Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας: Ανακοίνωση για τη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση ΗΠΑ - Μ. Βρετανίας - Γαλλίας στη Συρία

Posted On Σάββατο, 14 Απριλίου 2018 20:21 Γράφτηκε από τον

Συγκέντρωση στην πλατεία του Δημοτικού Κήπου Καβάλας πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Καβάλας και της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση ΗΠΑ-Μεγάλης Βρετανίας-Γαλλίας με πυραύλους στη Συρία. Λίγες ώρες αργότερα, η Επιτροπή Ειρήνης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταδικάζει τη σημερινή πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ - Μ. Βρετανίας - Γαλλίας στη Συρία, που στηρίζεται από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και καλεί το λαό μας να βγει στο δρόμο να καταδικάσει μαζικά την ιμπεριαλιστική επίθεση.

Οι λαοί έχουν πείρα και γνωρίζουν ότι τα κατασκευασμένα στοιχεία και τα προσχήματα περί χρήσης χημικών όπλων έχουν αξιοποιηθεί και αξιοποιούνται για να δικαιολογήσουν τις πολεμικές επεμβάσεις, όπως έγινε στο Ιράκ, όπως γίνεται σήμερα στη Συρία.

Η όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών, η κλιμάκωση της επίθεσης στη Συρία ενισχύουν τον κίνδυνο για γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες, συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, διαθέτει για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ τις βάσεις και τα ευρωατλαντικά στρατηγεία, έχει μετατρέψει τη χώρα σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο. Η πολιτική της "γεωστρατηγικής αναβάθμισης" υπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα και εμπλέκει τη χώρα και το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες.

Δυναμώνουμε τη δράση μας και διαθέτουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ανάπτυξη της πάλης του λαού μας, για να απαιτήσουμε μαζικά:

 • Καμιά στήριξη της κυβέρνησης στις δολοφονικές ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις ενάντια στο λαό της Συρίας.
 • Να κλείσει ΤΩΡΑ η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία.
 • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις - Επιστροφή όλων των στρατιωτικών από τις ευρω-ΝΑΤΟικές αποστολές στο εξωτερικό.
 • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
 • Αποδέσμευση από ΕΕ – ΝΑΤΟ
Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων στην Ουάσιγκτον - Εν αναμονή εγκρίσεων για τα έργα της Εφορείας Αρχαιοτήτων (βίντεο) 181d8f3f8609eaa5d861611d996741ad M

  2 χρόνια μετά την ένταξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, και τα έργα που προβλέπεται να γίνουν στον χώρο -στο πλαίσιο της ένταξης αυτής- βρίσκονται σε αναμονή εγκρίσεων, όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας Σταυρούλα Δαδάκη.

  Την ίδια ώρα, η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού συνδιοργανώνουν στο κτίριο της Πρεσβείας έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, με τίτλο

  Philippi, A Landmark of European Heritage

  Η επιλογή συμπίπτει με την ανακήρυξη από την Ε.Ε. του 2018 ως “Έτους Ευρωπαϊκής Κληρονομιάς” και την εγγραφή των Φιλίππων στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η πρωτοβουλία πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της εταιρίας Raycap.

  Μέσα από 14 πληροφοριακές πινακίδες (φωτογραφίες, επεξηγηματικά κείμενα και χάρτες) οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να “περιηγηθούν” σε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας που αποτέλεσε θέατρο γεγονότων της παγκόσμιας ιστορίας. Ιδιαίτερη είναι η σημασία του χώρου ως συμβόλου της Ευρωπαϊκής κληρονομιάς, καθώς σε αυτόν συναντιούνται οι τρεις βασικότεροι άξονές της: ο ελληνικός πολιτισμός, το ρωμαϊκό δίκαιο και ο Χριστιανισμός.

  Η έκθεση αποτελεί την κύρια ελληνική συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Μήνα, του ετήσιου κύκλου εκδηλώσεων υπό το συντονισμό της εκεί Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διοργανώνεται κάθε Μάιο στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.  .

  Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 3 Μαΐου παρουσία του Πρέσβη της Ελλάδος στις Η.Π.Α. κ. Χάρη Λαλάκου και θα διαρκέσει έως την 1 Ιουνίου 2018.

  Επίσης, στο πλαίσιο της έκθεσης, την Παρασκευή 4 Μαΐου, θα διοργανωθεί σε συνεργασία με το Kέντρο Βυζαντινών Σπουδών Dumbarton Oaks του Πανεπιστημίου Harvard, επιστημονική συζήτηση που θα φωτίσει επιμέρους πτυχές της πόλης κατά την Ελληνιστική, Ρωμαϊκή και Βυζαντινή περίοδο των Φιλίππων.

  Στοιχεία Εκδήλωσης

  Έκθεση φωτογραφίας

  “Archaeological Site of Philippi: A Landmark of European Heritage”

  Χώρος 

  Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον (2217 Massachusetts Avenue NW)

  Διάρκεια – Ώρες Λειτουργίας

  3 Μαΐου – 1 Ιουνίου 2018 ( Δευτέρα – Παρασκευή, 10-3μμ).

 • "Ήρθανε τα Φώτα" στην κεντρική πλατεία (και στο δημοτικό κήπο) Καβάλας (φωτογραφίες) 32f4651eab8d08e853267406e02c3f05 M

  Λίγες ημέρες μετά την φωταγώγηση του δημοτικού κήπου Καβάλας, "σειρά" πήρε το βράδυ της Πέμπτης και η κεντρική πλατεία της πόλης. Ο ηλεκτροφωτισμός της κεντρικής πλατείας, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που ελήφθησαν από τον γνωστό φωτογράφο Λάσκαρη Τσούτσα και αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περιλαμβάνει τόσο το βόρειο τμήμα της (δηλ. τον μεγάλο κύκλο με τις εξέδρες) όσο και την έκταση γύρω από το σιντριβάνι.

  Ελπίζουμε αυτό να είναι το πρώτο βήμα για την "μεταμόρφωση" μιας ταλαιπωρημένης πλατείας -μιας και πολλά ακούγονται περί αρχιτεκτονικών διαγωνισμών και αναπλάσεων, αλλά μέχρι τώρα δεν βλέπουμε κάτι ουσιαστικό...Για να δούμε!

 • Μπαράζ επιθέσεων με μαχαίρι για να ληστέψουν κινητά και άλλα είδη 47b23dcfe976e24081a6d8577f0afbe1 M

  2 επιθέσεις με μαχαίρι και άλλα αιχμηρά αντικείμενα, με μοναδικό σκοπό τη ληστεία, μέσα σε μόλις 2 ημέρες έχουν αναστατώσει τους κατοίκους τόσο της Καβάλας όσο και του Αμυγδαλεώνα, με τους τελευταίους μάλιστα να φοβούνται να κυκλοφορήσουν στους δρόμους του οικισμού και να φτάνουν στο σημείο να επαναφέρουν δημόσια το ζήτημα της επαναλειτουργίας του -κλειστού εδώ και χρόνια- αστυνομικού σταθμού στον οικισμό τους.

  Η πρώτη από αυτές τις επιθέσεις έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου, με θύμα μια 28χρονη που περπατούσε στους δρόμους της Καβάλας. Οι 2 άγνωστοι -μέχρι στιγμής- δράστες απείλησαν την 28χρονη με αιχμηρό αντικείμενο, έκλεψαν το κινητό της τηλέφωνο και διέφυγαν προς άγνωστο κατεύθυνση.

  Η δεύτερη έλαβε μια μέρα μετά, αλλά αυτή τη φορά στον Αμυγδαλεώνα. Αυτή τη φορά οι 3 δράστες επιτέθηκαν σε έναν 22χρονο και, υπό την απειλή μαχαιριού, έκλεψαν το μπουφάν του -το οποίο περιείχε 380 € και μια κάρτα ανάληψης χρημάτων- και διέφυγαν ανενόχλητοι.

Keelpno Banner 300 250

Dipethe Kavalas Ianouarios Aprilios 2018

Logo Contract

Constantinos Jewellery Vertical  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

Ape Mpe

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας