Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018

Καταγγελία για ξενοδόχο στη Θάσο ότι δηλητηρίασε μελίσσια με...εντομοκτόνο!!! (βίντεο-φωτογραφίες) Κύριο

Posted On Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2017 23:33 Γράφτηκε από τον

Μια περίεργη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα καταγγελία αναρτήθηκε, πριν από λίγες ημέρες, σε ιστότοπο που ασχολείται με θέματα που αφορούν τη μελισσοκομία.

Σύμφωνα με ανάρτηση του www.melissocosmos.com, ένας μελισσοκόμος από τη Μηλέα Πέλλας (ονόματι Αχιλλέας Γιαννακόπουλος) αποφάσισε φέτος να μεταφέρει το μελισσοκομείο και το κοπάδι του στη Θάσο για να παράξει το περίφημο και γνωστό σε όλο τον κόσμο πευκόμελο του "σμαραγδένιου νησιού".

Εκεί, όμως, βρέθηκε αντιμέτωπος με...μια ξενοδόχο (η οποία φέρεται να διατηρεί ξενοδοχείο πλησίον του μελισσοκομείου), η οποία ούσα ενοχλημένη από την παρουσία των μελισσών, πήρε αεροζόλ και ψέκασε όλα (111 τον αριθμό) τα μελίσσια του καταγγέλλοντος, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλες οι μέλισσες και να καταστραφούν ολοσχερώς και οι κηρύθρες (όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό βίντεο)

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, η ξενοδόχος ειδοποίησε τον μελισσοκόμο ότι “στα φαρμάκωσα και έλα να τα μαζέψεις.”!

Το παρακάτω βίντεο απεικονίζει τον ίδιο τον καταγγέλλοντα να περιγράφει αναλυτικά τα όσα έχει καταγγείλει

Δεν έχει γίνει γνωστό το πού ακριβώς συνέβησαν τα όσα καταγγέλλονται, ωστόσο εικάζεται ότι η ξενοδοχειακή μονάδα λειτουργεί στην ευρύτερη περιοχή πλησίον της Ποταμιάς, μιας και μέσα στο βίντεο γίνεται σαφής αναφορά στην κτηνίατρο Ποταμιάς (η οποία, κατόπιν αυτοψίας, συνέταξε μια αναφορά η οποία έχει χρησιμοποιηθεί στην ανακριτική διαδικασία).

Ο παθών υπέβαλε μήνυση και ενδεχομένως να αξιώσει και αποζημίωση για την καταστροφή που υπέστη. Το πρόβλημα, βέβαια, είναι ότι η υπόθεση θα εκδικαστεί μετά από 3 χρόνια, ενώ λόγω του ότι η καταστροφή των μελισσιών του προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι δεν προβλέπεται αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ

Τι προβλέπει ο νόμος (1300/82 ΦΕΚ/129/Τ.Α./13-10-1982 του Υπουργείου Δικαιοσύνης)

Άρθρο 1

1. (Ζωοκλοπή). Με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή 20.000 έως 1.000.000 δραχμών τιμωρείται η κλοπή ίππων, ημιόνων, βοοειδών, βουβαλοειδών, αιγοπροβάτων, χοίρων και κυψελών μελισσών ή του περιεχομένου τους.
2. (Ζωοκτονία). Με τις ίδιες ποινές τιμωρείται η θανάτωση, με πρόθεση, ζώων της προηγούμενης παραγράφου καθώς και η καταστροφή η βλάβη κυψελών μελισσών ή του περιεχομένου τους.
3. αν η πράξη της ζωοκλοπής ή της ζωοκτονίας έχει ως αντικείμενο ζώα που βρίσκονται στον περίβολο ή σε στεγασμένο χώρο της οικίας του ιδιοκτήτη τους ή σε ειδικό για τη φύλαξη αυτών περιφραγμένο χώρο ή αν τα ζώα χρησιμοποιούνται για τη διατροφή της οικογένειας του ιδιοκτήτη τους επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών.

Άρθρο 2

Αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, η ζωοκλοπή ή η ζωοκτονία τιμωρούνται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών και χρηματική ποινή 50.000 έως 1.000.000 δραχμών στις ακόλουθες περιπτώσεις:
α) Αν έγινε από δύο ή περισσότερα άτομα, από κοινού.
β) Αν κατά τη τέλεση της πράξης χρησιμοποιήθηκε βία ή απειλή βίας ή άλλης παράνομης πράξης ή έγινε χρήση των μέσων αυτών για τη διατήρηση της κατοχής των κλεμμένων ή θανατωμένων ζώων.
γ) Αν ο δράστης ( αυτουργός ή συμμέτοχος) οπλοφορούσε.
δ) Αν ο δράστης είναι κρεοπώλης, εστιάτορας, διευθυντής ξενοδοχείου και δημοσίων γενικά κέντρων ή άλλος επαγγελματίας συναφών με τα παραπάνω επαγγελμάτων.

Άρθρο 4

1. Το αρμόδιο για την εκδίκαση της ζωοκλοπής ή ζωοκτονίας Δικαστήριο, αποφασίζει υποχρεωτικά και για την αποζημίωση του παθόντα λόγω κλοπής ή θανάτωσης των ζώων του, χωρίς οποιαδήποτε προδικασία ακόμα και αν ο παθών δε δήλωσε ότι παρίσταται ως πολιτικός ενάγων.
2. Το ίδιο δικαστήριο αποφασίζει υποχρεωτικά για τη χρηματική ικανοποίηση του παθόντα λόγω ηθικής βλάβης. Το ποσό της χρηματικής ικανοποίησης δε μπορεί να είναι μικρότερο από το διπλάσιο της αξίας του κλεμμένου ή θανατωμένου ζώου.

Melissia 1

Melissia 2

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Διμηνίτες στο δήμο Παγγαίου: Την Τετάρτη (;) τα..."νέα" σπουδαία - Ανένδοτος ο Σκουρλέτης 068d43e4c514e1b6cc6d4e14b605cb38 M

  Από εβδομάδα σε εβδομάδα πηγαίνει, κατά πως φαίνεται, η υπόθεση των υπαλλήλων που προσελήφθησαν τα προηγούμενα χρόνια με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας στο δήμο Παγγαίου και του καταλογισμού των απολαβών τους στους 56 δημοτικούς συμβούλους που ενέκριναν τις προσλήψεις τους.

  Μετά και την απόρριψη, από πλευράς του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, της τροπολογίας που προτάθηκε από τους 4 βουλευτές του νομού Καβάλας για την απαλλαγή των δημοτικών συμβούλων, το δημοτικό συμβούλιο Παγγαίου -που συνεδρίασε την προηγούμενη Δευτέρα, με τον τέως δήμαρχο Βασίλη Ξουλόγη (τον άνθρωπο που ξεκίνησε να ξετυλίγει το "κουβάρι" της υπόθεσης) να λάμπει δια της απουσίας του, ευχόμενος μάλιστα "καλή προεκλογική περίοδο"- ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο δινόταν προθεσμία ως την Πέμπτη για να βρεθεί μια λύση σε ένα ζήτημα που σίγουρα θα απασχολήσει, στο εγγύς μέλλον, και άλλους δήμους σε ολόκληρη τη χώρα. Η προθεσμία αυτή εξέπνευσε, οι προσπάθειες των βουλευτών να μεταπείσουν τον κ. Σκουρλέτη απέβησαν άκαρπες, αλλά ο δήμαρχος Φίλιππος Αναστασιάδης εμφανίζεται διατεθειμένος να περιμένει μερικές ημέρες ακόμα -ως την προσεχή Τετάρτη, οπότε και αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το Δημοτικό Συμβούλιο.

  Αιτία για αυτή την αλλαγή πλεύσης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Kavala Portal ο κ. Αναστασιάδης, είναι ότι το ψήφισμα δεν έχει υπογραφεί από όλους τους δημοτικούς συμβούλους -μιας και ο κ. Ξουλόγης απουσίαζε! Στην περίπτωση, πάντως, που ο τέως δήμαρχος δεν δώσει το παρόν ούτε την Τετάρτη, το ψήφισμα/καταγγελία θα αποσταλεί προς τον ΑΣΕΠ και όλες της αρχές, ελεγκτικές, δικαστικές, πολιτειακές αρχές, ως έχει (έστω, δηλαδή, και χωρίς την υπογραφή του κ. Ξουλόγη).

 • Κεχρόκαμπος: 3 μήνες χωρίς τηλέφωνο και internet, αλλά...με λογαριασμούς! (βίντεο) 2259c01a69ea520b8f4c0fa4e947bfe3 M

  Ανάστατοι είναι εδώ και περίπου 3 μήνες οι κάτοικοι του Κεχρόκαμπου Νέστου, εξαιτίας του ότι ναι μεν πληρώνουν κανονικά λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας και Internet στον ΟΤΕ χωρίς όμως να έχουν ούτε σταθερά τηλέφωνα αλλά ούτε και σύνδεση στο Internet! Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις στον ΟΤΕ για επίλυση του όλου ζητήματος -που δείχνει να οφείλεται σε τεχνικά προβλήματα-, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία ανταπόκριση και καμία πρόοδος!

  Το αποτέλεσμα ήταν να μαζευτούν υπογραφές από τους κατοίκους του Κεχρόκαμπου, με σκοπό να κατατεθεί το σχετικό έγγραφο στην Εισαγγελία Καβάλας. Αυτό έγινε το πρωί της Τετάρτης από αντιπροσωπεία κατοίκων, οι οποίοι ζήτησαν την παρέμβαση του εισαγγελέα με σκοπό αφενός την αποκατάσταση της σύνδεσης του οικισμού (ο οποίος και στο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει ανάλογα προβλήματα, αλλά με το ψηφιακό σήμα της DIGEA) και αφετέρου την επιστροφή των χρημάτων που έχουν καταβάλει για την εξόφληση των λογαριασμών των 3 τελευταίων μηνών.

 • Μεγάλη διακοπή ρεύματος στη Θάσο 4a64cdd75ca7201b09fb744dbb9822e3 M

  Μεγάλο τμήμα της Θάσου, κυρίως στα δυτικά του νησιού, έμεινε την Πέμπτη χωρίς ηλεκτροδότηση εξαιτίας βλάβης στο δίκτυο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος (ένας διακόπτης παροχής φορτίου στην Κεραμωτή, λίγο πριν την είσοδο του υποβρύχιου καλωδίου, χάλασε) . Η επιδιόρθωση της βλάβης διήρκεσε αρκετές ώρες, με αποτέλεσμα -εξαιτίας ακριβώς αυτής της πολύωρης διακοπής- οι συνθήκες διαβίωσης για τους κατοίκους και τους παραθεριστές να είναι αποπνικτικές. Τελικά η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ (η βλάβη επιδιορθώθηκε το πρωί της Παρασκευής), ωστόσο ο κίνδυνος μιας νέας πολύωρης διακοπής -λόγω της μειωμένης αντοχής των υποδομών που υπάρχουν στο νησί- παραμένει μεγάλος...

61 Philippi Festival 2018

Press Kataxorisi Press 15x24 1

Ardas2018 Logo

33988285 262638620975627 6779251825401921536 N

Logo Contract

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας