Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018

Μαίνεται ο "πόλεμος" στη ΔΕΥΑΚ - Διώξεις κατά εργαζόμενων, λογαριασμοί, αντιπολίτευση και ο πρόεδρος...παραμένει; Κύριο

Posted On Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2018 20:35 Γράφτηκε από τον

"Καζάνι που βράζει" είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας, καθώς οι σχέσεις μεταξύ του προέδρου Νίκου Ξανθόπουλου και του σωματείου των εργαζόμενων μοιάζουν πλέον κάτι παραπάνω από εχθρικές. Η διαμάχη μεταξύ των 2 πλευρών έχει ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες -με ένα από τα σημαντικότερα επεισόδιά της να λαμβάνουν χώρα στα τέλη Ιουλίου, όταν διακόπηκε για πάνω από 24 ώρες η παροχή νερού στον Άγιο Λουκά και στη ΔΕΠΟΣ λόγω διακοπής στην ηλεκτροδότηση του κεντρικού αντλιοστασίου στα Αμισιανά, με τον κ. Ξανθόπουλο να επιρρίπτει ευθύνες στο προσωπικό για πλημμελή άσκηση καθηκόντων κατά τη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας στο αντλιοστάσιο- αλλά συνεχίζεται με αμείωτη ένταση μέχρι και σήμερα!

Ως γνωστόν, τα επόμενα επεισόδια σχετίζονταν με τους φουσκωμένους λογαριασμούς ύδρευσης που εκδίδονταν για τα νοικοκυριά του δήμου Καβάλας, με εκατοντάδες πολίτες -τόσο στον αστικό ιστό της Καβάλας όσο και στα χωριά του πρώην δήμου Φιλίππων- να διαμαρτύρονται έντονα για τις χρεώσεις, την αντιπολίτευση να κατηγορεί τον κ. Ξανθόπουλο για λάθη στο λογισμικό υπολογισμού των χρεώσεων (αφήνοντας, μάλιστα, υπόνοιες ακόμα και για παρατυπίες στην προμήθεια του λογισμικού) και τον τελευταίο να αφήνει αιχμές κατά του προσωπικού για...σκόπιμα "πειραγμένες" ενδείξεις που είχαν σαν αποτέλεσμα να υπολογίζονται με λάθος τρόπο οι χρεώσεις! Αξίζει, βέβαια, να αναφερθεί ότι το σωματείο των εργαζόμενων προσέφυγε την ίδια περίοδο στην Εισαγγελεία Καβάλας -η οποία και διενεργεί ως και σήμερα έρευνα για το εργασιακό περιβάλλον εντός της ΔΕΥΑΚ.

Τις τελευταίες ημέρες, πάντως, η ένταση έχει κλιμακωθεί ακόμα περισσότερο με αφορμή μια σειρά αποφάσεων που έχει λάβει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ για επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων σε υπαλλήλους της επιχείρησης. Οι πρώτες πειθαρχικές ποινές επιβλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, με την προσωρινή παύση πέντε ημερών χωρίς αποδοχές σε 2 εργαζόμενους (στον έναν εξ αυτών για "δημόσια άσκηση κριτικής πράξεων προϊσταμένων, με εκφράσεις που αποδεικνύουν έλλειψη σεβασμού, ή με σκόπιμη χρήση αβασίμων επιχειρημάτων" και στον δεύτερο χωρίς να αναφέρεται κάποια σαφής αιτιολόγηση)

Την προσεχή Πέμπτη, το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης αναμένεται να συζητήσει αν θα επιβάλλει μια ακόμα πειθαρχική ποινή σε εργαζόμενο της ΔΕΥΑΚ, ο οποίος φέρεται να κατηγορείται...ότι παρέδωσε έγγραφα της επιχείρησης στην εισαγγελεία -στο πλαίσιο της έρευνας που αναφέραμε προηγουμένως. Το θέμα αυτό αποτέλεσε, για τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του δήμου Καβάλας, τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με τον Μάκη Παπαδόπουλο να εκδίδει ανακοίνωση με την οποία καλεί τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα "να αναλάβει επιτέλους την ευθύνη για το “αλαλούμ” με τους λογαριασμούς και ας σταματήσει να κοροϊδεύει τους δημότες και να ρίχνει την ευθύνη στους εργαζόμενους" και δεσμεύεται ότι άμεσα θα συναντήσει τη διοίκηση του σωματείου των εργαζόμενων, και τον Άρη Βέρρο Ονα συναντιέται (παρουσία και των υπόλοιπων συμβούλων της "Συμπαράταξης Πολιτών") με τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΚ, να εκφράζει τη στήριξή του στον αγώνα τους "για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες" και να επαναλαμβάνει την πάγια θέση του για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού.

Και όλα αυτά την ώρα που, με αφορμή μια δήλωση της κ. Τσανάκα σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό περί "πρόθεσής της να ξεκουράσει τον κ. Ξανθόπουλο", έχει φουντώσει η συζήτηση για την αντικατάσταση του προέδρου της ΔΕΥΑΚ -ο οποίος, σημειωτέον, παραμένει στο πόστο του περισσότερους από 18 μήνες. Ο ίδιος του, με δηλώσεις του στο Kavala Portal, υπογράμμισε ότι "εγώ δε νιώθω κουρασμένος, αλλά ακμαιότατος. Παρόλα αυτά, αν θέλει η κ. Τσανάκα να με αποπέμψει μπορεί να το κάνει -θα σεβαστώ την απόφασή της". Η δε κ. Τσανάκα, πάντως, μιλώντας στο Kavala Portal διευκρίνισε ότι "εγώ στο ραδιόφωνο τόνισα πως ήθελα να ξεκουράσω και να προστατέψω τον κ. Ξανθόπουλο. Γιατί να θέλω να αποπέμψω κάποιον που αποδεδειγμένα έχει πετύχει στο πόστο του;" και επέρριψε ευθύνες στους εργαζόμενους της επιχείρησης, δηλώνοντας μάλιστα ότι προτίθεται να προσλάβει ιδιωτικό συνεργείο για τις μετρήσεις των υδρομέτρων και τη διανομή των λογαριασμών ύδρευσης στους καταναλωτές.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Ενημέρωση για διακοπή υδροδότησης στη Νεάπολη και στον Άγιο Λουκά 9c8b10af3045129e4a2cc983f5187fdd M

  Η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας ενημερώνει ότι την Πέμπτη 06 Σεπτεμβρίου 2018 αναμένεται να παρουσιασθεί πρόβλημα στην υδροδότηση των περιοχών Νεάπολης και Αγίου Λουκά Δ.Ε. Καβάλας, το οποίο οφείλεται σε βλάβη του δικτύου ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεών της από τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. και η οποία δημιουργήθηκε λόγω της χθεσινής κακοκαιρίας.

  Η αποκατάσταση της υδροδότησης των παραπάνω περιοχών της Δ.Ε. Καβάλας αναμένεται κατά τις απογευματινές ώρες και υπό την προϋπόθεση ότι τα συνεργεία του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε θα αποκαταστήσουν έγκαιρα την προαναφερθείσα βλάβη. Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ζητάει την κατανόηση των κατοίκων των παραπάνω περιοχών.

 • Διακοπή υδροδότησης στον πρώην δήμο Φιλίππων - Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση B63fae108ae61462fb305c04858fe7b8 M

  Η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας ενημερώνει ότι σήμερα 29 Αυγούστου 2018 αναμένεται να παρουσιασθεί πρόβλημα στην υδροδότηση των Κοινοτήτων της Δ.Ε. Φιλίππων, η οποία οφείλεται σε βλάβη του δικτύου ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεών της από τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.

  Η αποκατάσταση της υδροδότησης των παραπάνω Κοινοτήτων αναμένεται κατά τις απογευματινές ώρες και υπό την προϋπόθεση ότι τα συνεργεία του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. θα αποκαταστήσουν έγκαιρα την προαναφερθείσα βλάβη. (ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 11:30 το πρωί)

  Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ζητάει την κατανόηση των κατοίκων των παραπάνω Κοινοτήτων.

 • Εργασίες στο δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΚ: Δείτε πού θα διακοπεί η υδροδότηση 86acada047316b141fbc4b485e693f38 M

  Ανακοινώνεται ότι λόγω εργασιών της Υπηρεσίας Ύδρευσης θα διακοπεί η παροχή νερού την Πέμπτη 23-08-2018 από ώρα 07:00 έως 10:30 στις παρακάτω οδούς της πόλης:

  Θεσ/νίκης (από αφετηρία λεωφορείων έως Υψηλάντου), Κων/πόλεως (από Θεσ/νίκης έως Υψηλάντου), Σερδάρογλου (από Λεμεσού έως Ομονοίας), Αθηνάς, Καλιόππης, Ελευθερίας, Ισμήνης, Μουσών, Κασσιανής, Κ. Τσολάκη (από Θέτιδος έως Παλαιολόγου), Δαγκλή (από Παλαιολόγου έως Βενιζέλου), Φιλίππου (από Κ. Τσολάκη έως Βότση), Αρ. Στάνη (από Κ. Τσολάκη έως Ευριπίδου), Ομονοίας (από Ι. Αστεριάδη έως Βρούτου), Βρούτου, Αγ. Παύλου, Κοραή, Αντιπάτρου (από Ομονοίας έως Πτολεμαίου), Κρηνίδων, Παγγαίου, Θερμοπυλών (από Δάτου έως Δράκοντος), Αρχελάου, Ομονοίας (από Αρχελάου έως Ι. Δραγούμη τα ζυγά νούμερα), Αντιγόνου, Ομήρων (από Παγγαίου έως Δράκοντος), Πτολεμαίου (από Βρούτου έως Κάδμου), Θησέως, Σελεύκου, Τσότσου, Ευγ. Ιορδάνου, Αριστείδου, Αβέρωφ, (από Ευγ. Ιορδάνου έως Ομονοίας), Φιλώτα (από Ομονοίας έως Ευγ. Ιορδάνου), Περδίκα (από Ι.Ν.Αγ. Γεωργίου έως Καπετάν Κόττα), Δράκοντος, Σόλωνος, Παρμενίωνος, Κάδμου (από Πτολεμαίου έως Ευζώνων), Γαλ. Δημοκρατίας (από Πτολεμαίου έως Ευζώνων τα μονά νούμερα), Ελ. Δημοκρατίας, Τομπάζη, Φιλελλήνων (από Ομονοίας έως Δράκοντος), Π. Μελά (από Ομονοίας έως Πτολεμαίου), Λυκούργου.

Afisa 2o Syn Pag F

Website Banner

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας