Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019

Διόδια στην Άσπρη Άμμο: Η "Εγνατία Οδός" "μπήκε" ακόμα και σε έκταση που ανήκει σε ιδιώτη! (βίντεο) Κύριο

Posted On Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 06:22 Γράφτηκε από τον

Έτοιμη δηλώνει η πρόεδρος της "ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ" Αναστασία Ιωσηφίδου να καταθέσει, εκ μέρους της δημοτικής επιχείρησης του δήμου Καβάλας, αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της "Εγνατία Οδός Α.Ε." με αφορμή την ανακάλυψη ότι μια έκταση περίπου 5 στρεμμάτων έξω από την προβλεπόμενη ζώνη απαλλοτρίωσης της αναδασωτέας περιοχής γύρω από το 474ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού (στο οποίο, ως γνωστόν, προβλέπεται να κατασκευαστεί σταθμός διοδίων) καταπατήθηκε από την κατασκευάστρια εταιρεία χωρίς να έχει εκδοθεί καμία σχετική άδεια και χωρίς να υπάρχει καμία πρόβλεψη από την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Μιλώντας, μάλιστα, στο Kavala Portal η κ. Ιωσηφίδου υπογράμμισε ότι η "Εγνατία Οδός Α.Ε." δεν καταπάτησε μόνο την επίμαχη έκταση (για τις ανάγκες του κτιρίου διοίκησης) αλλά -όπως έγινε αντιληπτό το Σάββατο- "μπήκε" ακόμα και σε περιοχή που γειτνιάζει με την προαναφερθείσα έκταση, και η οποία ανήκει σε ιδιώτη (χωρίς, φυσικά, να ζητήσει την άδεια του αλλά και χωρίς καν να τον έχει ενημερώσει)!

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • "Περιφερειακή Σύνθεση": Ανακοίνωση Χρ. Τοψίδη για τα διόδια 313a527715880d9aeff90ed29138ecf2 M

  Αρνητική θα ήταν η προοπτική των αρμόδιων υπουργείων για νέες αυξημένες τιμές στα διόδια της Εγνατίας Οδού από 1-1-2019.

  Ευτυχώς η Κομισιόν τους άλλαξε τα σχέδια, μια και σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, στη Χώρα μας θα εφαρμοστούν τα «πράσινα» διόδια ελευθέρας ροής, όπως προβλέπεται σε σχετική Κοινοτική Οδηγία.

  Η εξέλιξη αυτή σίγουρα θα φέρει αυξημένα τέλη στη διέλευση των οχημάτων από την Εγνατία Οδό, με την ανάλογη επιβάρυνση (παρά την απαγόρευση) των κυκλοφοριακών φόρτων, από τις παράλληλες εθνικές οδούς της Περιφέρειάς μας.

  Ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, δεν μας ξεκαθαρίζει αν τελικά θα «ορθωθούν» και θα λειτουργήσουν, 4 νέα διόδια στη διαδρομή Ορεστιάδα – Θεσσαλονίκη (Αρδάνιο, Καβάλα, Ασπροβάλτα, Ωραιόκαστρο), τα οποία θα συμπληρώσουν τα ήδη υπάρχοντα.

  Αν τελικά το σενάριο γίνει πραγματικότητα, τα τέλη διέλευσης θα εκτινάξουν με τις νέες αυξήσεις την δαπάνη των μετακινήσεών μας με ΙΧ αυτοκίνητο, ενώ θα επιβαρύνουν αβάστακτα τους επιχειρηματίες, αλλά και τους ιδιοκτήτες φορτηγών και λεωφορείων από την Περιφέρειά μας, που μεταφέρουν προϊόντα και επιβάτες στα μεγάλα αστικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας, σε όλη τη Χώρα και τις αγορές του εξωτερικού.

  Η ακριτική Περιφέρειά μας αυτόματα καταδικάζεται σε απομόνωση και η ανάγκη για πρόσβαση στα διοικητικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας, και όχι μόνο, προβληματική.

  Η παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση» και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, επιμένουν και ζητούν επιτακτικά:

  • Τη συνέχιση επ’αορίστω, της ελεύθερης διακίνησης χωρίς κόστος -με την γνωστή κάρτα- για τους κατοίκους των περιοχών της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. στις γειτονικές Περιφερειακές Ενότητες για την οποία δεσμεύεται ο αρμόδιος υπουργός.
  • Τη συνέχιση της απαλλαγής από κάθε τέλος διέλευσης διοδίων σε ΑμεΑ και Χρονίως Πάσχοντες οι οποίοι χρησιμοποιούν την Εγνατία Οδό για τις μετακινήσεις τους σε νοσηλευτικά ιδρύματα της Βόρειας Ελλάδας.
  • Τη πίεση μετά από διαβούλευση, για θεσμοθέτηση (έστω και με την συμβολή της Π.Α.Μ.-Θ.) κάρτας απεριορίστων διαδρομών σε λογικό κόστος (-50%) για όλους τους πολίτες της Περιφέρειάς μας (και όχι μόνο για κατοίκους όμορων δήμων των Περιφερειακών Ενοτήτων) για μετακινήσεις εντός της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.
  • Την μελέτη επιδότησης μεταφορικού ισοδυνάμου σε εταιρείες με μεταφορικό έργο και διακίνηση εμπορευμάτων στον οδικό άξονα Ορεστιάδα – Θεσσαλονίκη.
  • Την συνέχιση της απρόσκοπτης μετακίνησης -δωρεάν- ανέργων ως ελάχιστη συμβολή στον αγώνα τους να βρουν εργασία στις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειάς μας

  Είμαστε ανοιχτοί στην προοπτική να έχουμε ασφαλείς και ταχείς οδικές αρτηρίες, θετικοί και κάθετοι στην απαγόρευση της διέλευσης βαρέων οχημάτων από παράδρομους και εθνικές οδούς της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., αλλά με την προϋπόθεση του λελογισμένου κόστους επιβάρυνσης των κατοίκων, όσον αφορά την διέλευση από τα διόδια που συνεχώς ξεφυτρώνουν.

  Παράλληλα είμαστε αρνητικοί στην δημιουργία και λειτουργία διοδίων στο ύψος της Άσπρης Άμμου στην Καβάλα, στο Αρδάνιο Έβρου, αλλά και στους κάθετους άξονες της Εγνατίας Οδού που συνδέουν την Περιφέρειά μας με την ενδοχώρα των Βαλκανίων.

  Τέλος ζητούμε επιτακτικά τον ειλικρινή διάλογο με την κυβέρνηση ως ακριτική περιφέρεια, σε συνδυασμό με τις διοικήσεις των άλλων περιφερειών της Βόρειας Ελλάδας, για την διαμόρφωση ενός συστήματος δίκαιου στην καταβολή διοδίων.

  Είμαστε δε έτοιμοι για την κατάθεση των δικών μας προτάσεων σε ότι αφορά την εγκατάσταση και λειτουργία του νέου ηλεκτρονικού διαλειτουργικού συστήματος ελευθέρας ροής, που θα λαμβάνουν υπ’ όψη εκτός από την απόσταση και άλλα χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα και τους ρύπους των οχημάτων.

 • Kavala Tales of Taste: "Έδεσε το γλυκό" με το τουριστικό προϊόν 47e76025f7bced5e582ef6eb1bb25ee9 M

  Με το πιο γλυκό τρόπο ολοκληρώθηκε η πρώτη χρονιά εξωστρέφειας της δράσης Kavala Tales of Taste, που σχεδίασε και υλοποιεί η «Δημωφέλεια», με στόχο την προώθηση τόσο των τοπικών προϊόντων, όσο και της καβαλιώτικης γαστρονομίας.

  Γεύσεις και  αρώματα της Καβάλας, που διεγείρουν τις αισθήσεις και σε οδηγούν σ’ ένα ονειρικό ταξίδι από το χθες έως και το σήμερα του πολιτισμού και της ιστορίας της πόλης, ταξίδεψαν μέσα στο 2018 στην Αθήνα, στη Βιέννη και στο Παρίσι, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές από ειδικούς στον τομέα αυτό, προωθώντας, παράλληλα, την Καβάλα ως κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό. Με τον τρόπο αυτό, το Kavala Tales of Taste, αποτέλεσε για τη χρονιά που φεύγει, έναν από τους σημαντικότερους πρεσβευτές του τουριστικού προϊόντος στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

  Η πορεία αυτή έκλεισε για το 2018,που αλλού, παρά μόνο στην Καβάλα, όπου οι δημότες είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις δικές τους γευστικές δημιουργίες, στο πλαίσιο ενός διαγωνισμού που διοργάνωσε η «Δημωφέλεια», με θέμα τα γλυκά του Δήμου μας. Δώδεκα συμμετέχοντες, οι οποίοι σε πρώτη φάση είχαν αξιολογηθεί και βαθμολογηθεί από την ομάδα έργου του Kavala Tales of Taste, σε σχέση με τους σκοπούς της δράσης, παρουσίασαν τα γλυκά δημιουργήματα τους στα μέλη της κριτικής επιτροπής, που τα κατέταξαν σε σχέση με τη γεύση και την εμφάνιση τους. Η αξιολόγηση, καθώς και η τελική κατάταξη των συμμετοχών, υπήρξε ιδιαίτερα δύσκολη, αφού οι διαγωνιζόμενοι εξέπληξαν με τη φαντασία τους, τη δημιουργικότητα και με το εύρος των επιδεξιοτήτων τους, παρουσιάζοντας γλυκά που ήταν πραγματικά κομψοτεχνήματα.

  Το πρώτο βραβείο, το οποίο συνοδεύεται και από χρηματικό έπαθλο 500 ευρώ, απέσπασε η Καλλιόπη Σωτηρέλλη, με τη δημιουργία της «γεμιστά χωνάκια κουραμπιέ με φουντούκι και κρέμα».

  Η «Δημωφέλεια» εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της σε όλους τους συμμετέχοντες του διαγωνισμού, καθώς και στους: Βασίλη Σιμιτλιώτη (σεφ), Θεόδωρο Χατζηχρήστο (πρόεδρο ζαχαροπλαστών Νομού Καβάλας), Στάθη Χαρπαντίδη (food blogger), που αποδέχθηκαν την πρόσκληση να συμμετέχουν στην αξιολόγηση των διαγωνιζομένων.

  Τέλος, οι άνθρωποι του Kavala Tales of Taste και της «Δημωφέλεια», θέλουν να ευχαριστήσουν τους παραγωγούς και τους διανομείς τοπικών προϊόντων, καθώς και τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους του ευρύτερου χώρου της εστίασης, που αγκάλιασαν τη δράση και με την ευκαιρία της έλευσης του νέου χρόνου, να ευχηθούν ολόψυχα τόσο σε αυτούς, όσο και σε όλους της δημότες "καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία"

 • Αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού: "Όχι" με την έναρξη του νέου έτους... 4659f43d68e34f29d98f0c35924afb4a M

  Δεν θα τεθούν σε ισχύ από 1ης Ιανουαρίου οι σημαντικές αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού επειδή εκκρεμεί η έγκριση της σχετικής τιμολογιακής πολιτικής από την Ευρωπαική Επιτροπή.

  Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της Εγνατίας Οδού κ. Απόστολου Αντωνούδη στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στην Thessnews, η επίμαχη τιμολογιακή πολιτική (που περιγράφεται σε σχετική ΚΥΑ) δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής έγκριση από την αρμόδια Διεύθυνση της Κομισιόν και άρα δεν θα εφαρμοστούν από 1/1/2019 οι αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού. Βέβαια δεν έχει γίνει γνωστό το πότε ακριβώς θα ισχύσουν οι νέες τιμές στα διόδια -καθώς και αν, τελικά, θα ισχύσουν ή όχι.

  Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν το καλοκαίρι οι υπουργοί Οικονομικών και Υποδομών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Χρήστος Σπίρτζης, από την 1η Ιανουαρίου 2019 τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Ηγουμενίτσα με τους Κήπους Έβρου είναι να αυξηθούν από 0,03 ευρώ (με ΦΠΑ) σε 0,05 ευρώ (με ΦΠΑ), ανά χιλιόμετρο, για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα.

  Η αναπροσαρμογή αυτή συνεπάγεται αυξήσεις από 66% έως 150% στα διόδια της Εγνατίας Οδού.

  Από τις υψηλότερες αυξήσεις είναι να υποστούν τα διόδια στα Μάλγαρα, καθώς θα «απογειωθούν» με ποσοστό 150% δεδοµένου πως η χρέωση θα διαµορφωθεί σε 3 ευρώ από 1 ευρώ και 20 λεπτά σήµερα.

  Στις αυξήσεις τιμών στην Εγνατία Οδό, το υπουργείο Υποδομών αντιπαραθέτει το ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων, όπου ο ανάδοχος για το σχετικό έργο αρχικού προϋπολογισμού της τάξης των 400 εκατ. ευρώ αναμένεται να ανακηρυχθεί τον Απρίλιο.

  Πηγή: thessnews.gr 

Winterun Poster

Nautical Club Of Kavala Logo

 44493438 1978268539139579 1920803640713412608 N

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας