Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018

Χωρίς φώτα η οδός Παπαϊωάννου στο Παληό (φωτογραφίες) Κύριο

Posted On Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018 20:30 Γράφτηκε από τον

Η καθημερινότητα αποτελεί, ίσως, το σημαντικότερο πρόβλημα για το οποίο οι κάτοικοι του δήμου Καβάλας -αλλά και όλων των άλλων δήμων του νομού- ζητούν διαρκώς λύσεις και δράσεις από τη δημοτική αρχή. Ένα από τα βασικότερα σημεία της καθημερινότητας είναι και οι καμένες λάμπες, με ουκ ολίγα σημεία εντός των ορίων του δήμου να παραμένουν βυθισμένα στο σκοτάδι και τη δημοτική αρχή να δέχεται συχνά τα παράπονα των Καβαλιωτών.

Ένα τέτοιο σημείο είναι και η οδός Παπαϊωάννου στο Παληό, από όπου και προέρχονται οι φωτογραφίες που απεστάλησαν στο Kavala Portal από αναγνώστρια του ιστότοπου. Η ίδια της ανέφερε ότι ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, από τις οποίες και έλαβε απάντηση ότι "υπάρχει έλλειψη προσωπικού"

 

 

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Δημοτική αρχή Καβάλας: "Η καθημερινότητα αποτελεί την βασική μας στόχευση" (βίντεο-έγγραφα) 6e14afec1e77a08e5dedfbdcaf699dc8 M

  Απολογιστική συνέντευξη τύπου για τα πεπραγμένα στον τομέα της καθημερινότητας εντός τος 2017 παραχώρησε, το μεσημέρι της Δευτέρας, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα συνοδευόμενη από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δημοσθένη Τουλκίδη, την εντεταλμένη για θέματα καθημερινότητας δημοτική σύμβουλο Ευαγγελία Δρακονάκη και το σύμβουλο της δημάρχου για τεχνικά θέματα κ. Σπανίδη. Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου τονίστηκε, από πλευράς της δημοτικής αρχής, ότι "η καθημερινότητα αποτελεί ήδη τη βασική μας στόχευση" και έκαναν λόγο τόσο για τα έργα που έχουν ήδη υλοποιηθεί (με σημαντικότερες τις ασφαλτοστρώσεις σε ορισμένες οδούς της πόλης) ή βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και στα έργα που έχουν λάβει χρηματοδότηση μέσω προγραμμάτων όπως το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης ή η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) Τουρισμού Πολιτισμού.

  Μεταξύ άλλων, η κ. Τσανάκα τόνισε ότι "μπορεί στα περίπου 3,5 χρόνια που έχουμε αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας να έχουν συμβεί γεγονότα τα οποία λειτούργησαν ανασταλτικά στα σχέδια μας, όπως ψήφιση νέων μνημονίων, capitalcontrols, προσφυγική κρίση που μας άγγιξε και οικονομικά, επιχειρηματίες που αδυνατούν να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς κλπ. έχει παραχθεί σημαντικό έργο. Έγιναν και γίνονται πράγματα που επίσειρά ετών απουσίαζαν στο πλαίσιο συντηρήσεων και καθημερινότητας, ενώ η Καβάλα πρωτοπορεί σε εγκρίσεις συγχρηματοδοτήσεων τόσο από το ΠΕΠ όσο και σε Τομεακά Προγράμματα Χρηματοδότησης." Από τη μεριά του, ο κ. Τουλκίδης υπογράμμισε ότι: "Όπως και στο σπίτιμας και στη ζωή μας, το 90% των υποχρεώσεων μας, του χρόνου μας και των εργασιών μας είναι καθημερινότητα. Είναι συντήρηση. Είναι νοικοκυριό. Όλοι μας προσπαθούμε πρώτα να έχουμε το σπίτι μας συντηρημένο, καθαρό, ασφαλές, περιποιημένο και έπειτα σχεδιάζουμε για το μέλλον ανακαινίσεις, προεκτάσεις, νέα έπιπλα.Διότι σε ένα σπίτι σαθρό, βρώμικο, κακοσυντηρημένο, που δε θες να μένεις μέσα, γιατί να αλλάξεις κουρτίνες;! Γιατί λοιπόν είναι διαφορετικά σε έναν δήμο; Και εδώ το νοικοκύρεμα είναι μια σημαντικότατη διαδικασία χωρίς την οποία δε μπορείς να πας στα επόμενα.Τα εμβληματικά  έργα, οι μεγάλες  παρεμβάσεις, οι γενναίες αναπλάσεις, είναι λειψές και απομονωμένες όταν δεν καλύπτουμε πρωτίστως τις ανάγκες της καθημερινότητας μας."

  Τα βίντεο βρίσκονται στη διαδικασία του uploading

  Πατήστε εδώ για να δείτε τον πίνακα με τα έργα που ολοκληρώθηκαν το 2016

  Πατήστε εδώ για να δείτε τον πίνακα με τα έργα που ολοκληρώθηκαν το 2017

  Πατήστε εδώ για να δείτε τον πίνακα με τα έργα οδοποιίας της περιόδου 2007-2014

  ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΑΝΤΩΝ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΤΩΝ ΕΡΓΩΝ

  1. Τα σημαντικότερα έργα που ολοκληρώθηκαν
  • Κέντρο Κοινότητας
  • Ασφαλτοστρώσεις - βελτιώσεις οδών: Αγίου Τρύφωνα, 7ης Μεραρχίας, Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, Αρτέμιδος, Καμάρες, Αγ. Λουκάς, Κομνηνών, Περγάμου
  • Κτίριο ΕΟΚ για μεταστέγαση υπηρεσιών του δήμου (φάση Α)
  • Ανακατασκευή επτά παιδικών χαρών προϋπολογισμού 270.000 €
  1. Έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, εκτελούνται ή αναμένονται τελικές εγκρίσεις για υπογραφή σύμβασης
  • 21ο Δημοτικό Σχολείο (1.200.000 €)
  • Βερούλειο Στάδιο (1.600.000 €)
  • Αρδευτικό δίκτυο Δάτου - Πολύστυλου (120.000 €)
  1. Έργα που εγκρίθηκαν προς χρηματοδότηση - Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (8.600.000 €)
  • Ανάπλαση και επέκταση δικτύου πεζοδρόμων πλατεία Καπνεργάτη
  • frúrio 2020 - Ένας σύγχρονος χώρος εμπειρίας
  • Αποκατάσταση κτιρίων στο χερσαίο τείχος για εγκατάσταση πολιτιστικών δραστηριοτήτων και ανάπλαση του ακάλυπτου χώρου τους, πρώην οικόπεδο Κρέη
  • Επέκταση ηλεκτροφωτισμού και τροφοδοσίας ελλιμενισμένων σκαφών – Επίστρωση στον προσήνεμο μόλο του κεντρικού λιμένα Καβάλας.
  • Ενεργειακή αναβάθμιση 12ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας.
  • Μελέτη αξιοποίησης κτιριακού αποθέματος Καπναποθηκών.
  • Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας στους τομείς Τουρισμού, Πολιτισμού, και Δημιουργικών Βιομηχανιών.
  • Σύστημα marketing της πόλης Καβάλας.
  • Ολοκληρωμένο σύστημα ενημέρωσης - πληροφόρησης επισκεπτών και πολιτών Δήμου Καβάλας
  • Προγράμματα κατάρτισης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (συμπεριλαμβανομένωνΑμεΑ) σε ειδικότητες του τομέα Τουρισμού – Πολιτισμού και των Δημιουργικών Βιομηχανιών
  • Μελέτη διερεύνησης χωροθέτησης υποδομών προσβασιμότητας της παλιάς πόλης
  1. Κτίριο ΕΟΚ για μεταστέγαση υπηρεσιών του δήμου (2.000.000 €)
  1. Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) Τουρισμού Πολιτισμού (3.000.00€)
  • Αναβάθμιση Υποδομών «Θερμαλιστικού Κέντρου Υγείας και Ευεξίας Κρηνίδων»
  • Σύνδεση αρχαιολογικών χώρων Φίλιππών – Κεφαλαρίου (ποδηλατόδρομος και πεζοπορία)
  1. Πρόγραμμα ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ (Τ.Α.Π.Το.Κ.)
  • Εκσυγχρονισμός επέκταση αρδευτικών δικτύων, αντλιοστασίων και ομβροδεξαμενές στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων (200.000 €)

   Εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 1.200.000€  μέσω Αναπτυξιακής Καβάλας για έργα:

  • Ανάπλαση οδού Κουντουριώτου και πλατεία Νικοτσάρα
  • Σύγχρονα εργαλεία ηλεκτρονικών ξεναγήσεων – Επαυξημένη πραγματικότητα
  • Κτίριο Σφαγείων
  1. Μονάδα παραγωγής εδαφοβελτιωτικού (compost) – (200.000€)
  2. Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (86.000€)
  1. Έργα, μελέτες και αιτήσεις συγχρηματοδότησης που έχουν προβλεφθεί για το 2018
  • Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (20.000.000€)
  • Επέκταση ΧΥΤΑ (18.000.000€)
  1. Επικαιροποίηση μελετών λόγω αλλαγής κανονισμού ενεργειακής απόδοσης κτιρίων και κανονισμού σκυροδέματος.
  • Ενεργειακή αναβάθμιση 2ο Δημοτικό Σχολείο
  • Ανάπλαση Οικοπέδου Κρέη
  • Ενεργειακή αναβάθμιση Γυμνάσιο Κρηνίδων
  • Παιδικός σταθμός Ρούσβελτ
  1. Μελέτες που εκπονούνται ή έχουν προβλεφθεί να ξεκινήσουν εντός του 2018
  • Μουσείο Καπνού (σε εξέλιξη)
  • Ανοιχτό κολυμβητήριο (σε εξέλιξη)
  • Ενεργειακή αναβάθμιση κλειστού κολυμβητηρίου (θα ολοκληρωθεί 1ο τρίμηνο 2018 για να χρηματοδοτηθεί από πρόγραμμα που θα ενεργοποιηθεί τότε)
  • Οδός Κουντουριώτου
  • Πλατεία Νικοτσάρα
  • Πλατεία Αμυγδαλεώνα (έτοιμα τα αρχιτεκτονικά. Μετατρέπεται σε τεύχη και μελέτες εφαρμογής. Υλοποίηση από το τεχνικό πρόγραμμα)
  1. Έμφαση σε ασφαλτοστρώσεις σε σχολεία και παιδικές χάρες.

   

   

 • ΔΣ Καβάλας: Κατά πλειοψηφία για το όνομα των Σκοπίων, μηνύματα Μητροπολίτη 3d97ee076fe3d9a4683a7e1bbf299784 M

  Το θέμα του ονόματος των Σκοπίων, εν όψει και του προγραματισμένου για την προσεχή Κυριακή συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη, ήταν επόμενο να μονοπωλήσει τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας -την πρώτη για τη νέα χρονιά. Φαίνεται όμως πως την ίδια προσμονή με εμάς δεν είχαν και οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, οι οποίοι έδειξαν μάλλον να αιφνιδιάζονται από το ότι η δημοτική αρχή έφερε προς ψήφιση -στα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα- ένα ψήφισμα που έγραφε, μεταξύ άλλων, ότι "Η Μακεδονία αποτελεί τη ραχοκοκκαλιά του ελληνικού έθνους. Δεν γίνεται να υπάρξει λύση με παραχάραξη της ιστορίας. Δεν έχει κανένα δικαίωμα το κράτος των Σκοπίων στον όρο "Μακεδονία", ιστορικά και εθνολογικά. Δεν πρέπει, επίσης, να ξεχνάμε και τα έντονα αλυτρωτικά μηνύματα που κρύβει η προπαγάνδα των Σκοπίων. Η υιοθέτηση του ονόματος μάς βρίσκει κάθετα αντίθετο"

  Με εξαίρεση τον Χρήστο Ποτόλια, που φάνηκε να είναι προετοιμασμένος για μια τέτοια συζήτηση -καταθέτοντας, μάλιστα, και ένα δικό του ψήφισμα-, οι υπόλοιποι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων μίλησαν για σπουδή από πλευράς της δημοτικής αρχής (με τον Άρη Βέρρο να διερωτάται "Τι είναι αυτό που μας κάνει σήμερα, στην 1η συνεδρίαση, να θέλουμε να πάρουμε απόφαση για το Σκοπιανό, ένα θέμα που συζητείται εδώ και 22 ολόκληρα χρόνια") και υπογράμμισαν ότι το Σκοπιανό είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, για το οποίο θα πρέπει να υπάρξει ομοφωνία μεταξύ των συμβούλων. Ο τέως δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής σύστησε να περιμένει ο δήμος Καβάλας τις διαπραγματεύσεις των κυβερνήσεων Ελλάδας-Σκοπίων, ενώ ο Μάκης Παπαδόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι συγκυρίες είναι ευνοϊκές για την Ελλάδα και ότι δεν πρέπει να υιοθετηθεί ο όρος "Μακεδονία" από τα Σκόπια.  Ο Βαγγέλης Παππάς τάχθηκε υπέρ του ψηφίσματος, όπως και οι Παράσχος Αγανικόλας και Κατερίνα Ιωαννίδου, ενώ από την πλευρά της δημοτικής αρχής ενδιαφέρον παρουσίασε η άποψη του προέδρου της ΔΕΥΑΚ Νίκου Ξανθόπουλου, που πρότεινε τη διεξαγωγή συλλαλητηρίου και στην Καβάλα.

  Τελικά, και ενώ υπήρξαν αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις για το αν το κείμενο που συνέταξε για το όνομα των Σκοπίων η δημοτική αρχή επρόκειτο να τεθεί σε ψηφοφορία ή όχι, η συζήτηση ολοκληρώθηκε με το ψήφισμα να εγκρίνεται κατά πλειοψηφία -με τον κ. Σιμιτσή να καταψηφίζει την έκδοση του ψηφίσματος και να δηλώνει "παρών" στο περιεχόμενό του, τον κ. Παπαδόπουλο να ψηφίζει "παρών", τους κ. Βέρρο και Ποτόλια να ψηφίζουν "όχι" και τους κ. Παππά, Αγανικόλα και Ιωαννίδου να δηλώνουν "υπέρ".

  Κατά τα άλλα, η συνεδρίαση ξεκίνησε με την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας -το φλουρί της οποίας έτυχε η καθαρίστρια της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου-, με τον Μητροπολίτη ΦΝΘ Στέφανο να δίνει το δικό του, ενωτικό μήνυμα προς τους συμβούλους, λέγοντας ότι "η Εκκλησία είναι υπεράνω των πολιτικών κομμάτων και ενώνει τους πάντες". Στην κοπή παραβρέθηκαν, επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, οι πρόεδροι των δημοτικών διαμερισμάτων Καβάλας και οι πρόεδροι φορέων όπως ο Εμπορικός Σύλλογος, το Επιμελητήριο, ο Ιατρικός και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος.

 • Μάκης Παπαδόπουλος: πρόταση για νέα μεγάλη εκδήλωση την περίοδο των Χριστουγέννων 58c1de8627b2b2b2963d5025d8d72e6e M

  Και το 2017 οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και ο διάκοσμος της Καβάλας απέτυχαν να δημιουργήσουν μία εορταστική ατμόσφαιρα στην πόλη και στους οικισμούς, να αυξήσουν την κίνηση, να ενθαρρύνουν την κατανάλωση και – φυσικά – να φέρουν νέους επισκέπτες στην πόλη μας. 

  Όλα δείχνουν ότι οι Καβαλιώτες αναγκάστηκαν και φέτος να φύγουν από την πόλη για να αισθανθούν την εορταστική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων.

  Αν δεν υπήρχαν οι συστηματικές προσπάθειες των τουριστικών επιχειρήσεων και της αγοράς, η εικόνα θα ήταν ακόμη χειρότερη.

  Το πρόβλημα δεν είναι μόνο το κόστος των εκδηλώσεων, παρόλο που θα μπορούσαν να ξοδευτούν λιγότερα χρήματα με πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. 

  Το πρόβλημα είναι κυρίως ότι οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις δεν έχουν όραμα, σωστό σχεδιασμό και στόχο να τονώσουν την κίνηση και να φέρουν νέους επισκέπτες, ώστε να έχουν πρόσθετο θετικό αποτέλεσμα. Η μοναδική έγνοια της Δημοτικής Αρχής είναι πώς θα βολέψει “τα δικά της παιδιά” και πώς θα εξυπηρετήσει “τους πολιτικούς της πελάτες” σπαταλώντας τα χρήματα των δημοτών.

  Εμείς προτείνουμε ο Δήμος να μελετήσει, να σχεδιάσει και να διοργανώσει μία νέα μεγάλη εκδήλωση – “σήμα κατατεθέν” για τα Χριστούγεννα.

  Η εκδήλωση αυτή:

  • πρέπει να έχει έναν πρωτότυπο και ελκυστικό “μύθο” (και όχι να αλλάζει περιεχόμενο κάθε χρόνο, χωρίς τελικά να συμβολίζει κάτι).
  • να λειτουργεί αυτόνομα και αυτοτελώς αλλά σε συντονισμό με τη Ονειρούπολη, ώστε να δημιουργηθεί αμοιβαίο όφελος και για τις δύο πόλεις
  • να έχει ως ξεκάθαρο στόχο να φέρει νέους επισκέπτες, μεγαλώνοντας την τουριστική περίοδο μέσα στον χειμώνα.

  Είναι προφανές ότι η διοίκηση της κυρίας Δήμητρας Τσανάκα δεν μπορεί ούτε να σχεδιάσει ούτε να υλοποιήσει εκδηλώσεις που φέρνουν πολλούς νέους επισκέπτες, αντίστοιχες της Ονειρούπολης στη Δράμα, του Καρναβαλιού και των Γιορτών Παλιάς Πόλης στην Ξάνθη.

  Μόνο μία νέα διοίκηση στον Δήμο που θα έχει προγραμματισμό, οργάνωση, στόχους και όραμα μπορεί να φέρει θετικό αποτέλεσμα για την Καβάλα, τον τόπο της ζωής μας.

   

  Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

  “Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ” 

  Ο Επικεφαλής

  Μάκης Παπαδόπουλος

  Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

300x250 Animated 05

Keelpno Banner 300 250

Dipethe Kavalas 2017 2018

Max Carpet Vertical

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Banner Istoria Festival

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας