Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018

Δήμαρχος Καβάλας για πεζόδρομο Κρηνίδων: "Ο πεζόδρομος είναι πεζόδρομος" (βίντεο) Κύριο

Posted On Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 22:38 Γράφτηκε από τον

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, ο σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόδωρος Μουριάδης έθεσε προς συζήτηση το ζήτημα του πεζόδρομου των Κρηνίδων -το οποίο ανακινήθηκε τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την τακτική παρουσία αστυνομικής δύναμης για την αποτροπή της στάθμευσης οχημάτων εντός αυτού. Η απάντηση της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα ήταν σαφής:

"Ο πεζόδρομος είναι πεζόδρομος. Θα αλλάξουμε το όνομα, θα αλλάξουμε τη φιλοσοφία;"

Νωρίτερα, τόσο ο (προερχόμενος από τις Κρηνίδες) αντιδήμαρχος οικονομικών Ηλίας Καλανταρίδης όσο και ο κ. Μουριάδης υποστήριξαν, μιλώντας στο Kavala Portal, τη χρήση του πεζόδρομου των Κρηνίδων -μάλιστα, ο κ. Μουριάδης υπογράμμισε ότι "η σχετική συγκοινωνιακή μελέτη είχε εγκριθεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, επί των ημερών της διοίκησης Σιμιτσή. Από τη στιγμή που η μελέτη αυτή είναι σε ισχύ μιλάμε για πεζόδρομο. Σύμφωνα, δε, με τη μελέτη αυτή προβλέπεται ως χώρος στάθμευσης των ΙΧ οχημάτων το κομμάτι του δρόμου το οποίο βρίσκεται κάτω από τον κεντρικό δρόμο που διασχίζει τις Κρηνίδες, και το οποίο περνάει και από το κοινοτικό κατάστημα των Κρηνίδων"

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Ξεκινάνε επισκευές στις παιδικές χαρές Καρβάλης, Αμυγδαλεώνα και Κρηνίδων B8481c15a18d81a6d9913c8306965c55 M

  Τη σύμβαση του σημαντικού έργου για τις Παιδικές Χαρές και τα Πάρκα του Δήμου Καβάλας υπέγραψε η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018, με τον ανάδοχο που αναδείχθηκε από την διαγωνιστική διαδικασία.

  Οι παρεμβάσεις θα γίνουν στις δημοτικές κοινότητες Καρβάλης, Αμυγδαλεώνα και Κρηνίδων και περιλαμβάνουν διαμορφώσεις του περιβάλλοντα χώρου, φωτισμό και τοποθέτηση κατάλληλων παιχνιδιών, προκειμένου να δημιουργηθούν πιστοποιημένες παιδικές χαρές όπως επιτάσσει η νομοθεσία.

  Πιο συγκεκριμένα το έργο: «Επισκευές-Βελτιώσεις –Εναρμόνιση Παιδικών Χαρών και Πάρκων Δήμου Καβάλας έτους 2018» που είναι προϋπολογισμού 350.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους και από το Πράσινο Ταμείο.

  Η δέσμευση της διοίκησης στο να κατασκευάζει κάθε χρόνο σύγχρονες πιστοποιημένες παιδικές χαρές, υλοποιείται πιστά ενώ ακολουθεί και η έγκριση ένταξης στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ προμήθειας οργάνων για τις παιδικές χαρές.

  Τα χρηματοδοτούμενα όργανα προϋπολογισμού 380.000 ευρώ έχουν μελετηθεί να τοποθετηθούν στις παρακάτω περιοχές: 

  1. Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής-Τμήμα Α΄
  2. Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής-Τμήμα Β΄
  3. Εργατικές Κατοικίες Πρ. Ηλία- Οδός Πολυκράτους
  4. Συνοικία Παναγίας-Οδός Ανθεμίου
  5. Περιγιάλι-Αμ. Ερυθρού Σταυρού
  6. Οδός Μεταξά – Δημοτική Κοινότητα Ζυγού (Δημοτική Ενότητα Φιλίππων)

  Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποδομές των παραπάνω παιδικών χαρών, θα υλοποιηθούν από ξεχωριστή εργολαβία προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

 • Η δήμαρχος Καβάλας στη Νυρεμβέργη, για τα 20χρονα του Συλλόγου "ΦΙΛΟΣ" Fcf186c0fe27e49731db00e07e65100e M

  Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Νυρεμβέργη το περασμένο Σαββατοκύριακο 13 και 14 Οκτωβρίου 2018, όπου παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Καβάλας, για να τιμηθούν τα 20χρονα του Συλλόγου ΦΙΛΟΣ, ο οποίος ουσιαστικά προώθησε και συνεχίζει να υποστηρίζει με κάθε τρόπο, την αδελφοποίηση των δυο αυτών πόλεων.

  Η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, παραβρέθηκε στη σχετική εκδήλωση που διοργανώθηκε στη Νυρεμβέργη, συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Ηλία Καλανταρίδη και το στέλεχος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ Νίκο Ρακιτζή που εκπροσώπησε την Δημοτική Επιχείρηση.

  Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου και παρουσίασε ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΦΙΛΟΣ Σωτήρης Ξώγνος, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος της Νυρεμβέργης Dr Uli Maly, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόναχο, Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου, βουλευτές, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι εθνικών Συλλόγων της περιοχής και εκπρόσωποι άλλων φορέων.  

  Μιλώντας στην εκδήλωση η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, αφού ευχαρίστησε τον Σύλλογο για την πρόσκληση καθώς και τον Δήμο Νυρεμβέργης για τη ζωντανή σχέση των δύο Δήμων, εγκωμίασε την αδελφοποίηση των δύο πόλεων του 1998, την χαρακτήρισε ως μια «σοφή πράξη» και δήλωσε εντυπωσιασμένη, για τη Νυρεμβέργη, που από μια καθημαγμένη από τον πόλεμο πόλη, έγινε μια θαυμάσια, οργανωμένη διοικητικά, πολεοδομικά, αρχιτεκτονικά και ότι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους. Το γεγονός ότι από τις αδελφοποιημένες πόλεις με την Καβάλα, η Νυρεμβέργη είναι η πόλη με την οποία έχει τις πιο στενές και ουσιαστικές σχέσεις, και ότι η αδελφοποίηση αυτή δεν είναι μόνο στα χαρτιά, δεν είναι καθόλου τυχαίο, είπε η Δήμαρχος.

  Αφού επαίνεσε τις προσπάθειες που κάνει συνεχώς ο Πρόεδρος του ΦΙΛΟΣ, Σωτήρης Ξώγνος, δήλωσε η Δήμητρα Τσανάκα,  πως ο Δήμος Καβάλας και η ίδια προσωπικά, θα στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, καθώς αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση δεσμών φιλίας, και συνεργασίας των ευρωπαϊκών λαών.

  Μετά τους χαιρετισμούς και των άλλων επισήμων, ο Πρόεδρος του Συλλόγου, παρουσίασε την πολυσχιδή δράση του, στα 20 χρόνια από την λειτουργία του.

 • Και το όνομα αυτού "Σύγχρονος δήμος" - Και επίσημα υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας ο Θ. Μουριάδης (βίντεο) 766b5cfa3ff516b4c4670787b7e30fbb M

  Τις πρώτες προγραμματικές δηλώσεις του ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών γνωστοποίησε το πρωί της Δευτέρας ο Θεόδωρος Μουριάδης, στο πλαίσιο της επίσημης ανακοίνωσης του ότι θα είναι υποψήφιος για τη θέση του δημάρχου Καβάλας.

  Η συνέντευξη τύπου δόθηκε στα γραφεία της ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας, με τον κ. Μουριάδη να δίνει έμφαση στα έργα και τις ημέρες του πατέρα του, επιπλοποιού και συνδικαλιστή Χαράλαμπου Μουριάδη (νωρίτερα είχε απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος του σωματείου επιπλοποιών Καβάλας Μάκης Δημητριάδης).

  Στα τελευταία λεπτά της συνέντευξης Τύπου ο κ. Μουριάδης ανακοίνωσε και το όνομα του συνδυασμού του, το οποίο θα είναι "Σύγχρονος  Δήμος".

  Το κείμενο της ομιλίας του κ. Μουριάδη έχει ως εξής:

  Σας κάλεσα σήμερα για να σας ανακοινώσω και επίσημα την υποψηφιότητά μου για το αξίωμα του δημάρχου Καβάλας στις εκλογές του Μαΐου του 2019.

  Δεν είναι τυχαία η επιλογή του χώρου της σημερινής συνέντευξης.

  Έχει για μένα ιδιαίτερη σημασία. Αποδίδω φόρο τιμής στον Καβαλιώτη επαγγελματία, τον τεχνίτη, τον εργάτη, τον άνθρωπο του μόχθου, όπως ο πατέρας μου, ο Χαράλαμπος Μουριάδης. Ήταν ξυλουργός στον Αη-Γιώργη, για πολλά χρόνια διετέλεσε μέλος του σωματείου ξυλουργών. Δίπλα του έμαθα τι σημαίνει να είσαι εργατικός και δημιουργικός, με αγάπη για την τέχνη σου, να παίρνεις την άμορφη ύλη και να την μετατρέπεις σε ωραίο και χρηστικό αντικείμενο, με σεβασμό προς αυτόν που θα το χρησιμοποιήσει.

  Μπορούμε άραγε να ξαναφτιάξουμε την πόλη μας;

  Μπορούμε να την κάνουμε όμορφη και ευχάριστη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της;

  Όπως γνωρίζετε υπήρξα αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών επί διοικήσεως Κωστή Σιμιτσή. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω από μέσα την οργάνωση, τη λειτουργία και τα προβλήματα του δήμου. Η θητεία μου στη διοίκηση για μια τετραετία και στην αντιπολίτευση για άλλη μια τετραετία πυροδότησε την αγάπη μου προς την τοπική αυτοδιοίκηση. Πιστεύω ακράδαντα ότι με σχεδιασμό, μεθοδικότητα και δουλειά μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών, να αναβαθμίσουμε την αισθητική και τη λειτουργία του δήμου μας. Στηρίζω την πίστη και την αισιοδοξία μου στις γνώσεις και τις εμπειρίες μου, που απέκτησα ως στρατιωτικός της Σχολής Ευελπίδων αλλά και ως πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

  Πολλά από τα τεχνικά έργα της διοικήσεως Σιμιτσή τα οποία είτε ολοκληρώθηκαν μέχρι το 2014 είτε συνεχίστηκαν τα επόμενα χρόνια, φέρουν τη δική μου υπογραφή. Επιγραμματικά σας θυμίζω:

  ·         Ανακαίνιση - συντήρηση της Μεγάλης Λέσχης,

  ·         Βιοκλιματική παρέμβαση στις οδούς Βενιζέλου και Ερυθρού Σταυρού,

  ·         Αναστήλωση - επανάχρηση του κτηρίου που στεγάζει το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού δίπλα στις Καμάρες και ανάπλαση της οδού Πιπίνου,

  ·         Βιοκλιματική αναβάθμιση και ριζική ανακαίνιση του 12ου δημοτικού σχολείου,

  ·         Θωράκιση της ακτής Ραψάνη, μελέτες για ίδιο έργο στο Περιγιάλι και την Καλαμίτσα

  ·         Ανάπλαση της περιοχής κάτω από το παράλιο τείχος στο λιμάνι,

  ·         Ανάπλαση του κέντρου των Κρηνίδων,

  ·         Κατασκευή τριών παιδικών σταθμών (Ν. Καρβάλης, Καρνάγιου –Χωράφας),

  ·         Ανακατασκευή σχολικών κτιρίων όπως το Πολυκλαδικό, το ΕΠΑΛ, το Πειραματικό, το Ζουμπουλάκειο, το 3ο γυμνάσιο και άλλα,

  ·         Ανακατασκευή πάρκου Σαππαίων,

  ·         Κατασκευή πάρκου ΑμεΑ και παιδικής χαράς στο αθλητικό κέντρο της Καλαμίτσας,

  ·         Ανακατασκευή με διάφορες καινοτομίες του κτιρίου στον Άγιο Σίλα, όπου τώρα λειτουργεί το γηροκομείο του Προκοπείου Ιδρύματος,

  ·         Μελέτες για την ανάπλαση της πλατείας Καπνεργάτη, την ανάπλαση του οικοπέδου Κρέη στην πλατεία Νικοτσάρα, την πολεοδομική αλλαγή πίσω από τις Καμάρες μέχρι το 1ο Γυμνάσιο,

  ·         Σχεδιασμός για το μέλλον της πόλης με την έγκριση νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και στη συνέχεια νέου Ρυμοτομικού.

  Η υποχρέωση της διοικήσεως ενός δήμου είναι να εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες των πολιτών του, να επιλύει τα προβλήματα της καθημερινότητας και ταυτόχρονα να σχεδιάζει τις υποδομές της πόλης τουλάχιστον για τα επόμενα είκοσι χρόνια, και να βρίσκει χρήματα και πόρους για τα μικρά και τα μεγάλα έργα. Έχουμε βαρεθεί τα τελευταία χρόνια να ακούμε δικαιολογίες για την κακή κατάσταση του δήμου μας. Για μένα δεν αποτελεί δικαιολογία η έλλειψη προσωπικού και χρημάτων ούτε η καθυστέρηση λόγω δήθεν χρονοβόρων διαδικασιών. Λύση υπάρχει για όλα, αρκεί να δείχνεις μεθοδικότητα, ευρηματικότητα και να εκμεταλλεύεσαι όλες τις δυνατότητες που σου παρέχει ο νομοθέτης. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα θα αναφέρω, μόνο για τον τομέα της καθαριότητας, την κοπή των χόρτων, τη φύλαξη και τη φροντίδα κοινόχρηστων χώρων. Τα δίμηνα είναι μια λύση αλλά είναι παροδική, αναιμική και εποχιακή. Θεωρώ πως ήρθε η ώρα της παράλληλης συνεργασίας με τον κοινωνικό συνεταιρισμό, που δίνει δουλειά σε πρόσωπα με ιδιαίτερες ανάγκες με αξιοπρέπεια, αξιοκρατία και αίσθημα κοινωνικής ευθύνης.

  Το πρόγραμμα του συνδυασμού, που θα αποτελέσει και τη δέσμευσή μας έναντι των δημοτών της Καβάλας, βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας από ομάδες επιστημονικών συνεργατών. Αυτό το πρόγραμμα θα κοινοποιηθεί έγκαιρα και θα περιλαμβάνει σχεδιασμό δράσεων απαραίτητων για τη δημιουργία ενός σύγχρονου Δήμου:

  ·         Σύγχρονος Δήμος είναι ένας Δήμος με αναβαθμισμένη Ποιότητα Ζωής, που μεταφράζεται σε λειτουργικές γειτονιές, πράσινο, παιδικές χαρές, κυκλοφοριακό, προσβάσιμους χώρους σε ΑΜΕΑ, εκπόνηση γενικού πολεοδομικού για τον πρώην δήμο Φιλίππων και νέο πολεοδομικό για την πόλη της Καβάλας, φιλοζωική πολιτική, αξιοποίηση κενών και εγκαταλελειμμένων κτηρίων (οι βιώσιμες επενδύσεις σε ακίνητα προϋποθέτουν βιώσιμη πόλη και το αντίστροφο). Βασική προϋπόθεση της ποιότητας ζωής είναι η αισθητική, την οποία θεωρούμε κοινωνικό και αναπτυξιακό αγαθό. Η αναβάθμιση της αισθητικής αρχίζει από το δήμο που οφείλει να δώσει το καλό παράδειγμα και να το επιβάλλει όπου απαιτείται. 

  ·         Σύγχρονος Δήμος είναι ένας Δήμος ενεργειακά αναβαθμισμένος. Ενδεικτικά αναφέρω: βιοκλιματικές παρεμβάσεις σε δημοτικά και σχολικά κτήρια, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αντικατάσταση λαμπτήρων φωτισμού με LED, προσπάθεια αντικατάστασης δημοτικών οχημάτων με ηλεκτρικά, συνεργασία με τα ΚΤΕΛ για ανάλογους στόχους.

  ·         Σύγχρονος Δήμος είναι ένας Δήμος με συνετή και αναπτυξιακή διαχείριση των απορριμμάτων, της ύδρευσης και της αποχέτευσης.

  ·         Σύγχρονος Δήμος είναι αυτός που αξιοποιεί την υφιστάμενη τεράστια περιουσία του (Φρούριο, Δημοτική αγορά, Μουσείο Καπνού κ.α.), αναπτύσσοντάς την και εκμεταλλευόμενός την, με στόχο τη διασφάλιση τόσο της βιωσιμότητάς της, όσο και των απαραίτητων μελλοντικών επενδύσεων. Η αξιοποίηση των δημόσιων υποδομών, αλλά και η βελτιστοποίηση των υποστηρικτικών τουριστικών, κοινωνικών και λοιπών υπηρεσιών, θα αποτελέσει παράγοντα άμεσης και έμμεσης κινητοποίησης ιδιωτικών κεφαλαίων και συνολικής ενίσχυσης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, σε ένα υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον.

  ·         Είναι ένας Δήμος που κατανοεί και στηρίζει την επιχειρηματικότητα και την οικονομική ανάπτυξη της πόλης με την ενεργή συμμετοχή και τη συνεργασία δημόσιων οργανισμών, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, κλαδικών φορέων και του ιδιωτικού τομέα. Είναι ένας δήμος που διαμορφώνει το όραμα και συμβάλλει στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων που καθηλώνουν τις προσπάθειες των επιχειρήσεων για ανάπτυξη και εξωστρέφεια.

  ·         Σύγχρονος Δήμος είναι ένας Δήμος  με σύγχρονη θεώρηση της τουριστικής ανάπτυξης.  Αξιοποίηση των δυνατών σημείων ανάπτυξης του τουρισμού. Υπενθυμίζουμε ότι ο δήμος διαθέτει ένα προστατευόμενο αρχαιολογικό μνημείο ενταγμένο στον κατάλογο της UNESCO, που μπορεί να μετατραπεί σε ένα πόλο ανάπτυξης για όλη τη γύρω περιοχή. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα για την αξιοποίησή της. Σε ένα σύγχρονο δήμο δεν χωρά η αποσπασματική θεώρηση και εφαρμογή  επιμέρους στρατηγικών τουριστικής ανάπτυξης. Στόχος  μας, η στενή συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού και η από κοινού στόχευση στις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τουρισμού. Σε αυτή τη προσπάθεια ο δήμος μπορεί να συμβάλλει άμεσα θέτοντας ως προτεραιότητα την βελτίωση των υποδομών τόσο σε επίπεδο εγκαταστάσεων, όσο και σε επίπεδο τεχνολογίας (δωρεάν WIFI με μεγάλες ταχύτητες).

  ·         Σύγχρονος Δήμος είναι ένας Δήμος που αξιοποιεί την δυναμική του λιμανιού  του. Το λιμάνι Φίλιππος Β’ δημιουργεί και περαιτέρω προοπτικές για την εκμετάλλευση της περιουσίας του Δήμου (εκτάσεις στο Εσκή Καπού όπου θα μπορούσαν να γίνουν αποθήκες), αλλά και του Βιοτεχνικού Πάρκου.

  ·         Σύγχρονος Δήμος είναι ένας Δήμος που στηρίζει την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, υποστηρίζοντας αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς στην επίλυση των προβλημάτων που αφορούν στις υπηρεσίες του, αλλά και αποτελώντας ένα μοχλό πίεσης προς την κυβέρνηση. Πότε επιτέλους θα γίνει το κτηνοτροφικό πάρκο; Πότε θα ολοκληρωθεί το αρδευτικό δίκτυο; Πότε θα παρέχεται φθηνή ενέργεια στους επαγγελματίες της γης, που σήμερα δουλεύουν με το ακριβότερο ρεύμα της Ευρώπης;

  ·         Σύγχρονος Δήμος είναι ένας Δήμος που καινοτομεί και συμβαδίζει με τις νέες εξελίξεις τόσο της τεχνολογίας όσο και της διακυβέρνησης. Η υιοθέτηση μοντέλων κυκλικής οικονομίας αποτελεί βασική συνιστώσα στην ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος, στην ανάπτυξη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και στην προώθηση συμμετοχικών μοντέλων διακυβέρνησης.

  ·         Σύγχρονος Δήμος είναι ένα Δήμος που γνωρίζει τα δυνατά του σημεία, στοχεύει στην ανάδειξή τους και τα αξιοποιεί προς όφελος των δημοτών του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εστίαση του Δήμου μας στην Γαλάζια Ανάπτυξη και Οικονομία, με έμφαση στον τομέα της αλιείας, του θαλάσσιου τουρισμού και της έρευνας.

  ·         Σύγχρονος Δήμος είναι ένας Δήμος με σχέδιο δράσης για την κοινωνική του πολιτική. Η εκπόνηση ενός Σχεδίου Δράσης Για τον Τομέα Της Κοινωνικής Προνοίας αποτελεί βασική υποχρέωση ενός οργανωμένου Δήμου, ιδιαίτερα  σε περιόδους όξυνσης των κοινωνικών προβλημάτων λόγω της οικονομικής κρίσης που συνεχίζεται στη χώρα. Ένα τέτοιο σχέδιο αποτυπώνει και αξιολογεί τις υπάρχουσες υποδομές στον προνοιακό τομέα (ποιες υπηρεσίες, σε ποιες κτηριακές υποδομές, πόσους απασχολούμενους, ποιες ειδικότητες, πόσα άτομα εξυπηρετούνται), θα υπογραμμίζει τις ανάγκες αλλά και θα σχεδιάζει τις υπηρεσίες που θα προσφέρει με βάση τις καταγεγραμμένες ανάγκες. Βασικό πρόσταγμα της εποχής είναι η ανάγκη ευέλικτων υπηρεσιών πρόνοιας, προσβάσιμων σε όλους και με δυνατότητα εξυπηρέτησης αιφνίδιων αναγκών προνοίας (πχ πρόσφυγες, πυρκαγιές, πλημμύρες). Επιπλέον, σημειώνεται η ανάγκη ενσωμάτωσης στο σχέδιο καινοτόμων υπηρεσιών προνοίας που προέρχονται από επιτυχημένες πρακτικές των ΜΚΟ με μεγάλη κοινωνική αποδοχή και μηδαμινό κόστος. Στοχεύουμε στην καλύτερη αξιοποίηση των υπαρχόντων ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την αύξηση της απασχόλησης, την καταπολέμηση της φτώχειας, αλλά και τη βελτίωση των υποδομών και υπηρεσιών εκπαίδευσης. Βαρύτητα θα δοθεί στις δράσεις για την τρίτη ηλικία καθώς και στις δράσεις για ΑμΕΑ, μέριμνα για ειδικές ομάδες πολιτών και μειονοτήτων.

  ·         Σύγχρονος Δήμος είναι ένας Δήμος που προάγει τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Οι μεγάλες δράσεις πολιτισμού και ψυχαγωγίας, όπως το Φεστιβάλ Φιλίππων, το Κοσμόπολις, χρειάζονται αναβάθμιση, εξωστρέφεια και διεθνοποίηση. Υποστηρίζουμε εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν στην τοπική ιστορία, ώστε οι νέοι να αγαπήσουν τον τόπο τους.

  ·         Σύγχρονος Δήμος είναι ένας Δήμος που βελτιώνει συνεχώς την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών στον πολίτη,  για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών. Η δημοκρατία χρειάζεται πολίτες ενημερωμένους και ενεργούς. Οι πολίτες θα πρέπει να διαθέτουν πολλούς τρόπους συμμετοχής και ελέγχου. Να μπορούν να καταθέτουν τις προτάσεις τους και στο διαδικτυακό τόπο του δήμου, λαμβάνοντας απάντηση σε εύλογο χρόνο. Αν οι τοπικές κοινωνίες γνωρίζουν τις αρετές και τις προοπτικές της πόλης τους τότε είμαι βέβαιος ότι η σημερινή πίεση για μικροπολιτική και ρουσφέτι θα αντικατασταθεί από την κοινωνική ζήτηση για ένα δήμο που θα ασκεί δυναμική διαχείριση, σχεδιάζοντας και προβάλλοντας την πόλη, τις γνώσεις της επιχειρηματικότητας και της δημιουργίας. Επιτέλους, πρέπει να σταματήσει ο λαϊκισμός και η δημαγωγία.

  ·         Σύγχρονος Δήμος είναι ένας Δήμος που διεκδικεί με σχέδιο έναντι της κεντρικής διοίκησης, δημόσια ακίνητα, τα οποία μπορεί να αξιοποιήσει σε όφελος της πόλης. Τέτοια είναι το παλιό νοσοκομείο, το κτήριο του παλιού δικαστηρίου, η ακτή Καλαμίτσα, τα στρατόπεδα.

  Η σημερινή διοίκηση του δήμου απλά υπήρξε μια κακή διαχειρίστρια της καθημερινότητας επί πενταετία, χωρίς κανένα σχεδιασμό για το αύριο, υπονομεύοντας το μέλλον της πόλης για τα επόμενα χρόνια..

  Ο δήμος Καβάλας έχει βαριά κληρονομιά τη μακραίωνη ιστορία του αλλά και το φυσικό του κάλλος. Θεωρώ ότι του αξίζει μια καλύτερη καθημερινότητα κι ένα καλύτερο μέλλον. Ωστόσο για εκείνο που θέλουμε σήμερα να δεσμευτούμε και εγώ κατηγορηματικά να δηλώσω είναι, πως γνώμονας στην κάθε προσπάθειά μας, στους αγώνες που θα κληθούμε να δώσουμε για τα προβλήματα του Δήμου μας και την βελτίωση της ζωής και της καθημερινότητας των δημοτών μας θα είναι το ΗΘΟΣ και η ανιδιοτέλεια.

  Ολοκληρώνοντας λοιπόν τη σημερινή μου τοποθέτηση, δηλώνω εκείνο που ήταν αναμενόμενο από πολλούς, την πρόθεσή μου να κατέλθω ως υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας και επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος».

Afisa 2o Syn Pag F

Website Banner

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας