Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017

Εκλογές στη Λέσχη Ποντίων ν. Καβάλας

Posted On Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017 08:38 Γράφτηκε από τον

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης Ποντίων Ν. Καβάλας, συγκαλεί τα μέλη της σε Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 10.30 στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου της Λέσχης με θέματα:

1) Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα της Γενικής συνέλευσης.

2) Έκθεση πεπραγμένων του Δ.Σ. για το Έτος 2017.

3) Οικονομικός απολογισμός Έτους 2017.

4) Έκθεση της Εξελεγκτικής επιτροπής Έτους 2017.

5) Απόφαση για την απαλλαγή ή μη του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη.

6) Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου 7μελούς Δ.Σ. και 3μελούς Εξελεγκτικής επιτροπής.

7) Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το Δ.Σ. και την Ε.Ε., θα πρέπει να το δηλώσουν με έγγραφη δήλωσή τους μέχρι την 6 Δεκεμβρίου 2017.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την επομένη  Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 στον ίδιο χώρο και ώρα.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Εκλογές για το Επιμελητήριο Καβάλας: Πρεμιέρα στη Θάσο - Νέα "καρφιά" Π. Ζησίμου 9cdc2dad23ccaada3b0603e247aaeed6 M

  Στις 9 το πρωί της Κυριακής ξεκίνησε η διαδικασία για την εκλογή του νέου προέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας, με τη Θάσο να "ανοίγει την αυλαία". Η μέχρι τώρα προσέλευση ψηφοφόρων κινείται σε ικανοποιητικά πλαίσια, ενώ το παρόν στο παράρτημα του Επιμελητηρίου στον Λιμένα έχουν δώσει και υποψήφιοι σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις. Οι κάλπες έκλεισαν στις 4 το απόγευμα

  Παρών στη Θάσο και ο απερχόμενος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Άγγελος Τσατσούλης, αλλά και ο πρώην βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Γιώργος Καλαντζής -κάτι που δεν έχει δεκτό με επιδοκιμασίες από σημαντική μερίδα συμπολιτών, οι οποίοι εκφράζουν την (ορθή, κατά την άποψή μας) γνώμη ότι οι εκλογές αφορούν την επιχειρηματικότητα και δεν πρέπει να συγχέονται με οποιοδήποτε πολιτικό στέλεχος ή παράταξη.

  Δηλώσεις Παύλου Ζησίμου

  «Η εκλογική διαδικασία άρχισε ομαλά αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι ο απερχόμενος πρόεδρος του Επιμελητηρίου μετέτρεψε το γραφείο του στο επιμελητηριακό παράρτημα, σε προεκλογικό κέντρο του άλλου συνδυασμού.

  Η χρήση του χώρου ψηφοφορίας για τηλεφωνήματα, σταύρωμα ψηφοδελτίων και άσκηση πιέσεων σε ψηφοφόρους την τελευταία στιγμή, πίσω από κλειστές πόρτες και τραβηγμένες κουρτίνες, μας γυρίζει πολλά χρόνια πριν.

  Ζητώ επίσης από τους πολιτευτές να αφήσουν έξω από το Επιμελητήριο τις πολιτικές τους επιδιώξεις.

  Την αλαζονεία είμαι σίγουρος ότι θα τη σταματήσουν οι επιχειρηματίες».

 • Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επιμελητηρίου: "Απάντηση θα δοθεί μόνο από το δικό μας αγώνα" 21885bb561d877376d82e44722942240 M

  Από τη (μη συμμετέχουσα στις εκλογές για τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας) Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επιμελητηρίου λάβαμε την εξής ανακοίνωση:

  Λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Επιμελητηρίου και οι Παρατάξεις βρίσκονται σε εκλογικό παροξυσμό. Το τι μπορεί να ακούσει κανείς στη «πιάτσα» δεν περιγράφεται. Οι υποψήφιοι τα «δίνουν όλα».

  Αυτό που κανείς τους δεν λέει είναι ότι προέρχονται από τον ίδιο ιδεολογικοπολιτικό χώρο. Ότι στις προηγούμενες εκλογές ήταν όλοι μαζί και τίποτα δεν τους ξεχώριζε. Ότι και σήμερα μοιράζονται τις ίδιες βασικές αντιλήψεις για την ανάπτυξη της περιοχής και του νομού, όπως πάνω – κάτω την περιέγραψε και ο πρωθυπουργός. Συμφωνούν ότι κριτήριο είναι η ανταγωνιστικότητα και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, στοιχεία που μεταξύ άλλων προϋποθέτουν πρώτα – πρώτα την καταστροφή πολλών αυτοαπασχολούμενων και ακόμη φτηνότερο εργατικό δυναμικό. Η παρουσία πολλών εξ αυτών σε αναπτυξιακά συνέδρια και ημερίδες, η αγαστή σχέση τους με εγχώρια και ευρωπαϊκά κέντρα διαμόρφωσης της αναπτυξιακής πολιτικής είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

  Σε αυτές τις εκλογές οι μικροί επαγγελματίες δεν έχουν κανέναν λόγο να ψηφίσουν επιλέγοντας τη μία ή την άλλη παραλλαγή στο ίδιο έργο. Δεν πρόκειται, η οποιαδήποτε εξέλιξη, να δικαιώσει τους πόθους ή να ικανοποιήσει τις ανάγκες τους. Παλιά ή νέα (σε πρόσωπα) διοίκηση θα τραβήξει στον ίδιο δρόμο. Το ζητούμενο θα είναι, ακόμη μια φορά, ποιος θα μπει μπροστά για να οργανώσει και να στηρίξει τον αγώνα των αυτοαπασχολούμενων για μια καλλίτερη μέρα. Πως θα καταφέρει να κρατήσει ο καθένας μας ανοιχτό το μαγαζί του, πως θα εξασφαλίσει μεροκάματο για την οικογένεια και σιγουριά για τα γεράματά του.

  Απάντηση στις ανησυχίες αυτές είναι δυνατόν να δοθεί μόνο από τον δικό μας αγώνα, οργανωμένο και στοχευμένο ενάντια στη παντοκρατορία των μονοπωλιακών ομίλων, των μεγαλοεπιχειρηματιών, των κυβερνήσεων, του κράτους και των μηχανισμών τους. Ο δρόμος αυτός μπορεί να έχει δυσκολίες αλλά είναι ο μόνος ρεαλιστικός αφού μπορούμε να τον τραβήξουμε μαζί με τους κοινωνικούς μας συμμάχους, την εργατιά και τη φτωχή αγροτιά, στηριζόμενοι στις δικές μας τεράστιες λαϊκές δυνάμεις.

 • Παύλος Ζησίμου στο Kavala Portal: "Πρέπει να μπει στο Επιμελητήριο Καβάλας μια νέα γενιά επιχειρηματιών" (βίντεο) 49ef54aca9d35b632cbee49adfef17ed M

  Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στο Kavala Portal ο υποψήφιος για την προεδρία του Επιμελητηρίου Καβάλας Παύλος Ζησίμου, με βασικό αντικείμενό της τις προγραμματικές του θέσεις για την επόμενη ημέρα στο Επιμελητήριο. Η συζήτηση στράφηκε κυρίως σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα του επιχειρηματία -με σκοπό (όπως τονίζει ο κ. Ζησίμου) "να μη νιώθουν τα μέλη μας ότι οι συνδρομές τους πηγαίνουν στράφι" - όπως:

  • η βελτίωση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Επιμελητηρίου για την εξυπηρέτηση των μελών του -ένα θέμα που έχει "σηκώσει" πολύ ψηλά ο κ. Ζησίμου, μέσα από προτάσεις όπως η ψηφιακή έκδοση και διανομή όλων των αιτούμενων πιστοποιητικών, η πληροφόρηση των επιχειρηματιών για επενδυτικά προγράμματα,
  • η εκπαίδευση και επιμόρφωση των επιχειρηματιών (και δη των νέων),
  • η στήριξη όσων ιδρύουν νέες επιχειρήσεις, με την πρόταση για την ίδρυση της πρώτης Θερμοκοιτίδας Νεανικής Επιχειρηματικότητας που θα φιλοξενήσει υπό σύσταση νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups) καθώς και υπό σύσταση Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚοινΣΕπ)
  • η ίδρυση του ΚΕΠ επιχειρηματικότητας (κάτι που προβλέπεται από το νέο Επιμελητηριακό Νόμο)
  • η υποστήριξη του Επιμελητηρίου σε θέματα νομικής και φορολογικής φύσης αλλά και σε παροχές υγείας (μέσω της πρότασης για τη θέσπιση Κάρτας Υγείας του Επιμελητηρίου)

  αλλά και σε άλλα ζητήματα, όπως:

  • το Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας, με τον κ. Ζησίμου να στηρίζει την αναζήτηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την αξιοποίησή του (αφού, βέβαια, παραχωρηθεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 51% στο Επιμελητήριο και εξυγιανθεί -μέσω ρύθμισης των οφειλών του),
  • η συνεργασία με το ΤΕΙ ΑΜΘ, μια συνεργασία που σύμφωνα με τον επικεφαλής της παράταξης "Ανανέωση Τώρα" θα πρέπει να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο, τόσο σε επίπεδο έρευνας όσο και σε θέματα σύνδεσης της ακαδημαϊκής κοινότητας με την τοπική βιομηχανία,
  • το Εκθεσιακό Κέντρο Νέας Καρβάλης
  • η προβολή του τουριστικού κεφαλαίου του νομού -με έμφαση στον θρησκευτικό τουρισμό και στους αρχαίους Φιλίππους

  Η συνέντευξη, όμως, δεν θα μπορούσε να μη στραφεί και σε όσα έχουν ειπωθεί τις τελευταίες εβδομάδες μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία του Επιμελητηρίου, όπως:

  • η ανάθεση εργασιών ύψους περίπου 110.000 € σε 2 ηλεκτρολόγους και 2 ξυλουργούς, την ώρα που στον νομό δραστηριοποιούνται πάνω από 60 αντίστοιχοι επαγγελματίες,
  • οι τελευταίες κατηγορίες του κ. Ζησίμου ότι 14 μέλη της απερχόμενης διοίκησης, τα οποία σήμερα είναι υποψήφια στο συνδυασμό του Μάρκου Δέμπα, έχουν λάβει μόνο στην τελευταία εξαετία, σχεδόν 200.000 ευρώ από το Επιμελητήριο;
  • η διαφάνεια στις δράσεις και τις αποφάσεις του Επιμελητηρίου,
  • ο χαρακτηρισμός περί "εμποράκου" που χρησιμοποίησε σε πρόσφατη τηλεμαχία ο κ. Δέμπας

 

 

Keelpno Banner 300 250

Dipethe Kavalas 2017 2018

Max Carpet Vertical

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Banner Istoria Festival

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας