Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018

Διανομή τροφίμων σε δικαιούχους του ΤΕΒΑ από τον δήμο Καβάλας

Posted On Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 12:09 Γράφτηκε από τον

Ο Δήμος Καβάλας, ως Επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης «ΣΥΝ-ΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας/Θάσου, στο πλαίσιο δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), γνωστοποιεί ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή κρέατος, ειδών παντοπωλείου και Βασικής Υλικής Συνδρομής από Τρίτη 17 Οκτωβρίου έως Πέμπτη 19 Οκτωβρίου κατά τις ώρες 08:30π.μ. – 13:00μ.μ.

Τα σημεία διανομής παραμένουν τα ίδια όπως και στις προηγούμενες πραγματοποιηθείσες διανομές, δηλαδή οι Κεντρικές Αποθήκες του Δήμου Καβάλας (στρατόπεδο Κωτσάλου) και παλιό Δημαρχείο Κρηνίδων.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΤΕΒΑ και για το λόγο αυτό οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ ή το ΑΦΜ τόσο του δικαιούχου όσο και των προστατευόμενων μελών της οικογένειάς τους καθώς επίσης την Αστυνομική τους Ταυτότητα και την αίτησή τους.

Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν δύναται να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής, τα προϊόντα μπορούν να παραλαμβάνονται από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση με βεβαίωση γνησίου της υπογραφής (από Αστυνομία ή Κ.Ε.Π.) ή συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 2510 451495.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Μειώσεις τελών για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων από τραπεζοκαθίσματα στο δήμο Καβάλας (βίντεο) 7a427d49961f6c66e721ada7e5cdcda1 M

  Μειώσεις τελών για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων από τραπεζοκαθίσματα, που ανέρχονται σε 25% για την Α' ζώνη και 15% για τη Β' ζώνη, αποφάσισε η δημοτική αρχή Καβάλας μετά από σύσκεψη που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τρίτης στο γραφείο της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα. Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Γιάννης Παναγιωτίδης και ο πρόεδρος των καφεζυθοπωλών Γιώργος Βαφείδης.

  Η απόφαση αναμένεται να εγκριθεί την προσεχή Πέμπτη, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, ενώ ο κ. Παναγιωτίδης διευκρίνισε σε δηλώσεις του ότι σύντομα θα τεθούν επί τάπητος και ζητήματα που αφορούν χρεώσεις τελών σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκτός του αστικού ιστού της πόλης (όπως π.χ. στο Χαλκερό).

  Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Καβάλας:

  Τη μείωση των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων από εμπορικά και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ανακοίνωσε τη Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018, στους εκπροσώπους των σχετικών φορέων, η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα. Σε σύσκεψη που συγκάλεσε η Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας, Ηλίας Καλανταρίδης, ανέλυσε τις μειώσεις που αποφάσισε η διοίκηση του Δήμου, των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων, ύψους 25%, στα τέλη τοποθέτησης εμπορευμάτων και τραπεζοκαθισμάτων στην Α’ ζώνη και 15% αντίστοιχα στην Β’ Ζώνη. Αποφάσισε επίσης τη μείωση του ορίου για τη δυνατότητα να κάνουν ρύθμιση οι καταστηματάρχες για την αποπληρωμή των τελών αυτών, από 500 σε 300 ευρώ. Το μέτρο θα ισχύσει από την 1 Ιανουαρίου 2019, μετά από την απαραίτητη έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας και η υπηρεσία δεσμεύτηκε να στείλει αμέσως ειδοποιητήρια, σε όλους τους επαγγελματίες που κάνουν χρήση κοινόχρηστων χώρων, προκειμένου να προγραμματίσουν της αποπληρωμή των τελών. Μια ακόμη διευκόλυνση που αποφασίστηκε είναι, όσοι ρυθμίσουν την αποπληρωμή σε δόσεις, αυτές να εξοφλούνται, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, αντί το τέλος Αυγούστου, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

  Κατά τη σύσκεψη, η Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, δήλωσε την πρόθεση της διοίκησης και της οικονομικής υπηρεσίας, να παράσχει κάθε δυνατή τεχνική βοήθεια, προκειμένου να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες μας για τους διαγωνισμούς προμηθειών που προκηρύσσονται και να παίρνουν μέρος σ’ αυτούς.

  Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν εκτός από τη Δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών Ηλία Καλανταρίδη, ο Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Γιάννης Παναγιωτίδης, ο Θόδωρος Μακαρίτης και ο Παναγιώτης Κουτσόγλου από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας, ο Πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Γιώργος Βαφείδης και ο Μιχάλης Μεταξάς από το ίδιο Σωματείο.

   

 • Το παρόν και το μέλλον της τουριστικής προβολής της Καβάλας στα καινοτόμα ψηφιακά μέσα - του Μάκη Παπαδόπουλου A2113b823f710442b8278c18feca05d5 M

  Χθες παρακολουθήσαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα για τη συμβολή των ψηφιακών δεξιοτήτων στην ανάπτυξη του Τουρισμού. Την οργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Google Ελλάδας στο πλαίσιο ενός προγράμματος που υλοποιούν μαζί για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης.

  Στο περιθώριο της ημερίδας, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τους εισηγητές, που ήταν από την GOOGLE Ελλάδας ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος (Γενικός Διευθυντής) και από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης ο Χρήστος Κοκκάλας (Προϊστάμενος του Τμήματος Καινοτομίας) και ο Νίκος Μιχαλόπουλος (Προϊστάμενος της Γεν. Διεύθυνσης Δημοσίων Οργανώσεων). 
  Επίσης, ανταλλάξαμε ενδιαφέρουσες απόψεις με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τους Αντιδημάρχους Σπύρο Πέγκα (Αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων) και Νίκο Φωτίου (Αντιδήμαρχο Κοινωνίας των Πολιτών), ειδικά για το πώς ο Δήμος Θεσσαλονίκης εφαρμόζει στην πράξη την ατζέντα για την ψηφιακή τουριστική προβολή και τι αποτελέσματα έχει. Σύντομη συνάντηση είχα και με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα.

  Πολλές από τις προτάσεις που ακούστηκαν στην ημερίδα τις έχουμε κάνει και εμείς για την τουριστική προβολή του Δήμου μας. Δυστυχώς, η διοίκηση του Δήμου Καβάλας δεν ακούει και δεν συνεργάζεται:

  - Τέθηκε το θέμα της αξιοποίησης της “Διπλωματίας Πόλεων”, δηλ. της στόχευσης αγορών οι οποίες έχουν μια διαχρονική και ιστορική σχέση με τον τόπο της Θεσσαλονίκης. Το ίδιο έχουμε πει και εμείς για την Καβάλα: πρέπει να στοχεύσουμε σε χώρες με τις οποίες είχαμε ιστορικές και οικονομικές σχέσεις (Αίγυπτος, Ιταλία, Αυστρία, Σουηδία), οι οποίες δεν υπάρχουν στο Σχέδιο Τουριστικής Προβολής.

  - Οι επισκέπτες πρέπει να είναι “περιηγητές” και όχι μόνο “τουρίστες”: να έρχονται για να γνωρίσουν την πόλη και την ιστορία της και να τους δημιουργηθεί η επιθυμία να βιώσουν την εμπειρία της Καβάλας ξανά, δημιουργώντας ένα δίκτυο “επαναλαμβανόμενων επισκεπτών” (repeater guests) στην πόλη μας. Αυτό θα προσελκύσει επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, επεκτείνοντας την τουριστική περίοδο.

  - εδώ και 4 χρόνια εμείς “φωνάζουμε” ότι το παρόν και το μέλλον της τουριστικής προβολής είναι στα καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία. Η ψηφιακή διαφήμιση και η ψηφιακή τουριστική προβολή είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ με την χρήση διαφόρων εργαλείων (π.χ. Google ads, Google analytics κτλ), καθώς μπορεί:
  i) να στοχεύσει με μεγαλύτερη ακρίβεια στο κομμάτι της αγοράς των επισκεπτών που απευθυνόμαστε (niche market), μέχρι και σε επίπεδο ταχυδρομικού κώδικα. 
  ii) να μειώσει το κόστος διαφήμισης, καθ’ ότι αποφεύγουμε την υπέρογκη παραγωγή φυλλαδίων (τα οποία αρκετές φορές καταναλώνονται άσκοπα και χωρίς αποδοτικότητα) και την “κατάχρηση” στα ταξίδια και στις τουριστικές εκθέσεις.
  iii) να δώσει αποτελέσματα τα οποία είναι μετρήσιμα και αξιολογήσιμα άμεσα.

  Για μένα είναι ΔΕΣΜΕΥΣΗ και ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ο Δήμος μας: 
  - να αναβαθμίσει τις απαρχαιωμένες ψηφιακές υποδομές του και τις ψηφιακές υπηρεσίες προς δημότες και επισκέπτες 
  - να δημιουργήσει συμπράξεις με ερευνητικούς φορείς, τουριστικούς φορείς και επιχειρήσεις για την αξιοποίηση καινοτόμων εργαλείων στην τουριστική προβολή και πληροφόρηση και την εκπαίδευση εργαζόμενων στον τουριστικό τομέα 
  - να δώσει βάρος σε μία οργανωμένη και δυναμική ψηφιακή τουριστική προβολή της Καβάλας (πάντα σε συνεργασία με τους επιχειρηματικούς και τουριστικούς φορείς του τόπου) που θα μας κοστίζει πολύ φθηνότερα και θα φέρνει πολλαπλάσιο και μετρήσιμο αποτέλεσμα
  - να φτιάξει επιτέλους ένα σχέδιο τουριστικής ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για να αποφασίσουμε ως τοπική κοινωνία τι θα κάνουμε και πού θα επενδύσουμε για να αναπτυχθούμε τουριστικά τα επόμενα χρόνια.

 • Επιτροπή Τουριστικής Προβολής δήμου Καβάλας: Σε ρυθμούς...εκλογών και αριθμών (έγγραφο) Acb2f1af8430324f5d8597123bc7e8ba M

  Σε ένα ιδιότυπο, και γεμάτο εντάσεις, "μπρα ντε φερ" μεταξύ της προέδρου της "ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ" Αναστασίας Ιωσηφίδου και του εκπροσώπου της παράταξης "Ο Τόπος της Ζωής μας" Μιχάλη Καπέτη εξελίχτηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του δήμου Καβάλας, η οποία έλαβε χώρα το μεσημέρι της Δευτέρας. Και μπορεί όλες οι συνεδριάσεις της επιτροπής που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια να χαρακτηρίζονται, επί της ουσίας, από τους διαξιφισμούς μεταξύ των προαναφερθέντων, ωστόσο το γεγονός ότι βρισκόμαστε λίγους μόνο μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές δεν θα μπορούσε παρά να αποτελέσει έναν επιπλέον λόγο για να συγκρουστούν η κ. Ιωσηφίδου με τον κ. Καπέτη.

  Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την κ. Ιωσηφίδου να διαβάζει την εισήγησή της και να παρουσιάζει το σχέδιο τουριστικής προβολής του δήμου Καβάλας, το οποίο και διαφοροποιείται σε σχέση με τα προηγούμενα σε τρεις τομείς:

  α) Άμεση προβολή μέσω παρουσίας σε έκθεση ή διοργάνωσης event  τόσο στην Ευρώπη (Αυστρία, Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Πολωνία, Ρωσία, Σερβία, Ρουμανία, Κύπρος), όσο και στην Ασία (Τουρκία, Ισραήλ, Ινδία, Κίνα , Ν. Κορέα), αλλά και στην Αμερική (ΗΠΑ).

  β) Χρήση νέων τεχνολογιών, με ιδέες όπως:

  - συσκευές που θα τοποθετηθούν πλησίον των δύο εισόδων της πόλης επί της Εγνατίας, μέσω των οποίων θα προσκαλούνται οι διερχόμενοι να επισκεφτούν την Καβάλα προσφέροντάς τους όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για διαμονή, εστίαση και ξενάγηση,

  - συσκευές που θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, μέσω των οποίων θα δίνονται πληροφορίες για μνημεία, τουριστικά αξιοθέατα ακόμα και επιχειρήσεις

  γ) 2 παρουσιάσεις που θα αφορούν από κοινού τόσο την τουριστική προβολή όσο και τις δυνατότητες επένδυσης στο δήμο μας. Η πρώτη η οποία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας  θα διεξαχθεί στο Σενζέν της Κίνας με την στήριξη της τοπικής κυβέρνησης. Η δεύτερη θα υλοποιηθεί με την συμμετοχή του δήμου στην έκθεση της Νέας Υόρκης που διοργανώνουν οι New York Times (μια ευκαιρία, σύμφωνα με την κ. Ιωσηφίδου, για αναθέρμανση των σχέσεων με την εκεί παροικία των Καβαλιωτών)

  Από εκεί και πέρα, η κ. Ιωσηφίδου μίλησε για μια ακόμα φορά για αύξηση της τουριστικής κίνησης (υιοθετώντας, πάντως, τα στοιχεία των ξενοδόχων για μέση πληρότητα των ξενοδοχείων της πόλης στο 32%), σημειώνοντας ότι παρατηρήθηκε αύξηση στους Έλληνες επισκέπτες και μείωση στους αλλοδαπούς -ιδίως στους Τούρκους. Επίσης, παρουσίασε τους άξονες γύρω από τους οποίους θα κινηθεί η τουριστική προβολή του προϊόντος της Καβάλας, ενώ όσον αφορά τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων σημείωσε πως σύντομα θα υπάρξει μελέτη από τους "Οψόμεθα εις Φιλίππους" για σειρά δράσεων.

  Το σχέδιο τουριστικής προβολής εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με τον κ. Καπέτη να κατηγορεί την κ. Ιωσηφίδου ότι "λέει ψέματα" και να υποστηρίζει πως η χρονιά δεν θα κλείσει καλά για το τουριστικό κεφάλαιο του δήμου Καβάλας. Ο εκπρόσωπος της παράταξης του Βαγγέλη Παππά υπερψήφισε το σχέδιο, θέτοντας παράλληλα επί τάπητος το ζήτημα του αγωγού φυσικού αερίου TAP και της όδευσής του, ενώ άξια αναφοράς ήταν η παρουσία εκπροσώπου των εστιατόρων (ο οποίος μίλησε, με τη σειρά του, για αύξηση της τουριστικής κίνησης) και η απουσία εκπροσώπου των ξενοδόχων.

Diethnestournouabasketamea18

37863581 1593331317445725 6106777371254194176 N

33988285 262638620975627 6779251825401921536 N

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας