Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018

Εκλογές στο Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Παγγαίου

Posted On Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 15:33 Γράφτηκε από τον

  Σε πολύ καλό κλίμα και με μεγάλη συμμετοχή μελών ολοκληρώθηκαν οι εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Παγγαίου, που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη (10/1) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου.                                               

   Τις επόμενες μέρες αναμένεται η σύσταση σε σώμα του νέου διοικητικού συμβουλίου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εφορευτικής επιτροπής, σε σύνολο 129 εγγεγραμμένων ψήφισαν 81 ως εξής:

 • Για το Δ.Σ.

Χατζηλιάδης Παύλος 57 ψήφους

Πολυχρονιάδης Αναστάσιος 37 ψήφους

 Κόνιας Λουκάς 33 ψήφους

Διττόπουλος Στέργιος 32 ψήφους

Παπακώστας Κωνσταντίνος 26 ψήφους

 • Για την Ελεγκτική Επιτροπή

Κασίδης Δημήτριος 50 ψήφους

Βδέλας Αθανάσιος 36 ψήφους

Σεμερτζίδης Αναστάσιος 32 ψήφους

 • Για το παράρτημα Καβάλας της ΑΔΕΔΥ 4 αντιπρόσωποι

Χατζηλιάδης Παύλος 43 ψήφους

 Τσαβδαρίδης Θεόδωρος 32 ψήφους

Πολυχρονιάδης Αναστάσιος 29 ψήφους

Μιχαηλάκης Παύλος 3 ψήφους

 • Για την ΠΟΕ- ΟΤΑ 1 αντιπρόσωπος

Τσαβδαρίδης Θεόδωρος 32 ψήφους

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Διμηνίτες στο δήμο Παγγαίου: Την Τετάρτη (;) τα..."νέα" σπουδαία - Ανένδοτος ο Σκουρλέτης 068d43e4c514e1b6cc6d4e14b605cb38 M

  Από εβδομάδα σε εβδομάδα πηγαίνει, κατά πως φαίνεται, η υπόθεση των υπαλλήλων που προσελήφθησαν τα προηγούμενα χρόνια με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας στο δήμο Παγγαίου και του καταλογισμού των απολαβών τους στους 56 δημοτικούς συμβούλους που ενέκριναν τις προσλήψεις τους.

  Μετά και την απόρριψη, από πλευράς του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, της τροπολογίας που προτάθηκε από τους 4 βουλευτές του νομού Καβάλας για την απαλλαγή των δημοτικών συμβούλων, το δημοτικό συμβούλιο Παγγαίου -που συνεδρίασε την προηγούμενη Δευτέρα, με τον τέως δήμαρχο Βασίλη Ξουλόγη (τον άνθρωπο που ξεκίνησε να ξετυλίγει το "κουβάρι" της υπόθεσης) να λάμπει δια της απουσίας του, ευχόμενος μάλιστα "καλή προεκλογική περίοδο"- ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο δινόταν προθεσμία ως την Πέμπτη για να βρεθεί μια λύση σε ένα ζήτημα που σίγουρα θα απασχολήσει, στο εγγύς μέλλον, και άλλους δήμους σε ολόκληρη τη χώρα. Η προθεσμία αυτή εξέπνευσε, οι προσπάθειες των βουλευτών να μεταπείσουν τον κ. Σκουρλέτη απέβησαν άκαρπες, αλλά ο δήμαρχος Φίλιππος Αναστασιάδης εμφανίζεται διατεθειμένος να περιμένει μερικές ημέρες ακόμα -ως την προσεχή Τετάρτη, οπότε και αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το Δημοτικό Συμβούλιο.

  Αιτία για αυτή την αλλαγή πλεύσης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Kavala Portal ο κ. Αναστασιάδης, είναι ότι το ψήφισμα δεν έχει υπογραφεί από όλους τους δημοτικούς συμβούλους -μιας και ο κ. Ξουλόγης απουσίαζε! Στην περίπτωση, πάντως, που ο τέως δήμαρχος δεν δώσει το παρόν ούτε την Τετάρτη, το ψήφισμα/καταγγελία θα αποσταλεί προς τον ΑΣΕΠ και όλες της αρχές, ελεγκτικές, δικαστικές, πολιτειακές αρχές, ως έχει (έστω, δηλαδή, και χωρίς την υπογραφή του κ. Ξουλόγη).

 • 3 αμφίβια αμαξίδια στη διάθεση Ατόμων με κινητικά προβλήματα στον Δήμο Παγγαίου 7db93fac5107f28aa2caad4de03f4b57 M

  Συνεχίζοντας την κοινωνική του πολιτική, ο δήμος Παγγαίου με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Χρήστου Μποσμπότη και  της αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητα Ελευθερών Ελένης Μπενή τέθηκε σήμερα σε λειτουργία και το τρίτο ειδικό αμφίβιο αμαξίδιο που προμηθεύτηκε ο δήμος Παγγαίου στο παραθαλάσσιο αναψυκτήριο «Barbarella» στη Νέα Ηρακλείτσα για την εξυπηρέτηση και εύκολη πρόσβαση στις παραλίες των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

   Αξίζει να σημειωθεί ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών του αμαξίδιου τις επόμενες μέρες θα δημιουργηθεί θέση πάρκινγκ ΑμΕΑ πλησίον του συγκεκριμένου αναψυκτηρίου.

    Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο δήμος είχε προβεί στην προμήθεια δύο ακόμα  ειδικών αμφίβιων αμαξιδίων τα οποία είχαν τοποθετηθεί  στις Κατασκηνώσεις ΑμεΑ καθώς και στην παραλία Κάριανης στο beach bar «Εν Πλω». Τα συγκεκριμένα σημεία επιλέχτηκαν, καθώς είναι προσβάσιμα με αυτοκίνητο, ενώ τα αμαξίδια έχουν ειδικές φαρδιές ρόδες για να κινούνται στην άμμο.

 • Δήμος Παγγαίου: Επίσημη υποψηφιότητα για την "Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού 2019" F2f0f95ab9de8fc6f45f4a6d8bc640bb M

  Με μια μακροσκελή ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης γνωστοποίησε και επίσημα αυτό που είχε τονιστεί αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν: την υποψηφιότητα του δήμου Παγγαίου για το θεσμό της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού για το 2019 (European City of Sports 2019). Ήδη, μάλιστα, έχει ανοιχτεί και μια ξεχωριστή σελίδα στο Facebook, στην οποία θα υπάρχουν ενημερώσεις και κοινοποιήσεις σχετικά με την υποψηφιότητα του δήμου Παγγαίου.

  Στην ανάρτηση επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι

  "Το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο ACES Europe (μέσω του οποίου αναδεικνύονται οι Ευρωπαϊκές Πόλεις Αθλητισμού), επιδιώκει να προωθήσει τον αθλητισμό μεταξύ όλων των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ειδικότερα δε μεταξύ των μειονεκτικών ομάδων, των παιδιών, των ηλικιωμένων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Επιπλέον επιδίωξη του οργανισμού ACES Europe αποτελεί η ενθάρρυνση της ιδιωτικής και της δημόσιας πρωτοβουλίας προς την κατεύθυνση της αύξησης της στήριξης του αθλητισμού, όχι μόνο από επαγγελματική άποψη, αλλά και ως οδό κοινωνικής συνοχής και βελτίωσης της υγείας και της ποιότητας ζωής των πολιτών."

  ενώ υπογραμμίζεται ότι ορισμένα από τα οφέλη που θα αποκομίσει ο δήμος Παγγαίου από τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό είναι πολλά:

  •​Διεθνής αναγνώριση και προβολή του Δήμου μέσα από την αποτελεσματική συνεργασία όλων των Αθλητικών, Πολιτιστικών και Παραγωγικών φορέων του.
  •​Αποτελεσματική εφαρμογή των αθλητικών πολιτικών του Δήμου μέσα από την αποτελεσματική συνεργασία Δήμου, Φορέων και Πολιτών.
  •​Συμμετοχή στο μεγαλύτερο Δίκτυο Πόλεων για την προώθηση του αθλητισμού στην Ευρώπη.
  •​Μεταφορά εμπειριών και τεχνογνωσίας από τα άλλα Μέλη του Δικτύου.
  •​Συμμετοχή στα συνέδρια που διοργανώνει το Δίκτυο ACES Europe κατά τη διάρκεια του έτους για την προώθηση του αθλητισμού στους πολίτες της Ευρώπης.
  •​Αύξηση η και βελτίωση των πολιτικών που εφαρμόζει ο Δήμος για την προώθηση του Αθλητισμού μεταξύ των πολιτών του.
  •​Συνεργασία με άλλα Μέλη του Δικτύου για την συμμετοχή σε χρηματοδοτούμενες δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  •​Αύξηση της εθελοντικής συμμετοχής των πολιτών σε δράσεις του Δήμου.
  •​Διευρυμένες δυνατότητες του Δήμου στη διεκδίκηση πόρων (Ε.Σ.Π.Α., Ευρωπαϊκά Προγράμματα, Π..Δ.Ε.) για δράσεις και υποδομές αθλητισμού.
  Θεωρούμε καθήκον μας, ως Δήμος Παγγαίου, να στηρίξουμε τα θεμέλιά του αθλητισμού, που είναι οι αθλητές και οι αθλήτριες μας, προχωρώντας στην αναβάθμιση των υφιστάμενων αθλητικών χώρων και εγκαταστάσεων καθώς και στο σχεδιασμό για τη δημιουργία νέων χώρων, όπου αυτό προσφέρεται, και αυτό αποτελεί τη δική μας συμβολή και παρακαταθήκη.

  Σχόλιο γράφοντος: Ο δήμος Παγγαίου συμμετέχει στο διαγωνισμό "European City of Sport 2019", ωστόσο αρχικά είχε γραφεί στα λογότυπα που ετοιμάστηκαν η φράση "European Town of Sport" -η οποία παραπέμπει σε παρόμοιο διαγωνισμό, του ίδιου φορέα, αλλά για δήμους με πληθυσμό ως και 25.000 κατοίκους (μικρότερο, δηλαδή, από αυτόν του δήμου Παγγαίου). Το λάθος έχει ήδη επισημανθεί και διορθωθεί, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η ανάρτηση των διορθωμένων λογότυπων.

  Λίγα λόγια για το European City of Sports

  Ο εν λόγω διαγωνισμός διοργανώνεται από το 2007 από έναν μη κερδοσκοπικό φορέα που εδράζει στις Βρυξέλλες,με την επωνυμία Πανευρωπαϊκό Δίκτυο ACES Europe (European Capitals and Cities of Sport Federation). O φορέας αυτός απονέμει από το 2001 το βραβείο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Αθλητισμού (κάτι ανάλογο με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης), ενώ το 2007 "επεκτάθηκε" και σε πόλεις με πληθυσμό από 25 ως και 500 χιλιάδες κατοίκους. Από το 2010, δε, απονέμει και το βραβείο της Ευρωπαϊκής Κωμόπολης Αθλητισμού (European Town of Sport), για δήμους με πληθυσμό από 2 ως και 25 χιλιάδες κατοίκους.

  Το βραβείο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού έχει απονεμηθεί, από το 2007, στους εξής δήμους: (πηγή: Wikipedia)

  YearMunicipalities
  2007 Spain Boadilla del Monte, Italy Palermo
  2008 Spain Lleida, Italy Rimini
  2009 Spain Marbella, Italy Varese, France Biarritz, United Kingdom Cardiff
  2010 Spain Salamanca, Italy Novara, United Kingdom Gateshead
  2011 Spain Puertollano, Italy Trieste, Italy Treviso, Italy Parma, Republic of Ireland Limerick, United Kingdom North Lanarkshire, France Nice
  2012 Spain Bilbao, Spain Castellón de la Plana, Italy Florence, Italy Pescara, Italy Viterbo, Belgium Charleroi, Romania Iași, Czech Republic Liberec, Netherlands 's-Hertogenbosch, United Kingdom Preston
  2013 Spain Estepona, Spain Lorca, Spain Castelldefels, Italy Cremona, Italy Modena, Italy Reggio Calabria, Italy Alba, Portugal Guimarães, Romania Pitești, United Kingdom Lisburn
  2014 Spain Córdoba, Spain Getxo, Spain Logroño, Spain Santander, Italy Ascoli Piceno, Italy Biella, Italy Brindisi, Italy Cesena, Italy Chieri, Italy Iesi, Italy Latina, Italy Pavia, Italy Prato, Italy Rapallo, Romania Constanța, Portugal Maia, Czech Republic Ostrava, Bulgaria Plovdiv
  2015 Spain Alcobendas, Spain Alhaurín de la Torre, Spain Badalona, Spain Chiclana de la Frontera, Spain Telde, France Bordeaux, Portugal Loulé, Czech Republic Most, Bulgaria Burgas
  2016 Spain Gijón, Spain Melilla, Spain Las Rozas de Madrid, Italy Crema, Italy La Spezia, Italy Molfetta, Italy Pisa, Italy Ravenna, Italy San Giovanni Lupatoto, Italy Saronno, Italy Scafati, France Chalon-sur-Saône, Portugal Setúbal, Netherlands Tilburg, United Kingdom Stoke-on-Trent, Slovenia Krško, Latvia Liepāja, Slovakia Košice, Bulgaria Ruse
  2017 Italy Aosta, Romania Bacau, Slovakia Banská Bystrica, United Kingdom Bristol, Italy Cagliari, Portugal Gondomar, Latvia Jurmala, Switzerland La Chaux-de-Fonds, Spain Mollet del Vallés, Netherlands Noordwijk, Czech Republic Olomouc, Belgium Ostende, Italy Pesaro, Bulgaria Stara Zagora, Italy Vicenza
  2018 Spain Antequera, Netherlands Arnhem, Bosnia and Herzegovina Banja Luka, Italy Bassano del Grappa, Portugal Braga, Romania Cluj-Napoca, Luxembourg Differdange, Italy Foligno, Italy Forlì, Spain Guadalajara, Poland Kielce, Lithuania Klaipėda, Belgium Kortrijk, Slovenia Maribor, Slovakia Nitra, France Pau, Italy San Remo, Spain San Cugat del Vallés, Spain Santa Lucía de Tirajana

61 Philippi Festival 2018

Press Kataxorisi Press 15x24 1

Ardas2018 Logo

33988285 262638620975627 6779251825401921536 N

Logo Contract

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας