Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

Χωρίς φώτα η οδός Παπαϊωάννου στο Παληό (φωτογραφίες) Κύριο

Posted On Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018 20:30 Γράφτηκε από τον

Η καθημερινότητα αποτελεί, ίσως, το σημαντικότερο πρόβλημα για το οποίο οι κάτοικοι του δήμου Καβάλας -αλλά και όλων των άλλων δήμων του νομού- ζητούν διαρκώς λύσεις και δράσεις από τη δημοτική αρχή. Ένα από τα βασικότερα σημεία της καθημερινότητας είναι και οι καμένες λάμπες, με ουκ ολίγα σημεία εντός των ορίων του δήμου να παραμένουν βυθισμένα στο σκοτάδι και τη δημοτική αρχή να δέχεται συχνά τα παράπονα των Καβαλιωτών.

Ένα τέτοιο σημείο είναι και η οδός Παπαϊωάννου στο Παληό, από όπου και προέρχονται οι φωτογραφίες που απεστάλησαν στο Kavala Portal από αναγνώστρια του ιστότοπου. Η ίδια της ανέφερε ότι ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, από τις οποίες και έλαβε απάντηση ότι "υπάρχει έλλειψη προσωπικού"

 

 

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Ο...τηλεβόας: Και στα Κηπιά έχει "θέση" το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων και στην Καβάλα... 950b27bc71bcf95aaedf94fc241cb8c4 M

  Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημοτική Αρχή Καβάλας, διαβάζουμε με αρκετό -ομολογουμένως- ενδιαφέρον για την πρόταση που κατέθεσε η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα στον ιδρυτή και διευθυντή του Μουσείου Κέρινων Ομοιωμάτων στα Κηπιά Θεόδωρο Κοκκινίδη για την μετακόμιση του μουσείου στην Καβάλα:

  Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξε η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, για το Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Διευθυντή του Μουσείου Θόδωρο Κοκκινίδη.

  Ο καλλιτέχνης και δημιουργός των γνωστών ομοιωμάτων του Μουσείου, το οποίο βρίσκεται στα Κηπιά του νομού Καβάλας, επισκέφθηκε τη Δήμαρχο στο γραφείο της συνοδευόμενος από τον Δημοτικό Σύμβουλο Νίκο Ξανθόπουλο και συζήτησαν για τη δυνατότητα να μετεγκατασταθεί το Μουσείο στην Καβάλα, σε χώρο που θα διαθέσει ο Δήμος. Στο ζήτημα αυτό έγινε εκτενής συζήτηση, κατά την οποία η Δήμαρχος δήλωσε, πως επιθυμεί πάρα πολύ μια τέτοια εξέλιξη, να μεταστεγαστεί δηλαδή το Μουσείο στην Καβάλα, εφ’ όσον ληφθεί από τον Θόδ. Κοκκινίδη μια τέτοια οριστική απόφαση και εφ’ όσον εξευρεθεί ο κατάλληλος χώρος από το Δήμο Καβάλας.

  Με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για πρόταση της δημοτικής αρχής για μετακόμιση στο κτίριο της Μεγάλης Λέσχης (όταν οι εργασίες σε αυτό ολοκληρωθούν), έχουμε διαβάσει τις τελευταίες ώρες διάφορες απόψεις -οι περισσότερες από τις οποίες είναι θετικές για τη μετακόμιση, άλλες (προερχόμενες κυρίως από την περιοχή του Παγγαίου όρους) ζητούν από τον Θ. Κοκκινίδη να μην μεταφέρει το μουσείο στην Καβάλα, και άλλες τονίζουν ότι "εδώ το Μουσείο Καπνού και το Ναυτικό Μουσείο υπολειτουργούν, με λίγες ώρες λειτουργίας -και αυτές όχι τις ημέρες και τις ώρες που καταφτάνουν τουρίστες στα μέρη μας-, γιατί να 'φορτωθούμε και άλλο μουσείο;"

  Επειδή, για να είμαστε κομματάκι ειλικρινείς, έχουμε δει στο παρελθόν ουκ ολίγα ανάλογα "πυροτεχνήματα" από πλευράς της κ. Τσανάκα -πρόχειρα μάς έρχονται στο μυαλό το αίτημα για να πάρει ο δήμος Καβάλας τη Νέα Ηρακλείτσα και τη Νέα Πέραμο, η "άχρηστη" περιμετρική και η ατάκα ότι "ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας έδιωξε τον καλλιτεχνικό του διευθυντή και ησύχασε το κεφάλι του" σε μια περίοδο που αμφισβητείτο έντονα ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Θοδωρής Γκόνης- καλό είναι να "κρατάμε μικρό καλάθι" όσον αφορά τις "βλέψεις" της κ. δημάρχου και να αφήσουμε τον ίδιο τον Θ. Κοκκινίδη να αποφασίσει για το αν θα μεταφέρει το μουσείο του στην Καβάλα ή αν θα παραμείνει στα Κηπιά.

  Σε τελευταία ανάλυση, το μουσείο -ή η συλλογή των κέρινων ομοιομάτων, αν θέλετε (ενθυμούμενοι και τα όσα ορίζει ο νόμος περί μουσείων)- είναι, επί της ουσίας, "παιδί" του Θ. Κοκκινίδη. Αυτός το ίδρυσε το 2010, αυτός δημιούργησε όλα αυτα τα υπέροχα κέρινα ομοιώματα που κοσμούν το μουσείο, αυτός θα πάρει και την τελική απόφαση -ανάλογα με το κατά πόσο πιστεύει ότι μια τέτοια μετακόμιση θα βοηθήσει και αυτόν και την προβολή των εκθεμάτων του.

  Τώρα, το αν και κατά πόσο ο δήμος Παγγαίου έχει στηρίξει το εγχείρημα του Θ. Κοκκινίδη ή όχι (όπως κάποιοι διερωτήθηκαν), αυτό μόνο ο ίδιος του μπορεί να το απαντήσει (οι ως τώρα δήμαρχοι Βασίλης Ξουλόγης και Φίλιππος Αναστασιάδης μπορούν μόνο να συνηγορήσουν ή να αντικρούσουν τις απόψεις του).

  Προσωπική μας άποψη, πάντως, είναι ότι έστω και την ύστατη στιγμή -αν και εφόσον φανεί δεκτικός για μετακόμιση ο Θ. Κοκκινίδης- ο δήμος Παγγαίου μπορεί και πρέπει να "σώσει την παρτίδα" και να προσπαθήσει να στηρίξει τον ιδρυτή του Μουσείου Κέρινων Ομοιωμάτων, με στόχο την παραμονή του στα Κηπιά

  Και αυτό δεν το λέμε διότι πιστεύουμε ότι το μουσείο θα "χαθεί" μέσα στην Καβάλα. Ίσα ίσα, στην Καβάλα το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων θα αναδειχθεί ακόμα περισσότερο και θα έχει την ευκαιρία να "αντλήσει" επισκέπτες από μια πολύ μεγαλύτερη "βάση". Απλά δεν είμαστε τόσο πολύ "φαν" της γιγάντωσης ενός συγκεκριμένου "κέντρου" -στην προκειμένη περίπτωση, της Καβάλας- και της περαιτέρω "σμίκρυνσης" της "περιφέρειάς" του (τα έχουμε ήδη δει όλα αυτά στην περίπτωση του "αθηνοκεντρικού κράτους μας", και τα έχουμε καυτηριάσει πολλάκις). Το μουσείο αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει, σε συνδυασμό μια σειρά από άλλα αξιοθέατα -όπως π.χ. οι βραχογραφίες του Ακροβουνίου, το Δασικό Χωριό Παγγαίου και οι αμπελώνες των όμορων οικισμών-, ένα τμήμα μιας μίνι εκδρομής -την οποία θα μπορούσε να προωθήσει η δημοτική αρχή Παγγαίου σε συνεργασία με τουριστικούς πράκτορες- για την ανάδειξη του ορεινού όγκου του Παγγαίου όρους.

  Ακόμα και τώρα, δεν είναι αργά...

 • Η "ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ" θα αγοράσει σταθμό μέτρησης ρύπων για τη Νέα Καρβάλη (βίντεο) 190708e777d63fbe47613b2cd4b3fdb3 M

  Με μια απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία το βράδυ της Παρασκευής (καθώς την καταψήφισαν ο τέως δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής και ο εκπρόσωπος της παράταξης του Μάκη Παπαδόπουλου Γιάννης Μούτλιας) το διοικητικό συμβούλιο της "ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ" ενέκρινε την προμήθεια, έναντι ενός χρηματικού ποσού της τάξης των 78.000 € + 4.000 € ανά έτος για τα ανταλλακτικά, (όπως ανέφερε στο Kavala Portal η πρόεδρος της "ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ" Αναστασία Ιωσηφίδου), ενός σταθμού μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης που θα τοποθετηθεί στην περιοχή της Νέας Καρβάλης. Η προμήθεια αναμένεται να ολοκληρωθεί -με τη διαδικασία του πρόχειρου διαγωνισμού- μετά από περίπου 3-4 μήνες, ενώ για ένα μήνα (όπως είχε τονίσει και πριν από λίγες ημέρες η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα) θα ενοικιαστεί ένας σταθμός μέτρησης -με ένα κόστος της τάξης των 5.000 €.

  Μιλώντας στο Kavala Portal η κ. Ιωσηφίδου σημείωσε πως "ήδη από το 2016 έχουμε έρθει σε επαφή με τον καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Γιώργο Γκαϊτατζή, προκειμένου να μας δώσει τις προδιαγραφές για την αγορά ενός σταθμού μέτρησης αιωρούμενων σωματιδίων, διοξειδίου του θείου και άλλων ρυπογόνων ουσιών. Το κείμενο με τις προδιαγραφές παραδόθηκε στη 'ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ' και παρουσιάστηκε ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της, το οποίο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την προμήθεια -με αμφότερους τους κ. Σιμιτσή και Μούτλια να δηλώνουν ότι αρμόδιο όργανο για την προμήθεια του σταθμού δεν είναι η 'ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ' αλλά το δημοτικό συμβούλιο. Το κόστος της αγοράς θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό της 'ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ' -ο οποίος θα αναμορφωθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας-, ενώ ήδη είμαστε σε αναζήτηση προγράμματος για την προμήθεια και άλλων σταθμών -με τον έναν εξ αυτών να προορίζεται σίγουρα για το κέντρο της Καβάλας. Όσον αφορά, δε, την αρνητική απάντηση των Σιμιτσή-Μούτλια, δεν μπορώ να την καταλάβω δεδομένου ότι το καταστατικό της 'ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ' τής δίνει αρμοδιότητες που σχετίζονται με το περιβάλλον, ενώ και οι ίδιοι τους αναγνωρίζουν ότι ο δήμος Καβάλας έχει την ηθική υποχρέωση για να παρακολουθεί τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης."

  Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Γκαϊντατζής, ο οποίος με δηλώσεις του στο Kavala Portal υπογράμμισε την ανάγκη να μπορούν οι δημότες να ενημερώνονται ανά πάσα ώρα και στιγμή για τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

 • Νίκος Σιδερίδης, έτοιμος για το Ultramilano Sanremo! (βίντεο) 8ad5f949260df3e8a57eb933b1fdd7bb M

  Ένας υπερμαραθωνοδρόμος που μας έχει χαρίσει πολλές μεγάλες διακρίσεις στο πρόσφατο παρελθόν -με αποκορύφωμα την 3η θέση στο περίφημο "Σπάρταθλον", τον περασμένο Σεπτέμβριο- ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη, ίσως, δοκιμασία της μέχρι τώρα καριέρας.

  Ο λόγος για το Νίκο Σιδερίδη, τον σπουδαίο αυτό Καβαλιώτη δρομέα που σε λίγες ημέρες θα βρεθεί στο Μιλάνο για να συμμετάσχει στον υπερμαραθώνιο της Ιταλίας με τίτλο Ultramilano Sanremo -σε μια διαδρομή από το Μιλάνο ως το Σαν Ρέμο, μήκους 285 χιλιομέτρων! Ο Ν. Σιδερίδης θα αγωνιστεί έχοντας την πλήρη στήριξη της δημοτικής αρχής Καβάλας, η οποία θα πληρώσει το μεγάλο κόστος της συμμετοχής του στον αγώνα -με την προϋπόθεση ότι η φανέλα του θα αναγράφει το λογότυπο και το όνομα του νέου τουριστικού ιστότοπου του δήμου Καβάλας, το visitkavala.gr 

  Λίγες ημέρες, λοιπόν, πριν φύγει για την Ιταλία ο Νίκος Σιδερίδης μίλησε στην κάμερα του Kavala Portal για την προετοιμασία του και τους στόχους του για τον Ultramilano Sanremo.

Keelpno Banner 300 250

Dipethe Kavalas Ianouarios Aprilios 2018

Logo Contract

Constantinos Jewellery Vertical  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

Ape Mpe

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας