Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018

Συνάντηση αγροτών στην Ελευθερούπολη: Επιφυλακτικότητα για νέα μπλόκα Κύριο

Posted On Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 07:55 Γράφτηκε από τον

Η ενότητα του αγροτικού κόσμου απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, που ευαγγελιζόντουσαν μερικοί δυστυχώς, πήγε «περίπατο, στην πρώτη μαζική δράση που διοργάνωσε την Κυριακή (8/1) το απόγευμα, το νέο διοικητικό συμβούλιο της νεοσύστατης Ένωσης Αγροτών Γυαλοχωρίων. Μάλιστα δεν έλειψαν και οι έντονες αντεγκλήσεις μεταξύ των αγροτών με αποτέλεσμα, μετά από τρεις ώρες, να μην καταλήξουν πουθενά, όταν σε άλλες περιοχές έχουν ήδη πάρει την απόφαση να κατέβουν σε μπλόκα.

Η ανοικτή εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Αγροτών Γυαλοχωρίων, έγινε στο αμφιθέατρο «ΦΡΙΞΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΙΔΗΣ» στην Ελευθερούπολη, με σκοπό την ενημέρωση των γεωργών της περιοχής, για τα σημαντικά ζητήματα του κλάδου. Την ενημέρωση ανέλαβαν να κάνουν δύο εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, οι κ.κ. Ρίζος Μαρούδας και Κώστας Ανεστίδης , οι οποίοι περιέγραψαν την κατάσταση που επικρατεί και την προοπτική του επαγγέλματος στην Ελλάδα.

Όπως τονίσθηκε, από όλους όσοι πήραν τον λόγο, τα μέτρα για την φορολογία θα τους οδηγήσουν σε αφανισμό, καθώς καμία αγροτική οικογένεια δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει.

Ως εδώ καλά, όταν όμως το θέμα ήρθε στον τρόπο που θα πρέπει να αντιδράσουν, τότε άρχισαν οι έντονες αντεγκλήσεις. Αφορμή στάθηκε τα όσα διαδραματίστηκαν πριν ένα χρόνο, όταν και πάλι οι αγρότες βγήκαν στους δρόμους και δημιούργησαν μπλόκα σε όλη την Ελλάδα που κράτησαν πάνω από ένα μήνα. Φάνηκε ότι, από τα όσα λέχθηκαν την Κυριακή το απόγευμα, η αποχώρηση τότε από τα μπλόκα δεν έγινε «αναίμακτα», καθώς όπως ειπώθηκε δεν υπήρχε συντονισμός στις ενέργειες και στον αγώνα τους.

Τελικά οι αγρότες δεν κατέληξαν πουθενά. Τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αγροτών Γυαλοχωρίων για να καθορίσει τις παραπέρα ενέργειες που θα κάνει.

Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκε και ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης εκφράζοντας την συμπαράστασή του στα αιτήματα του αγροτικού κόσμου. Όπως είπε, με τα μέτρα αυτά δημιουργείται μια καταστροφή και αποδυνάμωση όλου του παραγωγικού ιστού του τόπου μας.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Αντισυνταγματική η ένταξη των αγροτών και άλλων ελεύθερων επαγγελματιών στον ΕΦΚΑ, λέει το ΣτΕ 02fb77f52fd39765a1cd056026d466f0 M

  Τριγμούς στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης αλλά και στο συνολικό οικοδόμημα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης εκτιμάται ότι θα προκαλέσει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με την οποία κρίνονται αντισυνταγματικές κομβικές διατάξεις του «νόμου Κατρούγκαλου».

  Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», κατά την διάσκεψη της Ολομέλειας την προηγούμενη Παρασκευή, οι σύμβουλοι, με  ψήφους 17 υπέρ και 8 κατά, οι σύμβουλοι έκαναν έκαναν δεκτή την προσφυγή εκπροσώπων των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασολούμενων επιστημόνων κρίνοντας αντισυνταγματική:

  • την ένταξη των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι) αλλά και των αγροτών στον ΕΦΚΑ. Αντίθετα, κρίθηκε σύννομη η ένταξη στον φορέα των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα.
  • τον υπολογισμό της εισφοράς του ΕΦΚΑ με βάση το εισόδημα που δηλώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες (26,95% επί του εισοδήματος).

  Βεβαίως, μένει να δημοσιοποιηθεί και επίσημα η εν λόγω απόφαση ωστόσο, εφόσον επιβεβαιωθεί, είναι πιθανό να έχει σοβαρές επιπτώσεις στο σύστημα ασφάλισης των παραπάνω κατηγοριών επαγγελματιών. Δεν είναι λίγοι αυτοί που προεξοφλούν επαναφορά- για κάποι του παλαιότερου συστήματος των προκαθορισμένων εισφορών.

  Πηγή: http://www.ypaithros.gr

 • Στην Κρήτη το εφηβικό του ΓΣ Ελευθερούπολης για το πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων 70690f356c782632fbc11759fe031fae M

  Στη Χερσόνησο της Κρήτης βρίσκεται η εφηβική ομάδα μπάσκετ του Γυμναστικού Συλλόγου Ελευθερούπολης, προκειμένου να γράψει ιστορία με χρυσά γράμματα -ούσα η πρώτη ομάδα από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που θα πάρει μέρος στο Final 6 (την τελική φάση) του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος μπάσκετ εφήβων. Η ομάδα του Βασίλη Μουλάκη (ο οποίος παράλληλα εκτελεί και χρέη προέδρου) θα αναμετρηθεί με τα αντίστοιχα εφηβικά τμήματα ομάδων που έχουν αφήσει το δικό τους ξεχωριστό αποτύπωμα στο χάρτη του ελληνικού -και όχι μόνο- μπάσκετ, όπως ο Άρης, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ, με στόχο να εκπροσωπήσει επάξια τον μικρότερο πληθυσμιακά οικισμό ολόκληρης της Ελλάδας που στέλνει ομάδα στην τελική φάση αυτής της διοργάνωσης.

  Το πρόγραμμα της εφηβικής ομάδας του ΓΣΕ έχει ως εξής:

  Τετάρτη 11/4, 18:00  ΓΣΕ-ΑΕΚ

  Πέμπτη 12/4, 20:00, ΓΣΕ-Ολυμπιακός

  Παρασκευή 13/4, 19:00, ΓΣΕ-Προμηθέας Πατρών

  Σάββατο 14/4, 16:00, ΓΣΕ-Ηράκλειο

  Κυριακή 15/4, 10:00, ΓΣΕ-Άρης

  Οι παίκτες της εφηβικής ομάδας του ΓΣΕ είναι (με αλφαβητική σειρά) οι: Στέλιος Απαζίδης, Μανώλης Γεωργούδης, Κυριάκος Καγιόγλου, Σάββας Καραγιαννίδης, Αργύρης Κελαϊδάκης, Κώστας Κουκουλίδης, Δαμιανός Κωνσταντάρας, Παναγιώτης Λογοθέτης, Βασίλης Μασάδης, Βασίλης Μπάτσος, Γιάννης Σταυρίδης, Γιώργος Σφουγγάρης

  Στόχος του ΓΣ Ελευθερούπολης, όπως ανέφερε στο Kavala Portal ο εκπρόσωπος φίλων της ομάδας Χρήστος Μαντζάνας (που αναρτεί, κατά καιρούς, στα social media άρθρα που σχετίζονται με τον ΓΣΕ), είναι να αποκτήσουν τα παιδιά εμπειρίες και να παλέψουν για ότι καλύτερο προκύψει. "Έχουμε δώσει μεγάλο βάρος στις υποδομές, ήδη μάλιστα διαθέτουμε πολύ καλό σύνολο και στα παιδικά μας τμήματα. Οι περισσότεροι από τους παίκτες της εφηβικής μας ομάδας προέρχονται από τα σπλάχνα της, και μαζί με την προσθήκη 3 παικτών που ήρθαν με μεταγραφή (ο Καραγιαννίδης, ο Λογοθέτης και ο Μασάδης), δημιουργήθηκε ένα σύνολο που έχει ήδη γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα της μικρής μας Ελευθερούπολης στον μπασκετικό χάρτη της Ελλάδας. Η ποιότητα των μελών του εφηβικού μας τμήματος φαίνεται και από το ότι ουκ ολίγοι παίκτες στελεχώνουν και την ανδρική ομάδα -μια ομάδα που βρίσκεται στην 1η θέση του 4ου ομίλου της Γ' Εθνικής κατηγορίας, μετρώντας τα τελευταία 2 χρόνια 48 νίκες και μόλις 2 ήττες!" ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μαντζάνας.

  Για να φτάσει, βέβαια, σε αυτό το σημείο η εφηβική ομάδα του ΓΣ Ελευθερούπολης χρειάστηκε τη στήριξη σχεδόν ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας -με τους φιλάθλους να γεμίζουν σε κάθε εντός έδρας αναμέτρηση το, χωρητικότητας 500 θέσεων, κλειστό γυμναστήριο της πρωτεύουσας του δήμου Παγγαίου- αλλά και των δεκάδων χορηγών -στην πλειοψηφία τους επιχειρήσεις μικρού αλλά και μεγάλου μεγέθους που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το Παγγαίο όρος- που στηρίζουν οικονομικά το σύλλογο, χάρη στο πολύ ποιοτικό τμήμα μάρκετινγκ που διαθέτει. Ένας εξ αυτών, μάλιστα, είναι και ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, ο οποίος με την ιδιότητα του επιχειρηματία-ιδιοκτήτη βιοτεχνίας (και όχι με αυτήν του δημάρχου) προσέφερε τα χρήματα για τα οδοιπορικά για τη μετάβαση της 15μελούς αποστολής στην Αθήνα (το κόστος διαμονής καλύπτεται εξ ολοκλήρου από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης).

  "Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια στον ΓΣΕ, και αυτό φαίνεται τόσο μέσα στην ίδια την ομάδα όσο και στο ότι μας στηρίζει κυριολεκτικά όλος ο δήμος Παγγαίου. Από τη μεριά μας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας τους χορηγούς που έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα στην προσπάθεια αυτή, καθώς επίσης και το τεχνικό τιμ της ομάδας -τόσο τον νυν προπονητή Βασίλη Μουλάκη και τον assistant coach Κώστα Λογοθέτη όσο και τον προπονητή της ανδρικής ομάδας Κυριάκο Παπαδόπουλο. Δεν μπορούμε, φυσικά, να μην ευχαριστήσουμε και τους παίκτες της ανδρικής ομάδας του ΓΣΕ αλλά και την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας και τον Αστέρα Καβάλας, τόσο για τις ανακοινώσεις συγχαρητηρίων που εξέδωσαν μετά την πρόκρισή μας στο Final 6 όσο και για τις φιλικές αναμετρήσεις με την ομάδα μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες θέλουμε να απευθύνουμε και στον αντιδήμαρχο Ελευθερούπολης Χρήστο Μποσμπότη για τη ποικιλότροπη στήριξη που έχει προσφέρει στην ομάδα μας" ανέφερε ο κ. Μαντζάνας.

 • Πώς εορτάστηκε η 25η Μαρτίου στο νομό Καβάλας (βίντεο-φωτογραφίες) F57c907a496d684eba6863ee8477c7a0 M

Keelpno Banner 300 250

Dipethe Kavalas Ianouarios Aprilios 2018

Logo Contract

Constantinos Jewellery Vertical  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

Ape Mpe

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας