Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019

Κοπές πίτας σε Υπεραστικό ΚΤΕΛ και αντιπεριφέρεια Καβάλας, με..."πολιτικά" μηνύματα (φωτογραφίες) Κύριο

Posted On Τρίτη, 01 Ιανουαρίου 2019 13:26 Γράφτηκε από τον

Με την άφιξη του νέου έτους ξεκίνησαν και οι καθιερωμένες εκδηλώσεις κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας. Την αρχή έκανε, όπως πάντα, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας ενώ τη "σκυτάλη" πήρε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο οποίος υποδέχτηκε στο γραφείο του πλήθος επισήμων από όλο το νομό. Την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης ΦΝΘ Στέφανος, ενώ το φλουρί έτυχε ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

Δεν έλειψαν, βέβαια, και οι (Σχόλιο γράφοντος: Αχρείαστες, κατά την ταπεινή μας άποψη, ειδικά σε εκδηλώσεις στις οποίες συγκεντρώνονται άνθρωποι από όλες τις κομματικές παρατάξεις και ιδεολογίες) "πολιτικές" ευχές, με τον Αλέξανδρο Ιωσηφίδη να εύχεται η νέα χρονιά, μετά την "Περιφερειακή Αναγέννηση" των τελευταίων ετών (η παράταξη που διοικεί την περιφέρεια ΑΜΘ υπό το Χρήστο Μέτιο), να φέρει και την "Περιφερειακή Σύνθεση" (η παράταξη του Χριστόδουλου Τοψίδη, στην οποία εδώ και λίγο καιρό έχει ενταχθεί ο ίδιος του).

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Κοπή πίτας στον σύλλογο τριτέκνων Καβάλας 0b8fd986f75739038419671b2f1a66e3 M

  Η Διοίκηση και τα μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων Π.Ε Καβάλας, πιστοί στην παράδοση και τα έθιμα, έκοψαν την βασιλόπιτά τους κατά την διάρκεια της καθιερωμένης μεγάλης εκδήλωσης του συλλόγου σε ξενοδοχείο της πόλης μας, παρουσία και εκπροσώπων  των Τοπικών  Αρχών, του συνεργαζόμενου συλλόγου αιμοδοτών Καβάλας και του συλλόγου διασωστών Καβάλας.

  Η Πρόεδρος Ξενίδου Κωνσταντινιά και το Δ.Σ του Συλλόγου, ευχήθηκαν ολόψυχα σε όλα τα μέλη και τις οικογένειες τους που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα, το νέο έτος να φέρει υγεία, ευτυχία, χαρές, και να πραγματοποιηθούν όλες οι προσωπικές και οικογενειακές τους προσδοκίες.

  Κατά την  διάρκεια της εκδήλωσης ο σύλλογος βράβευσε με επίδοση τιμητικής πλακέτας τον συνιδρυτή του συλλόγου και επί σειρά ετών μέλος του ΔΣ, κ. Καρασάββα Κλήμη  για την πολυετή προσφορά του στον Σύλλογο. 

  Επίσης μοιράστηκαν δώρα σε όλα τα παιδάκια και τα 3 τυχερά φλουριά κέρδισαν 3 ετήσιες υποτροφίες από τα φροντιστήρια της Κυριας Κονδυλίδου την οποία και ο σύλλογος ευχαριστεί ιδιαιτέρως.

  Ο σύλλογος ευχαριστεί τα καταστήματα  Σκλαβενίτη και Γερμανό,  καθώς και όλα τα καταστήματα από Καβάλα, Ελευθερούπολη και Αμυγδαλεώνα, που προσέφεραν αθροιστικά περίπου 200 δώρα για την λαχειοφόρο αγορά.

  Η εκδήλωση έκλεισε πανηγυρικά όπως πάντα, με χορό και θέαμα, αυτήν την φορά από τον σύλλογο Πανηπειρωτών Καβάλας.

 • Ναυτικός Όμιλος Καβάλας: Κοπή πίτας με μηνύματα για το κτιριακό (βίντεο-φωτογραφίες) 296857d7b1e35f851320d094f0ebb1fa M

  Λίγη ώρα μετά τον αγιασμό των υδάτων πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας, παρουσία πολλών επισήμων και μελών του ομίλου (από όλα τα αθλήματά του). Ήταν μια εκδήλωση στην οποία τιμήθηκαν όλοι οι αθλητές που διακρίθηκαν μέσα στο 2018, αλλά και στην οποία ανακοινώθηκε και επίσημα ότι ο ΝΟΚ θα διεκδικήσει τη διοργάνωση του Finn World Masters στην Καβάλα το 2021.

  Το κυριότερο θέμα που τονίστηκε στη διάρκεια των ομιλιών ήταν αυτό των κτιρίων που στεγάζουν τόσο τον ΝΟΚ όσο και τον ΟΘΑΚ, με τον πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Κώστα Κεραμιδά να υπογραμμίζει ότι ναι μεν υπάρχει η πρόταση για μετεγκατάσταση των 2 ομίλων σε άλλο κτίριο, ωστόσο το επιθυμητό σενάριο είναι αυτό της παραμονής στα υπάρχοντα κτίρια (υπενθυμίζουμε ότι η σχετική σύμβαση με τον ΟΛΚ λήγει τον Μάρτιο). Στο θέμα αναφέρθηκε και ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος (παλαιό μέλος του ΝΟΚ), ο οποίος υπογράμμισε ότι, στη διάρκεια συνάντησης που είχε τον περασμένο με τον Υπουργό Ναυτιλίας, πρότεινε, άπαξ και υπάρξει κάποια διαγωνιστική διαδικασία, να κατοχυρωθεί μία οικονομική ενίσχυση των ΝΟΚ και ΟΘΑΚ και επιπλέον να υπάρχει όρος στο διαγωνισμό για την εξασφάλιση της έδρας τους.

   

 • Ζητούνται λύσεις για τις αποζημιώσεις των αμπελοκαλλιεργητών από τις βροχοπτώσεις (βίντεο) 7438b7e3b669aaa496fc208462a28634 M

  Παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τους εκπροσώπους του ΕΛΓΑ (προερχόμενα από τον μετεωρολογικό σταθμό Νέας Περάμου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών), η βροχόπτωση κατά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο ήταν μικρότερη από αυτή των αντίστοιχν μηνών του 2017, το γεγονός ότι σε πολλά άλλα σημεία του δήμου Παγγαίου οι βροχοπτώσεις ήταν τοπικές και πολύ έντονες είχαν σαν αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρές ζημιές οι αμπελοκαλλιέργειες -πάνω ακριβώς στην εποχή του τρύγου.

  Αυτό τονίστηκε με έμφαση στη διάρκεια σύσκεψης που έλαβε χώρα το πρωί της Παρασκευής στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας (μετά από πρόταση του προέδρου της τοπικής κοινότητας Πλατανότοπου), παρουσία -μεταξύ άλλων- των βουλευτών Καβάλας Δημήτρη Εμμανουηλίδη, Κώστα Μορφίδη και Νίκου Παναγιωτόπουλου, του δημάρχου Παγγαίου Φίλιππου Αναστασιάδη και του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Παγγαίου Κώστα Παπαμερή. Στη σύσκεψη αυτή έγινε λόγος για τις συνέπειες που υπέστησαν οι καλλιεργητές από τις βροχοπτώσεις της περασμένης εβδομάδας -με τον εκπρόσωπο του παραρτήματος Καβάλας του ΕΛΓΑ Γιώργο Μπέη να επισημαίνει ότι "τα χιλιοστά βροχόπτωσης δεν είναι τόσο πολλά που να δικαιολογούν αποζημίωση βάση του κανονισμού του ΕΛΓΑ" και ότι "στις 5 Σεπτεμβρίου (οπότε και ο σταθμός της Νέας Περάμου κατέγραψε 5,8 χιλιοστά βροχής) η συγκομιδή των σταφυλιών τύπου Βικτώρια έχει ολοκληρωθεί" (κάτι όμως που αντέκρουσε ο κ. Παπαμερής, ο οποίος σημείωσε ότι "αυτό δεν αναφέρεται στον κανονισμό του ΕΛΓΑ. Στο κάτω κάτω, εμείς ακόμα και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου μαζεύουμε σταφύλια Βικτώρια".

Winterun Poster

Nautical Club Of Kavala Logo

 44493438 1978268539139579 1920803640713412608 N

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας