Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018

Καλή σχολική χρονιά! - Έγινε ο αγιασμός των σχολείων (βίντεο) Κύριο

Posted On Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 12:59 Γράφτηκε από τον

Ξεκίνημα σήμερα για τη νέα σχολική χρονιά, και το κουδούνι χτύπησε από νωρίς σε όλα τα δημοτικά σχολεία, τα γυμνάσια και τα λύκεια του νομού Καβάλας. Εκατοντάδες μαθητές όλων των ηλικιών προσήλθαν στα σχολεία τους για να παρακολουθήσουν τον καθιερωμένο αγιασμό και να παραλάβουν τα πρώτα τους σχολικά βιβλία εν όψει της νέας σαιζόν.

Η κάμερα του Kavala Portal βρέθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας (στη συνοικία της Αγίας Βαρβάρας), ένα από τα ιστορικότερα σχολεία της πόλης -το οποίο και μας ξύπνησε εξαιρετικά όμορφες αναμνήσεις, μιας και στο παρελθόν και εμείς φοιτήσαμε στο εν λόγω σχολείο. Φέτος οι μαθητές του σχολείου είναι 174 -5 περισσότεροι σε σχέση με πέρσι, κάτι ωστόσο που δεν απέτρεψε τον εφημέριο της ενορίας Αγίας Βαρβάρας από το να μιλήσει για τη μείωση των μαθητών από χρόνο σε χρόνο λόγω του δημογραφικού προβλήματος.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Την Τρίτη ξεκινάνε τα σχολικά γεύματα στο δήμο Καβάλας D45f4bc9474f52c4da7286af1b2880f5 M

  Μπορεί η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, με ανάρτηση στη σελίδα της στο Facebook, να προανήγγειλε ότι σήμερα Δευτέρα 5 Νοεμβρίου επρόκειτο να ξεκινήσει η διανομή των σχολικών γευμάτων σε 763 σχολεία σε ολόκληρη την Επικράτεια (και την Πέμππτη σε άλλα 68), ωστόσο -όπως επιβεβαίωσε, με δηλώσεις του στο Kavala Portal ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας Κώστας Μπαντίκος- οι μαθητές των 12 δημοτικών σχολείων του δήμου Καβάλας που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα (1ο Ειδικό, 2ο, 5ο, 7ο, 19ο και 22ο Δημοτικό Καβάλας, Δ.Σ. Ζυγού, Δ.Σ. Αμυγδαλεώνα, 1ο και 2ο Δ.Σ. Κρηνίδων, Δ.Σ. Νέας Καρβάλης, Δ.Σ. Φιλίππων) θα αρχίσουν να λαμβάνουν σχολικά γεύματα από την Τρίτη 6 Νοεμβρίου.

 • Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας: Τριανταφυλλίδης, επισκευές και επισκέψεις πολιτικών στα σχολεία, κεντρική πλατεία A4141f10e919c675a6276bf2456f4335 M

  Χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον -άλλωστε αυτό προέδιδε και η θεματολογία του- διεξήχθη το βράδυ της Δευτέρας η 24η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Μια συνεδρίαση στη διάρκεια της οποίας η συζήτηση στράφηκε -μεταξύ άλλων- στα ακίνητα που φέρονται να πέρασαν στο Υπερταμείο (με τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα -έπειτα και από τη συνάντηση που είχε με την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου, με την τελευταία να δηλώνει ότι "κανένα ακίνητο δεν έχει μεταφερθεί στο Υπερταμείο. Είναι απλώς μια λίστα από την οποία θα εξεταστεί ποια από αυτά θα περάσουν"- να τονίζει ότι σύντομα θα συγκληθεί σύσκεψη με τους 4 βουλευτές του νομού), στην κεντρική πλατεία και στην προσφυγή της δημοτικής αρχής στην εισαγγελία (με την κ. Τσανάκα να τονίζει πως "έχει βρεθεί μια κατασκευαστική εταιρεία που προτίθεται να αναλάβει την επισκευή ενός μέρους του συντριβανιού -φυσικά με μικρότερο κόστος από τις 100.000 € που είχαμε αρχικά εκτιμήσει. Σκεφτόμαστε, λοιπόν, να αναβαθμίσουμε αυτό το μέρος και το υπόλοιπο να το επιχωματώσουμε για να φυτέψουμε λουλούδια") και στις σχολικές καθαρίστριες (καθώς μετά από παράπονα του Λεωνίδα Παππά ότι δεν γίνονται προσλήψεις λόγω οικονομικών κριτηρίων, η κ. Τσανάκα απάντησε πως "το μεγαλύτερο κριτήριο είναι το κοινωνικό").

  Τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση, πάντως, ήταν τα εξής:

  - η παραπομπή του δημοτικού συμβούλου της συμπολίτευσης Χάρη Τριανταφυλλίδη στο πειθαρχικό συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, διότι ενώ είχε εφημερία έδωσε το παρόν σε 2 συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Στο θέμα αυτό τοποθετήθηκε, μεταξύ άλλων, ο Βαγγέλης Παππάς -ο οποίος υπογράμμισε πως "όταν έχουμε συνεδρίαση τα κανονίζουμε με τον Μανώλη Κελαϊδάκη ούτως ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε το παρόν -είτε εγώ είτε αυτός-. Δεν συμφωνώ με την αντίδραση του κ. Τριανταφυλλίδη"- ενώ o Χ. Τριανταφυλλίδης υπεραμύνθηκε της θέσης του, τονίζοντας ότι "ο πρόεδρος του ΔΣ χορηγεί, σε αυτές τις περιπτώσεις, βεβαίωση συμμετοχής στις συνεδριάσεις -είτε του ΔΣ είτε των επιτροπών στις οποίες παίρνω μέρος". Η συζήτηση θα συνεχιστεί σε επόμενη συνεδρίαση, οπότε και θα παρουσιαστεί ενώπιον του σώματος το πλήρες κείμενο της παραπομπής Τριανταφυλλίδη.

  - η πρόσφατη επίσκεψη του Μάκη Παπαδόπουλου σε σχολικές μονάδες και οι καταγγελίες της δημοτικής αρχής ότι ο επιεφακλής του "Τόπου της Ζωής μας" όχι μόνο μπήκε σε αίθουσες διδασκαλίας για να μιλήσει σε μαθητές αλλά αρνιόταν να αποχωρήσει από αυτές ακόμα και μετά από την προτροπή των διδασκόντων. Ο κ. Παπαδόπουλος αρνήθηκε τις κατηγορίες , αποκαλώντας τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Γραμμένο "ψεύτη" και απαντώντας ότι το μόνο που έκανε ήταν να δει την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τα σχολικά κτίρια και το ότι επισκευές είχαν γίνει. Στο σημείο αυτό αντέδρασε ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέτρος Πετρόπουλος, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στις εργασίες που έχουν γίνει σε γυμνάσια και λύκεια του δήμου, ενώ αντίστοιχη παρέμβαση έκανε και ο -καταγόμενος από τις Κρηνίδες-αντιδήμαρχος Οικονομικών Ηλίας Καλανταρίδης για το κτίριο στο οποίο στεγάζονται το γυμνάσιο και το λύκειο κρηνίδων

 • Παρεμβάσεων συνέχεια στα σχολικά κτίρια του δήμου Καβάλας 18f70f32353042ec87302d575ec82131 M

  Από το δήμο Καβάλας εξεδόθη η παρακάτω ανακοίνωση:

  Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό για 4η συνεχόμενη χρονιά τις καίριες και ουσιαστικές παρεμβάσεις βελτίωσης των κτιριακών δομών στις σχολικές εγκαταστάσεις του.

  Μόνο για το έτος 2018 έχουν εκτελεστεί και βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες σε 24 σχολεία συνολικής δαπάνης ύψους 1.300.000€ .

  Αξίζει να σημειωθεί πως πέραν των ως άνω χρημάτων, έχουν γίνει και γίνονται παρεμβάσεις και έργα και από το τμήμα συντηρήσεων του Δήμου Καβάλας σε άλλα 3 σχολεία. 

  Ειδικότερα:

  1) 24ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας: Μόνωση δώματος

  2) 2ο Γυμνάσιο Καβάλας: 

  α. Μόνωση δώματος

  β. Καθαιρέσεις επιχρισμάτων και κατασκευή νέων σε αίθουσες

  3) 5ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας:

  α. Καθαίρεση μονωτικών πλακών

  β. Μόνωση δώματος

  γ. Μόνωση, γυψοσανίδες και χρωματισμοί αιθουσών

  4) 4ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας: Καθαιρέσεις επιχρισμάτων, κατασκευή νέων και χρωματισμοί αυτών 

  5) 20ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας: Κιγκλιδώματα για διαχωρισμό προαύλιου χώρου του 20ου Δημοτικού με το Ειδικό σχολείο με το οποίο συστεγάζονται 

  6) Δημοτικό Σχολείο Ν.Καρβάλης:  Επισκευή στέγης  

  7)  Γυμνάσιο και Λύκειο Κρηνίδων:  

  α. Μόνωση δώματος

  β. Καθαιρέσεις επιχρισμάτων, κατασκευή νέων και χρωματισμοί αυτών 

  γ. Καθαιρέσεις δαπέδων κοντέινερ και τοποθέτηση laminate

  δ. Αλλαγή θερμαντικών σωμάτων

  8) 2ο Δημοτικό Σχολείο Κρηνίδων:

  α. Καθαιρέσεις επιχρισμάτων και κατασκευή  νέων και χρωματισμοί αυτών  σε αίθουσες και διαδρόμους 

  β. Μόνωση δώματος

   

  9) Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεώνα: 

  1. Τοποθέτηση νέου ξύλινου δαπέδου σε αίθουσα πολλαπλών
  2. Καθαιρέσεις επιχρισμάτων και κατασκευή  νέων και χρωματισμοί αυτών  σε πρόσοψη κτιρίου
  3. Διαχωρισμός  - δημιουργία εισόδου 

   

  10) 19ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας:

  α. Μόνωση δώματος

  β. Αντικατάσταση καμινάδας

  γ. Μόνωση κλιμακοστασίου

  δ. Επαναχρωματισμός εξωτερικά και εσωτερικά την είσοδο και το κλιμακοστάσιο

  ε. Προσθήκη ειδών υγιεινής στο ολοήμερο

  στ. Επισκευή εσωτερικής θύρας στα wc

  11) 18ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας: 

  α. Μόνωση τμημάτων δώματος

  β. αλλαγή καυστήρα

  γ. προσθήκη ενός σώματος καλοριφέρ

  12) 21o Δημοτικό Σχολείο Καβάλας: (σε εξέλιξη) χρηματοδοτούμενο της τάξεως του 1.000.000€

  13)  Ειδικό σχολείο 20ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας: 

  α. επαναχρωματισμοί εσωτερικά, 

  β. διαχωρισμός αιθουσών με γυψοσανίδες, 

  γ. προσθήκη εσωτερικών κουφωμάτων

  δ. μετακίνηση φωτιστικών σωμάτων, κλπ

  14) 14ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας:  

  α. ελαιοχρωματισμός κεντρικής θύρας εισόδου, 

  β. επαναχρωματισμός εσωτερικά

  15) 6ο Γυμνάσιο Καβάλας: 

  α. αντικατάσταση λαμπτήρων, ​

  β. αντικατάσταση καπνοδόχου και συστήματος εξαερισμού κτήριο μουσικής, 

  γ. επισκευή αρμού διαστολής μεταξύ γυμναστηρίου και εισόδου, 

  δ. μόνωση αίθουσας ξένων γλωσσών, 

  ε. επισκευή υποστέγου εισόδου γυμναστηρίου

  16) Νηπιαγωγείο Ν. Καρβάλης: αποξήλωση μόνωσης και επανακατασκευή νέας (σε εξέλιξη)

  17) 1ο ΤΕΛ: αποξήλωση μόνωσης και επανακατασκευή νέας (σε εξέλιξη)

  18) 10ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας: επανακατασκευή wc

  19) 1ο Γυμνάσιο Καβάλας: αντικατάσταση τμήματος στέγης 

  20) 1ο ΕΠΑΛ: αποξήλωση μόνωσης και επανακατασκευή νέας (σε εξέλιξη)

  21) 5ο Γυμνάσιο: επανατοποθέτηση πολυκαρβονικού στην απόληξη κλιμακοστασίου 

  22) Μουσικό Σχολείο Καβάλας: ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εργασίες, ελαιοχρωματισμοί  αιθουσών, διαδρόμων  και εξωτερικών χώρων, αποκατάσταση δικτύου θέρμανσης

  23) 4ο Γυμνάσιο Καβάλας: τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων για λόγους ασφαλείας, πλήρης αποκατάσταση ζημιών και βλαβών του υδραυλικού και ηλεκτρολογικού συστήματος

  24) 5ο Λύκειο Καβάλας: ελαιοχρωματισμοί αιθουσών, επισκευές υδραυλικού και ηλεκτρολογικού συστήματος, επισκευές κουφωμάτων στις αίθουσες διδασκαλίες 

  Κατόπιν των ανωτέρω καλό θα ήταν, όσοι ασκούν έωλη κριτική με διαστρέβλωση των γεγονότων καθαρά και μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων προκειμένου να αποκομίσουν μικροπολιτικά οφέλη, να είναι πιο προσεκτικοί και να ζητούν ενημέρωση την οποία φυσικά είμαστε και διατεθειμένοι να την προσφέρουμε.

  Τέλος, θα ήταν χρήσιμο να είναι πιο προσεκτικοί κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Idd Gdpr Kavala

  44493438 1978268539139579 1920803640713412608 N

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας