Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018

ΔΕΥΑ Καβάλας: Αναβολή, μέχρι νεοτέρας, στην πειθαρχική δίωξη εργαζόμενου Κύριο

Posted On Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 06:32 Γράφτηκε από τον

Δεν ελήφθη, τελικά, οριστική απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλίο της ΔΕΥΑ Καβάλας στο θέμα της επιβολής πειθαρχικής ποινής σε εργαζόμενο της επιχείρησης που κατηγορείται ότι παρέδωσε στοιχεία που αφορούν την επιχείρηση στην Εισαγγελεία Καβάλας -στο πλαίσιο έρευνας που βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό σε εξέλιξη. Το ΔΣ της ΔΕΥΑΚ συνεδρίασε το απόγευμα της Πέμπτης και, μεταξύ των άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν, αποφάσισε να επιφυλαχθεί για το θέμα του προαναφαερθέντος εργαζόμενου για μελλοντική συνεδρίαση.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Χωρίς νερό οι Κρηνίδες 083d62006d584028740c74953bce3488 M

  "Το νερό...νεράκι" λένε από το πρωί (αν και η διακοπή, σε ορισμένες περιοχές, είχε ξεκινήσει από χτες το απόγευμα) στις Κρηνίδες -αλλά και σε οικισμούς όπως το Κρυονέρι και οι Φίλιπποι- εξαιτίας διακοπής στην υδροδότησή τους. Τα αίτια της διακοπής εντοπίζονται στη χτεσινή κακοκαιρία και την πτώση κεραυνών στην ευρύτερη περιοχή -μια πτώση που προκάλεσε βλάβες στην παροχή ηλεκτροδότησης στις δεξαμενές υδροδότησης, οι οποίες με τη σειρά τους στέρεψαν τις πρώτες πρωινές ώρες.

  Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το πότε θα αποκατασταθεί η παροχή του νερού, καθώς στη ΔΕΥΑΚ περιμένουν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για να αποκαταστήσουν τις βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Επισημαίνεται ότι χτες το κυριότερο βάρος των εργασιών των τεχνικών του ΔΕΔΔΗΕ "έπεσε" στην ευρύτερη περιοχή της Χρυσούπολης.

  Το βράδυ της Τετάρτης εξεδόθη από τη ΔΕΥΑΚ η παρακάτω ανακοίνωση:

  Σε συνέχεια του δελτίου τύπου που εκδόθηκε σήμερα το πρωί, Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018, για την ενημέρωση των κατοίκων των Κοινοτήτων Κρηνίδες, Φιλίπποι και Κρυονέρι Δ.Ε. Φιλίππων σχετικά με το πρόβλημα που δημιουργούταν στην υδροδότησή τους λόγω βλάβης του δικτύου ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. από τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., εξ’ αιτίας της χθεσινής κακοκαιρίας, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

  1. Η πλήρης αποκατάσταση της υδροδότησης της Κοινότητας Κρυονερίου αναμένεται κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 19-07-2018 καθότι απαιτείται από τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. η αντικατάσταση, του ιδιοκτησίας του, μετασχηματιστή Μέσης Τάσης, ο οποίος καταστράφηκε ολοσχερώς κατά την χθεσινή κακοκαιρία, και
  2. Η πλήρης αποκατάσταση της υδροδότησης των Κοινοτήτων Κρηνίδες, Φίλιπποι, Ζυγός αναμένεται σήμερα κατά της βραδινές ώρες δεδομένου ότι μεσολάβησε και νέα πολύωρη διακοπή ηλεκτροδότησης της περιοχής και των αντλιοστασίων της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. από τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.

  Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ζητάει την κατανόηση των κατοίκων των παραπάνω Κοινοτήτων.

 • Νέα βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΥΑΚ - Χωρίς νερό έμεινε το Παληό - Αποκατάσταση στην Παλιά Καβάλα 14affa13a3795b177f8127d1c472c042 M

  Μια ακόμα βλάβη υπέστη το δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑ Καβάλας, αυτή τη φορά σε κεντρικό αγωγό στην περιοχή της ΔΕΠΟΣ, με συνέπεια να κοπεί αιφνιδιαστικά -μετά από ενέργειες των συνεργείων της δημοτικής επιχείρησης- η παροχή νερού στο Παληό. Η βλάβη προκλήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, με αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή νερού προς τον οικισμό μέχρις ότου αποκατασταθεί η ζημιά. Παράλληλα, λόγω της προαναφερθείσας βλάβης, δημιουργήθηκαν προβλήματα υδροδότησης τόσο τις περιοχές της Τόσκας και του Μπάτη, όσο και σε ορισμένα σημεία της Καβάλας -όπως στις οδούς Κορίνθου, Αθηνών, Ίμβρου και Τροίας. Η βλάβη αποκαταστάθκε το μεσημέρι, όμως δεν έλειψαν τα παράπονα των κατοίκων του Παληού, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο οικισμός μένει χωρίς νερό λόγω βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

  Προβλήματα, πάντως, παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες και στην Παλιά Καβάλα, αυτή τη φορά λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Συγκεκριμένα, ο χείμαρρος της Παλαιάς Καβάλας ο οποίος περνάει δίπλα από το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΚ πλημμύρισε, με αποτέλεσμα να βραχυκυκλώσει και να προκληθούν ζημιές στις υδραντλίες. Το νερό του χειμάρρου εισέβαλε και στις δεξαμενές ύδρευσης με αποτέλεσμα να αποφασισθεί η διακοπή της υδροδότησης δεδομένου ότι το νερό δεν ήταν κατάλληλο προς πόση. Οι χημικοί της υπηρεσίας διενήργησαν ελέγχους στις δεξαμενές και αποφάσισαν να διακοπεί η υδροδότηση από το δίκτυο μέχρι να καθαριστούν και η υδροδότηση να γίνεται με βυτιοφόρα οχήματα. Η βλάβη, τελικά, αποκαταστάθηκε αλλά ο όλος εξοπλισμός για την ύδρευση της περιοχής παραμένει πεπαλαιωμένος και προβληματικός -με τη ΔΕΥΑΚ να προγραμματίζει αντιπλημμυρικά έργα γύρω από το αντλιοστάσιο ώστε να μην επαναληφθεί ανάλογο φαινόμενο. 

 • Πρόστιμο από την αντιπεριφέρεια στη...ΔΕΥΑ Καβάλας! Df09e94d1bc3d4c81c0122a36d5ef990 M

  Το μείζον ζήτημα της λειτουργίας των βιολογικών σταθμών στην Άσπρη Άμμο και στο Δάτο (το οποίο έχει ταλαιπωρήσει εδώ και πολλές εβδομάδες τη ΔΕΥΑ Καβάλας και έχει προκαλέσει έντονες κριτικές σε βάρος της διοίκησης της επιχείρησης αλλά και της δημοτικής αρχής) και της δυσοσμίας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Περιγιαλίου γίνεται, πλέον, ακόμα πιο μείζον μετά την επιβολή προστίμου από την αντιπεριφέρεια Καβάλας προς τη ΔΕΥΑΚ, ύψους 10.000 €!

  Με απόφαση που υπέγραψε ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος και αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, γίνεται γνωστό ότι τον περασμένο Μάρτιο διενεργήθηκε αυτοψία από υπαλλήλους της ΠΕ Καβάλας στις εγκαταστάσεις του βιολογικού σταθμού της Άσπρης Άμμου, με τη σχετική έκθεση να αποστέλλεται τόσο στη διοίκηση της αντιπεριφέρειας όσο και στη ΔΕΥΑ Καβάλας (για εξηγήσεις). Η τελική εισήγηση για την επιβολή του προστίμου αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι:

  Α) Η μη κανονική λειτουργία της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων από το 2016 έως σήμερα έχει ως αποτέλεσμα τη μη τήρηση των εγκεκριμένων ορίων για τα επεξεργασμένα υγρά απόβλητα, όπως αυτά ορίσθηκαν στην ενότητα Β των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων.

  Β) Δεν τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι Δ41 και Δ42 της με αρ. (6) σχετικής Α.Ε.Π.Ο. αναφορικά με την παρακολούθηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος

  Από το ποσό αυτό ποσοστό 50% θα εισπραχθεί υπέρ ΕΤΕΡΠΣ (Πράσινο Ταμείο) και 50% υπέρ της Π.Ε. Καβάλας (κωδ.64135). Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν η ΔΕΥΑ Καβάλας προτίθεται να καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης επιβολής προστίμου, τόσο ενώπιον του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης όσο και στο Διοικητικό Πρωτοδικείο.

61 Philippi Festival 2018

Press Kataxorisi Press 15x24 1

Ardas2018 Logo

33988285 262638620975627 6779251825401921536 N

Logo Contract

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας