Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

Γενική Συνέλευση του Δικτύου ΚΟΙΝΣΕΠ και ΚΟΙΣΠΕ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Posted On Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 06:13 Γράφτηκε από τον

Την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018, στην αίθουσα του αμφιθεάτρου του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων ΑΜΘ. Το Δίκτυο Κοιν.Σ.Επ. ΑΜΘ έχει συσταθεί από το Δεκέμβριο του 2015 με σκοπό τη δικτύωση των Φορέων Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΚΑΟ), την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τα οφέλη της κοινωνικής οικονομίας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας καθώς και την εκπροσώπηση των φορέων ΚΑΟ στις τοπικές και εθνικές αρχές. Τα ιδρυτικά μέλη του δικτύου ήταν 7 Κοιν.Σ.Επ. από την περιφέρεια ΑΜΘ και μέχρι τα μέσα του 2017 με τη σταδιακή εγγραφή νέων μελών, ο αριθμός διπλασιάστηκε σε 14 με τη συμμετοχή πλέον και του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης τομέα Ψυχικής Υγείας Νομού Καβάλας - ΚοιΣΠΕ Καβάλας.

Στη ΓΣ το απερχόμενο ΔΣ παρουσίασε τις δράσεις που υλοποίησε την τελευταία διετία και έδωσε τη «σκυτάλη» στο νέο ΔΣ που εκλέχτηκε. Το νέο ΔΣ απαρτίζεται από παλιά και νέα μέλη και η σύστασή του έχεις ως εξής: Πρόεδρος, κ. Αντώνης Κουτσούμπας, Κοιν.Σ.Επ. Επάρκεια, Ξάνθη, Αντιπρόεδρος, κα. Λουίζα Σαλτσίδη, Κοιν.Σ.Επ. Θράκης Κίνητρο, Ροδόπη, Γραμματέας, κα. Έλενα Γκώγκου, Κοιν.Σ.Επ. Ανθρώπου Φύσης, Δράμα, Ταμίας, κ. Ηλίαδης Ιωάννης, Κοιν.Σ.Επ. ErgoCultureHumanTraces, Καβάλα, Μέλος, κ. Σωτηρίου Μιχαήλ, ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας.

Οι δράσεις του νέου ΔΣ θα επικεντρωθούν στην ενημέρωση των Φορέων Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΚΑΟ) της περιφέρειάς μας μέσα από επιμορφωτικές εκδηλώσεις και συνέδρια καθώς και στη βελτίωση της συνεργασίας των φορέων ΚΑΟ με τους φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθούν τις δράσεις του Δικτύου μπορούν να επισκέπτονται τακτικά τη σελίδα του Δικτύου στο facebookhttps://www.facebook.com/diktyokoinsepamth/ ή να επικοινωνήσουν ηλεκτρονικά στοΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Επίσημη παρουσίαση της 1ης Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας της Περιφέρειας ΑΜΘ (πρόγραμμα) 4f31ef0448abd15dc0e6201aeb952437 M

  Η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά φέτος από τις 16 έως τις 22 Απριλίου, παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή.

  Η παρουσίαση έγινε από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Χρήστο Τερτσούδη, τους Αντιπεριφερειάρχες Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη, Ξάνθης κ. Κώστα Ζαγναφέρη και Καβάλας κ. Θόδωρο Μαρκόπουλο, τον περιφερειακό σύμβουλο Δράμας εντεταλμένο για θέματα δημόσιας υγείας κ. Κώστα Κινατζίδη και τον Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας κ. Λουκά Γεωργίου.

  Πατήστε εδώ για να δείτε το πρόγραμμα

  Ο κ. Περιφερειάρχης έκανε λόγο στην παρουσίασή του για μια φιλόδοξη διοργάνωση που περιλαμβάνει περισσότερες από 150 δράσεις και ομιλίες ταυτόχρονα και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες, σε συνεργασία με 118 φορείς από ολόκληρη την Περιφέρεια.

  «Η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας, με τον τρόπο που επιλέξαμε να γίνει, διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Περιφερειάρχης και συνέχισε: «Έχουν προγραμματιστεί δράσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, δίνοντας περισσότερη έμφαση στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πιο δυναμικού τμήματος της κοινωνίας, των νέων.

  Ελπίζουμε οι πολίτες να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν την πρωτοβουλία καθώς πρόθεσή μας είναι να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός της Περιφέρειάς μας. Είναι μια δράση με ιδιαίτερο χαρακτήρα και ταυτότητα, έχει ένα πρακτικό αποτέλεσμα προς όφελος των πολιτών και βασίζεται στην κινητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών», κατέληξε.

  Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Τερτσούδης τόνισε την ανάγκη για μια «ολιστική προσέγγιση της Δημόσιας Υγείας» που δεν αφορά αποκλειστικά μόνο τον άνθρωπο αλλά περιλαμβάνει επίσης τα ζώα και το φυσικό περιβάλλον. «Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού στα θέματα της Δημόσιας Υγείας και η μεταλαμπάδευση της ιδέας μας και σε άλλες Περιφέρειες. Το εγχείρημα είναι μεγάλο και θέλουμε τη συμμετοχή των πολιτών», σημείωσε.

  Στην συνέχεια, τον λόγο πήραν οι Αντιπεριφερειάρχες Έβρου κ. Πέτροβιτς, Ροδόπης κ. Τσαλικίδης, Ξάνθης κ. Ζαγναφέρης και Καβάλας κ. Μαρκόπουλος καθώς και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα δημόσιας υγείας κ. Κινατζίδης οι οποίοι παρουσίασαν, ως υπεύθυνοι υλοποίησης των δράσεων, τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, ευχαριστώντας τους συνεργαζόμενους φορείς.

   Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας κ. Γεωργίου παρουσίασε τις θεματικές ημερίδες που θα πραγματοποιηθούν στην Αλεξανδρούπολη το τριήμερο 19-21 Απριλίου.

 • Ξεκινάει η αντιλυσσική περίοδος στην περιφέρεια ΑΜΘ 0a3d6111351c75c31e2976f2db919e25 M

  Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της ΠΑΜΘ, με αφορμή την έναρξη της νέας Ανοιξιάτικης εμβολιαστικής περιόδου κατά της Λύσσας, ανακοινώνει τα παρακάτω:

  1. Εκδόθηκε η με αριθμό 1054/44234/21-03-2018 απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την οποία ορίζετε η Περιφέρεια ΑΜΘ για την Άνοιξη του 2018, ως περιοχή εμβολιασμού της άγριας πανίδας  έναντι του ιού της Λύσσας.
  2. Ο εμβολιασμός, όπως και το Φθινόπωρο, θα υλοποιηθεί με εναέρια ρίψη δολωμάτων και η εκτιμώμενη ημερομηνία έναρξης των ρίψεων(αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες) για την Περιφέρεια Αν. Μακ. και  Θράκης είναι η 1η Απριλίου 2018 και θα διαρκέσει για 6-8 ημέρες πτήσεων.
  3. Ο εμβολιασμός γίνεται με δολώματα  που περιέχουν  εμβόλιο έναντι του ιού της Λύσσας.  Όταν τα ζώα της άγριας πανίδας καταναλώσουν έστω και ένα δόλωμα αποκτούν ανοσία έναντι της νόσου. 
  4. H διασπορά των δολωμάτων θα διενεργηθεί στους χώρους διαβίωσης των ζώων στόχων και δεν θα διενεργηθεί εμβολιασμός σε κατοικημένες αστικές και περιαστικές περιοχές, μεγάλα οδικά δίκτυα και λίμνες
  5. Το εμβόλιο δόλωμα περιέχει:

  –         Μία κάψουλα ή ένα σακουλάκι με το διάλυμα του αντιλυσσικού εμβολίου κρυμμένου σε ένα περίβλημα

  –         Το περίβλημα είναι ελκυστικό για την αλεπού και περιέχει τετρακυκλίνη ως δείκτη  εμβολιασμού (χρωματισμός των δοντιών του ζώου που κατανάλωσε το δόλωμα)

  –         Φέρει σφραγίδα με εμφανή προειδοποίηση, ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΝΤΙΛΥΣΣΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ - ΜΗΝ ΑΓΓΙΖΕΤΕ, και φέρει το τηλέφωνο 210-5212054 του Κέντρου  Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΛΠΝΟ) (εικόνα άρθρου)

  Ενέργειες στην περίπτωση που ένα δόλωμα βρεθεί σε κατοικημένη περιοχή, αγρούς η σε χώρους ανθρώπινης δραστηριότητας (όπου τυχαία μεταφέρθηκε λόγω του ανέμου)

  1. Ανεύρεση δολώματος από κάποιον πολίτη :
  • Σε περίπτωση εύρεσης ενός δολώματος,  μην το αγγίζετε, μην το καταστρέφετε και  αποφύγετε κάθε επαφή με αυτό
  • Αν χρειαστεί να απομακρύνουμε ένα δόλωμα από μία κατοικημένη περιοχή, χρησιμοποιείστε πλαστικά γάντια μιας χρήσης ή μια πλαστική σακούλα, τοποθετήστε το σε σημείο όπου κανένα ζώο ή άνθρωπος δεν έχει πρόσβαση και καλέστε άμεσα  τις τοπικές κτηνιατρικές αρχές .
  • Κίνδυνος για τον άνθρωπο υπάρχει μόνο όταν το υγρό περιεχόμενο της κάψουλας στο εσωτερικό του δολώματος, έρθει σε επαφή με ανοιχτές πληγές ,  τραύματα ή βλεννογόνους (στόμα, μάτια).
  1. Κατά λάθος επαφή με το εμβόλιο –δόλωμα:

  Εάν από ατύχημα ή από λάθος έρθετε σε επαφή με το εμβόλιο- δόλωμα, προβείτε άμεσα στις παρακάτω ενέργειες:

  • Πλύνετε με άφθονο νερό και σαπούνι την περιοχή που ήρθε σε επαφή με το εμβόλιο. Εναλλακτικά ή συμπληρωματικά  χρησιμοποιείστε οινόπνευμα ή ιώδιο.
  • Πλύνετε  με άφθονο νερό τους βλεννογόνους που ήρθαν σε επαφή με το εμβόλιο-δόλωμα.
  • Αν είχατε επικίνδυνη επαφή με το υγρό του δολώματος, θα πρέπει να αναζητήσετε  άμεσα ιατρική βοήθεια παίρνοντας το εμβόλιο με μια πλαστική σακούλα για να το επιδείξετε στον γιατρό.
  • Αν κάποιο κατοικίδιο ή παραγωγικό ζώο (σκύλος, γάτα, βοοειδές, πρόβατο κ.α.) βρει ένα δόλωμα μην προσπαθήσετε να το αφαιρέσετε από το στόμα του γιατί το ίδιο δεν διατρέχει κανένα απολύτως κίνδυνο, απλά προτρέψτε το ζώο να το αφήσει. 
  • Στην περίπτωση που το δόλωμα έχει καταναλωθεί ή όταν υπάρχει η παραμικρή υποψία γι' αυτό, προσπαθήστε φορώντας γάντια, να πλύνετε την εξωτερική επιφάνεια του στόματος του ζώου µε νερό και σαπούνι και μην έρθετε σε επαφή µε το ζώο, µε γυμνά χέρια, για τουλάχιστον µία ημέρα.

  Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νόσο στον άνθρωπο είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ  (www.keelpno.gr) ακολουθώντας την παρακάτω διαδρομή (Νοσήματα  ► Λοιμώδη Νοσήματα Ζωονόσοι Λύσσα) επίσης στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης (http://www.minagric.gr/, στη διαδρομή  (Πολίτης ► Νοσήματα που μεταδίδονται από τα ζώα στον άνθρωπο ► Λύσσα).

 • Στο νομό Καβάλας οι μεγαλύτερες, ηλικιακά, μητέρες της περιφέρειας ΑΜΘ D601f6a570ff658132d0a3298784f783 M

  Ενδιαφέροντα στοιχεία για τη μητρότητα σε ολόκληρη την Ελλάδα παρουσίασε η Eurostat για το 2016 (διατηρεί, παράλληλα, στοιχεία και για το 2015 αλλά και για το 2014).

  Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, οι γυναίκες που κατάγονται από το νομό Καβάλας (συμπεριλαμβανομένης και της Θάσου) εμφανίζονται να γεννούν σε μια μέση ηλικία 30,5 ετών (τη μεγαλύτερη -μαζί με τις γυναίκες από το νομό Δράμας- σε ολόκληρη την περιφέρεια ΑΜΘ). Σε σύγκριση, δε, με το 2014 και το 2015 ο εν λόγω μέσος όρος εμφανίζεται αυξημένος ή σταθεροποιημένος (30 έτη το 2014 και 30,5 το 2015). Στον αντίποδα, οι γυναίκες από το νομό Ξάνθης γεννούν σε μια μέση ηλικία 29 έτη -κάτι που τις καθιστά τις νεαρότερες μητέρες σε ολόκληρη την Ελλάδα.

  Table Fertility Amth

  Όσον αφορά, δε, όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας, άξιο λόγου είναι το γεγονός ότι οι γυναίκες από την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη έχουν το χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας στην οποία τεκνοποιούν (τα 30 έτη - οι νομοί Καβάλας και Δράμας, αλλά και αυτός του Έβρου, ξεπερνάνε το μέσο όρο). Μεγαλύτερες ηλικιακά μητέρες εμφανίζονται αυτές που προέρχονται από την Αττική.

  Table Fertility Greece Regions 2

  Και αν τα προαναφερθέντα στοιχεία έχουν τη δική τους σημασία για όποιον επιχειρεί να κατανοήσει την κοινωνική, οικονομική αλλά και επαγγελματική κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι της περιφέρειας ΑΜΘ (ιδίως στη Θράκη), δε φαίνεται να συμβαίνει το ίδιο και με όλη την Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

  Και αυτό διότι, σύμφωνα με τη Eurostat, οι Ελληνίδες εμφανίζονται να τεκνοποιούν σε μια μέση ηλικία που ανέρχεται στα 31,3 έτη (όσο, δηλαδή, και οι Ολλανδές) -από τις πλέον υψηλές στην Ευρωπαϊκή Ένωση (η έρευνα δεν συμπεριλαμβάνει τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης -εκτός από τη Λιθουανία, τη Λετονία και την Εσθονία).

  Εξήγηση, βέβαια, μπορεί να δοθεί και σε αυτό το στατιστικό στοιχείο, καθώς πλέον πολλές Ελληνίδες προτιμούν να "καθυστερήσουν" όσο γίνεται περισσότερο την τεκνοποίηση, σε μια προσπάθεια είτε να κυνηγήσουν την καριέρα είτε -το πιθανότερο- να βρουν μια εργασία και να σταθούν οικονομικά στα πόδια τους

  Table Fertility Europe

Keelpno Banner 300 250

Dipethe Kavalas Ianouarios Aprilios 2018

Logo Contract

Constantinos Jewellery Vertical  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

Ape Mpe

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας