Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018

Καταβολή του ειδικού Εποχικού Βοηθήματος έτους 2017 για τους οικοδόμους

Posted On Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 22:04 Γράφτηκε από τον

Από την Πέμπτη 12 Οκτώβρη ξεκίνησε η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων των δικαιούχων του ειδικού εποχικού βοηθήματος που λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2017.

 • Οι αιτήσεις υποβάλλονται στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης.
 • Το ποσό του ειδικού εποχικού βοηθήματος για τους οικοδόμους είναι 678,06 ευρώ.

Οι προϋποθέσεις για τη χορήγησή του είναι:

 1. Να έχουν πραγματοποιηθεί το προηγούμενο ημερολογιακό έτος αποκλειστικά σε οικοδομικές εργασίες 95 έως 210 ημέρες εργασίας, μαζί με την προσαύξηση και την άδεια. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει 73 έως 163 πραγματικές ημέρες εργασίας.
 2. Να μην είναι εργολάβοι ή υπεργολάβοι οικοδομικών εργασιών και απασχολούν περισσότερους από 3 μισθωτούς.
 3. Να απασχολήθηκαν αποκλειστικά στον κλάδο κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος.
 4. Να συνεχίζουν να είναι οικοδόμοι την περίοδο καταβολής του βοηθήματος.

Συνταξιούχοι, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι και την 10/9/2017 και έχουν τις προϋποθέσεις, δικαιούνται το εποχικό βοήθημα εφ’ όσον η σύνταξη που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερη από τις 495,75 ευρώ. Όσοι καθίστανται συνταξιούχοι από 11/9/2017 και μετά, και πληρούν τις προϋποθέσεις, είναι δικαιούχοι του βοηθήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Σωματείο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Κάλεσμα οικοδόμων Καβάλας για την απεργία της 8ης Δεκεμβρίου 30cb4a28d80a3dc0f262c225258b65a8 M

  Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις κατασκευές, άνεργοι,
  Κυβέρνηση και κουαρτέτο εξαπολύουν νέο κύκλο επίθεσης με αντεργατικά μέτρα για να θωρακίσουν ακόμα περισσότερο τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών.
  Ο νέος κύκλος επίθεσης:
  Βάζει ξανά στο στόχαστρο μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.
  Εδραιώνει και επεκτείνει τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, τη δουλειά - λάστιχο με μισθούς 100 και 200 ευρώ.
  Βάζει στο στόχαστρο ακόμη και τον πενιχρό κατώτατο μισθό των 586 ευρώ που το κεφάλαιο απαιτεί να μειωθεί ακόμη περισσότερο.
  Δεν εξαιρεί τις συντάξεις που θα μειωθούν μέσω της μείωσης του περιβόητου «μη μισθολογικού κόστους».
  Λύνει τα χέρια της μεγαλοεργοδοσίας για να απολύει, όσους και όποτε θέλει και να προσλαμβάνει με τους δικούς της όρους, με μισθούς που θα τις εξασφαλίζουν περισσότερα κέρδη.
  Ετοιμάζουν νέο νόμο για τα συνδικάτα για να παρεμποδίσουν το δικαίωμα της απεργίας, της συνδικαλιστικής δράσης και της λειτουργίας τους.
  Θέλουν τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους με σκυμμένο το κεφάλι να αποδεχτούν τη σφαγή τους. Θέλουν με κάθε τρόπο, με τρομοκρατικά διλήμματα, ψεύτικες υποσχέσεις και αυταπάτες, με νόμους και ψηφίσματα, να επιβάλλουν «σιωπητήριο», να περάσει η αντίληψη «ό,τι έγινε, έγινε και τίποτε άλλο δεν μπορεί να γίνει» παρά μόνο να συμβιβαστούν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, η φτωχολογιά με τη βαρβαρότητα που απορρέει από το δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων, της πλουτοκρατίας.
  Συνάδελφοι,
  Έχουμε αποκτήσει τεράστια εμπειρία που πρέπει να την αξιοποιήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις που συνδέονται με τη ζωή μας. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από κυβερνήσεις που ορκίζονται πίστη στη γραμμή του ευρωμονόδρομου και των συμφερόντων του κεφαλαίου. Όσες υποσχέσεις κι αν σκόρπισαν τις διέψευσε η ίδια η ζωή και η πολιτική που υπηρετούν για να στηρίξουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, ώστε να το βοηθήσουν να βγει αλώβητο από την κρίση και να του εξασφαλίσουν συνθήκες για να εδραιώσει και να αυξήσει την κερδοφορία του με πάμφθηνους εργάτες.
  Κανένας δεν πρέπει να πιστέψει ότι ο ερχομός της «ανάπτυξης», που τάζουν οι σημερινοί και οι προηγούμενοι κυβερνώντες, θα συνοδευτεί από επαναφορά των μισθών, των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών. Άλλωστε, οι ίδιοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες ομολογούν πως όρος για την ανάπτυξη είναι η μείωση του μισθού, του μεροκάματου, της ασφάλισης και των δικαιωμάτων μας.


  Δεν πρόκειται, όσοι τα υλοποίησαν και συνεχίζουν να τα υλοποιούν, να τα πάρουν πίσω.
  Ο ρόλος του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού και των δυνάμεων που δρουν μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα προωθώντας τη γραμμή της συναίνεσης και καλώντας τους εργαζόμενους να στοιχηθούν πίσω από τη μια ή την άλλη λογική διαχείρισης είναι επιζήμιος και αφοπλίζει τους αγώνες των εργαζομένων.
  Όλοι αυτοί δε θέλουν ούτε αγώνες, ούτε απεργίες. Έχουν ειδικό ρόλο στον καταμερισμό των δυνάμεων του συστήματος για να εγκλωβίσουν τη δυσαρέσκεια των εργαζομένων σε μορφές που δεν ενοχλούν το κεφάλαιο, ούτε εμποδίζουν την υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων. Γι΄ αυτό υπερασπίζονται μέχρι εσχάτως τους κοινωνικούς διαλόγους με τα γνωστά αποτελέσματα και τις συνέπειες για την εργατική τάξη. Όλοι αυτοί με την ταχτική και τη γραμμή που υπερασπίζονται καλλιεργούν την ηττοπάθεια, τη μοιρολατρία και βάζουν εμπόδια στην οργάνωση και την κλιμάκωση του αγώνα, δίνοντας χώρο και στήριξη στην προώθηση και την υλοποίηση της γραμμής του κεφαλαίου.

   

   

  Η πρωτοβουλία που συμμετέχουμε για το ζήτημα των ΣΣΕ όπως εκατοντάδες σωματεία Πανελλαδικά είναι παρακαταθήκη για την οργάνωση και κλιμάκωση των αγώνων μας. Μπορούμε και έχουμε καθήκον να υπερασπιστούμε τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας. Να βροντοφωνάξουμε ότι δε θα σκύψουμε το κεφάλι και θα αγωνιστούμε μέχρι να βγούμε εμείς νικητές.

  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 11:00 πμ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

 • Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας: 6 ώρες συνεδρίαση - Τεχνικό πρόγραμμα, κανονισμός γυμναστηρίων, Αγία Μαρίνα και οικοδόμοι Aff24403777a80b9e583664229d895fa M

  6 ολόκληρες ώρες (από τις 7:30 το απόγευμα ως την 1:30 μετά τα μεσάνυχτα) συνεδρίασε χτες το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας, με ορισμένα από τα σημαντικότερα θέματα -όπως το τεχνικό πρόγραμμα του έτους 2017 και ο κανονισμός των γυμναστηρίων και των αθλητικών εγκαταστάσεων- να συζητιούνται μετά τις 11:30 το βράδυ (με τους πιο πολλούς συμβούλους να έχουν αποχωρήσει προ πολλού). Είναι χαρακτηριστική η ατάκα του τέως δημάρχου Κωστή Σιμιτσή πως "το θέμα αυτό θα συζητηθεί στο τέλος για να μην μπορέσουν να το καλύψουν δημοσιογραφικά τα τοπικά ΜΜΕ" -κάτι όμως που αρνήθηκε η συμπολίτευση.

  Η συνεδρίαση ξεκίνησε με μια παρέμβαση του προέδρου του σωματείου οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Καβάλας Αναγνώστη Καραμπατζάκη, ο οποίος μίλησε για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικοδόμοι λόγω της έλλειψης αντικειμένου εργασίας, της μεγάλης μείωσης των αποδοχών τους και της ανασφάλιστης εργασίας και ζήτησε από την δημοτική αρχή να προχωρήσει στην υλοποίηση περισσότερων έργων αυτεπιστασίας, δίνοντας προτεραιότητα σε νέους οικοδόμους αλλά και σε όσους πλησιάζουν στα όρια συνταξιοδότησης. Επεσήμανε, δε, ότι οι ανάγκες για την υλοποίηση τέτοιων έργων είναι πολύ μεγάλες τονίζοντας ότι "δεν μιλάμε μόνο για θέματα όπως αντικατάσταση λαμπτήρων -που και αυτή έχει την χρησιμότητά της. Υπάρχουν πολλά κτίσματα που έχουν οικοδομηθεί με τον παλιό αντισεισμικό νόμο και χρήζουν αντισεισμική θωράκιση. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε την ανάγκη για αντιπλημμυρική προστασία και τα μεγάλα προβλήματα που παρουσιάζουν οι φοιτητικές εστίες στο ΤΕΙ ΑΜΘ" και ζήτησε από τον αντιδήμαρχο τεχνικής υπηρεσίας Φίλιππο Φιλιππίδη να λαμβάνουν οι προσληφθέντες στην υπηρεσία αυτή οικοδόμοι να παίρνουν ένσημα οικοδόμου και όχι εργαζόμενου γενικών καθηκόντων.

  Στην απάντησή της η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα μίλησε για τον νόμο περί απαγόρευσης της δημοπράτησης έργων (πέραν αυτών που έχουν κόστος από 6 ως και 12 χιλιάδες ευρώ) -που ψηφίστηκε- και τόνισε με έμφαση ότι "ακόμα περιμένουμε, μετά από 4 μήνες, την σχετική ΚΥΑ για να δούμε πώς θα συντάσσουμε προκηρύξεις για δημοπρατήσεις έργων. Με τα έργα αυτεπιστασίας να καταργούνται και τους διαγωνισμούς για την προμήθεια υλικών να καθυστερούν χαρακτηριστικά -λόγω και των ενστάσεων- οι δήμοι είναι με δεμένα τα χέρια"

  Ένα άλλο ζήτημα που απασχόλησε την προ ημερήσιας διάταξης θεματολογία ήταν αυτό του ιδρύματος "Αγία Μαρίνα", με την κ. Τσανάκα να εκφράζει την απαισιοδοξία της για την συνέχιση της λειτουργίας του και τον κ. Σιμιτσή να προτείνει την ανάληψη της λειτουργίας του ιδρύματος από τον Δήμο Καβάλας εφόσον δεν βρεθεί λύση με το χρέος των 400.000 € -κάτι που βρήκε σύμφωνη την δημοτική αρχή, αλλά με την προϋπόθεση η Ιατρική Εταιρεία Καβάλας και η Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, δηλ. οι φορείς που θα κληθούν να αναλάβουν τις τύχες της "Αγίας Μαρίνας" με βάση το καταστατικό της.

  Κατά τα άλλα, η προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση διεξήχθη με θέματα όπως η λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου, τα πρόστιμα για την χρήση των πεζόδρομων (με την κ. Τσανάκα να δηλώνει πως πρότεινε να κατατεθεί ομαδική αγωγή από τους καταστηματάρχες), η πρόταση για την βράβευση του πρώην προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Ιωάννη Πριμικίδη, η συμμετοχή σε εκθέσεις όπως η τουριστική Philoxenia και οι επαφές της δημοτικής αρχής με τους καταστηματάρχες της Δημοτικής Αγοράς και οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των υπαλλήλων στους παιδικούς σταθμούς και των καθαριστριών των σχολείων. Ένα θέμα που προκάλεσε πολύ μεγάλη συζήτηση ήταν αυτό της πρόσληψης γενικού γραμματέα στην ΔΕΥΑ Καβάλας, με την δημοτική αρχή και τον πρόεδρο της επιχείρησης Νίκο Ξανθόπουλο να τονίζει ότι ο γενικός διευθυντής μπορεί να βοηθάει σημαντικά την διοίκηση, και την αντιπολίτευση να αφήνει αιχμές για πρόσληψη "δικών μας παιδιών" και για σπατάλη επιπλέον πόρων την στιγμή που, στο παρελθόν, η ΔΕΥΑΚ είχε λειτουργήσει ικανοποιητικά μόνο με την παρουσία του προέδρου -όπως ανέφερε ο επικεφαλής της "Συμπαράταξης Πολιτών" Άρη Βέρρο).

  Όσον αφορά την ημερήσια διάταξη, η συζήτηση στράφηκε στα έξοδα για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό και στις πρωτοβουλίες που αναμένεται να ληφθούν για τον στολισμό της πόλης, στον κανονισμό λειτουργίας των γυμναστηρίων -με τον αντιδήμαρχο παιδείας και αθλητισμού Γιώργο Φιλόσογλου να στέκεται στα ζητήματα του προγραμματισμού των προπονήσεων των σωματείων και των τμημάτων υποδομών και την αντιπολίτευση να μιλάει για καταγγελίες των σωματείων περί έλλειψης διαβούλευσης και μη τήρηση των κανονισμών λειτουργίας σε πολλά γυμναστήρια (εκτός από το Δημοτικό Κολυμβητήριο)- και το τεχνικό πρόγραμμα. Όσον αφορά το πρόγραμμα αυτό, ο κ. Φιλιππίδης να τονίζει ότι το σύνολό του ανέρχεται σε περίπου 4,5 εκατομμύρια ευρώ -χρήματα που προέρχονται κυρίως από ανταποδοτικά οφέλη και τακτικά έσοδα- και αφορά σε έργα συντήρησης και βελτίωσης της καθημερινότητας. Η αντιπολίτευση, από την μεριά της, μίλησε για έλλειψη αναπτυξιακού σχεδιασμού από την πλευρά της δημοτικής αρχής.

 • Συναντήσεις Βαγγέλη Παππά με επαγγελματίες του οικοδομικού τομέα σε δήμους Παγγαίου και Νέστου 0c0b1da79361baab4d46a6acea24eb5b M

  Συνεχίζονται οι επαφές του υποψήφιου βουλευτή Καβάλας των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Βαγγέλη Παππά, στα Δημοτικά Διαμερίσματα των δήμων Παγγαίου και Νέστου.

  Ο κ. Παππάς είχε συναντήσεις με μικρομεσαίους, επαγγελματίες και βιοτέχνες που σχετίζονται με την οικοδομική δραστηριότητα, η οποία έχει αφανιστεί και, μαζί μ’ αυτήν υπήρξε αδιαμφισβήτητη απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν την περιφέρεια νέοι και οικογενειάρχες. Απαντώντας στον έντονο προβληματισμό και απογοήτευση των πολιτών, ο κ. Παππάς ειδικά για την ανάκαμψη της οικοδομικής δραστηριότητας υπογράμμισε ότι πέραν των άλλων υποστηρικτικών μέτρων για την ελληνική οικογένεια, εφαλτήριο ανάπτυξης θα μπορούσε να αποτελέσει το αφορολόγητο για την πρώτη κατοικία.

  Ο υποψήφιος βουλευτής είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει και με αγρότες των περιοχών αυτών στους οποίους εξήγησε το σχέδιο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» για ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα με στόχο την αυτάρκεια που αποτελεί κι έναν από τους στρατηγικούς παραγωγικούς τομείς εθνικής προτεραιότητας και μεταξύ άλλων προβλέπει: αφορολόγητο πετρέλαιο για τους αγρότες όπως ισχύει και για τη ναυτιλία, στοχευμένα έργα υποδομής, αξιοποίηση της γεωθερμίας, δράσεις αναδιάρθρωσης της φυσικής παραγωγής και εισαγωγής νέων καλλιεργητικών μεθόδων, ανταγωνιστικά αγροτικά προϊόντα με μείωση του κόστους παραγωγής, καθετοποιημένη παραγωγή (μεταποίηση αγροτικών προϊόντων) κ.ά.

Keelpno Banner 300 250

Dipethe Kavalas Ianouarios Aprilios 2018

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Banner Istoria Festival

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας