Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018

Σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια Καβάλας: Αναζητούν...αλάτι! - Συμβουλές προς πολίτες - Κλειστά και αύριο τα σχολεία, αποκλεισμένη η Θάσος Κύριο

Posted On Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 16:18 Γράφτηκε από τον

Την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η χιονόπτωση που πλήττει από το βράδυ της Κυριακής τον νομό Καβάλας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου, με την συμμετοχή όλων των φορέων-μελών του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας και των δημάρχων Καβάλας και Νέστου Δήμητρας Τσανάκα και Βαγγέλη Τσομπανόπουλου. Στην διάρκεια της σύσκεψης εκτιμήθηκε η κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται αλλά και όπως εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί υπό το βάρος των στοιχείων που παρέχουν οι μετεωρολογικές προβλέψεις, ενώ παράλληλα επισημάνθηκαν τα σημεία εκείνα (π.χ. μονάδες υγείας- Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας Χρυσούπολης, Ελευθερούπολης, Σταυρούπολης) και οι δρόμοι, οι οποίοι πρέπει να διατηρηθούν «καθαροί» ακόμη και σε περίπτωση επιδείνωσης των συνθηκών καθώς και διάφορα άλλα ειδικού ενδιαφέροντος σημεία (π.χ. αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος»).

Με σχετικές αποφάσεις, ανακοινώθηκε, ότι όλα τα σχολεία (Α΄Βάθμιας & Β΄Βάθμιας εκπαίδευσης) στις Π.Ε. Καβάλας & Θάσου θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Τρίτη, 10/01/2017.

Στην διάρκεια της σύσκεψης, επίσης, ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας Παναγιώτης Τσεντεμεΐδης τόνισε ότι εκτελούνται ανά δίωρο -και μόνο μέσω Εγνατίας Οδού- τα δρομολόγια προς Θεσσαλονίκη, με το τελευταίο να αναχωρεί στις 20:40. Επίσης, μέχρι και αργά το μεσημέρι της Δευτέρας -όπως έκανε γνωστό ο κ. Τσεντεμεΐδης- δεν εκτελούντο τα δρομολόγια προς Νέα Πέραμο και τα υπόλοιπα Γιαλοχώρια. Το ΚΤΕΛ θα ενημερώνει με ανακοινώσεις του (μέσα από τον ενημερωτικό του ιστότοπο) για την πορεία διεξαγωγής των δρομολογίων.

Επιπλέον γνωστοποιήθηκε ότι τα δρομολόγια και στις 2 ακτοπλοϊκές γραμμές (Καβάλας-Πρίνου και Κεραμωτής-Λιμένα) δεν εκτελούνται (της Καβάλας-Πρίνου από το πρωί, της Κεραμωτής-Λιμένα από τις 2 το μεσημέρι), ενώ γίνονται προσπάθειες για να παραμείνει καθαρός και επιχειρησιακός ο διάδρομος προσγείωσης στο αεροδρόμιο Χρυσούπολης "Μέγας Αλέξανδρος" ούτως ώστε να είναι έτοιμος για το πρωί της Τρίτης.

Πάντως αυτό που τονίστηκε με έμφαση είναι το γεγονός ότι, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, έχουν τελειώσει τα αποθέματα αλατιού που διέθετε -με αποτέλεσμα να γίνει έκκληση για προμήθεια νέων ποσοτήτων αλατιού για το καθάρισμα των δρόμων. Ο κ. Μαρκόπουλος δεσμεύτηκε ότι εντός του απογεύματος θα χορηγηθούν στον δήμο Νέστου 50 τόνοι αλάτι, ενώ υπογράμμισε ότι την επαύριο θα γίνει προσπάθεια για προμήθεια άλλων 200-250 τόνων αλατιού για τις ανάγκες καθαρισμού του οδικού δικτύου.

Χρήσιμες πληροφορίες προς πολίτες

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που αντιμετωπίζει η περιοχή μας τα τελευταία 24ωρα, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και ειδικότερα το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και η Δ/νση Δημ. Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, τονίζουν στους πολίτες τα εξής: 

 • Παραμείνετε σε κλειστούς θερμαινόμενους χώρους και αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις και τις εργασίες σε εξωτερικό χώρο, εξαιτίας των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα ευαίσθητα άτομα (ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά, καρδιοπαθείς κ.λ.π) τα οποία θα πρέπει να αποφεύγουν την έκθεση στο δριμύ ψύχος.
 • Όσοι μετακινούνται πεζή, να είναι κατάλληλα ενδεδυμένοι με πολλά στρώματα από ελαφριά και ζεστά ρούχα και αδιάβροχα αντιολισθητικά υποδήματα, και να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη βάδιση λόγω τις ολισθηρότητας και του παγετού, διότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ατυχήματος λόγω πτώσεων.  Για μακρινές αποστάσεις καλό είναι να χρησιμοποιούνται τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αντί του Ι.Χ αυτοκινήτου.
 • Οι οδηγοί να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, την οδήγηση κατά τη νύχτα, σε ολισθηρούς και δύσβατους δρόμους, και να προτιμούν τις κεντρικές οδικές αρτηρίες, αφού λάβουν επίσημη πληροφόρηση από την Τροχαία σχετικά με την βατότητά τους. Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των Αρχών σχετικά με τον εφοδιασμό και τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, και την τήρηση κανόνων οδικής κυκλοφορίας ειδικά προσαρμοσμένων στις συνθήκες ολισθηρότητας που επικρατούν στους δρόμους λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού. Επιπλέον σημεία οδών τα οποία είναι γνωστά για την επικινδυνότητά τους θα πρέπει να αποφεύγονται και να εξετάζεται η χρήση εναλλακτικών διαδρομών (π.χ. αποφυγή «Τόσκας» μέσω χρήσης του κόμβου Αγ. Ανδρέα & της Εγνατίας Οδού προς Καβάλα) ή λήψη ενημέρωσης από την Ελληνική Αστυνομία.
 • Εάν το αυτοκίνητο ακινητοποιηθεί, τοποθετήστε ένα ύφασμα με κόκκινο χρώμα στην κεραία του ραδιοφώνου, παραμείνετε εντός αυτού και ανάβετε την μηχανή και τον κλιματισμό για δέκα λεπτά ανά ώρα, προσέχοντας η εξάτμιση να είναι καθαρή από το χιόνι, αναμένοντας τον απεγκλωβισμό σας.
 • Οι πολίτες οφείλουν να λαμβάνουν σχετικές οδηγίες μόνο από αρμόδιους φορείς, να μην ακούν φήμες, ενώ για περισσότερη πληροφόρηση μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας www. civilprotection.gr και της ΠΕ Καβάλας www. pekavalas.eu και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης στον ευρωπαϊκό αριθμό «112» ή στον γνωστό αριθμό «100» της Ελληνικής Αστυνομίας.
Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Σύσκεψη στην περιφέρεια για ΔΠΘ και ΤΕΙ ΑΜΘ - Δ. Μπαντέκας: "Θα συζητήσουμε με όλες τις πλευρές" Aa04b6374065a833d0d8645ce09fba8e M

  Το μέλλον του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και το ενδεχόμενο συγχώνευσής του με το ΤΕΙ Σερρών και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ήταν ένα από τα σημαντικότερα θέματα που τέθηκαν στη διευρυμένη σύσκεψη φορέων της Περιφέρειας ΑΜΘ που συγκάλεσε το πρωί της Τρίτης ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος στην Κομοτηνή. Μια σύσκεψη στην οποία συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, και το ενδεχόμενο ίδρυσης νέας Νομικής Σχολής στην Πάτρα, με τον πρυτανεύοντα του ΔΠΘ Σταύρο Τουλουπίδη, τον πρύτανη του ΤΕΙ ΑΜΘ Δημήτρη Μπαντέκα, τον αντιπρύτανη (και πρώην πρύτανη) του ΤΕΙ Αθανάσιο Μητρόπουλο και άλλους αιρετούς και εκπροσώπους φορέων από όλη την περιφέρεια να δίνουν το παρόν.

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου της περιφέρειας ΑΜΘ:

  Οι φορείς εξέφρασαν την ξεκάθαρη θέση ότι αναγνωρίζουν τον αναπτυξιακό χαρακτήρα της λειτουργίας του ΔΠΘ και του ΤΕΙ-ΑΜΘ στην περιοχή, στηρίζουν τη συνένωση των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε μια ενιαία και ισχυρή ακαδημαϊκή μονάδα και αντιτίθενται στην ίδρυση τόσο μιας τέταρτης Νομικής Σχολής όσο και οποιουδήποτε νέου Τμήματος θα οδηγούσε σε αποδυνάμωση αυτών που ήδη λειτουργούν στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

  Στη σύσκεψη, ο κ. Μπαντέκας αποδέχτηκε την πρόταση του κ. Μέτιου για τη σύστασης κοινής επιτροπής του ΔΠΘ και του ΤΕΙ-ΑΜΘ που θα διερευνήσει το ακαδημαϊκό πλεονέκτημα της συνένωσης των δύο ιδρυμάτων ενώ ο κ. Τουλουπίδης δήλωσε ότι θα θέσει την πρόταση στη Σύγκλητο του πανεπιστημίου.

  Οι θέσεις που εκφράστηκαν στη σύσκεψη θα αποτελέσουν πρόσθετα επιχειρήματα για το ΔΠΘ και το ΤΕΙ-ΑΜΘ στο διάλογό τους με το Υπουργείο Παιδείας. Αν ωστόσο η εξέλιξη των ζητημάτων δεν είναι θετική για την περιοχή, οι φορείς της Περιφέρειας συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη.

  Δ. Μπαντέκας: Διάλογος με όλες τις πλευρές

  Μιλώντας στο Kavala Portal ο κ. Μπαντέκας σημείωσε ότι "αυτή τη στιγμή προέχει το καλό του ιδρύματος, και αυτό θα εξετάσουμε. Για το λόγο αυτό, είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο με όλες τις πλευρές -τόσο με το ΔΠΘ όσο και με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Δεν πρόκειται να προσέλθουμε σε έναν διάλογο με το Διεθνές Πανεπιστήμιο με σκοπό να τον 'χαλάσουμε' αλλά για να συζητήσουμε το κατά πόσο μια πιθανή συγχώνευση με αυτό θα αποβεί επωφελής για το ΤΕΙ ΑΜΘ."

 • Παραλαβή τίτλων κυριότητας για τους κατοίκους του Ν. Ξεριά Cbd2ad03f626e665deb71b2742b25bbb M

  Από την ΠΑΜΘ/ΠΕ Καβάλας και ειδικότερα από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ανακοινώνεται ότι:

  Από την Δευτέρα 12-02-2018 μπορούν οι δικαιούχοι τεμαχίων του αναδασμού έτους 2004 στην κτηματική περιοχή Ν. Ξεριά (τμήμα) Δήμου Νέστου να παραλαμβάνουν τους τίτλους κυριότητας προς μεταγραφή από το γραφείο 658 της Διεύθυνσης (6ος Όροφος).

 • Σύσκεψη για τα τραπεζοκαθίσματα: Ζητείται περαιτέρω ενημέρωση - "Τσουχτερά" πρόστιμα για τους παραβάτες 51a80547625761c522c38262fec4cffc M

  Την ανάγκη για περαιτέρω ενημέρωση των επιχειρηματιών που απασχολούνται κυρίως στο χώρο της εστίασης (χωρίς, βέβαια, να παραβλέπονται και οι υπόλοιποι έμποροι) και διατηρούν καταστήματα σε πεζόδρομους ή διαθέτουν τραπεζοκαθίσματα σε κοινόχρηστους χώρους αναγνώρισαν όλοι όσοι έλαβαν μέρος στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Καβάλας το πρωί της Πέμπτης, μετά από κάλεσμα της αρμόδιας αντιδημάρχου Μαρίας Φραντζεσκάκη. Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΚ Γιάννης Παναγιωτίδης και εκπρόσωποι των καφεζυθοπωλών, οι οποίοι και ενημερώθηκαν για το νέο, αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων και για τα πρόστιμα που θα κληθούν να πληρώσουν όσοι καταστηματάρχες διαπιστωθεί ότι έχουν καταλάβει έστω και ένα επιπλέον τετραγωνικό μέτρο από όσα έχουν πληρώσει στη δημοτική αρχή.

  Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι μέχρι τώρα το 50% των επιχειρηματιών που διατηρούν καταστήματα καφεστίασης με τραπεζοκαθίσματα έχει αδειοδοτηθεί, ενώ σημειώθηκε ότι ακόμα και σήμερα πολλοί καταστηματάρχες δεν έχουν καταβάλλει τα τιμήματα που τους αναλογούν. Η ενημέρωση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες -αρχής γενομένης από την προσεχή Τετάρτη, οπότε και έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση, αυτή τη φορά στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών.

Keelpno Banner 300 250

Dipethe Kavalas Ianouarios Aprilios 2018

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Banner Istoria Festival

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας