Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017

Το Kavala Portal τελεί υπό διακοπές... Κύριο

Posted On Πέμπτη, 03 Αυγούστου 2017 23:31 Γράφτηκε από τον

Ορισμένοι αναγνώστες μας αναρωτήθηκαν γιατί δεν ασχοληθήκαμε με τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Χαλκερό, και για την οποία χρειάστηκε η παρέμβαση ενός Καναντέρ και 2 PZL. Έχουν δίκιο που αναρωτιούνται, ωστόσο αυτό είναι καθαρά και μόνο δική μας ευθύνη.

Ο λόγος είναι πολύ απλός: Εδώ και λίγες ημέρες το Kavala Portal τελεί υπό διαδικασία διακοπών!

Βλέπετε, οι ανάσες που πρέπει να παρθούν είναι απολύτως απαραίτητες, και δυστυχώς χωρίς έστω και λίγες ημέρες "τάιμ άουτ" δε μπορούμε να τις πάρουμε...

Κατά συνέπεια, το Kavala Portal δεν θα ενημερώνεται (παρά μόνο σε πολύ έκτακτες ανάγκες) ως και τις 15 Αυγούστου

Καλές διακοπές!!!

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Παύλος Ζησίμου στο Kavala Portal: "Πρέπει να μπει στο Επιμελητήριο Καβάλας μια νέα γενιά επιχειρηματιών" (βίντεο) 49ef54aca9d35b632cbee49adfef17ed M

  Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στο Kavala Portal ο υποψήφιος για την προεδρία του Επιμελητηρίου Καβάλας Παύλος Ζησίμου, με βασικό αντικείμενό της τις προγραμματικές του θέσεις για την επόμενη ημέρα στο Επιμελητήριο. Η συζήτηση στράφηκε κυρίως σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα του επιχειρηματία -με σκοπό (όπως τονίζει ο κ. Ζησίμου) "να μη νιώθουν τα μέλη μας ότι οι συνδρομές τους πηγαίνουν στράφι" - όπως:

  • η βελτίωση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Επιμελητηρίου για την εξυπηρέτηση των μελών του -ένα θέμα που έχει "σηκώσει" πολύ ψηλά ο κ. Ζησίμου, μέσα από προτάσεις όπως η ψηφιακή έκδοση και διανομή όλων των αιτούμενων πιστοποιητικών, η πληροφόρηση των επιχειρηματιών για επενδυτικά προγράμματα,
  • η εκπαίδευση και επιμόρφωση των επιχειρηματιών (και δη των νέων),
  • η στήριξη όσων ιδρύουν νέες επιχειρήσεις, με την πρόταση για την ίδρυση της πρώτης Θερμοκοιτίδας Νεανικής Επιχειρηματικότητας που θα φιλοξενήσει υπό σύσταση νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups) καθώς και υπό σύσταση Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚοινΣΕπ)
  • η ίδρυση του ΚΕΠ επιχειρηματικότητας (κάτι που προβλέπεται από το νέο Επιμελητηριακό Νόμο)
  • η υποστήριξη του Επιμελητηρίου σε θέματα νομικής και φορολογικής φύσης αλλά και σε παροχές υγείας (μέσω της πρότασης για τη θέσπιση Κάρτας Υγείας του Επιμελητηρίου)

  αλλά και σε άλλα ζητήματα, όπως:

  • το Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας, με τον κ. Ζησίμου να στηρίζει την αναζήτηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την αξιοποίησή του (αφού, βέβαια, παραχωρηθεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 51% στο Επιμελητήριο και εξυγιανθεί -μέσω ρύθμισης των οφειλών του),
  • η συνεργασία με το ΤΕΙ ΑΜΘ, μια συνεργασία που σύμφωνα με τον επικεφαλής της παράταξης "Ανανέωση Τώρα" θα πρέπει να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο, τόσο σε επίπεδο έρευνας όσο και σε θέματα σύνδεσης της ακαδημαϊκής κοινότητας με την τοπική βιομηχανία,
  • το Εκθεσιακό Κέντρο Νέας Καρβάλης
  • η προβολή του τουριστικού κεφαλαίου του νομού -με έμφαση στον θρησκευτικό τουρισμό και στους αρχαίους Φιλίππους

  Η συνέντευξη, όμως, δεν θα μπορούσε να μη στραφεί και σε όσα έχουν ειπωθεί τις τελευταίες εβδομάδες μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία του Επιμελητηρίου, όπως:

  • η ανάθεση εργασιών ύψους περίπου 110.000 € σε 2 ηλεκτρολόγους και 2 ξυλουργούς, την ώρα που στον νομό δραστηριοποιούνται πάνω από 60 αντίστοιχοι επαγγελματίες,
  • οι τελευταίες κατηγορίες του κ. Ζησίμου ότι 14 μέλη της απερχόμενης διοίκησης, τα οποία σήμερα είναι υποψήφια στο συνδυασμό του Μάρκου Δέμπα, έχουν λάβει μόνο στην τελευταία εξαετία, σχεδόν 200.000 ευρώ από το Επιμελητήριο;
  • η διαφάνεια στις δράσεις και τις αποφάσεις του Επιμελητηρίου,
  • ο χαρακτηρισμός περί "εμποράκου" που χρησιμοποίησε σε πρόσφατη τηλεμαχία ο κ. Δέμπας

 • Κίμων Παπαδόπουλος στο Kavala Portal: "Θέλουμε να ανανεώσουμε το Επιμελητήριο Καβάλας ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ" (βίντεο) 309cd9f9d1cf069968aa1001ba45e5e7 M

  Συνεχίζουμε τον κύκλο των συνεντεύξεων με τους 3 υποψήφιους που θα διεκδικήσουν στις 10, 11 και 12 Δεκεμβρίου τη θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας, καθώς μετά τον Μάρκο Δέμπα την "σκυτάλη" παίρνει ο επικεφαλής της παράταξης "ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ" Κίμων Παπαδόπουλος. Ο κ. Παπαδόπουλος ανέπτυξε στην κάμερα του Kavala Portal τις απόψεις του για πολλά ζητήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της επιχειρηματικότητας στο νομό Καβάλας, δίνοντας έμφαση στη διαπαιδαγώγηση και επιμόρφωση των επιχειρηματιών, στην ανάπτυξη στενότερων σχέσεων συνεργασίας μεταξύ ανθρώπων με διαφορετικές ειδικότητες (που θα αλληλοσυμπληρώνονται) και επιχειρηματικών σχημάτων, και στην αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών για την εξυπηρέτηση των μελών του Επιμελητηρίου.

  Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος ερωτήθηκε και για θέματα που απασχόλησαν και απασχολούν την επικαιρότητα του Επιμελητηρίου Καβάλας, όπως:

  το εκθεσιακό κέντρο "Απόστολος Μαρδύρης", για το οποίο τόνισε την ανάγκη εκπόνησης ενός αξιόπιστου business plan,

  - την συνένωση των επιμελητηρίων, για την οποία τόνισε πως "δεν τον φοβίζει", και

  - το ΒΙΟΠΑ, για το οποίο υπογράμμισε την ανάγκη για εξυγίανση προτού περάσει εξ ολοκλήρου στα χέρια του Επιμελητηρίου.

 • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ-ΔΙΑΚΟΠΕΣ Κέρδη για το κεφάλαιο, γαλέρα για τους εργαζόμενους... - του Χρήστου Ποτόλια 36186b9593edcdf5cd4e3b1bfc08aa12 M

  Για μια ακόμα χρονιά, οι επιχειρηματικοί όμιλοι στον κλάδο του Τουρισμού πανηγυρίζουν για τα «ρεκόρ» του Τουρισμού. Το σεκόντο το κρατάει η κυβέρνηση και οι υπόλοιποι αντιπολιτευόμενοι φίλοι της.

  Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι και ο λαός «βομβαρδίζονται» για τα «ρεκόρ» στις τουριστικές αφίξεις και τον τζίρο των μεγαλοεπιχειρηματιών του κλάδου, οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό - Τουρισμό βιώνουν μία μαύρη πραγματικότητα. Ενώ την ίδια στιγμή η λέξη και ό όρος διακοπές για το λαό έγινε άγνωστη λέξη.

  Από τη μια μεριά, τα «ρεκόρ» του κεφαλαίου: Η απογείωση των τουριστικών αφίξεων (24,8 εκατομμύρια άτομα το 2016, δηλαδή 9,2 εκατομμύρια περισσότερα από το 2012), η μεγάλη αύξηση των τουριστικών εισπράξεων (13,2 δισ. ευρώ το 2016 από 9,6 δισ. το 2010), η αύξηση του αριθμού και του μεριδίου των «πεντάστερων» ξενοδοχείων.

  Από την άλλη, οι συνθήκες γαλέρας που βιώνουν οι εργαζόμενοι του κλάδου: Το πετσόκομμα των μισθών κατά 15%, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η εποχική εργασία για περίπου το 80% των εργαζομένων του κλάδου.

  Ξεχωριστή θέση στην εκμετάλλευση έχουν οι νέοι της πρακτικής άσκησης και της μαθητείας: καραβιές νέων ανθρώπων από τις επαγγελματικές σχολές και τα ΙΕΚ στελεχώνουν τα ξενοδοχεία, δουλεύοντας με εξουθενωτικά ωράρια, χωρίς ρεπό, με αμοιβές που σε πολλές περιπτώσεις ίσα που ξεπερνούν τα 300 ευρώ, με τους νέους να μένουν συχνά σε καταλύματα που τους «εξασφαλίζει» ο εργοδότης μέσα σε άθλιες συνθήκες και με... θέα το «πεντάστερο» ξενοδοχείο που βγάζει τεράστια κέρδη.

  Σε αυτή την πολιτική οι μεγαλοεργοδότες έχουν συμμάχους  τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που πασχίζουν για τον εγκλωβισμό των εργαζομένων πίσω από τους αντεργατικούς στόχους του κεφαλαίου. Ο ρόλος αυτών των δυνάμεων όλα τα προηγούμενα χρόνια, ήταν και είναι να υπογράφουν το πετσόκομμα μισθών και δικαιωμάτων, με την αναπαραγωγή όλων των επιχειρημάτων των μεγαλοεργοδοτών περί δήθεν «κοινού οφέλους» εργαζομένων και επιχειρηματιών κ.α..

  Πίσω από την κερδοφορία των μεγαλοξενοδόχων βρίσκονται η σκληρή εκμετάλλευση των εργαζομένων του κλάδου και η στοχοπροσηλωμένη κρατική στήριξη του κεφαλαίου από το αστικό κράτος, με 14 (!) μορφές «ευελιξίας» που έχουν διασφαλίσει οι αστικές κυβερνήσεις στη μεγαλοεργοδοσία για το ξεζούμισμα των εργαζομένων, με τις ιδιωτικοποιήσεις τουριστικών «φιλέτων», με την ευνοϊκή φορολογία και τα μειωμένα δημοτικά τέλη τουριστικών εκμεταλλεύσεων, με τις ρυθμίσεις που αφορούν στην κρουαζιέρα, με τη λειτουργία των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων κ.ά.

  Από την άλλη, τεράστια εμπόδια αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των εργαζομένων και του λαού προκειμένου να κάνει έστω και μια βδομάδα διακοπές, να πάει έστω και για μερικά μπάνια σε μια οργανωμένη παραλία.

  Μέσα από τον κλάδο «υπόδειγμα» για το περιβόητο «νέο παραγωγικό μοντέλο» και την καπιταλιστική ανάκαμψη, αποτυπώνεται ανάγλυφα ότι η ανάπτυξη των κερδών του κεφαλαίου όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με την κάλυψη των εργατικών - λαϊκών αναγκών, αλλά, αντίθετα, προϋποθέτει την ένταση της εκμετάλλευσης, το ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στις τεράστιες δυνατότητες για κάλυψη αυτών των αναγκών και στην πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και ο λαός.

  Αυτό που συμβαίνει στον τουρισμό δεν αφορά μόνο τον συγκεκριμένο κλάδο, αλλά συνολικότερα τα παραμύθια της «δίκαιης ανάπτυξης», της «επιστροφής στην κανονικότητα» και άλλα παρόμοια που λανσάρονται στο λαό προκειμένου να αποσπάσουν τη συναίνεσή του στην κλιμάκωση της επίθεσης του κεφαλαίου.

  ΥΓ: σε αυτό τον αστερισμό της τουριστικής ανάπτυξης κινούνται Διοίκηση και υπόλοιπες Δημοτικές παρατάξεις στο Δήμο. Κάθε φορά που ως Λαϊκή Συσπείρωση θέτουμε τα προβλήματα των εργαζόμενων στο κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού στην πόλη και στην περιοχή, καθώς και την αδυναμία των καβαλιωτών να κάνουν κάποιες διακοπές το χρόνο, μας απαντούν ότι δεν θέλουμε την «ανάπτυξη»….

 

 

Keelpno Banner 300 250

Dipethe Kavalas 2017 2018

Max Carpet Vertical

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Banner Istoria Festival

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας