Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017

"Έσκασε" ο υποσταθμός της ΔΕΗ στο Περιγιάλι! Κύριο

Posted On Κυριακή, 06 Αυγούστου 2017 23:52 Γράφτηκε από τον

Έκρηξη στον υποσταθμό της ΔΕΗ στο Περιγιάλι Καβάλας σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Συνέπεια της έκρηξης ήταν να διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, αρχικά στην ανατολική πλευρά της Καβάλας και εν συνεχεία σε ένα μεγάλο μέρος του αστικού ιστού της πόλης (όπως ο Βύρωνας, ο Άγιος Λουκάς, η Καλαμίτσα και ο Άγιος Σίλας).

Στο σκοτάδι, επίσης, έχει βυθιστεί τόσο το Χαλκερό, το Παληό και ο Αμυγδαλεώνας, όσο και η περιοχή ανάμεσα στο ύψωμα Βασιλάκι και τα Αμισιανά. Νεότερες μαρτυρίες, μάλιστα, αναφέρουν διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος τόσο στη Νέα Ηρακλείτσα, στη Νέα Πέραμο και στην Ελευθερούπολη όσο και στα ανατολικά του νομού Καβάλας (με οικισμούς όπως το Ερατεινό να έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι - αν και στη Χρυσούπολη δεν παρατηρείται κάποιο πρόβλημα)

Στην περιοχή έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεση της φωτιάς που προκλήθηκε από την έκρηξη. Η φωτιά σβήστηκε περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, και πλέον τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ (στον οποίο ανήκει η αρμοδιότητα για τη λειτουργία του υποσταθμού) προσπαθούν να επισκευάσουν τη βλάβη.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Επανήλθε, σταδιακά, η ηλεκτροδότηση - 2 μετασχηματιστές "εκτός" στο Περιγιάλι 0786be4044a598851b4e0baf88fecefb M

  Μια βλάβη σε ένα εξάρτημα στον υποσταθμό της ΔΕΗ στο Περιγιάλι ήταν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αιτία για την έκρηξη που σημειώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα στον υποσταθμό -και η οποία είχε σαν συνέπεια ένα γενικευμένο μπλακ άουτ σε όλη την Καβάλα αλλά και σε πολλά άλλα σημεία του χερσαίου τμήματος του νομού. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η βλάβη αυτή είχε σαν συνέπεια να τεθούν εκτός λειτουργίας 2 μετασχηματιστές!

  Ως και αυτή την ώρα τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ (στον οποίο ανήκει η αρμοδιότητα για τη συντήρηση του υποσταθμού) δουλεύουν πυρετωδώς για την αποκατάσταση της βλάβης, ενώ -ευτυχώς- δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός εργαζόμενου ή περίοικου εξαιτίας της έκρηξης.

  Η ηλεκτροδότηση επανήλθε σταδιακά λίγο μετά τη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα σε αρκετές συνοικίες της Καβάλας (με αρχή την Παναγούδα, τη Χωράφα, τα Πεντακόσια και τον Άγιο Ιωάννη), ενώ σχετικά έγκαιρα αποκαταστάθηκε η παροχή ρεύματος στους στύλους φωτισμού στην Εγνατία Οδό -όπως μπορείτε να δείτε και από τη φωτογραφία της ανάρτησης-.

 • 12 ώρες χωρίς ρεύμα η Νέα Ηρακλείτσα - Black out και στη νότια Θάσο 0b1b2fc3fdb24571765784b164427692 M

  Απίστευτη ταλαιπωρία περίμενε, το βράδυ της Παρασκευής, τους κατοίκους και τους ιδιοκτήτες καταστημάτων στη μισή και πλέον Νέα Ηρακλείτσα, εξαιτίας πολύωρης διακοπής της ηλεκτροδότησης. Αιτία για την διακοπή αυτή ήταν μια μεγάλη βλάβη που υπέστη -περί τις 9 το βράδυ, την ώρα δηλαδή που πολύς κόσμος απολάμβανε τον περίπατό του στον οικισμό- ένας μετασχηματιστής που βρίσκεται απέναντι από τον Ιερό Ναό της Παναγίας, στο κέντρο του οικισμού, ο οποίος φέρεται να "έσκασε"!

  Ως αποτέλεσμα της βλάβης αυτής, πολλά καταστήματα και επιχειρήσεις παρέμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για περισσότερες από 12 ώρες, αφού ο μετασχηματιστής επισκευάστηκε από συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ περί τις 9 το πρωί του Σαββάτου!

  Διακοπή ρεύματος, όμως, είχαμε την ίδια περίπου ώρα και στη νότια Θάσο, με οικισμούς όπως ο Ποτός και η Αστρίς. Η νέα αυτή διακοπή ήρθε μόλις λίγες ημέρες μετά την εξώδικη διαμαρτυρία επιχειρηματιών της περιοχής του Θεολόγου, με την οποία ζητείτο από τον ΔΕΔΔΗΕ να δώσει λύση στα μεγάλα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά καιρούς στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

  Σχόλιο γράφοντος: Κάθε καλοκαίρι έχουμε ζέστες στην Ελλάδα, κάθε καλοκαίρι έχουμε προβλήματα με την υπερφόρτωση του δικτύου παροχής ηλεκτρικού ρεύματος -εξαιτίας της υψηλής ζήτησης, τόσο από τα σπίτια όσο και από τις επιχειρήσεις και τα ξενοδοχεία-, και δυστυχώς κάθε καλοκαίρι εμφανίζονται τα ίδια ακριβώς προβλήματα στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ και τη ΔΕΗ.

  Την ίδια ώρα, εξαιτίας της υποχρέωσης να επιστραφεί στη ΔΕΗ μια δαπάνη ύψους περίπου 360 εκατομμυρίων ευρώ που έκανε για υπηρεσίες κοινής ωφελείας την περίοδο 2012-2015 -αφορά κυρίως την κάλυψη των αναγκών των μη διασυνδεδεμένων νησιών- προγραμματίζονται νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος από τις αρχές του νέου έτους...

 • Θάσος Νερό SOS: Οι διακοπές υδροδότησης δεν οφείλονται σε ανομβρία Ede4079ed13ea772d7e51f2b96f34d22 M

  Για ένα ακόμα καλοκαίρι μαίνεται ο "πόλεμος" του νερού στη Θάσο. Από τη μια η δημοτική αρχή του νησιού δηλώνει ότι οι διακοπές υδροδότησης που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες εβδομάδες οφείλονται στην έλλειψη νερού στις πηγές του "σμαραγδένιου νησιού" (λόγω ανομβρίας) και ότι βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση νέων πηγών νερού (σε συνεργασία με γεωλόγους), και από την άλλη η συλλογικότητα πολιτών με την επωνυμία "Θάσος Νερό SOS" συνεχίζει να διαμηνύει ότι ο βασικότερος λόγος για τις διακοπές παροχής νερού είναι η κακή διαχείριση των υδάτινων πόρων του νησιού.

  Πριν από λίγες ημέρες, μάλιστα, η "Θάσος Νερό SOS" απέστειλε την παρακάτω ανακοίνωση:

  Στις 25 Ιουλίου 2017, αντιπροσωπεία της ανοιχτής επιτροπής Θάσος Νερό SOS, μαζί με κοινοτικό σύμβουλο των Μαριών, επισκέφθηκε την ΔΕΥΑΘ. Προσκαλέσαμε τους αρμόδιους στη συναυλία μας στις 4 Αυγούστου στα Λιμενάρια και υποβάλαμε τα αιτήματά μας στη διευθύντρια της ΔΕΥΑΘ, κ. Μαύρου.

  Η διευθύντρια δήλωσε αναρμόδια να απαντήσει, αλλά υποσχέθηκε να κανονίσει το ταχύτερο δυνατό συνάντησή μας με το Διοικητικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΘ, καθώς και, αν αυτό καταστεί δυνατό, με τον δήμαρχο.

  Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε: Οι διακοπές υδροδότησης στην Θάσο δεν οφείλονται σε ανομβρία. Όπως τονίζουν όλοι οι ειδικοί επιστήμονες έχουμε υπερεπαρκείς βροχές, ενώ και το έδαφος του νησιού μας είναι ιδανικό για να συγκρατεί το νερό, χάρη στη σύσταση και τη διαμόρφωσή του. Η λειψυδρία οφείλεται στην ανορθολογική διαχείριση του υπεράφθονου φυσικού νερού από τη ΔΕΥΑΘ. Είτε αυτή οφείλεται σε ανικανότητα είτε σε ανομολόγητα σχέδια, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Το νησί μας καίγεται. Οι ζωές μας βλάπτονται. Η δημόσια υγεία κινδυνεύει. Οι επιχειρήσεις μας ζημιώνονται. Μπορούμε και πρέπει να τα σταματήσουμε όλα αυτά. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας.

  Δυστυχώς, τα προβλήματα αυτά απαξιώνουν τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΥΑΘ προετοιμάζοντας το έδαφος για την ιδιωτικοποίησή της. Σε όλες τις χώρες που έπεσαν στα νύχια των πολυεθνικών, οι ιδιωτικοποιήσεις ξεκίνησαν με τέτοιες διακοπές και υποβάθμιση της ποιότητας του νερού. Έτσι ο κόσμος, που αγνοεί τον πραγματικό υπαίτιο, εξεγείρεται ενάντια στη δημόσια ύδρευση, ελπίζοντας ότι κάποια πολυεθνική-επενδυτής θα φέρει βελτιώσεις.

  Αυτό όμως που έγινε παντού όπου προχώρησε η ιδιωτικοποίηση, ήταν η πολυεθνική να αρπάξει τις υποδομές, να πολλαπλασιάσει την τιμή του νερού για να αυξήσει τα κέρδη της, και να χειροτερέψει δραματικά τις παροχές για να μειώσει τα έξοδά της. Αλλά αυτό ποτέ δεν λέγεται εκ των προτέρων. Πάντοτε, εκείνοι που ετοιμάζουν ιδιωτικοποιήσεις τις διαψεύδουν, μέχρι να κρίνουν ότι μπορούν να τις επιβάλουν. Οι λαομίσητες ιδιωτικοποιήσεις δεν προαναγγέλθηκαν ποτέ. Παντού όπου επιβλήθηκαν από τους νεοφιλελεύθερους προκάλεσαν λαϊκό ξεσηκωμό, ενώ στους μεγάλους δήμους της Ευρώπης (Βερολίνο, Παρίσι κ.α) το νερό επαναδημοτικοποιήθηκε.

  Αν η ΔΕΥΑΘ πράγματι θέλει να μείνει δημόσια, πρέπει να καλύπτει αποτελεσματικά τις τοπικές ανάγκες, δηλαδή να σταματήσει τις διακοπές υδροδότησης και να ξαναρχίσει να προσφέρει καλής ποιότητας νερό. Για να γίνει αυτό πρέπει επιτέλους η ΔΕΥΑΘ:

  -Να καλλιεργήσει τις άφθονες ορεινές πηγές του νησιού αντί να προτιμά την υδροληψία από γεωτρήσεις, οι οποίες καταστρέφουν τον υδροφόρο ορίζοντα και είναι επισφαλείς για τη δημόσια υγεία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα κακοδιαχείρισης είναι η τραγική κατάσταση που επικρατεί στον κάμπο των Μαριών. Διακοπές υδροδότησης και σοβαρά προβλήματα άρδευσης από πέρυσι καταστρέφουν μπαχτσέδες και λιόδεντρα, προκαλώντας αγωνία στους κατοίκους. Γεωτρήσεις άρδευσης αφαιρούνται από το δίκτυο άρδευσης, στο οποίο νόμιμα ανήκουν, για να συνδεθούν στο δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΘ, εγείροντας σοβαρότατα ερωτήματα νομιμότητας. Όλα αυτά μολονότι υπάρχουν εξαιρετικής ποιότητας υδρομαστεύσεις, συνδεδεμένες με το δίκτυο ύδρευσης, που εδώ και χρόνια δεν συντηρούνται και έχουν βουλώσει. Αν οι ορεινές πηγές συντηρηθούν, όπως ζητά το τοπικό κοινοτικό συμβούλιο, θα εξασφαλιστεί με ελάχιστο κόστος νερό άφθονο, άριστης ποιότητας και γεύσης. Ωστόσο ΔΕΥΑΘ και δήμος αδιαφορούν.

  -Να εντάξει στον χωροταξικό σχεδιασμό το Φράγμα Μαριών, καθώς και τις λεκάνες απορροής για τον Θεολόγο, τα Λιμενάρια, τις Μαριές, την Καλλιράχη, τον Πρίνο και το Ραχώνι. Όλα αυτά τα έργα έχουν ήδη δημοπρατηθεί, ενώ και τα σχετικά κονδύλια έχουν εγκριθεί, αλλά κινδυνεύουν να χαθούν αν τα έργα δεν υλοποιηθούν έγκαιρα. Για ανεξήγητους λόγους ο δήμος αδιαφορεί, παρ’ όλες τις πιέσεις του κόσμου και των υπηρεσιών. Θα ήταν πολύ απλούστερη η πυροπροστασία του νησιού μας, που έκτοτε κάηκε τέσσερεις φορές, αν αυτά τα έργα είχαν υλοποιηθεί.

  -Να σταματήσει το έγκλημα ενάντια στη δημόσια υγεία από τους πολυάριθμους σωλήνες αμιάντου που άλλοι χρησιμοποιούνται σε δίκτυα παροχής νερού, ενώ άλλοι μένουν εγκαταλειμμένοι, ακάλυπτοι και απροστάτευτοι κοντά σε σημεία υδροδότησης. Ο αμίαντος είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα καρκινογόνα υλικά, και ο νόμος επιτάσσει την απομάκρυνσή του σύμφωνα με ειδικές διαδικασίες προστασίας. Δεν πρέπει να υπάρχει πουθενά στο νησί. Αν μάλιστα βρεθεί σε χώρο πυρκαγιάς, διασκορπίζεται στο περιβάλλον και γίνεται θανατηφόρος. Ζητούμε από τον δήμο, τη ΔΕΥΑΘ και όλους τους υπεύθυνους φορείς την άμεση και ασφαλή απομάκρυνση, σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζει ο νόμος, όλων των σωλήνων αμιάντου από το δίκτυο νερού και από τους δημόσιους και δημοτικούς χώρους της Θάσου.

  Ευχαριστούμε όλους τους φορείς, τους συνεταιρισμούς, τους συλλόγους και τους πολίτες της Θάσου που συμπαραστέκονται στον αγώνα μας, συνυπογράφουν τις προσπάθειές μας και μας στηρίζουν ηθικά, πρακτικά και οικονομικά. Ευχαριστούμε τους μουσικούς και τις μουσικούς που αφιλοκερδώς στηρίζουν τον αγώνα που δίνουμε για όλο το νησί, για το δικαίωμά μας στο νερό.

  Καλούμε όλο το λαό της Θάσου, καθώς και τις αρχές, στη συναυλία, την Παρασκευή 4 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στις Αποθήκες του Μεταλλευτικού Συγκροτήματος Θάσου (Παλατάκι) Λιμεναρίων. Θα τραγουδήσουν για το νερό μας ο Αργύρης Μπακιρτζής, ο Άγγελος Ζαγοριανός με το Μουσικό Εργαστήρι Θάσου κι άλλοι…..

  Όλοι και όλες μαζί θα σώσουμε το νερό μας!

Philippi60 300x250

 Mpampa INTERNETFB 10X15CM

20622333 1240404536071740 3828876725449570334 N

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Banner Istoria Festival

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Card Dj Curves 1

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας