Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018

Δήμαρχος Καβάλας για πεζόδρομο Κρηνίδων: "Ο πεζόδρομος είναι πεζόδρομος" (βίντεο) Κύριο

Posted On Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 22:38 Γράφτηκε από τον

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, ο σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόδωρος Μουριάδης έθεσε προς συζήτηση το ζήτημα του πεζόδρομου των Κρηνίδων -το οποίο ανακινήθηκε τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την τακτική παρουσία αστυνομικής δύναμης για την αποτροπή της στάθμευσης οχημάτων εντός αυτού. Η απάντηση της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα ήταν σαφής:

"Ο πεζόδρομος είναι πεζόδρομος. Θα αλλάξουμε το όνομα, θα αλλάξουμε τη φιλοσοφία;"

Νωρίτερα, τόσο ο (προερχόμενος από τις Κρηνίδες) αντιδήμαρχος οικονομικών Ηλίας Καλανταρίδης όσο και ο κ. Μουριάδης υποστήριξαν, μιλώντας στο Kavala Portal, τη χρήση του πεζόδρομου των Κρηνίδων -μάλιστα, ο κ. Μουριάδης υπογράμμισε ότι "η σχετική συγκοινωνιακή μελέτη είχε εγκριθεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, επί των ημερών της διοίκησης Σιμιτσή. Από τη στιγμή που η μελέτη αυτή είναι σε ισχύ μιλάμε για πεζόδρομο. Σύμφωνα, δε, με τη μελέτη αυτή προβλέπεται ως χώρος στάθμευσης των ΙΧ οχημάτων το κομμάτι του δρόμου το οποίο βρίσκεται κάτω από τον κεντρικό δρόμο που διασχίζει τις Κρηνίδες, και το οποίο περνάει και από το κοινοτικό κατάστημα των Κρηνίδων"

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Χωρίς τράπεζα θα μείνουν οι Κρηνίδες; - Κλείνει και το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς! 48a412e391fc64efde498a5e52c82be8 M

  Χωρίς τράπεζα κινδυνεύουν να μείνουν οι Κρηνίδες, -και, μαζί με αυτές, ολόκληρος ο πρώην δήμος Φιλίππων-, καθώς ολοένα και πληθαίνουν οι επιβεβαιώσεις για την πληροφορία ότι το μοναδικό υποκατάστημα που λειτουργεί αυτή τη στιγμή στον οικισμό πρόκειται να κλείσει άμεσα!

  Ο λόγος για το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο -όπως φαίνεται- μπαίνει κάτω από τον "πέλεκυ" που επιβάλλεται σταδιακά σε πολλά υποκαταστήματα της ίδιας τράπεζας που λειτουργούν στην επαρχία -όπως στη Σταυρούπολη (μια περίπτωση με την οποία ασχοληθήκαμε πρόσφατα) και στο Καλαμπάκι. Ένας "πέλεκυς" που -και εδώ- πέφτει στο όνομα της εξοικονόμησης πόρων από την τράπεζα. Δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί το πότε ακριβώς θα κλείσει το υποκατάστημα στις Κρηνίδες, καθώς άλλοι ισχυρίζονται ότι το λουκέτο θα "πέσει" στο τέλος του μήνα και άλλοι στα μέσα Μαρτίου. Ωστόσο

  Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για παραμονή μόνο ενός ΑΤΜ -και αυτό, όμως, μόνο για ανάληψη μετρητών, όπως καταγγέλουν αναγνώστες μας. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι για οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή οι κάτοικοι -είτε απλοί πολίτες είτε επαγγελματίες- θα πρέπει να πηγαίνουν είτε στην Καβάλα είτε στο Δοξάτο! Και αν για τους νεαρότερους ηλικιακά μια τέτοια εξέλιξη ίσως να μην προβληματίζει ιδιαίτερα, λόγω μεγαλύτερης εξοικείωσης με το e-banking, σίγουρα δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τους μεγαλύτερους ηλικιακά συμπολίτες μας.

 • TAP στο ΔΣ Καβάλας: Άλλα έλεγε ο κ. Τσίπρας πριν 3 χρόνια και άλλα τώρα... Ec4898fbc1b44c0fd2eda9b4e9edf817 M

  Το θέμα της όδευσης του αγωγού φυσικού αερίου TAP απασχόλησε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, το απόγευμα της Δευτέρας, με αφορμή την ενημέρωση του σώματος για την εκδίκαση της προσφυγής των κατοίκων της περιοχής των Τεναγών (σε συνεργασία και με το δήμο Καβάλας). Η ενημέρωση έγινε από τον Χρυσόστομο Βελάκη, έναν από τους πληρεξούσιους δικηγόρους του δήμου, ο οποίος αφού περιέγραψε τα όσα έγιναν την περασμένη Τετάρτη (λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε εδώ) εξέφρασε για μια ακόμα φορά τη δυσφορία του για το γεγονός πως το Ελληνικό Δημόσιο άσκησε παρέμβαση υπέρ της κοινοπραξίας του TAP και κατά του δήμου και των αγροτών.

  Όλα αυτά 3 χρόνια μετά την επίσκεψη του τότε επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης (και νυν πρωθυπουργού) Αλέξη Τσίπρα στην Καβάλα -στο πλαίσιο της πρεκλογικής του εκστρατείας για τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015- και της ενημέρωσής του από τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας Θέμη Καλπακίδη για το θέμα της όδευσης του TAP:

  Μετά την ενημέρωση από τον κ. Βελάκη, εκδόθηκε νέα απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο, που δηλώνει εκ νέου την αντίθεση του στην προτεινόμενη όδευση και η οποία (απόφαση), εξουσιοδοτεί την Δήμαρχο να παρέμβει εκ νέου θεσμικά για τα περαιτέρω. Η απόφαση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με τον κ. Ποτόλια να δηλώνει κατά του περιεχόμενου της απόφασης.

  Σχόλιο γράφοντος:

  Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του δήμου Καβάλας επισημαίνεται ότι

  Ο Δήμος Καβάλας αποδείχθηκε, πως στην πράξη είναι ο μόνος επίσημος θεσμικός φορέας που τάσσεται διαχρονικά με κάθε νόμιμο μέσο στο πλευρό των αγροτών, κάτι που απέδειξε περίτρανα και η σφοδρή αντιδικία, ενώπιον του ανώτατου δικαστηρίου, όπως αυτή περιγράφηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του. Ήρθε η ώρα, όλοι να αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους και να μην χρησιμοποιούν το τόσο σοβαρό θέμα για μικροπολιτικούς λόγους.

  Το τονίζουμε αυτό διότι λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης αυτής ορισμένοι συμπολίτες θυμήθηκαν πως όταν αναβίωσε το Cosmopolis το 2016, βασικός χορηγός της διοργάνωσης (με ένα ποσό της τάξης των 15.000 €) ήταν η κοινοπραξία του TAP.

  Δε διαφωνούμε με την άποψή τους -θυμίζουμε ότι και τότε η δημοτική αρχή Καβάλας είχε κατηγορηθεί ότι προτιμούσε τα χρήματα του TAP (ή, λίγο καιρό αργότερα, τα εκχιονιστικά μηχανήματα και τα άλλα αντισταθμιστικά οφέλη) από την συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών.

  Αλλά καλό είναι να υπενθυμίσουμε πως Όποτε οι αγρότες ζήτησαν τη βοήθεια της δημοτικής αρχής Καβάλας, αυτή δόθηκε απλόχερα, έστω και αν κάποιοι (ας έχουμε στο μυαλό μας το ότι η προσφυγή στο ΣτΕ κατατέθηκε όχι μόνο από τους κατοίκους της Δ.Ε. Φιλίππων αλλά και από τη δημοτική αρχή Καβάλας, η οποία όρισε και τον πληρεξούσιο δικηγόρο Χρ. Βελάκη). Σε αντίθεση, δε, με τους βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι στην κυριολεξία όποτε ακούν για TAP "εξαφανίζονται"

  Ας μη ξεχνάμε, φυσικά, και τη σύσκεψη στο δημαρχείο Καβάλας (πρωτοβουλία του δήμου ήταν και αυτή) παρουσία του τότε διευθυντή του TAP στην Ελλάδα Ρίκαρντ Σκούφιας, η οποία είχε "ναυαγήσει" λόγω της επιμονής της κοινοπραξίας στο ζήτημα της όδευσης.

  Επιπλέον, ουδείς είπε τόσα χρόνια ότι δεν ήθελε τον αγωγό TAP. Ακόμα και ο Αγροτικός Σύλλογος Καβάλας, διαμέσου του κ. Καλπακίδη, διεμήνυε ότι επιθυμούσε την κατασκευή του αγωγού -με την προϋπόθεση ότι θα αλλάξει η όδευση. Συνεπώς δε βλέπουμε το λόγο για τον οποίο δε θα έπρεπε να υπάρχουν επαφές της δημοτικής αρχής με τον TAP (όπως έγινε στο πλαίσιο της χορηγίας για το Cosmopolis ή των αντισταθμιστικών μέτρων).

 • Σύσκεψη για τα τραπεζοκαθίσματα: Ζητείται περαιτέρω ενημέρωση - "Τσουχτερά" πρόστιμα για τους παραβάτες 51a80547625761c522c38262fec4cffc M

  Την ανάγκη για περαιτέρω ενημέρωση των επιχειρηματιών που απασχολούνται κυρίως στο χώρο της εστίασης (χωρίς, βέβαια, να παραβλέπονται και οι υπόλοιποι έμποροι) και διατηρούν καταστήματα σε πεζόδρομους ή διαθέτουν τραπεζοκαθίσματα σε κοινόχρηστους χώρους αναγνώρισαν όλοι όσοι έλαβαν μέρος στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Καβάλας το πρωί της Πέμπτης, μετά από κάλεσμα της αρμόδιας αντιδημάρχου Μαρίας Φραντζεσκάκη. Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΚ Γιάννης Παναγιωτίδης και εκπρόσωποι των καφεζυθοπωλών, οι οποίοι και ενημερώθηκαν για το νέο, αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων και για τα πρόστιμα που θα κληθούν να πληρώσουν όσοι καταστηματάρχες διαπιστωθεί ότι έχουν καταλάβει έστω και ένα επιπλέον τετραγωνικό μέτρο από όσα έχουν πληρώσει στη δημοτική αρχή.

  Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι μέχρι τώρα το 50% των επιχειρηματιών που διατηρούν καταστήματα καφεστίασης με τραπεζοκαθίσματα έχει αδειοδοτηθεί, ενώ σημειώθηκε ότι ακόμα και σήμερα πολλοί καταστηματάρχες δεν έχουν καταβάλλει τα τιμήματα που τους αναλογούν. Η ενημέρωση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες -αρχής γενομένης από την προσεχή Τετάρτη, οπότε και έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση, αυτή τη φορά στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών.

Keelpno Banner 300 250

Dipethe Kavalas Ianouarios Aprilios 2018

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Banner Istoria Festival

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας