Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018

Καλή σχολική χρονιά! - Έγινε ο αγιασμός των σχολείων (βίντεο) Κύριο

Posted On Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 12:59 Γράφτηκε από τον

Ξεκίνημα σήμερα για τη νέα σχολική χρονιά, και το κουδούνι χτύπησε από νωρίς σε όλα τα δημοτικά σχολεία, τα γυμνάσια και τα λύκεια του νομού Καβάλας. Εκατοντάδες μαθητές όλων των ηλικιών προσήλθαν στα σχολεία τους για να παρακολουθήσουν τον καθιερωμένο αγιασμό και να παραλάβουν τα πρώτα τους σχολικά βιβλία εν όψει της νέας σαιζόν.

Η κάμερα του Kavala Portal βρέθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας (στη συνοικία της Αγίας Βαρβάρας), ένα από τα ιστορικότερα σχολεία της πόλης -το οποίο και μας ξύπνησε εξαιρετικά όμορφες αναμνήσεις, μιας και στο παρελθόν και εμείς φοιτήσαμε στο εν λόγω σχολείο. Φέτος οι μαθητές του σχολείου είναι 174 -5 περισσότεροι σε σχέση με πέρσι, κάτι ωστόσο που δεν απέτρεψε τον εφημέριο της ενορίας Αγίας Βαρβάρας από το να μιλήσει για τη μείωση των μαθητών από χρόνο σε χρόνο λόγω του δημογραφικού προβλήματος.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Διευθυντής Α'βάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας: Για πρώτη φορά χωρίς κενά ξεκινάει η σχολική χρονιά (βίντεο) 9ee7167b205eeb7bcac7ad4eddfeb15e M

  Το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά χτυπάει το πρωί της Τρίτης, και η Διεύθυνση Α'βάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας εμφανίζεται ιδιαίτερα ικανοποιημένη από το γεγονός ότι, μετά από πολλά χρόνια -έστω και μέσω ανακατατάξεων σε τμήματα και μειώσεων των μαθητών- τα δημοτικά σχολεία θα ανοίξουν χωρίς κενά σε δασκάλους και νηπιαγωγούς (εκκρεμούν, βέβαια, κάποιες κενές θέσεις σε ειδικότητες). Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας Κώστας Μπαντίκος στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας -στη διάρκεια της οποίας έδωσε έμφαση στο ότι κενά δεν υπάρχουν ούτε στη Θάσο, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

  Ενδιαφέρον παρουσιάζουν, επίσης, τα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Μπαντίκος για την αναλογία των μαθητών στα τμήματα των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων του νομού, καθώς και η δήλωσή του ότι ο αγιασμός στο 12ο Δημοτικό Σχολείο θα πραγματοποιηθεί κανονικά, και από την επόμενη ημέρα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου.

 • Μάκης Παπαδόπουλος: "Καλή σχολική χρονιά σε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές-μαθήτριες!" 35101d240ec36d85191717a01ddd0984 M

  Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους/τις εκπαιδευτικούς, στους γονείς και φυσικά στους μαθητές και τις μαθήτριες καλή σχολική χρονιά!

  Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων μας επιτελούν ένα πολύ σημαντικό έργο που αφορά στη διάπλαση της προσωπικότητας των παιδιών μας, αλλά και την ανάπτυξη των γνώσεών τους, πολλές φορές κάτω από δύσκολες συνθήκες κυρίως υλικοτεχνικά.

  Η διοίκηση της κ. Τσανάκα έχει εγκαταλείψει τα σχολεία από την αρχή της θητείας της. Εδώ και 4 χρόνια, τα σχολεία ξεκινάνε με πολλαπλά προβλήματα στη συντήρηση των κτιρίων. Η διοίκηση του Δήμου δεν κάνει τις απαραίτητες εργασίες μέσα στο καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να τρέχουν την τελευταία στιγμή και να κάνουν “μπαλώματα”, σε όσα βέβαια προλαβαίνουν να κάνουν.

  Η συντήρηση των σχολικών κτιρίων και των αυλών πρέπει να γίνεται στη διάρκεια των θερινών διακοπών. Θέλει όμως καλό προγραμματισμό, κάτι άγνωστο για την κ. Τσανάκα… Ο σωστός και έγκαιρος προγραμματισμός στις συντηρήσεις των σχολείων και των αυλών είναι για μένα ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ.

  Επίσης, χρειάζεται αύξηση της επιχορήγησης των σχολείων από τον Δήμο μέσω των Ενιαίων Σχολικών Επιτροπών. Δεν είναι δυνατόν η κ. Τσανάκα να δίνει στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ 1,5 εκατομμύριο ευρώ (!!!) ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ για πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις και να “καταδικάζει σε φτώχεια” δασκάλους και μαθητές δίνοντας “ψίχουλα” για να βγάλουν την χρονιά. Η αύξηση της επιχορήγησης στα σχολεία είναι για μένα ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ.

  Έπειτα, τα σχολεία πρέπει να έχουν μεγαλύτερη αυτονομία στο να αποφασίζουν την προμήθεια υλικών που έχουν ανάγκη. Όχι να αποφασίζει ο Δήμος και να καταλήγει να αγοράζει υλικά που δεν είναι χρήσιμα για τα σχολεία ή σε ποσότητες που δεν χρειάζονται.

  Όπως και να ‘χει όμως, η διοίκηση του Δήμου οφείλει να διαχειρίζεται με ΧΡΗΣΤΟ ΤΡΟΠΟ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ τις δαπάνες, από τη διενέργεια των διαγωνισμών μέχρι την προμήθεια των υλικών. Η μέχρι τώρα κατάσταση δεν είναι η καλύτερη. Η διαφάνεια στις δαπάνες είναι για μένα ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ.

  Τέλος, ειδική προτεραιότητα για τον Δήμο πρέπει να είναι η ωρίμανση έργων για νέα σχολικά κτίρια για σχολεία που στεγάζονται σε παλιές και προβληματικές κτιριακές εγκαταστάσεις. Για παράδειγμα, 4 χρόνια πέρασαν και η διοίκηση του Δήμου δεν κατάφερε ακόμη να ετοιμάσει πρόταση για το κτίριο του Γυμνασίου – Λυκείου Κρηνίδων ή το κτίριο του 5ου – 6ου νηπιαγωγείου, για να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ. Η κατάρτιση μελετών για νέες σχολικές μονάδες είναι για μένα ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ.

  Και πάλι, εύχομαι σε όλες και όλους καλή σχολική χρονιά!

 • Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καβάλας για τη νέα σχολική χρονιά E02f3e899894d65165dee711d6f9050f M

  Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Καβάλας, συγχαίρει τους επιτυχόντες των Πανελληνίων Εξετάσεων. Χαιρετίζει όλους τους μαθητές που αποφοίτησαν από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και υπογραμμίζει ότι στη ζωή σημασία έχει πάντοτε η προσπάθεια, καθώς οι ευκαιρίες δε σταματούν να υπάρχουν.

  Ως γονείς είμαστε πάντα δίπλα στα παιδιά και στις επιλογές τους.

  Εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς ευχόμαστε σε όλους, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς καλή δύναμη!

  Ένα μικρό παιδί που ξεκινάει τώρα το σχολείο, σε αυτό το όμορφο ταξίδι της γνώσης και της ζωής, θέλουμε να έχει την καλύτερη δυνατή πορεία.

  Για το σκοπό αυτό οι Σύλλογοι Γονέων και η Ένωση Συλλόγων Γονέων, θα είναι συμπαραστάτες στο δύσκολο έργο των δασκάλων, προσπαθώντας να λύσουμε από κοινού οποιοδήποτε πρόβλημα ανακύψει.

  Καλή σχολική χρονιά σε όλους!

  Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων

Diethnestournouabasketamea18

37863581 1593331317445725 6106777371254194176 N

33988285 262638620975627 6779251825401921536 N

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας