Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018

Επιμνημόσυνη δέηση των Πεσόντων της 22ας Φεβρουαρίου 1944 στο Μοναστηράκι Νέστου

Posted On Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 07:39 Γράφτηκε από τον
φωτογραφία: http://www.nestosnewsit.com φωτογραφία: http://www.nestosnewsit.com

Εκδήλωση μνήμης και τιμής πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 στο Μοναστηράκι, για τους σφαγιασθέντες της βουλγαρικής κατοχής την περίοδο του 1944.

Πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία του χωριού επιμνημόσυνη δέηση για τους ήρωες νεκρούς, ακολούθησε ομιλία του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου για το ιστορικό των γεγονότων και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων. Η εκδήλωση μνήμης ολοκληρώθηκε με δεξίωση στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου την οποία και κάλυψε οικονομικά ο Δήμος Νέστου.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους οι :

Παρέστησαν πολλοί κάτοικοι του χωριού καθώς και ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Χατζηγερακούδης Ιωάννης και κ. Σαββαϊδης Λάζαρος, ο Ταξίαρχος κ. Γκράνας Γεώργιος, οι τοπικοί σύμβουλοι κα Σοφιανού Ειρήνη και κ. Αραμπατζάκης Ιωάννης, ο πρώην Δήμαρχος Κεραμωτής κ. Μαρινάκης Μένανδρος, ο Διοικητής του ΚΑΑΥ Κεραμωτής, και εκπρόσωποι του Αερολιμένα Καβάλας και του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Εμβολιασμών συνέχεια στο Δήμο Νέστου από τους "Γιατρούς του Κόσμου" 2fd2eab346ca69bd39d981c4c5a99230 M

  Δελτίο τύπου

  Με την αμέριστη συμπαράσταση της περιφέρειας ΑΜΘ ολοκληρώθηκε η αποστολή των ΓΤΚ στο δημοτικό διαμέρισμα Χρυσοχωρίου του δήμου Νέστου. Στη συγκεκριμμένη αποστολή με την κινητή μονάδα της περιφέρειας επισκεφθήκαμε τη συνοικία των ΡΟΜΑ στο Χρυσοχώρι, με παιδίατρο, διοικητικούς και το προσωπικό της "Ευνεστίας" του δήμου Νέστου εμβολιάστηκαν 47 παιδιά ηλικίας από 6 μηνών ως 13 ετών με όλα τα απαραίτητα παιδικά εμβόλια. Τα εμβόλια ήταν δωρεά των ΓΤΚ.

 • ΔΕΔΔΗΕ: Σε ποιες περιοχές του δήμου Νέστου θα διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος την Παρασκευή 585d9de048d27c367281e296f7043317 M

  Την Παρασκευή 4 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος, από τις 8 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι, στις παρακάτω περιοχές του Δήμου Νέστου λόγω συντήρησης του δικτύου.

  ΑΠΟ ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗ - ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΥ(ΔΙΑΣΤ ΖΑΡΚΑΔΙΑΣ), ΚΟΜΒΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ - ΖΑΡΚΑΔΙΑΣ(ΕΠΑΡ ΟΔΟΣ), ΠΡ ΗΛΙΑΣ - ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΕΥΑΝ ΠΡ ΗΛΙΑ, ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟΣ, ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΔΙΚΑ, ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΙΝΤΛ - ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΣΟΥΠΡΟΥ, ΠΥΡΟΣΒ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΡΓ ΚΟΘΑΛΗ, ΠΡΟΑΣΤΕΙΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΕΠΑΡ ΟΔΟΥ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ - ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ: ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΡΓΟΣ ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ - ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ, ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΑ ΝΕΣΠΑΡ, ΕΡΡΙΚΟΣ ΚΛΠ, ΣΟΓΙΑ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ, ΧΡΥΣΟΧΩΡΙ, ΜΥΛΟΙ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ & ΣΙΟΥΡΗ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙ, ΕΚΚΟΚΙΣΤΗΡΙΑ Ν. ΚΑΡΥΑΣ, ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΑ Ν. ΚΑΡΥΑΣ, ΟΛΗ Η ΝΕΑ ΚΑΡΥΑ ΕΩΣ ΓΗΠΕΔΟ.

 • Προβλέψεις για την πορεία του νέφους της φωτιάς στη Sunlight - Καμία ανησυχία σε δήμο Νέστου και Πολιτική Προστασία 1fada9216a2ae8af4e2f2a2dad56dec1 M

  Έσβησε το απόγευμα της Τρίτης η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο εργοστάσιο μπαταριών της Sunlight στο Νέο Όλβιο Ξάνθης, το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής βιομηχανικών μπαταριών στην Ευρώπη. Ωστόσο, το νέφος από την πυρκαγιά έχει ήδη εξαπλωθεί σε πολλές από τις γύρω περιοχές, ενώ όπως προβλέπει το μοντέλο διασποράς Flexpart του Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr (το αποτέλεσμα του οποίου, πάντως, εξήχθη ενώ η φωτιά ήταν σε εξέλιξη) η πιθανότητα να περάσει το νέφος πάνω από σημαντικές εκτάσεις του νομού ως το πρωί της Τετάρτης δεν έχει αποκλειστεί.

  Fire Xanthi

  Οι εκτιμήσεις για την τοξικότητα του νέφους δεν είναι ακόμα σαφείς, δεδομένου ότι τα πρώτα αποτελέσματα από τις μετρήσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις οποίες διενεργεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τις υπηρεσίες της και σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης θα ανακοινωθούν την Παρασκευή το απόγευμα. Σε ανακοίνωσή της, πάντως, η Sunlight διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικών αερίων για την περιοχή.

  Μέχρι την ανακοίνωση των πρώτων μετρήσεων, για καθαρά ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, συστήνεται, η μη επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον στις περιοχές βορειοανατολικά του εργοστασίου στο Ολβιο. Ητοι τις περιοχές: Ν. Όλβιο, Κρεμαστή, Θαλασσιά, Αγ. Αθανάσιος, Τοξότες, Τύμπανο, Πετροχώρι, Εύμοιρο, Εξοχή και οι λοιπές ενδιάμεσες περιοχές ενώ τα αντίστοιχα σχολεία των περιοχών αυτών θα παραμείνουν κλειστά για δύο ημέρες.

  Τα μέτρα τα οποία προτείνονται μόνο για ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ και για για 48 ώρες είναι:

  1. Πλύσιμο του περιβάλλοντος χώρου και του εξωτερικού των σπιτιών με άφθονο νερό
  2. Το εσωτερικό των σπιτιών να μείνει όσο το δυνατόν απομονωμένο από το εξωτερικό περιβάλλον (πόρτες και παράθυρα ερμητικά κλειστά)
  3. Ο κόσμος και τα παιδιά να παραμένουν, ει δυνατόν τον περισσότερο χρόνο σε εσωτερικό χώρο
  4. Όχι αγροτικές (βόσκηση και συγκομιδή κηπευτικών, κ.λ.π.) και λοιπές εργασίες σε εξωτερικό χώρο

  Σημειώνεται ότι αρχικά ελήφθη απόφαση για εκκένωση των προαναφερθέντων οικισμών, ωστόσο πολλοί κάτοικοι αποφάσισαν να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους. Άλλοι, όμως, προτίμησαν να απομακρυνθούν και να περάσουν τη νύχτα τους σε ξενοδοχεία τόσο στην Ξάνθη όσο και στην Καβάλα.

  Ανάλογα μέτρα, πάντως, δεν αναμένεται -με βάση τα ισχύοντα δεδομένα- να ληφθούν σε περιοχές της Π.Ε. Καβάλας, καθώς κάτι τέτοιο έχει ήδη αποκλειστεί από την αρμόδια υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. Ήδη, μάλιστα, η δημοτική αρχή Νέστου -όπως ανέφερε στο Kavala Portal ο δήμαρχος Βαγγέλης Τσομπανόπουλος- έχει κάνει γνωστό ότι δεν θα προχωρήσει σε προληπτικά μέτρα.

Logo Contract

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας