Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018

Χωρίς φώτα η οδός Παπαϊωάννου στο Παληό (φωτογραφίες) Κύριο

Posted On Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018 20:30 Γράφτηκε από τον

Η καθημερινότητα αποτελεί, ίσως, το σημαντικότερο πρόβλημα για το οποίο οι κάτοικοι του δήμου Καβάλας -αλλά και όλων των άλλων δήμων του νομού- ζητούν διαρκώς λύσεις και δράσεις από τη δημοτική αρχή. Ένα από τα βασικότερα σημεία της καθημερινότητας είναι και οι καμένες λάμπες, με ουκ ολίγα σημεία εντός των ορίων του δήμου να παραμένουν βυθισμένα στο σκοτάδι και τη δημοτική αρχή να δέχεται συχνά τα παράπονα των Καβαλιωτών.

Ένα τέτοιο σημείο είναι και η οδός Παπαϊωάννου στο Παληό, από όπου και προέρχονται οι φωτογραφίες που απεστάλησαν στο Kavala Portal από αναγνώστρια του ιστότοπου. Η ίδια της ανέφερε ότι ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, από τις οποίες και έλαβε απάντηση ότι "υπάρχει έλλειψη προσωπικού"

 

 

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Βαγγέλης Παππάς: Παντέρμαλης και Προκόπιος τα δυο μέτρα και δυο σταθμά της Τσανάκα… 7b6e97a59b2f01bce1bfee75a89a8386 M

  Δέκα μήνες πριν τις Δημοτικές εκλογές, η κα. Τσανάκα προσπαθεί να εμπλέξει και να δημιουργήσει φρούδες ελπίδες στον σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Στέφανο. Με τη γνωστή τακτική της, του άλλα πράττουμε, άλλα εννοούμε, προσπαθεί με πρόχειρο και βιαστικό τρόπο να ικανοποιήσει ένα εύλογο αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεως μόνο και μόνο για επικοινωνιακούς καθαρά λόγους σε κάτι που έχει ήδη αρνηθεί  στην παράταξή μας δηλαδή στο εδώ και δύο χρόνια αίτημά μας να μετονομαστεί η οδός Κύπρου σε ‘’Δημάρχου Καβάλας Λευθέρη Αθανασιάδη’’

  Πότε λέει αλήθεια η κα. Τσανάκα, όταν απαντούσε στην παράταξή μας ότι μετονομασίες δε γίνονται λόγω διαδικασιών και νομοθεσίας ή σήμερα που βιαστικά προσπαθεί να δημιουργήσει απατηλές εντυπώσεις στον σεβαστό Ιεράρχη μας που μέχρι σήμερα έχει αποδείξει σ’ όλους μας, πόσο ταπεινός, νηφάλιος και δίκαιος άνθρωπος είναι, στον οποίο εμείς τρέφουμε απέραντο σεβασμό.

  Δε θεωρούμε ότι μπαίνει σ’ αντιπαράθεση το αίτημά μας με το αίτημα του Σεβασμιότατου, αλλά νομίζουμε ότι ούτε και ο Μακαριστός θα επιθυμούσε κάτι τέτοιο.

  Δεν επικαλούμαστε την προσφορά του καθενός σ’ αυτόν τον τόπο γιατί όλοι γνωρίζουμε αλλά  βάζουμε ζήτημα ίσως μεταχείρισης.

  Δεν μπορεί καμιά Διοίκηση του Δήμου να παίζει μ’ αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές σε θεσμικά πρόσωπα και δεν επιτρέπονται μικροψυχίες και εμπάθειες απέναντι στην ιστορική προσφορά κανενός.

  Αν ο νόμος δεν το επιτρέπει, δεν το επιτρέπει για κανένα. Αν το επιτρέπει κατά περίπτωση διαπράττεται μεγάλη αχαριστία απέναντι σ’ ένα πρόσωπο με πολύ μεγάλη προσφορά στην πόλη, γιατί δεν μπορέσατε να ξεπεράσετε τη μικρότητα τη δική σας και των συνοδοιπόρων σας.

  Φτηνές δικαιολογίες δεν υπάρχουν όπως και αντιπαραθέσεις, όλοι είμαστε ίσοι κάτω από τον ίδιο ήλιο.

  Με απέραντο σεβασμό στον Μητροπολίτη Στέφανο, τον καλούμε να κατανοήσει το δίκαιο του αιτήματός μας και να δικαιολογήσει την αγανάκτησή μας, απέναντι στη Δημοτική Αρχή για την άνιση μεταχείρισή της.

  Ο καθένας με τη δράση του και τη συμπεριφορά του γράφει τη δικιά του ιστορία που κανένας ισχυρός δε μπορεί να την παραχαράξει. Έχουμε μάθει στη δράση μας να μην καταπίνουμε το σάλιο μας και να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, όσο και να μας στοιχίζει αυτό επικοινωνιακά, γιατί αυτοί είμαστε.    

 • Θ. Μουριάδης κατά δήμου Καβάλας για την "Άγρια Δύση": "Επιστρέφω τη δωρεάν πρόσκλησή μου" Eba36b868d8490dda4491d714b3a8fba M

  Ανοιχτή επίθεση σε βάρος της δημοτικής αρχής Καβάλας εξαπέλυσε ο δημοτικός σύμβουλος -και δεδηλωμένος ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου- Θεόδωρος Μουριάδης, με αφορμή την υπόθεση με τις δωρεάν προσκλήσεις για την θεατρική παράσταση "Άγρια Δύση" και τις κατηγορίες του πρωταγωνιστή της Γεράσιμου Σκιαδαρέση για την τακτική που -σύμφωνα με αυτόν- ακολουθήθηκε από το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και το δήμο σχετικά με τις προσκλήσεις.

  Στην ανακοίνωσή του ο κ. Μουριάδης κάνει λόγο για διασυρμό του δήμου Καβάλας και για μικροπολιτικά και ψηφοθηρικά παιχνίδια από πλευράς της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα, και δηλώνει ότι θα επιστρέψει άμεσα την δωρεάν πρόσκληση που έχει λάβει για τις παραστάσεις του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

  Η ανακοίνωση του κ. Μουριάδη αναφέρει τα εξής:

  Για πολλοστή φορά ο Δήμος Καβάλας διασύρθηκε στο πανελλήνιο λόγω της ανικανότητας των ανθρώπων που τον διοικούν. Όπως δημοσίως έγραψε και ο γνωστός ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, στην παράσταση «ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ», η οποία δόθηκε στο Φρούριο της Καβάλας και στo πλαίσιo του 61ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ στις 11-07-2018, η διοίκηση του Δήμου Καβάλας και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας μοίρασε περίπου 250 δωρεάν προσκλήσεις και εισιτήρια, με αποτέλεσμα να υποστεί οικονομική ζημία τόσο ο θίασος όσο και το ίδιο το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, στον βαθμό που συμμετέχει στις εισπράξεις, αλλά κυρίως ανυπολόγιστη ηθική βλάβη ο Δήμος Καβάλας από την έκταση και την δημοσιότητα που πήρε το θέμα.

   Είναι απαράδεκτο και πρωτόγνωρο, ενώ βρισκόμαστε στα βάθη μίας οικονομικής και πολιτισμικής κρίσης, η κ. Tσανάκα και οι συνεργάτες της να παίζουν μικροπολιτικά και ψηφοθηρικά παιχνίδια στις πλάτες των Καβαλιωτών και να προσπαθούν να κάνουν δημόσιες σχέσεις με χρήματα του Καβαλιώτικου λαού.

  Για τους λόγους αυτούς και επειδή στην πολιτική θα πρέπει πρώτος ο αιρετός να δίνει το παράδειγμα, δηλώνω ότι άμεσα θα επιστρέψω την χορηγηθείσα σε εμένα -όπως και σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους- δωρεάν πρόσκληση για το 61ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ και καλώ και όλους τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης να κάνουν το ίδιο. Μπορεί η κεντρική εξουσία να μας έχει στερήσει πόρους και αρμοδιότητες, αλλά την αξιοπρέπειά μας δεν πρέπει να την διαπραγματευόμαστε. Δεν έχουμε ανάγκη από μία δωρεάν πρόσκληση και δεν έχουμε εκλεγεί για να απολαμβάνουμε τιμές και προνόμια. Εμείς πρέπει, πρώτοι από όλους, να δώσουμε το παράδειγμα σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία και να δώσουμε παράλληλα και βροντερό «παρών» σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις καταβάλλοντας, όμως, το αντίτιμο του εισιτηρίου από την τσέπη μας.

 • Θα γίνει, τελικά, η Έκθεση Βιβλίου...στον γνώριμό της χώρο B2e93a18a03ab7dbd4c47a860e9f5d36 M

  Στη...γνώριμή της θέση θα διεξαχθεί, τελικά, η Έκθεση Βιβλίου που διοργανώνει κάθε χρόνο ο δήμος Καβάλας σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Σύλλογο Βιβλιοπωλών Χαρτοπωλών Καβάλας. Ως γνωστόν, τα τελευταία 15 χρόνια η έκθεση διοργανωνόταν στην πλατεία Κανάρη, στην παραλιακή λεωφόρο, όμως το ανάλογο αίτημα που κατατέθηκε φέτος από το δήμο Καβάλας στον ΟΛΚ απορρίφθηκε αρχικά λόγω της παρουσίας των ξύλινων εξεδρών που κατασκευάστηκαν πρόσφατα.

  Τελικά το όλο πρόβλημα φαίνεται ότι επιλύθηκε, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Βιβλιοπωλών Καβάλας:

  Ο Σύλλογος Βιβλιοπωλών Χαρτοπωλών Ν. Καβάλας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η 20η Έκθεση Βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στην παραλία, στο χώρο της πλατείας Κανάρη, από Παρασκευή 27 Ιουλίου έως Κυριακή 5 Αυγούστου 2018 και ώρες 19:30 έως 23:30.

  Μετά την αίτηση του Δήμου Καβάλας προς τον ΟΛΚ για τη διοργάνωση της έκθεσης βιβλίου, προέκυψε πρόβλημα χωροθέτησης το οποίο επιλύθηκε για φέτος μετά από συνάντηση του Συλλόγου μας με τον Πρόεδρο του ΟΛΚ.

  Εδώ και 19 χρόνια ο Δήμος Καβάλας και ιδιαίτερα η Δημοτική Βιβλιοθήκη με το έμπειρο προσωπικό της που ευχαριστούμε, συμβάλλει στη συνδιοργάνωση και διατήρηση του θεσμού της έκθεσης βιβλίου.

  Ευχαριστούμε τον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας για την παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου καθώς και το Επιμελητήριο Καβάλας για τη στήριξή του στην τοποθέτηση των παγόδων, αναγκαίων για την προστασία από τις καιρικές συνθήκες.

61 Philippi Festival 2018

Press Kataxorisi Press 15x24 1

Ardas2018 Logo

33988285 262638620975627 6779251825401921536 N

Logo Contract

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας