Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018

12 ώρες χωρίς ρεύμα η Νέα Ηρακλείτσα - Black out και στη νότια Θάσο Κύριο

Posted On Σάββατο, 05 Αυγούστου 2017 15:28 Γράφτηκε από τον

Απίστευτη ταλαιπωρία περίμενε, το βράδυ της Παρασκευής, τους κατοίκους και τους ιδιοκτήτες καταστημάτων στη μισή και πλέον Νέα Ηρακλείτσα, εξαιτίας πολύωρης διακοπής της ηλεκτροδότησης. Αιτία για την διακοπή αυτή ήταν μια μεγάλη βλάβη που υπέστη -περί τις 9 το βράδυ, την ώρα δηλαδή που πολύς κόσμος απολάμβανε τον περίπατό του στον οικισμό- ένας μετασχηματιστής που βρίσκεται απέναντι από τον Ιερό Ναό της Παναγίας, στο κέντρο του οικισμού, ο οποίος φέρεται να "έσκασε"!

Ως αποτέλεσμα της βλάβης αυτής, πολλά καταστήματα και επιχειρήσεις παρέμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για περισσότερες από 12 ώρες, αφού ο μετασχηματιστής επισκευάστηκε από συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ περί τις 9 το πρωί του Σαββάτου!

Διακοπή ρεύματος, όμως, είχαμε την ίδια περίπου ώρα και στη νότια Θάσο, με οικισμούς όπως ο Ποτός και η Αστρίς. Η νέα αυτή διακοπή ήρθε μόλις λίγες ημέρες μετά την εξώδικη διαμαρτυρία επιχειρηματιών της περιοχής του Θεολόγου, με την οποία ζητείτο από τον ΔΕΔΔΗΕ να δώσει λύση στα μεγάλα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά καιρούς στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Σχόλιο γράφοντος: Κάθε καλοκαίρι έχουμε ζέστες στην Ελλάδα, κάθε καλοκαίρι έχουμε προβλήματα με την υπερφόρτωση του δικτύου παροχής ηλεκτρικού ρεύματος -εξαιτίας της υψηλής ζήτησης, τόσο από τα σπίτια όσο και από τις επιχειρήσεις και τα ξενοδοχεία-, και δυστυχώς κάθε καλοκαίρι εμφανίζονται τα ίδια ακριβώς προβλήματα στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ και τη ΔΕΗ.

Την ίδια ώρα, εξαιτίας της υποχρέωσης να επιστραφεί στη ΔΕΗ μια δαπάνη ύψους περίπου 360 εκατομμυρίων ευρώ που έκανε για υπηρεσίες κοινής ωφελείας την περίοδο 2012-2015 -αφορά κυρίως την κάλυψη των αναγκών των μη διασυνδεδεμένων νησιών- προγραμματίζονται νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος από τις αρχές του νέου έτους...

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Κεχρόκαμπος: 3 μήνες χωρίς τηλέφωνο και internet, αλλά...με λογαριασμούς! (βίντεο) 2259c01a69ea520b8f4c0fa4e947bfe3 M

  Ανάστατοι είναι εδώ και περίπου 3 μήνες οι κάτοικοι του Κεχρόκαμπου Νέστου, εξαιτίας του ότι ναι μεν πληρώνουν κανονικά λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας και Internet στον ΟΤΕ χωρίς όμως να έχουν ούτε σταθερά τηλέφωνα αλλά ούτε και σύνδεση στο Internet! Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις στον ΟΤΕ για επίλυση του όλου ζητήματος -που δείχνει να οφείλεται σε τεχνικά προβλήματα-, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία ανταπόκριση και καμία πρόοδος!

  Το αποτέλεσμα ήταν να μαζευτούν υπογραφές από τους κατοίκους του Κεχρόκαμπου, με σκοπό να κατατεθεί το σχετικό έγγραφο στην Εισαγγελία Καβάλας. Αυτό έγινε το πρωί της Τετάρτης από αντιπροσωπεία κατοίκων, οι οποίοι ζήτησαν την παρέμβαση του εισαγγελέα με σκοπό αφενός την αποκατάσταση της σύνδεσης του οικισμού (ο οποίος και στο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει ανάλογα προβλήματα, αλλά με το ψηφιακό σήμα της DIGEA) και αφετέρου την επιστροφή των χρημάτων που έχουν καταβάλει για την εξόφληση των λογαριασμών των 3 τελευταίων μηνών.

 • Χωρίς νερό οι Κρηνίδες 083d62006d584028740c74953bce3488 M

  "Το νερό...νεράκι" λένε από το πρωί (αν και η διακοπή, σε ορισμένες περιοχές, είχε ξεκινήσει από χτες το απόγευμα) στις Κρηνίδες -αλλά και σε οικισμούς όπως το Κρυονέρι και οι Φίλιπποι- εξαιτίας διακοπής στην υδροδότησή τους. Τα αίτια της διακοπής εντοπίζονται στη χτεσινή κακοκαιρία και την πτώση κεραυνών στην ευρύτερη περιοχή -μια πτώση που προκάλεσε βλάβες στην παροχή ηλεκτροδότησης στις δεξαμενές υδροδότησης, οι οποίες με τη σειρά τους στέρεψαν τις πρώτες πρωινές ώρες.

  Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το πότε θα αποκατασταθεί η παροχή του νερού, καθώς στη ΔΕΥΑΚ περιμένουν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για να αποκαταστήσουν τις βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Επισημαίνεται ότι χτες το κυριότερο βάρος των εργασιών των τεχνικών του ΔΕΔΔΗΕ "έπεσε" στην ευρύτερη περιοχή της Χρυσούπολης.

  Το βράδυ της Τετάρτης εξεδόθη από τη ΔΕΥΑΚ η παρακάτω ανακοίνωση:

  Σε συνέχεια του δελτίου τύπου που εκδόθηκε σήμερα το πρωί, Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018, για την ενημέρωση των κατοίκων των Κοινοτήτων Κρηνίδες, Φιλίπποι και Κρυονέρι Δ.Ε. Φιλίππων σχετικά με το πρόβλημα που δημιουργούταν στην υδροδότησή τους λόγω βλάβης του δικτύου ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. από τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., εξ’ αιτίας της χθεσινής κακοκαιρίας, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

  1. Η πλήρης αποκατάσταση της υδροδότησης της Κοινότητας Κρυονερίου αναμένεται κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 19-07-2018 καθότι απαιτείται από τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. η αντικατάσταση, του ιδιοκτησίας του, μετασχηματιστή Μέσης Τάσης, ο οποίος καταστράφηκε ολοσχερώς κατά την χθεσινή κακοκαιρία, και
  2. Η πλήρης αποκατάσταση της υδροδότησης των Κοινοτήτων Κρηνίδες, Φίλιπποι, Ζυγός αναμένεται σήμερα κατά της βραδινές ώρες δεδομένου ότι μεσολάβησε και νέα πολύωρη διακοπή ηλεκτροδότησης της περιοχής και των αντλιοστασίων της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. από τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.

  Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ζητάει την κατανόηση των κατοίκων των παραπάνω Κοινοτήτων.

 • Μεγάλη διακοπή ρεύματος στη Θάσο 4a64cdd75ca7201b09fb744dbb9822e3 M

  Μεγάλο τμήμα της Θάσου, κυρίως στα δυτικά του νησιού, έμεινε την Πέμπτη χωρίς ηλεκτροδότηση εξαιτίας βλάβης στο δίκτυο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος (ένας διακόπτης παροχής φορτίου στην Κεραμωτή, λίγο πριν την είσοδο του υποβρύχιου καλωδίου, χάλασε) . Η επιδιόρθωση της βλάβης διήρκεσε αρκετές ώρες, με αποτέλεσμα -εξαιτίας ακριβώς αυτής της πολύωρης διακοπής- οι συνθήκες διαβίωσης για τους κατοίκους και τους παραθεριστές να είναι αποπνικτικές. Τελικά η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ (η βλάβη επιδιορθώθηκε το πρωί της Παρασκευής), ωστόσο ο κίνδυνος μιας νέας πολύωρης διακοπής -λόγω της μειωμένης αντοχής των υποδομών που υπάρχουν στο νησί- παραμένει μεγάλος...

61 Philippi Festival 2018

Press Kataxorisi Press 15x24 1

Ardas2018 Logo

33988285 262638620975627 6779251825401921536 N

Logo Contract

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας