Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018

Μαίνεται ο "πόλεμος" στη ΔΕΥΑΚ - Διώξεις κατά εργαζόμενων, λογαριασμοί, αντιπολίτευση και ο πρόεδρος...παραμένει; Κύριο

Posted On Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2018 20:35 Γράφτηκε από τον

"Καζάνι που βράζει" είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας, καθώς οι σχέσεις μεταξύ του προέδρου Νίκου Ξανθόπουλου και του σωματείου των εργαζόμενων μοιάζουν πλέον κάτι παραπάνω από εχθρικές. Η διαμάχη μεταξύ των 2 πλευρών έχει ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες -με ένα από τα σημαντικότερα επεισόδιά της να λαμβάνουν χώρα στα τέλη Ιουλίου, όταν διακόπηκε για πάνω από 24 ώρες η παροχή νερού στον Άγιο Λουκά και στη ΔΕΠΟΣ λόγω διακοπής στην ηλεκτροδότηση του κεντρικού αντλιοστασίου στα Αμισιανά, με τον κ. Ξανθόπουλο να επιρρίπτει ευθύνες στο προσωπικό για πλημμελή άσκηση καθηκόντων κατά τη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας στο αντλιοστάσιο- αλλά συνεχίζεται με αμείωτη ένταση μέχρι και σήμερα!

Ως γνωστόν, τα επόμενα επεισόδια σχετίζονταν με τους φουσκωμένους λογαριασμούς ύδρευσης που εκδίδονταν για τα νοικοκυριά του δήμου Καβάλας, με εκατοντάδες πολίτες -τόσο στον αστικό ιστό της Καβάλας όσο και στα χωριά του πρώην δήμου Φιλίππων- να διαμαρτύρονται έντονα για τις χρεώσεις, την αντιπολίτευση να κατηγορεί τον κ. Ξανθόπουλο για λάθη στο λογισμικό υπολογισμού των χρεώσεων (αφήνοντας, μάλιστα, υπόνοιες ακόμα και για παρατυπίες στην προμήθεια του λογισμικού) και τον τελευταίο να αφήνει αιχμές κατά του προσωπικού για...σκόπιμα "πειραγμένες" ενδείξεις που είχαν σαν αποτέλεσμα να υπολογίζονται με λάθος τρόπο οι χρεώσεις! Αξίζει, βέβαια, να αναφερθεί ότι το σωματείο των εργαζόμενων προσέφυγε την ίδια περίοδο στην Εισαγγελεία Καβάλας -η οποία και διενεργεί ως και σήμερα έρευνα για το εργασιακό περιβάλλον εντός της ΔΕΥΑΚ.

Τις τελευταίες ημέρες, πάντως, η ένταση έχει κλιμακωθεί ακόμα περισσότερο με αφορμή μια σειρά αποφάσεων που έχει λάβει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ για επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων σε υπαλλήλους της επιχείρησης. Οι πρώτες πειθαρχικές ποινές επιβλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, με την προσωρινή παύση πέντε ημερών χωρίς αποδοχές σε 2 εργαζόμενους (στον έναν εξ αυτών για "δημόσια άσκηση κριτικής πράξεων προϊσταμένων, με εκφράσεις που αποδεικνύουν έλλειψη σεβασμού, ή με σκόπιμη χρήση αβασίμων επιχειρημάτων" και στον δεύτερο χωρίς να αναφέρεται κάποια σαφής αιτιολόγηση)

Την προσεχή Πέμπτη, το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης αναμένεται να συζητήσει αν θα επιβάλλει μια ακόμα πειθαρχική ποινή σε εργαζόμενο της ΔΕΥΑΚ, ο οποίος φέρεται να κατηγορείται...ότι παρέδωσε έγγραφα της επιχείρησης στην εισαγγελεία -στο πλαίσιο της έρευνας που αναφέραμε προηγουμένως. Το θέμα αυτό αποτέλεσε, για τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του δήμου Καβάλας, τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με τον Μάκη Παπαδόπουλο να εκδίδει ανακοίνωση με την οποία καλεί τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα "να αναλάβει επιτέλους την ευθύνη για το “αλαλούμ” με τους λογαριασμούς και ας σταματήσει να κοροϊδεύει τους δημότες και να ρίχνει την ευθύνη στους εργαζόμενους" και δεσμεύεται ότι άμεσα θα συναντήσει τη διοίκηση του σωματείου των εργαζόμενων, και τον Άρη Βέρρο Ονα συναντιέται (παρουσία και των υπόλοιπων συμβούλων της "Συμπαράταξης Πολιτών") με τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΚ, να εκφράζει τη στήριξή του στον αγώνα τους "για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες" και να επαναλαμβάνει την πάγια θέση του για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού.

Και όλα αυτά την ώρα που, με αφορμή μια δήλωση της κ. Τσανάκα σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό περί "πρόθεσής της να ξεκουράσει τον κ. Ξανθόπουλο", έχει φουντώσει η συζήτηση για την αντικατάσταση του προέδρου της ΔΕΥΑΚ -ο οποίος, σημειωτέον, παραμένει στο πόστο του περισσότερους από 18 μήνες. Ο ίδιος του, με δηλώσεις του στο Kavala Portal, υπογράμμισε ότι "εγώ δε νιώθω κουρασμένος, αλλά ακμαιότατος. Παρόλα αυτά, αν θέλει η κ. Τσανάκα να με αποπέμψει μπορεί να το κάνει -θα σεβαστώ την απόφασή της". Η δε κ. Τσανάκα, πάντως, μιλώντας στο Kavala Portal διευκρίνισε ότι "εγώ στο ραδιόφωνο τόνισα πως ήθελα να ξεκουράσω και να προστατέψω τον κ. Ξανθόπουλο. Γιατί να θέλω να αποπέμψω κάποιον που αποδεδειγμένα έχει πετύχει στο πόστο του;" και επέρριψε ευθύνες στους εργαζόμενους της επιχείρησης, δηλώνοντας μάλιστα ότι προτίθεται να προσλάβει ιδιωτικό συνεργείο για τις μετρήσεις των υδρομέτρων και τη διανομή των λογαριασμών ύδρευσης στους καταναλωτές.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Κεχρόκαμπος: 3 μήνες χωρίς τηλέφωνο και internet, αλλά...με λογαριασμούς! (βίντεο) 2259c01a69ea520b8f4c0fa4e947bfe3 M

  Ανάστατοι είναι εδώ και περίπου 3 μήνες οι κάτοικοι του Κεχρόκαμπου Νέστου, εξαιτίας του ότι ναι μεν πληρώνουν κανονικά λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας και Internet στον ΟΤΕ χωρίς όμως να έχουν ούτε σταθερά τηλέφωνα αλλά ούτε και σύνδεση στο Internet! Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις στον ΟΤΕ για επίλυση του όλου ζητήματος -που δείχνει να οφείλεται σε τεχνικά προβλήματα-, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία ανταπόκριση και καμία πρόοδος!

  Το αποτέλεσμα ήταν να μαζευτούν υπογραφές από τους κατοίκους του Κεχρόκαμπου, με σκοπό να κατατεθεί το σχετικό έγγραφο στην Εισαγγελία Καβάλας. Αυτό έγινε το πρωί της Τετάρτης από αντιπροσωπεία κατοίκων, οι οποίοι ζήτησαν την παρέμβαση του εισαγγελέα με σκοπό αφενός την αποκατάσταση της σύνδεσης του οικισμού (ο οποίος και στο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει ανάλογα προβλήματα, αλλά με το ψηφιακό σήμα της DIGEA) και αφετέρου την επιστροφή των χρημάτων που έχουν καταβάλει για την εξόφληση των λογαριασμών των 3 τελευταίων μηνών.

 • Χωρίς νερό οι Κρηνίδες 083d62006d584028740c74953bce3488 M

  "Το νερό...νεράκι" λένε από το πρωί (αν και η διακοπή, σε ορισμένες περιοχές, είχε ξεκινήσει από χτες το απόγευμα) στις Κρηνίδες -αλλά και σε οικισμούς όπως το Κρυονέρι και οι Φίλιπποι- εξαιτίας διακοπής στην υδροδότησή τους. Τα αίτια της διακοπής εντοπίζονται στη χτεσινή κακοκαιρία και την πτώση κεραυνών στην ευρύτερη περιοχή -μια πτώση που προκάλεσε βλάβες στην παροχή ηλεκτροδότησης στις δεξαμενές υδροδότησης, οι οποίες με τη σειρά τους στέρεψαν τις πρώτες πρωινές ώρες.

  Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το πότε θα αποκατασταθεί η παροχή του νερού, καθώς στη ΔΕΥΑΚ περιμένουν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για να αποκαταστήσουν τις βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Επισημαίνεται ότι χτες το κυριότερο βάρος των εργασιών των τεχνικών του ΔΕΔΔΗΕ "έπεσε" στην ευρύτερη περιοχή της Χρυσούπολης.

  Το βράδυ της Τετάρτης εξεδόθη από τη ΔΕΥΑΚ η παρακάτω ανακοίνωση:

  Σε συνέχεια του δελτίου τύπου που εκδόθηκε σήμερα το πρωί, Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018, για την ενημέρωση των κατοίκων των Κοινοτήτων Κρηνίδες, Φιλίπποι και Κρυονέρι Δ.Ε. Φιλίππων σχετικά με το πρόβλημα που δημιουργούταν στην υδροδότησή τους λόγω βλάβης του δικτύου ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. από τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., εξ’ αιτίας της χθεσινής κακοκαιρίας, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

  1. Η πλήρης αποκατάσταση της υδροδότησης της Κοινότητας Κρυονερίου αναμένεται κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 19-07-2018 καθότι απαιτείται από τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. η αντικατάσταση, του ιδιοκτησίας του, μετασχηματιστή Μέσης Τάσης, ο οποίος καταστράφηκε ολοσχερώς κατά την χθεσινή κακοκαιρία, και
  2. Η πλήρης αποκατάσταση της υδροδότησης των Κοινοτήτων Κρηνίδες, Φίλιπποι, Ζυγός αναμένεται σήμερα κατά της βραδινές ώρες δεδομένου ότι μεσολάβησε και νέα πολύωρη διακοπή ηλεκτροδότησης της περιοχής και των αντλιοστασίων της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. από τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.

  Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ζητάει την κατανόηση των κατοίκων των παραπάνω Κοινοτήτων.

 • Σωματείο εργαζόμενων Kavala Oil: "Διαδρομές TAP, ευτράπελα και σοβαρά" 30ba4b339ef3062a233ad3470412c0b4 M

  Αύριο δικάζονται στα δικαστήρια Καβάλας οι 8 συλληφθέντες στην αρχή κατά απαίτηση του ΤΑΠ, αργότερα χωρίς μήνυση από τον ΤΑΠ.

  Ανάμεσα στους 8 συλληφθέντες, 3 Δημοτικοί Σύμβουλοι, ένας πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας, ένας απεργός πείνας, ένας Ιταλός ακτιβιστής και δύο κάτοικοι της περιοχής των Φιλίππων. Μετά από 4ωρη αρχική κράτηση στην ασφάλεια Καβάλας για να διαπραγματευτεί η ελευθερία τους με δήλωση νομιμοφροσύνης και επειδή δεν απέδωσε αυτή η διαδικασία, οδηγήθηκαν μαζί με τους ποινικά κρατούμενους στα κελιά της ασφάλειας για να διανυκτερεύσουν.

  Η κατηγορία συνιστούσαν απειλή δια της παρουσίας σε μια βουνοπλαγιά του Ν. Ζυγός.

  Αύριο Πέμπτη 12 Ιουλίου θα παιχτεί η δεύτερη φάση αυτής της φαρσοκωμωδίας, ‘’οι κακοποιοί’’ ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του Σωματείου μας θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες που δεν έχουν αποστολέα.

  Βασική επιδίωξη εκφοβισμός για να κάτσουν ‘’στα αυγά’’ τους, όπως συνηθίζεται να προστάζει ο ισχυρός.

  Πρέπει να γνωρίζουν όλοι αυτοί που αισθάνονται ισχυροί αλλά θέλουν και τα ΕΚΑΜ για να κυκλοφορούν, ότι μπορούν να λερώσουν πολλούς, όχι όμως όλους.

  Οι λίγοι, οι ρομαντικοί, οι ξεροκέφαλοι, οι τρελοί, πείτε το όπως θέλετε, θα βρίσκονται συνεχώς μπροστά τους.

  Το ραντεβού στα χωράφια δεν είναι απλά ένα σύνθημα, θα γίνει εφιάλτης στα όνειρα των ισχυρών. Δεν μπορεί να προβλέψει κανείς αυτή τη στιγμή που μπορεί να μας φτάσει η απόγνωσή μας για την αδικία που θέλει να επιβάλει ο ισχυρός και οι συνοδοιπόροι του.

   ‘’ΟΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ, Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ’’

  Αύριο Πέμπτη 12/07/18 και ώρα 12:00 π.μ., στα δικαστήρια Καβάλας όλοι μαζί να βροντοφωνάξουμε ‘’Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές, ο ΤΑΠ από τα βουνά’’ 

61 Philippi Festival 2018

Press Kataxorisi Press 15x24 1

Ardas2018 Logo

33988285 262638620975627 6779251825401921536 N

Logo Contract

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας