφραγίδας του θεράποντος ιατρού.

  Από τότε πέρασαν, όπως είπαμε νωρίτερα, περίπου 11 μήνες και η υπόθεση έμοιαζε να είχε ξεχαστεί. Ωστόσο πριν από μερικές ημέρες υπήρξαν εξελίξεις, μιας και σειρά δημοσιευμάτων (στο "Κόκκινο Καβάλας") έκαναν λόγο για το ενδεχόμενο να τεθούν σε δυνητική αργία 2 γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στις παράνομες αυτές συνταγογραφήσεις επιθεμάτων κατάκλισης! Μάλιστα, ο ίδιος ο διοικητής του νοσοκομείου Αναστάσιος Καρασαββόγλου φέρεται να έθεσε τους 2 ιατρούς σε αναστολή άσκησης καθηκόντων, κάτι που οδήγησε τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό να απευθύνεται στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανότητα να τεθούν οι εμπλεκόμενοι γιατροί σε δυνητική αργία.

  Πλέον η υπόθεση έχει περάσει στα χέρια του υπουργείου Υγείας, και αναμένονται οι επόμενες ενέργειες.

 • Τραγικό δυστύχημα στον Ζυγό: Νεκρός ένας 13χρονος 5e3a3810e2a0e9c3b57e29a460bdd157 M

  Τραγική κατάληξη είχε η βόλτα 2 νεαρών κατοίκων Ζυγού, όταν λίγο πριν τις 3:30 το μεσημέρι της Πέμπτης το δίκυκλο στο οποίο επέβαιναν ξέφυγε από την πορεία του, κινούμενο σε μια στροφή και προσέκρουσε σε τοίχο εντός του οικισμού. Το ΕΚΑΒ ενημερώθηκε στις 3:27 και ένα ασθενοφόρο έσπευσε στην περιοχή για να παραλάβει τους 2 νεαρούς -οι οποίοι ήταν σοβαρά τραυματισμένοι- και να τους μεταφέρει στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Ο ηλικίας 19 χρονών επιβάτης του δικύκλου νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος, ωστόσο ο συνεπιβάτης του -ηλικίας 13 χρονών- υπέκυψε στα τραύματά του λίγη ώρα αργότερα.

http://bs.serving-sys.com/BurstingPipe/adServer.bs?cn=bsr&FlightID=23012601&Page=&PluID=0&Pos=1958577235

Max Carpet Vertical

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Banner Istoria Festival

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Card Dj Curves 1

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας