Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

Μπαίνουν σε κτήματα στο Χρυσοχώρι και κόβουν δέντρα! (βίντεο) Κύριο

Posted On Σάββατο, 14 Απριλίου 2018 23:10 Γράφτηκε από τον

Μπροστά σε μια απίστευτη εικόνα βρέθηκε την Παρασκευή ένας κάτοικος Χρυσοχωρίου Νέστου, ονόματι Κώστας Κουκίδης, ο οποίος μετέβη στο κτήμα του και διαπίστωσε ότι άγνωστοι είχαν μπει σε αυτό και έκοψαν με τσεκούρι (!!!) τα δέντρα (κερασιές, όπως αναφέρει στο βίντεο) που είχε φυτέψει πριν από περίπου 2 χρόνια! Τα όσα αντίκρισε ο κ. Κουκίδης καταγράφηκαν μέσα από τον δικό του φακό:

Αντίστοιχη, όμως, εικόνα αντίκρισε τόσο ο ίδιος του όσο και ο γείτονάς του το πρωί του Σαββάτου, όταν διαπίστωσαν ότι άγνωστοι (το πιθανότερο είναι οι ίδιοι) μπήκαν και έκοψαν τα δέντρα (ακτινίδια) και σε παρακείμενο κτήμα!

Αμφότερα τα περιστατικά καταγράφτηκαν από την αστυνομία, ενώ στο σημείο μετέβη και επιθεωρητής του Δασαρχείου Καβάλας. Ο κ. Κουκίδης σημείωσε ότι τη Δευτέρα θα υποβληθεί μήνυση κατ'αγνώστων.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Καταγγελία από τη "Λαϊκή Ενότητα": "Επανάληψη πλειστηριασμού κύριας κατοικίας στην Ελευθερούπολη" 36dabd20f59e265035338055a30922d4 M

  Ένα μήνα μετά την άκαρπη (λόγω μη εμφάνισης ενδιαφερόμενων) διενέργεια ηλεκτρονικού πλειστηριασμού για ένα διαμέρισμα στην Ελευθερούπολη -την οποία είχε καταγγείλει η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας της "Λαϊκής Ενότητας" ως απόπειρα πλειστηριασμού κύριας κατοικίας-, η ίδια Νομαρχιακή Επιτροπή καταγγέλει με νέα ανακοίνωσή της (την οποία απέστειλε στα τοπικά ΜΜΕ) την επανάληψη της διαδικασίας του πλειστηριασμού την προσεχή Παρασκευή!

  Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

  Όπως καιρό τώρα επισημαίναμε τρόικα, δανειστές, κυβέρνηση, τράπεζες, funds, κοράκια υλοποιούν με συνέπεια το σχέδιο της μεταφοράς της λαϊκής περιουσίας στο κεφάλαιο μέσα από τη διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Από τη μια νέα κέρδη, από την άλλη δυστυχία, ξεσπίτωμα, χάσιμο των κόπων μιας ζωής.

  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφού πρώτα θέσπισε το νομοθετικό πλαίσιο για τη διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έβαλε σε εφαρμογή τη διαδικασία εκποίησης της λαϊκής κατοικίας με πλήρη αδιαφάνεια. Παράλληλα φρόντισε να εξασφαλίσει κατ΄ απαίτηση της ηγεσίας των συμβολαιογράφων την καταστολή του κινήματος κατά των πλειστηριασμών που εκδηλώνονταν κάθε Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας.

  Στο νομό Καβάλας η πρεμιέρα επιχειρήθηκε την Τετάρτη 7-3-18 με τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό κύριας κατοικίας συμπολίτισσας στην Ελευθερούπολη με επισπεύδουσα την ALPHA BANK για το απίστευτο ποσό οφειλής των 17.000 Ευρώ. Το ακίνητο στεγάζει την οικογένεια του γιού της ιδιοκτήτριας και αφορά κατοικία 36,73 τμ στην Ελευθερούπολη που εκτιμήθηκε στο ποσό των 40.000 Ευρώ. Ο πλειστηριασμός την ημέρα εκείνη κατέστη άγονος.

  Όμως η Τράπεζα επανέρχεται για το ίδιο ακίνητο με τον ορισμό νέας ημερομηνίας για την Παρασκευή 13-4-18 από τις 14.00 έως τις 18.00 με την αναγκαία αδιαφάνεια στο γραφείο της συμβολαιογράφου της πόλης μας Παυλίνας Λεμονίδου Αίαντος 2 που πρόσφατα πιστοποιήθηκε για τη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, μετά την άρνηση άλλης συμβολαιογράφου που είχε την υπόθεση στο Ειρηνοδικείο Παγγαίου να πιστοποιηθεί.

  Η εξέλιξη αυτή αποτελεί την αφετηρία και στην περιοχή μας της προσπάθειας της συμμαχίας κυβέρνησης – κεφαλαίου να βάλουν στο χέρι και το τελευταίο στήριγμα που απόμεινε στη λαϊκή οικογένεια, δηλαδή την κατοικία που την στεγάζει. Το γεγονός αυτό πρέπει να αφυπνίσει κάθε τίμιο συμπολίτη που μπορεί αύριο χωρίς να το καταλάβει να βρεθεί σε ανάλογη θέση. Γιατί η κυβέρνηση φρόντισε να ψηφίσει διάταξη που προβλέπει την κατάσχεση χωρίς διάκριση κάθε περιουσιακού στοιχείου για χρέος προς το Δημόσιο άνω των 500 Ευρώ.

  Η Λαϊκή Ενότητα θα σταθεί σταθερά απέναντι σ’ αυτή την εξέλιξη. Δεν θα υπολογίσουμε τις συκοφαντίες και την προσπάθεια καταστολής του αγώνα μας με τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα. Καλούμε τους πολίτες της περιοχής μας να πάρουν μέρος στις προσπάθειες που οργανώνονται για την αντίδραση στη λαίλαπα που έρχεται.

  ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

 • Καταγγελία στο ΤΕΕ ΑΜ για την κατασκευή του TAP, ενώ οι μυστικές "διαβουλεύσεις" συνεχίζονται... 99193ee7ed534b67c0a8a789cd36cbc8 M

  Την ώρα που η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου TAP παραμένει  εδώ και πολλούς μήνες "κολλημένη" στην περιοχή του πρώην δήμου Φιλίππων, και την ώρα που αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την προσφυγή που κατέθεσαν στα τέλη του 2014 κάτοικοι των δήμων Καβάλας (προερχόμενοι κυρίως από τον πρώην δήμο Φιλίππων), Σερρών, Εμμανουήλ Παπά και Δοξάτου, καθώς και ο Αγροτικός Σύλλογος Ν. Καβάλας, αποσκοπώντας στην αλλαγή της σχεδιασμένης όδευσης, μια καταγγελία για τον τρόπο με τον οποίο φαίνεται να έχει κατασκευαστεί ο αγωγός έρχεται στο φως.

  Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας (τις οποίες επιβεβαίωσε, μιλώντας στο Kavala Portal, ο πρόεδρος του παραρτήματος Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ Δημήτρης Κυριαζίδης), η καταγγελία κατατέθηκε τόσο στο ΤΕΕ ΑΜ όσο και στο κεντρικό ΤΕΕ πριν από περίπου 3-4 μήνες, από μηχανικό που εργαζόταν στον TAP και απολύθηκε εκείνο τον καιρό (Σχόλιο γράφοντος: Αξίζει να λάβουμε υπόψη μας το "3-4 μήνες", δεδομένου ότι η καταγγελία φαίνεται να κατατέθηκε πριν δημοσιοποιηθεί η μελέτη του ΤΕΕ για τον TAP). Στην καταγγελία αυτή γινόταν λόγος, μεταξύ άλλων, για σοβαρές αστοχίες στη συγκόλληση των τμημάτων του αγωγού και στη χρήση κακής ποιότητας υλικού για τη συνένωσή τους!

  Ο ίδιος ο κ. Κυριαζίδης, όπως αναφέραμε και νωρίτερα, επιβεβαίωσε την κατάθεση της καταγγελίας, τονίζοντας πάντως ότι "για να εξεταστεί πραγματικά σοβαρά μια τέτοια αναφορά -μιας και εμείς είμαστε απλά συμβουλευτικό όργανο- θα έπρεπε να έχει κατατεθεί στην εισαγγελεία. Εκείνη την εποχή ο εν λόγω μηχανικός δεν είχε καταγγείλει τα όσα ισχυριζόταν στην εισαγγελεία -δεν γνωρίζουμε τι έκανε αργότερα." Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες, πάντως, ο εν λόγω μηχανικός έχει ήδη προσφύγει στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

  Όλα αυτά την ώρα που ο TAP προσπαθεί από τη μια, με κάθε τρόπο, να προσεγγίσει τους αγρότες της περιοχής των Τεναγών για να μιλήσει ανοιχτά και δημόσια μαζί τους και να τους ενημερώσει για το πέρασμα του αγωγού -κάτι, βέβαια, που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, καθώς η "κολώνια" κρατάει από το 2013, όταν και υπογράφτηκε η σύμβαση για την κατασκευή του αγωγού-, και από την άλλη επιχειρεί (όπως πληροφορούμαστε) να "διαβουλευτεί" με κλειστούς φορείς, σε στενό κύκλο, χωρίς καν την παρουσία των πραγματικά ενδιαφερόμενων!

  Με άλλα λόγια, η κοινοπραξία του TAP εμφανίζεται να "πατάει πάνω σε 2 βάρκες", καθώς από τη μια δείχνει να προσπαθεί -έστω και στο "παρά πέντε"- να μιλήσει με τους αγρότες των Τεναγών και από την άλλη δείχνει να συνεχίζει την ίδια ακριβώς τακτική με αυτή της εποχής του Ρίκαρντ Σκούφιας. Βέβαια, αυτή η συμπεριφορά μπορεί να εξηγηθεί τόσο από την διαφαινόμενη επιθυμία των Αμερικανών να δουν το έργο να ολοκληρώνεται (απόδειξη η παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ σε εργοτάξια) όσο και από την πρόσφατη έγκριση του δανείου ύψους 1,5 δις € από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

  Μια έγκριση η οποία -καλό είναι να υπενθυμίζουμε ότι- δόθηκε παρά το γεγονός ότι ουκ ολίγοι όροι που κατά καιρούς θέτει η EBRD για την εκταμίευση δανείων "αγνοήθηκαν" στην περίπτωση του TAP -όπως το ακανθώδες για την κοινοπραξία και τους ΟΤΑ ζήτημα των ανταποδοτικών, αλλά και το αυταρχικό καθεστώς διακυβέρνησης στο Αζερμπαϊτζάν.

  Το πλέον ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση, μάλιστα, είναι ότι την ανοιχτή αυτή επαφή με την κοινωνία που δεν έχει κάνει ως τώρα ο TAP εμφανίζεται διατεθειμένη να την κάνει...η ίδια η EBRD!!! Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι την Πέμπτη 12 Απριλίου στη 1 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Electra Palace της Θεσσαλονίκης η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης διοργανώνει ημερίδα ανοιχτή στο κοινό με θέμα τη διαφαινόμενη (όπως την χαρακτηρίζει σε σχετική της ανακοίνωση) χρηματοδότηση του TAP με 500 εκατ. € (η πρώτη δόση από το προαναφερθέν εγκεκριμένο δάνειο)! Μάλιστα, η EBRD έχει ήδη γνωστοποιήσει ότι όλοι όσοι παρευρεθούν στην ημερίδα θα μπορούν να θέσουν άμεσα ερωτήματα στους εκπροσώπους της (δημοσιοποιώντας, μάλιστα, και μια διεύθυνση email -την Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.- για την αποστολή ερωτημάτων προς απάντηση)...

 • Λουλούδια και δέντρα κόβονται στην υπηρεσία των "ανθρώπων"... A2a742120c8a9e7cf571bd9d2ba3a907 M

  Δύο φωτογραφίες που απέστειλε στο Kavala Portal ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας (και νυν ιδιοκτήτης καταστήματος επί της οδού Ομονοίας) Ανέστης Δημητριάδης,

  αλλά και μια φωτογραφία που αντικρίσαμε σε τοπικό ενημερωτικό site,

  μας έδωσαν αρκετή τροφή για σκέψη και προβληματισμό για το τι είδους μυαλά διαθέτουν ορισμένοι "συμπολίτες" μας...

  Οι φωτογραφίες του κ. Δημητριάδη ελήφθησαν σε χώρο πλησίον της επιχείρησής του (κοντά στο παλιό Δικαστικό Μέγαρο) και δείχνουν τη βάση ενός δέντρου. Όπως μας ανέφερε ο κ. Δημητριάδης, μια άλλη ιδιοκτήτρια καταστήματος είχε την ιδέα να φυτέψει λουλούδια γύρω από το δέντρο, σε μια προσπάθεια να δώσει μια πιο όμορφη, πιο χρωματιστή "πινελιά" στο χώρο μπροστά από το κατάστημά της.

  Όπως μπορείτε να δείτε, όμως, την αμέσως επόμμενη ημέρα κάποιοι "συμπολίτες" ξερίζωσαν ορισμένα από τα λουλούδια -προφανώς για να τα βάλουν στο δικό τους μπαλκόνι, στη δική τους γλάστρα...

            29250241 10210556717933461 3462202540651708416 N                     29258199 10210556718733481 1650661515033837568 N          

  Η άλλη φωτογραφία αναρτήθηκε στον ενημερωτικό ιστότοπο KavalaPost.gr και δείχνει μια σειρά από δέντρα στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου να έχουν κοπεί (το 1/3 του ύψους του) από αγνώστους (!) -μιας και η υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Καβάλας δηλώνει άγνοια!!! Το χείρότερο, μάλιστα, είναι ότι τα δέντρα κόπηκαν λίγο πιο πάνω από το ύψος των πασσάλων που προορίζονται για τη στήριξη των "νεαρών" δέντρων...

  Venizelou Kommena Dentra 4

  Και εμείς, με τη σειρά μας, αναρωτιόμαστε πώς γίνεται αυτοί οι "άνθρωποι" που έκαναν όλα αυτά που είδατε, να έχουν δικαίωμα να ψηφίζουν, να έχουν άποψη για ότι γίνεται γύρω μας και -το χειρότερο- να έχουν παιδιά και να τα εκπαιδεύουν "κατ'εικόνα αυτών και ομοίωσιν"...

   

Keelpno Banner 300 250

Dipethe Kavalas Ianouarios Aprilios 2018

Logo Contract

Constantinos Jewellery Vertical  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

Ape Mpe

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας