Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018

ΔΕΥΑ Καβάλας: Αναβολή, μέχρι νεοτέρας, στην πειθαρχική δίωξη εργαζόμενου Κύριο

Posted On Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 06:32 Γράφτηκε από τον

Δεν ελήφθη, τελικά, οριστική απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλίο της ΔΕΥΑ Καβάλας στο θέμα της επιβολής πειθαρχικής ποινής σε εργαζόμενο της επιχείρησης που κατηγορείται ότι παρέδωσε στοιχεία που αφορούν την επιχείρηση στην Εισαγγελεία Καβάλας -στο πλαίσιο έρευνας που βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό σε εξέλιξη. Το ΔΣ της ΔΕΥΑΚ συνεδρίασε το απόγευμα της Πέμπτης και, μεταξύ των άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν, αποφάσισε να επιφυλαχθεί για το θέμα του προαναφαερθέντος εργαζόμενου για μελλοντική συνεδρίαση.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • ΔΣ Καβάλας: Κατά πλειοψηφία για το όνομα των Σκοπίων, μηνύματα Μητροπολίτη 3d97ee076fe3d9a4683a7e1bbf299784 M

  Το θέμα του ονόματος των Σκοπίων, εν όψει και του προγραματισμένου για την προσεχή Κυριακή συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη, ήταν επόμενο να μονοπωλήσει τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας -την πρώτη για τη νέα χρονιά. Φαίνεται όμως πως την ίδια προσμονή με εμάς δεν είχαν και οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, οι οποίοι έδειξαν μάλλον να αιφνιδιάζονται από το ότι η δημοτική αρχή έφερε προς ψήφιση -στα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα- ένα ψήφισμα που έγραφε, μεταξύ άλλων, ότι "Η Μακεδονία αποτελεί τη ραχοκοκκαλιά του ελληνικού έθνους. Δεν γίνεται να υπάρξει λύση με παραχάραξη της ιστορίας. Δεν έχει κανένα δικαίωμα το κράτος των Σκοπίων στον όρο "Μακεδονία", ιστορικά και εθνολογικά. Δεν πρέπει, επίσης, να ξεχνάμε και τα έντονα αλυτρωτικά μηνύματα που κρύβει η προπαγάνδα των Σκοπίων. Η υιοθέτηση του ονόματος μάς βρίσκει κάθετα αντίθετο"

  Με εξαίρεση τον Χρήστο Ποτόλια, που φάνηκε να είναι προετοιμασμένος για μια τέτοια συζήτηση -καταθέτοντας, μάλιστα, και ένα δικό του ψήφισμα-, οι υπόλοιποι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων μίλησαν για σπουδή από πλευράς της δημοτικής αρχής (με τον Άρη Βέρρο να διερωτάται "Τι είναι αυτό που μας κάνει σήμερα, στην 1η συνεδρίαση, να θέλουμε να πάρουμε απόφαση για το Σκοπιανό, ένα θέμα που συζητείται εδώ και 22 ολόκληρα χρόνια") και υπογράμμισαν ότι το Σκοπιανό είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, για το οποίο θα πρέπει να υπάρξει ομοφωνία μεταξύ των συμβούλων. Ο τέως δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής σύστησε να περιμένει ο δήμος Καβάλας τις διαπραγματεύσεις των κυβερνήσεων Ελλάδας-Σκοπίων, ενώ ο Μάκης Παπαδόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι συγκυρίες είναι ευνοϊκές για την Ελλάδα και ότι δεν πρέπει να υιοθετηθεί ο όρος "Μακεδονία" από τα Σκόπια.  Ο Βαγγέλης Παππάς τάχθηκε υπέρ του ψηφίσματος, όπως και οι Παράσχος Αγανικόλας και Κατερίνα Ιωαννίδου, ενώ από την πλευρά της δημοτικής αρχής ενδιαφέρον παρουσίασε η άποψη του προέδρου της ΔΕΥΑΚ Νίκου Ξανθόπουλου, που πρότεινε τη διεξαγωγή συλλαλητηρίου και στην Καβάλα.

  Τελικά, και ενώ υπήρξαν αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις για το αν το κείμενο που συνέταξε για το όνομα των Σκοπίων η δημοτική αρχή επρόκειτο να τεθεί σε ψηφοφορία ή όχι, η συζήτηση ολοκληρώθηκε με το ψήφισμα να εγκρίνεται κατά πλειοψηφία -με τον κ. Σιμιτσή να καταψηφίζει την έκδοση του ψηφίσματος και να δηλώνει "παρών" στο περιεχόμενό του, τον κ. Παπαδόπουλο να ψηφίζει "παρών", τους κ. Βέρρο και Ποτόλια να ψηφίζουν "όχι" και τους κ. Παππά, Αγανικόλα και Ιωαννίδου να δηλώνουν "υπέρ".

  Κατά τα άλλα, η συνεδρίαση ξεκίνησε με την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας -το φλουρί της οποίας έτυχε η καθαρίστρια της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου-, με τον Μητροπολίτη ΦΝΘ Στέφανο να δίνει το δικό του, ενωτικό μήνυμα προς τους συμβούλους, λέγοντας ότι "η Εκκλησία είναι υπεράνω των πολιτικών κομμάτων και ενώνει τους πάντες". Στην κοπή παραβρέθηκαν, επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, οι πρόεδροι των δημοτικών διαμερισμάτων Καβάλας και οι πρόεδροι φορέων όπως ο Εμπορικός Σύλλογος, το Επιμελητήριο, ο Ιατρικός και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος.

 • Διακοπή νερού στην ανατολική Καβάλα, λόγω έργων της ΔΕΥΑΚ D71e62119e5598942faaa52ca51c397e M

  Ανακοινώνεται ότι λόγω εργασιών της Υπηρεσίας Ύδρευσης θα διακοπεί η παροχή νερού την Πέμπτη 11-01-2018 από ώρα 08:00 έως 12:00 στις παρακάτω οδούς της Καβάλας:

  Αγ. Όρους, Αλκιβιάδου, Αμφιπόλεως, Αμφιτρίτης, Αντιπάτρου (από Ηφαιστίωνος έως Ζερβά Ναπολέων), Αρτέμιδος (από Ρούσβελτ έως Ορέστου), Αρχιμήδους, Ασπασίας, Ατρέως, Αφροδίτης, Αχιλλέως, Βαλαωρίτου, Βάρδα, Δαιδάλου, Δελφών, Ελευθερίας, Ευζώνων, Ευρυπίδου, Ζεφύρου, Ηλέκτρας, Ηρακλείτου, Ηφαιστίωνος, Θέτιδος, Θερμοπυλών (από Δράκοντος έως Ποσειδώνος), Ιπποκράτους, Ιφιγενείας, Θεοδώρου Καβαλιώτου (από πλατεία Τιμίου Σταυρού έως Περδίκα), Καβείρων, Κάδμου (από Ευζώνων έως Θεοδ. Καβαλιώτου), Καρατάσου (από Μαυρομιχάλη έως Γρίβα), Κεσσάνης, Κιάφας, Κίου, Κρατερού, Καπετάν Κώττα, Λεοχάρους, Λητούς, Ευαγγελιστού Λουκά, Λυγερής, Λυσιμάχου, Μετεώρων, Εμμανουήλ Μπενάκη, Νεάρχου, Νέστορος, Νικηταρά (από Καρατάσου έως Γρίβα), Νιόβης, Ξενοφώντος, Παρθενώνος, Περραιβού, Πινδάρου, Πλούτωνος, Ποσειδώνος, Πραξιτέλους, Πυθίας, Ρούσβελτ (από Θέτιδος έως Ζαΐμη), Σαπφούς, Τεμπών, Φαίδρας, Φιλώτα (από Ευγ. Ιορδάνου έως Κεσσάνης ), Χάριτος, Χιμάρας καθώς επίσης και στις περιοχές Πεντακοσίων και Αγίας Βαρβάρας

 • Μαίνεται ο "πόλεμος" στη ΔΕΥΑΚ - Διώξεις κατά εργαζόμενων, λογαριασμοί, αντιπολίτευση και ο πρόεδρος...παραμένει; 7552e3158cb13e0a2327b86410224531 M

  "Καζάνι που βράζει" είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας, καθώς οι σχέσεις μεταξύ του προέδρου Νίκου Ξανθόπουλου και του σωματείου των εργαζόμενων μοιάζουν πλέον κάτι παραπάνω από εχθρικές. Η διαμάχη μεταξύ των 2 πλευρών έχει ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες -με ένα από τα σημαντικότερα επεισόδιά της να λαμβάνουν χώρα στα τέλη Ιουλίου, όταν διακόπηκε για πάνω από 24 ώρες η παροχή νερού στον Άγιο Λουκά και στη ΔΕΠΟΣ λόγω διακοπής στην ηλεκτροδότηση του κεντρικού αντλιοστασίου στα Αμισιανά, με τον κ. Ξανθόπουλο να επιρρίπτει ευθύνες στο προσωπικό για πλημμελή άσκηση καθηκόντων κατά τη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας στο αντλιοστάσιο- αλλά συνεχίζεται με αμείωτη ένταση μέχρι και σήμερα!

  Ως γνωστόν, τα επόμενα επεισόδια σχετίζονταν με τους φουσκωμένους λογαριασμούς ύδρευσης που εκδίδονταν για τα νοικοκυριά του δήμου Καβάλας, με εκατοντάδες πολίτες -τόσο στον αστικό ιστό της Καβάλας όσο και στα χωριά του πρώην δήμου Φιλίππων- να διαμαρτύρονται έντονα για τις χρεώσεις, την αντιπολίτευση να κατηγορεί τον κ. Ξανθόπουλο για λάθη στο λογισμικό υπολογισμού των χρεώσεων (αφήνοντας, μάλιστα, υπόνοιες ακόμα και για παρατυπίες στην προμήθεια του λογισμικού) και τον τελευταίο να αφήνει αιχμές κατά του προσωπικού για...σκόπιμα "πειραγμένες" ενδείξεις που είχαν σαν αποτέλεσμα να υπολογίζονται με λάθος τρόπο οι χρεώσεις! Αξίζει, βέβαια, να αναφερθεί ότι το σωματείο των εργαζόμενων προσέφυγε την ίδια περίοδο στην Εισαγγελεία Καβάλας -η οποία και διενεργεί ως και σήμερα έρευνα για το εργασιακό περιβάλλον εντός της ΔΕΥΑΚ.

  Τις τελευταίες ημέρες, πάντως, η ένταση έχει κλιμακωθεί ακόμα περισσότερο με αφορμή μια σειρά αποφάσεων που έχει λάβει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ για επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων σε υπαλλήλους της επιχείρησης. Οι πρώτες πειθαρχικές ποινές επιβλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, με την προσωρινή παύση πέντε ημερών χωρίς αποδοχές σε 2 εργαζόμενους (στον έναν εξ αυτών για "δημόσια άσκηση κριτικής πράξεων προϊσταμένων, με εκφράσεις που αποδεικνύουν έλλειψη σεβασμού, ή με σκόπιμη χρήση αβασίμων επιχειρημάτων" και στον δεύτερο χωρίς να αναφέρεται κάποια σαφής αιτιολόγηση)

  Την προσεχή Πέμπτη, το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης αναμένεται να συζητήσει αν θα επιβάλλει μια ακόμα πειθαρχική ποινή σε εργαζόμενο της ΔΕΥΑΚ, ο οποίος φέρεται να κατηγορείται...ότι παρέδωσε έγγραφα της επιχείρησης στην εισαγγελεία -στο πλαίσιο της έρευνας που αναφέραμε προηγουμένως. Το θέμα αυτό αποτέλεσε, για τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του δήμου Καβάλας, τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με τον Μάκη Παπαδόπουλο να εκδίδει ανακοίνωση με την οποία καλεί τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα "να αναλάβει επιτέλους την ευθύνη για το “αλαλούμ” με τους λογαριασμούς και ας σταματήσει να κοροϊδεύει τους δημότες και να ρίχνει την ευθύνη στους εργαζόμενους" και δεσμεύεται ότι άμεσα θα συναντήσει τη διοίκηση του σωματείου των εργαζόμενων, και τον Άρη Βέρρο Ονα συναντιέται (παρουσία και των υπόλοιπων συμβούλων της "Συμπαράταξης Πολιτών") με τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΚ, να εκφράζει τη στήριξή του στον αγώνα τους "για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες" και να επαναλαμβάνει την πάγια θέση του για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού.

  Και όλα αυτά την ώρα που, με αφορμή μια δήλωση της κ. Τσανάκα σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό περί "πρόθεσής της να ξεκουράσει τον κ. Ξανθόπουλο", έχει φουντώσει η συζήτηση για την αντικατάσταση του προέδρου της ΔΕΥΑΚ -ο οποίος, σημειωτέον, παραμένει στο πόστο του περισσότερους από 18 μήνες. Ο ίδιος του, με δηλώσεις του στο Kavala Portal, υπογράμμισε ότι "εγώ δε νιώθω κουρασμένος, αλλά ακμαιότατος. Παρόλα αυτά, αν θέλει η κ. Τσανάκα να με αποπέμψει μπορεί να το κάνει -θα σεβαστώ την απόφασή της". Η δε κ. Τσανάκα, πάντως, μιλώντας στο Kavala Portal διευκρίνισε ότι "εγώ στο ραδιόφωνο τόνισα πως ήθελα να ξεκουράσω και να προστατέψω τον κ. Ξανθόπουλο. Γιατί να θέλω να αποπέμψω κάποιον που αποδεδειγμένα έχει πετύχει στο πόστο του;" και επέρριψε ευθύνες στους εργαζόμενους της επιχείρησης, δηλώνοντας μάλιστα ότι προτίθεται να προσλάβει ιδιωτικό συνεργείο για τις μετρήσεις των υδρομέτρων και τη διανομή των λογαριασμών ύδρευσης στους καταναλωτές.

300x250 Animated 05

Keelpno Banner 300 250

Dipethe Kavalas 2017 2018

Max Carpet Vertical

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Banner Istoria Festival

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας