Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018

Μαίνεται ο "πόλεμος" στη ΔΕΥΑΚ - Διώξεις κατά εργαζόμενων, λογαριασμοί, αντιπολίτευση και ο πρόεδρος...παραμένει; Κύριο

Posted On Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2018 20:35 Γράφτηκε από τον

"Καζάνι που βράζει" είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας, καθώς οι σχέσεις μεταξύ του προέδρου Νίκου Ξανθόπουλου και του σωματείου των εργαζόμενων μοιάζουν πλέον κάτι παραπάνω από εχθρικές. Η διαμάχη μεταξύ των 2 πλευρών έχει ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες -με ένα από τα σημαντικότερα επεισόδιά της να λαμβάνουν χώρα στα τέλη Ιουλίου, όταν διακόπηκε για πάνω από 24 ώρες η παροχή νερού στον Άγιο Λουκά και στη ΔΕΠΟΣ λόγω διακοπής στην ηλεκτροδότηση του κεντρικού αντλιοστασίου στα Αμισιανά, με τον κ. Ξανθόπουλο να επιρρίπτει ευθύνες στο προσωπικό για πλημμελή άσκηση καθηκόντων κατά τη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας στο αντλιοστάσιο- αλλά συνεχίζεται με αμείωτη ένταση μέχρι και σήμερα!

Ως γνωστόν, τα επόμενα επεισόδια σχετίζονταν με τους φουσκωμένους λογαριασμούς ύδρευσης που εκδίδονταν για τα νοικοκυριά του δήμου Καβάλας, με εκατοντάδες πολίτες -τόσο στον αστικό ιστό της Καβάλας όσο και στα χωριά του πρώην δήμου Φιλίππων- να διαμαρτύρονται έντονα για τις χρεώσεις, την αντιπολίτευση να κατηγορεί τον κ. Ξανθόπουλο για λάθη στο λογισμικό υπολογισμού των χρεώσεων (αφήνοντας, μάλιστα, υπόνοιες ακόμα και για παρατυπίες στην προμήθεια του λογισμικού) και τον τελευταίο να αφήνει αιχμές κατά του προσωπικού για...σκόπιμα "πειραγμένες" ενδείξεις που είχαν σαν αποτέλεσμα να υπολογίζονται με λάθος τρόπο οι χρεώσεις! Αξίζει, βέβαια, να αναφερθεί ότι το σωματείο των εργαζόμενων προσέφυγε την ίδια περίοδο στην Εισαγγελεία Καβάλας -η οποία και διενεργεί ως και σήμερα έρευνα για το εργασιακό περιβάλλον εντός της ΔΕΥΑΚ.

Τις τελευταίες ημέρες, πάντως, η ένταση έχει κλιμακωθεί ακόμα περισσότερο με αφορμή μια σειρά αποφάσεων που έχει λάβει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ για επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων σε υπαλλήλους της επιχείρησης. Οι πρώτες πειθαρχικές ποινές επιβλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, με την προσωρινή παύση πέντε ημερών χωρίς αποδοχές σε 2 εργαζόμενους (στον έναν εξ αυτών για "δημόσια άσκηση κριτικής πράξεων προϊσταμένων, με εκφράσεις που αποδεικνύουν έλλειψη σεβασμού, ή με σκόπιμη χρήση αβασίμων επιχειρημάτων" και στον δεύτερο χωρίς να αναφέρεται κάποια σαφής αιτιολόγηση)

Την προσεχή Πέμπτη, το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης αναμένεται να συζητήσει αν θα επιβάλλει μια ακόμα πειθαρχική ποινή σε εργαζόμενο της ΔΕΥΑΚ, ο οποίος φέρεται να κατηγορείται...ότι παρέδωσε έγγραφα της επιχείρησης στην εισαγγελεία -στο πλαίσιο της έρευνας που αναφέραμε προηγουμένως. Το θέμα αυτό αποτέλεσε, για τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του δήμου Καβάλας, τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με τον Μάκη Παπαδόπουλο να εκδίδει ανακοίνωση με την οποία καλεί τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα "να αναλάβει επιτέλους την ευθύνη για το “αλαλούμ” με τους λογαριασμούς και ας σταματήσει να κοροϊδεύει τους δημότες και να ρίχνει την ευθύνη στους εργαζόμενους" και δεσμεύεται ότι άμεσα θα συναντήσει τη διοίκηση του σωματείου των εργαζόμενων, και τον Άρη Βέρρο Ονα συναντιέται (παρουσία και των υπόλοιπων συμβούλων της "Συμπαράταξης Πολιτών") με τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΚ, να εκφράζει τη στήριξή του στον αγώνα τους "για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες" και να επαναλαμβάνει την πάγια θέση του για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού.

Και όλα αυτά την ώρα που, με αφορμή μια δήλωση της κ. Τσανάκα σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό περί "πρόθεσής της να ξεκουράσει τον κ. Ξανθόπουλο", έχει φουντώσει η συζήτηση για την αντικατάσταση του προέδρου της ΔΕΥΑΚ -ο οποίος, σημειωτέον, παραμένει στο πόστο του περισσότερους από 18 μήνες. Ο ίδιος του, με δηλώσεις του στο Kavala Portal, υπογράμμισε ότι "εγώ δε νιώθω κουρασμένος, αλλά ακμαιότατος. Παρόλα αυτά, αν θέλει η κ. Τσανάκα να με αποπέμψει μπορεί να το κάνει -θα σεβαστώ την απόφασή της". Η δε κ. Τσανάκα, πάντως, μιλώντας στο Kavala Portal διευκρίνισε ότι "εγώ στο ραδιόφωνο τόνισα πως ήθελα να ξεκουράσω και να προστατέψω τον κ. Ξανθόπουλο. Γιατί να θέλω να αποπέμψω κάποιον που αποδεδειγμένα έχει πετύχει στο πόστο του;" και επέρριψε ευθύνες στους εργαζόμενους της επιχείρησης, δηλώνοντας μάλιστα ότι προτίθεται να προσλάβει ιδιωτικό συνεργείο για τις μετρήσεις των υδρομέτρων και τη διανομή των λογαριασμών ύδρευσης στους καταναλωτές.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Αντιπολίτευση επιμελητηρίου Καβάλας περί κοπής πίτας και χαιρετισμού στους επιχειρηματίες F4c37631fa96eddb208f0a0ae15ce370 M

  Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου έδωσε ξεκάθαρο στίγμα για το πως αντιλαμβάνεται την άσκηση διοίκησης και τι σημασία δίνει στους συμβούλους που εκλέχθηκαν και τις παρατάξεις που εκπροσωπούν.

  Η αρχή έγινε από την τελετή παράδοσης – παραλαβής και την κοπή βασιλόπιτας που αντί να γίνει ενώπιων των 21 μελών και των τριών παρατάξεων του νέου Δ.Σ., περιορίστηκε στους κόλπους της Διοικητικής Επιτροπής.

  Και συνέχισε στο ίδιο μοτίβο: το Σάββατο στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου προς τους παραγωγικούς φορείς, την οποία ο πρόεδρος θεώρησε προσωπική του υπόθεση, στερώντας τον λόγο από τους εκπροσώπους δύο παρατάξεων που εκπροσωπούν το 47% του πρόσφατου εκλογικού αποτελέσματος.

  Είναι προφανές ότι η προεκλογική του ρητορική περί επόμενης ημέρας και περί ενότητας, μόνο προσχηματική ήταν.

  Εμείς δηλώνουμε για άλλη μια φορά παρόντες στο νέο ρόλο που μας έχει ανατεθεί για συνεισφορά σε προτάσεις αλλά και για έλεγχο της διοίκησης, συνεχίζοντας την δράση μας εντός του νέου Δ.Σ., επιδιώκοντας την επίτευξη σύμπνοιας και ομόνοιας γιατί μόνο έτσι μπορούν να επιλυθούν τα πολύ σοβαρά προβλήματα των επιχειρηματιών.

  Επ΄ευκαιρία, μιας και δεν μας δόθηκε ο λόγος στην εκδήλωση, απευθύνουμε εγκάρδιο χαιρετισμό στους επιχειρηματίες του νομού Καβάλας για τη νέα χρονιά.

  Ο ρόλος του Επιμελητηρίου στις παρούσες δύσκολες οικονομικές συνθήκες επιβάλλεται να είναι πιο δυναμικός, κάτι που μόνο με πραγματική συνεργασία μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

  Είμαστε πεπεισμένοι ότι μόνο ενωμένοι και μόνο με σύνθεση δυνάμεων μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους εχθρούς της επιχειρηματικότητας. Ελπίζουμε να το αντιληφθεί εγκαίρως και ο πρόεδρος της οριακής πλειοψηφίας.  

  -Παύλος Ζησίμου, μέλος Δ.Σ., επικεφαλής παράταξης «Ανανέωση Τώρα»

  -Κίμων Παπαδόπουλος, μέλος Δ.Σ., επικεφαλής παράταξης «Για Εσένα»

  -Βασίλης Ανανιάδης, μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου

  -Έλσα Βακιρτζή, μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου

  -Αντώνης Καραγιαννίδης, μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου

  -Ειρήνη Κουρτίδου, μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου

  -Αναστάσης Μπίλιας, μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου

  -Κατερίνα Νούση, μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου

  -Χρήστος Παπαδάκης, μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου

  -Παύλος Τσουμάκης, μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου

 • Εκλογές στο Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Παγγαίου Ef3c3b109d8c111113fcf8fd59307eae M

    Σε πολύ καλό κλίμα και με μεγάλη συμμετοχή μελών ολοκληρώθηκαν οι εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Παγγαίου, που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη (10/1) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου.                                               

     Τις επόμενες μέρες αναμένεται η σύσταση σε σώμα του νέου διοικητικού συμβουλίου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εφορευτικής επιτροπής, σε σύνολο 129 εγγεγραμμένων ψήφισαν 81 ως εξής:

  • Για το Δ.Σ.

  Χατζηλιάδης Παύλος 57 ψήφους

  Πολυχρονιάδης Αναστάσιος 37 ψήφους

   Κόνιας Λουκάς 33 ψήφους

  Διττόπουλος Στέργιος 32 ψήφους

  Παπακώστας Κωνσταντίνος 26 ψήφους

  • Για την Ελεγκτική Επιτροπή

  Κασίδης Δημήτριος 50 ψήφους

  Βδέλας Αθανάσιος 36 ψήφους

  Σεμερτζίδης Αναστάσιος 32 ψήφους

  • Για το παράρτημα Καβάλας της ΑΔΕΔΥ 4 αντιπρόσωποι

  Χατζηλιάδης Παύλος 43 ψήφους

   Τσαβδαρίδης Θεόδωρος 32 ψήφους

  Πολυχρονιάδης Αναστάσιος 29 ψήφους

  Μιχαηλάκης Παύλος 3 ψήφους

  • Για την ΠΟΕ- ΟΤΑ 1 αντιπρόσωπος

  Τσαβδαρίδης Θεόδωρος 32 ψήφους

 • ΔΕΥΑ Καβάλας: Αναβολή, μέχρι νεοτέρας, στην πειθαρχική δίωξη εργαζόμενου 0ddeb4653ab705a187cebd9586be0f47 M

  Δεν ελήφθη, τελικά, οριστική απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλίο της ΔΕΥΑ Καβάλας στο θέμα της επιβολής πειθαρχικής ποινής σε εργαζόμενο της επιχείρησης που κατηγορείται ότι παρέδωσε στοιχεία που αφορούν την επιχείρηση στην Εισαγγελεία Καβάλας -στο πλαίσιο έρευνας που βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό σε εξέλιξη. Το ΔΣ της ΔΕΥΑΚ συνεδρίασε το απόγευμα της Πέμπτης και, μεταξύ των άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν, αποφάσισε να επιφυλαχθεί για το θέμα του προαναφαερθέντος εργαζόμενου για μελλοντική συνεδρίαση.

300x250 Animated 05

Keelpno Banner 300 250

Dipethe Kavalas 2017 2018

Max Carpet Vertical

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Banner Istoria Festival

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας