Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018

Πολιτιστικοί σύλλογοι από το δήμο Νέστου και την Καβάλα στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία Κύριο

Posted On Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 06:50 Γράφτηκε από τον

Την ώρα που η συζήτηση για την ονομασία των Σκοπίων έχει φουντώσει εκ νέου, μετά από αρκετά χρόνια, συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το συλλαλητήριο που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη στις 21 Ιανουαρίου υπέρ της ελληνικότητας του όρου "Μακεδονία" και της μη χρήσης του για την ονομασία του γειτονικού κράτους. Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν και πολιτιστικοί σύλλογοι από το δήμο Νέστου, οι οποίοι και εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση-κάλεσμα για συμμετοχή:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Σαν Έλληνες και Μακεδόνες οι παρακάτω σύλλογοι:
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΤΕΙΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν.ΚΑΡΥΑΣ
Πολιτιστικός Αλιευτικός Σύλλογος Αγιάσματος 
Πολιτιστικός Σύλλογος Γέροντα
Ο Σύλλογος Ηπειρωτών
Πολιτιστικός Σύλλογος Ζαρκαδιάς
Σύλλογος Μικρασιατών Δήμου Νεστου «Η ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ»
Σύλλογος Θρακιωτών Επαρχίας Νέστου
Κυνηγητικός Σύλλογος Χρυσούπλης
Πολιτιστικός Σύλλογος Κεραμωτής
Πολιτιστικός Σύλλογος Ν.Ξεριά
Πολιτιστικός Σύλλογος Πέρνης
Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσούπολης
Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοχωρίου
δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε το συλλαλητήριο για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ στις 21 Ιανουαρίου 2018 μπροστά στον Λευκό Πύργο!
Η κάθοδος θα γίνει με λεωφορεία
Οι ενδιαφερόμενοι να απευθυνθούν στους κατά τόπους συλλόγους
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ
Γιατί… «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ»

26219975 629272280530259 6841757649916147947 N

Με ξεχωριστές ανακοινώσεις, εξάλλου, τόσο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δυτικομακεδόνων όσο και οι απόστρατοι αξιωματικοί Καβάλας δηλώνουν ότι θα λάβουν και αυτοί μέρος στο συλλαλητήριο.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Τι δηλώνει η αντιπολίτευση του δήμου Καβάλας - και ο δήμος Παγγαίου- για το όνομα των Σκοπίων 43cc69d04ecc56d5f7e34b9fe33d4017 M

  Κωστής Σιμιτσής, τέως δήμαρχος Καβάλας (ανάρτηση στο Facebook)

  Σήμερα (Σ.Σ. Το βράδυ της Δευτέρας) η διοίκηση του Δήμου μάς αιφνιδίασε φέρνοντας ένα ψήφισμα για την ονομασία της FYROM (της «Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας» - Former Yugoslav Republic of Macedonia). Με όρους αποκλεισμού δηλώθηκε ότι «σήμερα θα μετρηθούμε» και διατυπώθηκε πως «θα είμαστε συνένοχοι» αν δεν συμφωνήσουμε στο ψήφισμα (σε μειοδοσία, προφανώς).

  Φοβάμαι ότι ο χώρος της Νέας Δημοκρατίας οδηγείται και πάλι σε λάθος δρόμους. Κάποιοι για να πιέσουν την κυβέρνηση εκμεταλλεύονται πολιτικά το θέμα και εξωθούν τα πράγματα προς τα άκρα. Μετατρέπουν την αγάπη όλων μας για την πατρίδα μας σε εργαλείο μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Αν το πετύχουν, σε λίγα χρόνια πάλι θα θρηνολογούμε για τις χαμένες ευκαιρίες και θα αναρωτιόμαστε γιατί χρόνο με τον χρόνο οι λύσεις στα εθνικά μας θέματα γίνονται ολοένα και χειρότερες.

  Μάκης Παπαδόπουλος, "Ο Τόπος της Ζωής μας"

  Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου, η διοίκηση του Δήμου έφερε ψήφισμα για το θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, χωρίς καμία προσυνεννόηση και καμία προεργασία με τις παρατάξεις της μειοψηφίας. Τι εμπόδιζε τη διοίκηση να το κάνει; Ένα ψήφισμα τέτοιας σημασίας θα μπορούσε να είναι ομόφωνο, αν η διοίκηση έκανε τον κόπο να ξοδέψει λίγο χρόνο για να το πετύχει. Δυστυχώς, φαίνεται ότι στοχεύει στο διχασμό και όχι στη συνεννόηση.

  Είναι ξεκάθαρο για εμάς ότι η διοίκηση του Δήμου δεν νοιάζεται ουσιαστικά ούτε για το όνομα ούτε για τη λύση ενός κρίσιμου εθνικού προβλήματος. Νοιάζεται να καπηλευτεί μία περίσταση, μόνο και μόνο για να κερδίσει – όπως εκείνη νομίζει – εντυπώσεις και μερικές ψήφους. Είναι πραγματικά ΝΤΡΟΠΗ.

  Εμείς θέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και χωρίς περιστροφές το περιεχόμενο της θέσης μας, το οποίο ζητήσαμε να ενσωματωθεί στο κείμενο του ψηφίσματος:

  • να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, ώστε να εμφανιστεί η πατρίδα μας με ενιαία στάση και ενιαίο μέτωπο.
  • να επιδιωχθεί λύση με μία πλήρη συμφωνία για όλα τα ζητήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα με τα Σκόπια, η οποία ως προς το όνομα δεν θα περιλαμβάνει τον όρο “Μακεδονία”. Οι συνθήκες επιτρέπουν πιθανόν μία τέτοια εξέλιξη.
  • σε κάθε περίπτωση και ανάλογα με την πορεία της διαπραγμάτευσης, η χώρα μας δεν πρέπει να υποχωρήσει πέρα από το πλαίσιο της εθνικής πολιτικής όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία 10 χρόνια και μετά από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι.

  Η Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκαν να συμπεριλάβουν τα σημεία που προτείναμε στο τελικό κείμενο του ψηφίσματος, εμμένοντας σε ένα κείμενο “γεμάτο” από συναισθηματισμό, αλλά “άδειο” από πολιτική ουσία επί της διαπραγμάτευσης και των ζητημάτων που θα περιλάβει. Με τους συναισθηματισμούς όμως δεν υπάρχει αποτέλεσμα ούτε επιτυγχάνονται λύσεις.

  Η απροθυμία της διοίκησης του Δήμου να επιδιώξει ένα ομόφωνο ψήφισμα καταλήγει να δυσφημίζει τον Δήμο μας, έναν από τους σημαντικότερους Δήμους της Μακεδονίας, ο οποίος παρουσιάζεται προς τα έξω να μην έχει ενιαία θέση στο σοβαρό αυτό εθνικό ζήτημα.

  Για ακόμη μία φορά, η Δημοτική Αρχή “θυσιάζει” τη συνεννόηση και την έξωθεν καλή μαρτυρ και φήμη του Δήμου Καβάλας “στο βωμό” του μικροπολιτικού της συμφέροντος.

  ΥΣ: Ας μην ξεχνάνε τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής ότι στην τουριστική έκθεση της Κωνσταντινούπολης στις αρχές του 2017 η διοίκηση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ «ξέχασε» να κάνει διάβημα διαμαρτυρίας για την παρουσία τόσο του ψευδοκράτους της Κύπρου όσο και του κράτους των Σκοπίων με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Σε εκείνη την περίσταση όπου υπήρχε άμεση ανάγκη για δράση, δεν έδωσαν τη σημασία που έπρεπε και δεν αντέδρασαν όπως έπρεπε για να προστατέψουν το κύρος του Δήμου και της χώρας μας.

  Χρήστος Ποτόλιας, "Λαϊκή Συσπείρωση"

  Το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ επανέρχεται στην επικαιρότητα, με τους εμπλεκόμενους να συμφωνούν ότι διαμορφώνονται προϋποθέσεις για να υπάρξει ουσιαστική εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις σχετικά με το όνομα μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ (Ιούλης 2018). Το σενάριο είναι να υπάρξει συμφωνία για μια σύνθετη ονομασία «έναντι όλων», που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» με γεωγραφικό προσδιορισμό.

  Διακηρυγμένος στόχος των εμπλεκόμενων είναι να παραμεριστούν τα εμπόδια που υπάρχουν για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με βασικό αυτό της ονομασίας. Απ' αυτήν τη σκοπιά, και με δεδομένο το σχεδιασμό ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ να προχωρήσει η ευρωατλαντική ολοκλήρωση στα Δυτικά Βαλκάνια, προκειμένου, από τη μια, να ανακοπεί η ρώσικη επιρροή στην περιοχή και, από την άλλη, να υπηρετηθούν τα οικονομικά και γεωπολιτικά σχέδιά τους στη Βαλκανική, η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει ρόλο, αλλά και την ευθύνη να «τρέξει» τις διευθετήσεις, όχι μόνο με την ΠΓΔΜ, αλλά και με άλλες χώρες, όπως η Αλβανία.

  Με δεδομένη τη στήριξη όλων στην ευρωατλαντική προοπτική των Βαλκανίων, μέσα από την οποία περνάει και ο στόχος της Ελλάδας (δηλ. της άρχουσας τάξης) για ανάδειξη της σε ενεργειακό και διακομιστικό κέντρο, οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις, αναλώνονται σε έναν δημαγωγικό καβγά για το ποιος ευθύνεται που το όνομα της ΠΓΔΜ παραμένει ως πρόβλημα μέχρι σήμερα, αλλά και για το ποιος και με ποιους όρους μπορεί να πετύχει την καλύτερη διευθέτηση.

  Η προσπάθειά να χαράξουν διαχωριστικές γραμμές δεν μπορεί να συγκαλύψει το γεγονός ότι τα κόμματα αυτά, δηλαδή η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο τότε «Συνασπισμός», συντάχθηκαν πίσω από κοινές θέσεις σε ό, τι αφορά το ζήτημα του ονόματος, όταν το 1991, η ΠΓΔΜ ανακηρύχτηκε σε ανεξάρτητο κράτος, με τη συνταγματική ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας» προσανατολίζοντας στο δέντρο και κρύβοντας το δάσος.

  Την ίδια ώρα που σήκωναν κουρνιαχτό, εκείνη την περίοδο, περί ονοματολογίας, έκαναν τα «στραβά μάτια» στο γεγονός ότι με ανοιχτή παρέμβαση ΝΑΤΟ και ΕΕ ξαναχαράζονταν τα σύνορα στα Βαλκάνια. Η κοινή τους στάση, που επισφραγίστηκε στις συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το 1992, συνέβαλε καθοριστικά στο να καλλιεργηθεί κλίμα εθνικιστικού παροξυσμού.

  Καταγγέλλουμε την πολιτική ΗΠΑ - ΕΕ ως υπαίτια για την κατάσταση στα Βαλκάνια. Τονίζουμε την ανάγκη διατήρησης των συνόρων, όπως αυτά διαμορφώθηκαν μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, το σεβασμό στα δικαιώματα των μειονοτήτων, τον απεγκλωβισμό της Ελλάδας από την πολιτική του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

  Ο ένοχος για την κατάσταση στα Βαλκάνια είναι η πολιτική των ΗΠΑ και της ΕΕ, ο μεταξύ τους ανταγωνισμός για δημιουργία σφαιρών επιρροής και κατάκτηση νέων αγορών. Είναι μονόδρομος για τα συμφέροντα των βαλκανικών λαών μια πολιτική απόκρουσης των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην περιοχή.

  Σχετικά με την ονοματολογία, σε μια διαπραγμάτευση για εξεύρεση κοινώς αποδεκτής λύσης, στην οποία περιλαμβάνεται με οποιονδήποτε τρόπο το όνομα «Μακεδονία» και όποια παράγωγά του, αυτό θα πρέπει ρητά να γίνει αποδεκτό μόνο ως γεωγραφικός προσδιορισμός.

  Να μπει τέλος στην αλυτρωτική προπαγάνδα, να υπάρξει αμοιβαία αναγνώριση του απαραβίαστου των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας των δύο χωρών.

  Δήμος Παγγαίου, Ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία

  Το Δ.Σ. του Δήμου Παγγαίου συμμεριζόμενο το κοινό αίσθημα και τις ευαισθησίες της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων για το ονοματολογικό ζήτημα της χώρας των Σκοπίων αντιτίθεται κατηγορηματικά σε οποιαδήποτε προσπάθεια πλαστογράφησης της ιστορίας και οικειοποίησης της εθνικής, ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας.Γεωγραφικοί, συνθετικοί , χρονολογικοί ή άλλοι προσδιορισμοί είναι απολύτως απαράδεκτοι και απορριπτέοι και υποκρύπτουν αλυτρωτικές, επεκτατικές και εθνικιστικές σκοπιμότητες διαιωνίζοντας μία άρρωστη κατάσταση. Οι παραχαράκτες γείτονές μας ανέκαθεν διαστρεβλώνουν την ιστορία της Μακεδονίας και παραποιούν την ιστορική αλήθεια. Σαν γνήσιοι Μακεδόνες αξιώνουμε από την πολιτική ηγεσία μας να μην διαπραγματευθεί λύση αναφορικά με το όνομα της γειτονικής χώρας που θα εμπεριέχει το όνομά μας .

 • ΔΣ Καβάλας: Κατά πλειοψηφία για το όνομα των Σκοπίων, μηνύματα Μητροπολίτη 3d97ee076fe3d9a4683a7e1bbf299784 M

  Το θέμα του ονόματος των Σκοπίων, εν όψει και του προγραματισμένου για την προσεχή Κυριακή συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη, ήταν επόμενο να μονοπωλήσει τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας -την πρώτη για τη νέα χρονιά. Φαίνεται όμως πως την ίδια προσμονή με εμάς δεν είχαν και οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, οι οποίοι έδειξαν μάλλον να αιφνιδιάζονται από το ότι η δημοτική αρχή έφερε προς ψήφιση -στα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα- ένα ψήφισμα που έγραφε, μεταξύ άλλων, ότι "Η Μακεδονία αποτελεί τη ραχοκοκκαλιά του ελληνικού έθνους. Δεν γίνεται να υπάρξει λύση με παραχάραξη της ιστορίας. Δεν έχει κανένα δικαίωμα το κράτος των Σκοπίων στον όρο "Μακεδονία", ιστορικά και εθνολογικά. Δεν πρέπει, επίσης, να ξεχνάμε και τα έντονα αλυτρωτικά μηνύματα που κρύβει η προπαγάνδα των Σκοπίων. Η υιοθέτηση του ονόματος μάς βρίσκει κάθετα αντίθετο"

  Με εξαίρεση τον Χρήστο Ποτόλια, που φάνηκε να είναι προετοιμασμένος για μια τέτοια συζήτηση -καταθέτοντας, μάλιστα, και ένα δικό του ψήφισμα-, οι υπόλοιποι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων μίλησαν για σπουδή από πλευράς της δημοτικής αρχής (με τον Άρη Βέρρο να διερωτάται "Τι είναι αυτό που μας κάνει σήμερα, στην 1η συνεδρίαση, να θέλουμε να πάρουμε απόφαση για το Σκοπιανό, ένα θέμα που συζητείται εδώ και 22 ολόκληρα χρόνια") και υπογράμμισαν ότι το Σκοπιανό είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, για το οποίο θα πρέπει να υπάρξει ομοφωνία μεταξύ των συμβούλων. Ο τέως δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής σύστησε να περιμένει ο δήμος Καβάλας τις διαπραγματεύσεις των κυβερνήσεων Ελλάδας-Σκοπίων, ενώ ο Μάκης Παπαδόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι συγκυρίες είναι ευνοϊκές για την Ελλάδα και ότι δεν πρέπει να υιοθετηθεί ο όρος "Μακεδονία" από τα Σκόπια.  Ο Βαγγέλης Παππάς τάχθηκε υπέρ του ψηφίσματος, όπως και οι Παράσχος Αγανικόλας και Κατερίνα Ιωαννίδου, ενώ από την πλευρά της δημοτικής αρχής ενδιαφέρον παρουσίασε η άποψη του προέδρου της ΔΕΥΑΚ Νίκου Ξανθόπουλου, που πρότεινε τη διεξαγωγή συλλαλητηρίου και στην Καβάλα.

  Τελικά, και ενώ υπήρξαν αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις για το αν το κείμενο που συνέταξε για το όνομα των Σκοπίων η δημοτική αρχή επρόκειτο να τεθεί σε ψηφοφορία ή όχι, η συζήτηση ολοκληρώθηκε με το ψήφισμα να εγκρίνεται κατά πλειοψηφία -με τον κ. Σιμιτσή να καταψηφίζει την έκδοση του ψηφίσματος και να δηλώνει "παρών" στο περιεχόμενό του, τον κ. Παπαδόπουλο να ψηφίζει "παρών", τους κ. Βέρρο και Ποτόλια να ψηφίζουν "όχι" και τους κ. Παππά, Αγανικόλα και Ιωαννίδου να δηλώνουν "υπέρ".

  Κατά τα άλλα, η συνεδρίαση ξεκίνησε με την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας -το φλουρί της οποίας έτυχε η καθαρίστρια της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου-, με τον Μητροπολίτη ΦΝΘ Στέφανο να δίνει το δικό του, ενωτικό μήνυμα προς τους συμβούλους, λέγοντας ότι "η Εκκλησία είναι υπεράνω των πολιτικών κομμάτων και ενώνει τους πάντες". Στην κοπή παραβρέθηκαν, επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, οι πρόεδροι των δημοτικών διαμερισμάτων Καβάλας και οι πρόεδροι φορέων όπως ο Εμπορικός Σύλλογος, το Επιμελητήριο, ο Ιατρικός και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος.

 • Απετράπη απόλυση σχολικών καθαριστριών από το δήμο Νέστου A31ba436daf7d77792ba84eff60a8d03 M

  Μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη για τις σχολικές καθαρίστριες στον δήμο Νέστου διαβάσαμε σήμερα, λαμβάνοντας το τακτικό εβδομαδιαίο δελτίο τύπου με την δραστηριότητα του δημάρχου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, παρουσιάστηκε αιφνιδιαστικά μια σημαντική εμπλοκή σε όλους τους δήμους της χώρας με τις καθαρίστριες, λόγω επικείμενων περικοπών επιχορήγησης για την κάλυψη μισθοδοσίας τους -κάτι που θα οδηγούσε στην απόλυση 4 καθαριστριών που εργάζονται σε σχολικές μονάδες του δήμου Νέστου.

  Στην ανακοίνωση με την εβδομαδιαία δραστηριότητα τονίζεται ότι "ο Δήμαρχος Νέστου, πραγματοποίησε έκτακτη σύσκεψη παρουσία όλων των καθαριστριών των σχολείων του Δήμου αλλά και της Πρόεδρου Δευτεροβάθμιας κα Ψυλλίδου Ελένης προκειμένου να τις ενημερώσει για την εμπλοκή που προέκυψε. Ύστερα από συζήτηση διαπιστώθηκε πως κάτι τέτοιο θα επιφέρει προβλήματα στην καθαριότητα των σχολείων αλλά και στις οικογένειες των απολυμένων γεγονός που έκανε τον Δήμαρχο να πάρει τη γενναία απόφαση να καλύψει το κόστος των μισθών των τεσσάρων καθαριστριών ( ύψους 25.000€) με χρήματα του Δήμου προκειμένου να μη χάσουν την δουλειά τους οι καθαρίστριες αλλά και να λειτουργήσουν απρόσκοπτα τα σχολεία."

  Το υπόλοιπο δελτίο τύπου έχει ως εξής:

  ΚΡΙΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ-ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ

  Τη Γενική του Συνέλευση πραγματοποίησε ο Αγροτικός σύλλογος της περιοχής στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου. Στη συνέλευση παρίστατο και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, όπου κατά τον χαιρετισμό του δήλωσε την αμέριστη στήριξη της δημοτικής αρχής και προσωπικά του ιδίου.

  Αναφέρθηκε ακόμη στην έμπρακτη στήριξη του Δήμου προς τον σύλλογο με μια σειρά ενεργειών όπως:

  · στην παραχώρηση γραφείου προς τον σύλλογο, για τις συνεδριάσεις τους

  · στην κάθοδό του με τους αγρότες στην Αθήνα και συγκεκριμένα, στον ΕΛΓΑ για θέματα αντιχαλαζιακής προστασίας

  · στην παρέμβαση στο Περιφερειακό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή και συγκεκριμένα στον Υπουργό Περιβάλλοντος, ζητώντας την αλλαγή νομοθετικού πλαισίου που θα επιτρέπει την επιδότηση των δαπανών που θα κάνουν οι αγρότες προκειμένου να συνδεθούν με τη γεωθερμία

  · στην ανάθεση σε αρμόδιο γραφείο για την πιστοποίηση του ακτινιδίου της περιοχής ως «Ακτινίδιο Νέστου» κόστους 15.000€ , προκειμένου οι συνεταιρισμοί μας να συμμετέχουν σε διεθνείς εκθέσεις προωθώντας το ακτινίδιο Νέστου.

  ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΡΓΟ

  Την πορεία εξέλιξης του έργου στην περιοχή του οικισμού των ΡΟΜΑ στις Πηγές, παρακολούθησε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, με την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην περιοχή την Τρίτη 9 Ιανουαρίου συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαυροθαλασσίτη και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Χατζηγερακούδη.

  Στην εν λόγω περιοχή πραγματοποιείται το μεγάλο έργο «Ανάπλασης Οικισμού ΡΟΜΑ στις Πηγές» όπου την περίοδο αυτή ολοκληρώνεται με την ασφαλτόστρωση του οικισμού. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, η κατάργηση του διερχόμενου από τον οικισμό καναλιού, ο πλήρης φωτισμός και η κατασκευή πεζοδρομίων, με παγκάκια σε όλη την έκταση του οικισμού. (Προϋπολογισμός ύψους 350.000€) Η ξενάγηση του Δημάρχου πραγματοποιήθηκε από τον εργολάβο του έργου κ. Τιμοσίδη.

  Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ «ΗΡΟΔΙΚΟΣ» ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ

  Τον Δήμαρχο Νέστου επισκέφθηκαν στο γραφείο του, την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, τα μέλη του συλλόγου ΑΜΕΑ «Ηρόδικος» Κομοτηνής, προκειμένου να συζητήσουν τους τρόπους παρέμβασης από τον Δήμο στο ποτάμι του Νέστου έτσι ώστε να γίνει προσβάσιμο και λειτουργικό για την χρήση καγιάκ από άτομα ΑΜΕΑ.

  Συζητήθηκε ακόμη και η διάθεση αθλητικού χώρου προκειμένου να πραγματοποιούνται προπονήσεις για το άθλημα του Badminton.

  Την επαφή του συλλόγου με τον Δήμαρχο οργάνωσε ο συντοπίτης μας Γιώργος Παπαδόπουλος όπου και παρίστατο στη συζήτηση.

  ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΚΟΠΕΣ ΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ

  Ως είθισται λίγες ημέρες από την έλευση της νέας χρονιάς ξεκινά το έθιμο της κοπής πίτας από συλλόγους, φορείς και ομάδες.

  Η αρχή έγινε από το Αεροπορικό Απόσπασμα Χρυσούπολης στο Αγίασμα όπου έκοψε την πίτα του, την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, παρουσία του νέου Μητροπολίτου κ.Στέφανου, του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Μαρκόπουλου, του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου καθώς και του Αντιδημάρχου Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαυροθαλασσίτη Νίκου και του Δημοτικού συμβούλου κ. Χατζηγερακούδη Ιωάννη.

  Την ίδια ημέρα έκοψε την πίτα του και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερατεινού, όπου ο Δήμαρχος Νέστου, ο οποίος παρευρισκόταν στην εκδήλωση, κατά τον χαιρετισμό του απέδωσε εύσημα στον σύλλογο για τη σημαντική του δράση στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, ενώ ανέφερε τη πρόσφατη οικονομική ενίσχυση του Δήμου προς τον σύλλογο , προκειμένου να μεταβούν στην αδελφοποιημένη πόλη της Γιαγκοντίνας στη Σερβία. Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος , η Πρόεδρος ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη Ελένη και οι δημοτικοί σύμβουλοι κα Κοσμίδου Λαρίσα και κ. Χατζηγερακούδης Ιωάννης.

  Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018, έκοψε τη πίτα του το Επιμελητήριο Καβάλας όπου τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησε ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής κ. Χατζηγερακούδης Ιωάννης.

  Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018, ο Σύλλογος Θρακιωτών έκοψε την πίτα του σε γνωστό κατάστημα της πόλης, όπου μεταξύ πολλών παρισταμένων ήταν και ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, όπου κατά τον χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη το ΔΣ, για την ανοδική πορεία του συλλόγου, ανέφερε μεταξύ άλλων, την ανέγερση μνημείου υπέρ πεσόντων Θρακιωτών από τον Δήμο, στην περιοχή των παλαιών κοιμητηρίων Χρυσούπολης. Στην εκδήλωση παρίστατο ακόμη ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη και η δημοτική σύμβουλος κα Κοσμίδου Λαρίσα.

  Την πίτα τους έκοψαν ακόμη την ίδια ημέρα και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αγίου Κοσμά και Δυσβάτου όπου παρίσταντο ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα κ. Τουμπεκτσής Δημήτρης και η Πρόεδρος ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη Ελένη.

  Την Κυριακή επίσης την πίτα του έκοψε και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μοναστηρακίου όπου μεταξύ των κατοίκων παρίσταντο και ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κα Κοσμίδου Λαρίσα και κ. Χατζηγερακούδης Ιωάννης, οι τοπικοί σύμβουλοι κ. Αραμπατζάκης Ιωάννης και κα Σοφιανού Ειρήνη καθώς και η κα Σκορδά Κατερίνα και η κα Δεληγιάννη Λεμονιά.

  ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟΝ ΟΡΕΙΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ

  Μια πολύ όμορφη γιορτή για την τρίτη ηλικία, στην περιοχή του Ορεινού και συγκεκριμένα στη Λεκάνη πραγματοποίησαν το νομικό πρόσωπο της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ και το «Βοήθεια στο σπίτι» την Κυριακή 14 Ιανουαρίου. Άφθονο φαγητό, κρασί και μουσική προσφορά του Δήμου Νέστου, συμπλήρωσαν την εορταστική ατμόσφαιρα στο χώρο του πρώην Δημαρχείου Ορεινού που κυριολεκτικά κατακλύστηκε από κόσμο ενώ το παρόν έδωσαν και ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, όπου κατά τον χαιρετισμό του έδωσε τις ευχές στους παρισταμένους, συνεχάρη τα μέλη της Ευνεστίας και του «Βοήθεια στο σπίτι» για την άψογη οργάνωση της εκδήλωσης ενώ αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις του Δήμου στο κτήριο του πρώην Δημαρχείου το οποίο πραγματικά άλλαξε ριζικά εικόνα, μετά από σημαντικές παρεμβάσεις που έγιναν στο κτήριο. Ακολούθησε γλέντι με ζωντανή παραδοσιακή μουσική, ενώ κόπηκε και η παραδοσιακή πρωτοχρονιάτικη πίτα. Στην εκδήλωση παρίσταντο ακόμη ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα κ. Τουμπεκτσής Δημήτρης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος, η Πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη Ελένη και οι Πρόεδροι των τοπικών ενοτήτων της περιοχής του Ορεινού κ. Φιλιππίδης, κ. Σιδηρόπουλος και κ. Θεοφυλακτίδης.

  ΝΕΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ

  Τον Δήμαρχο συνάντησαν στο γραφείο του την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου εκπρόσωποι της γερμανικής εταιρείας «Hapa Medical» προκειμένου να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου στο Ερατεινό με νέα επένδυση.

  ΝΕΟ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ ΩΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ TAP Α.Ε

  Τον Δήμαρχο Νέστου συνάντησε στο γραφείο του την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, ο εκπρόσωπος της TAP Α.Ε. κ. Νάκος Σπύρος προκειμένου να τον ενημερώσει για τη νέα προμήθεια μηχανήματος στον Δήμο Νέστου, ύστερα από το όχημα Unimog που παρέλαβε ο Δήμος πρόσφατα από την εταιρεία. Η νέα προμήθεια αφορά ένα απορριμματοφόρο σε σύντομο χρονικό διάστημα ως ανταποδοτικό για τη διέλευση του αγωγού από τον Δήμο Νέστου.

  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΛΤΑ ΝΕΣΤΟΥ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ-ΙΣΜΑΡΙΔΑΣ

  Ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας- Ισμαρίδας κ. Κουτράκης συναντήθηκε την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου με τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, τον Πρόεδρο Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο και τον ειδικό συνεργάτη κ. Τσολάκη Τάσο. Θέματα συζήτησης ήταν η συνεργασία για την υποβολή του φακέλου υποψηφιότητας και την ένταξη του Νέστου στο πρόγραμμα MAB της UNESCO, θέματα που αφορούν το πρόγραμμα Bio2care ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ενώ συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό δράσεων αναφορικά με την επικείμενη πρόσκληση του προγράμματος LEADER Νομού Καβάλας.

  ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

  Συνάντηση είχε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου με την υπεύθυνη έκδοσης τουριστικού οδηγού προβολής του Δήμου Νέστου, προκειμένου να του γνωστοποιηθεί η έγκριση του οδηγού από τον ΕΟΤ και να συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες που θα οδηγήσουν στην ολοκλήρωση του οδηγού και την έκδοσή του.

  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

  Στην Κεραμωτή συνεδρίασαν τα μέλη της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου με επικεφαλή τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Χατζηγερακούδη Ιωάννη, την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου. Θέμα της συνεδρίασης ήταν η συμμετοχή του Δήμου Νέστου στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, ο τρόπος προβολής και παρουσίασης του Δήμου.

  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

  Παρουσία όλων των δημοτικών υπαλλήλων των υπηρεσιών του Δήμου Νέστου ο Δήμαρχος έκοψε την πίτα στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου. Λίγο πριν την κοπή ο π. Τιμόθεος ευλόγησε την πίτα ενώ ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος έκοψε αργότερα κομμάτια για όλες τις υπηρεσίες του Δήμου τα οποία παρέλαβαν οι προϊστάμενοι των τμημάτων (Τμήμα Καθαριότητας, Τεχνική Υπηρεσία, Τμήμα Προγραμματισμού, Οικονομική Υπηρεσία, Διοικητική Υπηρεσία, ΔΕΥΑΝ, ΕΥΝΕΣΤΙΑ,ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ, ΚΑΠΗ, ΚΕΠ, ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ).

  Ο Δήμαρχος στο λόγο του, αναφέρθηκε στην άοκνη προσπάθεια όλων των υπαλλήλων των υπηρεσιών του Δήμου για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη , για την καθημερινή υπέρβαση του εαυτού τους λόγω των ιδιαίτερων δύσκολων συνθηκών που αντιμετωπίζει ο Δήμος (αποδεκατισμός υπηρεσιών, περικοπές δαπανών κ.α)

  ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

  Τη προσεχή Πέμπτη 18 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέστου. Νωρίτερα, θα πραγματοποιηθεί κοπή πίτας για τα μέλη του συμβουλίου. Ιδιαίτερη τιμή η παρουσία του νέου Μητροπολίτη Ι.Μ.Φ.Ν.Θ. ο οποίος θα ευλογήσει τη πίτα ενώ θα γνωρίσει και τα μέλη του Δ.Σ.

  ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Η 3η ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ

  Για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Νέστου προετοιμάζεται προκειμένου να πραγματοποιήσει την καρναβαλιστική παρέλαση απ’ όλα τα σχολεία της περιοχής, ομάδες, επαγγελματίες και συλλόγους που θα πραγματοποιήσουν λαογραφική παρέλαση την ημέρα της Τσικνοπέμπτης 8 Φεβρουαρίου 2018.

  Ήδη ο Δήμος Νέστου απέστειλε σε σχολεία όλων των βαθμίδων, συλλόγους και ομάδες λεπτομέρειες για την παρέλαση ενώ αναμένει τις συμμετοχές τους έως τις 25 του μήνα.

  Αξίζει να σημειωθεί πως την εκδήλωση θα πλαισιώσουν το γνωστό συγκρότημα «ΧΑΛΚΙΝΑ ΤΗΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ».

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

  Ευχαριστήρια επιστολή απέστειλε στον Δήμαρχο Νέστου η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας κα Χαρίση Αρετή για την αμέριστη συμπαράστασή του στις ελλείψεις του Κέντρου με προμήθεια καυσίμων και γραφικής ύλης.

300x250 Animated 05

Keelpno Banner 300 250

Dipethe Kavalas 2017 2018

Max Carpet Vertical

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Banner Istoria Festival

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας