Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018

Γενική Συνέλευση του Δικτύου ΚΟΙΝΣΕΠ και ΚΟΙΣΠΕ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Posted On Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 06:13 Γράφτηκε από τον

Την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018, στην αίθουσα του αμφιθεάτρου του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων ΑΜΘ. Το Δίκτυο Κοιν.Σ.Επ. ΑΜΘ έχει συσταθεί από το Δεκέμβριο του 2015 με σκοπό τη δικτύωση των Φορέων Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΚΑΟ), την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τα οφέλη της κοινωνικής οικονομίας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας καθώς και την εκπροσώπηση των φορέων ΚΑΟ στις τοπικές και εθνικές αρχές. Τα ιδρυτικά μέλη του δικτύου ήταν 7 Κοιν.Σ.Επ. από την περιφέρεια ΑΜΘ και μέχρι τα μέσα του 2017 με τη σταδιακή εγγραφή νέων μελών, ο αριθμός διπλασιάστηκε σε 14 με τη συμμετοχή πλέον και του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης τομέα Ψυχικής Υγείας Νομού Καβάλας - ΚοιΣΠΕ Καβάλας.

Στη ΓΣ το απερχόμενο ΔΣ παρουσίασε τις δράσεις που υλοποίησε την τελευταία διετία και έδωσε τη «σκυτάλη» στο νέο ΔΣ που εκλέχτηκε. Το νέο ΔΣ απαρτίζεται από παλιά και νέα μέλη και η σύστασή του έχεις ως εξής: Πρόεδρος, κ. Αντώνης Κουτσούμπας, Κοιν.Σ.Επ. Επάρκεια, Ξάνθη, Αντιπρόεδρος, κα. Λουίζα Σαλτσίδη, Κοιν.Σ.Επ. Θράκης Κίνητρο, Ροδόπη, Γραμματέας, κα. Έλενα Γκώγκου, Κοιν.Σ.Επ. Ανθρώπου Φύσης, Δράμα, Ταμίας, κ. Ηλίαδης Ιωάννης, Κοιν.Σ.Επ. ErgoCultureHumanTraces, Καβάλα, Μέλος, κ. Σωτηρίου Μιχαήλ, ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας.

Οι δράσεις του νέου ΔΣ θα επικεντρωθούν στην ενημέρωση των Φορέων Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΚΑΟ) της περιφέρειάς μας μέσα από επιμορφωτικές εκδηλώσεις και συνέδρια καθώς και στη βελτίωση της συνεργασίας των φορέων ΚΑΟ με τους φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθούν τις δράσεις του Δικτύου μπορούν να επισκέπτονται τακτικά τη σελίδα του Δικτύου στο facebookhttps://www.facebook.com/diktyokoinsepamth/ ή να επικοινωνήσουν ηλεκτρονικά στοΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Brevet Φιλίππων: Ένας ιδιαίτερος ποδηλατικός γύρος στο "Πάρκο Φιλίππων" (βίντεο) 9893abca3f30e3ff456493938a4b61fc M

  Μια διαφορετική γνωριμία με την περιοχή του Πάρκου Φιλίππων, από τον αρχαιολογικό χώρο Φιλίππων μέχρι την Αμφίπολη κι από τις υπώρειες του Παγγαίου μέχρι τους πρόποδες του Φαλακρού και του Μενοικίου, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν στις 20 Οκτωβρίου δεκάδες ποδηλάτες και οι συνοδοί τους που θα πάρουν μέρος σ’ έναν μοναδικό ποδηλατικό γύρο 210 χλμ: το 1ο Διεθνές "Brevet Philippi".

  Μετά τη μεγάλη επιτυχία της πρώτης πιλοτικής διοργάνωσης του "Brevet Philippi" πέρυσι, η Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης αγκάλιασε με χαρά την προσπάθεια της ΑΜΚΕ «Οψόμεθα εις Φιλίππους» και τώρα ανέλαβε ενεργό ρόλο στην οργάνωση και διεκπεραίωσή  της, διοργανώνοντας το 1ο Διεθνές "Brevet Philippi" με την τεχνική αρωγή της Ομάδας των «Οψόμεθα» και του Ποδηλατικού Συλλόγου Καβάλας “Κύκλοτρον”.

  Η δράση αποτελεί ετήσιο θεσμό και ακολουθεί τα γαλλικά πρότυπα ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού, με υλοποίηση της διοργάνωσης στο πλαίσιο της Brevet Randonneurs Mondiaux και Audax Club Parissien υπό την επίβλεψη του Brevet Randonneurs Greece.

  Η ΑΜΚΕ «Οψόμεθα εις Φιλίππους» συνεργάζεται με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Καβάλας «Κύκλοτρον» για την σπουδαία αυτή αθλητική (και όχι μόνο!) διοργάνωση.

  Διαδρομή μέσα από επτά δήμους

  Η διαδρομή περνά μέσα από 20 τοπικούς οικισμούς και επτά δήμους (Καβάλας, Δράμας, Δοξάτου Δράμας, Προσοτσάνης Δράμας, Παγγαίου Καβάλας, Αμφίπολης Σερρών και Νέας Ζίχνης Σερρών).

  Σκοπός της ποδηλατικής αυτής διοργάνωσης είναι η γνωριμία με μια συγκεκριμένη περιοχή, τους ανθρώπους της και το φυσικό της περιβάλλον. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση δεν έχει τόσο σημασία η ανταγωνιστικότητα μεταξύ των αθλητών, όσο η ίδια η συμμετοχή και η εμπειρία! Κάθε συμμετέχων καλείται να ολοκληρώσει τη διαδρομή των 210 χλμ σε τουλάχιστον 13 ώρες, ενώ δεν τηρείται σειρά κατάταξης.

  Διασχίζοντας την Ιστορία!

  Το "Brevet Philippi" αποτελεί μια μοναδική διοργάνωση, καθώς θα δώσει την ευκαιρία στους αθλητές και τους συνοδούς τους να περιδιαβούν την ιστορική περιοχή από τους αρχαίους Φιλίππους μέχρι την Αμφίπολη, η οποία πέραν της αρχαιολογικής της σημασίας διακρίνεται και από το φυσικό της κάλλος. Οι αθλητές θα ξεκινήσουν από τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων (όπου στις 21 Οκτωβρίου του 42 π.Χ. διεξήχθη η περίφημη ομώνυμη Μάχη που επέδρασε καταλυτικά στην εξέλιξη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας), θα διασχίσουν χωριά της Δράμας και του νοτιο-ανατολικού τμήματος του νομού Σερρών μέχρι την ιστορική Αμφίπολη και, περνώντας μέσα από την Ελευθερούπολη, θα τερματίσουν στις Κρηνίδες, όπου θα τους περιμένει μια λιτή  (πλην όμορφη!) τελετή λήξης.

  Το "Brevet Philippi" έρχεται να προσδώσει εύρος και να συμπληρώσει τα διεθνή χαρακτηριστικά που λείπουν σήμερα από την περιοχή των Φιλίππων, η οποία αποτέλεσε κέντρο Πολιτισμού και σημείο συνάντησης (αλλά και συγκρούσεων!) εθνών και θρησκειών για τουλάχιστον πέντε αιώνες. Με αίσθημα σεβασμού, αλλά και με ενθουσιασμό, η ΑΜΚΕ "Οψόμεθα εις Φιλίππους" -με την αγαστή αρωγή της Περιφέρειας και των τοπικών αρχών-  επιδίδεται σε έναν ευγενή αγώνα για την αναβάθμιση της περιοχής και την ανάδειξή της στο επίπεδο που της αξίζει.

  Η ενίσχυση της διοργάνωσης της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης και της ΑΜΚΕ «Οψόμεθα εις Φιλίππους» στο 1ο Διεθνές "Brevet Philippi" με εθελοντές, για την άψογη διεκπεραίωσή του, είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη!  Τόσο όσοι επιθυμούν να συνδράμουν εθελοντικά στη διοργάνωση, όσο και όσοι θέλουν να λάβουν μέρος στον αγώνα Brevet, μπορούν να επισκεφθούν για περισσότερες πληροφορίες την ιστοσελίδα μας  http://www.brevetphilippi.com.

  Το 1ο Διεθνές "Brevet Philippi" υποστηρίζεται από σειρά χορηγών απ’ όλη την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης.

 • ΝΔ και περιφέρεια ΑΜΘ: "Φτου και από την αρχή" για Μέτιο; - Το "μπαλάκι" στον Μητσοτάκη 2b43c7ef1c8dc2c00b3d601a0c821018 M

  Αλλιώς περίμεναν στη 'Νέα Δημοκρατία" να εξελιχθούν τα πράγματα με το χρίσμα για τις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές και αλλιώς τελικά φαίνεται να εξελίσσονται.

  Και αυτό διότι μπορεί ο αρχηγός της παράταξης Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και ο Άδωνις Γεωργιάδης να στήριξαν δημόσια τον νυν περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, ωστόσο το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην περιφέρεια σε βάρος του κ. Μέτιου, σε συνδυασμό και με το "αντάρτικο" Ζαγναφέρη αρχίζει πλέον και γίνεται γνωστό στην οδό Πειραιώς - με αποτέλεσμα το ερώτημα "Ποιόν θα στηρίξει η αξιωματική αντιπολίτευση στις περιφερειακές εκλογές;" να τίθεται ξανά, και μάλιστα από μηδενικής βάσης!

  Αφορμή για τις παραπάνω σκέψεις στάθηκε η συνάντηση που έλαβε χώρα το απόγευμα της Τρίτης στα κεντρικά γραφεία του κόμματος μεταξύ 27 συμβούλων της "Περιφερειακής Αναγέννησης", του Νικήτα Κακλαμάνη και του Λευτέρη Αυγενάκη (παρόντες επίσης οι Νέζης και Γαϊτάνης). Μία συνάντηση που κανονίστηκε την περασμένη εβδομάδα και έδωσε "τροφή" σε όλους αυτούς που αρέσκονται να ασχολούνται με το πολιτικό παρασκήνιο (και οι οποίοι σχολίασαν ακόμα και το μίνι πούλμαν με το οποίο μετέβησαν οι σύμβουλοι  στην Αθήνα - ένα πούλμαν που ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας από τον Έβρο!).

  Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν -καθώς επίσημες δηλώσεις δεν έγιναν-, οι 18 εκ των παριστάμενων περιφερειακών συμβούλων υπέγραψαν μια επιστολή στην οποία ναι μεν τόνιζαν πως «θα στηρίξουν την όποια απόφαση του κόμματος» αλλά ξεκαθάριζαν «το πρόσωπο που θα προταθεί από το κόμμα θα πρέπει να ενώνει όλους και να είναι κοινής αποδοχής».

  Από τους υπόλοιπους 9 οι 5 (οι κ. Αντωνιάδης, Δημούδη, Γεωργιτσόπουλος, Κινατζίδης και εις εκ των μειονοτικών) δεν υπέγραψαν, καθώς δήλωσαν πως στηρίζουν τον κ. Μέτιο, ενώ οι υπόλοιποι 4 κράτησαν ουδέτερη στάση.

  Πλέον η τελική απόφαση θα ληφθεί από τον κ. Μητσοτάκη -χτες απουσίαζε λόγω της έκτακτης μετάβασής του στις Βρυξέλλες-, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά (ακόμα και αυτό του "σχίσματος", σε περίπτωση που η αξιωματική αντιπολίτευση εξακολουθεί να στηρίζει τον κ. Μέτιο).

 • Υποψήφιος για την περιφέρεια ΑΜΘ, με το ΚΙΝ.ΑΛ., ο Κωστής Σιμιτσής 6fe3a22793911d938be112adef44f809 M

  Παρά το γεγονός ότι, τις προηγούμενες ημέρες, είχαν ακουστεί ονόματα όπως ο Γιώργος Ντόλιος και ο Γιώργος Πεταλωτής, τελικά το απόγευμα της Τρίτης έγινε γνωστό ότι το "Κίνημα Αλλαγής" θα υποστηρίξει, ως υποψήφιο για το αξίωμα του περιφερειάρχη ΑΜΘ, τον τέως δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται εντός των ημερών, με τον ίδιο τον κ. Σιμιτσή να επιβεβαιώνει την είδηση και να τονίζει ότι "ευχή είναι να διεξαχθεί ένας έντιμος προεκλογικός αγώνας και να προκύψει, από τις εκλογές, ένα σχήμα -ακόμα και μέσω συνεργασιών- που θα δώσει τη δυνατότητα στην περιφέρεια ΑΜΘ να 'ξεκολλήσει' από τη θέση της φτωχότερης περιφέρειας σε ολόκληρη την Ευρώπη."

Afisa 2o Syn Pag F

Website Banner

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας