Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018

Βυθιζόμενοι κάδοι απορριμμάτων στη συνοικία της Παναγίας - Το σχόλιό μας: Η γκρίνια ορισμένων δεν έχει όρια Κύριο

Posted On Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2018 20:29 Γράφτηκε από τον

Στο παρελθόν έχουμε επικρίνει ουκ ολίγες φορές τις επιλογές και τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής Καβάλας, ωστόσο αυτή τη φορά δεν μπορούμε παρά να επαινέσουμε την απόφασή της να προχωρήσει στην εγκατάσταση δυο νέων, βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων στη συνοικία της Παναγίας.

Η αλήθεια είναι ότι στο παρελθόν είχαμε δει αντίστοιχους κάδους σε άλλες πόλεις της Ελλάδος -όπως στην Καρδίτσα, αλλά και στα Γρεβενά, την Πάτρα και το Βόλο- και αναρωτιόμασταν αν θα μπορούσαμε και εμείς να έχουμε στην πόλη μας τέτοιους κάδους -σε μια προσπάθεια, ίσως, να αποφύγουμε εικόνες με ξεχειλισμένους από σκουπίδια κάδους που αντικρίζουμε συχνά-πυκνά στους δρόμους της πόλης.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, λοιπόν, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Ανέστης Τσουρουκίδης παρουσίασε 2 νέους βυθιζόμενους κάδους, οι οποίοι τοποθετήθηκαν επί της οδού Θεοδώρου Πουλίδου -απέναντι από την ταβέρνα "Ο Καναδός". Ο ένας εκ των 2 αυτών κάδων προορίζεται για οικιακά απορρίμματα, ενώ ο άλλος για ανακυκλώσιμα απορρίμματα. Οι κάδοι αυτοί κατασκευάστηκαν στην Ελλάδα και κόστισαν στη δημοτική αρχή 74.000 €, ενώ η χωρητικότητά τους ισοδυναμεί με αυτή 15 (!) συμβατικών κάδων!

Αυτοί δεν θα είναι, όμως, οι μοναδικοί βυθιζόμενοι κάδοι που θα λειτουργούν μέσα στην Καβάλα, καθώς το επόμενο εξάμηνο αναμένεται να τοποθετηθούν άλλοι 2 κάδοι -στην κεντρική πλατεία και στην οδό Κουντουριώτου. Το κόστος των κάδων αυτών, πάντως, θα είναι αρκετά μικρότερο, μιας και λόγω έκπτωσης από επιδότηση αναμένεται να κοστίσουν 25.000 έκαστος. Παράλληλα με την εγκατάσταση αυτών των 2 κάδων, αναμένεται να αποσυρθεί και το "μπουρί" της κεντρικής πλατείας, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.

Σχόλιο γράφοντος: Ελπίζουμε, βέβαια, αυτοί οι κάδοι να λειτουργήσουν απρόσκοπτα, χωρίς να προκληθούν φθορές από κάθε λογής "αγνώστους" που νομίζουν ότι με αυτό τον τρόπο "έχουν κάνει κάτι..."

Θα σταθούμε όμως σε μια σειρά από σχόλια που έγραψαν συμπολίτες μας σε αντίστοιχη ανάρτηση άλλου ενημερωτικού ιστότοπου της Καβάλας, σχόλια που περιστρέφονταν γύρω από το κόστος των κάδων (που το χαρακτήριζαν, με περίσσεια ευκολία, "υπερβολικό σε μια εποχή που ο κόσμος πεινάει")!

Προφανώς αυτοί είναι οι ίδιοι συμπολίτες που παραπονιούνται καθημερινά για ξεχειλισμένους, τρύπιους και βρώμικους κάδους, αλλά που μόλις δουν ότι ξεκινάει μια προσπάθεια για να αποκατασταθεί αυτή η εικόνα αρχίζουν τις γκρίνιες! Ίσως, πάλι, να είναι οι ίδιοι ακριβώς συμπολίτες που πιστεύουν ότι αν αναλάμβαναν ανάλογες εργασίες θα τις διεκπεραίωναν χωρίς να ξοδευτεί ούτε ένα ευρώ από τα δημοτικά ταμεία!

Σαφώς και με αυτούς τους 2 κάδους δεν πρόκειται να λυθεί μέσα σε μια μέρα το ζήτημα των κάδων και των απορριμμάτων -αρκεί κανείς να ρίξει μια ματιά στις συνοικίες της πόλης αλλά και στα χωριά του πρώην δήμου Φιλίππων. Ωστόσο δεν παύει να είναι μια καλή αρχή - ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε γιατί πρέπει κάθε κίνηση, κάθε ενέργεια να αντιμετωπίζεται με τέτοια καχυποψία...

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Δημοτική αρχή Καβάλας: "Η καθημερινότητα αποτελεί την βασική μας στόχευση" (βίντεο-έγγραφα) 6e14afec1e77a08e5dedfbdcaf699dc8 M

  Απολογιστική συνέντευξη τύπου για τα πεπραγμένα στον τομέα της καθημερινότητας εντός τος 2017 παραχώρησε, το μεσημέρι της Δευτέρας, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα συνοδευόμενη από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δημοσθένη Τουλκίδη, την εντεταλμένη για θέματα καθημερινότητας δημοτική σύμβουλο Ευαγγελία Δρακονάκη και το σύμβουλο της δημάρχου για τεχνικά θέματα κ. Σπανίδη. Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου τονίστηκε, από πλευράς της δημοτικής αρχής, ότι "η καθημερινότητα αποτελεί ήδη τη βασική μας στόχευση" και έκαναν λόγο τόσο για τα έργα που έχουν ήδη υλοποιηθεί (με σημαντικότερες τις ασφαλτοστρώσεις σε ορισμένες οδούς της πόλης) ή βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και στα έργα που έχουν λάβει χρηματοδότηση μέσω προγραμμάτων όπως το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης ή η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) Τουρισμού Πολιτισμού.

  Μεταξύ άλλων, η κ. Τσανάκα τόνισε ότι "μπορεί στα περίπου 3,5 χρόνια που έχουμε αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας να έχουν συμβεί γεγονότα τα οποία λειτούργησαν ανασταλτικά στα σχέδια μας, όπως ψήφιση νέων μνημονίων, capitalcontrols, προσφυγική κρίση που μας άγγιξε και οικονομικά, επιχειρηματίες που αδυνατούν να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς κλπ. έχει παραχθεί σημαντικό έργο. Έγιναν και γίνονται πράγματα που επίσειρά ετών απουσίαζαν στο πλαίσιο συντηρήσεων και καθημερινότητας, ενώ η Καβάλα πρωτοπορεί σε εγκρίσεις συγχρηματοδοτήσεων τόσο από το ΠΕΠ όσο και σε Τομεακά Προγράμματα Χρηματοδότησης." Από τη μεριά του, ο κ. Τουλκίδης υπογράμμισε ότι: "Όπως και στο σπίτιμας και στη ζωή μας, το 90% των υποχρεώσεων μας, του χρόνου μας και των εργασιών μας είναι καθημερινότητα. Είναι συντήρηση. Είναι νοικοκυριό. Όλοι μας προσπαθούμε πρώτα να έχουμε το σπίτι μας συντηρημένο, καθαρό, ασφαλές, περιποιημένο και έπειτα σχεδιάζουμε για το μέλλον ανακαινίσεις, προεκτάσεις, νέα έπιπλα.Διότι σε ένα σπίτι σαθρό, βρώμικο, κακοσυντηρημένο, που δε θες να μένεις μέσα, γιατί να αλλάξεις κουρτίνες;! Γιατί λοιπόν είναι διαφορετικά σε έναν δήμο; Και εδώ το νοικοκύρεμα είναι μια σημαντικότατη διαδικασία χωρίς την οποία δε μπορείς να πας στα επόμενα.Τα εμβληματικά  έργα, οι μεγάλες  παρεμβάσεις, οι γενναίες αναπλάσεις, είναι λειψές και απομονωμένες όταν δεν καλύπτουμε πρωτίστως τις ανάγκες της καθημερινότητας μας."

  Τα βίντεο βρίσκονται στη διαδικασία του uploading

  Πατήστε εδώ για να δείτε τον πίνακα με τα έργα που ολοκληρώθηκαν το 2016

  Πατήστε εδώ για να δείτε τον πίνακα με τα έργα που ολοκληρώθηκαν το 2017

  Πατήστε εδώ για να δείτε τον πίνακα με τα έργα οδοποιίας της περιόδου 2007-2014

  ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΑΝΤΩΝ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΤΩΝ ΕΡΓΩΝ

  1. Τα σημαντικότερα έργα που ολοκληρώθηκαν
  • Κέντρο Κοινότητας
  • Ασφαλτοστρώσεις - βελτιώσεις οδών: Αγίου Τρύφωνα, 7ης Μεραρχίας, Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, Αρτέμιδος, Καμάρες, Αγ. Λουκάς, Κομνηνών, Περγάμου
  • Κτίριο ΕΟΚ για μεταστέγαση υπηρεσιών του δήμου (φάση Α)
  • Ανακατασκευή επτά παιδικών χαρών προϋπολογισμού 270.000 €
  1. Έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, εκτελούνται ή αναμένονται τελικές εγκρίσεις για υπογραφή σύμβασης
  • 21ο Δημοτικό Σχολείο (1.200.000 €)
  • Βερούλειο Στάδιο (1.600.000 €)
  • Αρδευτικό δίκτυο Δάτου - Πολύστυλου (120.000 €)
  1. Έργα που εγκρίθηκαν προς χρηματοδότηση - Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (8.600.000 €)
  • Ανάπλαση και επέκταση δικτύου πεζοδρόμων πλατεία Καπνεργάτη
  • frúrio 2020 - Ένας σύγχρονος χώρος εμπειρίας
  • Αποκατάσταση κτιρίων στο χερσαίο τείχος για εγκατάσταση πολιτιστικών δραστηριοτήτων και ανάπλαση του ακάλυπτου χώρου τους, πρώην οικόπεδο Κρέη
  • Επέκταση ηλεκτροφωτισμού και τροφοδοσίας ελλιμενισμένων σκαφών – Επίστρωση στον προσήνεμο μόλο του κεντρικού λιμένα Καβάλας.
  • Ενεργειακή αναβάθμιση 12ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας.
  • Μελέτη αξιοποίησης κτιριακού αποθέματος Καπναποθηκών.
  • Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας στους τομείς Τουρισμού, Πολιτισμού, και Δημιουργικών Βιομηχανιών.
  • Σύστημα marketing της πόλης Καβάλας.
  • Ολοκληρωμένο σύστημα ενημέρωσης - πληροφόρησης επισκεπτών και πολιτών Δήμου Καβάλας
  • Προγράμματα κατάρτισης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (συμπεριλαμβανομένωνΑμεΑ) σε ειδικότητες του τομέα Τουρισμού – Πολιτισμού και των Δημιουργικών Βιομηχανιών
  • Μελέτη διερεύνησης χωροθέτησης υποδομών προσβασιμότητας της παλιάς πόλης
  1. Κτίριο ΕΟΚ για μεταστέγαση υπηρεσιών του δήμου (2.000.000 €)
  1. Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) Τουρισμού Πολιτισμού (3.000.00€)
  • Αναβάθμιση Υποδομών «Θερμαλιστικού Κέντρου Υγείας και Ευεξίας Κρηνίδων»
  • Σύνδεση αρχαιολογικών χώρων Φίλιππών – Κεφαλαρίου (ποδηλατόδρομος και πεζοπορία)
  1. Πρόγραμμα ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ (Τ.Α.Π.Το.Κ.)
  • Εκσυγχρονισμός επέκταση αρδευτικών δικτύων, αντλιοστασίων και ομβροδεξαμενές στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων (200.000 €)

   Εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 1.200.000€  μέσω Αναπτυξιακής Καβάλας για έργα:

  • Ανάπλαση οδού Κουντουριώτου και πλατεία Νικοτσάρα
  • Σύγχρονα εργαλεία ηλεκτρονικών ξεναγήσεων – Επαυξημένη πραγματικότητα
  • Κτίριο Σφαγείων
  1. Μονάδα παραγωγής εδαφοβελτιωτικού (compost) – (200.000€)
  2. Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (86.000€)
  1. Έργα, μελέτες και αιτήσεις συγχρηματοδότησης που έχουν προβλεφθεί για το 2018
  • Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (20.000.000€)
  • Επέκταση ΧΥΤΑ (18.000.000€)
  1. Επικαιροποίηση μελετών λόγω αλλαγής κανονισμού ενεργειακής απόδοσης κτιρίων και κανονισμού σκυροδέματος.
  • Ενεργειακή αναβάθμιση 2ο Δημοτικό Σχολείο
  • Ανάπλαση Οικοπέδου Κρέη
  • Ενεργειακή αναβάθμιση Γυμνάσιο Κρηνίδων
  • Παιδικός σταθμός Ρούσβελτ
  1. Μελέτες που εκπονούνται ή έχουν προβλεφθεί να ξεκινήσουν εντός του 2018
  • Μουσείο Καπνού (σε εξέλιξη)
  • Ανοιχτό κολυμβητήριο (σε εξέλιξη)
  • Ενεργειακή αναβάθμιση κλειστού κολυμβητηρίου (θα ολοκληρωθεί 1ο τρίμηνο 2018 για να χρηματοδοτηθεί από πρόγραμμα που θα ενεργοποιηθεί τότε)
  • Οδός Κουντουριώτου
  • Πλατεία Νικοτσάρα
  • Πλατεία Αμυγδαλεώνα (έτοιμα τα αρχιτεκτονικά. Μετατρέπεται σε τεύχη και μελέτες εφαρμογής. Υλοποίηση από το τεχνικό πρόγραμμα)
  1. Έμφαση σε ασφαλτοστρώσεις σε σχολεία και παιδικές χάρες.

   

   

 • Η φωτογραφία της ημέρας: ΠΑΜΕ...Καμάρες! E379696fefaafc857c018bc4001c5415 M

  Με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για το νέο πολυνομοσχέδιο (ένα ακόμα από τα πολλά που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια από το ελληνικό κοινοβούλιο), μερίδα μελών του ΠΑΜΕ Καβάλας αποφάσισε να εκφράσει με έναν διαφορετικό τρόπο τη διαμαρτυρία του για τις διατάξεις περί των προκηρύξεων απεργίας. Έτσι, εδώ και 2 ημέρες έχει αναρτηθεί στο παλιό υδραγωγείο της Καβάλας (τις γνωστές σε όλους μας "Καμάρες") ένα πανό με το μήνυμα "Κάτω τα ξερά σας από την απεργία"

  Πέραν του ότι μιλάμε για έλλειψη σεβασμού σε ένα μνημείο της Καβάλας, με τη δική του αρχαιολογική αξία (ανήκει, άλλωστε, στην εφορία βυζαντινών αρχαιοτήτων), εμείς αναρωτιόμαστε για το εξής:

  Σύμφωνα με τα όσα λένε οι ίδιοι οι συνδικαλιστές, ο νόμος 1264/1982 και τα καταστατικά των σωματείων προέβλεπαν ότι, για να γίνει συζήτηση και να ληφθεί απόφαση για απεργία, κατά τις γενικές συνέλευσεις, χρειαζόταν η παρουσία τουλάχιστον του 1/3 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών. Αν δεν υπήρχε απαρτία κατά την πρώτη συζήτηση, γινόταν νέα συνέλευση, στην οποία ήταν απαραίτηση η παρουσία τουλάχιστον του 1/4 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών. Εάν δεν υπήρχε απαρτία κατά τη δεύτερη συνέλευση, γινόταν τρίτη, κατά την οποία ήταν αρκετή η παρουσία του 1/5 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών. Με το νέο πολυνομοσχέδιο, απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του ενός δευτέρου (½) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης.

  Μέχρι τώρα, δηλαδή, η μειοψηφία των σωματείων αποφάσιζε τη συμμετοχή της σε απεργία; Δηλαδή, αν ένα σωματείο είχε π.χ. 100 μέλη, με τον παλιό νόμο θα μπορούσε να ληφθεί απόφαση ακόμα και είτε από 33 (1/3) είτε από 25 (1/4) είτε ακόμα και από 20 (1/5) -ασχέτως, δηλαδή, αν οι υπόλοιποι 67, 75 ή 80 (αντίστοιχα) ήθελαν απεργία ή όχι-;

  Αν είναι έτσι, ίσως για αυτό και βλέπουμε πλέον τόσο μικρή συμμετοχή σε απεργιακές κινητοποιήσεις τα τελευταία χρόνια -όπως έγινε και με την τελευταία κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ Καβάλας, το πρωί της Δευτέρας, μπροστά από το κτίριο της αντιπεριφέρειας.

 • Γουΐλσον Ορούμα: Από την καταξίωση...στους δρόμους και στην απόλυτη φτώχεια! (βίντεο) Eae7d4573859ffdc8ca5488d3eca7403 M

  Ένας ποδοσφαιριστής που αγαπήθηκε πάρα πολύ από τους οπαδούς του ΑΟ Καβάλα, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε μόνο μια χρονιά με το καραβάκι στο στήθος, φαίνεται ότι δεν διάγει πλέον τις καλύτερες ημέρες της ζωής του.

  Ο λόγος για τον Γουΐλσον Ορούμα, έναν παίκτη που ξεκίνησε την καριέρα του με τις καλύτερες δυνατές προοπτικές (όντας βασικό στέλεχος της εθνικής Νιγηρίας U-17 που κατέκτησε το αντίστοιχο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1993, κερδίζοντας μάλιστα τον τίτλο του πρώτου σκόρερ με 6 γκολ), αγωνίστηκε επί 14 χρόνια στη Γαλλία (με 2 μόνο ετήσια "διαλείμματα" στην Τουρκία -με τη Σαμσούνσπορ- και στην Ελβετία -με τη Σερβέτ), κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια την περίοδο 2008-2009, παίζοντας στην Καβάλα των ημερών του Μάκη Ψωμιάδη (φτάνοντας μια ανάσα από την έξοδο στην Ευρώπη, με συμπαίκτες όπως ο Ιτάνζ, ο Κάλατς, ο Ντουγκλάο, ο Ρινκόν, ο Ονουάτσι, ο Ντικρόκ, ο Ντομπρασίνοβιτς, ο Μουρ, ο Σμόλαρεκ, ο Πετκάκης, ο Οικονόμου, ο Λάκης, ο Ιωάννου και ο Σουλτανίδης) και επέστρεψε στην χώρα του, τη Νιγηρία, ελπίζοντας ότι θα μπορέσει να ζήσει ευτυχισμένος έχοντας μαζέψει ουκ ολίγα χρήματα όλα αυτά τα χρόνια.

  Μόνο που, σύμφωνα με δημοσίευμα του gazzetta.gr, εκείνη ακριβώς τη χρονιά ξεκίνησαν και τα προβλήματα για αυτόν.

  Πιο συγκεκριμένα, ο Αφρικανός έπεσε θύμα απάτης από κάποιους επιτήδειους οι οποίοι ισχυρίστηκαν πως ήταν επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνταν στον πετρελαϊκό τομέα αποσπώντας από τον Ορούμα τον Δεκέμβριο του 2012 το απίστευτο ποσό των 2.5 εκατ. ευρώ! Ο Νιγηριανός έπεσε σε κατάθλιψη, ενώ διαταράχθηκε η ψυχική του υγεία με συνέπεια να φλερτάρει με την παράνοια και να χάσει τα λογικά του!

  Τις τελευταίες μέρες νοσηλεύεται σε κλινική του Λάγος (της παλιάς πρωτεύουσας της Νιγηρίας) έχοντας στο πλευρό του, τον μικρότερο αδερφό του Ντομινίκ, που δηλώνει ότι «Ο Γουίλσον τα πηγαίνει καλά. Οι γιατροί θεωρούν πως δεν θα μείνει για καιρό εδώ. Βρίσκεται σε καλή διάθεση».\

  Δημοσιεύματα στη Νιγηρία ανέφεραν πως η οικογένεια Ορούμα καλεί πρώην συμπαίκτες του στην εθνική Νιγηρίας να συνδράμουν προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα για την αποκατάσταση της υγείας του, ωστόσο o Nτομινίκ το αρνείται.

  Όπως τονίζεται το προηγούμενο διάστημα, ο Ορούμα κυκλοφορούσε σχεδόν ρακένδυτος στους δρόμους του Λάγος δείχνοντας να μην έχει επαφή με το περιβάλλον.

  «Ο κόσμος έχει ξεχάσει τον Ορούμα. Ακόμα και όσοι βρίσκονται κοντά του δεν τον αναγνωρίζουν, αλλά αντιλαμβάνονται πως αυτός ο άνθρωπος χρειάζεται βοήθεια.

  Εάν πάντως τον πλησιάσεις με ευγενικό τρόπο μπορεί να καταφέρεις να αποσπάσεις την προσοχή του», τόνισε στην εφημερίδα «The Nation», ένας Νιγηριανός πολίτης που αναγνώρισε τον πρώην παίκτη της Καβάλας προσθέτοντας:

  «Κάποιες φορές κυκλοφορεί στους δρόμους έχοντας πολύ κακό ρουχισμό. Φοράει παντόφλες και συχνά μιλάει μόνος του».

  Η νιγηριανή ποδοσφαιρική ομοσπονδία παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την πορεία της υγείας του Ορούμα.

  Ο τελευταίος ήταν από τους κορυφαίους της U-17 ομάδας που κατέκτησε το 1993 το Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ 3 χρόνια αργότερα ήταν μέλος της ομάδας που στέφθηκε χρυσή ολυμπιονίκης στην Ατλάντα! Αγωνίστηκε, δε, σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο (το 1998, σημειώνοντας μάλιστα και ένα γκολ κόντρα στην Παραγουάη) και σε 2 Κύπελλα Εθνών Αφρικής (κατακτώντας, το 2002 και το 2006, την 3η θέση)

  Σε συλλογικό επίπεδο, ο Ορούμα κατέκτησε 1 πρωτάθλημα Γαλλίας με τη Λανς (1997/98), 1 Κύπελλο Γαλλίας με την Γκινγκάμπ (2009) και 1 γαλλικό Λιγκ Καπ με την Σοσό (2004), ενώ με την Καβάλα αγωνίστηκε σε 23 παιχνίδια χωρίς να πετύχει γκολ. Υπέγραψε συμβόλαιο που του απέφεραν εκατομμύρια ευρώ, αλλά οι λανθασμένες επιλογές του είχαν ως συνέπεια να κλονιστεί η υγεία του!

  Θυμηθείτε ορισμένες από τις στιγμές που έκαναν τον Γουΐλσον Ορούμα αγαπητό σε όλους τους φιλάθλους της Καβάλας

300x250 Animated 05

Keelpno Banner 300 250

Dipethe Kavalas 2017 2018

Max Carpet Vertical

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Banner Istoria Festival

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας