Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018

Πολιτιστικοί σύλλογοι από το δήμο Νέστου και την Καβάλα στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία Κύριο

Posted On Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 06:50 Γράφτηκε από τον

Την ώρα που η συζήτηση για την ονομασία των Σκοπίων έχει φουντώσει εκ νέου, μετά από αρκετά χρόνια, συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το συλλαλητήριο που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη στις 21 Ιανουαρίου υπέρ της ελληνικότητας του όρου "Μακεδονία" και της μη χρήσης του για την ονομασία του γειτονικού κράτους. Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν και πολιτιστικοί σύλλογοι από το δήμο Νέστου, οι οποίοι και εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση-κάλεσμα για συμμετοχή:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Σαν Έλληνες και Μακεδόνες οι παρακάτω σύλλογοι:
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΤΕΙΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν.ΚΑΡΥΑΣ
Πολιτιστικός Αλιευτικός Σύλλογος Αγιάσματος 
Πολιτιστικός Σύλλογος Γέροντα
Ο Σύλλογος Ηπειρωτών
Πολιτιστικός Σύλλογος Ζαρκαδιάς
Σύλλογος Μικρασιατών Δήμου Νεστου «Η ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ»
Σύλλογος Θρακιωτών Επαρχίας Νέστου
Κυνηγητικός Σύλλογος Χρυσούπλης
Πολιτιστικός Σύλλογος Κεραμωτής
Πολιτιστικός Σύλλογος Ν.Ξεριά
Πολιτιστικός Σύλλογος Πέρνης
Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσούπολης
Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοχωρίου
δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε το συλλαλητήριο για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ στις 21 Ιανουαρίου 2018 μπροστά στον Λευκό Πύργο!
Η κάθοδος θα γίνει με λεωφορεία
Οι ενδιαφερόμενοι να απευθυνθούν στους κατά τόπους συλλόγους
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ
Γιατί… «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ»

26219975 629272280530259 6841757649916147947 N

Με ξεχωριστές ανακοινώσεις, εξάλλου, τόσο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δυτικομακεδόνων όσο και οι απόστρατοι αξιωματικοί Καβάλας δηλώνουν ότι θα λάβουν και αυτοί μέρος στο συλλαλητήριο.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Δημοσκόπηση: Οι Σκοπιανοί λένε «όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών 95dd7d2f63af11a7c8607d7127dd6972 M

  Ενώ η κυβέρνηση Ζάεφ θεωρεί περίπου βέβαιο ότι επιτύχει την έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών στο δημοψήφισμα που πρόκειται να διεξαχθεί τον Οκτώβριο, οι πρώτες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πλειοψηφία των πολιτών αντιτάσσεται στη συμφωνία.

  Σε δημοσκόπηση που τα αποτελέσματα της δημοσιοποιήθηκαν από την ιστοσελίδα www.mkd.mk, το 54,1% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν υποστηρίζει τη συμφωνία με την Ελλάδα. Θετική άποψη εξέφρασε το 45,9%.

  Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των σλαβόφωνων απορρίπτει την συμφωνία, ενώ αντίθετα την επιδοκιμάζει η συντριπτικά πλειοψηφία των αλβανόφωνων.

  Συγκεκριμένα, το 74,5% των σλαβόφωνων "Μακεδόνων" απάντησε ότι δεν τη θεωρεί ικανοποιητική για τη χώρα και γι αυτό θα την καταψηφίσει στο δημοψήφισμα. Θετική τη χαρακτήρισε μόλις ένας στους τέσσερις ερωτηθέντες (25,5%).

  Εντελώς διαφορετική άποψη έχουν οι αλβανόφωνοι, από τους οποίους το 94,7% θεωρεί καλή τη συμφωνία και θα την υπερψηφίσει στο δημοψήφισμα.

  Πηγή: sofokleousin.gr

 • Σάββας Μιχαηλίδης κατά Βαγγέλη Τσομπανόπουλου: "Αναζητείται η σοβαρότης" 477e48a637f5e8113b64b2147e0e8621 M

  Από τον τέως δήμαρχο Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

  Η πρόσφατη θεομηνία που πέρασε άφησε πίσω της σοβαρές υλικές απώλειες για τους κατοίκους του δήμου Νέστου. Πέρα από της ζημιές που προκλήθηκαν στα πλημμυρισμένα σπίτια και υπόγεια στην Χρυσούπολη και στα χωριά του κάμπου και των γιακάδων, μεγάλες απώλειες αποτελούν το ζωικό και φυτικό κεφάλαιο που χάθηκε και δύσκολα θα αναπληρώσουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής μας. Η σφοδρή νεροποντή πέραν από το προφανές ζήτημα των κατεστραμμένων περιουσιών ανέδειξε και άλλα ζητήματα που έχουν άμεση σχέση μεταξύ τους. Η αντιπλημμυρική θωράκιση, η συντήρηση των υπαρχόντων υποδομών, όπως καθαρισμός φρεατίων απορροής όμβριων, καθαρισμός περιμετρικών τάφρων αποστράγγισης γύρω από την πόλη και τα Χωριά και ο προγραμματισμός νέων σχεδίων βελτίωσης των υφισταμένων υποδομών, η ανάληψη πρωτοβουλιών για την σύνταξη μελετών και την διεκδίκηση υλοποίησης αναγκαίων έργων με υπάρχουσες έτοιμες μελέτες όπως π.χ, η επισκευή και συντήρηση της κεντρικής προσαγωγού προϋπολογισμού 10 εκ.€ (η οποία μεταφέρει 900 κυβικά το λεπτό και τυχόν σπάσιμο των καταπονημένων τοιχωμάτων θα έχει μεγαλύτερες καταστροφικές συνέπειες για τον τόπο μας ) φάνηκαν να είναι άγνωστες πράξεις για την σημερινή δημοτική αρχή η οποία ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ , αλλά αντίθετα, ‘’συνελήφθη κοιμώμενη’’ καθώς όπως ανακοίνωσε και στο δελτίο τύπου που εξέδωσε: ‘’τον ξύπνησαν η ώρα τρεις’’ όπως όμως φάνηκε από την συνέχεια μάλλον ακόμη βρίσκεται σε ‘’ύπνωση’’. 

  Η ανικανότητα στην διαχείριση της έκτακτης ανάγκης και ο πανικός που κατέλαβαν τον επικεφαλής της διοίκησης είναι άλλη μία αποκάλυψη των αρνητικών πολιτικών προτερημάτων που (εκτός από την Ανικανότητα την Αδιαφορία την Αλαζονεία τώρα και της Ύπνωσης) τον χαρακτηρίζουν.
  Σεβόμενοι τους πληγέντες συνδημότες μας δεν θα αναφερθούμε σε λεπτομέρειες που όλοι όσοι αντιμετώπισαν προβλήματα εκείνες της ημέρες άλλοι λίγο άλλοι περισσότερο είχαν την ατυχία να ζήσουν, την αδυναμία να επικοινωνήσουν με κάποιον υπεύθυνο στον δήμο, που την ώρα της κρίσης ανακοίνωνε στον τύπο το τηλέφωνο επικοινωνίας 22210 συμπληρώνοντας στην ανακοίνωση το αμίμητο ‘’κατά της εργάσιμες ημέρες και ώρες’’ αλλά σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητο ότι δήμαρχος και δημοτική ομάδα ήταν ΑΦΑΝΤΟΙ και αντί να προβληματιστούν από την άποψη που σχημάτισε η κοινωνία, στο πρόσφατο συμβούλιο με ένα ρεσιτάλ υποκρισίας που περνά τα όρια και της ‘’ασέβειας’’ προς τους πληγέντες από την πρόσφατη θεομηνία δημότες, ο επικεφαλής της συμπολίτευσης και δήμαρχος Νέστου κ. Τσομπανόπουλος συνεχάρη τους ‘’ ήρωες’’ συνεργάτες του που αντιμετώπισαν την κρίση. Στην ίδια λογική του παραλόγου, αναφέρθηκε στον επιμερισμό των ευθυνών όπου κατά την άποψη του υπαίτιοι για την αρνητική εξέλιξη είναι : Ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης, οι Τ.Ο.Ε.Β και η Αντιπολίτευση καθώς και όλοι σχεδόν οι εμπλεκόμενοι εκτός από τον ίδιο και τους συνεργάτες του που έπρεπε να αναλάβουν την ευθύνη, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι, ‘’το θράσος είναι το όπλο των δειλών’’ .

  Τέλος τον πληροφορούμε ότι την ευθύνη των αποστραγγιστικών αυλάκων την έχει ο δήμος με νόμο που υποχρέωσε τους Νομάρχες το 2008 να μεταφέρουν τους τίτλους από της ζώνες έργων όλης της αγροτικής οδοποιίας στους δήμους και τα αποστραγγιστικά είναι μέσα στις ζώνες έργου. Ο δήμος έχει την απόλυτη ευθύνη της διαχείρισης τους, όπως και της αγροτικής οδοποιίας, εκτός από της τάφρους Τ1,Τ2,Τ3 που ανήκουν στο Ελληνικό δημόσιο και για τον λόγο αυτό συνεργαζόμενος στο παρελθόν με τους Τ.Ο.Ε.Β προμηθεύτηκε το 2006 και παραχώρησε ηλεκτρικές αντλίες που τοποθετήθηκαν για την αποστράγγιση και την αποφυγή πλυμυρικών φαινομένων. Το μέγεθος της καταστροφής εν μέσω οικονομικής κρίσης είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και απαιτεί σωστούς χειρισμούς, σοβαρότητα και υπευθυνότητα από την διοίκηση και όχι ανταλλαγή απρεπών χαρακτηρισμών και υπονοούμενων μεταξύ του δημάρχου και κ. Αμπεριάδη που δέχτηκε πυρά και ανταπέδωσε, (αναδεικνύοντας το πλαίσιο σύγκλησης των απόψεων που είχε προεκλογικά με τον κ.Τσομπανόπουλο) με αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφύγει ώστε να ‘’ ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΣ’’ που έχει χαθεί από καιρό.

 • Τέλος, με ΦΕΚ, στα βαρέα οχήματα στην Κεραμωτή 3f180203ec88031fea5f834dc4cd86da M

  Ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί εδώ και πολλά χρόνια το λιμάνι (και όχι μόνο) της Κεραμωτής φαίνεται πως οδηγείται στην επίλυσή του, μετά και τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της απόφασης που υπέγραψε ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Ιωάννη Σάββας για την απαγόρευση της διέλευσης των βαρέων οχημάτων.

  Η απόφαση φέρει τον τίτλο "Εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για τον περιορισμό κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων μεταφοράς εμπορευμάτων με Μ.Β.>12tn στον οικισμό της Κεραμωτής, σύμφωνα με την αριθ. 35/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νέστου." και προβλέπει, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

  Α. Η ρύθμιση αναφέρεται στα οχήματα με μεικτό βάρος μεγαλύτερο των δώδεκα τόνων (Μ.Β. >12tn.).

  Β. Απαγορεύεται πλήρως, κατά τους τέσσερις (4) καλοκαιρινούς μήνες της τουριστικής περιόδου (Ιούνιος - Ιούλιος - Αύγουστος - Σεπτέμβριος), η είσοδος των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του οικισμού Κεραμωτής με την εξαίρεση του σημείου Ε, ως παρακάτω.

  Γ. Οι εναλλακτικές διαδρομές των αποκλειόμενων οχημάτων θα γίνονται σύμφωνα με το κεφάλαιο 7.3 της μελέτης με τίτλο «Σχέδιο Τροποποίησης Κυκλοφοριακής Μελέτης Κεραμωτής».

  Δ. Κατά τους λοιπούς οκτώ μήνες η είσοδος και έξοδος όλων των βαρέων οχημάτων στον οικισμό θα γίνεται σύμφωνα με το σκαρίφημα 6-4 της μελέτης με τίτλο «Σχέδιο Τροποποίησης Κυκλοφοριακής Μελέτης Κεραμωτής».

  Ε. Εξαιρούνται οι εξής κατηγορίες οχημάτων:

  • παντός τύπου λεωφορεία (οχήματα κατηγορίας Μ3)

  • όλα τα οχήματα του Δήμου Νέστου

  • οχήματα υπηρεσιών και επιχειρήσεων τροφοδοσίας των κατοικιών και των καταστημάτων της Κεραμωτής

  • οχήματα δομικών έργων για τις ανάγκες εκτέλεσης έργων στον οικισμό.

  ΣΤ. Αποφασίζεται η εφαρμογή σχολικών δακτυλίων για τα Ο. Τ. 33 και 66 στα οποία είναι εγκατεστημένα τα σχολικά συγκροτήματα του οικισμού.

  Ζ. Αποφασίζεται η αποξήλωση της υφιστάμενης σήμανσης που αφορά σε βαρέα οχήματα και οχήματα που φέρουν ρυμολκούμενα και η εγκατάσταση νέας σύμφωνα με τη μελέτη με τίτλο «Σχέδιο Τροποποίησης Κυκλοφοριακής Μελέτης Κεραμωτής».

  Η παρούσα απόφαση χορηγείται με τις εξής προϋποθέσεις:

  1. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του θέματος να είναι σύμφωνες με τις Τεχνικές Οδηγίες κυκλοφοριακών παρεμβάσεων στο αστικό περιβάλλον.
  2. Οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την υλοποίηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του θέματος να είναι σύμφωνες με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), τις προδιαγραφές του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και τις ισχύουσες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.
  3. Την ευθύνη για την υλοποίηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του θέματος έχει ο Δήμος Νέστου, ο οποίος υποχρεούται καθ’ όλη τη διάρκειά τους να αξιολογεί την αποτελεσματικότητά του σε σχέση με το ευρύτερο δίκτυο κυκλοφορίας της πόλης, παρακολουθώντας και συντηρώντας τα σχετικά έργα.
  4. Τα μέτρα που λαμβάνονται με την παρούσα απόφαση να ισχύσουν από την τοποθέτηση των οικείων πινακίδων σήμανσης ή των διαγραμμίσεων στο οδόστρωμα.
  5. Η απόφαση αυτή δεν υποκαθιστά άλλες απαιτούμενες άδειες και εγκρίσεις

61 Philippi Festival 2018

Press Kataxorisi Press 15x24 1

Ardas2018 Logo

33988285 262638620975627 6779251825401921536 N

Logo Contract

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας