Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017

Συνάντηση αγροτών στην Ελευθερούπολη: Επιφυλακτικότητα για νέα μπλόκα Κύριο

Posted On Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 07:55 Γράφτηκε από τον

Η ενότητα του αγροτικού κόσμου απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, που ευαγγελιζόντουσαν μερικοί δυστυχώς, πήγε «περίπατο, στην πρώτη μαζική δράση που διοργάνωσε την Κυριακή (8/1) το απόγευμα, το νέο διοικητικό συμβούλιο της νεοσύστατης Ένωσης Αγροτών Γυαλοχωρίων. Μάλιστα δεν έλειψαν και οι έντονες αντεγκλήσεις μεταξύ των αγροτών με αποτέλεσμα, μετά από τρεις ώρες, να μην καταλήξουν πουθενά, όταν σε άλλες περιοχές έχουν ήδη πάρει την απόφαση να κατέβουν σε μπλόκα.

Η ανοικτή εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Αγροτών Γυαλοχωρίων, έγινε στο αμφιθέατρο «ΦΡΙΞΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΙΔΗΣ» στην Ελευθερούπολη, με σκοπό την ενημέρωση των γεωργών της περιοχής, για τα σημαντικά ζητήματα του κλάδου. Την ενημέρωση ανέλαβαν να κάνουν δύο εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, οι κ.κ. Ρίζος Μαρούδας και Κώστας Ανεστίδης , οι οποίοι περιέγραψαν την κατάσταση που επικρατεί και την προοπτική του επαγγέλματος στην Ελλάδα.

Όπως τονίσθηκε, από όλους όσοι πήραν τον λόγο, τα μέτρα για την φορολογία θα τους οδηγήσουν σε αφανισμό, καθώς καμία αγροτική οικογένεια δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει.

Ως εδώ καλά, όταν όμως το θέμα ήρθε στον τρόπο που θα πρέπει να αντιδράσουν, τότε άρχισαν οι έντονες αντεγκλήσεις. Αφορμή στάθηκε τα όσα διαδραματίστηκαν πριν ένα χρόνο, όταν και πάλι οι αγρότες βγήκαν στους δρόμους και δημιούργησαν μπλόκα σε όλη την Ελλάδα που κράτησαν πάνω από ένα μήνα. Φάνηκε ότι, από τα όσα λέχθηκαν την Κυριακή το απόγευμα, η αποχώρηση τότε από τα μπλόκα δεν έγινε «αναίμακτα», καθώς όπως ειπώθηκε δεν υπήρχε συντονισμός στις ενέργειες και στον αγώνα τους.

Τελικά οι αγρότες δεν κατέληξαν πουθενά. Τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αγροτών Γυαλοχωρίων για να καθορίσει τις παραπέρα ενέργειες που θα κάνει.

Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκε και ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης εκφράζοντας την συμπαράστασή του στα αιτήματα του αγροτικού κόσμου. Όπως είπε, με τα μέτρα αυτά δημιουργείται μια καταστροφή και αποδυνάμωση όλου του παραγωγικού ιστού του τόπου μας.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Δήμο Παγγαίου 8dfbf8672cccf387ba254af25e3674c3 M

  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017, τον Δήμο Παγγαίου, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του σε Καβάλα, Θάσο και Δράμα.

  Στην έδρα του Δήμου Παγγαίου, τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υποδέχτηκε ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης και η Δημοτική Αρχή, ευχόμενοι κάθε επιτυχία στο έργο του, παρουσιάζοντας, στη συνέχεια, τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος και ο Δήμος Παγγαίου, αλλά τονίζοντας και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα  και τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου. Στο ίδιο πλαίσιο δόθηκε έμφαση από τον δήμαρχο Παγγαίου στις εφαρμογές αξιοποίησης του Γεωθερμικού Πεδίου Χαμηλής Θερμοκρασίας Ακροποτάμου, οι οποίες εντοπίζονται και στους τρεις τομείς παραγωγής. Η αξιοποίηση της διαθέσιμης γεωθερμικής ενέργειας, όπως ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης, στοχεύει στην ισόρροπη ανάπτυξη, τη μεγιστοποίηση του αντίκτυπου στην τοπική κοινωνία και την υλοποίηση ενός υγιούς και βιώσιμου αναπτυξιακού έργου.

  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου Παγγαίου, για το πως δηλαδή η Δημοτική Αρχή αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή, ώστε το Γεωθερμικό Πεδίο Ακροποτάμου να αποτελέσει υπόδειγμα για οργανωμένη βιώσιμη ανάπτυξη: «Εστιάζω, στις παρεμβάσεις μου, σε ζητήματα ανάπτυξης γιατί εκεί θα κριθούμε όλοι. Η ανάπτυξη δεν έρχεται με μεγάλα λόγια και ψεύτικες υποσχέσεις, αλλά μέσα από συγκεκριμένη πολιτική η οποία θα τονώσει την επιχειρηματικότητα, θα μειώσει τους φόρους και θα επιτρέψει την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Μητσοτάκης, δήλωσε γνώστης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του Δήμου Παγγαίου, αναφερόμενος, παράλληλα, σε μοχλούς ανάπτυξης μέσα από τους οποίους θα επέλθει ο δυναμικός μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας και η αξιοποίηση των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, εκφράζοντας τη στήριξή του και στα τοπικά προϊόντα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Παγγαίου καθώς και στις διαδικασίες τυποποίησης και εξαγωγής: « Η ανάπτυξη, την οποία οραματίζεται η Νέα Δημοκρατία, πάντοτε με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και τις ιδιαίτερες δυνατότητες του κάθε τόπου, αλλά και στην παράλληλη ανάπτυξη του Τουρισμού και του Πολιτισμού, μπορεί να βρει την έκφρασή της  στον Δήμο Παγγαίου».

   Ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη και για την επικείμενη διαδικασία καταλογισμού σε βάρος οργάνων του Δήμου Παγγαίου, λόγω μη νόμιμης, σύμφωνα με το πόρισμα του Α.Σ.Ε.Π., πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου που δεν υπερβαίνει τους δύο μήνες, μέσα σε συνολικό διάστημα 12 μηνών, σημειώνοντας, ότι ένα τέτοιο γεγονός μπορεί να οδηγήσει και σε απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ενεργής δράσης από μέρους των αιρετών.

  Σε ό,τι αφορά στο θέμα των συμβάσεων δίμηνης διάρκειας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεσμεύτηκε ότι ο ίδιος μαζί με τους συνεργάτες του και το στελεχιακό δυναμικό του κόμματος θα μελετήσουν το ζήτημα, καθώς τη δεδομένη στιγμή, υπάρχουν μόνο ρυθμίσεις οι οποίες «κλείνουν το μάτι» σε διαφορετικές κατηγορίες εργαζομένων, δημιουργώντας μια νέα στρατιά συμβασιούχων, οι οποίοι είναι όμηροι της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας.

 • Το Northbasket Player Development πάει Ελευθερούπολη 357de569890d3ba088b70dcce1e5475c M

  Στα πλαίσια ανάπτυξης και προώθησης του προγράμματος μεταβατικής περιόδου στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης, το προπονητικό τιμ του  Northbasket Player Development ταξιδεύει και διοργανώνει προπονητικό διήμερο (2)  στο κλειστό γήπεδο της Ελευθερούπολης.

  Για 2 ημέρες αθλητές και αθλήτριες θα μυηθούν στο τρόπο προπόνησης ενός πλήρους προγράμματος μεταβατικής περιόδου που τόσο απαραίτητο είναι, έτσι ώστε να βοηθήσει τους αθλητές να ανακτήσουν ψυχολογικά και σωματικά, να βελτιώσει τις τεχνικές αδυναμίες που είναι συνυφασμένες με την καλαθοσφαίριση, καθώς επίσης και να μειώσει το κίνδυνο τραυματισμού στην αγωνιστική περίοδο.

  -Το Northbasket Player Development θα λάβει χώρα στο κλειστό γήπεδο της Ελευθερούπολης στις 15 και 16 Ιουλίου.

  -Οι ώρες λειτουργίας του προπονητικού διημέρου είναι 10:00-13:00.

  Οδηγίες για το κλειστο γήπεδο Ελευθερούπολης

  Το Northbasket Player Development απευθύνεται σε αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών.

  Πληροφορίες εγγραφές: 6973823555/6977976594

  email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. web: www.northbasket.gr

  Kavala Kamp North

   
 • Έπεσε δέντρο στα Αμισιανά - Έκλεισε ο δρόμος προς Ελευθερούπολη 6379644203f6cd3d5f65df5d7c5ee10a M

  Περί τις 2:30 το μεσημέρι της Δευτέρας ενημερώθηκαν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Ελευθερούπολης και Καβάλας για ένα μεγάλο δέντρο που -από άγνωστη, μέχρι στιγμής, αιτία- έπεσε πάνω στην εθνική οδό Καβάλας-Ελευθερούπολης, στο ύψος του υδραγωγείου στα Αμισιανά, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και στα 2 ρεύματα. Επί τόπου έχουν σπεύσει ένα πυροσβεστικό όχημα από την Ελευθερούπολη και ένα από την Καβάλα, με τα πληρώματα των οποίων να προσπαθούν να κόψουν το δέντρο και να το απομακρύνουν, ενώ και άνδρες της Τροχαίας Καβάλας βρίσκονται στο σημείο, σε μια προσπάθεια να διευθετήσουν την κυκλοφορία. Τελικά η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 3:30 το μεσημέρι.

  Οι φωτογραφίες εστάλησαν από αναγνώστη του ιστότοπου που βρέθηκε στο σημείο

  19718567 1539826442734182 2041601097 O

  19748066 1539826746067485 799955165 O

  19807161 1539826572734169 1315926052 O

Philippi60 300x250

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Banner Istoria Festival

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Card Dj Curves 1

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας