Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019

Δασικό Χωριό Ακροβουνίου: Λιώνουν τα χιόνια και ελευθερώνεται ο δρόμος... Κύριο

Posted On Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 08:39 Γράφτηκε από τον

Αποκλεισμένο για μια ολόκληρη εβδομάδα παραμένει το Δασικό Χωριό Παγγαίου στο Ακροβούνι, εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης που είχε σαν αποτέλεσμα να κλείσει ο μοναδικός δρόμος που το συνδέει με το υπόλοιπο οδικό δίκτυο του δήμου Παγγαίου. Αν και αρμόδια για το δρόμο αυτό είναι η περιφέρεια ΑΜΘ (κάτι που αποδείχτηκε και το 2017, παρά τις περί του αντιθέτου αιτιάσεις), εδώ και αρκετές ημέρες τα παράπονα τόσο των διαχειριστών του Δασικού Χωριού όσο και συμπολιτών που θέλησαν να το επισκεφτούν και να απολαύσουν ένα σπάνιας ομορφιάς χειμερινό τοπίο στο Παγγαίο όρος είναι αρκετά, έντονα και δικαιολογημένα -παρά το γεγονός ότι πολλοί κρίνουν πως ο δρόμος αυτός είναι ήσσονος σημασίας σε σχέση με άλλα τμήματα του οδικού δικτύου του νομού.

Σήμερα, πάντως, άρχισε να αίρεται ο αποκλεισμός του Δασικού Χωριού -όχι όμως λόγω παρέμβασης συνεργείων, αλλά...λόγω της αλλαγής των καιρικών συνθηκών (που έχει σαν συνέπεια το λιώσιμο των χιονιών)!

Και όλα αυτά για έναν πολύ δημοφιλή προορισμό, που μπορεί και φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για το (ομολογουμένως φτωχό τη χειμερινή περίοδο) τουριστικό κεφάλαιο του νομού Καβάλας...

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Κλειστά, την Παρασκευή, τα σχολεία στον πρώην δήμο Φιλίππων - Ανοιχτά στην Καβάλα, πλην 6ου Γυμνασίου και 5ου ΓΕΛ B0dafda7a02b00b245c6e26ce70189d5 M

  Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα,  Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, όλα τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων λόγω φαινομένων παγετού. Η ανακοίνωση αυτή εξεδόθη το πρωί της Παρασκευής, μετά από αναφορές ότι σε αυλές αρκετών σχολείων του πρώην δήμου Φιλίππων (όπως στο Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεώνα) έχει σχηματιστεί παγετός.

  Ανοιχτοί θα είναι οι δύο παιδικοί σταθμοί Κρηνίδων και Ζυγού.

  Όσον αφορά την πόλη της Καβάλας, κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας, εκτός του 6ου Γυμνασίου και 5ου Λυκείου, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά  λόγω  έντονων φαινομένων παγετού στους αύλειους χώρους τους. 

  Επίσης, κανονικά θα λειτουργήσουν όλοι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Καβάλας.

 • Νέα προμήθεια αλατιού στο δήμο Καβάλας - Μάκης Παπαδόπουλος: Να ελεγχθούν υποδομές, δίκτυα και σπίτια για ζημιές λόγω κακοκαιρίας 99307c1f1b192ec0aafa0e007ed70079 M

  Με απόφαση που έλαβε το πρωί της Πέμπτης, στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Καβάλας εγκρίθηκε -ομόφωνα, αφού απουσίαζαν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης- η προμήθεια 220 τόνων αλατιού προς 42,30 € τον τόνο, καθώς και η ενοικίαση φορτηγών αυτοκινήτων για την μεταφορά των τόνων αυτών, με ενδεικτικό προϋπολογισμό ανά τόνο 11,00 ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, ενδεικτικού προϋπολογισμού 3.000,80€.

  Η προμήθεια αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά και τα τελευταία χιόνια που έπεσαν στην Καβάλα μετά τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για έλλειψη συντονισμού και οργάνωσης από τη δημοτική αρχή Καβάλας, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια των χιονοπτώσεων. Σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης "Ο Τόπος της Ζωής μας" Μάκης Παπαδόπουλος επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι:

  Δυστυχώς, τα παθήματα του Ιανουαρίου του 2017 δεν έγιναν “μαθήματα” για τη Δημοτική Αρχή.

  Οι πολίτες του Δήμου Καβάλας βλέπουν τη σημερινή διοίκηση του Δήμου να αποδεικνύεται εντελώς ανίκανη να διαχειριστεί ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο λίγων ωρών.

  Τα προβλήματα από τη χιονόπτωση προκλήθηκαν, επειδή η διοίκηση του Δήμου δεν είχε αλάτι για να ρίξει στους δρόμους!

  Επίσης, δεν είχε έγκαιρα εξασφαλίσει προσωπικό και μηχανήματα από ιδιώτες εργολάβους, ενώ γνώριζε ότι έρχονται ακραία καιρικά φαινόμενα.

  Αν η κακοκαιρία και ο παγετός κρατούσαν, η πόλη, τα χωριά και οι δημότες θα είχαν αποκλειστεί εντελώς, με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία και την ασφάλειά τους, καθώς και για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

  Προτεραιότητα τώρα είναι να ελεγχθούν και να αποκατασταθούν από τον Δήμο ΑΜΕΣΑ όλες οι ζημιές:

  • Πρώτιστα σε σχολικά κτίρια και σε αυλές που συνεχίζουν να είναι επικίνδυνες για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς εξαιτίας του πάγου που έχει δημιουργηθεί εδώ και μέρες σε πολλές από αυτές.
  • Σε δρόμους, δρομάκια, στενά, σκαλάκια σε όλες τις «ορεινές» γειτονιές της Καβάλας και στα χωριά του Δήμου, για να εξυπηρετηθούν και να προστατευτούν οι δημότες (και κυρίως τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι, άτομα με κινητικά προβλήματα και άρρωστοι) από τραυματισμούς και τα οχήματα από ατυχήματα.
  • Στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης της ΔΕΥΑΚ.
  • Σε κατοικίες δημοτών που έχουν προβλήματα σε βασικές υποδομές πρόσβασης, ρεύματος και νερού και να δώσει άμεσα λύση παρεμβαίνοντας και σε άλλες κρατικές υπηρεσίες.
 • Ο...τηλεβόας: Εργαζόμενοι "ήρωες", υπό αντίξοες συνθήκες - Χωρίς υπερωρίες και...ένα σάντουιτς! 585bb35c557a05b1c0422cea3e23cb8f M

  Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους εργαζόμενους των δήμων και της ΠΕ Καβάλας για το ότι προσπάθησαν για πάρα πολλές ώρες να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους και να βοηθήσουν όλους όσους είχαν ανάγκη -ενδεικτικό το περιστατικό με δημοτική υπάλληλο που μετέφερε νεφροπαθή από το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας στο σπίτι του!

  Οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται "στο πόδι" από το Σαββατοκύριακο -λόγω του πρώτου κύματος κακοκαιρίας, της λεγόμενης "Σοφίας"-, εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες αλλά και στην αδυναμία των αρχών (ελέω γραφειοκρατίας ή αδιαφορίας) να τους παράσχουν τα στοιχειώδη εργαλεία για να φέρουν εις πέρας το καθήκον τους.

  Ενδεικτικά θα αναφερθούμε σε 2 γεγονότα:

  α) Η φωτογραφία του άρθρου εστάλη από αναγνώστη της σελίδας, και απεικονίζει εργαζόμενους του δήμου Καβάλας να πετάνε αλάτι (που υπήρχε σε επαρκείς ποσότητες, παρά τα δημοσιεύματα κάποιων "δημοσιογράφων")...με το φτυάρι!

  Ο ίδιος ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Ανέστης Τσουρουκίδης παραδέχτηκε δημόσια (μιας και η φωτογραφία αναρτήθηκε στα social media) ότι έχουν δίκιο όσοι χαρακτήριζαν ως "απαράδεκτη" τη συγκεκριμένη μέθοδο ρίψης αλατιού και αναρωτιόντουσαν ποιος θα φορτωθεί την ευθύνη σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος. Ο ίδιος του, μάλιστα, συμπλήρωσε πως "όταν εδώ και δυο χρόνια προσπαθούμε να πάρουμε σύγχρονα μηχανήματα και ακόμα ΘΑ τα πάρουμε καταφεύγουμε σ αυτές τις μεθόδους."

  Δηλαδή, επί της ουσίας, ο. Τσουρουκίδης παραδέχτηκε ότι εκθέτει τους εργαζόμενους σε κίνδυνο, ρίχνοντας το μπαλάκι...σε όποιους "δυσκολεύουν" την προμήθεια των σύγχρονων μηχανημάτων!

  β) Υπάρχει και μια δήλωση στο Kavala Portal του προϊστάμενου της πολιτικής προστασίας Π.Ε. Καβάλας Σταύρου Κιβράκη, σύμφωνα με την οποία "στους υπαλλήλους που εργάστηκαν μαζί μας από το Σαββατοκύριακο δεν έχει παρασχεθεί ούτε καν ένα σάντουιτς για να φάνε! Ο λόγος; Δεν εγκρίθηκαν εγκαίρως από την περιφέρεια τα σχετικά κονδύλια! Και να σκεφτείτε, δε, ότι σε μηνιαία βάση δικαιολογούνται 20 υπερωρίες ανά εργαζόμενο -και αυτοί δούλεψαν πάνω από 60 ώρες, για τις οποίες φυσικά δεν θα πληρωθούν!"

  Τα συμπεράσματα δικά σας...

Winterun Poster

Nautical Club Of Kavala Logo

 44493438 1978268539139579 1920803640713412608 N

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας