Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018

Νέα αναβάθμιση στον εξοπλισμό του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας

Posted On Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 10:37 Γράφτηκε από τον

Μετά την αρχική ένταξη και χρηματοδότηση εξοπλισμού αξίας 4 εκατομμυρίων ευρώ, η επιπρόσθετη χρηματοδότηση του 1.283.000 ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης 2014-2020, θα ενισχύσει περισσότερο το έργο, την αποτελεσματικότητα, το εύρος και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. Το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου ευχαριστεί την 4η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας, για την έγκριση σκοπιμότητας αγοράς του καινούργιου εξοπλισμού, την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. και τον περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο, για την ένταξη προς χρηματοδότηση του εξοπλισμού.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει τα ακόλουθα μηχανήματα:

1) δύο Λαπαροσκοπικούς Πύργους ULTRA HD/4Κ, για τις ανάγκες των χειρουργικών Τμημάτων, αποτελούμενους από κύριο μόνιτορ, βοηθητικό μόνιτορ, ενδοσκοπική κάμερα, οπτικές Λαπαροσκοπίου, πηγή φωτισμού, συσκευή πνευμοπεριτοναίου, συσκευή πλύσης, τρόλεϊ μεταφοράς και τοποθέτησης εξαρτημάτων, βοηθητικό τρόλεϊ για δεύτερη οθόνη, διαθερμία, ψηφιακό εκτυπωτή,

2) ένα ψηφιακό Ακτινολογικό c-arm, για τις ανάγκες των χειρουργικών και ουρολογικών Τμημάτων,

3) ένα ψηφιακό Ακτινολογικό Σύστημα για το Ακτινολογικό Τμήμα,

4) δέκα νέες μονάδες για το Σύστημα Τεχνητού Νεφρού αιμοδιήθησης και on-line μεθόδων για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού,

5) έναν κεντρικό σταθμό με οκτώ μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων, για τις ανάγκες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) της Καρδιολογικής Κλινικής,

6) ένα αυτόματο σύστημα ταχείας ταυτοποίησης μικροβίων και μυκήτων με την μέθοδο της σπεκτροφωτομετρίας μαζών (MALDI-ToF), για το Μικροβιολογικό Τμήμα,

7) ένα σύστημα Ενδοσκοπικού Πύργου υψηλής ανάλυσης (High Definition), για τις ανάγκες του Γαστρεντερολογικού-Ενδοσκοπικού Τμήματος, και

8) ένα μηχάνημα υπερηχογραφίας καρδιολογικού για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.).

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Σύσκεψη για τη γέφυρα στο παλιό νοσοκομείο: "Ποιος θα την αποκαταστήσει; Ποιος τις συντηρεί;" 8531564a5d93c76337157cacd9791d54 M

  «Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, έγινε συζήτηση ρεαλιστική και εξετάστηκαν όλα τα ζητήματα επί της ουσίας», δήλωσε ο Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, αμέσως μετά την λήξη της δίωρης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 10 Νοεμβρίου 2018, στο Δημαρχείο, για το θέμα της υποχώρησης του οδοστρώματος της γέφυρας μπροστά στο παλιό Νοσοκομείο της Καβάλας, στην οδό Αμ. Ερ. Σταυρού. 

  Δήλωσε, ότι το πρώτο που πρέπει να γίνει, είναι να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την υποχώρηση τμήματος της γέφυρας και τι πρέπει να γίνει από δω και πέρα, ώστε να αποκατασταθεί το δυνατόν ταχύτερα η γέφυρα. 

  Κατά τη σύσκεψη που έγινε μετά από επίσκεψη στο σημείο της γέφυρας που υποχώρησε, της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνας Νοτοπούλου, του υφυπουργού Οικονομίας Στάθη Γιαννακίδη και του Προέδρου της «Εγνατία οδός Α.Ε.» Απόστολου Αντωνούδη, αποφασίστηκε να γίνει πραγματογνωμοσύνη, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα σε είκοσι μέρες.

  Στην συνέχεια θα επιδιωχθεί η σύναψη  προγραμματικής σύμβασης, ανάλογα με τις δυνατότητες που διαθέτουν το Υπουργείο, και οι άλλοι φορείς εκπρόσωποι των οποίων συμμετείχαν στη συνάντηση εργασίας. 

  Στη σύσκεψη επίσης παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, βουλευτές της Καβάλας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας Γιώργος Γκράνας, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ευαγγελία Δρακονάκη, εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και της Π.Ε. Καβάλας, και δημοτικοί σύμβουλοι εκπρόσωποι των παρατάξεών τους. 

  Αντικείμενο της συζήτησης υπήρξε επίσης για το ποιος φορέας έχει την αρμοδιότητα πραγματοποίησης των εργασιών αποκατάστασης, ποιος φορέας είναι αρμόδιος για τη συντήρηση των γεφυρών- αν υπάρχει-, ζητήματα τα οποία θα διερευνηθούν και τις επόμενες ημέρες.

 • "Μύλος" με την αρμοδιότητα της γέφυρας - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ισχύ 3f7e6d519102934f4b91c8118ee0fe22 M

  Μετ'εμποδίων διεξάγεται η κυκλοφορία στη γέφυρα μπροστά από το παλιό νοσοκομείο Καβάλας, τμήμα της οποίας -στο ρεύμα προς Ξάνθη- κατέρρευσε το απόγευμα της Παρασκευής. Λίγο μετά την κατάρρευσή της, τα οχήματα που ήταν σταθμευμένα στο ρεύμα προς Καβάλα απομακρύνθηκαν με εντολή της αστυνομίας, με σκοπό να δοθεί το ρεύμα αυτό να γίνει διπλής κατευθύνσεως. Πλέον ισχύουν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

  Ρεύμα προς Ξάνθη (έξοδος από Καβάλα)

  Ο κυριότερος δρόμος (τον οποίο χρησιμοποιούν, μεταξύ άλλων, τα λεωφορεία του Αστικού και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας) παραμένει η Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού (με τα οχήματα να εκτρέπονται στο ύψος του παιδικού σταθμού, απέναντι από το Καρνάγιο). Παράλληλα, χρησιμοποιούνται η οδός Αγίου Αθανασίου (που συνδέει τον Τίμιο Σταυρό με το Περιγιάλι) και οι έξοδοι της οδού Φαβιέρου (στη συνοικία των Πεντακοσίων, μπροστά από τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου -πρώην Αγίου Δημητρίου)

  Ρεύμα προς Καβάλα (είσοδος)

  Τα οχήματα με βάρος κάτω των 3,5 τόνων εκτρέπονται από την οδό Βάσσου (στο ύψος του άλσους των Πεντακοσίων) στην οδό Κολοκοτρώνη (και από εκεί στις Καμάρες), χωρίς όμως να αποκλείεται και η γέφυρα μπροστά από το παλιό νοσοκομείο. Τα οχήματα με βάρος άνω των 3,5 τόνων θα κινούνται στην οδό Σαππαίων.

  "Μύλος" με την αρμοδιότητα για τη γέφυρα

  Την ίδια ώρα, ουδείς φαίνεται να γνωρίζει με απόλυτη ακρίβεια ποιος έχει την αρμοδιότητα για τη συντήρηση και της επισκευής της γέφυρας -η οποία κατασκευάστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 80, στο περιθώριο των εργασιών για την ανοικοδόμηση του σταθμού βιολογικού καθαρισμού, και ανήκει στο εθνικό οδικό δίκτυο. Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, σε δηλώσεις του σε τοπικά ΜΜΕ, έκανε λόγο για αρμοδιότητα του δήμου, ωστόσο το ενδεχόμενο να εμπλέκεται ακόμα και η "Εγνατία Οδός Α.Ε." δεν έχει αποκλειστεί. Ήδη το νομικό επιτελείο του δήμου Καβάλας έχει πάρει εντολή για να ερευνήσει το νομικό καθεστώς που διέπει τη γέφυρα, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου (μόλις 2 μέρες μετά και τις παρατηρήσεις του Θεόδωρου Μουριάδη στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας) η δημοτική αρχή είχε αποστείλει επιστολή στο παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ, με την οποία ζητούσε σαφείς απαντήσεις σχετικά με τη στατικότητα της γέφυρας.

  Απορίες προκαλεί, πάντως, η στάση της "Εγνατία Οδός Α.Ε." το 2016 -όταν και εκπρόσωποί της, οι οποίοι είχαν επιθεωρήσει -έστω και ανεπίσημα, όπως ανέφερε το πρωί του Σαββάτου η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα ενώπιον της υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνας Νοτοπούλου- τη γέφυρα τον Αύγουστο του 2016 (μετά από ένα τροχαίο ατύχημα που είχε σημειωθεί ελάχιστα μέτρα από το σημείο κατάρρευσης, με αποτέλεσμα να ανοίξει τρύπα στο οδόστρωμα) και είχαν αποφανθεί ότι η στατικότητά της ήταν ικανοποιητική...

 • Δήλωση οδηγού ΙΧ οχήματος: "Είδα τη ρόδα του γερανοφόρου να έρχεται πάνω μου!" (βίντεο) Aea1603272fa39ae5aa244cff0552532 M

  "Άγιο" είχαν οι επιβάτες τόσο του ΙΧ αυτοκινήτου όσο και του γερανοφόρου οχήματος που βρέθηκαν πάνω στο οδόστρωμα της γέφυρας του κάτω νοσοκομείου Καβάλας την ώρα που αυτό κατέρρευσε, περί τις 4 το απόγευμα της Παρασκευής. Τόσο ο οδηγός και ο συνοδηγός του ΙΧ αυτοκινήτου (πατέρας και γιος που είχαν ξεκινήσει από τη Ρεντίνα και το στρατόπεδο καταδρομέων με προορισμό την Κεραμωτή και από εκεί τον Θεολόγο Θάσου) όσο και ο οδηγός και ο συνοδηγός του γερανοφόρου λίγο έλειψε να πάθουν τα χειρότερα, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν κατ'ευχήν και ουδείς έπαθε το παραμικρό (πέραν, βέβαια, των υλικών ζημιών που υπέστησαν αμφότερα τα οχήματα -με τη φθορά που υπέστη το ΙΧ αυτοκίνητο -αγορασμένο ως μεταχειρισμένο προ τριμήνου- να μην καλύπτεται ασφαλιστικά λόγω "φυσικής φθοράς")

  Ακούστε τι δήλωσε στο Kavala Portal ο οδηγός του ΙΧ αυτοκινήτου

Idd Gdpr Kavala

  44493438 1978268539139579 1920803640713412608 N

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας