Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018

Οι δικηγόροι της Καβάλας ενημερώθηκαν για την υποχρεωτική διαμεσολάβηση (βίντεο)

Posted On Κυριακή, 15 Απριλίου 2018 18:45 Γράφτηκε από τον

Η υποχρεωτική διαμεσολάβηση μεταξύ των διάδικων εκτός των δικαστικών αιθουσών, χωρίς δηλ. να χρειαστεί να οδηγηθεί μια υπόθεση στο δικαστήριο, αποτέλεσε το θέμα μιας ημερίδας που διοργανώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας. Οι εισηγητές της εκδήλωσης μίλησαν για την πρόοδο που συντελείται τα τελευταία χρόνια σε έναν θεσμό που συχνά φαντάζει παρεξηγημένος σε μια κοινωνία που ανέκαθεν ακολουθούσε την "εύκολη οδό" της δικαστικής προσφυγής και υπογράμμισαν τα σημεία που θα πρέπει να προσεχθούν από τους δικηγόρους προκειμένου να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε μια διαμεσολάβηση μεταξύ των διαδίκων.

Εισηγητές της ημερίδας ήταν:

1. Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Δικηγόρος Θεσσαλονίκης, Δ.Ν., Επίκουρος Καθηγητής Τομέα Ιδιωτικού Δικαίου Νομικής Σχολής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης

2. Άννα Πλεύρη, Δικηγόρος Θεσσαλονίκης/Κύπρου, Δ.Ν., Λέκτορας Ιδιωτικού Δικαίου & ΑDR Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια και Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών

Παρενέβη επίσης η Εύη Αυλογιάρη, Δικηγόρος, Διευθύντρια κατάρτισης ΙΝΚΑΔΑ, Πρόεδρο ADR Hellenic Center.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Ημερίδα στη Θάσο για τον τουρισμό: Στο προσκήνιο ο σχολικός και ο εναλλακτικός τουρισμός B7be91a77e49f6afed0d97acc89be0f9 M

  Με επιτυχία διεξήχθη την Πέμπτη το απόγευμα 6 Σεπτεμβρίου 2018, η ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) σε συνεργασία με τον Δήμο Θάσου, στο Καλογερικό στον Λιμένα Θάσου και αφορούσε:  ”Νέα δεδομένα στον Τουρισμό- Οι ευκαιρίες και οι απειλές για τη Θάσο”

  Στο Καλογερικό, η αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη, κατακλύστηκε από κόσμο, για ένα ζήτημα σημαντικό για όλη τη Θάσο, με παρουσία πλήθος φορέων του τουρισμού.

  Το ‘’παρών’’ έδωσαν τόσο ο Δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ, όπου στον χαιρετισμό του είπε πως ένα τουριστικό προϊόν μπορεί να «εκτοξευθεί» πραγματικά από ένα τυχαίο γεγονός ή και να υποστεί ζημιές από ένα άλλο. Ακόμη και η διοργάνωση ενός Μουντιάλ ή ενός άλλου αθλητικού γεγονότος μπορεί να είναι εις βάρος μίας σεζόν και ότι ένας τουριστικός προορισμός για να αντέξει και να αναπτυχθεί, για να έχει αντοχές, θα πρέπει να αντέχουν οι υποδομές του. Η φέρουσα ικανότητά του. Ο Κώστας Αντωνιάδης, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στον χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε την ΕΝΑ για την παρουσία της στην Ανατολική Μακεδονία, τόνισε τα θετικά αποτελέσματα για τον Τουρισμό στη Θάσο εφέτος.

  Ο Πρόεδρος Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) Νεκτάριος Καλαντζής αναφέρθηκε στις δράσεις της ΕΝΑ ανα την Ελλάδα και τόνισε την ανάγκη συνεργασιών, προκειμένου να υπάρχουν αποτελέσματα για την κάθε τοπική κοινωνία ξεχωριστά. Αφού δήλωσε την αγάπη του για το νησί της Θάσου, έστειλε μήνυμα πως οι νέοι άνθρωποι πρέπει να ασχολούνται με τα κοινά του τόπου τους και να βρούμε τρόπους να σταματήσουμε τη φυγή τους στο εξωτερικό. Επίσης, τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση και ο Πατέρας Νικόλαος από την Αγ. Τριάδα Λιμένα.

  Πρώτος ομιλητής ήταν ο Αντώνης Μιτζάλης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας, Μέλος Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, όπου μίλησε με νούμερα και τόνισε πως η Θάσος αναπτύσσεται αρκετά από την αύξηση της μεσαίας τάξης στα Βαλκάνια, μια αγορά 50 εκατομμυρίων περίπου, ανέφερε πως οι τιμές πάνε ανάλογα με τη ζήτηση και την προσφορά και ότι θα πρέπει συνεχώς να βελτιώνεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

  Ο Πάρης Παρασχούδης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου έκανε μια καταγραφή των κλινών στο νησί , με τα πεντάστερα, τετράστερα και ξενοδοχεία των υπόλοιπων κατηγοριών, είπε πως η περυσινή χρονιά πήγε εξαιρετικά και ότι η φετινή με βάση τις προβλέψεις, θα κλείσει στα ίδια περίπου επίπεδα, ενώ κατά το μήνα Σεπτέμβριο, η πληρότητα στα δωμάτια ξεπερνά το 80%. Ενώ, αναφέρθηκε πως η πιθανή άνοδος της Τουρκίας στον τουρισμό, πολύ πιθανό να έχει επίπτωση στη Θάσο και για αυτό χρειάζεται εγρήγορση και μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα.

  Η Αρετή Κώτση, Διευθύντρια του  Γενικού Λυκείου Λιμένα Θάσου μίλησε για τον σχολικό τουρισμό που μπορεί να προκύψει στο νησί από τις εκδρομές, ώστε στις νεκρές περιόδους, θα τονωθεί η τοπική οικονομία και να υπάρχει επιμήκυνση σεζόν από μαθητές άλλων περιοχών, ενώ αναφέρθηκε στις ανταλλαγές μαθητών από το εξωτερικό που έρχονται και ανακαλύπτουν τη Θάσο, όπως θα γίνει μέσα στο μήνα από σχολεία της Γερμανίας.

  Η εξωστρέφεια του Λυκείου Λιμένα υπό την καθοδήγηση της Λυκειάρχη κας. Κώτση, με στροφή προς σχολεία του εξωτερικού, αποτελεί καινοτομία για το χώρο της εκπαίδευσης και είναι δωρεάν διαφήμιση για το νησί της Θάσου προς τις  αγορές του εξωτερικού και τον τουρισμό, ενώ και τα παιδιά της περιοχής αποκτούν εμπειρίες που θα τους χρησιμεύσουν στο μέλλον.

  Στη συνέχεια, μέσω βίντεο που προβλήθηκε, ο Αναστάσιος Θωμαϊδης, Δικηγόρος, υπ. Διδάκτωρ με ειδίκευση τις βραχυχρόνιες μισθώσεις στον Τουρισμό (Airbnb) ανέφερε συγκεκριμένα αριθμητικά στοιχεία για τη Θάσο, μίλησε για τους κινδύνους, αν δεν υπάρχει ένα σταθερό θεσμικό πλαίσιο σε αυτό τον χώρο, με την επιβολή κανόνων, ενώ είπε ότι τέτοιου είδους μισθώσεις μπορούν να συνυπάρχουν με θετικά αποτελέσματα για το νησί, εφόσον είναι νόμιμες οι διαδικασίες.

  Ο Γιάννης Αρρενόπουλος, διοργανωτής δράσεων εναλλακτικού τουρισμού μίλησε για τις προοπτικές του στο νησί της Θάσου, μιας και η Θάσος είναι καταπράσινη, με διοργάνωση σε συνεργασία με τα ξενοδοχεία, διαφόρων δράσεων, όπως σαφάρι με τζιπ, καταδύσεων στο βυθό, περιπατητικών μονοπατιών, επισκέψεων στα μοναστήρια και τις παλιές εκκλησίες, καθώς και ανάδειξης του γαστρονομικού τουρισμού, με το εξαιρετικό μέλι της Θάσου να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

  Τέλος, την εκδήλωση συντόνισε ο Δημοσιογράφος Τάσος Αποστολίδης.

 • Ημερίδα για το παρόν και τις προοπτικές της αρχαίας Εγνατίας Οδού από τους "Οψόμεθα εις Φιλίππους" (βίντεο) 63198bb6f6fa6b21b22873d207564353 M

  Ένας δρόμος που υπό άλλες συνθήκες και σε μια άλλη χώρα θα αποτελούσε μια εξαιρετική τουριστική ατραξιόν, αλλά τώρα μοιάζει να είναι παρατημένη στην άλογην οργή αποτέλεσε το αντικείμενο μιας ενδιαφέρουσας ημερίδας που έλαβε χώρα το απόγευμα της Παρασκευής στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην νομαρχιακού συμβουλίου Καβάλας "Νικόλαος Μάρτης"  -στο πλαίσιο των γενικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης "Via Egnatia".

  Ο λόγος για την αρχαία Εγνατία Οδό (Via Egnatia), έναν δρόμο ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας, τον οποίο όμως -όπως ανέφεραν ορισμένοι από τους παρευρισκόμενους- πολλοί tour operators εμφανίζονται να τον προβάλλουν σε παραθεριστές ως έναν δρόμο που κατέληγε...στη Θεσσαλονίκη! (ως γνωστόν, ο δρόμος ξεκινούσε από το Δυρράχιο της Αλβανίας και κατέληγε στην Κωνσταντινούπολη).

  Το βασικότερο αντικείμενο της ημερίδας ήταν η παρουσίαση μιας σειράς δράσεων για την ανάδειξη και ευρύτερη προβολή της πολύπλευρης σημασίας της αρχαίας Εγνατίας Οδού από τα μέλη της Επιστημονικής Ομάδας "Οψόμεθα εις Φιλίππους". 3 από τα μέλη της ομάδας (ο ηλεκτρονικός/τεχνικός περιβαλλοντικής χαρτογραφίας και Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών Δημήτρης Χατζηγεωργίου, η αρχαιολόγος και ξεναγός Αγγελική Κόμσιου και ο βοτανολόγος Γιάννης Ζαλίδας) ανέλαβαν να παρουσιάσουν στο ευρύ κοινό τη δουλειά που έκαναν προκειμένου να μελετήσουν σε βάθος την αρχαία Εγνατία Οδό.

  Η ημερίδα ξεκίνησε με τους καθιερωμένους χαιρετισμούς, από τον περιφερειακό σύμβουλο (και πρώην Αντιπεριφερειάρχη Αν. Μακεδονίας - Θράκης στον τομέα Υγείας) Χρήστο Γάκη και τον Αντιδήμαρχο Καβάλας Ηλία Καλανταρίδη, και τις συστάσεις των ομιλητών.

  Στη συνέχεια ο κ. Χατζηγεωργίου μίλησε για την πολύμηνη δουλειά του για την Χαρτογράφηση της Αρχαίας Εγνατίας Οδού (από την αρχαία Άργιλο/Αμφίπολη μέχρι το Ακόντισμα/Νέα Καρβάλη Καβάλας). Η εργασία του βασίστηκε σε επιτόπια έρευνα, αλλά και σε πολύπλοκα συστήματα γεωγραφικής καταγραφής (GIS, δορυφορικές λήψεις κι αναλύσεις), καθώς και σε αρχαίους ή νεώτερους ελληνικούς και ξένους χάρτες (με απεικονίσεις της Εγνατίας Οδού και της ευρύτερης περιοχής μας). Χάρη στην εργασία αυτή αποδεικνύεται περίτρανα πως η αρχαία Εγνατία Οδός διαπερνά ακόμα και σήμερα σαν μια "σπονδυλική στήλη" την περιοχή μας, ενώνοντας τόπους και πολιτισμούς.

  Από εκεί και πέρα, η κ. Κόμσιου επικέντρωσε τη δική της εργασία στους ανθρώπους που συνέδεσαν τη ζωή και την δράση τους με την Εγνατία Οδό στην περιοχή μας. "Η Εγνατία Οδός από τον Στρυμόνα στο Νέστο - Στα ίχνη αυτών που την διέσχισαν": Από τον Απόστολο Παύλο, που διέσχισε την Εγνατία Οδό φτάνοντας πρώτα στους Φιλίππους για να διαδώσει τη νέα θρησκεία του Χριστιανισμού το 49μ.Χ. στην ευρωπαϊκή ήπειρο μέχρι -αρκετούς αιώνες αργότερα- τον τραγικό Νικηφόρο Βασιλάκιο (βυζαντινός άρχοντας που επαναστάτησε στη Μακεδονία κατά της κεντρικής διοίκησης της Κωνσταντινούπολης και -κατ' εντολήν του Αυτοκράτορα- τυφλώθηκε στη σημερινή περιοχή "Βασιλάκι" -πάνω από τα Αμισιανά Καβάλας- που φέρει τ' όνομά του έως τώρα)!

  Μια άλλη διάσταση της Εγνατίας Οδού και της περιοχής που την περιβάλλει έδωσε στην παρουσίασή του ο κ. Ζαλίδας, που αναφέρθηκε εκτενώς στην χλωρίδα του Παγγαίου και του Πάρκου Φιλίππων (Πεδιάδα Φιλίππων): "Σπάνια και Μοναδικά φυτά της παγκόσμιας χλωρίδας κατά μήκος της Αρχαίας Εγνατίας Οδού".

   

  Η βραδιά έκλεισε με την παρουσίαση μιας μικρής "βιντεο-ταινίας" από την τελευταία δράση των "Οψόμεθα" πρόσφατα, με συμμετοχή πλήθους μελών και φίλων της Ομάδας μας, "Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου". Μια διαδρομή από το ύψωμα του Αγίου Σίλα Καβάλας μέχρι το Βαπτιστήριο της Λυδίας. Την επιμέλεια του βίντεο είχε το νεαρό μέλος των "Οψόμεθα" Γιάννης Μηλιάδης, που σύνθεσε και πρωτότυπη μουσική ειδικά γι' αυτή την μικρή ταινία!

  Προς το τέλος των παρουσιάσεων προσήλθε στην αίθουσα κι ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, (που έφτασε καθυστερημένα λόγω προβλήματος που είχε προκύψει στην επιστροφή του από Αθήνα το ίδιο απόγευμα) και απηύθυνε χαιρετισμό στους παρισταμένους.

   

  Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι της Ι. Μητροπόλεως Φιλίππων - Νεαπόλεως και Θάσου, ο Αντιδήμαρχος Καβάλας Ανέστης Τσουρουκίδης, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, αλλά και ενεργοί πολίτες που ενδιαφέρονται για όσες καινοτόμες δραστηριότητες οργανώνονται στην περιοχή μας. Φυσικά το παρόν έδωσαν και πολλά μέλη της Ομάδας μας -ανάμεσά τους ο Πρόεδρος της ΑΜΚΕ "Οψόμεθα εις Φιλίππους" Χαράλαμπος Τσουρουκίδης, η Αντιπρόεδρος Αθηνά Ιωαννίδου, επικεφαλής διαφόρων τομέων των "Οψόμεθα" κι άλλα δραστήρια στελέχη μας.

 • "Νέα δεδομένα στον Τουρισμό- Οι ευκαιρίες και οι απειλές για τη Θάσο": Ημερίδα στο Καλογερικό 6ed328dd100422c43c2504f13ccf248f M

   Η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) και ο Δήμος Θάσου σας προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα:

  ''Νέα δεδομένα στον Τουρισμό- Οι ευκαιρίες και οι απειλές για τη Θάσο''

  που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018 και ωρα 19.00 στο Καλογερικό (Λιμένας Θάσου)

  Θα μιλήσουν:

  Αντώνης Μιτζάλης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας, Μέλος Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος 

  Πάρης Παρασχούδης. Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου

  Αρετή Κώτση, Διευθύντρια Γενικού Λυκείου Λιμένα Θάσου

  Αναστάσιος Θωμαϊδης, Δικηγόρος, υπ. Διδάκτωρ με ειδίκευση τις βραχυχρόνιες μισθώσεις στον Τουρισμό (Airbnb)

  Γιάννης Αρρενόπουλος, Διοργανωτής Δράσεων Εναλλακτικού Τουρισμού

  Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Δημοσιογράφος Τάσος Αποστολίδης

  *Χαιρετισμό θα κάνουν οι:

  Κώστας Χατζηεμμανουήλ, Δήμαρχος Θάσου

  Κώστας Αντωνιάδης, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

  Νεκτάριος Καλαντζής, Πρόεδρος Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ)

Afisa 2o Syn Pag F

Website Banner

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας