Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017

Συνάντηση αγροτών στην Ελευθερούπολη: Επιφυλακτικότητα για νέα μπλόκα Κύριο

Posted On Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 07:55 Γράφτηκε από τον

Η ενότητα του αγροτικού κόσμου απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, που ευαγγελιζόντουσαν μερικοί δυστυχώς, πήγε «περίπατο, στην πρώτη μαζική δράση που διοργάνωσε την Κυριακή (8/1) το απόγευμα, το νέο διοικητικό συμβούλιο της νεοσύστατης Ένωσης Αγροτών Γυαλοχωρίων. Μάλιστα δεν έλειψαν και οι έντονες αντεγκλήσεις μεταξύ των αγροτών με αποτέλεσμα, μετά από τρεις ώρες, να μην καταλήξουν πουθενά, όταν σε άλλες περιοχές έχουν ήδη πάρει την απόφαση να κατέβουν σε μπλόκα.

Η ανοικτή εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Αγροτών Γυαλοχωρίων, έγινε στο αμφιθέατρο «ΦΡΙΞΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΙΔΗΣ» στην Ελευθερούπολη, με σκοπό την ενημέρωση των γεωργών της περιοχής, για τα σημαντικά ζητήματα του κλάδου. Την ενημέρωση ανέλαβαν να κάνουν δύο εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, οι κ.κ. Ρίζος Μαρούδας και Κώστας Ανεστίδης , οι οποίοι περιέγραψαν την κατάσταση που επικρατεί και την προοπτική του επαγγέλματος στην Ελλάδα.

Όπως τονίσθηκε, από όλους όσοι πήραν τον λόγο, τα μέτρα για την φορολογία θα τους οδηγήσουν σε αφανισμό, καθώς καμία αγροτική οικογένεια δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει.

Ως εδώ καλά, όταν όμως το θέμα ήρθε στον τρόπο που θα πρέπει να αντιδράσουν, τότε άρχισαν οι έντονες αντεγκλήσεις. Αφορμή στάθηκε τα όσα διαδραματίστηκαν πριν ένα χρόνο, όταν και πάλι οι αγρότες βγήκαν στους δρόμους και δημιούργησαν μπλόκα σε όλη την Ελλάδα που κράτησαν πάνω από ένα μήνα. Φάνηκε ότι, από τα όσα λέχθηκαν την Κυριακή το απόγευμα, η αποχώρηση τότε από τα μπλόκα δεν έγινε «αναίμακτα», καθώς όπως ειπώθηκε δεν υπήρχε συντονισμός στις ενέργειες και στον αγώνα τους.

Τελικά οι αγρότες δεν κατέληξαν πουθενά. Τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αγροτών Γυαλοχωρίων για να καθορίσει τις παραπέρα ενέργειες που θα κάνει.

Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκε και ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης εκφράζοντας την συμπαράστασή του στα αιτήματα του αγροτικού κόσμου. Όπως είπε, με τα μέτρα αυτά δημιουργείται μια καταστροφή και αποδυνάμωση όλου του παραγωγικού ιστού του τόπου μας.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • "Περπάτησε μαζί μας" στον δήμο Παγγαίου Dfa32e39a5758ca03150b852ff6c27b7 M

  Στο πλαίσιο των ποικίλων εκδηλώσεων που πραγματοποιεί το ΝΠΔΔ «Κοινωνική Φροντίδα & Προσχολική Αγωγή Δήμου Παγγαίου», ολοκληρώθηκε σήμερα η πολύ πετυχημένη δράση «Περπάτησε μαζί μας» που διοργάνωσαν τα ΚΑΠΗ Δήμου Παγγαίου σε συνεργασία με το Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων Καβάλας με έδρα την Ελευθερούπολη.

  Οι συμμετέχοντες, με αφετηρία το ΚΑΠΗ Ελευθερούπολης, διένυσαν μια διαδρομή 2 περίπου χιλιομέτρων μέχρι τον Βιολογικό Ελευθερούπολης, ενώ κατά την επιστροφή έλαβαν μέρος σε μια σειρά διαδραστικών παιχνιδιών στο γήπεδο 5Χ5.

  Αυτό που τονίστηκε από τους διοργανωτές ήταν ότι η εν λόγω δράση  απευθυνόταν σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, καθώς η πεζοπορία αποτελεί έναν από τους ασφαλέστερους και ηπιότερους τρόπους άσκησης, ενώ παρόμοιες δράσεις μπορούν  να αποτελέσουν ένα δίαυλο επικοινωνίας με στόχο την ενεργητική συμμετοχή καθώς και την ανάπτυξη σχέσεων αλληλεγγύης.

   Το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων μέσω της δράσης, είχε ως στόχο την ενεργοποίηση των συμμετεχόντων έτσι ώστε  να μεγαλώνουν με καλή υγεία ως ισότιμα μέλη, να αισθάνονται ικανοποίηση , να συμμετέχουν ως ενεργά μέλη της κοινωνίας και να απολαμβάνουν μία καλύτερη ποιότητα ζωής.
   Το «παρών» έδωσε, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Γιώργος Καλλινικίδης

 • Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Παμπαίδων-Παίδων-Παγκορασίδων-Κορασίδων στην Ελευθερούπολη 1e5f86514dead4a4179853fa9cef4ed1 M

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Ο Α.Ο. Ορμή σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας, την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, το Δήμο Παγγαίου και την ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ Επιχείρηση Δήμου Παγγαίου προετοιμάζονται πυρετωδώς για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Παμπαίδων-Παίδων-Παγκορασίδων-Κορασίδων που θα διεξαχθεί στο διάστημα 19-22 Οκτωβρίου στο Κλειστό γυμναστήριο Ελευθερούπολης.

  Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο καφέ «Πλάτανος» στην Ελευθερούπολη η συνέντευξη τύπου-παρουσίαση της διοργάνωσης.

  Ο πρόεδρος του Α.Ο. Ορμή,  Βασίλης Βεργόπουλος, πήρε πρώτος τον λόγο και όπως είπε: «Είναι η 9η διοργάνωση που αναλαμβάνει ο σύλλογος τα τελευταία επτά χρόνια. Έχει γίνει θεσμός με την αμέριστη συμπαράσταση του δήμου Παγγαίου που φέτος είναι πιο γενναία από τις προηγούμενες χρονιές». Αναφέρθηκε στη συνέχεια στις συμμετοχές του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος: «Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία θα συμμετέχουν 42 σύλλογοι από όλη την χώρα, με συνολικά 153 αθλητές και αθλήτριες. Θα γίνει ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός αγώνων που είναι σημαντικοί για τους νεαρούς καθώς υπάρχει και μοριοδότηση. Δίνουμε την δυνατότητα να βρουν πιο υγιείς διεξόδους. Προσωπικά να καλωσορίσω όλους όσους θα έρθουν στη πόλη μας. Ο αριθμός των συμμετοχών είναι αυξανόμενος απόδειξη της εμπιστοσύνης των συλλόγων απέναντι στην διοργάνωση, σε δύσκολες μάλιστα εποχές. Ευχαριστούμε και το καφέ «Πλάτανος» για την φιλοξενία στο χώρο του για την πραγματοποίηση της συνέντευξης τύπου».

  Ο κ. Βεργόπουλος, μιλώντας και ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας καθώς κατέχει τη θέση του ειδικού γραμματέα στο διοικητικό συμβούλιο αυτής,  είπε: «Να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης. Ερχόμαστε για άλλη μια φορά στην Ελευθερούπολη και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που έρχεται μια ακόμη Πανελλήνια διοργάνωση προεφηβικών και εφηβικών κατηγοριών στην περιοχή. Η Ομοσπονδία εμπιστεύεται τον Α.Ο. Ορμή που έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του».

  Η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Παγγαίου, Αποστολία Δημητρακούδη, είπε από την πλευρά της: «Ο δήμος Παγγαίου στηρίζει τέτοιες προσπάθειες. Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε για την οικονομική στήριξη της διοργάνωσης, και η Κοινωφελής Επιχείρηση επίσης θα στηρίξει την προσπάθεια. Δίνεται η δυνατότητα στους νεαρούς αθλητές του δήμου μας να συμμετέχουν σε ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα χωρίς να έχουν μετακινήσεις και παράλληλα ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι διαφήμιση για τον τόπο μας. Είμαστε κοντά και στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες και πρωτοβουλίες. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο εγχείρημα. Έχετε την τεχνογνωσία και την εμπειρία για να υποστηρίξετε μια τέτοια διοργάνωση. Το έχετε αποδείξει άλλωστε. Επενδύουμε σε σας».

  Ο προπονητής του Α.Ο. Ορμή, Μπάμπης Αραμπατζής, δήλωσε από την πλευρά του: «Η περιοχή μας έχει αναδείξει σπουδαίους αθλητές στο άθλημα της πυγμαχίας και ελπίζω να υπάρξει συνέχεια. Δεν μπορώ με βεβαιότητα ακόμη να μιλήσω για τις συμμετοχές αθλητών από το νομό μας. Το σίγουρο είναι ότι από τον Α.Ο. Ορμή θα αγωνιστεί στην κατηγορία παγκορασίδων η Χριστίνα Νικολάου στα 57 κιλά και θα κάνει ντεμπούτο η νεαρή Μαρίνα Αραμπατζή στα 44 κιλά. Στην κατηγορία παίδων θα συμμετέχει ο Νίκος Διττόπουλος στα 63 κιλά και στην κατηγορία κορασίδων η Ραφαέλα Αραμπατζή που κατέκτησε πέρυσι τον τίτλο, πρόσφατα συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πυγμαχίας στη Βουλγαρία πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση και πήρε μέρος σε διεθνές τουρνουά στην Σερβία όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο».

  Ο έμπειρος προπονητής του Α.Ο. Ορμή συμπλήρωσε τα εξής: «Ευχαριστώ το σύλλογο, την Ομοσπονδία αλλά και το Δήμο Παγγαίου γιατί δίνει τη δυνατότητα σε μας τους προπονητές και τους αθλητές της περιοχής να μην ξοδέψουμε χρήματα για να λάβουμε μέρος σε μια πανελλήνια διοργάνωση και παράλληλα να έρθουν στην πόλη μας αρκετοί ακόμη από όλη την χώρα που θα ξοδέψουν στον τόπο μας. Να ξέρετε ότι κάθε άτομο για να λάβει μέρος σε μια διοργάνωση εκτός έδρας πρέπει να ξοδέψει περίπου 250-300 ευρώ για έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής. Ένα ιδιαίτερα σημαντικό ποσό σε δύσκολες εποχές που ζούμε».
  Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Βασίλης Βεργόπουλος και συμπλήρωσε: «Πολλά παιδιά δεν θα μπορούσαν να πάρουν μέρος στους αγώνες αν έπρεπε να ταξιδέψουν σε άλλη πόλη λόγω οικονομικών. Παράλληλα, θα έρθουν χρήματα στον τόπο μας και στις επιχειρήσεις μας σε μια νεκρή περίοδο».

  Ο αντιδήμαρχος Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης, ανέφερε από την πλευρά του: «Συγχαρητήρια στην Ομοσπονδία για την επιλογή. Εμείς, ως δήμος, αγκαλιάζουμε την διοργάνωση και τον Α.Ο. Ορμή. Χαιρόμαστε να βοηθάμε σε τέτοιου είδους  εκδηλώσεις. Ευχόμαστε στα παιδιά του δήμου μας να διακριθούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αλλά και διεθνές επίπεδο και του χρόνου στην γιορτή αθλητισμού του δήμου να έχουμε και νέες βραβεύσεις πυγμάχων».

  Όπως έγινε γνωστό ο Δήμος Παγγαίου θα συνδράμει στην διοργάνωση με 2.500 ευρώ για την φιλοξενία των μελών της  διοίκησης της Ομοσπονδίας, των κριτών, και διοικητικών και από την πλευρά της η Κοινωφελής Επιχείρηση με άλλα 500 για τα έντυπα και την προβολή της διοργάνωσης».
  Η είσοδος στους αγώνες είναι δωρεάν για όλους. Θα ετοιμαστεί ένα οκτασέλιδο που θα μοιραστεί σε όλες τις αποστολές και στο οποίο θα υπάρχουν οι χαιρετισμοί των επισήμων, το πρόγραμμα των αγώνων, ιστορικά στοιχεία για το δήμο Παγγαίου και παράλληλα θα διαφημίζονται επιχειρήσεις της περιοχής μας. 

 • Η φωτογραφία της ημέρας: Κομματική ομιλία για λίγους... 90a3ac679d790ac8c3e02f73e48656aa M

  Η φωτογραφία του άρθρου ελήφθη από τον αντιδήμαρχο Ελευθερούπολης (και στέλεχος της "Νέας Δημοκρατίας") Χρήστο Μποσμπότη, ο οποίος και την ανάρτησε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook το απόγευμα της Παρασκευής (με αφορμή την κομματική εκδήλωση της ΝΔ στην Ελευθερούπολη, παρουσία των βουλευτών Δημήτρη Σταμάτη και Θεόδωρου Καράογλου, αλλά και του διευθυντή του γραφείου τύπου της ΝΔ Μακάριου Λαζαρίδη).

  Όπως αναφέρει στο σχόλιο που συνόδευε την εν λόγω φωτογραφία:

  Εκδήλωση με παρόντα τέσσερα στελέχη πρώτης γραμμής, την παρακολουθούν μόνο 61 άτομα...σημαίνει ότι μάλλον κάτι δεν πηγαίνει καλά!!!

  Τα συμπεράσματα...δικά σας!!!

22365592 1439091599508554 6976115780930863703 N

Dipethe Kavalas 2017 2018

Max Carpet Vertical

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Banner Istoria Festival

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Card Dj Curves 1

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας