Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017

Το Kavala Portal τελεί υπό διακοπές... Κύριο

Posted On Πέμπτη, 03 Αυγούστου 2017 23:31 Γράφτηκε από τον

Ορισμένοι αναγνώστες μας αναρωτήθηκαν γιατί δεν ασχοληθήκαμε με τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Χαλκερό, και για την οποία χρειάστηκε η παρέμβαση ενός Καναντέρ και 2 PZL. Έχουν δίκιο που αναρωτιούνται, ωστόσο αυτό είναι καθαρά και μόνο δική μας ευθύνη.

Ο λόγος είναι πολύ απλός: Εδώ και λίγες ημέρες το Kavala Portal τελεί υπό διαδικασία διακοπών!

Βλέπετε, οι ανάσες που πρέπει να παρθούν είναι απολύτως απαραίτητες, και δυστυχώς χωρίς έστω και λίγες ημέρες "τάιμ άουτ" δε μπορούμε να τις πάρουμε...

Κατά συνέπεια, το Kavala Portal δεν θα ενημερώνεται (παρά μόνο σε πολύ έκτακτες ανάγκες) ως και τις 15 Αυγούστου

Καλές διακοπές!!!

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ-ΔΙΑΚΟΠΕΣ Κέρδη για το κεφάλαιο, γαλέρα για τους εργαζόμενους... - του Χρήστου Ποτόλια 36186b9593edcdf5cd4e3b1bfc08aa12 M

  Για μια ακόμα χρονιά, οι επιχειρηματικοί όμιλοι στον κλάδο του Τουρισμού πανηγυρίζουν για τα «ρεκόρ» του Τουρισμού. Το σεκόντο το κρατάει η κυβέρνηση και οι υπόλοιποι αντιπολιτευόμενοι φίλοι της.

  Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι και ο λαός «βομβαρδίζονται» για τα «ρεκόρ» στις τουριστικές αφίξεις και τον τζίρο των μεγαλοεπιχειρηματιών του κλάδου, οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό - Τουρισμό βιώνουν μία μαύρη πραγματικότητα. Ενώ την ίδια στιγμή η λέξη και ό όρος διακοπές για το λαό έγινε άγνωστη λέξη.

  Από τη μια μεριά, τα «ρεκόρ» του κεφαλαίου: Η απογείωση των τουριστικών αφίξεων (24,8 εκατομμύρια άτομα το 2016, δηλαδή 9,2 εκατομμύρια περισσότερα από το 2012), η μεγάλη αύξηση των τουριστικών εισπράξεων (13,2 δισ. ευρώ το 2016 από 9,6 δισ. το 2010), η αύξηση του αριθμού και του μεριδίου των «πεντάστερων» ξενοδοχείων.

  Από την άλλη, οι συνθήκες γαλέρας που βιώνουν οι εργαζόμενοι του κλάδου: Το πετσόκομμα των μισθών κατά 15%, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η εποχική εργασία για περίπου το 80% των εργαζομένων του κλάδου.

  Ξεχωριστή θέση στην εκμετάλλευση έχουν οι νέοι της πρακτικής άσκησης και της μαθητείας: καραβιές νέων ανθρώπων από τις επαγγελματικές σχολές και τα ΙΕΚ στελεχώνουν τα ξενοδοχεία, δουλεύοντας με εξουθενωτικά ωράρια, χωρίς ρεπό, με αμοιβές που σε πολλές περιπτώσεις ίσα που ξεπερνούν τα 300 ευρώ, με τους νέους να μένουν συχνά σε καταλύματα που τους «εξασφαλίζει» ο εργοδότης μέσα σε άθλιες συνθήκες και με... θέα το «πεντάστερο» ξενοδοχείο που βγάζει τεράστια κέρδη.

  Σε αυτή την πολιτική οι μεγαλοεργοδότες έχουν συμμάχους  τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που πασχίζουν για τον εγκλωβισμό των εργαζομένων πίσω από τους αντεργατικούς στόχους του κεφαλαίου. Ο ρόλος αυτών των δυνάμεων όλα τα προηγούμενα χρόνια, ήταν και είναι να υπογράφουν το πετσόκομμα μισθών και δικαιωμάτων, με την αναπαραγωγή όλων των επιχειρημάτων των μεγαλοεργοδοτών περί δήθεν «κοινού οφέλους» εργαζομένων και επιχειρηματιών κ.α..

  Πίσω από την κερδοφορία των μεγαλοξενοδόχων βρίσκονται η σκληρή εκμετάλλευση των εργαζομένων του κλάδου και η στοχοπροσηλωμένη κρατική στήριξη του κεφαλαίου από το αστικό κράτος, με 14 (!) μορφές «ευελιξίας» που έχουν διασφαλίσει οι αστικές κυβερνήσεις στη μεγαλοεργοδοσία για το ξεζούμισμα των εργαζομένων, με τις ιδιωτικοποιήσεις τουριστικών «φιλέτων», με την ευνοϊκή φορολογία και τα μειωμένα δημοτικά τέλη τουριστικών εκμεταλλεύσεων, με τις ρυθμίσεις που αφορούν στην κρουαζιέρα, με τη λειτουργία των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων κ.ά.

  Από την άλλη, τεράστια εμπόδια αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των εργαζομένων και του λαού προκειμένου να κάνει έστω και μια βδομάδα διακοπές, να πάει έστω και για μερικά μπάνια σε μια οργανωμένη παραλία.

  Μέσα από τον κλάδο «υπόδειγμα» για το περιβόητο «νέο παραγωγικό μοντέλο» και την καπιταλιστική ανάκαμψη, αποτυπώνεται ανάγλυφα ότι η ανάπτυξη των κερδών του κεφαλαίου όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με την κάλυψη των εργατικών - λαϊκών αναγκών, αλλά, αντίθετα, προϋποθέτει την ένταση της εκμετάλλευσης, το ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στις τεράστιες δυνατότητες για κάλυψη αυτών των αναγκών και στην πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και ο λαός.

  Αυτό που συμβαίνει στον τουρισμό δεν αφορά μόνο τον συγκεκριμένο κλάδο, αλλά συνολικότερα τα παραμύθια της «δίκαιης ανάπτυξης», της «επιστροφής στην κανονικότητα» και άλλα παρόμοια που λανσάρονται στο λαό προκειμένου να αποσπάσουν τη συναίνεσή του στην κλιμάκωση της επίθεσης του κεφαλαίου.

  ΥΓ: σε αυτό τον αστερισμό της τουριστικής ανάπτυξης κινούνται Διοίκηση και υπόλοιπες Δημοτικές παρατάξεις στο Δήμο. Κάθε φορά που ως Λαϊκή Συσπείρωση θέτουμε τα προβλήματα των εργαζόμενων στο κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού στην πόλη και στην περιοχή, καθώς και την αδυναμία των καβαλιωτών να κάνουν κάποιες διακοπές το χρόνο, μας απαντούν ότι δεν θέλουμε την «ανάπτυξη»….

 • "Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων": Οι 3 νικητές του διαγωνισμού του Kavala Portal 7100a2cd530c68049b2ac2b05e30c358 M

  Λίγα λεπτά μετά τις 10 το βράδυ της Τετάρτης διενεργήθηκε -μέσω live streaming- η κλήρωση για τις 3 μονές προσκλήσεις για την παράσταση "Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων" -που θα ανέβει την προσεχή Πέμπτη 31 Αυγούστου (στις 21:00) στο θέατρο Φρουρίου Καβάλας.

  Ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους όσους συμμετείχαν στον διαγωνισμό αυτό. Θα χαρούμε πολύ να καταγράψετε -μέσω μηνύματος ή με κάποιο σχόλιο- τις απόψεις σας για τον τρόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού, αλλά και οτιδήποτε άλλο πιστεύετε ότι είναι άξιο αναφοράς σχετικά με τη λειτουργία του Kavala Portal. Να είστε βέβαιοι πως η άποψή σας θα διαβαστεί με προσοχή και θα ληφθεί υπόψη από την ομάδα του Kavala Portal, ακόμα και αν είναι αρνητική -εξαιρούνται, φυσικά, τα υβριστικά και προσβλητικά μηνύματα, τα οποία και θα διαγράφονται χωρίς καμία προειδοποίηση.

  Οι νικητές, λοιπόν, του διαγωνισμού -όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο- είναι οι:

  Αποστολία Ατλαμάζογλου

  Δήμητρα Κατσιρμά

  Μαρία Μακέδου

  Οι επιλαχόντες του διαγωνισμού (κατά σειρά κληρώσεως) ήταν οι (παραθέτουμε τα ονόματα που χρησιμοποιούν στο Facebook):

  Ελενη Μπαμπης

  Tass Tavrkava

  Athanasia Sotis

  Οι νικητές θα ενημερωθούν μέσω προσωπικού μηνύματος για τη διαδικασία παραλαβής των προσκλήσεων.

 • Αλλαγές στο πρόγραμμα του 2ου Kavala Colors Festival - Χορηγός επικοινωνίας το Kavala Portal Cca847ba4e8e6c6d7cc7ec45e50ab2b7 M

  Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι προετοιμασίες των νεαρών μελών της Action Team για το 2ο φεστιβάλ χρωμάτων (γνωστό και ως "Kavala Colors Festival"), το οποίο θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Σεπτεμβρίου. Ήδη έχει αρχίσει η ανάρτηση των διαφημιστικών αφισών στους δρόμους της Καβάλας, ενώ στη δημοσιότητα δόθηκε και ένα promo video:

  Η βασικότερη διαφοροποίηση του προγράμματος του φεστιβάλ, σε σχέση με τα όσα είχαν εξαρχής γνωστά, είναι η αλλαγή της ώρας διεξαγωγής της παρέλασης των χρωμάτων (που θα ξεκινήσει από την πλατεία Κανάρη και θα καταλήξει στο πάρκο του Φαλήρου). Ενώ αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι, η ώρα έναρξής της μετατέθηκε για τις 7 το απόγευμα.

  Έτσι, το πρόγραμμα της διοργάνωσης (την οποία στηρίζει, ως χορηγός επικοινωνίας, το Kavala Portal) έχει ως εξής:

  Πληροφορίες για το Colors Parade (8 Σεπτεμβρίου):

  Πρόκειται για μια παρέλαση στο κέντρο της πόλης η οποία θα εκτυλίσσεται απο την παραλιακή ζώνη Καβάλας και θα καταλήγει στο πάρκο του Φαλήρου. Ο δρόμος της διαδρομής θα χωρίζεται σε 5 μέρη το κάθε ένα εκ των οποίων θα είναι στολισμένο με ένα από τα 5 χρώματα του φεστιβάλ. Παράλληλα οι εθελοντές της ομάδας θα χρωματίζουν το δρόμο και τους συμμετέχοντες πετώντας χρώματα σε σκόνη. Θα έχει προηγηθεί παρέλαση για τα ΑΜΕΑ. Οι παρελάσεις θα ξεκινήσουν στις 19:00 το απόγευμα. Μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει ένα πολύχρωμο πάρτι γεμάτο με εκπλήξεις, στο πάρκο του Φαλήρου της πόλης. 

  Πληροφορίες για το Colors pre Party (8 Σεπτεμβρίου):

  Ένα πάρτι ¨προθέρμανσης¨ για την μεγάλη στιγμή, το φεστιβάλ. Όλοι οι συντελεστές της διοργάνωσης θα συναντηθούν σε γνωστό παραλιακό μπαρ της πόλης, περιμένοντας όλους του Colors fan για να διασκεδάσουμε μαζί. Το μαγαζί θα στολιστεί στα χρώματα του Colors Festival και θα σερβίρετε το υπέροχο και δροσιστικό ποτό της διοργάνωσης με όνομα Colors Cocktail του οποίου τα συστατικά είναι μυστικά. 

  Πληροφορίες για το Colors Festival (9 Σεπτεμβρίου):

  Το Colors festival είναι η πιο μεγάλη εκδήλωση της διοργάνωσης η οποία θα διεξαχθεί και φέτος στο πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου από τις 17:00 μέχρι τις 01:00. Πιο συγκεκριμένα, το φεστιβάλ χωρίζεται σε 2 επίπεδα, σε αυτό των δρωμένων και σε αυτό του stage. Στο επίπεδο του stage, πάνω σε μια εξέδρα με εντυπωσιακά σκηνικά θα μας ψυχαγωγήσουν γνωστοί Djs και γνωστά συγκροτήματα με τις μουσικές τους συνοδευόμενοι από διάφορους χορευτές και από έναν παρουσιαστή που όλοι αγαπάμε πολύ! Στο επίπεδο των δρωμένων θα υπάρχουν εργαστήρια (πυλού, ζωγραφικής, λουλουδιών, ζαχαροπλαστικής κ.α.) και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, bazzar με δημιουργήματα τοπικών καλλιτεχνών, αναρρίχηση, paintball, flyin fox, μουσικές δρόμου, ενημερωτικά περίπτερα ΜΚΟ και θεματικά περίπτερα της διοργάνωσης, θεματική έκθεση φωτογραφίας από τον Φωτογραφικό Όμιλο Καβάλας. 

  Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι ο Δήμος Καβάλας, η Δημωφέλεια και η Action Team.

22365592 1439091599508554 6976115780930863703 N

Dipethe Kavalas 2017 2018

Max Carpet Vertical

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Banner Istoria Festival

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Card Dj Curves 1

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας