Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018

Γεύμα αλληλεγγύης με σκοπό τον εξοπλισμό συστημάτων παιδικής χαράς, σε παιδικούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας

Posted On Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 10:42 Γράφτηκε από τον

Γεύμα Αλληλεγγύης παρέθεσε ο Ροταριανός Όμιλος Δυτικής Καβάλας, την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 στο Κρυονέρι Καβάλας.

Μία συντονισμένη ενέργεια ροταριανών και εθελοντών από Ζυγός και Καβάλα.

32 κυρίες και κύριοι παρασκεύασαν με μεράκι πλούσια εδέσματα και γλυκά, τα οποία παρουσίασαν σε ένα πλούσιο γκουρμέ μπουφέ. Σκοπός και στόχος της  Ροταριανής χρονιάς, ο  Εξοπλισμός με πιστοποιημένα συστήματα παιδικής χαράς για τους Παιδικούς Σταθμούς Ζυγού και Νεαπόλεως του Δήμου Καβάλας.

Οι  φιλόξενοι ιδιοκτήτες του καφέ ‘’ Επί Παντός’’ διέθεσαν τον όμορφο χώρο τους για τις ανάγκες της εκδήλωσης, ο καιρός ήταν σύμμαχος των συμμετεχόντων και όλος ο εξωτερικός χώρος γέμισε εντελώς από ευγενικές παρουσίες, μικρών και μεγάλων φίλων του Ομίλου.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης, ο Διοικητής της 2484 Ροταριανής Περιφέρειας ροτ. Θεόδωρος Ασπασίδης, η κ. Ελσα Αυλωνίτου, Δ/ντρια  Παιδικών Σταθμών του Δήμου Καβάλας, ο κ. Μάκης Παπαδόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος  του Δήμου Καβάλας και Υποψήφιος Δήμαρχος .

Το ΔΣ ευχαριστεί θερμά τους ιδιοκτήτες του καφέ για την παραχώρηση του χώρου,   το κ. Νίκο Σαρημπαλά από τη Θάσο και τον κ. Παναγιώτη Κουλακίδη,  για τη σημαντικές  ποσότητες κρεάτων που χορήγησαν για τις ανάγκες των συνταγών και τον κ. Σταύρο Σακκόπουλο ιδιοκτήτη μάρκετ στο Ζυγό καβάλας που προσέφερε τις πρώτες ύλες για όσες κυρίες θέλησαν τις χρειάστηκαν.  

Το μεγαλύτερο ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ , το κράτησε και χάρισε από την καρδιά της η Πρόεδρος του Ομίλου, Άννα Παυλίδου, στις κυρίες εκείνες που εμπνεύσθηκαν και έκαναν πράξη, την έννοια της Αλληλεγγύης!

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Ξεκινάνε επισκευές στις παιδικές χαρές Καρβάλης, Αμυγδαλεώνα και Κρηνίδων B8481c15a18d81a6d9913c8306965c55 M

  Τη σύμβαση του σημαντικού έργου για τις Παιδικές Χαρές και τα Πάρκα του Δήμου Καβάλας υπέγραψε η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018, με τον ανάδοχο που αναδείχθηκε από την διαγωνιστική διαδικασία.

  Οι παρεμβάσεις θα γίνουν στις δημοτικές κοινότητες Καρβάλης, Αμυγδαλεώνα και Κρηνίδων και περιλαμβάνουν διαμορφώσεις του περιβάλλοντα χώρου, φωτισμό και τοποθέτηση κατάλληλων παιχνιδιών, προκειμένου να δημιουργηθούν πιστοποιημένες παιδικές χαρές όπως επιτάσσει η νομοθεσία.

  Πιο συγκεκριμένα το έργο: «Επισκευές-Βελτιώσεις –Εναρμόνιση Παιδικών Χαρών και Πάρκων Δήμου Καβάλας έτους 2018» που είναι προϋπολογισμού 350.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους και από το Πράσινο Ταμείο.

  Η δέσμευση της διοίκησης στο να κατασκευάζει κάθε χρόνο σύγχρονες πιστοποιημένες παιδικές χαρές, υλοποιείται πιστά ενώ ακολουθεί και η έγκριση ένταξης στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ προμήθειας οργάνων για τις παιδικές χαρές.

  Τα χρηματοδοτούμενα όργανα προϋπολογισμού 380.000 ευρώ έχουν μελετηθεί να τοποθετηθούν στις παρακάτω περιοχές: 

  1. Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής-Τμήμα Α΄
  2. Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής-Τμήμα Β΄
  3. Εργατικές Κατοικίες Πρ. Ηλία- Οδός Πολυκράτους
  4. Συνοικία Παναγίας-Οδός Ανθεμίου
  5. Περιγιάλι-Αμ. Ερυθρού Σταυρού
  6. Οδός Μεταξά – Δημοτική Κοινότητα Ζυγού (Δημοτική Ενότητα Φιλίππων)

  Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποδομές των παραπάνω παιδικών χαρών, θα υλοποιηθούν από ξεχωριστή εργολαβία προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

 • Προεκλογικό μήνυμα Μάκη Παπαδόπουλου: "Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ξανά στον Δήμο τη χαμένη του αξιοπρέπεια" 116d898cf4f14c1af2761edf0cfdafd0 M

  Σε μια κίνηση που, υπό άλλες συνθήκες, θα την περιμέναμε λίγες εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών προχώρησε το πρωί της Τετάρτης ο επικεφαλής της παράταξης "Ο Τόπος της Ζωής μας" και υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Μάκης Παπαδόπουλος.

  Ο λόγος για την παραχώρηση μιας συνέντευξης τύπου, στη διάρκεια της οποίας ο κ. Παπαδόπουλος θέλησε να παρουσιάσει την κατάσταση που βιώνει ο δήμος Καβάλας (τόσο η ίδια η πόλη όσο και ο πρώην δήμος Φιλίππων), μέσα από μια σειρά ερωτημάτων που -σύμφωνα με τον ίδιο- "θέτουν καθημερινά οι πολίτες, με μεγάλη ανησυχία, με απογοήτευση, ακόμη και με θυμό πολλές φορές, για τη δουλειά που έχει κάνει και το αποτέλεσμα που έχει φέρει η διοίκηση του Δήμου, εδώ και 4 χρόνια."

  Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως:

  Οι πολίτες προβληματίζονται και αγανακτούν για το χάλι της κεντρικής πλατείας της Καβάλας, για την κακή κατάσταση των δρόμων και τις λακκούβες, τα χόρτα που έμειναν άκοπα για ολόκληρους μήνες και τις καμένες λάμπες που δεν αντικαθίστανται. Πρόβλεψη για νέες θέσεις στάθμευσης δεν υπάρχει.

  Οι συχνές βλάβες της ΔΕΥΑΚ έχουν καταντήσει καθημερινό πρόβλημα για ολόκληρες συνοικίες και οικισμούς, ενώ τα σοβαρά προβλήματα των βιολογικών καθαρισμών της Καβάλας και του Δάτου δεν έχουν αντιμετωπιστεί.

  Οι παιδικές χαρές παραμένουν εγκαταλειμμένες, ενώ στα δασάκια της Παναγούδας και των Πεντακοσίων οι πυροσβεστικές φωλιές είναι κατεστραμμένες.

  Οι αυτοσχέδιοι σκουπιδότοποι συνεχίζουν να «ξεφυτρώνουν» σε διάφορα σημεία της Καβάλας και των χωριών, ενώ τα ρέματα είναι γεμάτα από χόρτα και δέντρα. Η χωματερή της Καβάλας έχει ξεπεράσει εδώ και πολύ καιρό τις δυνατότητές της, χωρίς να έχουν προχωρήσει τα έργα για την επέκτασή της.

  Τα σχολικά κτίρια δεν έχουν συντηρηθεί ολοκληρωμένα εδώ και αρκετά χρόνια, οι αυλές πολλών σχολείων είναι επικίνδυνες, και φυσικά μελέτες για ανακαινίσεις σχολείων δεν έχουν γίνει.

  Οι ιδιοκτήτες στο Περιγιάλι έχουν αφεθεί στη μοίρα τους και αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρό πρόβλημα υπερχρέωσης, ενώ τα έργα υποδομής παραμένουν ένα «πολύ μακρινό όνειρο». Όσο για το ρυμοτομικό της Λεύκης καμία συζήτηση 4 χρόνια τώρα.

  Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την αξιοποίηση του ανοιχτού κολυμβητηρίου και του «Διόνυσου», την προώθηση της απαλλοτρίωσης του Παγοποιείου, όπως δεν υπάρχει για την Ακτή Καλαμίτσας, τις καπναποθήκες, το στρατόπεδο Ασημακόπουλου, το Κάτω Νοσοκομείο, το παλιό Πρωτοδικείο, το παλιό Φρουραρχείο, ειδικά τώρα που περνάνε στο ΤΑΙΠΕΔ.

  Ακόμη και έργα που ξεκίνησαν από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου (π.χ. της Μεγάλης Λέσχης) δεν λένε να τελειώσουν, όπως δεν λένε να κλείσουν οι τρύπες της στέγης του κλειστού Κολυμβητηρίου…

  Ούτε λόγος βέβαια για σχέδιο ενίσχυσης της Δημοτικής Αγοράς που παραπαίει με τα περισσότερα καταστήματα σήμερα κλειστά. Όπως επίσης ούτε λόγος για μία μεγάλη εκδήλωση σε περίοδο εκτός της θερινής τουριστικής σεζόν.

  Τα αδέσποτα έχουν αφεθεί στην τύχη τους και στις φιλότιμες προσπάθειες των φιλόζωων, ενώ 4 χρόνια τώρα δεν υπάρχει καμία πρόταση για νέο καταφύγιο ζώων συντροφιάς.

  Όσο για τη δημοτική ενότητα Φιλίππων, αυτή είναι «δεύτερης κατηγορίας» περιοχή για τη διοίκηση του Δήμου. Ούτε το έργο ύδρευσης προχωράει ούτε το Μνημείο ΟΥΝΕΣΚΟ των Φιλίππων αξιοποιείται.

  Και δεν είναι μόνο αυτά. Δυστυχώς, ο κατάλογος είναι ατελείωτος.

  Όπως ατελείωτες είναι και οι δικαιολογίες: δεν έχουμε λεφτά, δεν έχουμε προσωπικό. Φταίνε οι άλλοι.

  Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η διοίκηση του Δήμου είχε ΧΡΟΝΟ – ΧΡΗΜΑ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ – ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ – ΣΤΗΡΙΞΗ για να παρουσιάσει σημαντικό έργο. Δεν τα αξιοποίησε, σε έναν Δήμο με πλούσιους πόρους, με φυσική ομορφιά, με σημαντική γεωπολιτική θέση, με παγκόσμια αναγνωρισμένη ιστορία και πολιτισμό.

   

  Είχε ΧΡΟΝΟ, γιατί είχε μπροστά της θητεία 5 ολόκληρων χρόνων για να υλοποιήσει σημαντικές παρεμβάσεις. Μεγαλύτερη θητεία από οποιονδήποτε άλλον Δήμαρχο. Και έχει συμπληρώσει ήδη μία πλήρη τετραετία.

  Είχε ΧΡΗΜΑ, γιατί βρήκε αναξιοποίητα μερικά εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο του Δήμου. Είχε επίσης να διαχειριστεί τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ που άρχισαν να ανοίγουν στην αρχή της θητείας της.

  Είχε και έχει ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ (ασχέτως τι λέει), αλλά το διαχειρίζεται με εντελώς λάθος τρόπο. Ο Δήμος έχει έμπειρο προσωπικό και έναν σημαντικό προϋπολογισμό, για να υλοποιήσει με σχετική άνεση ένα θετικό πρόγραμμα δράσεων.

  Δεν είναι δυνατόν μέσα στο καλοκαίρι, η υπηρεσία καθαριότητας να έχει περίπου 160 άτομα προσωπικό και αρκετοί από αυτούς να είναι σε άλλες υπηρεσίες, οι υπόλοιποι να ασχολούνται με τις εκδηλώσεις, τις καρέκλες και τις εξέδρες και να χόρτα να γίνονται «ζούγκλα»!

  Είχε και έχει ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ, γιατί υπήρξαν και υπάρχουν χρήματα για αναγκαίες υποδομές, τόσο από το πρόγραμμα της Περιφέρειας όσο και από τα προγράμματα των Υπουργείων. Επίσης, υπήρξε η δυνατότητα να αποκτήσει ανενεργά ακίνητα και οικόπεδα από το κράτος. 

  Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, το πρόγραμμα χρηματοδότησης της Περιφέρειας έχει περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ αδιάθετα για έργα σε Δήμους και η Δημοτική Αρχή δεν τα αξιοποιεί. Γιατί; Γιατί 4 χρόνια αντί να ωριμάζει μελέτες και να βρίσκει χρηματοδότηση για έργα που θα ωφελούσαν την καθημερινότητα των δημοτών, σκορπά τα χρήματα των Καβαλιωτών σε άσκοπες εκδηλώσεις και ταξίδια χωρίς αποτέλεσμα.

  Η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, από εκεί που έπαιρνε 100.000 ευρώ το χρόνο από τον Δήμο, έφτασε να λαμβάνει κάθε χρόνο από τον Δήμο 1,5 εκατομμύριο ευρώ για να υλοποιεί εκδηλώσεις!

  Από την άλλη, κάποιοι Δήμοι τα κατάφεραν και αξιοποίησαν ευκαιρίες:

  • ο δήμος Παγγαίου απέκτησε τη Λέσχη Αξιωματικών Ελευθερούπολης
  • ο δήμος Νέστου απέκτησε το παλιό Ειρηνοδικείο Χρυσούπολης
  • ο δήμος Αλεξανδρούπολης απέκτησε τμήμα της λιμενικής ζώνης από τον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης και έχει ξεκινήσει εργασίες στο παλιό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
  • ο δήμος Κοζάνης υπέβαλε master plan (με βάση τον Ν.4407/2016) για την απόκτηση του στρατοπέδου Μακεδονομάχων και είναι σε φάση έγκρισης
  • το Επιμελητήριο Σερρών υπέβαλε master plan για την απόκτηση του στρατοπέδου Κολοκοτρώνη και ήδη βρίσκεται στην τελική φάση έγκρισης της παραχώρησης
  • με το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την επανάχρηση ανενεργών ακινήτων, ο δήμος Ρόδου απέκτησε κατά παραχώρηση το παλιό Νοσοκομείο Ρόδου (που ήταν εξ ολοκλήρου δημόσιο)
  • οι δήμοι Στυλίδας, Νεμέας, Μεσσήνης ενέταξαν εγκαταλειμμένα κτίρια της βιομηχανικής τους κληρονομιάς. 

  Εμείς φυσικά δεν καταθέσαμε καμία πρόταση, δεν αξιοποιήσαμε κανένα νόμο, δεν δείξαμε κανένα ενδιαφέρον για κανένα ακίνητο ούτε δικό μας ούτε από όσα διεκδικούμε εδώ και δεκαετίες. Το αντίθετο, τα βλέπουμε να χάνονται το ένα μετά το άλλο…

  Η κ. Τσανάκα ως νέα Δήμαρχος, γιατρός, με επικοινωνιακό χαρακτήρα, είχε ευρύτατη αποδοχή, συμπάθεια, πίστωση χρόνου, ανοιχτές πόρτες παντού και περιορισμένη κριτική.

   

  Τι κατάφερε; 4 χρόνια χαμένα για την Καβάλα που κινδυνεύουν να γίνουν πέντε…

  1. Εδώ και 4 χρόνια, σημαντικά έργα υποδομής δεν έχουν ενταχθεί σε προγράμματα της Περιφέρειας και των Υπουργείων, για παράδειγμα:
  • ανακαίνιση σχολικών κτιρίων που έχουν σοβαρά προβλήματα (όπως 2ο Λύκειο – 7ο Γυμνάσιο, Γυμνάσιο – Λύκειο Κρηνίδων)
  • βιολογικοί σταθμοί ΔΕΥΑΚ και έργο ύδρευσης σε Φιλίππους
  • Περιμετρική
  1. Χάθηκαν προγράμματα χρηματοδότησης:
  • για τη δομή σίτισης απόρων της Μητρόπολης
  • για έργα ύδρευσης
  • για ανακαινίσεις σχολικών κτιρίων
  • για αντικατάσταση λαμπτήρων
  • για επανάχρηση ανενεργών δημοτικών ακινήτων
  • για κατασκευή κυνοκομείου
  • ακόμη και για την ωρίμανση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων κόντεψε να χάσει τις προθεσμίες, την ίδια στιγμή που ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει λάβει το «πράσινο φως» να προχωρήσει στην κατασκευή της δικής του ΜΕΑ
  1. Η διοίκηση του Δήμου δεν έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου ή των ακινήτων που διεκδικεί από το Δημόσιο. Σε αυτές τις εγκαταλειμμένες υποδομές, ο Δήμος θα μπορούσε να συμπράξει με ιδιώτες και να αναπτύξει δραστηριότητες που θα φέρουν νέα έσοδα και νέες θέσεις εργασίας για τους Καβαλιώτες.
  1. Καμία εξέλιξη δεν υπάρχει για τον νέο κλειστό αθλητικό χώρο στο Περιγιάλι (που είχε ανακοινωθεί από τη Δημοτική Αρχή).
  1. Καμία πρωτοβουλία για τους νέους
  1. Καμία οργανωμένη προσπάθεια αναβάθμισης της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας
  1. Καμία πρωτοβουλία για τους κοινωνικά αδύναμους: οι παροχές είναι αναξιοπρεπείς για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

  Δυστυχώς, η διοίκηση του Δήμου:

  • έχασε την αποδοχή και την εμπιστοσύνη των Καβαλιωτών.
  • υποβάθμισε την αξιοπιστία και το κύρος του Δήμου σε κέντρα λήψης αποφάσεων εκτός Καβάλας.
  • συγκρούστηκε (αντί να συνεργαστεί) με άλλους θεσμικούς φορείς (Οργανισμός Λιμένα, Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ακόμη και με την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας).
  • υποβάθμισε τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου:
  • κάνοντας συνεχώς αλλαγές σε Αντιδημάρχους και Προέδρους Νομικών Προσώπων.
  • μετακινώντας ικανό προσωπικό από κρίσιμες θέσεις, χωρίς να ενδιαφέρεται για τις συνέπειες στους πολίτες (η απομάκρυνση του εξειδικευμένου προσωπικού του αντλιοστασίου στα Αμισιανά στοίχησε στη συνοικία της Νεάπολης το καλοκαίρι του 2017 24 ώρες χωρίς νερό!).
  • αδιαφορώντας για τη σοβαρή έλλειψη προσωπικού στην Πολεοδομία, δημιουργώντας προβλήματα και καθυστερήσεις στην έκδοση αδειών.

  Ποια είναι η εξήγηση για όλα αυτά;

  Δυστυχώς για την Καβάλα και τους Φιλίππους, η διοίκηση του Δήμου δεν έχει ΟΡΑΜΑ και ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ για τον τόπο. Δεν αντιλαμβάνεται (και δεν ενδιαφέρεται να αντιληφθεί) την ευθύνη που έχει απέναντι στους δημότες και την καθημερινότητά τους.

  Αποδεικνύεται ότι έχει περιορισμένη ικανότητα διαχείρισης, οργάνωσης και προγραμματισμού τόσο για τα μικρά όσο και για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους δημότες. Και φυσικά περιορισμένη αποτελεσματικότητα.

  Όλες αυτές οι αδυναμίες διογκώνονται, γιατί εδώ και 4 χρόνια η Δημοτική Αρχή επιλέγει απροκάλυπτα να κάνει δουλειές χωρίς αξιοκρατικές επιλογές, μόνο με τα «δικά της παιδιά», τους «κολλητούς» και τους συγγενείς!

  Αυτό έμαθε από τις εποχές του παλαιοκομματισμού, αυτό κάνει, πιστεύοντας ότι έτσι θα επανεκλεγεί.

  Έτσι όμως ο Δήμος καταλήγει να ξοδεύει περισσότερα χρήματα από όσα θα χρειαζόταν, μέσω απευθείας αναθέσεων και διαγωνισμών χωρίς μεγάλες εκπτώσεις! Και δουλειά να μην κάνει.

  Έφτασε στο σημείο η Δήμαρχος να «καταπατήσει» τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για την όδευση του αγωγού ΤΑΡ, και να κάνει το ΟΧΙ - ΝΑΙ, κάνοντας κρυφές συμφωνίες πίσω από την πλάτη του Δημοτικού Συμβουλίου και των δημοτών.

  Έφτασε ακόμη στο σημείο το Γραφείο Δημάρχου να μοιράζει αδιακρίτως προσκλήσεις για το Φεστιβάλ Φιλίππων και να διασυρόμαστε ως Δήμος από γνωστούς καλλιτέχνες.

  Εδώ και 4 χρόνια, η δική μας παράταξη Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ αναδεικνύουμε ασταμάτητα τα καθημερινά προβλήματα των δημοτών.

  Μέσα από τις 300 περίπου ανακοινώσεις που έχουμε κάνει, τις συνεντεύξεις τύπου, τις θεματικές εκδηλώσεις και ημερίδες που διοργανώσαμε για κεντρικά ζητήματα του τόπου, τις συνεχείς παρεμβάσεις μας μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, έχουμε καταθέσει προτάσεις και λύσεις για όλα τα βασικά θέματα του Δήμου.

  Σε μείζονα ζητήματα που απασχόλησαν την τοπική κοινωνία ασκήσαμε πίεση στη διοίκηση του Δήμου (όχι πάντα με αποτέλεσμα), ώστε:

  • να βάλει στην ατζέντα του τα αναπτυξιακά θέματα του τόπου και τις αντίστοιχες υποδομές (Ε61, σιδηροδρομική σύνδεση, Περιμετρική, αξιοποίηση λιμανιών και αεροδρομίου – η Καβάλα κόμβος συνδυασμένων μεταφορών).
  • να αξιοποιήσει την ακίνητη περιουσία του αλλά και τα ακίνητα που διεκδικεί, με σκοπό να προσελκύσει επενδύσεις, να κερδίσει νέα έσοδα και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας για τους Καβαλιώτες.
  • να δώσει κίνητρα στις τοπικές επιχειρήσεις, μειώνοντας τα δημοτικά τέλη, και να μην επιβάλλει άδικα πρόστιμα στους επαγγελματίες.
  • να καταρτίσει master plan για το στρατόπεδο Ασημακόπουλου με βάση τον νόμο 4407/ 2016.
  • να δώσει βάρος στα ψηφιακά μέσα τουριστικής προβολής και να αυξήσει τον προϋπολογισμό για αυτά.
  • να κάνει ετήσιο προγραμματισμό εκδηλώσεων (σε συνεργασία με τους συλλόγους και τους φορείς) και να συνδέσει τις μεγάλες εκδηλώσεις του Δήμου με την προσέλκυση επισκεπτών.
  • να αξιοποιήσει το Μνημείο ΟΥΝΕΣΚΟ των Φιλίππων με ειδικό σχέδιο δράσης.
  • να ασχοληθεί με δράσεις κοινωνικής στήριξης που αγνοούσε παντελώς (το επίδομα επανασύνδεσης ρεύματος σε άπορα νοικοκυριά εμείς το επισημάναμε στη Δήμαρχο) και να αυξήσει τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
  • να σταματήσει να κάνει ρουσφέτια με τα δίμηνα.

  Αρκετές φορές αναγκάσαμε τη Δημοτική Αρχή να παρέμβει γρήγορα για να αποκαταστήσει προβλήματα με βλάβες, λακκούβες, σκουπίδια, χόρτα και άλλα.

  Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα αποτρέψαμε τα χειρότερα: ήμασταν η μόνη παράταξη που αναδείξαμε το πρόβλημα στη λειτουργία των βιολογικών σταθμών της ΔΕΥΑΚ σε Καβάλα και Δάτο, όταν η διοίκηση του Δήμου «σφύριζε αδιάφορα» και συγκάλυπτε τα προβλήματα.

  Ναι, ήμασταν και είμαστε αυστηροί στην κριτική μας, γιατί η Δήμαρχος Καβάλας έχει πάρει «πολύ χαλαρά» τον ρόλο της και δεν αντιλαμβάνεται την ευθύνη που έχει απέναντι στους πολίτες. Δεν μπορούμε να μην είμαστε αυστηροί:

  • όταν η Καβάλα χάνει ακίνητα και υποδομές, όταν άλλοι δήμοι κερδίζουν.
  • όταν οι κάτοικοι του Περιγιαλίου κινδυνεύουν να χρεωκοπήσουν, επειδή η διοίκηση του Δήμου δεν τους προστάτεψε.
  • Όταν οι γονείς τρέχουν τα παιδιά τους στο νοσοκομείο με σοβαρούς τραυματισμούς, επειδή η διοίκηση του Δήμου δεν θεωρεί προτεραιότητα να φτιάξει τις αυλές των δημοτικών σχολείων.

  Δώσαμε νόημα και οντότητα στην έννοια της αντιπολίτευσης.

  Τώρα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε νόημα και στην έννοια της διοίκησης.

  Η Δήμαρχος Καβάλας έχει κάνει τις επιλογές της. Ό,τι ήταν να κάνει στη θητεία της, το έκανε.

  Ο απολογισμός για την αιρετή διοίκηση του Δήμου είναι εξαιρετικά αρνητικός. Η Καβάλα δεν έμεινε απλώς στάσιμη, αλλά υποβαθμίστηκε, έχασε κύρος και αξιοπιστία.

  Στους λίγους μήνες που της απομένουν να ολοκληρώσει τη θητεία της ζητάμε από τη Δήμαρχο Καβάλας να μην χάσει περισσότερα από αυτά που έχασε μέχρι σήμερα.

  Εμείς είμαστε εδώ και διεκδικούμε τη διοίκηση του Δήμου, για να δουλέψουμε με όλους τους φορείς του τόπου και τους δημότες, χωρίς κανέναν αποκλεισμό, για να αλλάξουμε τον τόπο μας, να κάνουμε την Καβάλα πιο όμορφη και λαμπερή.

  Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ξανά στον Δήμο τη χαμένη του αξιοπρέπεια.

 • Σύλλογος Περιγιαλίου κατά δήμου Καβάλας: "Είμαστε μόνοι μας - Οι ελπίδες μας στην αντιπολίτευση" 7d57292db66657e78faa301e92b774e2 M

  Παράπονα σε βάρος του δήμου Καβάλας εξέφρασε ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Περιγιαλίου "Άγιος Τρύφων", σε μια ανακοίνωση με την οποία μιλάει για αδιαφορία από μέρους της διοίκησης του δήμου, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα να διαμορφωθεί μια πραγματικά τραγική κατάσταση.

  Σχόλιο γράφοντος: Μαθαίνουμε ότι η ανακοίνωση αυτή εστάλη και στα τοπικά ΜΜΕ. Μην ρωτάτε ποια...είμαστε βέβαιοι πως καταλάβατε ότι εστάλη μόνο στις εφημερίδες και στους τηλεοπτικούς σταθμούς (εμείς τη βρήκαμε στη σελίδα του συλλόγου στο Facebook)...

  Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

  Στις 27-08-2018 ο Σύλλογός μας εξέδωσε ένα δελτίο τύπου-πρόσκληση, με το οποίο αφενός μεν αναφερόμασταν στην τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή του Περιγιαλίου, κυρίως λόγω της αδιαφορίας της διοίκησης του Δήμου Καβάλας,  αφετέρου δε, ζητούσαμε από την Δήμαρχο Καβάλας, κα. Τσανάκα “να ορίσει μέσα στο εύλογο χρονικό διάστημα του ενός μήνα, τον ακριβή χρόνο και τον τόπο όπου θα ενημερώσει κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη για το σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής του Περιγιαλίου”.

  Από τότε μέχρι και την στιγμή που συντάσσουμε το εν λόγω δελτίο τύπου, δεν άλλαξε τίποτα. Η περιοχή του Περιγιαλίου παραμένει μακράν η πιο υποβαθμισμένη περιοχή της Καβάλας και κανείς αρμόδιος δεν έχει αρνηθεί πως τα χρηματικά εντάλματα πλήρωμής θα βεβαιωθούν στην Εφορία και πως όσοι είναι ιδιοκτήτες γης στο Περιγιάλι θα κληθούν να πληρώσουν δυσβάσταχτα ποσά.

  Το μόνο που είναι πλεόν ξεκάθαρο είναι πως είμαστε μόνοι μας.

  Η Δήμαρχος Καβάλας, κα. Τσανάκα ενώ είχε κάθε ευκαιρία και δυνατότητα να παρουσιάσει σε δημόσια εκδήλωση το σχέδιο της για την ανάπτυξη της περιοχής του Περιγιαλίου, επέλεξε να μην κάνει τίποτα, αδιαφορώντας πλήρως για τις αγωνίες μας και τους κόπους μας.

  Περίπου 10.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, τα χρήματα και την γη των οποίων θα διαχειριστεί ο Δήμος Καβάλας, αν ένα πράγμα δεν αξίζουν, αυτό είναι η αδιαφορία.

  Πλέον εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Καβάλας.

  Καλούμε, λοιπόν, ΟΛΕΣ τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να συνδράμουν στην προσπάθεια μας και να συνεργαστούν, όπως έχουν κάνει ήδη για το θέμα του ΤΑP, ώστε να μην γίνουν άλλα λάθη με το Περιγιάλι.

  Ζητούμε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να θέσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο τα εξής ερωτήματα:

  - Υπάρχει σχέδιο δράσης του Δήμου Καβάλας, αναφορικά με τα έργα ανάπλασης και υποδομής;

  - Αν ναι:

  α)   είναι επικαιροποιημένο;

  β)   μπορεί να παρουσιαστεί δημόσια;

  γ) πόσα και ποιά έργα έχουν ξεκινήσει ή έχουν ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης;

  Αν όχι:

  α) Γιατί 5 χρόνια μετά την κύρωση της πράξης εφαρμογής δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο;

  Πόσα χρήματα έχουν συγκεντρωθεί από τις εισφορές των ιδιοκτητών;

  - Πόσοι ιδιοκτήτες έχουν λάβει τις ειδοποιήσεις πληρωμής;

  - Για αυτούς που δεν τα έχουν λάβει, ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί;

  - Για αυτούς που τα έχουν λάβει, σε πόσο καιρό θα βεβαιωθούν στην Εφορία;

  Τα γραφεία του Συλλόγου μας είναι πάντα ανοικτά για όλους και κυρίως για αυτούς που δεν υπόσχονται αλλά πράττουν.

Afisa 2o Syn Pag F

Website Banner

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας