Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018

Φόλες και πυροβολισμοί κατά αδέσποτων ζώων: Εκτός ελέγχου η κατάσταση... Κύριο

Posted On Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 23:16 Γράφτηκε από τον

Αυξάνονται και πληθύνονται, τις τελευταίες ημέρες, οι καταγγελίες συμπολιτών για εντοπισμό αδέσποτων ζώων που έχουν δηλητηριαστεί με φόλες. Ειδικά τις 2 τελευταίες ημέρες η κατάσταση τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο, καθώς σε πολλά σημεία της Καβάλας έχουν εντοπιστεί δηλητηριασμένες γάτες.

Το πλέον πρόσφατο περιστατικό -μιας και, όπως αναφέραμε, οι καταγγελίες είναι δεκάδες- είναι αυτό μιας δηλητηριασμένης γάτας το πτώμα της οποίας βρέθηκε στην οδό Ζαλόγγου. Οι φωτογραφίες της νεκρής γάτας έχουν ήδη αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (μια από αυτές είναι και η κύρια φωτογραφία του άρθρου μας)

Η χειρότερη, όμως, καταγγελία -η οποία μάλιστα συνοδεύεται και από φωτογραφίες που δεν είμαστε σε θέση να αναρτήσουμε, καθώς είναι ιδιαίτερα σκληρές- προέρχεται από την περιοχή της Ραψάνης και έχει να κάνει με αγνώστους οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να πυροβολήσουν σε βάρος αδέσποτων ζώων - με αποτέλεσμα μια γάτα να χτυπηθεί θανάσιμα στο κεφάλι της!

Όλα αυτά ανάγκασαν τα μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου Καβάλας "Αίσωπος" να προχωρήσουν στην ανάρτηση -στη σελίδα τους στο Facebook- ενός κειμένου με το οποίο καλούν όσους συμπολίτες γνωρίζουν ή βρεθούν μπροστά σε περιστατικά θανάτωσης αδέσποτων -αλλά και δεσποζόμενων- ζώων να τα καταγγείλουν στην αστυνομία.

Σχόλιο γράφοντος: Αυτό όμως που μας ανησυχεί και, προσωπικά, μας "τρομοκρατεί" είναι το γεγονός ότι, πέραν του Kavala Portal και του Kavala Post (το οποίο ασχολήθηκε εκτενώς με τους πυροβολισμούς στη Ραψάνη), ουδέν άλλο τοπικό ΜΜΕ εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει δείξει να ενδιαφέρεται σοβαρά για τα δεκάδες περιστατικά επιθέσεων σε αδέσποτα (αλλά και δεσποζόμενα ζώα) -αντίθετα, αυτό που παρατηρούμε σε ουκ ολίγα τοπικά ΜΜΕ είναι μια μόνιμη ενασχόληση με επιθέσεις αδέσποτων (και μη) σκύλων εναντίον ανθρώπων.

Εννοείται ότι και οι επιθέσεις σε ανθρώπους είναι ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα -αρκεί, βέβαια, να αντιμετωπίζεται με ψυχραιμία, αποφεύγοντας παραπληροφορήσεις και υπερβολές που έχουμε δει κατά καιρούς-, ωστόσο αυτή η μονομερής "κάλυψη" μοιάζει συχνά σαν να δίνει "άλλοθι" σε όσους "ανθρώπους" επιτίθενται σε ζώα...

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Απόφαση απαγόρευσης σε λουόμενους, πλοιάρια αναψυχής και ψαράδες στη γέφυρα του παλιού νοσοκομείου E87dfcdc4373d9b6d52c1829e4c1df2a M

  Ο Κεντρικός Λιμενάρχης Καβάλας έχοντας υπόψη :

  α) Τις διατάξεις των άρθρων 295 και 296 του Γενικού Κανονισμού λιμένα Καβάλας (ΦΕΚ 262 Β΄/ 78)
  β) Την ανάγκη λήψης περιοριστικών μέτρων στην προσέγγιση στο σημείο κατάρρευσης τμήματος γέφυρας στην Ε.Ο. Καβάλας - Ξάνθης.
  γ) Την ανάγκη λήψης έκτακτων μέτρων ασφαλείας ναυσιπλοΐας και αποφυγής προκλήσεως ατυχημάτων.

  αποφασίζει

  Την απαγορεύση λήψης θαλασσίου λουτρού, της προσέγγισης πλοιαρίων – σκαφών – λέμβων θαλασσίων μέσων αναψυχής καθώς και κάθε άλλη αλιευτική – ψυχαγωγική δραστηριότητα (επαγγελματική – ερασιτεχνική) στο θαλάσσιο τμήμα πλάτους είκοσι (20) μέτρων και μήκους πενήντα (50) μέτρων εκατέρωθεν από το σημείο κατάρρευσης τμήματος γέφυρας στο 0,75 χιλ. της Ε.Ο. Καβάλας – Ξάνθης, μέχρι και την αποπεράτωση επισκευής εν λόγω γέφυρας.

 • Μπήκαν ανάποδα στην οδό Σαππαίων, ελέω γέφυρας! - Ζητούνται περαιτέρω ρυθμίσεις... D3a05215f04fef439af1b6b1f479c6c4 M

  Μπορεί η φωτογραφία του άρθρου να ελήφθη το βράδυ της Τρίτης -σε μια ώρα, δηλαδή, που η κίνηση είναι αρκετά πιο περιορισμένη-, ωστόσο τα προβλήματα στην οδό Σαππαίων (η ανηφόρα που συνδέει το Περιγιάλι με τη συνοικία του Τιμίου Σταυρού) έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν έντονη την εμφάνισή τους τις τελευταίες ημέρες.

  Και αυτό διότι, με βάση τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο της διευθέτησης της κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω της κατάρρευσης τμήματος της γέφυρας μπροστά από το παλιό νοσοκομείο Καβάλας,

  α) τα λεωφορεία του Αστικού και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ (αλλά και τα βαρέα οχήματα) θα πρέπει να χρησιμοποιούν αυτή τη στενή ανηφόρα για την είσοδό τους στο κέντρο της Καβάλας (Και αν αυτό είναι κάτι που το έχουν συνηθίσει οι οδηγοί των λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ, δεν ισχύει το ίδιο και για αυτούς του Υπεραστικού ΚΤΕΛ)

  β) οι οδηγοί ΙΧ οχημάτων που εξέρχονται από το κέντρο της Καβάλας με προορισμό την ανατολή, διοχετεύονται, σε μεγάλο βαθμό, στον Τίμιο Σταυρό.

  Ενδεικτικό του κομφούζιου που επικρατεί τις πρωινές ώρες είναι το σχόλιο, στο Kavala Portal, ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας Γιάννης Χαλεπιάδης:

  "Η συνοικία του Τιμίου Σταυρού ήταν, ούτως ή άλλως, ιδιαίτερα δύσκολη για τους οδηγούς. Τώρα, όμως, η κατάσταση αρχίζει και χειροτερεύει, με αποτέλεσμα να γινόμαστε μάρτυρες τραγελαφικών καταστάσεων. Είναι χαρακτηριστικό πως τις τελευταίες ημέρες έχουμε βρεθεί μπροστά σε οδηγούς ΙΧ οχημάτων που, στην προσπάθειά τους να βρουν το δρόμο για να φύγουν για τα ανατολικά του νομού ή για τη Θράκη, εισέρχονται ανάποδα στο μονόδρομο της οδού Σαππαίων! Με αποτέλεσμα, όπως καταλαβαίνετε, να ταλαιπωρούμαστε απίστευτα, τόσο οι οδηγοί των βαρέων οχημάτων όσο και όλοι οι υπόλοιποι οδηγοί ΙΧ οχημάτων."

  Όσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι στην περιοχή, τόσο ο κ. Χαλεπιάδης όσο και ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας Νίκος Πανταζής (αμφότεροι με τοποθετήσεις τους στο Kavala Portal) ζητούν πράγματα που άλλες φορές είναι αυτονόητα και άλλες φορές όχι. Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Χαλεπιάδης πρότεινε την τοποθέτηση πινακίδων απαγόρευσης της εισόδου στο μονόδρομο της Σαππαίων (κάτι που θα έπρεπε να γίνει "χτες"), ενώ ο κ. Πανταζής πρότεινε...την απομάκρυνση των σταθμευμένων οχημάτων από την οδό Σαππαίων μέχρι το ύψος του πάρκου του Τιμίου Σταυρού, προκειμένου και τα λεωφορεία να κινούνται πιο άνετα αλλά και να τεθεί επί τάπητος το ενδεχόμενο η ανηφόρα να μετατραπεί σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης -όπως ίσχυε στο παρελθόν.

 • Eurobank: Πρόγραμμα για απασχόληση, σε χωράφια, των φιλοξενούμενων στου Ασημακοπούλου; B4e8bec3ce7a0815b1c19d3fb5388312 M

  Πάνω από 2 χρόνια έχουν περάσει από την εποχή που πρόσφυγες και μετανάστες από διάφορες εθνικότητες μετεγκαταστάθηκαν στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Από τότε έχουν ειπωθεί πάρα πολλά σχετικά με την παρουσία τους στην Καβάλα και έχουν γίνει ακόμα περισσότερα, είτε προς τη θετική (όπως η ένταξη των νεαρών φιλοξενούμενων στα σχολεία του δήμου Καβάλας) είτε προς την αρνητική κατεύθυνση (όπως τα περιστατικά βίας και κλοπών που έχουν απασχολήσει τους κατοίκους και την αστυνομία).

  Μια εξέλιξη, όμως, της περασμένης εβδομάδας έρχεται να δώσει μια νέα διάσταση στο όλο θέμα -με δεδομένο, μάλιστα, ότι δεν υπάρχει κάποια νεότερη πληροφορία σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με όσους διαμένουν στο στρατόπεδο. Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα δέχτηκε στο γραφείο της έναν εκπρόσωπο της Eurobank και έναν εκπρόσωπο εταιρείας διαχείρισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, με σκοπό να ενημερωθεί για μια πρωτοβουλία που φέρεται να έχει αναλάβει η τράπεζα. Η πρωτοβουλία αυτή έχει σαν στόχο -όπως επιβεβαίωσε στο Kavala Portal η κ. Τσανάκα- την επιχορήγηση ντόπιων παραγωγών από την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να απασχολήσουν τους φιλοξενούμενους στου Ασημακοπούλου σε διάφορες αγροτικές εργασίες -όπως π.χ. η συγκομιδή-. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα μετέφερε ο εκπρόσωπος της Eurobank, οι παραγωγοί που θα απασχολήσουν φιλοξενούμενους στου Ασημακοπούλου θα πρέπει να μεριμνήσουν για τη διαμονή τους, την ασφάλειά τους και την πληρωμή τους.

  Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αν υπάρχει ενδιαφέρον από ντόπιους παραγωγούς για να ενταχθούν στο πρόγραμμα της Eurobank, καθώς επίσης και για το αν οι φιλοξενούμενοι στου Ασημακοπούλου θα αποδεχτούν να απασχοληθούν.

Idd Gdpr Kavala

  44493438 1978268539139579 1920803640713412608 N

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας