Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

Σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια Καβάλας: Αναζητούν...αλάτι! - Συμβουλές προς πολίτες - Κλειστά και αύριο τα σχολεία, αποκλεισμένη η Θάσος Κύριο

Posted On Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 16:18 Γράφτηκε από τον

Την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η χιονόπτωση που πλήττει από το βράδυ της Κυριακής τον νομό Καβάλας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου, με την συμμετοχή όλων των φορέων-μελών του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας και των δημάρχων Καβάλας και Νέστου Δήμητρας Τσανάκα και Βαγγέλη Τσομπανόπουλου. Στην διάρκεια της σύσκεψης εκτιμήθηκε η κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται αλλά και όπως εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί υπό το βάρος των στοιχείων που παρέχουν οι μετεωρολογικές προβλέψεις, ενώ παράλληλα επισημάνθηκαν τα σημεία εκείνα (π.χ. μονάδες υγείας- Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας Χρυσούπολης, Ελευθερούπολης, Σταυρούπολης) και οι δρόμοι, οι οποίοι πρέπει να διατηρηθούν «καθαροί» ακόμη και σε περίπτωση επιδείνωσης των συνθηκών καθώς και διάφορα άλλα ειδικού ενδιαφέροντος σημεία (π.χ. αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος»).

Με σχετικές αποφάσεις, ανακοινώθηκε, ότι όλα τα σχολεία (Α΄Βάθμιας & Β΄Βάθμιας εκπαίδευσης) στις Π.Ε. Καβάλας & Θάσου θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Τρίτη, 10/01/2017.

Στην διάρκεια της σύσκεψης, επίσης, ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας Παναγιώτης Τσεντεμεΐδης τόνισε ότι εκτελούνται ανά δίωρο -και μόνο μέσω Εγνατίας Οδού- τα δρομολόγια προς Θεσσαλονίκη, με το τελευταίο να αναχωρεί στις 20:40. Επίσης, μέχρι και αργά το μεσημέρι της Δευτέρας -όπως έκανε γνωστό ο κ. Τσεντεμεΐδης- δεν εκτελούντο τα δρομολόγια προς Νέα Πέραμο και τα υπόλοιπα Γιαλοχώρια. Το ΚΤΕΛ θα ενημερώνει με ανακοινώσεις του (μέσα από τον ενημερωτικό του ιστότοπο) για την πορεία διεξαγωγής των δρομολογίων.

Επιπλέον γνωστοποιήθηκε ότι τα δρομολόγια και στις 2 ακτοπλοϊκές γραμμές (Καβάλας-Πρίνου και Κεραμωτής-Λιμένα) δεν εκτελούνται (της Καβάλας-Πρίνου από το πρωί, της Κεραμωτής-Λιμένα από τις 2 το μεσημέρι), ενώ γίνονται προσπάθειες για να παραμείνει καθαρός και επιχειρησιακός ο διάδρομος προσγείωσης στο αεροδρόμιο Χρυσούπολης "Μέγας Αλέξανδρος" ούτως ώστε να είναι έτοιμος για το πρωί της Τρίτης.

Πάντως αυτό που τονίστηκε με έμφαση είναι το γεγονός ότι, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, έχουν τελειώσει τα αποθέματα αλατιού που διέθετε -με αποτέλεσμα να γίνει έκκληση για προμήθεια νέων ποσοτήτων αλατιού για το καθάρισμα των δρόμων. Ο κ. Μαρκόπουλος δεσμεύτηκε ότι εντός του απογεύματος θα χορηγηθούν στον δήμο Νέστου 50 τόνοι αλάτι, ενώ υπογράμμισε ότι την επαύριο θα γίνει προσπάθεια για προμήθεια άλλων 200-250 τόνων αλατιού για τις ανάγκες καθαρισμού του οδικού δικτύου.

Χρήσιμες πληροφορίες προς πολίτες

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που αντιμετωπίζει η περιοχή μας τα τελευταία 24ωρα, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και ειδικότερα το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και η Δ/νση Δημ. Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, τονίζουν στους πολίτες τα εξής: 

 • Παραμείνετε σε κλειστούς θερμαινόμενους χώρους και αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις και τις εργασίες σε εξωτερικό χώρο, εξαιτίας των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα ευαίσθητα άτομα (ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά, καρδιοπαθείς κ.λ.π) τα οποία θα πρέπει να αποφεύγουν την έκθεση στο δριμύ ψύχος.
 • Όσοι μετακινούνται πεζή, να είναι κατάλληλα ενδεδυμένοι με πολλά στρώματα από ελαφριά και ζεστά ρούχα και αδιάβροχα αντιολισθητικά υποδήματα, και να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη βάδιση λόγω τις ολισθηρότητας και του παγετού, διότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ατυχήματος λόγω πτώσεων.  Για μακρινές αποστάσεις καλό είναι να χρησιμοποιούνται τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αντί του Ι.Χ αυτοκινήτου.
 • Οι οδηγοί να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, την οδήγηση κατά τη νύχτα, σε ολισθηρούς και δύσβατους δρόμους, και να προτιμούν τις κεντρικές οδικές αρτηρίες, αφού λάβουν επίσημη πληροφόρηση από την Τροχαία σχετικά με την βατότητά τους. Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των Αρχών σχετικά με τον εφοδιασμό και τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, και την τήρηση κανόνων οδικής κυκλοφορίας ειδικά προσαρμοσμένων στις συνθήκες ολισθηρότητας που επικρατούν στους δρόμους λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού. Επιπλέον σημεία οδών τα οποία είναι γνωστά για την επικινδυνότητά τους θα πρέπει να αποφεύγονται και να εξετάζεται η χρήση εναλλακτικών διαδρομών (π.χ. αποφυγή «Τόσκας» μέσω χρήσης του κόμβου Αγ. Ανδρέα & της Εγνατίας Οδού προς Καβάλα) ή λήψη ενημέρωσης από την Ελληνική Αστυνομία.
 • Εάν το αυτοκίνητο ακινητοποιηθεί, τοποθετήστε ένα ύφασμα με κόκκινο χρώμα στην κεραία του ραδιοφώνου, παραμείνετε εντός αυτού και ανάβετε την μηχανή και τον κλιματισμό για δέκα λεπτά ανά ώρα, προσέχοντας η εξάτμιση να είναι καθαρή από το χιόνι, αναμένοντας τον απεγκλωβισμό σας.
 • Οι πολίτες οφείλουν να λαμβάνουν σχετικές οδηγίες μόνο από αρμόδιους φορείς, να μην ακούν φήμες, ενώ για περισσότερη πληροφόρηση μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας www. civilprotection.gr και της ΠΕ Καβάλας www. pekavalas.eu και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης στον ευρωπαϊκό αριθμό «112» ή στον γνωστό αριθμό «100» της Ελληνικής Αστυνομίας.
Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • ΠΑΜΕ Καβάλας: "Ανοίγει ο δρόμος για την αξιολόγηση στην Εκπαίδευση!!!" 8611eec5630c4710f897df68cd6e28c0 M

  Από το ΠΑΜΕ Καβάλας εξεδόθη η παρακάτω ανακοίνωση:

  Άλλη μια κυβερνητική απάτη του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή του «νέου αέρα» που φύσηξε στα σχολεία με την εκλογή διευθυντών από τους συναδέλφους, διαλύεται αυτές τις μέρες με την κατάθεση και ψήφιση «νέου» νόμου για την επιλογή διευθυντών των σχολικών μονάδων.

  Το σχέδιο νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, βασίζεται σε όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει εδώ και χρόνια (βλ. Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας, Καθηκοντολόγιο, ν.3848/10 – Διαμαντοπούλου, ν.4186/13 - Αρβανιτόπουλου). Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όχι απλά δεν κατάργησε κανέναν από τους νόμους των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ αλλά φρόντισε να θωρακίσει το αντιλαϊκό οπλοστάσιο και με νέους νόμους (ν. 4354/15 – μισθολόγιο/φτωχολόγιο, ν. 4440/2016 – κινητικότητα, ν. 4369/16 – αξιολόγηση στο Δημόσιο).

  Στην ουσία η κυβέρνηση επικαιροποιεί το νόμο 3848/10 της Διαμαντοπούλου. Αυτή η πολιτική είναι που καθορίζει τελικά το χαρακτήρα του σχολείου άρα και το ρόλο των διευθυντών. Αυτό το νομοθετικό πλαίσιο, θα κληθεί να εφαρμόσει ο Διευθυντής ενός Σχολείου και ακριβώς εδώ θα ελέγχεται από τους ανωτέρους του.

  Συγκεκριμένα με το σχέδιο νόμου:

  • Γίνονται μια σειρά αυξομειώσεις στη μοριοδότηση των «αντικειμενικών κριτηρίων».
  • Επανέρχεται η «αμαρτωλή» διαδικασία της συνέντευξης από τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ με διευρυμένη σύνθεση (5+2 επιπλέον ορισμένα από την κυβέρνηση μέλη).
  • Καταργείται η μυστική ψήφος του συλλόγου και θεσμοθετείται ο «συμβουλευτικός ρόλος» του που δεν θα μετράει στην τελική βαθμολογία. Αποκλείονται από την ψηφοφορία οι αναπληρωτές!!

  Η κριτική που κάνει στην κυβέρνηση η ΝΔ και η ΔΑΚΕ, για προχειρότητα και «ιδεοληψίες», αλλά και κριτική άλλων δυνάμεων ότι δήθεν γίνονται «βήματα προς τα πίσω», είναι βολική για την κυβέρνηση γιατί κρύβει το γεγονός ότι και με τον προηγούμενο αλλά και με το σημερινό τρόπο επιλογής ο διευθυντής θα κληθεί να υπηρετήσει ένα αντιλαϊκό – αντιεκπαιδευτικό πλαίσιο.

  Δεν είναι τυχαίο ότι η επιλογή και αξιολόγηση των στελεχών εκπαίδευσης είναι μέρος του 4ου Μνημονίου για την εκπαίδευση – τριετές πρόγραμμα πλάι στα ζητήματα της εξοικονόμησης πόρων, την προώθηση της μαθητείας στη Τεχνική Εκπαίδευση, την αυτονομία της σχολικής μονάδας.

  Ο Σύλλογος διδασκόντων θα καλείται σε ξεχωριστή συνεδρίαση να συντάσσει πρακτικό μέσα από το οποίο θα αποτιμά(!!) τη συμβολή στο εκπαιδευτικό έργο, την προσωπικότητα και τη γενική συγκρότηση του κάθε υποψηφίου. Η διαδικασία της «φανερής περιγραφικής αξιολόγησης» θα γίνεται στη βάση δεικτών αξιολόγησης μέσω ερωτηματολογίων τα οποία θα αποστέλλονται στα σχολεία μετά από Υπουργική Απόφαση. Η διαδικασία αυτή είναι εφαρμογή ακριβώς των διαδικασιών αξιολόγησης που προβλέπονται στο ν. 4369/16 –Βερναδάκη- για την αξιολόγηση στο Δημόσιο στο τμήμα που αφορά την αξιολόγηση του προϊσταμένου από τους υφισταμένους.

   Καλούμε του συναδέλφους να δυναμώσουν τον αγώνα απέναντι στο νέο Μνημόνιο για την Παιδεία. Απέναντι στην αξιολόγηση – κρατικό έλεγχο που στόχο έχει την προσαρμογή και του σχολείου στις ανάγκες αναπαραγωγής τους βαρβάρου εκμεταλλευτικού συστήματος.

  • Καλούμε τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους να οργανώσουν την πάλη ενάντια στην αξιολόγηση.
  • Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ στα πλαίσια της «αποχής από κάθε διαδικασία αξιολόγησης» που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ να καλέσουν τους συλλόγους να μην συντάξουν πρακτικά, να μην συμπληρώσουν ερωτηματολόγια, να μην αξιολογήσουν.

  Η υπόθεση της αποτροπής της αντιδραστικής εξέλιξης αφορά και τη στάση των αιρετών στη διαδικασία των συνεντεύξεων, διαδικασία η οποία δεν πρέπει να νομιμοποιηθεί.

  Η θέση του ΠΑΜΕ ήταν και είναι:

  • Δε συμμετέχουμε στη διαδικασία αξιολόγησης και σε καμιά περίπτωση, οι αιρετοί που εκλέχθηκαν με τα ψηφοδέλτια που στήριξε το ΠΑΜΕ δεν γίνονται αξιολογητές.

  Βάζουμε παύλα (-) στη συνέντευξη. Παραβρισκόμαστε στη διαδικασία από τη σκοπιά της καλύτερης αποκάλυψης– ελέγχου– καταγγελίας.

 • Β. Αποστόλου στην Καβάλα: Ήλθε, είδε, δεσμεύθηκε για ΕΦΚ στο κρασί και οδοποιία και...απήλθε (βίντεο) F0df007704b10ad2a1a9ab0faf131c20 M

  Στην Καβάλα βρέθηκε, το πρωί της Παρασκευής, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου για να συναντηθεί με τους δημάρχους των 4 δήμων του νομού, τους κυβερνητικούς βουλευτές και τους εκπροσώπους των αγροτοκτηνοτροφικών φορέων. Μια πρώτη συνάντηση έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην νομαρχιακού συμβουλίου "Νικόλαος Μάρτης" (με μερίδα εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων), ενώ στη συνέχεια ο κ. Αποστόλου προήδρευσε σε σύσκεψη με θέματα σχετιζόμενα τόσο με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι λοιποί παραγωγικοί φορείς του νομού όσο και με σημαντικά έργα η ολοκλήρωση των οποίων καθυστερεί χαρακτηριστικά.

  Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν:

  - η ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης στην Ιχθυόσκαλα, του φράγματος του Μαρμαρά και του αρδευτικού του Νέστου

  - η έλλειψη προσωπικού στην Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας

  - τα ζητήματα της κοιλάδας των Τεναγών (με τον κ. Αποστόλου να μιλάει για μια ιδιαίτερα σημαντική περιοχή που θα πρέπει να προσεχθεί και να δεσμεύεται ότι θα εξετάσει άμεσα το θέμα της όδευσης του αγωγού φυσικού αερίου TAP)

  - η αγροτική οδοποιία (με τον κ. Αποστόλου να ανακοινώνει ότι πολύ σύντομα θα προκηρυχθεί το μέτρο "Αγροτική Οδοποιία" από τις Περιφέρειες της χώρας, συνολικής δημόσιας δαπάνης 39,6 εκατ. ευρώ, ένα μέτρο που -σύμφωνα με τον ίδιο- θα συμβάλλει στην επέκταση και βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με στόχο τη μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, την ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και την ταχύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων, ειδικά σε περιοχές με ιδιαίτερη γεωμορφολογία, όπως ορεινές και νησιωτικές περιοχές, καθώς επίσης και σε περιοχές με μεγάλη διασπορά αγροτικών εκμεταλλεύσεων.)

  - το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, κοινοτικής ενίσχυσης ύψους 4.7 δις ευρώ και συνολικής επένδυσης 6 δις ευρώ.

  - οι αποζημιώσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων από τις πυρκαγιές στη Θάσο και τον παγετό του Ιανουαρίου (με τον κ. Αποστόλου να τονίζει ότι θα συνεχιστεί η ενίσχυση των κτηνοτρόφων που επλήγησαν από τον παγετό -τόσο μέσω του ΕΛΓΑ όσο και μέσα από τον ΠΣΕΑ, όπως έγινε και σε άλλες περιοχές της χώρας)

  - η τιμολόγηση του νερού και η υδρομέτρηση (θέμα στο οποίο αναφέρθηκε και σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος της σύσκεψης)

  - το νομοσχέδιο για την υποχρεωτική αναγραφή της προέλευσης σε κάθε γαλακτοκομικό προϊόν, που θα κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές Ιουνίου

  - το νομοσχέδιο  για την υποχρεωτική πληρωμή ευπαθών προϊόντων σε αγρότες εντός 30-60 ημερών από την πώληση

  - τυχόν φορολογικά κίνητρα μέσω της διάθεσης των προϊόντων από τις ομάδες παραγωγών

  - η έρευνα και η δημιουργία δικών μας ποικιλιών επιτραπέζιων σταφυλιών. Σε λίγα χρόνια θα έχουμε πρόβλημα στις αγορές.

  Λίγες ώρες αργότερα, ο κ. Αποστόλου -μιλώντας στην Ημερίδα Ένωσης Οινοποιών Δράμας- προανήγγειλε την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί πριν το τέλος του έτους (τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "Το κρασί είναι στην αιχμή του δόρατος των εξαγωγών μας και κάνουμε ότι μπορούμε να το στηρίξουμε. Μέσα στις ασφυκτικές δημοσιονομικές συνθήκες και πιέσεις που περνάει η χώρα μας επιβάλαμε ένα φόρο στο κρασί ο οποίος σύντομα, δηλαδή πριν το κλείσιμο της χρονιάς, θα καταργηθεί, μετά τη συνεννόηση και τη διαβεβαίωση που έχουμε από το Υπουργείο Οικονομικών")

 • Σύσκεψη από την παράταξη "Ο τόπος της ζωής μας": "Φίλιπποι – Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς UNESCO: Ώρα για δράση" Cca96200f40a0bb29452494fc20f7474 M

  Σύσκεψη με εκπροσώπους τοπικών φορέων του τουρισμού και της αγοράς πραγματοποίησε την Δευτέρα το απόγευμα η δημοτική παράταξη Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Καβάλας με βασικά θέματα:

  1) την παρουσίαση των συμπερασμάτων της 2ης Αναπτυξιακής Ημερίδας (που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη το Σάββατο 13 Μαΐου 2017) σχετικά με τις εξελίξεις στα μεγάλα έργα για τα δίκτυα μεταφορών που σχεδιάζονται στην περιοχή μας,

  2) την ανάγκη για άμεση κινητοποίηση ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας σε σχέση με την αξιοποίηση της ένταξης του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO προς όφελος του τουρισμού, της αγοράς και των επιχειρήσεων του τόπου μας.

  DSC 1001Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν: Γιάννης Παναγιωτίδης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Καβάλας, που φιλοξένησε και τη σύσκεψη, Φώτης Πούλος, Γεν.Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, Βασίλης Λεμονίδης, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Χρήστος Ιωαννίδης, Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί, Μαργαρίτης Κατσίδης, Πρόεδρος του EUROTAXI, Γιάννης Θωμαΐδης, Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών Ν. Καρβάλης, Θεόδωρος Χατζηχρήστου, Πρόεδρος του Σωματείου Ζαχαροπλαστών, Δημήτρης Χαδόλιας, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλιοπωλών – Χαρτοπωλών Ν. Καβάλας μαζί με τον Γιάννη Θεοχαρίδη, Παναγιώτης Κουτσόγλου, εκπρόσωπος των τουριστικών πρακτόρων. Παραβρέθηκαν επίσης ο Λευτέρης Κωταΐδης και ο Λάζαρος Τσαταλμπασίδης, πρώην δήμαρχοι Φιλίππων, και μέλη από την Επιστημονική Ομάδα “Οψόμεθα εις Φιλίππους”. Από την πλευρά της δημοτικής παράταξης Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ παραβρέθηκαν η Κατερίνα Ιωαννίδου, δημοτική σύμβουλος, και ο Γιάννης Μούτλιας, μέλος του Δ.Σ. της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.

  Στη συζήτηση που έγινε διατυπώθηκαν οι εξής βασικές διαπιστώσεις και παρατηρήσεις:

  • η ένταξη των Φιλίππων στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για τον τόπο μας να αποκτήσει διεθνή αναγνωρισιμότητα και να ωφεληθεί τουριστικά και οικονομικά. Ωστόσο, τα οφέλη από την εξέλιξη αυτή δεν έχουν εμπεδωθεί στη συνείδηση πολιτών, φορέων και επιχειρήσεων παρά ελάχιστα.
  • Ήδη έχουν περάσει 10 μήνες από την ημέρα της ένταξης και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το πότε και το πώς θα συσταθεί ο φορέας διαχείρισης του μνημείου των Φιλίππων, με αποτέλεσμα να καθυστερεί ο σχεδιασμός και η υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων για την αξιοποίηση του μνημείου από οικονομικής και τουριστικής πλευράς.
  • Η επισκεψιμότητα στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων έχει μειωθεί τις τελευταίες περιόδους ίσως λόγω της εποχικότητας που ισχύει στην τουριστική κίνηση της περιοχής μας, αλλά και του γεγονότος ότι οι Φίλιπποι δεν έχουν ενταχθεί στους προορισμούς – στόχους των τουριστικών πρακτορείων. Επισημάνθηκε ότι υπάρχουν αρκετά μικρο-προβλήματα προσβασιμότητας στον χώρο, όπως επίσης δεν προβλέπονται αρκετές ώρες λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου για τους επισκέπτες. Διατυπώθηκε επίσης η παρατήρηση ότι τα προβλήματα καθαριότητας της πόλης, του κυκλοφοριακού, της κακής κατάστασης και εικόνας της κεντρικής πλατείας κ.ά. επηρεάζουν αρνητικά τις εντυπώσεις των τουριστών.
  • Τέλος, τονίστηκε ότι υπάρχει σημαντικό έλλειμμα τεχνογνωσίας που δεν επιτρέπει στον τόπο μας να προσελκύσει τουρισμό και ότι τοπικές αρχές και φορείς χρειάζεται να επιστρατεύσουν στελέχη με εξειδικευμένες γνώσεις στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση δράσεων.

18274718 1341764845914000 5766178157548163906 N

Bloque

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Card Dj Curves 1

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας