Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

Πολιτιστικοί σύλλογοι από το δήμο Νέστου και την Καβάλα στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία Κύριο

Posted On Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 06:50 Γράφτηκε από τον

Την ώρα που η συζήτηση για την ονομασία των Σκοπίων έχει φουντώσει εκ νέου, μετά από αρκετά χρόνια, συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το συλλαλητήριο που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη στις 21 Ιανουαρίου υπέρ της ελληνικότητας του όρου "Μακεδονία" και της μη χρήσης του για την ονομασία του γειτονικού κράτους. Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν και πολιτιστικοί σύλλογοι από το δήμο Νέστου, οι οποίοι και εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση-κάλεσμα για συμμετοχή:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Σαν Έλληνες και Μακεδόνες οι παρακάτω σύλλογοι:
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΤΕΙΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν.ΚΑΡΥΑΣ
Πολιτιστικός Αλιευτικός Σύλλογος Αγιάσματος 
Πολιτιστικός Σύλλογος Γέροντα
Ο Σύλλογος Ηπειρωτών
Πολιτιστικός Σύλλογος Ζαρκαδιάς
Σύλλογος Μικρασιατών Δήμου Νεστου «Η ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ»
Σύλλογος Θρακιωτών Επαρχίας Νέστου
Κυνηγητικός Σύλλογος Χρυσούπλης
Πολιτιστικός Σύλλογος Κεραμωτής
Πολιτιστικός Σύλλογος Ν.Ξεριά
Πολιτιστικός Σύλλογος Πέρνης
Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσούπολης
Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοχωρίου
δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε το συλλαλητήριο για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ στις 21 Ιανουαρίου 2018 μπροστά στον Λευκό Πύργο!
Η κάθοδος θα γίνει με λεωφορεία
Οι ενδιαφερόμενοι να απευθυνθούν στους κατά τόπους συλλόγους
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ
Γιατί… «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ»

26219975 629272280530259 6841757649916147947 N

Με ξεχωριστές ανακοινώσεις, εξάλλου, τόσο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δυτικομακεδόνων όσο και οι απόστρατοι αξιωματικοί Καβάλας δηλώνουν ότι θα λάβουν και αυτοί μέρος στο συλλαλητήριο.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Βοήθημα για την επανασύνδεση ρεύματος σε νοικοκυριά δίνει ο δήμος Νέστου 02edc6d8b5b578523461acd02d5b130b M

  Μια απόφαση η οποία, αν μη τι άλλο, δεν μπορεί να γίνει δεκτή παρά μόνο με επιδοκιμασίες αναρτήθηκε την Τρίτη στον επίσημο ιστότοπο του δήμου Νέστου. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, που φέρει την υπογραφή του δημάρχου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου,

  οι καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, μπορούν να υποβάλουν αίτηση –υπεύθυνη δήλωση με συνημμένα δικαιολογητικά για την εφάπαξ χορήγηση ειδικού βοηθήματος, προκειμένου να επανασυνδεθούν, σύμφωνα με την υπ’ αριθ.ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/7408/1228/14.02.2018 ΚΥΑ  (ΦΕΚ 474/τ.Β./14-02-2018).

  Δικαιούχοι

  Για την υποβολή σχετικής αίτησης, οι προς εξέταση δικαιούχοι, θα πρέπει να πληρούν τα εξής κριτήρια:
  Α. Να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, μέχρι και την ημερομηνία έναρξης ισχύος της ανωτέρω ΚΥΑ, δηλαδή έως και τις 14.02.2018.
  Β. Η αποσύνδεση  να  έχει γίνει στην παροχή ρεύματος της κύριας κατοικίας του δυνητικού δικαιούχου
  Γ. Να πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, όπως αυτά ορίζονται από τη σχετική ΚΥΑ.
  Το ποσό του ειδικού βοηθήματος θα καταβάλλεται από την ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., ως διαχειριστή του ειδικού λογαριασμού, απευθείας στον τελευταίο Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, στον οποίο εκκρεμούν οι οφειλές του δικαιούχου της εν λόγω παροχής.

  Ύψος βοηθήματος

  Το ύψος  του ειδικού βοηθήματος αντιστοιχεί σε ποσό που θα καθορίζεται αναλόγως του ύψους της συνολικής οφειλής των καταναλωτών προς τον Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας και συγκεκριμένα:
  1. Για συνολικές οφειλές έως έξι χιλιάδες ευρώ (6.000,00 €) θα καταβάλλεται το σύνολο της οφειλής.
  2. Για συνολικές οφειλές άνω των  έξι χιλιάδων ευρώ (6.000,00 €) και έως εννέα χιλιάδες ευρώ  (9.000,00 €) θα καταβάλλεται εφάπαξ το εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) της οφειλής.
  3. Για συνολικές οφειλές άνω των εννέα χιλιάδες ευρώ  (9.000,00 €) και έως δώδεκα χιλιάδες ευρώ (12.000,00 €) θα καταβάλλεται εφάπαξ το πενήντα τοις εκατό ( 50%) της οφειλής .
  4. Για συνολικές οφειλές άνω των δώδεκα χιλιάδες ευρώ (12.000,00 €) θα καταβάλλεται εφάπαξ το τριάντα τοις εκατό (30%) της οφειλής.
  Οι καταναλωτές θα εντάσσονται σε πρόγραμμα διακανονισμού και το εναπομείναν ποσό θα εξοφλείται από τους ίδιους σε άτοκες μηνιαίες δόσεις, το ποσό και ο αριθμός των οποίων θα ορίζονται από τον εκάστοτε Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

  Πληροφορίες

  Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Νέστου στα τηλ. 2591350193 & 126 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ.

 • WiFi4EU: Μια ευκαιρία για να αποκτήσουν οι δήμοι μας ασύρματο Internet (και μια νέα κόντρα στο δήμο Καβάλας) 160f7e7ea4f24cacd4819f53e48f5d32 M

  Ένα δελτίο τύπου της Ευρωβουλευτή Εύας Καϊλή -που απεστάλη την περασμένη εβδομάδα- αποτέλεσε την αφορμή για να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα της παροχής δωρεάν ασύρματου Internet από τους δήμους του νομού Καβάλας.

  Σο δελτίο τύπου γινόταν λόγος για το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής WiFi4EU, στόχος του οποίου είναι η στήριξη με προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2017-2019 της εγκατάστασης σύγχρονου εξοπλισμού Wi-Fi. Το πρόγραμμα WiFi4EU δίνει τη δυνατότητα σε δήμους να εγκαταστήσουν σημεία Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως βιβλιοθήκες, μουσεία, δημόσια πάρκα και πλατείες.

  Η πρώτη πρόσκληση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δημοσιευτεί στα μέσα Μαΐου. Οι εγγεγραμμένοι δήμοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την πρώτη σειρά 1.000 κουπονιών (voucher) WiFi4EU. Στη συνέχεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ανακοινώσει τους 1.000 δήμους που θα λάβουν χρηματοδότηση μέσω της πρώτης πρόσκλησης. Συνολικά κατά τη διάρκεια των δύο επόμενων χρόνων αναμένεται να δημοσιευτούν τέσσερις ακόμη προσκλήσεις του προγράμματος.

  Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα WiFi4EUΠατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα WiFi4EU

  Τι γίνεται στο νομό Καβάλας

  Στους 3 "περιφερειακούς" δήμους του νομού Καβάλας (Νέστου, Παγγαίου, Θάσου) η φράση "δημοτικό ασύρματο internet" παραμένει άγνωστη, καθώς σε κανένα δημόσιο χώρο τους δεν παρέχεται από τους δήμους δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Internet. Παρόλα αυτά, η γνωστοποίηση του προγράμματος WiFi4EU φαίνεται ότι έχει "ανοίξει την όρεξη" στο δήμο Θάσου, με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιάννη Πλαφαδέλη να μιλάει για "μια μεγάλη πρόκληση"

  Όσον αφορά το δήμο Καβάλας, ήδη από την εποχή του τέως δημάρχου Κωστή Σιμιτσή λειτουργεί δίκτυο δωρεάν ασύρματης σύνδεσης στο Internet, αν και αυτό παρουσιάζει ουκ ολίγα προβλήματα (π.χ. για πολύ καιρό η εμβέλεια του δικτύου περιοριζόταν στην περιοχή γύρω από το δημαρχείο). Βέβαια, τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε μια προσπάθεια της δημοτικής αρχής της Δήμητρας Τσανάκα να επεκταθεί το δίκτυο (όπως π.χ. στο ΔΑΚ Καλαμίτσας "Αλεξάνδρα Δήμογλου", στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και στη Δημοτική Καπναποθήκη), ωστόσο η κατάσταση δείχνει να χειροτερεύει τόσο σε χώρους όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο όσο και στις συνοικίες και στους υπόλοιπους οικισμούς (όπως π.χ. στις Κρηνίδες και στο Παληό).

  Το θέμα του προγράματος WiFi4EU έθεσε δημόσια ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ο Τόπος της Ζωή μας" Μάκης Παπαδόπουλος, μέσα από μια ανακοίνωση με την οποία σημειώνει ότι: "Ο Δήμος Καβάλας παρουσιάζει σημαντική υστέρηση σε σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και δίκτυα υψηλής σύνδεσης και δεν παρέχει ουσιαστικά ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους για τους πολίτες και τους επισκέπτες. Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αξιοποιήσει το πρόγραμμα WiFi4Europe που προκηρύσσει η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία “Κοινωνία Gigabit 2025”, το οποίο απευθύνεται σε Δήμους και αφορά στην ανάπτυξη δικτύων ασύρματης σύνδεσης στο διαδίκτυο σε πολυσύχναστους δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους (πλατείες, πάρκα, δρόμους κ.α.)"

  Η απάντηση της δημοτικής αρχής ήρθε μέσα από μια ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται ότι:

  Το πρόγραμμα στοχεύει στην στήριξη -με προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2017-2019- της «εγκατάστασης σύγχρονου εξοπλισμού Wi-Fi στα κέντρα κοινωνικής ζωής». Θα χρηματοδοτήσει άρα, 8000 ευρωπαϊκές πόλεις, άπαξ, με 15.000€ μέσω κουπονιού, για την αγορά εξοπλισμού δικτύου σε κοινόχρηστους χώρους. Οι πόλεις θα αναλάβουν την μετέπειτα λειτουργία των δικτύων με δικούς τους πόρους.

  Τον Μάρτιο του 2017 η Διεύθυνση Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Ψηφιακών Υπηρεσιών, ενημερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την επικείμενη έναρξη του προγράμματος, το οποίο εν τέλει ανακοινώθηκε μόλις τις προηγούμενες ημέρες. Υπενθυμίζουμε δε πως ο Δήμος Καβάλας από τον Μάρτιο του 2016, ενέταξε στο  σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, το έργο «Ολοκληρωμένο σύστημα ενημέρωσης και πληροφόρησης επισκεπτών και πολιτών του Δήμου Καβάλας» ύψους 336.784,92€. Στα πλαίσια του έργου θα χρηματοδοτηθούν ψηφιακές υποδομές όπως ασύρματο δίκτυο σε ολόκληρη την περιοχή παρέμβασης  (δηλαδή ολόκληρο το  ευρύτερο κέντρο της πόλης) και λειτουργικότητες όπως ηλεκτρονικός ξεναγός της πόλης μέσω έξυπνου κινητού.

  Σχόλιο γράφοντος: Ας γίνουν πρώτα γνωστές σε όλους τους δημότες οι ήδη υπάρχουσες ηλεκτρονικές εφαρμογές του δήμου Καβάλας, και μετά βλέπουμε για τις νέες εφαρμογές. Για να μην πούμε, φυσικά, για το ότι και πάλι μιλάμε για το κέντρο της πόλης και όχι και για καμία συνοικία.

  Αλλά, στο κάτω κάτω, γιατί να ζητήσουμε ασύρματο Internet π.χ. στον Άγιο Λουκά, στο Περιγιάλι ή στα Πεντακόσια και την Αγία Βαρβάρα; Δεν έχουν κάτι το τουριστικό αυτές οι συνοικίες -όχι ότι η Παναγία έχει ασύρματο Internet, αλλά λέμε τώρα...

  Η Ψηφιακή Μετάβαση στον δήμο Καβάλας έχει ξεκινήσει με σταθερά και μεγάλα βήματα, χωρίς άσκοπες τυμπανοκρουσίες από την αρμόδια διεύθυνση και την αντιδημαρχία, με υπεύθυνη ενημέρωση μόνο όταν επιτυγχάνει τους στόχους της. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την τεράστια επιτυχία της ένταξης του δήμου μας στην ομάδα 15 δήμων (ανάμεσα σε 92 διαγωνιζόμενους από 23 χώρες) στο πρόγραμμα Digital Cities Challenge.

  Έλα παππού να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου….

 • Ξανά στα δικαστήρια για το δημοτικό κάμπινγκ Κεραμωτής - Τακτοποιήθηκαν οι εκκρεμότητες; 6f6a1b79102bfbd51f19c62c0cb343c7 M

  1,5 χρόνο μετά τις πρώτες καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον χώρο στον οποίο έχει χτιστεί το Δημοτικό Κάμπινγκ Κεραμωτής, η δημοτική αρχή Νέστου "σύρθηκε" και πάλι στα δικαστήρια -μετά από νέες καταγγελίες, οι οποίες μάλιστα συνοδεύτηκαν και από μήνυση!

  Υπενθυμίζουμε ότι τον Αύγουστο του 2016 το Δασαρχείο Καβάλας απέστειλε στο δήμο Νέστου ένα έγγραφο με το οποίο έκανε γνωστό πως, μετά από καταγγελία πολιτών, διαπιστώθηκε πως το κάμπινγκ λειτουργεί σε μια περιοχή που κηρύχθηκε αναδασωτέα...το 1938 (επί εποχής Ιωάννη Μεταξά), και ως εκ τούτου οι μόνιμες εγκαταστάσεις του θα έπρεπε να κατεδαφιστούν μέχρι τις 24 Αυγούστου του ιδίου έτους! Εκείνες τις ημέρες, ο τότε αντιδήμαρχος Κεραμωτής Γιάννης Χατζηγερακούδης δήλωνε στο Kavala Portal πως: 

  "όντως το 1938 η περιοχή κηρύχθηκε αναδασωτέα, ωστόσο ο χαρακτηρισμός αυτός λήγει μετά την παρέλευση συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος. Μετά το 1938 μεσολάβησε η Κατοχή και ο Εμφύλιος Πόλεμος και η όλη υπόθεση 'ξεχάστηκε'. Το κάμπινγκ χτιστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 70 και μέχρι τώρα δεν εμφανίστηκε κανένας που να είναι ενοχλημένος από την παρουσία του -ούτε καν το Δασαρχείο. Αντιθέτως, το γεγονός ότι η πληρότητα του κάμπινγκ αγγίζει σταθερά ποσοστά της τάξης του 95-100% αποδεικνύει ότι το δημοτικό κάμπινγκ είναι ένας αρκετά δημοφιλής προορισμός στην Κεραμωτή. Εμεις από την μεριά μας,ως δημοτική αρχή Νέστου, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να μην εφαρμοστεί η συγκεκριμένη εντολή του Δασαρχείου."

  Το όλο θέμα "ξεχάστηκε", μετά και από την ψήφιση -στις 9 Αυγούστου του ίδιου έτους- ενός νόμου με τον οποίο είχε δοθεί παράταση ενός έτους σε περιπτώσεις όπως αυτή του δημοτικού κάμπινγκ Κεραμωτής ώστε να τακτοποιηθούν όλες οι εκκρεμότητες σχετικά με την άδεια λειτουργίας τους. Μάλιστα, θυμόμαστε τον δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο να δηλώνει στα τοπικά ΜΜΕ ότι είχε αναθέσει σε μηχανικό την εκπόνηση μελέτης για την τακτοποίηση του δημοτικού κάμπινγκ και να εκφράζει την πεποίθηση ότι ο χώρος επρόκειτο να τακτοποιηθεί εντός του προβλεπόμενου χρονικού διαστήματος.

  Στο τελευταίο, όμως, δελτίο της εβδομαδιαίας δραστηριότητας του δημάρχου Νέστου διαβάσαμε ότι:

  Μετά από ανώνυμη καταγγελία στον Δασοφύλακα Δασαρχείου Καβάλας από τους «γνωστούς-αγνώστους» και υποβολή μήνυσης κατά του Δήμου Νέστου κλήθηκε κατηγορούμενος ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, την Παρασκευή 16 Μαρτίου, ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καβάλας για την υπόθεση τοποθέτησης νέας περίφραξης και κτισμάτων, τα οποία υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, στο Δημοτικό Κάμπινγκ Κεραμωτής. Η συζήτηση αναβλήθηκε λόγω απουσίας του Δημάρχου, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός κατηγορούμενος.

  Φαίνεται, συνεπώς, ότι ξεκινάει ένας νέος κύκλος αντιπαράθεσης με το Δασαρχείο Καβάλας για την υπόθεση του δημοτικού κάμπινγκ. Ωστόσο προκύπτει το ερώτημα αν και κατά πόσον έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για την τακτοποίηση του χώρου...

Keelpno Banner 300 250

Dipethe Kavalas Ianouarios Aprilios 2018

Logo Contract

Constantinos Jewellery Vertical  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

Ape Mpe

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας