Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017

"Έσκασε" ο υποσταθμός της ΔΕΗ στο Περιγιάλι! Κύριο

Posted On Κυριακή, 06 Αυγούστου 2017 23:52 Γράφτηκε από τον

Έκρηξη στον υποσταθμό της ΔΕΗ στο Περιγιάλι Καβάλας σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Συνέπεια της έκρηξης ήταν να διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, αρχικά στην ανατολική πλευρά της Καβάλας και εν συνεχεία σε ένα μεγάλο μέρος του αστικού ιστού της πόλης (όπως ο Βύρωνας, ο Άγιος Λουκάς, η Καλαμίτσα και ο Άγιος Σίλας).

Στο σκοτάδι, επίσης, έχει βυθιστεί τόσο το Χαλκερό, το Παληό και ο Αμυγδαλεώνας, όσο και η περιοχή ανάμεσα στο ύψωμα Βασιλάκι και τα Αμισιανά. Νεότερες μαρτυρίες, μάλιστα, αναφέρουν διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος τόσο στη Νέα Ηρακλείτσα, στη Νέα Πέραμο και στην Ελευθερούπολη όσο και στα ανατολικά του νομού Καβάλας (με οικισμούς όπως το Ερατεινό να έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι - αν και στη Χρυσούπολη δεν παρατηρείται κάποιο πρόβλημα)

Στην περιοχή έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεση της φωτιάς που προκλήθηκε από την έκρηξη. Η φωτιά σβήστηκε περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, και πλέον τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ (στον οποίο ανήκει η αρμοδιότητα για τη λειτουργία του υποσταθμού) προσπαθούν να επισκευάσουν τη βλάβη.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Έκοψαν το ρεύμα σε "οφειλέτη", ο οποίος...είχε πληρώσει τον λογαριασμό! - "Απειλές" με...καραμπίνα! Ed4e2ae3ded1859f5e7022ec2c1677f9 M

  Έλλειψη συνεννόησης; Μη επαρκής χρόνος ενημέρωσης του συστήματος; Έλλειψη ψυχραιμίας;

  Όποια (ή όποιες) και αν ήταν η αιτία, λίγο έλειψε να συμβούν τα χειρότερα το πρωί της Δευτέρας, στην οδό Κώστα Ουράνη στην Κηπούπολη- αλλά ευτυχώς, τέλος καλό, όλα καλά!

  Τι συνέβη;

  Όλα άρχισαν το πρωί της Δευτέρας όταν ένας υπάλληλος μιας εταιρείας που συνεργάζεται με τον ΔΕΔΔΗΕ επιχείρησε να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε μια μονοκατοικία επί της οδού Κ. Ουράνη -καθώς, όπως ανέφεραν οι σημειώσεις που είχε παραλάβει με την έναρξη της βάρδιας του, ο ένοικός της φαινόταν να μην έχει εξοφλήσει τον λογαριασμό ηλεκτροδότησης.

  Αρχικά ο υπάλληλος βρέθηκε αντιμέτωπος με μια κυρία (αποδείχτηκε, αργότερα, ότι ήταν η σύζυγος του ιδιοκτήτη της μονοκατοικίας), η οποία αφού θέλησε να μάθει τον λόγο για τον οποίο ο υπάλληλος εξέταζε τα "ρολόγια" της ΔΕΗ τού ζήτησε να απομακρυνθεί. Ο υπάλληλος δεν "συμμορφώθηκε" -μιας και έπρεπε να κάνει την δουλειά του-, με αποτέλεσμα να "πάρει τον λόγο" ο σύζυγος και ιδιοκτήτης της μονοκατοικίας.

  Ο τελευταίος προειδοποίησε τον υπάλληλο ότι "αν συνεχίσει να πλησιάζει την περιουσία του, θα έπαιρνε την καραμπίνα!", όμως ο υπάλληλος αγνόησε τις προειδοποιήσεις αυτές και συνέχισε την δουλειά του. Τότε, ο ιδιοκτήτης της μονοκατοικίας κατέβηκε στο υπόγειο του σπιτιού του, θυμίζοντας ταύρο σε υαλοπωλείο -καθώς συνέχισε να φωνάζει και να απειλεί!

  Τελικά ο υπάλληλος ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία και επενέβη για να "επικουρήσει" στο έργο της διακοπής της παροχής του ρεύματος, παρά τις εντονότατες αντιδράσεις του ιδιοκτήτη. Λίγη ώρα αργότερα, όμως, ενημερώθηκε από την υπηρεσία του ότι ο μαινόμενος ιδιοκτήτης... είχε πληρώσει τον λογαριασμό του (άγνωστο, όμως, παραμένει το πότε ακριβώς τον πλήρωσε και το γιατί δεν ενημερώθηκε εγκαίρως το σύστημα), με αποτέλεσμα περί τις 8 το βράδυ να επανασυνδεθεί η παροχή του ρεύματος -παρουσία, μάλιστα, και ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ για παν ενδεχόμενο...

 • Κ. Σιμιτσής για Σχέδιο Πόλης Περιγιαλίου: "Πέσαμε στην χειρότερη μεταπολεμικά διοίκηση του δήμου Καβάλας" Ae24e1464667a8808771095b81beb4c6 M

  Συνεχίζει -και θα συνεχίσει, κατά πως φαίνεται- να απασχολεί τους κατοίκους του Περιγιαλίου το ζήτημα των υψηλών εισφορών σε χρήμα που καλούνται να καταβάλλουν προκειμένου να ενταχθούν οι ιδιοκτησίες τους στο Σχέδιο Πόλης του δήμου Καβάλας. Την δική του θέση για το όλο ζήτημα κατέθεσε, μιλώντας στο Kavala Portal, ο τέως δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής (ο οποίος δεν έδωσε το παρόν στην προχτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας λόγω φόρτου εργασίας).

  Ο κ. Σιμιτσής συνηγόρησε με την άποψη του δημοτικού συμβούλου (και επικεφαλής της "Συμπαράταξης Πολιτών") Άρη Βέρρου -ο οποίος στη διάρκεια της προχτεσινής συνεδρίασης πρότεινε στην δημοτική αρχή να ζητήσει τη συνδρομή της ΚΕΔΕ-, τονίζοντας ότι "το κόστος της εισφοράς σε χρήμα μπορεί να αλλαχτεί μόνο με νομοθετική ρύθμιση. Η αλλαγή αυτή θα γίνει μόνο με παρέμβαση των βουλευτών, η οποία όμως θα προκληθεί μόνο αν κινητοποιηθούν οι δήμαρχοι, τόσο σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο όσο και μέσω της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ασκεί πολιτική μόνο για να γίνει δήμαρχος Αθηναίων και όχι για το καλό των δήμων, αλλά πρέπει να υπάρξει παρέμβαση της ΚΕΔΕ. Με βρίσκει σύμφωνο η άποψη του κ. Βέρρου, αν και ο ίδιος του ήταν κάπως πιο απαισιόδοξος."

  Στη συνέχεια ο κ. Σιμιτσής έστρεψε τα πυρά του σε βάρος της δημοτικής αρχής Καβάλας, λέγοντας ότι "η σημερινή διοίκηση του δήμου έχει βαρύτατες ευθύνες για το ότι δεν έχει κάνει τίποτα για την αξιοποίηση του Περιγιαλίου. Αν δεν επιδιορθωθεί το δίκτυο ύδρευσης, αν δεν κατασκευαστούν πεζοδρόμια και δεν γίνουν διάφορες άλλες παρεμβάσεις υποδομής στην περιοχή, οι κάτοικοι θα νιώθουν ότι πληρώνουν εισφορές χωρίς να βλέπουν αντίκρισμα.

  Σαφώς και δεν μπορούν να γίνουν αυτά τα έργα 'μια και έξω', αλλά θα μπορούσε η δημοτική αρχή να πιέσει την διοίκηση της περιφέρειας ΑΜΘ για να εντάξει το Περιγιάλι στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Παράκτιας Ζώνης -το ίδιο πρόγραμμα που χρηματοδότησε το έργο στην Ραψάνη και το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Θάσου-. Έτσι θα είχε κάποιους πόρους για να προχωρήσει σε μια πρώτη σειρά παρεμβάσεων και μελετών, πέραν των περίπου 400.000 € που έχουν ήδη πληρωθεί ως εισφορές σε χρήμα και του τεράστιου πλεονάσματος των ταμείων του δήμου -το οποίο 'κοιμάται' στις τράπεζες και έχει ήδη βάλει 'στο μάτι' η κυβέρνηση. Εμείς, για να καταλάβετε, είχαμε ετοιμάσει μια μελέτη για το δίκτυο ύδρευσης αποχέτευσης -η οποία, φυσικά, χρειάζεται επικαιροποίηση. Το επόμενο βήμα είναι η εκπόνηση μιας μελέτης για την οδοποιία, η οποία -σε συνδυασμό με την παρουσίαση ενός σχεδίου για την ανάπλαση του Περιγιαλίου- θα μετριάσει και τις αντιδράσεις των κατοίκων.

  Ωστόσο η δημοτική αρχή Καβάλας δεν δείχνει να γνωρίζει, στην κυριολεξία, τι της γίνεται! Αποδεικνύεται καθημερινά ότι η εκλογή της παράταξης της κ. Τσανάκα σήμανε για την Καβάλα μια τεράστια οπισθοδρόμηση. Δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με τη χειρότερη μεταπολεμικά διοίκηση, η οποία δεν ξέρει τι της γίνεται και έχει βρει το εύκολο αποκούμπι στις εκδηλώσεις, σε μια προσπάθεια "να φέρει το χαμόγελο στα πρόσωπα των Καβαλιωτών". Καλώς κάνει που προσπαθεί να φέρει το χαμόγελο, αλλά εμείς το είχαμε κάνει και με λιγότερα χρήματα αλλά και με τα έργα που υλοποιήθηκαν επί των ημερών μας."

 • ΔΣ Καβάλας: Διευκρινίσεις για τις εισφορές για την ένταξη του Περιγιαλίου στο Σχέδιο Πόλης 42ab51ffcd4cb8ad5e6155552748803b M

  Με την παρουσία μερίδας κατοίκων από τη συνοικία του Περιγιαλίου (αλλά και εκπροσώπων του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Περιγιαλίου) συζητήθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας -η οποία διεξήχθη το απόγευμα της Δευτέρας- το θέμα των εισφορών σε χρήμα για την ένταξη της συνοικίας στο Σχέδιο Πόλης Περιγιαλίου -το ύψος των οποίων έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση εδώ και πολλούς μήνες.

  Η συζήτηση ξεκίνησε με τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα να διαβεβαιώνει τους παριστάμενους ότι δεν θα δεσμευτούν τραπεζικοί λογαριασμοί και περιουσίες λόγω μη πληρωμής των εισφορών και να παραδέχεται ότι η πράξη ένταξης του Περιγιαλίου "έπρεπε να γίνει, αλλά έγινε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για τα οικονομικά όλων μας" Τον λόγο, αμέσως μετά, έλαβε ο νομικός σύμβουλος των κατοίκων του Περιγιαλίου Παναγιώτης Μαμτσαδέλης, ο οποίος αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διαβεβαίωση της δημάρχου περί μη δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών έθεσε μια σειρά ερωτημάτων όπως:

  - Υπάρχει δυνατότητα επικαιροποίησης των τιμών των εισφορών (μιας και αυτές καθορίστηκαν με δεδομένα του 2013);

  - Θα δημιουργηθεί νέο κίνημα υπερχρεωμένων;

  - Τι ελαστικότητα μπορεί να υπάρξει σε αντίστοιχες περιπτώσεις (όπως ανταλλαγή με εισφορά σε γη);

  ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου Περιγιαλίου Πολυχρόνης Κουμουσίδης εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι "ούτε με το Σχέδιο Πόλης βλέπουμε αναβάθμιση της περιοχής. Αν δεν φύγει ο υποσταθμός της ΔΕΗ δεν πρόκειται να δούμε αναβάθμιση" και ζήτησε να μάθει πληροφορίες για τον καθαρισμό των ρεμάτων (με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Γραμμένο να απαντάει πως "δεν το έχουμε ξεχάσει")

  Το παρόν στη συνεδρίαση έδωσε και η μηχανικός του δήμου Καβάλας Ιωάννα Κατσούλα, η οποία και προχώρησε σε μια σειρά διευκρινίσεων σχετικά με τις εισφορές σε χρήμα. Η κ. Κατσούλα, αφού αρχικά τόνισε πως "η εισφορά έγινε για να καταστεί δυνατή η ασφαλτόστρωση και η υδροδότηση της περιοχής. Τα χρήματα που καταβάλλονται ή θα καταβληθούν πάνε σε ειδικό κωδικό που εξυπηρετεί μονάχα αυτές τις ανάγκες. Δεν θεωρείται χρέος, φόρος, προσαύξηση ή πρόστιμο και δεν μεταβιβάζεται στην εφορία", διευκρίνισε ότι "ο υπολογισμός του ποσού της εισφοράς σε γη έγινε με νόμο που ψηφίστηκε το 2014 - έναν νόμο ο οποίος ορίζει ότι η ακριβής εισφορά προκύπτει από το γινόμενο της αξίας του οικοπέδου (η οποία έχει υπολογιστεί από την ΔΟΥ Καβάλας, με βάση τις αντικειμενικές αξίες του 2007) επί τα τετραγωνικά μέτρα που αντιστοιχούν στην εισφορά σε χρήμα". Από εκεί και πέρα η μηχανικός του δήμου Καβάλας τόνισε ότι προβλέπεται τόσο μειωτικός συντελεστής της τάξης του 30% για ειδικές περιπτώσεις (μόνο για τις εισφορές σε χρήμα) όσο και έκπτωση της τάξης του 20% σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής της εισφοράς σε χρήμα -αλλά και δυνατότητα ένταξης σε ρύθμιση για πληρωμή σε 100 δόσεις-. Τέλος, η κ. Κατσούλα αναφέρθηκε στη δυνατότητα προσφυγής στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Καβάλας αλλά και στην ανταλλαγή της εισφοράς σε χρήμα με την εισφορά σε γη (η οποία θα χρησιμοποιηθεί για κοινόχρηστες εγκαταστάσεις, όπως αθλητικοί χώροι), ενώ στο ερώτημα του κ. Μαμτσαδέλη για επικαιροποίηση των τιμών απάντησε αρνητικά, λέγοντας πως "δεν το προβλέπει ο νόμος. Προβλέπεται μόνο ανταλλαγή με εισφορά σε γη"

  Σε ερώτημα του Βαγγέλη Παππά για το αν η ένταξη σε ρύθμιση 100 δόσεων μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στην κυριότητα ενός ακινήτου ("Μπορεί να πουλήσει το οικόπεδο; Μπορεί να χτίσει εκεί; Μπορεί, με λίγα λόγια, να είναι κύριος του ακινήτου") η κ. Κατσούλα διευκρίνισε ότι αν και εφόσον ο ιδιοκτήτης του ακινήτου έχει καταβάλλει ένα ποσοστό της τάξης του 30% μπορεί και να οικοδομήσει στο ακίνητο ή ακόμα και να το μεταβιβάσει -στην περίπτωση αυτή, το υπόλοιπο της εισφοράς βαραίνει τον νέο ιδιοκτήτη.

  Η συζήτηση συνεχίστηκε με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Ηλία Καλανταρίδη να δηλώνει πως έχουν ήδη καταβληθεί εισφορές από κατοίκους του Περιγιαλίου, τονίζοντας παράλληλα ότι στο τεχνικό πρόγραμμα του 2018 προβλέπεται η κατασκευή έργων το κόστος των οποίων θα καλυφθεί από αυτές τις εισφορές. Ο Άρης Βέρρος ζήτησε από την δημοτική αρχή Καβάλας να λάβει ενημέρωση από την ΚΕΔΕ για το τι γίνεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις (όπως στις Σέρρες), τονίζοντας παράλληλα ότι "θα πρέπει να υπάρξει σχετική τροπολογία στον νόμο του 2014, αλλά θα πρέπει να πιέσουν όλοι οι δήμοι για την ψήφισή της", και εξέφρασε την δυσφορία του για το γεγονός ότι "όσοι ψήφισαν τον νόμο αυτόν είχαν το μυαλό τους σε εποχές προ κρίσης" Τέλος, ο Μάκης Παπαδόπουλος πρότεινε την σύσταση μιας ειδικής επιτροπής που θα επεξεργάζεται συστηματικά την κάθε περίπτωση -σε συνεργασία με το παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ-, για να λάβει από τον τέως αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Θεόδωρο Μουριάδη αρνητική απάντηση -με τον ίδιο να δηλώνει πως "τόσα χρόνια προσπαθούσαμε για την πράξη εφαρμογής του Περιγιαλίου. Με αυτή την επιτροπή θα ακυρώσουμε στην πράξη αυτή την ένταξη και θα πάμε πίσω πολλά χρόνια."

22365592 1439091599508554 6976115780930863703 N

Dipethe Kavalas 2017 2018

Max Carpet Vertical

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Banner Istoria Festival

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Card Dj Curves 1

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας