Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019

ΕΡΤ: "Η ανάσταση" του Μακαριστού Μητροπολίτη Προκοπίου! (βίντεο) Κύριο

Posted On Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018 22:47 Γράφτηκε από τον

Σε μια απίστευτη γκάφα υπέπεσε η ΕΡΤ, καθώς στο δελτίο ειδήσεων που προβλήθηκε στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης η εκφωνήτρια προανήγγειλε δηλώσεις του Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανου (για τη συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου), στο ρεπορτάζ ακούστηκε η φωνή του Στεφάνου, ωστόσο στο βίντεο έβαλαν φωτογραφία και λεζάντα...του Μητροπολίτη ΦΝΘ Προκοπίου (και μάλιστα με το επίθετό του, "Τσακουμάκας"), ο οποίος όμως......έχει πεθάνει από τον Ιούλιο του 2017!!! Μάλιστα, αυτοί που έφτιαξαν το βίντεο δεν "δίστασαν" να βάλουν και τη φωτογραφία του μακαριστού Προκοπίου!!!

Στο επόμενο δελτίο ειδήσεων, πάντως, (στις 3 το μεσημέρι) το λάθος διορθώθηκε και απεικονίστηκε ο σωστός μητροπολίτης...

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Παναγιωτόπουλος στη Βουλή επί της επερώτησης για την ΕΡΤ Ff05d5a3350598f30fd3b4927183265f M

  Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ν. Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στην ομιλία του στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής και επί της Επίκαιρης Επερώτησης της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη διοίκηση και τη λειτουργία τη ΕΡΤ, επισήμανε μεταξύ άλλων:

  «Ποτέ στο παρελθόν αυτό το τελικό τηλεοπτικό προϊόν της ΕΡΤ δεν ήταν τόσο απαξιωμένο στη συνείδηση του τελικού κριτή, δηλαδή του μέσου τηλεθεατή.
  Με μονοψήφια νούμερα, κατά κανόνα, εκτός από τις περιπτώσεις αγώνων του Μουντιάλ, και βέβαια όχι του αγώνα του Παναμά με την Τυνησία!

  Αυτά που συμβαίνουν στις μέρες μας στην ΕΡΤ, απλά δεν έχουν ξαναγίνει.
  Ούτε κυβερνητική προπαγάνδα σε αυτήν την έκταση και με αυτό το θράσος έχει ξαναγίνει.
  Ούτε τέτοια κακοδιοίκηση έχει ξαναγίνει.

  Πεποίθηση της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας που πληρώνει για την ΕΡΤ είναι ότι το προϊόν για το οποίο πληρώνει δεν αξίζει ούτε τον κόπο ούτε τα λεφτά.

  Αισθάνεται την απαξίωση της κρατικής τηλεόρασης στα χέρια σας και τη μετατροπή της σε κυνικό μηχανισμό προπαγάνδας υπέρ των κυβερνώντων και εναντίον των πολιτικών αντιπάλων.

  Αυτό ακριβώς είναι το πραγματικό «μαύρο» στη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.
  Αυτό το «μαύρο» απαιτεί ο κόσμος που πληρώνει να αλλάξει και εμείς από αυτό το Βήμα του λέμε ότι αυτό θα αλλάξει, πλην όμως όχι βέβαια με αυτήν την Κυβέρνηση».

  Αναλυτικά το κείμενο της τοποθέτησης του κ. Παναγιωτόπουλου έχει ως ακολούθως:

  «Κύριε Υπουργέ, δεν δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα να αντλήσω επιχειρήματα για να υποστηρίξω αυτήν την επερώτηση της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είχα παρά να ανατρέξω σε δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις στελεχών της κρατικής τηλεόρασης -και πρώην πλέον οι περισσότεροι από αυτούς- που τοποθετήθηκαν από αυτήν την Κυβέρνηση, αλλά και σε κάποια πράγματα που έχει πει ο κ. Φίλης, αν μη τι άλλο, εδώ τοποθετούμενος με ειλικρίνεια.

  Εισαγωγικά, όμως, θα ήθελα σας πω ότι τον τελευταίο καιρό, παγιώνεται στη χώρα μια αίσθηση κατάρρευσης. Όλα τα κυβερνητικά αφηγήματα τελούν πλέον υπό κατάρρευση, η καθαρή έξοδος από τα μνημόνια τελεί υπό κατάρρευση, η απογείωση της οικονομίας με τις επενδύσεις που «δεν θα προλαβαίνουμε να υποδεχόμαστε», κατά τον Υπουργό Οικονομικών, τελεί υπό κατάρρευση, η παιδεία τελεί υπό κατάρρευση όσο το γραφείο του Υπουργού τελεί υπό κατάληψη, αλλά και όχι μόνο κατά τη διάρκεια της κατάληψης, η αίσθηση της ασφάλειας τελεί υπό κατάρρευση, οι θεσμοί τελούν υπό κατάρρευση, η κυβερνητική συνοχή εσχάτως τελεί υπό κατάρρευση.

  Τα τεκταινόμενα, όμως, στη δημόσια τηλεόραση, είναι μια ξεχωριστή μάλλον, όπως εκτιμώ, ιστορία κατάρρευσης. Μπορεί ανέκαθεν η κρατική τηλεόραση να βαλλόταν από τους πολιτικούς αντιπάλους της Κυβέρνησης, ότι προέβαλε σε υπερβολικό βαθμό το κυβερνητικό έργο της εκάστοτε κυβέρνησης ή ότι στελεχώνονταν από φίλους και ευνοούμενους της εκάστοτε κυβέρνησης ή ότι υπήρχαν παθογένειες και προβλήματα. Κανείς δεν το αρνήθηκε αυτό και σε κάποιο βαθμό υπήρχε και μια δόση αλήθειας σε αυτό ανέκαθεν.

  Αυτά όμως, που συμβαίνουν στις ημέρες μας με την ΕΡΤ απλά δεν έχουν ξαναγίνει, ούτε κυβερνητική προπαγάνδα σε αυτήν την έκταση και με αυτό το θράσος έχει ξαναγίνει, ούτε τέτοια κακοδιοίκηση έχει ξαναγίνει. Και μπορώ να πω με ασφάλεια ότι ποτέ στο παρελθόν αυτό το τελικό τηλεοπτικό προϊόν δεν ήταν τόσο απαξιωμένο στη συνείδηση του τελικού κριτή, δηλαδή του μέσου τηλεθεατή, με μονοψήφια νούμερα κατά κανόνα, εκτός από τις περιπτώσεις αγώνων του Μουντιάλ και βέβαια όχι του αγώνα Παναμά-Τυνησίας, αλλά των αγώνων των δημοφιλών ομάδων.

  Σήμερα όμως εγώ δεν ήλθα να κάνω αξιολόγηση του προγράμματος. Άλλωστε δεν είμαι ειδικός. Θα μου πείτε: Είναι ειδικός ο Πρόεδρος της ΕΡΤ που εισηγείται πολυδάπανη σειρά, ενώ κατά δική του δήλωση δεν έχει καν τηλεόραση στο σπίτι του και επομένως, δεν βλέπει τηλεόραση; Μάλλον όχι. Είναι Πρόεδρος όμως. Και ασφαλώς υπάρχουν και χειρότερα, διότι πλέον οι καταγγελίες για το καθεστώς λειτουργίας της ΕΡΤ -και μάλιστα οι καταγγελίες εκ των έσω-, οι καταγγελίες με παραιτήσεις διευθυντικών στελεχών, με σοβαρότατες υπόνοιες για αδιαφάνεια, ευνοιοκρατία και αναξιοκρατία και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας και ανοικτού πολέμου εσωτερικού.

  Στο κέντρο αυτών είναι μια καθεστωτική νοοτροπία με τα ηγετικά στελέχη της δημόσιας τηλεόρασης, κομματικούς φίλους της Κυβέρνησης, δημοσιογράφους που λύνουν και δένουν χωρίς να προέρχονται από τα σπλάχνα της κρατικής τηλεόρασης και την αναπόφευκτη και πλέον αποχαλινωμένη συνδικαλιστική ηγεσία της κρατικής τηλεόρασης, ταυτισμένη βέβαια, έχοντας κολλήσει ένσημα -βέβαια, σχήμα οξύμωρο για συνδικαλιστική ηγεσία, αλλά έχοντας κολλήσει πολλά ένσημα- στο παλαιό και το σάπιο που εσείς, κύριε Υπουργέ, εξορκίζετε αλλά ασφαλώς και έχετε προσεταιριστεί, όσον αφορά τη δυνατότητα ελέγχου της κρατικής τηλεόρασης.

  Η παραίτηση του πρώην Προέδρου του κ. Διονυσίου Τσακνή το 2017 με αιχμές κακοδιοίκησης φαντάζει πλέον μακρινή ανάμνηση. Έχουμε πολύ πιο πρόσφατα περιστατικά. Τον Μάιο του 2018: παραίτηση Γενικού Διευθυντή τεχνολογίας, κ. Μιχαλίτση. Έχει πει μεταξύ άλλων «η διοίκηση έχει υποβαθμίσει το πρόγραμμα της ΕΡΤ, έχει ξεδοντιάσει την ΕΡΤ», «εξάμβλωμα το νέο οργανόγραμμα, γυρίζει την ΕΡΤ στον προηγούμενο αιώνα». Σεπτέμβριος του 2018: Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος κ. Θαλασσινός κάνει λόγο για «εξοστρακισμούς ικανών στελεχών», «η ΕΡΤ παραδίδεται στην απαξίωση και την περιθωριοποίηση, με αποκλειστική ευθύνη των διοικούντων», «μια ΕΡΤ όπου οι συνδικαλιστές και η ομήγυρη δεν εργάζεται αλλά διοικεί, οι γενικοί διευθυντές δεν έχουν απαραίτητο πτυχίο» και προφανώς αναφέρεται στον ηλεκτρολόγο βαν που διαδέχτηκε τον Γενικό Διευθυντή Τεχνολογίας.

  Τον Σεπτέμβριο του 2018 ο δημοσιογράφος Αλαφογιώργος με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης καλεί τις εισαγγελικές αρχές να ελέγξουν το δημόσιο χρήμα που διαχειρίζεται η ΕΡΤ. Φυσικά, υπέστη πειθαρχική δίωξη. Δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο κάποιος εισαγγελέας στη χώρα συγκινήθηκε για να κινήσει τη σχετική προκαταρκτική εξέταση. Τον Οκτώβριο του 2018 ο κ. Νίκος Φίλης -ασφαλώς όχι στέλεχος της ΕΡΤ, αλλά στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα σημαίνον- είπε ότι «η ΕΡΤ έχει παραδιοίκηση», «κυβερνάται από το παλαιό συντεχνιακό καθεστώς, καθεστώς ιδιοτελών συμφερόντων», ότι «το προϊόν δεν προσφέρει απροκατάληπτη ενημέρωση και η ευθύνη της Κυβέρνησης είναι αποκλειστική». Προφανώς, αναφέρεται σε εσάς, κύριε Παππά.

  Τον Οκτώβριο του 2018 ο εντεταλμένος σύμβουλος προγράμματος Κρίμπαλης -το πιο πρόσφατο περιστατικό ηχηρών δημόσιων δηλώσεων- έκανε λόγο για σύστημα εξουσίας που θυμίζει εμπόλεμη φατρία, με επιθετική παραδιοίκηση, αλαζονική, μικρόψυχη και αστοιχείωτη διοίκηση όπου επικεφαλής είναι δύο ογδοντάχρονοι μαθητευόμενοι μάγοι.

  Όλα αυτά παραπέμπουν σε μια νοσηρή εικόνα διάλυσης, με δυσλειτουργίες, δημόσιες έριδες και εσωτερικό παρασκηνιακό πόλεμο σε εξέλιξη, που κάθε άλλο παρά θυμίζουν το ευγενικό όραμα του BBC, δηλαδή της κρατικής τηλεόρασης-πρότυπο για εύρυθμη λειτουργία και αντικειμενική ενημέρωση που κάποτε εσείς, κύριοι της Κυβέρνησης, είχατε για την ΕΡΤ.

  Και ξέρετε κάτι -και κλείνω με αυτό, κυρία Πρόεδρε- αυτή η άποψη, αυτή η εντύπωση για τη δημόσια τηλεόραση δεν είναι απλά και μόνο η προκατειλημμένη στάση της –εντός εισαγωγικών- «κακής» Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά η πεποίθηση της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας που πληρώνει για την ΕΡΤ και αισθάνεται ότι το προϊόν για το οποίο πληρώνει δεν αξίζει ούτε τον κόπο ούτε τα λεφτά. Αυτό αισθάνεται, δηλαδή την απαξίωση της κρατικής τηλεόρασης στα χέρια σας και τη μετατροπή της σε κυνικό μηχανισμό προπαγάνδας υπέρ των κυβερνώντων και εναντίον των πολιτικών αντιπάλων.

  Αυτό ακριβώς είναι το πραγματικό «μαύρο» στη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης. Αυτό το «μαύρο» απαιτεί ο κόσμος που πληρώνει να αλλάξει και εμείς από αυτό το Βήμα του λέμε ότι αυτό θα αλλάξει, πλην όμως όχι βέβαια με αυτήν την Κυβέρνηση».

 • Ο...τηλεβόας: Iron Maiden, Σκοπιανό και ένας Μητροπολίτης νέας γενιάς! 865ec8e7f3d00886efb03860bb870b09 M

  Δεν έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος από την ημέρα που ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στέφανος ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά του, και ήδη με τις κινήσεις του σε επικοινωνιακό -κυρίως- επίπεδο δείχνει να έχει κερδίσει τις εντυπώσεις -σίγουρα, τουλάχιστον, έχει καταφέρει να στρέψει το ενδιαφέρον της τοπικής, και όχι μόνο, κοινής γνώμης πάνω του.

  Δεν είναι μόνο η παρουσία του σε θεία λειτουργία της Καθολικής Εκκλησίας Καβάλας -μια παρουσία για την οποία άκουσε τα "μύρια όσα" από ανθρώπους που πιστεύουν ότι μόνο η ορθοδοξία είναι ο σωστός δρόμος προς την σωτηρία και ότι όλοι οι άλλοι άνθρωποι που πιστεύουν σε άλλες θρησκείς και δόγματα είναι "υποδεέστεροι",

  δεν είναι μόνο το πρόσφατο άνοιγμα προς τη νεολαία, με τον ίδιο να αφήνει το γραφείο του στη Μητρόπολη και να πηγαίνει στην πλατεία Κανάρη για να συνομιλήσει με τους νέους,

  δεν είναι μόνο οι τακτικές του τοποθετήσεις στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ , τόσο με την παρουσία του και τις ομιλίες του σε συλλαλητήρια όσο και με παρεμβασεις του στα ΜΜΕ - την περασμένη εβδομάδα, μάλιστα, είχε δηλώσει μεταξύ άλλων πως "μιλάμε συνέχεια για τα Σκόπια αλλά ποτέ για την Ελλάδα"

  χτες είχαμε και μια νέα του τοποθέτηση -στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ-, στην οποία πέρα από τις απόψεις του για το δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών έκανε αναφορά ακόμα και στο διάσημο συγκρότημα της heavy metal Iron Maiden και το τραγούδι τους "Alexander the Great" για να τονίσει το ότι οΜέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας!

  Όλα αυτά, σε συνδυασμό και με τις πρώτες κινήσεις που έχουν γίνει για την τεχνολογική αναβάθμιση της Μητρόπολης (όπως π.χ. τη ζωντανή μετάδοση ακολουθιών), δείχνουν έναν ιεράρχη που -αν μη τι άλλο- επιδιώκει να παρουσιάσει ένα διαφορετικό, πιο προσιτό στην τοπική κοινή γνώμη ιεράρχη. Έναν μητροπολίτη, με απλά λόγια, "νέας γενιάς" -σε αντίθεση, π.χ., με άλλους μητροπολΐτες "παλαιών αρχών".

  Εννοείται ότι ο Μητροπολίτης Στέφανος έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του - θέλουμε, λόγου χάρη, να δούμε αρκετά περισσότερα πράγματα στον τομέα της κοινωνικής φροντίδας. Εννοείται επίσης οτι κάποιες από τις κινήσεις του μπορεί να μην είναι και οι πλέον ενδεδειγμένες ή, ενδεχομένως, είναι και αχρείαστες - όπως π.χ. η επιθυμία του για μετονομασία της οδού Μητροπόλεως σε οδό Μητροπολίτου Προκοπίου.

  Ωστόσο τα πρώτα αυτά δείγματα είναι, αν μη τι άλλο, ενθαρρυντικά για το ποιόν του νέου Μητροπολίτη. Συνεπώς δεν μένει παρά να τον παρακολουθούμε και να αναμένουμε με ενδιαφέρον τις επόμενες κινήσεις του...

 • "Άνοιγμα" Μητρόπολης ΦΝΘ στους νέους: Κάθε αρχή και δύσκολη... 947fa496242fcb6114ad97c31ef90c63 M

  Σε μια ασυνήθιστη για τα τοπικά δεδομένα -μιας και αντίστοιχες οργανωμένες κινήσεις δεν είχαμε δει στο παρελθόν- προχώρησε το βράδυ της Παρασκευής ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στέφανος, ο οποίος άφησε την έδρα του και κατέβηκε στην πλατεία Κανάρη -στο επιβατικό λιμάνι- για να συνομιλήσει με ανθρώπους κάθε ηλικίας, αλλά κυρίως τους νέους! Μαζί του βρέθηκαν, φυσικά, και αρκετοί ιερείς που άδραξαν την ευκαιρία να δείξουν ένα διαφορετικό πρόσωπο της Εκκλησίας, πιο οικείο απέναντι στην κοινωνία, ένα πρόσωπο που κατανοεί -στο μέγιστο δυνατό βαθμό- τα προβλήματά της και τις ανησυχίες της.

  Όπως ήταν αναμενόμενο -και με δεδομένο αυτό που αναφέραμε προηγουμένως περί έλλειψης αντίστοιχων οργανωμένων κινήσεων στο παρελθόν-, η προσέλευση δεν κινήθηκε σε ιδιαίτερα μεγάλα επίπεδα, ωστόσο όπως ανέφερε και το επιτελείο του Σεβασμιώτατου "Κάθε αρχή και δύσκολη". Όσοι νέοι -κυρίως περαστικοί- συνομίλησαν με τον Μητροπολίτη, πάντως, συνάντησαν έναν ευγενικό και ομιλητικό ιερωμένο, ο οποίος και συζήτησε μαζί τους για διάφορα προβλήματα -από την ανεργία ως τον Σωκράτη και τον Πλάτωνα, ακόμα και ως...το ποδόσφαιρο (με τον ίδιο να αποκαλύπτει ότι είναι οπαδός του Ολυμπιακού!)

  Dsc 0647

  Dsc 0648

  Dsc 0649

  Dsc 0652

Winterun Poster

Nautical Club Of Kavala Logo

 44493438 1978268539139579 1920803640713412608 N

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας