Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018

Διανομή τροφίμων σε δικαιούχους του ΤΕΒΑ από τον δήμο Καβάλας

Posted On Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 12:09 Γράφτηκε από τον

Ο Δήμος Καβάλας, ως Επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης «ΣΥΝ-ΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας/Θάσου, στο πλαίσιο δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), γνωστοποιεί ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή κρέατος, ειδών παντοπωλείου και Βασικής Υλικής Συνδρομής από Τρίτη 17 Οκτωβρίου έως Πέμπτη 19 Οκτωβρίου κατά τις ώρες 08:30π.μ. – 13:00μ.μ.

Τα σημεία διανομής παραμένουν τα ίδια όπως και στις προηγούμενες πραγματοποιηθείσες διανομές, δηλαδή οι Κεντρικές Αποθήκες του Δήμου Καβάλας (στρατόπεδο Κωτσάλου) και παλιό Δημαρχείο Κρηνίδων.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΤΕΒΑ και για το λόγο αυτό οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ ή το ΑΦΜ τόσο του δικαιούχου όσο και των προστατευόμενων μελών της οικογένειάς τους καθώς επίσης την Αστυνομική τους Ταυτότητα και την αίτησή τους.

Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν δύναται να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής, τα προϊόντα μπορούν να παραλαμβάνονται από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση με βεβαίωση γνησίου της υπογραφής (από Αστυνομία ή Κ.Ε.Π.) ή συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 2510 451495.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Καβάλας - Αντιδράσεις για την εκπαίδευση των τετράχρονων E3a71ed7a2aeb4b72130418dee6d89ca M

  Κλειστοί θα παραμείνουν σήμερα οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Καβάλας, ο οποίος συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της Κ.Ε.Δ.Ε., της Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. και των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, ενάντια στην ψήφιση νομοθετικής διάταξης που προβλέπει την ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

  Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει αυτή η διάταξη, από την επόμενη σχολική χρονιά ξεκινάει η σταδιακή εφαρμογή του μέτρου κυρίως λόγω έλλειψης υποδομών, ενώ εντός τριετίας, η δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση θα αποτελεί γεγονός, για το σύνολο των σχολικών δομών. Δεν είναι η πρώτη φορά που τίθεται επί τάπητος το θέμα της υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, ωστόσο η ψήφισή της από την ελληνική βουλή έχει προκαλέσει τη δυσφορία των δημοτικών αρχών.

  Είναι χαρακτηριστικό πως τόσο οι δήμοι όσο και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μιλούν για επερχόμενη αναγκαστική μείωση προσωπικού στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και άρα συνολικά των εργαζομένων στους δήμους, ενώ ταυτόχρονα, προβλέπεται αύξηση του αριθμού εργαζομένων που υπάγονται στο υπουργείο Παιδείας. Ειδικότερα, ο δήμος Καβάλας (με σχετική του ανακοίνωση) "χαιρετίζει την προσπάθεια των φορέων και των εργαζομένων αφού μία τέτοια απόφαση θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία 1600 δημοτικών δομών και επομένως οδηγεί σε αδιέξοδο χιλιάδες εργαζόμενες οικογένειες. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί τόσο στο Δήμο Καβάλας, όσο και σε όλη την ελληνική επικράτεια αποτελούν πρότυπα διαπαιδαγώγησης και φύλαξης των νηπίων και κάθε απαξίωση του έργου τους θα μας βρίσκει  κάθετα αντίθετους και συνοδοιπόρους στους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων."

  Δεν λείπουν, πάντως, και οι φωνές υπέρ της εφαρμογής του μέτρου της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Α'βάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας Κώστας Μπαντίκος, μιλώντας στο Kavala Portal, διευκρίνισε ότι:

  Στην πόλη της Καβάλας, σύμφωνα με στατιστικά 5ετίας, θα χρειαστούμε περίπου 7-8 αίθουσες επιπλέον. Μένει να βρεθούν. Στους άλλους Δήμους φαίνεται πως δεν θα `χουμε πρόβλημα, εκτός κι αν υπάρχει συγκέντρωση του αριθμού των προνηπίων στα κέντρα. Θα το δούμε διεξοδικότερα όταν ξεκινήσει η διαδικασία. Αναμένουμε την τελική μορφή των σχετικών διατάξεων. Η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή είναι χρόνιο αίτημα.

  Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών τονίζεται ότι:

  Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στην ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι οι Βρεφικοί και Παιδικοί Σταθμοί ανέκαθεν αποτελούσαν κοινωνική δομή παροχής φύλαξης, μέριμνας, φροντίδας και αγωγής για βρέφη και νήπια έως 4 ετών, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εσωτερικών. Αντίθετα, το Νηπιαγωγείο αποτελεί δομή παροχής ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας και πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα (θεματικές προσεγγίσεις και σχέδια εργασίας), σύμφωνα με το Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγράμματος Σπουδών, στα πλαίσια των σκοπών και στόχων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. [...]

  Θεωρούμε λυπηρό το γεγονός ότι η ΠΟΕ- ΟΤΑ αντιλαμβάνεται την προσθήκη του όρου «ΦΡΟΝΤΙΔΑ», στη νέα ονομασία του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής, ως προσπάθεια υποβάθμισης του έργου που πραγματοποιείται στους Παιδικούς Σταθμούς. Ο κλάδος των βρεφονηπιοκόμων, τους οποίους εκπροσωπεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ, έχει πρώτιστο καθήκον να μεριμνά και να φροντίζει για την ανάπτυξη των βρεφών και νηπίων έως 4 ετών. Το βρέφος είναι απαραίτητο να έχει περιγεννητική φροντίδα και να αναπτύξει με ασφάλεια βασικές λειτουργίες (ομιλία, αυτονομία πρόσληψη τροφής, έλεγχος σφιγκτήρων), που το διαφοροποιούν από το νήπιο 4-6 ετών. Η φροντίδα αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική παροχή, που χρειάζεται ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, τις βρεφονηπιοκόμους και που δυστυχώς βλέπουμε την ΠΟΕ- ΟΤΑ να την αποποιείται. Τέλος, εφόσον γίνεται λόγος για επιστημονικά δεδομένα και τη διεθνή εμπειρία, οφείλουμε να επισημάνουμε πως ο όρος «care» είναι βασικό όρος για τα βρέφη και υπάρχει σε όλον τον κόσμο και στη διεθνή βιβλιογραφία.

  Ο σαφής καθορισμός των ηλικιακών ομάδων, 0-4 και 4-6, που απευθύνεται το πρόγραμμα σπουδών κάθε Σχολής (Βρεφονηπιοκόμων και Νηπιαγωγών ΠΕ60) και του επαγγελματικού πεδίου εργασίας των παραπάνω κλάδων, δεν αποτελεί περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς, όπως αναφέρει η ΠΟΕ- ΟΤΑ.  Αντιθέτως, θα καταστήσει πλέον ευδιάκριτα τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό τίτλο σπουδών, τόσο για τους υποψήφιους φοιτητές, όσο και για τους απόφοιτους των συγκεκριμένων Σχολών.

  Τέλος, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά η έντονη αντίθεση της ΠΟΕ- ΟΤΑ στη θεσμοθέτηση της διετούς υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, ενός αιτήματος 40 ετών της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας. 

  Από την πλευρά του ο πρόεδρος Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Θανάσης Κικίνης είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 στους 88,6 ότι το μέτρο είναι θετικό και οι αλλαγές πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα, τονίζοντας ότι "οι δυνατότητες των παιδικών σταθμών είναι λιγότερες από τη ζήτηση που υπάρχει και ακριβώς αυτός είναι και ο λόγος που κάποιοι γονείς πηγαίνουν τα παιδιά σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς."

 • Καθαρά Δευτέρα και αποκριάτικη γιορτή στο δήμο Καβάλας 9d3e06f8c7e2b5d8ad295df4c801a986 M

  Ο Δήμος Καβάλας σας προσκαλεί να γιορτάσουμε μαζί την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» και στο Πάρκο του Αρχαίου Θεάτρου Φιλίππων. Παραδοσιακοί χοροί, ζωντανή λαϊκή και παραδοσιακή μουσική, προσφορά νηστίσιμων εδεσμάτων και κρασιού. Ώρα έναρξης: 11:00. Είσοδος ελεύθερη.

  Διοργάνωση:  Δήμος Καβάλας
  Συνδιοργάνωση:
  Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια»
  Πολιτιστικοί Σύλλογοι Δήμου Καβάλας

  Πιάνουμε το φίδι και γιορτάζουμε τη Σαρακοστή τηρώντας τα έθιμά μας.

  KATHARA DEYTERA AFISA 33X49


  Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο εορτασμού των Αποκριών από το Δήμο Καβάλας διοργανώνεται μεγάλη αποκριάτικη γιορτή στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της πόλης, στους πεζόδρομους των οδών Φιλελλήνων και Ερμού, στα παλιά Παντοφλάδικα, με τίτλο: «Kavala Street Party» από τις 15:00 ως τις 22:00. Συμμετέχουν οι djs:

  • MAKOUAN
  • ANTONIO
  • JUNIOR PAPPA

  KAVALA STREET PARTY

 • Στην τελική ευθεία για την υπογραφή της σύμβασης για το Βερούλειο - Δρομολογούνται νέα γήπεδα και επισκευές 25d804ef9a46d741962435f33cf464e4 M

  Μετά από αρκετούς μήνες αναμονής και γραφειοκρατικών κωλυμάτων, αναρτήθηκε το πρωί της Πέμπτης στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, η τελευταία εγκριτική πράξη για τη ριζική ανακαίνιση του Βερούλειου σταδίου. Ο λόγος για την έγκριση, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, της υπ'αριθμόν 410/2017 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας αναφορικά με την «Εισήγηση Εγκρισης Πρακτικού ΙΙ ,για το έργο: «ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΥΛΕΙΟ ΓΗΠΕΔΟ». Σε σχετική του ανάρτηση στο Facebook, ο αντιδήμαρχος παιδείας-αθλητισμού του δήμου Καβάλας Γιώργος Φιλόσογλου διεμήνυσε πως "είναι θέμα ημερών πλέον η υπογραφή της σύμβασης και η άμεση έναρξη εργασιών."

  Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την σχετική έγκριση

  Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική παρέμβαση σε αθλητικές εγκαταστάσεις που δρομολογήθηκε μέσα στην εβδομάδα, καθώς πριν από 2 ημέρες υπεγράφη η σύμβαση του Δήμου Καβαλας με τον αρμόδιο ανάδοχο, για την εκτέλεση των παρακάτω έργων:

  α) σημαντικες παρεμβάσεις στο κλειστό των Ποταμουδιων,

  β) δημιουργία τριών νέων γηπέδων τένις στην Καλαμίτσα, και

  γ) κατασκευή νέου ανοικτού γηπέδου μπάσκετ στο Παληό Καβαλας (στο "Κοράλι")

  Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις του κ. Φιλόσογλου το γήπεδο μπάσκετ στο Παληό ενδέχεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού.

Keelpno Banner 300 250

Dipethe Kavalas Ianouarios Aprilios 2018

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Banner Istoria Festival

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας