Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018

Λαϊκή συνέλευση για το νερό στον Ζυγό: Αιχμές κατά ΔΕΥΑΚ Κύριο

Posted On Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 06:06 Γράφτηκε από τον

Μέσα σε ήρεμο κλίμα -αν και δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις- πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στο δημοτικό σχολείο του Ζυγού, η Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων του οικισμού -και των γύρω χωριών- με θέμα την ποσότητα νιτρικών και νιτρωδών αλάτων στο νερό των πηγών τους. Στη συνέλευση έδωσαν το παρόν πολλοί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, καθώς επίσης και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καβάλας Νίκος Ξανθόπουλος και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας της ΠΕ Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος. Επίσης παραβρέθηκαν, από πλευράς της αντιπολίτευσης του δήμου Καβάλας, ο Χρήστος Τσοχαταρίδης, ο Μάκης Παπαδόπουλος, ο Βαγγέλης Παππάς, ο Άρης Βέρρος και ο Χρήστος Ποτόλιας.

Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι "στα σπίτια μας έχουμε 2 λογαριασμούς: έναν της ΔΕΥΑΚ για το νερό που τρέχει στις βρύσες μας, και έναν από τα μπουκάλια εμφιαλωμένων νερών που αγοράζουμε. Τα τελευταία τα προμηθευόμαστε διότι το νερό της βρύσης είναι άχρηστο. Άρα, γιατί να πληρώνουμε στη ΔΕΥΑ Καβάλας εφόσον το νερό που παρέχει δεν είναι κατάλληλο για πόση;"

Από την πλευρά του, ο κ. Ξανθόπουλος επανέλαβε τα όσα έχει πει και στο παρελθόν για το θέμα των νιτρικών, δηλ. πως δεν τίθεται θέμα ανησυχίας για το νερό από τη στιγμή που οι μετρήσεις της ΠΕ Καβάλας δείχνουν συγκεντρώσεις εντός του ορίου των 50 μg/λίτρο και πως γίνονται προσπάθειες για την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας του νερού. Μια από αυτές τις προσπάθειες, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η αναζήτηση πηγής με καθαρότερο νερό και η σύνδεσή της με τις πηγές που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι της περιοχής, ούτως ώστε να ελαττωθεί η περιεκτικότητα σε νιτρικά άλατα -ο ίδιος ο κ. Ξανθόπουλος υπογράμμισε ότι η γεώτρηση που έγινε τον περασμένο Απρίλιο στη Λημνιά έδωσε ενδιαφέρουσες ποσότητες νερού αλλά ο τεχνικός διευθυντής της επιχείρησης Άγγελος Λογκάρης τόνισε, λίγη ώρα αργότερα, ότι οι ποσότητες αυτές δεν είναι επαρκείς-, καθώς και ότι είχε δεσμευτεί στο παρελθόν ένα ποσό που υπερέβαινε τις 200.000 € για τη σύνδεση με μια πηγή που είχε εντοπιστεί στο Νέο Ζυγό (μια πρόταση που είχε κατατεθεί και από το παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤΕΕ) αλλά ότι τα χρήματα αυτά αποδεσμεύτηκαν και χρησιμοποιήθηκαν για άλλες εργασίες, με την αναζήτηση νέων πόρων να συνεχίζεται.

Μάκης Παπαδόπουλος: 4 χρόνια η Δήμαρχος “παίζει” με την υγεία των κατοίκων του Ζυγού!

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή, ο επικεφαλής του "Τόπου της Ζωής μας" Μάκης Παπαδόπουλος υπογραμμίζει ότι:

Πριν από 4 ημέρες επισημάναμε δημόσια ότι τα προβλήματα στη ΔΕΥΑΚ έχουν όνομα: “Δήμητρα Τσανάκα”. Δυστυχώς, επιβεβαιωνόμαστε συνεχώς.

Το Σάββατο διοργανώθηκε από τους κατοίκους στο Ζυγός λαϊκή συνέλευση για το πρόβλημα των αυξημένων νιτρικών στο πόσιμο νερό της περιοχής τους. Η Δήμαρχος Καβάλας ήταν απούσα. Απαράδεκτο!

Ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΚ δεν παρουσίασαν στους κατοίκους καμία συγκεκριμένη άμεση και εφικτή λύση και βρίσκονταν σε πλήρη σύγχυση και ασυνεννοησία. Και στο τέλος είχαν το θράσος να κατηγορήσουν τους κατοίκους ότι θα φταίνε εκείνοι αν δεν έχουν αποτέλεσμα οι νέες γεωτρήσεις, γιατί ξοδεύουν… πολύ νερό! Απαράδεκτο!

4 χρόνια τώρα, η Δήμαρχος Καβάλας αδιαφορεί για το σοβαρότερο πρόβλημα ποιότητας και ασφάλειας του νερού και δημόσιας υγείας που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας. Δεν έχει λύση, γιατί δεν ασχολήθηκε για να βρει λύση.

4 χρόνια η Δήμητρα Τσανάκα κοροϊδεύει “στα μούτρα” τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων, χωρίς να αισθάνεται την παραμικρή ευθύνη απέναντι στην υγεία τους. Προφανώς, τους αντιμετωπίζει σαν δημότες Β’ κατηγορίας.

Ζητάμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ από τη Δημοτική Αρχή να φέρει σχέδιο ενεργειών και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη λύση του προβλήματος.

Είναι βασική υποχρέωση του Δήμου να παρέχει ποιοτικό και ασφαλές νερό σε όλους τους πολίτες.

Φτάνει πια η κοροϊδία και η ανευθυνότητα!

Χρήστος Ποτόλιας: Να μην πληρώνουν οι κάτοικοι τους λογαριασμούς τους μέχρις ότου λυθεί το πρόβλημα με τα νιτρικά

Λίγο πριν τη λαϊκή συνέλευση, ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Χρήστος Ποτόλιας επεσήμανε ότι:

Η λύση για τη Λ.Σ. βρίσκεται σε μια διαφορετική κατεύθυνση της οικονομίας όπου  η γη, οι υδάτινοι πόροι, τα δάση, τα εργοστάσια επεξεργασίας νερού, τα δίκτυα ύδρευσης, άρδευσης, η αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων, οι υδροηλεκτρικοί σταθμοί θα αποτελούν κοινωνική ιδιοκτησία, όπου ο επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός θα μπορεί να προβλέπει και να ικανοποιεί το σύνολο των λαϊκών αναγκών και στο συγκεκριμένο τομέα. Ενιαίος Κρατικός Φορέας Διαχείρισης του νερού (να καταργηθούν οι ΔΕΥΑ), που θα υλοποιεί ολοκληρωμένη πολιτική διαχείρισης του νερού με γνώμονα τη λαϊκή ευημερία, η οποία θα αξιοποιεί και τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας, θα κατοχυρώνει το νερό ως κοινωνικό αγαθό και όχι ως εμπόρευμα.

Για την άμεση αλλά και οριστική λύση του προβλήματος προτείνουμε:

 1. Άμεση διακοπή της χρήσης κατανάλωσης του «νιτρωμένου» νερού.
 2. Άμεση προμήθεια των κατοίκων, με ευθύνη Δήμου και Περιφέρειας, με καθαρό νερό (εμφιαλωμένο, μεταφορά με υδροφόρες κλπ).
 3. Άμεσες ενέργειες από Δήμο και Περιφέρεια προς  το κεντρικό κράτος, να αναλάβει την ευθύνη ολοκληρωμένης μελέτης για τον εντοπισμό της προέλευσης της «νίτρωσης» των νερών (όχι στην εύκολη λύση της ρήψης του αναθέματος στους αγρότες).
 4. Άμεσες ενέργειες από Δήμο και Περιφέρεια προς το κεντρικό κράτος, να αναλάβει την μελέτη και την κατασκευή έργου που θα μεταφέρει νερό κατάλληλο για οικιακή χρήση από καθαρές πηγές.
 5. Να μην μεταφερθεί στους κατοίκους της περιοχής το κόστος για οποιοδήποτε έργο γίνει για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Το σύνολο του κόστους από τον κρατικό προϋπολογισμό ή από άλλα προγράμματα.
 6. Μέχρι να λυθεί το πρόβλημα στο σύνολό του, οι κάτοικοι δεν πληρώνουν λογαριασμούς ύδρευσης που εκδίδει η ΔΕΥΑΚ.     
Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • ΔΕΥΑ Καβάλας: Στάση εργασίας, βλάβη στο Ζυγό και...επισκευή οχημάτων για ασφαλτικά C4dd54699aa4493c0d4c06e034b6d12c M

  Χωρίς να υπάρξουν κάποια "παρατράγουδα", και με την παρουσία τόσο του προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας Μάκη Μακρογιάννη όσο και εκπροσώπων του ΠΑΜΕ, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η στάση εργασίας που προκήρυξε το σωματείο των εργαζόμενων στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Καβάλας. Οι συμμετέχοντες στη στάση εργασίας συγκεντρώθηκαν, περί τη 1 το μεσημέρι, έξω από το κεντρικό κτίριο της ΔΕΥΑΚ στο Περιγιάλι και, λίγη ώρα μετά, αποχώρησαν. Οι εκτιμήσεις για τη συμμετοχή στη στάση εργασίας διαφέρουν, καθώς ενώ ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ξανθόπουλος με δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ σημείωσε ότι περίπου το 50% των εργαζόμενων συμμετείχαν, κύκλοι εντός της διοίκησης του σωματείου των εργαζόμενων ανέφεραν ότι το ποσοστό των συμμετεχόντων στη στάση αυξήθηκε σταδιακά, ξεπερνώντας το 80%.

  Σύμφωνα, βέβαια, με τη διοίκηση του σωματείου αρκετοί εργαζόμενοι χρειάστηκε να επέμβουν στην περιοχή του Ζυγού προκειμένου να επισκευάσουν τη ζημιά που παρουσιάστηκε στο δίκτυο ύδρευσης της περιοχής. Μια ζημιά που προκάλεσε -για μια ακόμα φορά- τα παράπονα πολλών κατοίκων του Ζυγού, λίγες μόνο ημέρες μετά τα όσα έλαβαν χώρα στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας σχετικά με την περιεκτικότητα του νερού σε νιτρικά άλατα.

  Αργά το βράδυ της Πέμπτης, πάντως, ο κ. Ξανθόπουλος ανέρτησε μια σειρά από βίντεο στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, με αντικείμενο την επισκευή ενός μηχανήματος που διαθέτει η ΔΕΥΑΚ για την παραγωγή ασφαλτομείγματος -και το οποίο χρησιμοποιείτο στο παρελθόν για την αποκατάσταση του οδοστρώματος μετά από εργασίες στο δίκτυο ύδρευσης, αλλά εδώ και πολλούς μήνες είχε παρατηθεί λόγω βλάβης. Στο συνοδευτικό κείμενο της ανάρτησης ο κ. Ξανθόπουλος δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές κατά μερίδας εργαζόμενων της επιχείρησης για το ότι επί 18 μήνες ισχυριζόταν ότι το μηχάνημα δεν μπορούσε να επισκευαστεί, τονίζοντας ότι οι επισκευές πραγματοποιήθηκαν από εξωτερικό συνεργάτη-εργολάβο

 • Νέες διαβεβαιώσεις δήμου Καβάλας για το νερό στον Ζυγό - Τι απαντάνε οι κάτοικοι 31433c62b019f0334770e3b69925e265 M

  Συνεχίζει να απασχολεί έντονα την τοπική κοινή γνώμη το ζήτημα της περιεκτικότητας του νερού του Ζυγού (και της ευρύτερης περιοχής) σε νιτρικά άλατα. Μετά και τη συζήτηση που έλαβε χώρα στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, την περασμένη Δευτέρα, η ΔΕΥΑ Καβάλας εξέδωσε μια ανακοίνωση (με την υπογραφή του προέδρου Νίκου Ξανθόπουλου), στην οποία γίνεται μνεία για τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει για την επίλυση του σημαντικού αυτού προβλήματος:

  Η ΔΕΥΑ Καβάλας σε συνέχεια της ενημέρωσης που πραγματοποίησε στη Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Ζυγού, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018, αισθάνεται την υποχρέωση να ενημερώσει υπεύθυνα τους κατοίκους του Δήμου Καβάλας καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο για τα εξής:

  Η ΔΕΥΑΚ παρακολουθεί τακτικά την ποιότητα του πόσιμου νερού στα δίκτυα ύδρευσης του Δήμου Καβάλας, πραγματοποιώντας, από κοινού με τη Δ/νση Υγείας, τις δειγματοληψίες που προβλέπονται από τη Νομοθεσία.

  Παρ' όλο που μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα είναι μέσα στα επιτρεπόμενα όρια, μετά από συνεννόηση της Δ/νσης Υγείας με τη Δημοτική Αρχή και την ΔΕΥΑΚ και για να αντιμετωπιστεί ενδεχόμενη μελλοντική αύξηση των νιτρικών, η ΔΕΥΑΚ έχει κάνει τα εξής:

  • Ερευνητική γεώτρηση στο ρέμα Λιμνιάς, που έδειξε καλό ποιοτικά νερό αλλά σε μικρές ποσότητες.
  • Συνεχίζει τη μελέτη, που τελειώνει σύντομα, για την υδροδότηση της Δ.Ε. Φιλίππων με νερό από το Κεφαλάρι.
  • Εκτελεί γεωφυσική έρευνα για εντοπισμό κατάλληλων σημείων για ανόρυξη νέων γεωτρήσεων.
  • Εκτελεί υδρογεωλογική έρευνα για εντοπισμό των αιτίων της νιτρορύπανσης και καθορισμό μέτρων αντιμετώπισης του θέματος.
  • Εξετάζει τη δυνατότητα χρησιμοποίησης παλαιών γεωτρήσεων του ΙΓΜΕ σε Ζυγός και Κρυονέρι.

  Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και μια ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη το γραφείο τύπου του δήμου Καβάλας:

  Ο Δήμος Καβάλας με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες του,  ενημερώνει τους κατοίκους του Ζυγού Καβάλας πως σύμφωνα με τα όσα επισήμως βεβαιώνει η πλέον αρμόδια και υπεύθυνη δημόσια Αρχή, διά του Προϊσταμένου Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κ. Παπαδόπουλου Χρήστου, ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΠΟΣΙΜΟΥ ΥΔΑΤΟΣ ΣΤΟ ΖΥΓΟΣ.

  Εξάλλου, όπως δήλωσε η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας στις 12/2/2018, δρομολογούνται από καιρό όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε στο μέλλον να αμβλυνθεί το πρόβλημα. Προς τούτο, ο Δήμος Καβάλας θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

  Φαίνεται, πάντως, πως οι κάτοικοι του Ζυγού έχουν σχηματίσει διαφορετική άποψη, όπως μπορούμε να διαβάσουμε σε μια ανάρτηση στον ιστότοπο www.zygoskavalas.gr (την ανάρτηση υπογράφει ο Πάνος Παχίδης):

  Στο δημοτικό συμβούλιο παραβρεθήκαμε και πέντε έξι πολίτες που μένουν στο Ζυγό,εκπροσωπώντας μας όταν του δόθηκε ο λόγος μίλησε ο Ντέμης Κοτσακίδης.Δυστυχώς αυτό που διαπιστώσαμε είναι πάρα πολύ λυπηρό.
  Δεν ξέρω ποιος ενημερώνει την δήμαρχο,αλλά αυτός που το κάνει έχει μεγάλη ευθύνη για την λάθος πληροφόρηση της.
  Η δήμαρχος επικαλέστηκε ότι ο νομίατρος  κ Παπαδόπουλος είπε ότι δεν υπάρχει ανησυχία για τους κατοίκους,ότι όλα είναι εντάξει,μάλιστα χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ο νομίατρος είπε ότι το νερό είναι έτοιμο για εμφιάλωση.
  Η αλήθεια είναι σε ερώτηση που έγινε προς τον νομίατρο είπε ότι εάν τα νιτρικά είναι κάτω από το επιτρεπτό όριο μπορεί να επιτραπεί εμφιάλωση,έλα όμως που τα νιτρικά 11 μήνες το χρόνο είναι πάνω από το ανώτερο επιτρεπτό όριο.
  Δεν της μετέφεραν ότι αγανακτισμένος ο νομίατρος σε πρώτο ενικό του είπε στον κύριο Ξανθόπουλο ότι δεν έχει τηρήσει ο δήμος της δεσμεύσεις του για ενημέρωση ως προς το χρονοδιάγραμμα των εργασιών και τι εργασίες πρόκειται να κάνουν ώστε τα μην υπάρχει πρόβλημα στο νερό.
   Μα όταν υπάρχει τέτοιας μορφής παραπληροφόρηση τι περιμένουμε να λυθεί το πρόβλημα μας.
  Όταν δημοτικός σύμβουλος σχίζει τις αφίσες που είχαν αναρτηθεί για την λαϊκή συνέλευση ώστε να μην ενημερωθούν οι πολίτες του χωριού μας και ενδεχομένως να μην παραβρεθούν στην συνέλευση,τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτούς τους ανθρώπους λύση;
  Δυστυχώς οι αυλικοί της κυρίας δημάρχου κάνουν πιστεύω την μεγαλύτερη ζημιά,όσο τους έχει δίπλα της δεν μπορεί να παραχθεί έργο.
  Εμείς πρέπει να εντατικοποιήσουμε τις δράσεις μας,να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για καθαρό νερό στα σπίτια μας. Στο Χθεσινό  δημοτικό συμβούλιο παραβρεθήκαμε και πέντε έξι πολίτες που μένουν στο Ζυγό.
  Δυστυχώς αυτό που διαπιστώσαμε είναι πάρα πολύ λυπηρό.
  Δεν ξέρω ποιος ενημερώνει την δήμαρχο,αλλά αυτός που το κάνει έχει μεγάλη ευθύνη για την λάθος πληροφόρηση της.
  Η δήμαρχος επικαλέστηκε ότι ο νομίατρος  κ Παπαδόπουλος είπε ότι δεν υπάρχει ανησυχία για τους κατοίκους,ότι όλα είναι εντάξει,μάλιστα χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ο νομίατρος είπε ότι το νερό είναι έτοιμο για εμφιάλωση.
  Η αλήθεια είναι σε ερώτηση που έγινε προς τον νομίατρο είπε ότι εάν τα νιτρικά είναι κάτω από το επιτρεπτό όριο μπορεί να επιτραπεί εμφιάλωση,έλα όμως που τα νιτρικά 11 μήνες το χρόνο είναι πάνω από το ανώτερο επιτρεπτό όριο.
  Δεν της μετέφεραν ότι αγανακτισμένος ο νομίατρος σε πρώτο ενικό του είπε στον κύριο Ξανθόπουλο ότι δεν έχει τηρήσει ο δήμος της δεσμεύσεις του για ενημέρωση ως προς το χρονοδιάγραμμα των εργασιών και τι εργασίες πρόκειται να κάνουν ώστε τα μην υπάρχει πρόβλημα στο νερό.
   Μα όταν υπάρχει τέτοιας μορφής παραπληροφόρηση τι περιμένουμε να λυθεί το πρόβλημα μας.
  Όταν δημοτικός σύμβουλος σχίζει τις αφίσες που είχαν αναρτηθεί για την λαϊκή συνέλευση ώστε να μην ενημερωθούν οι πολίτες του χωριού μας και ενδεχομένως να μην παραβρεθούν στην συνέλευση,τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτούς τους ανθρώπους λύση;
  Δυστυχώς οι αυλικοί της κυρίας δημάρχου κάνουν πιστεύω την μεγαλύτερη ζημιά,όσο τους έχει δίπλα της δεν μπορεί να παραχθεί έργο.
  Εμείς πρέπει να εντατικοποιήσουμε τις δράσεις μας,να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για καθαρό νερό στα σπίτια μας.

 • Στάση εργασίας στη ΔΕΥΑ Καβάλας - Το σχόλιό μας: Η συμμετοχή θα δείξει πολλά... Eae6f52276b8528c333dd8de3a63ce69 M

  Λίγες μόνο ημέρες μετά την τελευταία ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζόμενων στη ΔΕΥΑΚ, στην οποία υπήρχε σαφής προειδοποίηση περί στάσεων εργασίας αν και όποτε κριθεί απαραίτητη η κήρυξή τους, γνωστοποιήθηκε από τη διοίκηση του σωματείου ότι την προσεχή Πέμπτη, στη 1 το μεσημέρι, ξεκινάει η πρώτη στάση εργασίας:

  Το σωματείο εργαζομένων στην ΔΕΥΑΚ κρίνοντας αναγκαίο και σεβόμενο την εντολή της Γενικής Συνέλευσης να προχωρήσει την Πέμπτη 15/02/2018 και ώρα 1:00 μμ , σε στάση εργασίας.

  Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στην κεντρική υπηρεσία της ΔΕΥΑΚ στην LORD στον χώρο των συνεργείων . Βασικό θέμα της στάσης εργασίας είναι η στοχοποίηση των μελών του σωματείου με τις συνεχόμενες μετακινήσεις , στο όνομα της εύρυθμης λειτουργίας .Μετά την μετακίνηση της συναδέλφισας μέλους του σωματείου , ανακοινώθηκε στις 12/02/2018 στον Πρόεδρο του σωματείου η πέμπτη μετακίνηση του σε άλλο γραφείο με συνοπτικές διαδικασίες , μετακινήσεις και υποβαθμίσεις απλών μελών του σωματείου καθώς και η μη τήρηση αξιοκρατικών διαδικασιών αναβαθμίσεων.

  Επίσης καταγγέλλει την απαράδεκτη παρέμβαση του Προέδρου της Επιχείρησης την περασμένη Παρασκευή 09/02/18 να πιεστούν ορισμένα μέλη στελέχη να διαψεύσουν γραπτώς τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης . Πίεση προς την κατεύθυνση διάψευσης του δελτίου τύπου της Γενικής μας Συνέλευσης και με προτροπή να στείλουν δελτίο τύπου σύμφωνα με τα προτεινόμενα του και ουσιαστικά να στραφούν εναντίων των ίδιων των ψηφισμάτων τους.

  Σχόλιο γράφοντος:

  Δεν θα διαφωνήσουμε με το ότι η συμπεριφορά του προέδρου της ΔΕΥΑΚ Νίκου Ξανθόπουλου έχει υποβαθμίσει αφάνταστα τη δουλειά που γίνεται στο δίκτυο ύδρευσης του δήμου Καβάλας. Το ακριβώς αντίθετο: Συμφωνούμε και επαυξάνουμε -και το έχουμε "πληρώσει", μιας και πλέον ο κ. Ξανθόπουλος αρνείται ακόμα και μια τυπική "καλημέρα" σε εμάς, παριστάνοντας ότι δεν μας είδε (Δεν πειράζει...)

  Δεν θέλουμε να πιστέψουμε (πείτε μας αφελείς, πείτε μας "ρομαντικούς", πείτε μας ότι θέλετε) ότι όλη αυτή η συμπεριφορά είναι δείγμα έμφυτης αλαζονείας (κάτι για το οποίο έχει κατηγορηθεί έντονα ο κ. Ξανθόπουλος) - ελπίζουμε όλο αυτό να είναι μια ιδιαίτερη στάση άμυνας απέναντι σε όλους όσους βάλλουν εναντίον του.

  Ωστόσο, οι εργαζόμενοι (ή, για να είμαστε σαφέστεροι, το σωματείο των εργαζόμενων) στη ΔΕΥΑ Καβάλας καλό είναι να ρωτήσουν ποια είναι η άποψη των δημοτών για το άτομό τους. Και το λέμε αυτό διότι τα τελευταία χρόνια, εν μέσω οικονομικής κρίσης και με την ανεργία στα ύψη, τα προνόμια και οι αποδοχές που απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι στη δημοτική επιχείρηση έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση και τη δυσφορία πολλών συνδημοτών μας. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν -ίσως όχι άδικα- ότι αυτά ακριβώς τα προνόμια είναι που "σπρώχνουν" το κόστος της παροχής νερού στους κατοίκους του δήμου Καβάλας.

  Προφανώς και για τις αποφάσεις με τις οποίες χορηγήθηκαν τα προνόμια αυτά δεν ευθύνονται αποκλειστικά οι εργαζόμενοι -στην τελική, πολλοί από εμάς θα θέλαμε να έχουμε τα ίδια ακριβώς προνόμια. Προφανώς πολλές από αυτές τις δυσμενείς κριτικές για τα οφέλη που απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΚ προκύπτουν από το γνωστό σε όλους μας συναίσθημα του "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα".

  Εμείς απλά φροντίζουμε να καταγράψουμε αυτές τις κριτικές -διότι δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι αυτές υπάρχουν.

  Επίσης, ας θυμηθούμε πως στο παρελθόν ο κ. Ξανθόπουλος είχε δηλώσει πως πάρα πολλοί εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΚ δεν συμφωνούν με την τακτική του σωματείου. Το κατά πόσο έχει δίκιο ή όχι θα φανεί στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης -ανάλογα με τη συμμετοχή στη στάση εργασίας

Keelpno Banner 300 250

Dipethe Kavalas Ianouarios Aprilios 2018

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Banner Istoria Festival

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας