Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Συνάντηση αγροτών στην Ελευθερούπολη: Επιφυλακτικότητα για νέα μπλόκα Κύριο

Posted On Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 07:55 Γράφτηκε από τον

Η ενότητα του αγροτικού κόσμου απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, που ευαγγελιζόντουσαν μερικοί δυστυχώς, πήγε «περίπατο, στην πρώτη μαζική δράση που διοργάνωσε την Κυριακή (8/1) το απόγευμα, το νέο διοικητικό συμβούλιο της νεοσύστατης Ένωσης Αγροτών Γυαλοχωρίων. Μάλιστα δεν έλειψαν και οι έντονες αντεγκλήσεις μεταξύ των αγροτών με αποτέλεσμα, μετά από τρεις ώρες, να μην καταλήξουν πουθενά, όταν σε άλλες περιοχές έχουν ήδη πάρει την απόφαση να κατέβουν σε μπλόκα.

Η ανοικτή εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Αγροτών Γυαλοχωρίων, έγινε στο αμφιθέατρο «ΦΡΙΞΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΙΔΗΣ» στην Ελευθερούπολη, με σκοπό την ενημέρωση των γεωργών της περιοχής, για τα σημαντικά ζητήματα του κλάδου. Την ενημέρωση ανέλαβαν να κάνουν δύο εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, οι κ.κ. Ρίζος Μαρούδας και Κώστας Ανεστίδης , οι οποίοι περιέγραψαν την κατάσταση που επικρατεί και την προοπτική του επαγγέλματος στην Ελλάδα.

Όπως τονίσθηκε, από όλους όσοι πήραν τον λόγο, τα μέτρα για την φορολογία θα τους οδηγήσουν σε αφανισμό, καθώς καμία αγροτική οικογένεια δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει.

Ως εδώ καλά, όταν όμως το θέμα ήρθε στον τρόπο που θα πρέπει να αντιδράσουν, τότε άρχισαν οι έντονες αντεγκλήσεις. Αφορμή στάθηκε τα όσα διαδραματίστηκαν πριν ένα χρόνο, όταν και πάλι οι αγρότες βγήκαν στους δρόμους και δημιούργησαν μπλόκα σε όλη την Ελλάδα που κράτησαν πάνω από ένα μήνα. Φάνηκε ότι, από τα όσα λέχθηκαν την Κυριακή το απόγευμα, η αποχώρηση τότε από τα μπλόκα δεν έγινε «αναίμακτα», καθώς όπως ειπώθηκε δεν υπήρχε συντονισμός στις ενέργειες και στον αγώνα τους.

Τελικά οι αγρότες δεν κατέληξαν πουθενά. Τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αγροτών Γυαλοχωρίων για να καθορίσει τις παραπέρα ενέργειες που θα κάνει.

Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκε και ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης εκφράζοντας την συμπαράστασή του στα αιτήματα του αγροτικού κόσμου. Όπως είπε, με τα μέτρα αυτά δημιουργείται μια καταστροφή και αποδυνάμωση όλου του παραγωγικού ιστού του τόπου μας.

Σχετικά Άρθρα

 • Οι τελικές εισφορές που θα πληρώσουν ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες 4ad905f776f798444b353a64d13e0288 M

  Ελάχιστη εισφορά 85,95 ευρώ και 157,95 ευρώ υποχρεούνται να πληρώνουν οι αγρότες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αντίστοιχα, από αυτό τον μήνα και κάθε μήνα στον ΕΦΚΑ, ανεξάρτητα αν είχαν ζημιές ή μηδενικό εισόδημα το 2016 ή κάνουν έναρξη επαγγέλματος φέτος ενώ η ανώτατη καταβλητέα εισφορά θα είναι 1.579,51 ευρώ.

  Τα όρια αυτά προκύπτουν από την υπουργική απόφαση που εκδόθηκε σε εφαρμογή του ν. Κατρούγκαλου και ισχύουν ήδη από την 1/1/2017 για τα εισοδήματα του 2016 ενώ τυχόν διαφορές που θα υπάρξουν μετά τις εκκαθαρίσεις των δηλώσεων, θα αναζητούνται και θα συμψηφίζονται ισομερώς κατανεμημένες σε μηνιαία βάση έως τον μήνα Δεκέμβριο. 

  Το εισόδημα
  Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλος, η ελάχιστη βάση υπολογισμού των εισφορών θα είναι, για μεν τους ελεύθερους επαγγελματίες με ασφάλιση άνω της 5ετίας τα 586,08 ευρώ για δε τους αγρότες και τους νέους επιστήμονες τα 410,25 ευρώ. Μηνιαία βάση υπολογισμού των εισφορών αποτελεί το ποσό που προκύπτει από τη διαίρεση του καθαρού φορολογητέου αποτελέσματος του οικείου φορολογικού έτους δια του δώδεκα. Για τον καθορισμό της μηνιαίας βάσης υπολογισμού, συνυπολογίζονται τυχόν ποσά που έχουν καταβληθεί με δελτίο επαγγελματικής δαπάνης. Ωστόσο:

  Εάν δηλώνονται λιγότερα από τα παραπάνω ποσά, στις περιπτώσεις ζημιών ή μηδενικών κερδών ή υποχρεωτικής ασφάλισης λόγω ιδιότητας χωρίς άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας, μηνιαία βάση υπολογισμού των εισφορών θα είναι ο νομοθετημένος κατώτατος μισθός άγαμου μισθωτού ηλικίας άνω των 25 ετών.

  Τα 586,08 ευρώ θα ισχύουν και για τους δικηγόρους που βρίσκονται σε αναστολή άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας και για τους υγειονομικούς που απασχολούνται χωρίς αμοιβή καθώς και σε περίπτωση μη υποβολής φορολογικής δήλωσης «έως ότου καταστεί δυνατός ο εντοπισμός του φορολογητέου εισοδήματος».

  Ειδικά για τους νέους επιστήμονες και τους αυτοαπασχολούμενους αποφοίτους σχολών ανώτατης εκπαίδευσης, που είναι εγγεγραμμένοι σε επιστημονικούς συλλόγους ή επιμελητήρια, στα πρώτα 5 χρόνια ασφάλισης το ελάχιστο μηνιαίο εισόδημα για τον υπολογισμό των εισφορών θα είναι το 70% επί του εκάστοτε προβλεπόμενου κατώτατου βασικού (410,25ευρώ). Το ίδιο ελάχιστο όριο εισοδήματος προβλέπεται και για κάθε μέλος οικογενειακής αγροτικής εκμετάλλευσης,

  Στις περιπτώσεις που κάποιος καταβάλλει εισφορές ως μισθωτός, μηνιαία βάση υπολογισμού των εισφορών αποτελεί το άθροισμα του εισοδήματος από την παροχή των μισθωτών υπηρεσιών και του καθαρού φορολογητέου αποτελέσματος από τη δραστηριότητα ως ελεύθερου επαγγελματία.

  Ποιοι πληρώνουν 20% για σύνταξη
  Οι αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες, οι υγειονομικοί που αμείβονται κατά πράξη και περίπτωση καθώς και οι δικηγόροι που βρίσκονται σε αναστολή άσκησης της επαγγελματικής δραστηριότητας, οι ασφαλισμένοι για τους οποίους υπάρχει υποχρέωση υπαγωγής στον Τομέα Ασφάλισης Ναυτικών Πρακτόρων και Υπαλλήλων του ΟΑΕΕ και ασκούν ελεύθερο επάγγελμα, τα μέλη ή μέτοχοι Οργανισμών, Κοινοπραξιών ή κάθε μορφής Εταιρειών, πλην των Ανωνύμων και των Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών, των οποίων ο σκοπός συνιστά δραστηριότητα, για την οποία τα ασκούντα αυτή πρόσωπα υπάγονταν στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ (επαγγελματική, βιοτεχνική ή εμπορική δραστηριότητα), τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Ανωνύμων Εταιρειών με αντικείμενο επιχειρήσεως επαγγελματική, βιοτεχνική ή εμπορική δραστηριότητα σε όλη την επικράτεια εφόσον αυτά είναι μέτοχοι κατά ποσοστό 3% τουλάχιστον, οι μέτοχοι των Ανωνύμων Εταιρειών, των οποίων ο σκοπός είναι η μεταφορά προσώπων ή πραγμάτων επί κομίστρω με αυτοκίνητα δημόσιας χρήσης, εφόσον είναι κάτοχοι ονομαστικών μετοχών, οι διαχειριστές Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας που ορίστηκαν με το καταστατικό ή με απόφαση των εταίρων, ο μοναδικός εταίρος Μονοπρόσωπης Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας, οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων με το ειδικό σήμα λειτουργίας του EOT δυναμικότητας έως και 5 δωματίων και ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων δυναμικότητας από 6 έως και 10 δωματίων που είναι παράλληλα εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, όσοι για πρώτη φορά από την έναρξη ισχύος του ν. 4387/2016 αποκτούν ιδιότητα με υποχρέωση ασφάλισης στον ΟΑΕΕ ή στο ΕΤΑΑ.

  Ποιοι πληρώνουν 14% για σύνταξη
  Οι αυτοτελώς απασχολούμενοι στην αγροτική οικονομία (αγρότες, κτηνοτρόφοι, πτηνοτρόφοι μελισσοκόμοι, αλιείς), οι κατά κύριο επάγγελμα, τουλάχιστον για μία πενταετία, αγρότες, τα φυσικά πρόσωπα που εντάσσονται σε επιδοτούμενα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης νέων γεωργών που εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά συστήματα ισχύος μέχρι 100 kw, οι αυταπασχολούμενοι στην αγροτική οικονομία που εντάσσονται σε επενδυτικά προγράμματα που χρηματοδοτούνται ή συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι οι οποίοι, βάσει των πληθυσμιακών ή εισοδηματικών κριτηρίων που ίσχυαν έως την έναρξη ισχύος του ν. 4387/2016 υπάγονταν στην ασφάλιση του ΟΓΑ, ο/η σύζυγος και τα ενήλικα τέκνα οικογένειας, σε περίπτωση οικογενειακής αγροτικής εκμετάλλευσης, οι μοναχοί που απασχολούνται σε αγροτικές εργασίες, οι οποίοι έχουν υπαχθεί ή θα υπαχθούν προαιρετικά στην ασφάλιση και όσοι για πρώτη φορά από την έναρξη ισχύος του ν. 4387/2016 και μετά κάνουν έναρξη εργασιών ή δραστηριοτήτων εμπίπτοντας σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες.

  ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΩΤΑΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

  • Η ελάχιστη μηνιαία εισφορά για τη σύνταξη (20%) και την ασθένεια (6,95%) των ελεύθερων επαγγελματιών υπολογίζεται με βάση τον κατώτατο νομοθετημένο μισθό των 586,08 ευρώ και θα είναι 157,95 ευρώ (117,22 ευρώ για τη σύνταξη + 40,73 ευρώ για την ασθένεια).

  • Η ελάχιστη μηνιαία εισφορά για τους αγρότες και τους νέους επιστήμονες με ασφάλιση κάτω της 5ετίας έχει χαμηλότερο ποσοστό για τη σύνταξη (14%) και μικρότερη βάση υπολογισμού (το 70% του κατώτατου μισθού, δηλαδή τα 410, 25 ευρώ) και θα είναι 85,95 ευρώ (57,44 ευρώ για τη σύνταξη + 28,51 ευρώ για την ασθένεια).

  • Η ανώτατη μηνιαία εισφορά για όλους υπολογίζεται στο 10πλάσιο του νομοθετημένου κατώτατου μισθού (5.860,80 ευρώ) και θα είναι 1.579,51 ευρώ (1.172,16 ευρώ για τη σύνταξη + 407,35 ευρώ για την ασθένεια).

  Απλήρωτες παραμένουν 123.000 επικουρικές συντάξεις

  Απλήρωτες, για άγνωστο χρονικό διάστημα, θα παραμείνουν 123.000 επικουρικές συντάξεις που εκκρεμούν για δύο, τρία ή και περισσότερα χρόνια καθώς το ΕΤΕΑΕΠ δεν εντάχθηκε στο σχέδιο αποπληρωμής υποχρεώσεων των Ταμείων, δηλαδή 95.000 καθυστερούμενων κύριων συντάξεων, 24.500 εφάπαξ και μερισμάτων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων.

  Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, από αυτό το μήνα, ξεκίνησε η χρηματοδότηση του ΕΦΚΑ με περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ ανά μήνα με σκοπό να εξοφληθεί το σύνολο των εκκρεμών κύριων συντάξεων μέχρι το τέλος Οκτωβρίου του 2017. Έως τον Ιούνιο 2017 θα έχει πληρωθεί το σύνολο των εφάπαξ βοηθημάτων, που υπολογίζονται σε 24.500 ενώ τον Δεκέμβριο το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων χρηματοδοτήθηκε με 85 εκατομμύρια ευρώ και εξόφλησε 23.850 μερίσματα.

  Χθες το ΓΛΚ ανακοίνωσε ότι με την σύνταξη μηνός Φεβρουαρίου 2017 (κατάθεση την 29 Ιανουαρίου) θα πληρωθούν και «νέοι» συνταξιούχοι με πρωτόκολλα μέχρι το καλοκαίρι του 2016 πλην των περιπτώσεων που «χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης» (είναι προς επεξεργασία οι συντάξεις τους).

  Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

 • Θα ανοίξει η λαϊκή αγορά Καβάλας, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις (φωτογραφίες) - Ελάχιστοι πάγκοι στην Ελευθερούπολη 774024e795e6ba789d1d0ae34517335c M

  Οι παρακάτω φωτογραφίες ελήφθησαν λίγο μετά την 1 το μεσημέρι της Παρασκευής και απεικονίζουν τον χώρο στον οποίο λειτουργεί κάθε Σάββατο η λαϊκή αγορά Καβάλας μετά το πέρασμα του χιονιά.

  Όπως μπορείτε να δείτε, γύρω στην 1 το μεσημέρι ο χώρος στον οποίο στήνονται οι πάγκοι των εμπόρων ήταν σχεδόν καλυμμένος με χιόνι, ενώ το πάρκινγκ της ΠΕ Καβάλας (στο οποίο στήνονται οι πάγκοι των παραγωγών) ήταν σε μεγάλο ποσοστό καλυμμένο από νερά και πάγο (μιας και τα περισσότερα χιόνια είχαν λιώσει).

  Υπό τις συνθήκες αυτές πολλοί ήταν αυτοί που αναρωτήθηκαν αν θα ανοίξει η λαϊκή αγορά Καβάλας το πρωί του Σαββάτου. Ωστόσο η απάντηση των υπευθύνων της λαϊκής αγοράς (του προέδρου των εμπόρων Σωτήρη Ιωαννίδη, που βρέθηκε από τις 9 το πρωί στην περιοχή, και του προέδρου των παραγωγών Παναγιώτη Δημητρακέα) ήταν άμεση:

  "Η λαϊκή αγορά της Καβάλας θα ανοίξει κανονικά. Χάσαμε ήδη 2 Σάββατα λόγω των εορτών, και δεν γίνεται να χάσουμε ένα ακόμα. Ήδη από το πρωί η δημοτική αρχή έριξε αλατόνερο (Σχόλιο γράφοντος: Κάτι που διαπιστώσαμε και εμείς από το γεγονός ότι το χιόνι στον χώρο μπροστά από το κολυμβητήριο, στον οποίο έπεσε το αλατόνερο, ήταν αρκετά πιο μαλακό) ενώ μετά την αποχώρηση των ΙΧ αυτοκινήτων ξεκίνησαν και οι εργασίες για την απομάκρυνση των χιονιών. Ευελπιστούμε ότι μέχρι το πρωί του Σαββάτου θα έχουν απομακρυνθεί τα χιόνια και ότι όλα θα πάνε καλά."

  Το πόσοι πάγκοι, βέβαια, θα στηθούν στην λαϊκή αγορά Καβάλας είναι ένα ερώτημα που μέλλει να απαντηθεί, καθώς το παράδειγμα της λαϊκής αγοράς Ελευθερούπολης (που λειτούργησε το πρωί της Παρασκευής με ελάχιστους πάγκους) είναι αρκετά νωπό...

 • Συνέλαβαν συμβολαιογράφο στην Ελευθερούπολη γιατί δεν δέχτηκε εξώδικο του Αρτέμη Σώρρα!!! 7cac354329bbedf0684928824842f16d M

  Πάνω που πιστεύαμε ότι δεν έπρεπε να ασχοληθούμε έτι περαιτέρω με αυτήν την μικρή -ευτυχώς- μερίδα συμπολιτών που έχει ενστερνιστεί εδώ και 2-3 χρόνια τις θεωρίες του Αρτέμη Σώρρα και διαδίδει δεξιά και αριστερά ότι σε κάποια άγνωστα σημεία της υφηλίου παραμένουν κρυμμένα και δεσμευμένα 600 δισεκατομμύρια δολάρια που έχουν κατατεθεί ως καταπίστευμα και φυλάσσονται προς πίστωση και χορηγία της Ελληνικής Δημοκρατίας,

  πάνω που σιγά σιγά τα ψέματα και οι μέθοδοι του Αρτέμη Σώρρα έχουν αρχίσει σιγά σιγά και αποκαλύπτονται, μετά την αλήστου μνήμης επέμβαση του πατέρα Ιωάννη σε καφενείο στην Αυλή Παγγαίου την ώρα που ήταν σε εξέλιξη εκδήλωση-ομιλία των ντόπιων υποστηρικτών του Σώρρα,

  την ώρα που ο Αρτέμης Σώρρας εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος, παρά το γεγονός ότι μέσα στην εβδομάδα ο Άρειος Πάγος επικύρωση καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης 28 μηνών σε βάρος του ιδίου και της συζύγου του (για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης, της συκοφαντικής δυσφήμησης και της ψευδούς καταμήνυσης από κοινού),

  την ώρα που ο άνθρωπος αυτός κυκλοφορεί ελεύθερος (με τις "ευλογίες" κάποιων που επί τόσα χρόνια είτε αδιαφόρησαν είτε φάνηκε πως "βολεύτηκαν" από την παρουσία του) παρά το ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο (σε μια συνέντευξή του στο rizopoulospost.gr) είχε ξεστομίσει το παρακάτω απίστευτα προσβλητικό υβρεολόγιο εναντίον των ανθρώπων με αναπηρία,

  έρχεται μια επιστολή του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θράκης προς τον Εισαγγελέα Εφετών Θράκης για να αποδείξει ότι πλέον δεν έχουμε να κάνουμε απλά με μια γραφική φράξια ανθρώπων που απλά κινείται στην σφαίρα της φαντασίας και της μυθολογίας αλλά με μια επικίνδυνη ομάδα συμπολιτών που όχι μόνο έχει ξεπεράσει τα όρια της λογικής αλλά επιχειρεί να ξεπεράσει ακόμα και τους ίδιους τους νόμους!

  Η επιστολή αυτή (το περιεχόμενο της οποίας δημοσιοποίησε η εφημερίδα της Αλεξανδρούπολης "Γνώμη") εστάλη στις αρχές του περασμένου Αυγούστου και προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Εφετών Θράκης (το τι έχει πράξει, βέβαια, από τότε η Εισαγγελία είναι ένα ερώτημα που δεν έχει βρει ακόμα απάντηση).

  Σύμφωνα με αυτήν, δύο συμβολαιογράφοι -η μια εξ αυτών από την Ελευθερούπολη- είχαν ξεκινήσει την διαδικασία πλειστηριασμού περιουσιακών στοιχείων που ανήκαν σε συμπολίτες-οπαδούς του Αρτέμη Σώρρα, με τους τελευταίους να ισχυρίζονται ότι τα χρέη τους έχουν εξοφληθεί από τα 600 δις δολάρια του Σώρρα. Μέχρις εδώ όλα καλά, καθώς από την μια έχουμε δύο συμβολαιογράφους που ξεκινάνε μια διαδικασία πλειστηριασμού λόγω χρεών και από την άλλη έχουμε τους οφειλέτες που ισχυρίζονται ότι τα εν λόγω χρέη έχουν εξοφληθεί -μια ξεκάθαρη υπόθεση αστικού δικαίου, την οποία θα κληθούν να επιλύσουν τα δικαστήρια.

  Ωστόσο ο τραγέλαφος ξεκινάει από αυτήν ακριβώς την στιγμή, καθώς οι οφειλέτες προσπάθησαν να παρεμποδίσουν την διαδικασία του πλειστηριασμού όχι μέσω των δικαστηρίων αλλά...μέσω εξώδικων που απέστειλαν στις 2 συμβολαιογράφους και μέσω της...κράτησής τους από τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές!!!

  Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

   

  Eggrafo 1

  Πρόσφατα αναφέρθηκαν στο Σύλλογό μας οι εξής δύο περιπτώσεις παρακώλυσης διενέργειας πλειστηριασμών σε Ειρηνοδικειακές Περιφέρειες αρμοδιότητάς μας.

  Και στις δύο περιπτώσεις ακολουθήθηκε η ίδια μέθοδος από τους οφειλέτες: Αρχικά αποστέλλουν εξώδικο στον επί τον πλειστηριασμού υπάλληλο- συμβολαιογράφο, με το οποίο του ζητούν να μην προβεί στην διενέργεια τον πλειστηριασμού, δηλώνοντάς του ότι η οφειλή τους έχει εξοφληθεί από διάφορα περιουσιακά στοιχεία, ανερχόμενα σε 600 Δις USD και σε 2.300.000.000.000 ευρώ πού διέθεσε ο κ. Αρτέμης Σώρρας «για έργα κοινής ωφέλειας και υποδομών σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, καθώς και για την ανακούφιση από τα κόκκινα δάνεια και τις οφειλές προς το Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τις Τράπεζες, των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών».

  Αρμόδιο ωστόσο να διατάξει την αναστολή εκτελέσεως είναι το Δικαστήριο,  στο οποίο ουδόλως προσφεύγουν οι εν λόγω οφειλέτες. Συνεπώς ο συμβολαιογράφος – επί του πλειστηριασμού υπάλλη­λος, οφείλει να διενεργήσει τον πλειστηριασμό, εκτός εάν ο επισπεύδων έχει προβεί σε ανάκληση της εντολής, άλλως διαπράττει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και είναι ποινικά, αστικά και πειθαρχικά υπόλογος. Ως εκ τούτον απόλυτα ορθά πράττοντας οι συνάδελφοι δεν προβαίνουν σε καμιά ενέργεια ματαίωσης ή αναστολής τον πλειστηριασμού με δική τους πρωτοβουλία.

  Στη συνέχεια, πριν την ημέρα διενέργειας τον πλειστηριασμού οι οφειλέτες υποβάλλουν στον αρμόδιο Εισαγγελέα έγκληση κατά τον επί του πλειστηριασμού υπαλλήλου για παράβασηκαθήκοντος , δεδομένου ότι «πρόκειται να προβεί στην διενέργεια του πλειστηριασμού, καίτοι γνωρίζει  ότι η απαίτηση της επισπεύδουσας Τράπεζας έχει εξοφληθεί πλήρως (με τον τρόπο, που προαναφέρθηκε)». Με αυτόν ακριβώς τον τρόπο ενήργησαν οι οφειλέτες και στις δύο περιπτώσεις, που μας αναφέρθηκαν.

  Στην πρώτη εκ των περιπτώσεων, η συμβολαιογράφος Ελευθερούπολης κ. Αντωνία Σωτηργιαννίδου συνελήφθη στις 13-7-2016 και ήταν υπό κράτηση καθ’ όλη την διάρκεια του πλειστηριασμού, της επιτράπηκε ωστόσο από τα Αστυνομικά όργανα να τον διενεργήσει παρουσία τους. Κατά την διενέργεια του πλειστηριασμού εμφανίσθηκε στην αίθουσα ομάδα 30 έως 50 ατόμων, κάποιοι εκ των οποίων μετά την υποβολή προσφοράς εκ μέρους της επισπεύδουσας Τράπεζας πλησίασαν στην έδρα, όπου εργαζόταν η επί του πλειστηριασμού υπάλληλος και της αφαίρεσαν βίαια τα έγγραφα τον πλειστηριασμού, καθώς και την επιταγή, που της είχε κατατεθεί για την προσφορά και τα έσκισαν, χωρίς οι δύο αστυνομικοί οι οποίοι ήταν παρόντες  να κατορθώσουν να παρέμβουν. Στη συνέχεια δεν κατέστη εφικτό να ολοκληρωθεί η διαδικασία τον πλειστηριασμού και οδηγήθηκαν η συμβολαιογράφος και κάποιοι εκ των παρισταμένων στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου υποβλήθηκαν μηνύσεις.

  Στην δεύτερη εκ των περιπτώσεων η Συμβολαιογράφος Διδυμοτείχου κ. Φωτεινή Σταμούλη συνελήφθη στις 15.50′ της 20-7-2016 και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Διδυμοτείχου, όπου και κρατήθηκε μέχρι τις 17.00′ της ιδίας ημέρας και ως εκ τούτου δεν κατέστη δυνατό να διενεργήσει τον πλειστηριασμό, που της είχε ανατεθεί».

  Παρέμβαση της Εισαγγελίας Εφετών Θράκης

  Η αναφορά του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου έγινε την 1η Αυγούστου 2016.Στις  4  Αυγούστου η Εισαγγελέα Εφετών Θράκης απέστειλε  εγκύκλιο   προς τις εισαγγελικές αρχές της δικαιοδοσίας της, με την οποία επισημαίνει μεταξύ των άλλων ότι «βασική αποστολή των αστυνομικών οργάνων είναι η εντός του πλαισίου του Συντάγματος και της κειμένης νομοθεσίας τήρηση της δημόσιας τάξης και δεν επιτρέπεται να μετατρέπονται σε όργανα των επιδιώξεων κάθε καταγγέλλοντα, που επικαλείται, όχι συγκεκριμένες κείμενες διατάξεις, αλλά επιχειρήματα αντλούμενα στην καλλίτερη περίπτωση από την σφαίρα του (μη θεσπισμένου) φυσικού δικαίου και στη χειρότερη από τη σφαίρα της φαντασίας και της εικοτολογίας.

  Στις δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις τα αστυνομικά όργανα, αντί να λάβουν  οδηγίες για την τήρηση της τάξης από την συμβολαιογράφο, όχι μόνο δεν προστάτευσαν  την ακώλυτη διεξαγωγή των πλειστηριασμών, αλλά συνέλαβαν   τις συμβολαιογράφους! Υπό τις μη φυσιολογικές περιστάσεις αυτές, παρίσταται ανάγκη να διεξαχθεί για κά0ε μία από τις δυο περιπτώσεις, κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προς ενδελεχή  διερεύνηση των συμβάντων και εντοπισμό των τυχόν υπαιτίων επικεφαλής αστυνομικών οργάνων που αποφάσισαν να παραγγείλουν την σύλληψη».

  Πρέπει να επισημάνουμε ότι αυτή η πρώτη, και μοναδική ίσως, σωστή και άμεση αντίδραση της Δικαιοσύνης, απέναντι στο φαινόμενο Σώρρα που κατάφερε να εξαπατήσει όχι μόνο αφελείς πολίτες, αλλά  και αστυνομικές  και δικαστές αρχές.  Αξίζουν συγχαρητήρια στους αρμόδιους εισαγγελείς του Εφετείου Θράκης, οι οποίοι έπραξαν αυτό που θεωρείται  αυτονόητο σε μια ευνομούμενη χώρα, όχι όμως και  στην Ελλάδα.

  Eggrafo 2Σχόλιο γράφοντος: Και όμως...η συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων κατάφερε και εξέλεξε δημοτικό σύμβουλο στον δήμο Καβάλας (τον Παράσχο Αγανικόλα, έστω και αν πλέον ο ίδιος του έχει αποχωρήσει από την παράταξη και έχει διαχωρίσει εντελώς την θέση του από τις θεωρίες της). Και όμως...η συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων θέλει να δημιουργήσει και κόμμα για να κατέβει σε βουλευτικές εκλογές.

  Κατανοούμε ότι σε μια εποχή όπως αυτή που διανύουμε, στην οποία τα πάντα έχουν καταρρεύσει, στην οποία δεν υπάρχει καν η ελπίδα για το μέλλον, πολλοί συμπολίτες αναζητούν μια σανίδα σωτηρίας, κάτι που ίσως θα καταφέρει να τους ανακουφίσει. Κάποια στιγμή όμως θα πρέπει να καταλάβουμε ότι ακριβώς σε τέτοιες στιγμές βρίσκουν την ευκαιρία κάθε λογής "τσαρλατάνοι" για να πουλήσουν ελπίδα και κουράγιο......Δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω, άλλωστε τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους...

16114682 10210200379559111 1431936449427511636 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

 

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Card Dj Curves 1

Ελάτε στην παρέα μαςDhmh

Lemonidis

Kokoriko

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".